-
Jah, jó ötlet.. a gond az hogy az érkező annak ellenére hogy ki van írva a bejelentkező képernyőn, a weboldalaon hogy nem használjuk a merge blokkot, az első 10 percben azt építi meg először :) 2 player jött fel egymástól függetlenül délelőtt, mind a kettő megpróbálta összekapcsolni a bázisát a lander poddal merge blokkal. Ezért kéne másik megoldás.. nem is értem ,ezt az apró hajót miért nem szedik szét egyből. Kb 5 perc.
Egyébként tudtam kicsit játszani én is. A vártnál nehezebb a kezdés, mert sajnos a mod ami a kis érc detektort 150 méters hatótávra növeli, a mai update-val tönkrement. Így rohadt nehéz érceket találni a bolygón. Soha nem értettem mi értelme van a kis érc detektornak, ha alapból annyit lát mint a fúró a kezemben. Igazán feltolhatnák 100 m-re legalább.
No szal izgalmas volt a landolásom, megpróbáltam egy hegyre esni, manőverezni, de közben kétszer rám támadtak kalóz drónok, alig bírtam elmenekülni ami nem egyszerű egy olyan hajóval aminek csak az alján van két hajtómű :D. Azért sikerült. Leszállás után feltettem az egyetlen napelemet amit meg tudtam építeni, szétszedtem a hajóm, letettem egy aksit (a másik aksi alkatrészeit inkább szétbontottam, kellet az extra nikkel), orvosi szobát, egy kemencét, oxigén generátort és a szerelőgépet. Építettem a maradékból egy kis robogót, amivel terveim szerint az érceket deríteném fel, de így hogy a detektor nem lát csak 50 métert, sok haszna nincs. A signal-okból beszedtem 3-4 darabot közben, óriási értékkel bírnak :). Így a robogómba tudtam építeni két kis reaktort az 1 db. aksija mellé amit napelemmel töltöttem fel. Uránt azt találtam, pont fölé estem, de kb. ennyi. Kobalt volt még kb. 2 km-re tőlem egy kráter mélyén, de több órás keresgélés után sem találtam kézzel mást (otthon szerón megnéztem a bolygót, iszonyú ritka az ezüst és az arany, kobalt, urán, magnézium a leggyakoribb, nikkel és szilícium szintén kva ritka). Szal épp most melózok hajnal kettőig, de remélem holnap nagyobb szerencsével járok, úg néz ki a hidrogén hajtást kell összehoznom, másképp nem tudok majd közlekedni nagy érc detektorral, anélkül meg nem tudok érceket találni. Ezüst nélkül, hiába van a seggem alatt rengeteg urán, nem tudom mire használni :). Két napelemet tudtam végül megépíteni a szétbontott üvegből, de ha nem lesz szilícium, akkor bajban leszek. Nem könnyű a kezdés, de próbálkozok még, nagyon nehéz megtalálni az érceket (persze pont ezt akartam, hogy nehéz legyen a kezdés). Alaposabban át kell néznem a bolygót otthoni szerón, mert amikor a teszt szerveren megépítettem a rendszert, és építettem a moddolt kis érc detektorral egy kereső hajót, hamar találtam mindent, viszont most nem találok semmit szinte.. szal remélem jó a bolygó, van rajta érc ahogy eredetileg meg lett építve (hegyek-kráterek). HA Ezüstöt nem is találok, az sem gond, napenergiával eldolgozok majd, de szilicium nélkül bajban leszek.