7903
Space Engineers

Katt a képre
  • RJoco
    Közben meglett. Az m nyomogatásával elértem, hogy az egérrel odébb tudjam vinni a tükröt. Így most sikerült jó helyre tennem.
  • RJoco
    Nálam az n-nel lehet ki/be kapcsolni. Az m a síkokat váltja.
  • laci4321
    Az n betűvel lehet ugye mozgatni, az egérgombbal lerakni (vagy visszavonni), és az m-el ki-be kapcsolni.

Meglestem én is a játékot, de pár perc után "sarkon is fordultam" a mikrolaggolások miatt :D
  • RJoco
    Egyrészt alig látni a szimmetriasíkot, másrészt alaposan megnéztem és az a blokk közepén van, nem a szélén.
    Mondjuk azt sem tudom, hogy lehet mozgatni.
    Majd rálesek a kiosztásra.
  • laci4321
    Valószínűleg a blokk szélére tetted a szimmetriasíkot, nem a blokk közepére.
    Utoljára szerkesztette: laci4321, 2018.04.23. 17:47:41
  • RJoco
    Úgy látszik.
    Mondjuk nálam észre is vehető, meg nem is, mert a sim.speed leesik olyankor, de van amikor 2 blokkot rakok le, holott csak 1-et akartam. És az utóbbi is elég gyakori. Ennyire nem pontatlan a kezem.

A tükörépítkezést megvariálták vagy csak én nem tudom használni.
    Eddig úgy volt, hogy egy blokknyi egyenes mentén rakosgatta két oldalra a blokkokat. Most meg 2 blokknyi egyenes mentén tenné.
  • laci4321
    De az a vicc, hogy az egyik nagy update, és több kisebb célja is pont a mikrolaggok eltüntetése volt. Ez ment is nekik egy darabig, de erre most megint itt vannak?
  • RJoco
    Most előszedtem kicsit jobban a játékot és elkezdtem valami nagyobbat építeni kreatívban.
    A mikrolagok nálam is jelentkeztek szépen. Elég zavaró. Talán egy későbbi optimalizációval majd eltűnik.
    Vagy tényleg kis dolgokat szabad csak építeni.
  • RJoco
    Ezen a játékon kívül semelyiknek nem volt gondja. És elég sokkal játszom, pl. Elite, NMS, GTAO, Witcher3, Fallout4, WoT, WoW.
    Az 1 GB mondjuk be volt állítva mindig. A Chrome szeret beleírni pár megát, de mégsem 4 GB-ot kellett foglalni a meghajtón.
    Legtöbbször amúgy üres. Még SE alatt is.
    Az egyik frissítéssel érkezett a probléma, előtte ez is elfutott gond nélkül az 1 GB-tal.
  • DevEagle
    ha 32 gb van is KELL a virtuális memória. Sajnos ez még midig windows betegség. Ha valakinek nincs és még nem volt belőle baja annak sikerült pár jobb játékkal bemakkolni.
  • RJoco
    SSD vagy HDD?
    Virtuális memória? 4 GB-ot igényel a játék. Akkor is, ha nem használja.
    Nálam sem használja 16 GB RAM mellett, de 1 GB virtuálnál bezárta a játékot bár nyavajgós figyelmeztetés után. Sokáig csak néztem, hogy mi van.
    Egyéb ötletem nincs.
    Régen nekem is csinálta, de ott észrevehető, hogy a Simulation speed is ugrál.

A Vsync miatt 60 az FPS vagy csak véletlen?
  • bubumarci
    16GB RAM. Annyit sikerült még megfigyeljek, hogy amikor egy pillanatra megáll akkor a UPS érték eltűnik.
  • tom36
    ennyi RAM van a gépedben ?
    a kutyák nálam is csak áldigálnak egy helyben és ugatnak.
  • bubumarci
    Köszönöm, az infokat:
    mellékeltem egy képet az értékekről
    Szerintem jók és ezért nem értem az akadás okát de igen lehet sok a blokk bár a mentő hajon kivűl van egy kis fúró hajó és egy kis kocsi és ennyi. Ami még fúra hogy láttam videóban a kutyák támadják az ember és a hajót de nálam semmi ilyen nem törénik megállnak távol és ott vannak szerintem ez sem normális... az első világot indítottam és túlélő módban a ellenséges környezet normál bár probáltam máshogy is de az csak a meteorokra van hatással tudtommal... Köszönöm.
  • laci4321
    Sajna hamar el lehet érni a performance warning üzenetig
    Talán egyszer... :D
  • RJoco
    A Shift+F11-el megjelenik bal felül néhány hasznos infó.
    Többek között FPS, szimulációs sebesség, CPU és GPU foglaltság. Ha az első kettő túl alacsony, akkor állíts a grafikai beállításokon. Ha az utóbbi kettő túl magas (100 fölé azért nem megy, de, ha folyamat 99-nél van), akkor is állíts a grafikai beállításokon.
    Ha túl nagyot építettél vagy másoltál a világba, akkor próbálj meg kevesebb blokkal játszani.
    Egyenlőre más ötletem nincs.
    Írd meg az értékeket, hátha mondanak valamit.
  • bubumarci
    Sziasztok! Kb. egy hónapja vettem a játékot, van valakinek ötlete mit lehet tenni a "performance warnings" üzenetek ügyében? Az üzenet nem is lényeges de a mikró fagyások elég zavaróak? Köszönöm a válaszokat előre is.
  • RJoco
    De single-ben már egész jól megy. Szerintem ez is nagy haladás. Most már egész jó kerekes járműveket lehet építeni.
  • Yusukee01
    Szomorú, hogy még mindig nem csinálták meg :(
  • RJoco
    Szia!

A szervert felejtsd el egyenlőre. Nem játszható.
  • Yusukee01
    Sziasztok!

Hosszabb kihagyás után ismét neki kezdenék a játéknak. Magyar szerver meg van még? Ha igen, szeretnék linket hozzá / helyet rajta :)

Köszi.
  • tom36
    Thx
    régen láttam már ezt a videót és az anyag igényessége végett kihagytam, de lehet hogy most ránézek
    a kövektől meg csak felületi sérülések lettek horpadás meg esetleg 1-2 blokk mélységig hatolt ha jó sebességgel lőttem és ezért tetszett
  • RJoco
    Köszi!
    Erről nem tudtam.
  • laci4321
    Ja és Julian:
    Írták is igen, hogy ismét változtatnak az update metóduson. A sok bug miatt.

Mostantól több hetente lesz egy-egy update, amit igyekeznek bugmentesre csinálni, de azért majd azokat amiket nem vettek észre, hotfixekkel megoldják majd. Aztán újabb pár hét szünet a következő nagy update-ig.

Marek Rosa blogbejegyzése
    Nézd meg a "New way of doing releases" bekezdésben levő képet.
  • laci4321
    Úgy emlékszem kivették már a kősebzést, jó régen. Eleve azért létezett, mert a játék motorja a kövek pozícióit mozgás közben szakaszosan számolta, úgymond mindig előbbre ugrottak egy kicsit. És amikor a célpont blokkjában belülre "ugrottak", akkor robbanás volt.

Egy javaslatom, hogy használj helyette egy RBSA ágyút. Azt nem állítja meg semmilyen gravitációs mező ("pajzs") a célpontnál.
    Videó az RBSA ágyúkról
    RBSA ágyú példák egy világban
    Az ötletgazda egyébként Entersprite, magyar űrmérnök :D
  • tom36
    Régen volt egy ojan lehetőség a játékban hogy a sziklákkal is lehetett sebezni.
    pontosabban az összekötön vagy kézileg a gravitációs térbe helyezett és felgyorsított kövekkel lehetett sebezni
    nagyjából 100-150m en, 6-10G vel felgyorsított kövek át tudták ütni a burkolatot vagy többet is
    viszont most felszereltem a csatahajómra (majdnem erre épült) és nem akar kárt okozni pedig 12G vel közel 150m en gyorsítom, de csak lepattan

tudtok erröl valamit hogy mi lehet a gond ?
    blokkok sérülése be van kapcsolva.
  • tom36
    ha valamin nagyon dolgoznak akkor megint jön 1 bug halmaz amihez megint hetek kellenek, de talán megéri.
    vagy tényleg csak pihi van
  • RJoco
    Vagy nagyon dolgoznak a fiúk a teljesítmény javításán vagy elmentek szabira. Már második hete nem jött frissítés.
    Mondjuk legalább játszható a játék és nem szúrnak el semmit hetente :D
  • RJoco
    Én a bázisomból indultam ki. Gondoltam így egyszerűbb lesz, mint talpra építeni. Amúgy is a talp csak 2 magas, nekem meg 5 magas kellett.
    A levágás direkt történne, mert 5 blokk magasan nem a legtutibb bontani. Főleg, hogy gyorsan akarom. Gondoltam leejtem a földre, de nem viseli el a játék.
    Ha talpon állna, akkor a talpat vágnám ki alóla. Illetve így nem.
    Próbáltam, hogy ráteszem az érc derítő hajóm, de az nem bírja el. És még úgy is bekerült a cucc egy része a jég alá.
  • tom36
    én ezt mindig úgy oldom meg, hogy egy leszálló talpat építek meg készre és az rögzíti is magát a talajhoz és arra már nyugodtan lehet építkezni.
    ezzel a problémával viszont még nem találkoztam.
  • RJoco
    Vannak dolgok, amiket nagyon nehezen kezel a játék.
    5 blokk magasan kezdtem el építeni a hajót, de rájöttem, hogy nem olyan lesz. Így vissza kell bontanom.
    Mikor elvágom a talajtól, hogy leessen a padlózat, akkor még állomásként regisztrált és nem esik le.
    Majd átállítom hajóvá és a játék egyáltalán nem képes kezelni a 700 blokkot.
    Annyi lenne az egész, hogy leesik a vízszintes talajra és ott marad. Ehelyett leesik, de elkezd fordulni és megsemmisülés közben bele is veszik a jégbe.
    A szim sebesség is enyhén szólva leesik.
  • RJoco
    A dx11-el kicsit valósághűbb lett. A sötét elméletileg tényleg sötét, míg dx9 esetén nem kellett a világítás sötétben, mert kivilágosodott.
    A kijelzők kicsit problémásak, de erre van a Boom mod, ami elveszi a fényességüket. Sokkal jobban olvashatóak.

Jelenleg nekem is medium-on van, mert múltkor kilépett vga problémával, high beállítás mellett. Bár pont nemrég néztem, hogy a vertikális szinkron beállítása óta már nem 99% a GPU kihasználtság a játék szerint. Lehet megint megpróbálom a magas beállítást.

Viszont egyéb fény gondjaim nekem sincsenek.
  • RJoco
    Kellenek a nagy célok különben hamar megunom.
  • i robot
    Grafikai beállítások, keress egy olyat, hogy Enable Post Processing. Ezt kapcsold ki.
  • tom36
    Nekem szerencsére semmi gondom nincs a fény efektekkel bár ez valószínüleg azért van mer low ill. medium beállításokon játszom.
    így a sisak is tiszta nincs az mind nálad ill a fények is jók bár sötét helyen azért nem épp a legjobb az tény, de nálam nem zavaró.
  • RoboKutya78
    Srácok én esküsz visszasírom a dx 9 es vgamat :)
    Oké hogy szép csilivili a játék dx 11 en de iszonyatosan sok a zavaró csillogó fényhatás.
    Olyan optimalizálatlannak tűnik minden fényeffekt hogy az már zavaró.
    Pár dolgot nem vágok miért raktak bele egyebek között a zsírfoltos szkafander üveget nem vágom még jó hogy nincs véreffekt mert egy farkas kicsinálása után még az is odafagyna az üvegre :)

Vagy pl érdekes módon dolgozik a sisak világítás egy zárt térben.
    Nem vágom miért van úgy kialakítva a dolog hogy ha belső nézetbe vagyok mondjuk egy 6*6 os szobában mért van úgy megcsinálva a világítás hogy a karakteremből kiindulva egy pluszjel mentén mind a 4 irányba vakító fényforrás néz a középvonalba.
    Viszont ha külső nézetben lesem a dolgot ott mondjuk elviselhető a fényeffekt.
    Illetve azt se vágom hogy van rá sansz hogy ha kikapcsolom a fényt sisak mozgatása nélkül még mindig fényárba úszik a táj.
    Szerintem a grafikai beállítási lehetőségek tárháza még mindig nagyon kevésnek látom.
    Egyszerűen nem tudom úgy levenni beállítani a grafikát hogy hasonlítson egy kicsit is a dx9 teljes grafikára.
    Csinálok némi videjót milyen grafikai környezetet kreál a gépem a játékban.
    Utoljára szerkesztette: RoboKutya78, 2018.03.11. 12:25:59
  • tom36
    Nem aprózod el a dolgokat.
    ojan pofon egyszerű kivinni a dolgokat az űrbe
    most repültem ki a platformommal de csak annyiból áll az egész hogy a hátuljára rávágtam egy nagy hydrogén hajtóművet meg egy nagy tartályt is hozzá mer a kicsi az út negyedénél kifogyott elsőre és újra neki kellett futni.
    meg felraktam rá minden irányba 1-1 kis hajtóművet és ara elég volt hogy elmenjek az első aszteroidáig ahol elkezdtem az új hajómat il bázisnak használom a platformot.
    Jahh és mégvalami elmentem platináért és az aszteroida még lejeb volt mind eddig bármelyik és egy kicsit szívtam is vele mer 0,1 es grav mellett kellett úgy repkednem a kis fúrómmal, hogy gyengén volt felszerelve hajtóművekkel és elég gyorsan elérte azt hogy ne tudjak megmaradni a helyemen egy könnyen.

Annak nagyon tudnék örülni ha az Empirion ból nehány részt átemelnének ide, pl.: haja szükséglet, néhány fegyvert, meg esetleg egy térkép se lenne rossz meg még pár dolog.
  • RJoco
    Hosszú távra vettem a gépet és még minden jól fut, tuningolnom sem kellett. De, ha eljön az idő, akkor azzal sem lesz gond, mert minden úgy van kialakítva. A proci tuningja az alaplapon egy gombnyomás akár. De winből is lehet egyszerűen programmal. A VGA-t meg Afterburner-rel.
    Nekem most egy G910 Orion Spectrum-om van. A Spark-ot tavaly ingyen cserélték gariba (2 éves volt majdnem), mert a H gomb alatti kék led nem szuperált jól. Vissza sem kérték, így most apámnál tesz jó szolgálatot.
    De nem tetszik annyira, a Saitek viszont kb. kétszer ennyibe kerül. Viszont a G gombok kellenek.
    Nekem a TerranConflict nem jött be annyira, túl nagyok voltak az épületek és az irányítás is más volt. Az azonnali váltás Reunion-ról nem sikerült jól. AP-t is csak sokkal később szedtem elő.

De, hogy a játékról is essen szó:
    Szépen építem a bázist, hogy mégse egy platform legyen a vízen. Utána jön a felszálló hajó, de még nem igazán tudom, hogy fogom vele kivinni a fúróhajóm. A cél a Hold.
  • tom36
    ez tényleg nem semmi egy kártya
    billentyüzetbe azért ennyire nem vagyok igényes amúgy annó 1200ft ért vettem de tökéletessen kiszolgál
    A Reunion-al én is sokat játszottam bár nem ennyit, majd a terran c. -on gyorsan átléptem mer jött az Albion azt ott játszogattam custom-ban de soha egyik storyt sem vittem vég mer a gyange angol tudásom véget az elején elakadtam mindig meg sosem tetszett ha alámrahják a hajókat hanem job szerettem megkeresni mindenre a Cr-t
  • RJoco
    MSI GTX 980 Ti SeaHawk. A SE 2K-n 120 FPS-sel szépen futna, ha a monitor tudna 120 Hz-et. De nem tud, így be kellett állítanom a vertikális szinkront, mert elég zavaró vízszintes elcsúszások voltak. Most stabil 60 Hz és jó a kép is.
    Billentyűzet terén ajánlom a drágábbat. Az 1000 forintosokat évente cseréltem vagy hamarabb. Aztán megvettem az első Logitech G11-em és rájöttem, hogy nem éri meg az olcsó vacak. Mondjuk nem is használtam 11 évig, mert cseréltem G15-re, de azt nagyon sokáig használtam.
    Irigyellek, repülsz. Én szívesen megtanulnék helikoptert vezetni.
    Azt nem tudom, hogy mikor jön az X4, talán valamikor idén. Érdemes az X4-es fórumot nézegetni itt SG-n.
    A Rebirth-tel annyit nem játszottam, bár már írják, hogy elég jól megcsinálták, viszont a vezérlés nekem nagyon nem jön be. És a feliratok sem skálázódnak. 2K igencsak picik a betűk, de talán még FHD-ben sem a legjobb.
    Albionnal is keveset játszottam, az Argon-os sztorit végignyomtam és kész. A Reunion-nal játszottam nagyon sokat. 1000 óra fölött beletettem. De már az sem vonz annyira.
    Az X4-et én is nagyon várom. A bemutatók nagyon jók voltak.