Space Engineers
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Utoljára szerkesztette: RJoco, 2017.10.23. 23:45:18
Warning! Cargo bay open, shields are down!
A szerveren nem igazán voltak idegenek. A csillagkapus rendszer miatt és mert elfogytak az állomások, az idegenek csak nézelődni tudtak a belépő állomáson.
Úgyhogy nem túl sokan voltunk fenn.
Tavaly vagy tavaly előtt csináltam egy szervert. Akkor úgy oldottam meg a belépők korlátozását, hogy létrehoztam egy Steam csoportot. És a csoport azonosítóját megadtam a konfig fájlban. Akit a csoportba bevettem, az fel tudott menni a szerverre. A többiek nem.
Ennél viszont jobb megoldásnak találtam a Csillagkapusat, főleg miután megtaláltam a Motd mod-ot is és üzenetet is tudtam írni mindjárt a belépőknek. De ott voltak az LCD-k is. Aki hajlandó volt ide elnézni, az kapott állomást...
Én attól félek, hogy az a teljesítmény jelző azt mutatja, amennyit a motor bír és nem állítható a dolog.
Azért az igaz, hogy erősebb vason jobban fut, de közel nem használja ki a vas teljesítményét. Arra tökéletes lenne a játék, hogy míg a Covetor fúr az EVE-ben, addig te építesz valamit. Úgyis csak időnként kell átklikkelni és új kavicsra állni.
Ha van fogyimérőd, akkor egyszerűen kiszámolható a villanyszámla.
Másik: Egy dolog hogy magában az SE-ben levő processzor mérő (mit a shift+f11-el hozol elő) azt jelzi single playerben is, hogy 100% a CPU kihasználtság. De ezt a Windows erőforrás figyelője sem erősíti meg, sőt még az AIDA 64-el is futtattam CPU stressztesztet, és az magasabb hőmérsékletet ért el a processzoron, mint amit a játék tudott.
Egész egyszerűen arról van szó, hogy a játék annyit lát amennyit, és azt kihasználja, de ez közelében sincs a valós elérhető teljesítménynek. Azon pörgök folyamatosan, (már csak a szerver mérőjéből kiindulva is), hogy simán meg lehetne háromszorozni (legalább!) a játék teljesítményét, mert az egyszerűen nem képes kihasználni a rendszert! Vagyis összességében: pénzkidobás méregdrága gépet összehozni erre a játékra, úgy se tudja kihasználni.
A multiplayer meg csak annyira jó, hogy építgetünk 1-2 hétig, aztán törlés. Megint építgetünk, megint törlés. És ennyi... ami nekem nem elég.
Az előző szerónkon 5000 blokkos limit volt/grid, és 20k max. blokk/játékos, mégis laggolt mint állat :/ Mondjuk oda nem tudom hányan léptek fel, hány külföldi.
Julian elküldenéd a szeró utolsó mentését? Átnézném hogy mi okozhatta ezt a szintű laggot. Már jeleztem hogy megnézném, de nem tetted fel 😄
A jó vasat bérelheted méregdrágán, vagy futtathatod otthon (én most az utóbbival kísérletezek, meglátjuk majd a villanyszámlát 😄 ).
Kapcsolódik: tegnap elindult a szerverem! Hardcore túlélő, vagyis nem könnyű. Pl. 1x inventory (de a mérnök zsákja meg van emelve 2000L-re), a kezdőbolygón nincs arany, ezüst, urán és platina. Aszteroidákon csak vas és ezüst van, a holdon csak arany és urán. Platinum pedig egyelőre "ismeretlen helyen" 😊. A bolygón nem működik a jetpack, nincs 3rd person view. Nincs meteor, pók, farkas.
Ha van kedvetek nézzetek be, de csak tapasztalt játékosoknak ajánlom. Igencsak be kell osztani a nyersanyagokat, és lassú a fejlődés.
discord
direct connect: steam://connect/huzas.hu:27016
Utoljára szerkesztette: _susu_, 2017.10.23. 18:45:26
- Honnan jöttél fiam ? - Normann vagyok uram. - Oké Normen, tehát honnan jöttél ?
Szerintem nem is erőltetem akkor tovább a dolgot. Tényleg az egyetlen problémám az SE-vel ez a szim. sebesség, ez az ami az őrületbe kerget. Képtelen vagyok felfogni mennyire keveset bír a játék. Na mindegy ez ennyi volt akkor ismét. Talán pár hónap múlva...
http://sehu.atw.hu/index.html - oldalon el tudod érni őket. (leírások fül) Egyébként ezt az oldalt Julian csinálta.
Utoljára szerkesztette: laci4321, 2017.10.23. 09:02:41
Itt megleshetitek:
- Honnan jöttél fiam ? - Normann vagyok uram. - Oké Normen, tehát honnan jöttél ?
COMTRAYA.Steam:Robokutya;Asus RX460 4GB DDR5 Intel I5-7400 3GHz Memoria: 16 GB DDR4 B250G Gaming
A mod-ok nincsenek is fordítva, arról nem is beszélve, hogy rendesen be tudnak kavarni, mert azok csak az angolt használják, még a németet sem. Az NCF-nél nagyon zavaró ez, mert amit leraksz és az NCF építi be, annak angol neve lesz, de az első kivétel, azt megtartja eredeti nem angol nevén. Így elég nehéz a szűrés, csoportosítás. Ilyen mod-oknál előnyösebb az angol használata. Szerintem.
COMTRAYA.Steam:Robokutya;Asus RX460 4GB DDR5 Intel I5-7400 3GHz Memoria: 16 GB DDR4 B250G Gaming
A grafika se rossz az új Asus RX460 4GB DDR5 vganak köszönhetően. Alapból bedőltem az ablak üveg effektnek.
Nézem megyek de a karakter felkenődik valamire vissza pattantam hm mondom ajtó átlestem a másik oldalra és akkor láttam hogy az egy inverz ablak amit tapogattam 😊
Szóval rendkívül elégedett vagyok az új, sivatagi bolygóval. Érdekes rajta az élet, nehezebb sokkal az élet mint a három alapbolygó, de mégis megvan minden ami kellhet. Bár még platinát nem találtam, elvileg az is akad a bolygón. HA megvan a bázisom, elkezdem a nagyobb hajók, harci gépek építését 😊 Nem mintha nagy PVP menne a szerveren, a legtöbbünk elég békés, de sose lehet tudni, meg amúgy is miért ne 😊
Elég sokat melóztam az elmúlt időszakban, a weboldal fejlesztése kissé belassult emiatt, de azért alakult valamelyest. Talán pár napon belül meglesznek az ajánlott szkripteknek az ismertetői, bemutatói. A szerveren szerencsére még mindig többet 1.0 a sim,. mint amennyit nem, ráadásul akármitől kezd el zuhanni, vagy tartósan 0.6-0.8 alá esni, egy rögtönzött restart megoldja és visszaáll 1.0-ra. Ezt kérhetik a játékosok a discord szerón is akár vagy bármikor a fent lévő adminoktól, de ha minden kötél szakad ott a weboldal fórum is. Szal így viszonylag megőrizhető a szerver stabilitás, futási sebesség. Egyre többen vagyunk állandó játékosok, igazából nem is vártuk, hogy 2-3 playernél többen játszanak majd nálunk, elég sok bázis épül, és esténként 4-6 player sem ritka. Egyenlőre nem tudom örüljünk-e ennek, vagy sem 😄, hosszútávon minél több a nagyszabású építkezés, annál több lesz a probléma, de majd meglátjuk pár hónap múlva.
Utoljára szerkesztette: Normen76, 2017.10.20. 10:36:36
Az msconfig szolgáltatás fülén megtaláltam a Gamma kvadráns és Teszt szervereket, amikkel korábban kísérleteztem, csak nem akartak menni. Kilőttem őket, remélhetőleg a holnapi bekapcsolásnál már nem fognak indulni.
Ahogy írod, akkor a 256 GB-os tuti elég lesz. Régi gépemben az volt sokáig.
Én úgy vagyok a játékokkal, hogy minden héten kb. más. Ezért van sok a gépen és ezért kellene még hely. Bár van amit nem szedek elő vagy fél évig, de utána meg...
Ilyen a SE is. Utoljára talán úgy augusztusban játszottam még vele. Utána csak ritkán léptem fel. Mindig van valami, ami elveszi a kedvem. Pl. a szétszerelőm szétrobbanása a vacak piston-ok miatt. Nameg ott a net gond is. Eleve nagy a lag és arra még a szerver is rátett...
RJoco: Gondoltam én is 512 Gb-re váltsunk, de kellene 1-1 mindkét gépbe és egy 256 Gb-s SSD kb. 25 000 Ft. körül indul, 512 GB-s használható meg jóval 60 000 felett. Az nekünk elég sok hirtelen kiadás, ráadásul most van mindkét gépben egy 128 GB-s a rendszernek, de nekem azon van az is amivel játszom, mivel mással nem tolom csak a Space Engineersel, és a PUGB-vel (mindkettő viszonylag kicsi PUGB kb 8 GB csak) így még maradt rajta 50 GB szabad hely, szal ha emellé beteszek egy 256 GB-st az bőven elég lesz a játékoknak, a másikon marad a rendszer + van a gépben egy öreg 1 TB-s HDD ami szintén bőven elég. Barátnőm kb. kizárólag a Black Deserttel játszik mostanában (HDD-n-van most), az 50-60 Gb-körül van arra is elég egy 256 GB-s SSD. Nagyjából 1. ritka esetben 2 játékkal játszunk max egyszerre, ha meguntuk delete. Szal elég lesz sokáig remélem ha 256-ost teszünk majd a gépekbe, és ki van lőve a karácsonyi ajándék mindkettőnknek 😄. Idén sok elment a gépekre, és hát.. tudjuk hogy elszáltak február óta az árak. Két évvel ezelőtt azt gondoltam, 2017 végére 1 TB-s SSD-k fognak repkedni 30 000 Ft-os árakon... hát nem úgy lett 😊
Utoljára szerkesztette: Normen76, 2017.10.19. 07:41:09
A galiba azért lehetett, mert az m.2-d nem tud PCIex4-gyel menni, ezért SATAIII-mal megy, de emiatt elveszett egy Sata port, gyaníthatóan az első. Legalábbis én erre tippelnék.
Nem tudom, neked mi a horror ár, én megszoktam, hogy a 256 GB-os Samsung-ok 100€ körül mozognak.
Bár épp most vettem valami Patriot 60GB-osat a rokonnak 45€-ért. Adatlap szerint tudja az 500/500 MB/s sebességet.
Ha kaptál vagy tudsz leszedni progit, akkor meg tudod nézni, hogy milyen kapcsolatot használ az m.2-d. Nekem a Samsung progija írja, más progival nem találtam meg ezt az infót.
Pont nemrég láttam egy külső 4 TB-os vinyót 100€-ért. Erről eszembe is jutott, hogy nekem is be kellene cserélnem a meglévőket. 2x 4TB megfelelő raid-ba kötve már elég biztonságos. Egyet nem veszek, mert, ha elszáll, akkor nagyon sok adat száll. Most van a gépben 2x1TB, 300GB, 500GB 600GB + 512GB m.2 rendszernek. És mellette van még 2x1TB külsőm.
Nem mondom, hogy mind tele, de közelítenek, az 500-as meg hibás szektoros, ezért azzal óvatosan bánok. Bár mióta az én gépemben van, azóta nem gyűltek a hibák. 30 fok fölé nem is nagyon mennek. A 2x1TB néha 33-ig, de akkor a szobában is 28 fok van.
Az általam linkelt ssd-t nem annyiért kaptam ami ott van hanem 25 ért😊 így jobban megérte.
Én is samsung evot szerettem volna de mostanság nagyon nem fogsz kapni ha mégis horror áron.
Most még kéne nékem egy 3 terrás meghajtó hogy kidobjam a régieket de ezzel is úgy vagyok hogy horror áron lesz mivel pont átmenet a keresett és nem keresett méretek között talán jobban járnék egy 5 terrással mert még olcsóbb lenne. Na majd meglátjuk de még nem sürgős még ketyegnek a tárhelyeim most van egy 250 es maxtorom amin a rendszer volt az most üres van egy 1 terrás samsungom meg egy 750 es samsungom + az ssd most ezeket kéne összenyomni mert fűtenek mint barom😊
Utoljára szerkesztette: RoboKutya78, 2017.10.18. 18:39:16
De igazán nincs akkora árkülönbség, hogy akkor már miért ne?
Sőőőt, most nézem, hogy a linkelt oldalon a 250 GB-os m.2 100€, a SATA3-as 97€. Viszont sebességben nincs különbség. Ahol már van különbség, ott 130€ a 250GB-os m.2.
Most nézem, hogy a normál kiszereléses 2TB-os SSD csak 930€. Jó 200-zal olcsóbb, mint az m.2 változat.
Ha sokféle játékkal játszotok, akkor lehet, hogy érdemesebb 512GB-ra váltani mindjárt. Főleg, ha nagyok a játékok és lassú a letöltés.
A steam játékokat másik meghajtóra is lehet telepíteni, ha pl. 2 SSD van a gépben. De nekem ez a múltkor elkezdett vacakolni és nem akarta frissíteni azokat a játékokat, amik nem a rendszer meghajtón voltak. W10 betegség. Lehet, hogy már javították. Illetve rendszer újrarakásnál elég az előzőleg mentett steam könyvtárait visszamásolni és minden játék megvan, kivétel azok nincsenek meg, amik egy másik meghajtón voltak.
Utoljára szerkesztette: Normen76, 2017.10.18. 08:29:08
Én inkább Samsung-okban gondolkodom.
EVO 1TB
Pro 1TB
Pro 2TB
Ilyenem van - 512GB
M2SSD Talán gyorsabb egy ceppet mint egy usb kulcs😊
Utoljára szerkesztette: RoboKutya78, 2017.10.17. 06:42:16
Én is gondolkodom rajta, csak amit kinéztem, az drága egy kicsit (1200€).
A játékot mostanában én sem szedtem elő. Még Normen szeróján sem voltam, pedig akartam. De valahogy nem viszi rá a kezem a kurzort az indítóra.
Csak lépj fel, kezdj egy túlélőt. Ja és fogadd el hogy még mindig bugos.. 😄 😄 De ha tényleg szeretnél vele játszani, meg fog jönni a kedved.
Amúgy én se játszottam már vele augusztus óta, most kipróbáltam Normen szeróját, kicsit megjött a kedvem. Bár időm úgy se lesz sajna játszani :/
Itt ülök az új vasamon a héten szerválok még egy m2ssdt már csak rá kéne tennem új rendszert vagy megpróbálom ráclonozni bár még nem csináltam ilyet.
De nem gondoltam volna hogy egy ujjal se nyúlok a játékhoz ha meglesz a vasam.Időm kedvem sincs.és ötletem se
Valóban elég hosszú az idő amíg a spawn lehetőség bejön, sajnos ez így volt a bolygók telepítése előtt is már pár napja. Nem tudom egyenlőre mi az oka, nem az addonok, nem a bolygók. HA a teszt szeróra felteszem az egész világot mindenestül, addonoustul, ott pik-pak bejelentkezik az ember és landolhat, születhet az orvosi szobámban. Azért nem 10 perc 😊 kb. 60-90 sec, legalábbis nálam, de ez is mindenképpen több mint aminek lenni kéne. Ráadásul mindegy hol loggolok ki, valamiért mindig meg kell várnom amíg betölt a marsi bázis, és utána választhatom ki hogy hova akarok menni. HA Cryoban megyek ki, akkor is előbb a Mars, aztán a Cryo jelenik meg.
Esetleg abban tudna abban segíteni valaki, hogy pontosan mivel lehet be/ki kapcsolni azt a lehetőséget hogy a játékban a kifúrt, bányászott, bolygófelszín, aszteroida területe hogy, milyen módon álljon vissza eredeti állapotába, vagy éppen ne álljon vissza? A Voxelekre van 1-2 beállítás, de nem tudom pontosan melyik, hogyan befolyásolja ezt a g-portal.com webs felületén.
Mondjuk nem fogok túl sok mindent csinálni szerintem, inkább csak körbenézek milyen is.
És javítva lett a szim sebesség drop, egy hotfix formájában, de egyenlőre csak az építés során.
Egy új szerver takarító mod került fel, érdemes megnézni szerintem 😊
MEglehet holnap kicserélem a + bolygót. Bár nagyon szép munka, eléggé zavaró hogy bizonyos területeken betesz rengeteg új objektumot, fát, bokrot amik sajnos lilák és nincs hitbox-uk sem. Emellett áttextúrázza az érceket is a talajban. Bár elég jól néznek ki, de nagyon sötétek és pár méterről már alig lehet megkülönböztetni őket. Fúrás során erőlködik az ember szeme.. persze nem a legfontosabb dolog 😊. Egy sivatagi világ kerül valsz a helyére, méretben a mod kb 1/4 a mások világnak. Kerül be mellé egy új MOD, egy készülék amivel a légkör párájából lehet kivonni a vizet/jeget. Így lehet a mars víz nélküli területein, vagy a sivatagos bolygó kietlen felszínén pára lecsapoló rendszert építeni a hidrogén és oxigén utánpótláshoz.
Bekerült továbbá egy mod, ami a JUMP feltöltöttségét szép köralakú diagramon ábrázolja, persze script is kell hozzá, de a mod nélkül a script csak szövegesen írja ki a töltést. A két mod, a JUMP mérő és a páragyűjtő fent van a szerveren, a weboldalon kint van már a leírásuk:
HUN-engineers MOD lista
Minden alkalommal csak a Create New World opciót tudom választani, ill nem tudom mert az van bent és pasz. Nem lehet módosítani, emiatt mindig új világ indul.
Utoljára szerkesztette: Normen76, 2017.10.14. 13:56:33
Ha nem találsz semmit, akkor nyiss ticket-et és a support majd megoldja.
De nem látszanak az alap bolygóknál az űrből az újak?? Azt hogy? 😄
(Egyszer mondjuk volt egy olyan bug, hogy a bolygók csak 2000 km-ről kezdtek látszani, szóval a Földszerűről és a Marsról nem láttad az Alien bolygót és Vica versa. De az csak 1-2 hétig volt így. Vagy csak én vettem észre később.)
Utoljára szerkesztette: Normen76, 2017.10.11. 22:21:26
Csak amíg egy kisebb városokát sem lehet benne építeni, vagy egy hidat...
Nem baj az hogy nem kerültek be, csak érdekességek.
Bár van 1-2 aminél már el kell gondolkozni hogy akkor hogyan is történjen az éldegélés rajta. Mint pl. korrozív légkör (amiben kb. nem lehet pajzs mod nélkül meglenni), vagy nagyobb gravitáció.
De persze ez a ti döntésetek.
Én nem tartottam fontosnak extra égitestek betételét.
A bolygók leírását itt megnézhetitek: HUN-engineers Bollygók ismertető
Avval kapcsolatban tud valaki infót, kb. mikor jöhet a következő nagy Update ?
Meg kb. látnám hogy mi az ami így megfogta :/
Remélem Normen a te szeród több sikerrel jár majd 😄