Space Engineers

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Az alien bolygó holdját én sem találom, mondjuk a többi bolygó sem látszik, pedig szokott.
Normen76
A mozgó, elugráló ládákat én úgy kapom el, hogy a kézi flexxel belevágok a szerkezet közepén található egyetlen hajtóműbe. Onnantól nem ugrik sehova 😊. Bár annyira az a dolog nem villanyoz fel, ha felmegyek 2-3 ládáért megyek el max, utána megunom 😊. Első nap nyitogattam buzgón.

Hátt.. izé.. tegnap megint felrobban a fúróhajóm 😄. Ezzel ver az isten. Bár remekül működött, főleg a jobb gombos fúrással. Tegnap annyira rosszul futott a szerver, hogy gyalogolni is kín volt nálam, azért csak elmentem fúrni. Semmi gond nem is volt, teherbírás felénél sem jártam még, érthetetlen módon elkezdett balra felfelé repülni a szerkezet. Teljesen sértetlen volt, nem nyúltam semmihez... repült egy ideig, aztán oldalasan elindult lefelé, nem tudom mitől, majd becsapódott az üregtől vagy 500 méterre a földbe és olyan szinten felrobbant, hogy kb. 1 blokk nem maradt belőle 😊. Igaz NCF-el 10 perc alatt megépítem, de valamiért ver az isten a fúrókkal 😊.
Utoljára szerkesztette: Normen76, 2017.08.22. 08:21:00

- Honnan jöttél fiam ? - Normann vagyok uram. - Oké Normen, tehát honnan jöttél ?

RJoco
Single-ben is gyűjtheted őket. Csak túlélő legyen.
Amúgy meg egyetértek veled. Hülyeségre van idejük. Hogy végre normálisan játszható lehegyen a játék, arra csesznek.

Warning! Cargo bay open, shields are down!

RJoco
Egy jó jelszó és megfelelő védelem kellene a steam részéről és nem lenne itt semmi gond. Nem ilyen hülyeségek, mint a mobilos vacakolás. A Rockstar-nak is az a legnagyobb baja, hogy cseszik a védelemre. A Blizzard oda figyel ár, bár ott is vannak extra biztonsági lehetőségek, de a mobilossal speciel baromira nem voltam megelégedve.
Valamelyik kért telefonszámot, de csak előfizetésest fogadott el. WTF?!
A 7 nap kivárási időt meg érdekes mód sehol nem tüntette fel jól láthatóan a steam...
Az infót köszi!

Tök szuper ezeket a mozgó új ládákat vagy miket elkapni ilyen 250+ pingel és 0.5 sim speeddel. Inkább a multival foglalkoznának, minthogy ilyen hülyeségekkel.
Normen76
Steam Guard kell szerintem mindenképp. Ha aktiváltad, 7 nap után kereskedhetsz, nem kell a 15 nap kezdő időt kivárni. A védelem miatt szerintem mindenképpen érdemes használni. Sokat hallani azért h feltörtek STAM fiókokat. A Steam guarddal ez sokkal nehezebb, sőt kb. lehetetlen. Egyszer kell kivárni a 7 napot, utánan incs vele gond, legalábbis nálam nem volt sosem. Sok játékban lehet kereskedni kicsit, ezt-azt eladni, már ezért is megéri. LEgalább 6-7 játékom van, amit a steam kereskedelemből vttem az elmúlt pár évbe. Space Enginnerst is így vettem meg (kvázi ingyen), H1Z1 King Of The Kill ládákat adtam el, abból lett a zsozsó hozzá. Ha valaki PUGB-zik most, az is jól jár, a játék során kapott ingame valutából vehetsz ládákat, amikben skinek vannak. Ezeket a ládákat ingyen kapod gyakorlatilag és 1,3-1,5 euróért el lehet adni. HEti 4-5 ládát lazán össze lehet játszani, és még élvezi is az ember. Nemtudni meddig tart a lehetőség, de az alapjáték 30 Eurós árát már kétszeresen visszakaptam 😊.

De ha ez nem lenne a STEAM Guardot akkor is használnám. Van 2 steam ismerősöm is akinek lenyúlták a TEAM fiókját már, és bár végül mindegyik visszakapta pár hónap után, szét volt cseszve a fiókja és pár gama hiányzott stb. Egyikük sem használta a guardot. Én személy szerint mindenkinek ajánlom a rendszer használatát. HA esetleg néha újra is kell aktiválni, bőven szükség van rá.
Utoljára szerkesztette: Normen76, 2017.08.21. 10:07:41

- Honnan jöttél fiam ? - Normann vagyok uram. - Oké Normen, tehát honnan jöttél ?

RoboKutya78
én is inkább a védelem és a cserebere miatt használom de mint alkalmazás csapnivaló

COMTRAYA.Steam:Robokutya;Asus RX460 4GB DDR5 Intel I5-7400 3GHz Memoria: 16 GB DDR4 B250G Gaming

RJoco
Akkor jól sejtettem, hogy inkább nyűg, mint hasznos.
Asszem hanyagolni fogom a kereskedelmet.

RoboKutya78
a telefon aktívállása után is kell várni sajna. Viszont vigyázz hogy semmilyen takarító progi ne csesztesse a program háttér adatait mert egy memoria törlés után is simán kapsz egy hét pihi időt😊
Én is szívok néha vele pl ha engedélyt kell adnom egy cserére akkor ha a telefon értesítő ikonján keresztül megyek be süket a cucc muszáj a megerősítés menüt használni és néha igen kritikus a frissítés gomb is😊 Már bánom hogy felraktam a telómra😊 c1905 sony

COMTRAYA.Steam:Robokutya;Asus RX460 4GB DDR5 Intel I5-7400 3GHz Memoria: 16 GB DDR4 B250G Gaming

RJoco
Hogyan lehet normálisan eladni Steam-en?
Gondoltam kipróbálom.
Feltettem a telóra a Steam-et és nagy nehezen hitelesítettem a SteamGuard-ot is.
Kijelöltem a tételt eladásra, mindent beállítottam, a telefonon is megerősítettem az eladást és még így is 2 hetet kell várnom, hogy piacra kerüljön.

RJoco
És elsőre kaptam is. Majd megint semmi, igaz, 3 ugyanolyan objektumot adott be.

RJoco
Hehe.
Van leopárd mintás fegyver skinem. Viszont a pilótafülkéből kiszállva már az alap skint kapom vissza...

Úgy látszik, csak időnként ad skint, nem lehet olyan gyorsan összeszedni őket.
A szerveren elsőre adott, majd utána 3-nál semmi.
Single-ben jópár óra elteltével a szerver után, megint elsőre adott, a következő kettőben semmi.
Holnap ismét próbálkozom, de van egy olyan érzésem, hogy elsőre kapni fogok.

RJoco
Na wazze.
Megjelent egy, elindultam felé, erre törölte a takarító... <#falbav>

RJoco
Működik.
14:33-kor újraindult valamiért. Logból nem derül ki, mert csak annyit látok, hogy ekkor kezdett el logolni.

RJoco
Azt is jó tudni a Nanite Beacon-ról, hogy nem kell behegesztened, elég rátenned az építendő dologra és az NCF már dolgozik is.
A szervert nézem.

Normen76
Szuper, kösz 😊 Ledobott a szero, és nem is tudok visszamenni. Patch sincs. Lehet nincs net elérés. Épp egy strong jel felé rongyoltam 😄. Kár h ilyen kevesen játszanak. menne a skin biznisz 😊. Sajnos nem nagyon van a piacon forgalom. PUGB-ben lassan megvan a játék vételárának 2 szerese ládákból (2x30 euro), skinekből 😊. Hihetetlen h némelyek minden szemétért képesek nem kevés pénzt kiadni. PUGB-ben szaros rövidnadrág skinért 130-150 Eurót is adnak és naponta elkel többszáz is akár.

Itt a fa sisakom kezdő ára 5 Euro, de nem hiszem h megvenné majd bárki. Kicsi a popoláció sajnos. Sebaj megtartom 😄.
Utoljára szerkesztette: Normen76, 2017.08.19. 14:39:57

Igen, van Nanite Beacon, többféle (construction, deconstruction, projection, stb.). Ha ezt ráteszed egy gridre, akkor a környéken lévő NCF-ek azzal is tudnak foglalkozni.
Normen76
Van olyan kis vacok ami sárga színnel jelez és Strong signal előtaggal van. Adott egyből egy famintás sisakot 😊. Lett még vagy 3-4 sisak skinem meg szivárványos hegesztő 😄. Fog kelleni tuti 😄.

Más: Megépítettem az első NCF-em, A kérdésem az lenne, azt meglehet oldani, hogy pl, ráteszem egy hajóra, és ahova viszem, ott építget. Egyenlőre nekem csak azt építi, amire rá van eszkábálva.

RJoco
Szerver frissül, pár perc és lehet csatlakozni.

Jó tudni, hogy az a gomb rajta jó is valamire.
Akkor esélyes, hogy az MK számozásnak több értelme is van és táblázatot lehet csinálni, hogy miben mi volt.

Normen76
A kis vackok időnként adnak skineket azokból amiket keresel. Rá kell nyomni a gombra ami rajta van és néha bead 1-2 skint. Nekem van már egy új fajta kesztyűm, és egy szkafanderem, meg egy tehénfoltos sisakom és egy leopárd mintás heggesztő skinem 😄 De nyitottam vagy 40 kis vackot 😊

De megint jött egy kis update, csak azért h ne javítson ki semmit, de ne lehessen játszani addig amíg nem frissülnek a szerók. Komolya nem értem mért kell sokszor naponta 2 patchet eltolni, gyűjtsék össze és nyomják egybe. Szervergazda legyen a talpán aki tudja ezt követni.

Utoljára szerkesztette: Normen76, 2017.08.18. 22:04:19

RJoco
Hol van az a 33 suit, amiről a videóban szó van?

Jó lenne infó az ejtőernyő teherbírásáról, mert 4 darabbal a 83,5 tonnás hajóm még mindig 14 m/s sebességgel landolt. Bár több minden megmaradt, mint 1 ernyővel, de így sem használható.
Többet meg nem igazán szép rátenni, mert ronda lesz. Így is egymásba lógtak az ernyők és a hajó négy sarkán voltak.
A súlypont elhelyezésről nem is beszélve, mert nem mindegy, hova teszi az ember az ernyőt, hogy megfelelő szögben érjen talajt az objektum.

Azok a kis vackok amik megjelennek, inkább idegesítőek, mint jók. Értelmüket nem látom, tartalmuk is elég szegényes.

Ahelyett, hogy a multin dolgoztak volna vagy egyéb fontos dolgokat javítottak volna, inkább ilyen nyavajákkal foglalkoztak, amik nem is használhatóak semmire.

RJoco
Vagy laci4321 már lefrissítette a szervert csak nekem nem írja ki a friss dátumot, mert fel tudtam rá csatlakozni.
Viszonylag jól is fut.

RJoco
Update érkezett. Szerver még nem látja, jó friss lehet. Valamit nagyon eltolhatta, mert ritkán kapunk a nagy után 2-t is 24 órán belül.

Az infót köszi!

Megosztottam a napkövető műhold terveit és a scriptet ami működteti. A workshopomban megtaláljátok.
laci4321 egészen jól leírta, 4 napelemtábla az érzékelő(bal felső, bal alsó, jobb felső, jobb alsó) köztük 2 vagy 3 magas fallal, a fal árnyékot vet amikor nincsen bepozicionálva, ez az árnyék teljesítmény különbségként jelentkezik a napelemtáblák között. Innen tudja merre kell forognia. Ezután már csak a motor forgási irány előjelet kell hozzá hangolni és működik. kezel dupla motort, illetve szolga motorokat így teljes napelemerőművet lehet vele kialakítani. A bolygók még mindig "átlátszóak" így csak arra kell figyelni, hogy a bázis ne legyen a napelemek és a nap között.
Utoljára szerkesztette: Szabkadi, 2017.08.18. 00:21:46
Ha csak az inventory bugot és a kontroll menü lassulást javították volna a mai update-el, én már boldog lennék nagyon. 😄
RJoco
A szerver sebessége elég jól stagnál 0.7-en, ami önmagában nem jó.
Azt a 2 GB-ot meg eléggé sokallom.
És mit kaptunk érte? Ejtőernyőt? Veterán szkafandert, ami annyi skin-t jelent, hogy kicsit viseltesebb a textúra rajta?
Kis vackokat, amik gyakran megjelennek a közelünkben, mint Unknown Signal, kb. 14 percig? Ezek a kis vackok kis blokkokból állnak és tartalmaznak egy ejtőernyő kidobó blokkot 1 vászonnal, esetleg némi anyagot vagy szerszámot.
A zene mondjuk mintha jobb lenne, vagy másabb, nem tudom és talán a látványon is változtattak, mintha más lett volna a fényjáték.

RJoco
Aha, most már tényleg kezdek nagyon ideges lenni.
Lefrissítem a szervert, frissített a játék is, lépnék be, erre megint frissít a játék és megint frissíthetem a szervert...

Ez most komoly??
Még mindig nincs javítva az a kib..ott inventory deszinkronizációs hiba??
Ja nem, most látom hogy Szabkadi szkriptje ez árnyékolás figyelése alapján működik. 4 napelem közül azt nézi melyiknek kisebb az energia termelése (melyik van nagyobb árnyékban), és a felé fog forogni.

Ez is jó módszer, de tuti nehezebb volt leprogramozni 😊
Nem semmi 😄
Szerintem úgy működik, hogy elfordul valamelyik irányba. Ha csökken a napelemek áramtermelése (ez kiolvasható), akkor megáll és inkább a másik irányba forog. Addig forog így a jó irányba, amíg el nem éri a maximum termelhető elektromosságot a napelem. (Ha újra csökkenni kezd tehát, megáll és visszamegy a maximumra.)

Ekkor jöhet a másik tengely mentén forgás, ugyan ezen elv alapján. Ott is megkeresi a maximumot így, ami ezúttal már nagyon közel lesz a termeltethető 120 kW-hoz, max. 1-2 tizeddel marad le tőle.
RJoco
MIVAN!!!!!
2GB a és a ribanc cseszett letölteni. Mi a fenének megy csak úgy a gép?!?!?!?!

Szerver frissítve.

Normen76
Szevasztok !

Örülök, hogy az elhagyott Alien csillagkapus bázist amit én is úgy kaptam, tovább tudtam adni egy új játékosnak a szerveren. Így kerek a történet, kipeti nekem adta, én tovább adtam 😊

MA sikerült fúrnom végre a jobb egérgombos módszerrel.. hát jah. 2 óra alatt több nyersanyagom lett, mint amióta játszom összesen 😄. És nem kell csak kb 80 blokkos ketyere hozzá. Így azért más a konfortérzetem 😊. Kösz mindenkinek a tanácsokat, rengeteget segítettetek.

Egyébként szét akartam nézni az Alien bolygó holdján is, de nem találom. Körberepkedtem, körbe jumpoltam a bolygót és sehol a hold. A bolygón lévő bázisomról pont lehetett látni, de onnan sem látható. Vagy 10-12 irányból megnéztem az űrből is, de sehol a hold. Vagy bug miatt nem látom, vagy eltűnt 😊. Látta valaki mostanában ? Vagy vándor bolygó/hold lett belőle és járja a végtelen űrt 😊.

Épp amikor eljöttem otthonról láttam lesz update 2 Gb-s. LEsz pár asztronauta skin 😊 meg az említett ejtőernyő. A szerver nekem nagyon lagosan futott ma, pedig egyedül voltam. 0.3-1 körül ugrált a sim, alig tudtam mozogni, építeni. Nem mintha zavarna, csak azért említem, mert többen épp azt írták, hogy nekik most remekül fut. Talán egyszer megérjük, hogy rendberakják a netkódot, mert így rengeteg játékost veszítenek aki érdeklődne, de az első pár nap után a sok lag miatt feladja.

Jött update, kaptunk ejtőernyőt.
RJoco
Azt honnan tudja megállapítani, hogy merre kell forognia?
Mármint részletesebben érdekel a mechanikája. Mit figyel és hogy, mi alapján dönti el a forgási irányt.

Olyat is írtam, béta még, de ha van kedved részt venni a tesztelésében publikálom. Óvatos duhaj az is, kb percenként fordít 6-8 fokot aztán megáll.
Az is árnyékhatást figyel mint a rotoros verzió, ez a legpontosabb mod nélküli módszer szerintem.
Utoljára szerkesztette: Szabkadi, 2017.08.17. 14:48:36
RJoco
Olyan script is létezik, mely nem rotorokat, hanem gyroskope-okat irányít? Mondjuk egy egész állomást képes forgatni úgy, hogy mindig a Nap felé nézzen, de az állomás ne essen azért szét forgás közben.

Szerintem a Override Safety Lock lesz az a control panel megfelelője. Ha bekapcsolod akkor nem mozoghat sem a rotor, sem a piston. (rázkódni sem tud)
Van sajátom😊 http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=830488966
Ez egy szkriptelhető action a rotor-okon.
rotor.ApplyAction("Force weld"😉;
Üdv Szabkadi!
Nem egészen értem mi lesz ez a force weld. Ez egy szkripten belüli beállítás?
És melyik szkriptet használod erre a célra?

Na akkor majd megyek én is ZPM szálítót gyűjtögetni, azért nem jönnek rosszul a GW-os akksik 😄
RJoco
Egyik sem. Nem bétázunk.
Bár érdekes, hogy lehet visszafele lépkedni.

RoboKutya78
Srácok ti most melyik verziót használjátok ?

RJoco
Nem tudom, mit csináltok. Nekem fúrót még nem sikerült teljesen gallyra vágnom. Főleg nem lag miatt.
Kicsit már törtem, mert rosszul fordultam a sziklában és ennyi. Illetve nemrég gyorsan tolattam hátra és nem figyeltem a kiálló sziklára és elvitte kicsit a hajó alját. De ez is az én hibám, a lag-nak nem volt köze hozzá.
Bolygón sincs gondom, nem kellett sosem újraépítenem a fúróimat.

Mivel a szerver lag-ol, fel kell készülni rá és nem agyatlanul tolni az előre gombot. Mellesleg ez még SP-ben sem jó dolog.

Nemrég nálam bebugzott a szerver. A fúróm elkezdett össze-vissza mozogni. Bele az aszteroidába is többek között. A fejek jártak, de nem fúrt. ALT+F4-el kiléptem, majd visszalépésnél ott volt a hajó, ahol lennie kellett, sértetlenül, mozdulatlanul.

A bolygós fúrásnál én egyszerűen lyukakat fúrok lefele, nem haladok a talaj alatt vízszintesen.
Ha bírná a játék akkor persze lehet szép nagy dolgokat építeni, amik képesek 100 méter mélyre lefúrni egy elég nagy lyukat, ahova aztán kisebb fúróhajóval leereszkedem és haladhatok vízszintesen. De nem bírja.

Üdv a szerveren Szabkadi! A szerver még pár hónapig menni fog, van időd kiélvezni a dolgot.

Ős hajó mégsem szállíthat a rendszerünkben, mert az ősök és leszármazottaik (replikátorok) a Pegasus galaxisban vannak.
Ha valakinek van ZPM-e, akkor az a Goa`uld. Automata fegyverzet nincs rajtuk, csak az elején két rakétavető, amit ember irányíthat. Ezért is mentem ki érte gyorsan, mert elég csak megfogni és hazavinni.

Én is 4 bányászhajót törtem össze a lagok miatt, kb 1 bányászkört élt mindegyik. 😞
Nekem pár napja szó szerint játszhatatlan a hatalmas lagok miatt. Pedig a netem jó.
Sziasztok, szeretnék játszani hosszabb távon a szerveren. Régebb óta játszom SE -vel. Egyelőre a Normen76 által az alien bolygón levő "felújitott bázis"-nál tanyázom.
@laci4321 megcsináltam a motorral forgatott automata napkövetős napelemrendszert, 3 nap alatt még nem hullott szét. a trükk, hogy amíg nem kell elmozdítani a script összeheggeszti(force weld).
@Normen76 az ércek a bolygókon általában vízszintes sáv formájúak, ezért olyan fúróhajót érdemes építeni aminek csak annyi fúrója van lefele irányban, hogy bontó módban le tudjon menni az ércig. A sok fúrófejnek inkább előrefele kell lennie.
Hmm tényleg jól fut a szeró.

A ZPM szállítón amúgy szokott lenni fegyverzet?

(Érdekes amúgy hogy a ZPM-et Goa'uld hajó szállítja.. 😄 )

Recompile már egy pár hónapja van a programozható blokkok kontroll menüjében amúgy, azt várom már mikor lehet majd Timer blokkokkal automatikusan aktiválni ezt a funkciót 😄

Ezt az agyrém bug meg úgy tűnik csak engem érint akkor... <#action>
Utoljára szerkesztette: laci4321, 2017.08.16. 13:31:21
RJoco
Ugrás után nekem is össze vissza mozogtak a hajók. Miután elengedtem a futóművel, helyreállt a dolog, bár érdekes mód a futómű még tartotta. Azért biztos, ami biztos, megnyomtam kétszer a P-t.
A szerver futása is jól látszik és kivételesen felettébb jó volt a netem.

RJoco
És felettébb stabilan megy a szerver sebessége is.
Bár némi grafikai hiba előfordul így a szikla belsejében.
Utoljára szerkesztette: RJoco, 2017.08.16. 01:09:30

RJoco
És van egy Recompile nevezetű gomb a programozható blokknál, így nem kell mindig megnyitni a szerkesztőt, elég ráklikkelni és indítani az időzítőt.