Space Engineers

Katt a képre
  • RJoco
    A probléma a szeróddal, hogy nagy hajó a kezdőhajó. (Csak sejtem, nem néztem fel mostanában.)
    Kis blokkos bázist nem tud építeni senki, szal ezért is gondolom, hogy nagy blokkos a kezdő hajó, mert mindjárt merge blokkal indítanak.
    A másik gond, hogy van is a hajón már egy kész blokk. És még ki is írtad a honlapra, de lehet, hogy a szerverre lépve is megjelenik. Nem tudom, csak tippelem. Ilyenről beszéltél itt korábban.
    A másik oka a gondnak az lehet, hogy nem magyar a játékos.

Szóval jó megoldás lenne, ha kis blokkos hajóval indítanának a kezdők.

A kis érc detektor szerintem messzebb visz, mint a kézi fúród. Sőt, biztos.
    A másik előnye, hogy gyorsabban tudsz közlekedni egy kis hajóval, mint gyalog. 20 méterre a földtől, esetleg még alatta repülve, ha megy, simán megtalálod az érceket. Persze, ha olyan moddolt bolygót tettél be, amin meg vannak ezek variálva, akkor arról nem a játék tehet.
    Az otthoni nézelődést kicsit csalás szagúnak tartom más játékosokkal szemben. Persze más játékosok lehetnek találékonyabbak, ügyesebbek és semmiről sem tudnak, így nem is fáj nekik.
    Én épp ezért játszottam a szerveremen. Mert csak úgy tudja meg a készítő, hogy mit is készített, ha használja is.

Ezen kívül nem kell ezüst ahhoz, hogy egy nagy hajót építs légköri hajtóművel. Susu szervere erre nagyon jól megtanított. Sok-sok akkuval is meg lehet oldani a dolgot. És még szállítani is tudsz majd esetleg vele, bár 150m alá fúrni kézzel semmiképp sem jó. 400 métert gyalogolni csak az ércig - kicsit túl van nehezítve. Szerintem. 200 méter még éppen elmegy.
    Szintén tapasztalat, mert a bázisom az érclelőtől 400 méterre van. Az érc a felszín alatt valahol 70 méter körül, de kb. 140 métert kell gyalogolnom, hogy felérjek a felszínre.

Sőt, egy olyat is tapasztaltam susu szerverén, hogy a mélyebben fekvő érc táblák nagyobbak, mint a felszínhez közelebbiek. Nem tudom, hogy máshol is így van e.