7978
-
#4658 sivatagos hold van,rover van,roncs van,giliszta meg homokvihar nincs :) -
#4657 Szervusztok. Na mi újság ezzel a szarral csodálatosan dinamikusan fejlődő programmal? Elértük már azt a szintet, ami egy két éves gameplay videóban volt, ahol a karakter egy sivatag bolygón küzdött valami sand wormal? Érdekelne ez a játék, de minden oldalon csak szapulják. Kíváncsi lennék a ti véleményetekre -
traz #4656 Tud olvasni. Értelmezni nem tud, csak szelektíven. :D
-
MasterMason #4655 Ha nem változott akkor oké. És még mielőtt félreértés lenne, nem azért írtam azt amit, mert hogy bántanám a játékot, hanem pusztán csak levezettem, hogy ha egy hónap alatt kocra képesek lesznek megcsinálni egy rendszert szőröstül bőröstül, akkor még 8 év fejlesztés van hátra de ha két hónap egy konkrét rendszer akkor 16 év...
Tényleg amúgy mikorra tervezik beletenni a köv rendszert? Nem lehet az nagy meló ha két gombnyomással megvan egy komplett város, meg ahogy Truz is mondja, ez amúgy is egy mindentudó procgen, elég megnyomni a gombot és máris kész a star citizen.
Utoljára szerkesztette: MasterMason, 2019.01.23. 15:33:30 -
#4654 Te tudsz olvasni? Senki sem mondta, hogy a 100 rendszeres cél változott. Az változott amit leírtam. -
MasterMason #4653 Oké akkor az itt összegekkel elért feloldott stretch goal-nak mi értelme volt, és hányat nem kell majd még teljesíteni ezekből? Azt akarod mondani, hogy azért kellett elérni és feloldani ezt a célt 6 millió dollárral, hogy aztán ne keljen nekik teljesíteni? Nézd meg konkrétan ott van a 6 millió dolláros stretch goalnál hogy 100 rendszer lesz.
Utoljára szerkesztette: MasterMason, 2019.01.23. 15:21:43 -
MasterMason #4652 Konkrétan a 6 millió dolláros "ígéret" illetve cél volt a 100 rendszer, ilyen alapon akkor lehetne azt is mondani, hogy hát mivel elértük 60 millió dolláros célt is, ezért a 6 millió dolláros "elért és feloldott" cél nem cél többé?! Azt akarod mondani, hogy a későbbi plusz célok elérése ami ugye összegekhez volt kötve, eliminálná az addig elért előző célokat amik szintén egy bizonyos összeg eléréséhez voltak kötve, és nem pedig hozzáadódnak az előző célokhoz!?
Ki mondta azt neked, hogy a sorba állított pénzösszegekkel feloldható szintek és célok koncepcióváltást jelentenének?! Szó nem volt arról sehol, hogy ha elérik mondjuk a 60 milliós "célt", akkor az előző célokat és szinteket kedvük szerint kukázzák ahelyett hogy megvalósítanák, miközben pont annak megvalósítására kapták a pénzt...
Utoljára szerkesztette: MasterMason, 2019.01.23. 15:12:32 -
MasterMason #4651 Értem, tehát te már csak valaki vagy. Bár a beléd táplált marketing szövegeken kívül önálló gondolat még nem hagyta el a szádat, ahogy most sem, ha valaki érveket ir, akkor jössz a személyeskedéssel. Nem érdekel az ócska dumád, befejeztem veled. -
lonvard #4650 Ja, nyugtassatok meg, hogy a fegyverek viselését a páncélon azért még foltozgatják. Olyan hülyén fityeg rajtam a géppisztoly, hogy szégyellem hordani. :D -
lonvard #4649 Zabálom a játékot. Deliveres küldetések tökéletesen passzolnának, de szinte lehetetlen teljesíteni, mer hol a célpont veszik el, ahova kell vinni az árut, hol az a célpont nincs meg, ahonnan fel kellene szedni az árut, és most épp a dobozom tűnt el úgy, hogy már megvolt a célja, de a depóállomáson leraktam a földre, hogy leüljek egy padra, és élvezzem, hogy végre el tudtam hozni egy dobozt, és már tudom is hova kell vinni. Leültem ejtőzni, csináltam egy turmixot, aztán vettem észre, hogy nincs a doboz. :D
Na mindegy, elmentem a Yelára, leszálltam egy kráterbe, lefeküdtem az ágyba. Most az kellene, hogy a játékon belül egy lejátszó, és akkor saját zenéket hallgatni úgy, hogy mellette zümmög az űrhajó is.
Közben a strafékat (strafe forward-back, left-right) ráraktam a joyra, így például tudok már tolatni is. Idáig nem tudtam. Leszállásnál ezek jól jönnek. Ha elkezdenek működni a küldetések, és összerakom az irányítást jobb joyra + valami nem bugos körülnézős kütyü is lesz a fejemen, akkor meg fogok zavarodni. Gyerekek, ez még az ED-nél is jobb! :D -
Malibutomi #4648 Bazki meg mindig a 100 rendszeren megy a lovaglas hihehetlen.
Felfoghatna mar aki ezt hianyolja hogy amikor az lett igerve akkor nem vol bolygoraszallas a tervben, csak 1-2 landing zone atvezeto anim leszallassal azt annyi. -
#4647 Akkor sokadszorra: azért nincs kész még 1 rendszer mert koncepció váltás történt a fejlesztés közben.A teljesen instance-olt pve/pvp-t elkülönítő, bolygóleszállás nélküli 'verzumról váltottak open world 'verzumra, amiben bolygóleszállás van és amit csak lehet procedúrálisan generálnak le, persze kézi assetgyártással együtt. Amit most látsz az aktuális 3.4.2-es verzióban azt nem 6 év alatt csinálták, hanem az elmúlt max 4 évben.Ennyi, remélem így már érted miért tartanak ott ahol. Nem mintha ez olyan jó lenne, mert mindenki szeretne már a játékkal játszani, de ez van.
Utoljára szerkesztette: Torzonborz, 2019.01.23. 09:09:15 -
Morinad #4646 Ma már van olyan algoritmus, ami képes grafikai assetet gyártani magának sablonok és paraméterek alapján. Én láttam olyan filmet (Magyaországon készült egyetemi munka), amit teljesen egy AI generált mindenestül, modelleket, skineket, sceneket, kamerákat, a beállításokat, vágást, rendert tök egyedül. -
traz #4645 Éééértem. Még szerencse hogy itt van nekünk egy ilyen szaktekintély mint te aki csinált már ilyet, és meg tudja határozni hogy mi mennyi idő. Már fogalmazom is a levelet CRnek és a stábjának amiben felvilágosítom hogy mekkora bunkók hogy másfél éven belül ki szeretnék tolni a SQ42-t bétára, amiben így nyilvánvalóan nem lehet több mint 5-6 naprendszer, mekkora átverés ez már.
A Rockstar is egészen biztosan a terület összerakásával volt elfoglalva 8-9 évig.
Komolyra fordítva a szót : nézz már utána, mit tud a procgen a projectben... Nem véletlenül hegesztgették évekig. Ez nem egy Call of duty hogy minden egyes NPCt külön scriptelgetni kelljen, AI alapú az egész, csak akkor kell manuálisan belenyúlni ha valami egyedi dolgot akarsz. Gyanítom, nagyságrendekkel gyorsabb lesz a dolog mint ahogy azt képzeled, ha egyszer végre nekifekszenek. -
MasterMason #4644 Pedig valami ilyesmi lesz, megjelenik majd pár kidolgozott rendszerrel, és dolgoznak rajta még plusz 10 évet. De az, hogy megjelenésnél 100 rendszer legyen, meg különböző stílusú komplett városok és rendszerek tömkelege, elég sci-finek hangzik...
Akkor csodát látnánk.
Utoljára szerkesztette: MasterMason, 2019.01.23. 04:11:52 -
MasterMason #4643 Azzal együtt mondom, hogy addig fog tartani... A város generálása egy dolog, én is csináltam már city generátort is, de egy rendszer messze nem csak a városról szól. Rengeteg szkript, rengeteg helyen be kell állítani, mi hol legyen, melyik NPC mit hol miért csinál, hova milyen hajó szállhat le stbstb, és persze vannak sablonok ezekre is is, de egy egy rendszerben rengeteg munka van. Szóval úgy számoltam azt a két hónapot/rendszerre.
Amúgy abszolút nem tér el az általános játékfejlesztési metódustól pont ellenkezőleg, a legtöbb játékban a szinteket pályákat ugyan így generálják, ugyan sok időt meg lehet vele spórolni, de attól még rengeteg munka van vele és mellette... Nem lehet egy komplett rendszert megcsinálni egy hónap alatt. Ha meglehetne mondom akkor lenne még +8 év a fejlesztés.
Szóval vagy nem lesz közel sem annyi rendszer, a másik lehetőség, hogy úgy értette CR azt, hogy még tíz évig fejleszteni fogják a játékot, hogy megjelenik majd pár rendszerrel, és +tíz év alatt éri majd el azt amit ígértek... Úgy már hihetőbb volna.
Utoljára szerkesztette: MasterMason, 2019.01.23. 04:07:37 -
TokraFan #4642 Éppen ezért hozták létre a proc.gen rendszert! Nem kézzel készül el minden város és állomás hanem egy algoritmus generálja! Volt erről 2018-ban egy hosszú video (CitCon-ról). Ott a mérnökök magyarázzák el a rendszer működését, és elég logikus, ráadásul élőben mutatják a működést. Átállít a programban a srác 2db paramétert és az egész város azonnal változik!
Ennek alapján én ezt úgy képzelem el, hogy a rendszerek 90%-át így fogják létrehozni, a maradékot pedig kézzel finomítják, elsősorban a fontosabb helyeken és bázisokon. Ha az algoritmus kész, akkor a generálás már nem tart szinte semeddig sem. A No Man's Sky kb. 1 perc alatt legenerálja az egész univerzumot, bár városok ott nincsenek, viszont minden más proc.gen, még a hajók is.
Ami itt időbe telik, az a grafikai assetek gyártása, amiből az algoritmus dolgozni tud. Ezeket azonban szintén nagyon könnyű úgy összeállítani, hogy maximálisan randomizálhatók legyenek, és ne tűnjön fel az ismétlődés. Az egész koncepció eltér az általános játékfejlesztési metódustól (éppen ettől forradalmi), ahol kézzel készített map-ek vannak. Viszont maga az elmélet kiválóan működik, ezt az NMS-en lehet látni, ami bár programnak tré, de a world generáló algoritmusa -nem csak szerintem-, egyszerűen zseniális!
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2019.01.23. 03:50:39 -
lonvard #4641 Össze kellene nézni, de szerintem amikor megígérték a 100 rendszert, még nem voltak a pakliban a full kidolgozott és bejárható bolygók. Ahhoz a koncepcióhoz jobban illeszkedett a sok rendszer, hiszen akkor rendszerenként nem lett volna akkora a játszótér, kevesebb tartalom került volna bele mert jórészt csak űrállomások kellettek volna, meg 1-2 leszállóhely bolygóként. Szerintem vagy az van, hogy tartalommal megtöltött kevés rendszer, vagy rengeteg rendszer, kevés tartalommal. Star Citizent meg lehetne úgy csinálni faszára, hogy van 1 darab full kidolgozott rendszerünk, és abba minden és mindenki elfér. Ha nem lenne egy darab féreglyuk sem, hanem csak ami van azt tökéletesen megcsinálnák, telecsapnák tartalommal, kibalanszálnák a távolságokat, hogy akkor két bolygó közt nem 5-10 percet megyünk hanem sokkal többet, és a bolygók körüli teret is megtöltenék, szerintem senkinek nem lenne hiányérzete. Persze nem ez a koncepció, megígérték a sok rendszert, szóval valamit lépniük kell. Nincs rálátásunk, szóval csak fantáziálgatni lehet, én szerintem lesz néhány alaposan kidolgozott rendszer, és az összes többi meg amolyan supportrendszer lesz, lesz benne tartalom nyilván, de jóval kevesebb, és inkább csak a kaland, a nyersanyag, a felfedezés kedvéért lesznek meg. De persze hogy végül mi lesz, a tököm tudja.
Közben vállaltam egy másik küldetést. Imádom. Mentem kimenteni az adatot a roncsból. Figyelmeztettek, hogy lehetnek a közelben banditák, szóval izgultam is. Végül ez is bugos lett, a roncs és a körülötte lévő törmelék a bolygófelszín felett lebegett 2 méterrel, így gyalogosan nem tudtam megközelíteni, megpróbáltam landolni rá, de szépen összetörtem a heraldot. :D De ahogy megközelítettem a leszállóhelyet, és 500 kilométereket utaztam és óvatosan benavigáltam magam a roncshoz, figyelve a radart nem-e jelez ellenséget, áh, isten játék lesz ez... :D
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.01.23. 03:04:46 -
MasterMason #4640 Megpróbálom egy kicsit másként szemléltetni miért hoztam fel azt, hogy hány rendszer van kész és hogy mennyi van meg hátra, hátha így érthetőbb lesz hogy miért fontos ez illetve miről beszéltem eddig. Számoljuk úgy, hogy ha innentől kezdve 1 hónap alatt meg tudnának csinálni egy komplett rendszert, bolygókkal, városokkal, bázisokkal, űrállomásokkal, stbstb, akkor tartana még plusz 99 hónapig a fejlesztés ami durván 8 év. Mivel egy rendszer már úgy ahogy megvan számoljuk úgy, hogy 99 * 1 hónap = 8.25 év...
De látva az eddig területeket és annak kidolgozottságát az eddig eltelt időt, és azt, hogy mennyi rendszer van kész, ugye még 1 rendszernél tartunk ami félig meddig van kész, szinte kizártnak tartom, hogy egy hónap alatt össze lehetne hozni egy ilyen rendszert, hiszen akár több város is lehet egy-egy rendszerben nem beszélve a különböző bázisokról meg egyéb dolgokról. És itt a probléma az, hogy ha igazam van, és nem lehet megcsinálni egy hanem csak két hónap alatt egy ilyen rendszert akkor már kapásból duplázódik azaz idő amit azt jelenti, hogy akkor 198 hónap vagyis 16 év kellene ahhoz, hogy be tudják fejezni mind a 100 rendszert...
És hidd el, hogy még a két hónap/rendszer is csodaszámba menne ilyen kidolgozottság esetén... Ugyanis egy egy rendszerben lehet több bolygó, több város, sok bázis, saját űrállomás is, és még az egyéb dolgok. Ezért gondoltam arra, hogy nem vagyok még abban sem biztos, hogy belátható időn belül be lehetne ezt fejezni, nemhogy még minden város más-más stílusú legyen meg ilyen dolgok.
De még egyszer mondom, legyen neked igazad és lássunk csodát! -
MasterMason #4639 Majd meglátjuk, legyen neked igazad, nekem az lenne a jó ha igazad lenne... Én nem vagyok ennyire optimista a dátum tekintetében. Nyilván az nem lehet kérdés már most sem, hogy ami van az marha jól néz ki, a kérdés csak az, hogy még azt az irtózatos melót amit a 100 rendszerhez kell, mikorra lehet megcsinálni. Azért gondolj bele, abból a 100 rendszerből 37 ugye az embereké, még azon belül is hogy különböző bolygókon különböző stílusúak legyenek, és minden egyes városban ki kell dolgozni a pályaszinteket, és ugyan ezt még a különböző fajoknál is, és gondolom nem azért lesz egy egész város, hogy egy pár százméteres térben lehessen csak mozogni, szóval mindez iszonyatos melónak tűnik, olyan érzésem van, hogy gyakorlatilag hihetetlennek hangzik hogy mindazt úgy meg lehetne csinálni.
Gondolj bele, hogy RDR2 pályája egy ici pici kis porfészeknek tűnik még egy bolygóhoz képest is, nemhogy 100 rendszerhez képest, rockstar 3000+ emberrel dolgozott vagy 8-9 évig azon a "picike" kis területen...
Utoljára szerkesztette: MasterMason, 2019.01.22. 23:38:08 -
traz #4638 "Mivel ED-ben egy egész galaxis van 400 milliárd csillaggal és konkrétan pár féle bolygón kívül az összesre le lehet szállni"
Na várjál... ezekből vonjuk le azokat ahol konkrétan nincsen semmi, hiszen azok gyakorlatilag egynek számítanak, nincs velük külön meló.
"Stílusról beszéltünk, UEE-nek egységes stílusa lesz, gondolom a különböző fajoknak is. Nem azt mondtam, hogy nem lesz két egyforma város hanem azt, hogy nem lesz mindegyik más stílusú."
Hát pedig de, alapvetően különböző stílusúak lesznek, hiszen elég furán nézne ki ha egy bolygóméretű iparvárosban és egy sivatagos bolygón tök azonos stílusú épületek lennének... Többek között gondolom ezért is készülnek lassan a mapek.
"Neked sem kell a szomszédba menni ha mellébeszélésről van szó, nem azzal van a gond, hogy 6 év után nincs kész a száz rendszer, hanem az, hogy még egy sincs kész."
Neked sem kell a szomszédba menni ha mellébeszélésről, ugyanis egyrészt messze nem 6 éve készülnek a mapek, másrészt pedig valószínűleg még most sem elsődleges prioritás a készítésük. A roadmap szerint az alfa 3.1ben (2018. március 31., kevesebb mint egy éve) került a végleges (jelenlegi) állapotába a planet tech modul.
"Mert ha azt számolod, hogy 6 évig alatt egy kész rendszerig nem jutottunk el, akkor vajon hány évig fog tartani az a fejlesztés hogy meg legyen mind a 100 rendszer?"
Hát ha azt számolom hogy kb 3/4 év alatt készültek el a jelenlegi helyszínek úgy hogy a játékmechanikai dolgokra fókuszálnak és a SQ42 beta release dateje 2020 Q2 (amiből jó ha Q4 lesz szerintem :D) , akkor sacc/kb hasraütésre olyan jó 3-4 évre tippelek. -
#4637 hát igen,építés vagy valami amit az ember a sajátjának érezhet nagyon jó lenne,a fleet carrier is egy jó ötlet volt még ha kezdetben gagyin is lenne megoldva a mozgatása(konkrétan a csütörtöki szerver karbantartás alatt ugratnák oda ahova a fleet kéri,de ezt is tolták.
Ezért örültem az SC építés featurenek,egy kis saját bázis ahol az ember leparkolhat,esetleg raktározhat dolgokat amig felmegy a piaci ára stb -
MasterMason #4636 Mondjuk a koncept rajzok frontiernél sokszor becsapósak az mindig nagyon szép, ahogy itt alább az ice bolygó, ellenben a megvalósítás lehet fényévekre lesz attól, ellenben SC-ben ami le van rajzolva az kb tényleg úgy is fog kinézni ha elkészül. Szóval ebben is SC jobb, hogy ami le van rajzolva az nagyrészt olyan lesz megvalósítva is... -
MasterMason #4635 Igazad van hogy lehetne jobb, elvileg dolgoznak rajta és ugye most a C4-el kellett is volna jönnie a felújított ice bolygóknak is, de sajnos halasztódott.
Állítólag ilyen lesz, és reménykedem benne, hogy idővel ahogy haladnak az összes típusú bolygófelszín legalább ilyen lesz...
Nagy kidolgozott városok meg komoly növényzet élővilág stb az szerintem nem lesz soha abban a játékban, sajnos. Ezért is várják sokan SC-t, hogy bizonyos dolgok amik ED-ben biztos nincsenek és lesznek itt még lehetnek, és a két játék kiegészíthetik egymást, így hol ezzel hol azzal lehetne játszani, ahogy a kedve tartja embernek.
Utoljára szerkesztette: MasterMason, 2019.01.22. 18:33:03 -
TokraFan #4634 Nem a pink bolygó a lényeg, ezzel egyetértek, de mondjuk városokat (vagy legalább kisebb településeket), folyókat, tengereket, némi élővilágot (legalább a növények szintjén), bele lehetne tenni. Ezek jórészét már a korábban említett egyszemélyes fejlesztésű program is tudja. Vagy építés...az is dobna a dolgon. Akkor legalább azér lenne értelme elmászkálni a galaxisban, hátha felfedezek játékosok által tákolt bázisokat, adott esetben védelmi rendszerrel stb. Én azt látom, hogy ilyen sivár tartalommal semmit nem ér az a 400millió csillagrendszer. Ugrok-szkennelek-Ugrok-szkennelek...a végtelenségig...jelenleg konkrétan ennyi az ED-ben az un. "Exploration". Sajnos, hozzáteszem. Na mindegy, tényleg túlbeszéltük. -
MasterMason #4633 De ha már megint itt tartunk, ha mutatsz két egyforma bolygót az ED-ben kapsz tőlem egy millió forintot! Nincs két egyforma bolygó, mindegyiknek más a mérete, a textúrája, a gravitációja, a pályája és minden. Semmiből nincs két egyforma abban a játékban.
Max úgy ahogy beszéltük, hogy akkor a ferrari meg a mercédes is ugyanaz az autó, hiszen mindnek négy kereke van... Nem is lehet kérdés, hogy ha valaminek négy kereke van, akkor az ugyanolyan autó mint a másik... -
MasterMason #4632 Elhiszem, hogy lehet olyat csinálni de te is tudod, hogy ED-ben mivel egy valódi galaxist másoltak le így bizonyos értelemben véve meg van kötve a kezük. Nem akartak pink bolygókat. De ott is annak ellenére, hogy sok hasonlít egymásra ahogy a való életben is, mivel procedurális textúrával vannak a bolygók is ED-ben így nincs két egyforma mintájú bolygó sem.
De nyilván minden ilyen játéknak megvan a maga erőssége. Mondjuk az még kérdés, hogy SC-ben valóban más flóra és fauna lesz e, mert eddig látottak alapján mindenhol földszerű növényzet lesz, sehol semmilyen koncept képen nincs különleges a bolygónktól eltérő növényzet.
Ebben leginkább NMS vezet, és fog is továbbra is. És ugyan ED-ben is van nem egy olyan alien bolygó amelyen van növényzet! Messze nem olyan kidolgozott, és persze nincs is olyan sok belőle. Viszont rengeteg elhagyott guardian és alien site és egyéb érdekességek vannak...
Minden játéknak megvan/lesz a maga erőssége.
Utoljára szerkesztette: MasterMason, 2019.01.22. 17:33:00 -
TokraFan #4631 "Másrészt a városoknál procedurálisan generált városok lesznek és adott előre legyártott tartalmakból keveri ki a generátor a városokat."
És ez kiválóan működik, ezt már bizonyította az NMS (mielőtt azzal jönnél, hogy szar, valóban az volt megjelenéskor, de ott pl. 2 év alatt annyi tartalom került abba a játékba, mint az ED-be 4év alatt sem). Létezik olyan proc.gen mod hozzá, amivel konkrétan nincs 2db egyforma bolygó a játékban, pedig ott aztán még az ED-nél is több rendszer van, sőt, több galaxis is.
Vagyis a proc.gen technológia kiválóan működik, és nem arról szól, hogy X db asset ismétlődik, erre már bizonyíték van a gyakorlatból, SC-ben pedig még sokkal kifinomultabb lesz ez a rendszer! Ezt valóban nem lehet összevetni az ED-vel, mivel ott kb. csak a textúra színe változik és ennyi, NMS-ben, SC-ben viszont komplett eltérő flora és fauna van/lesz. -
MasterMason #4630 Politikusok is annyi mindent ígértek, ígéretekből már nagyon régen tele a padlás, sőt már nem is tudjuk hova tenni a sok sok ígéretet... -
MasterMason #4629 "Már úgy értem, amire le is lehet szállni"
Mivel ED-ben egy egész galaxis van 400 milliárd csillaggal és konkrétan pár féle bolygón kívül az összesre le lehet szállni, így egészen biztos, hogy ebben a számban nem fog tudni versenyezni vele. Max abban, ha jobban ki lesznek dolgozva...
"Tehát biztosan nem lesz két egyforma város, feltéve hogy elég különböző mennyiségű előre legyártott tartalmat készítenek, hiszen azokat lehet mixelni is."
Stílusról beszéltünk, UEE-nek egységes stílusa lesz, gondolom a különböző fajoknak is. Nem azt mondtam, hogy nem lesz két egyforma város hanem azt, hogy nem lesz mindegyik más stílusú.
"De pont azon rugózni hogy évekkel a fejlesztés vége előtt nincsen még készen a száz rendszer?"
Neked sem kell a szomszédba menni ha mellébeszélésről van szó, nem azzal van a gond, hogy 6 év után nincs kész a száz rendszer, hanem az, hogy még egy sincs kész. Azért ezt nem kis különbség... Mert ha azt számolod, hogy 6 évig alatt egy kész rendszerig nem jutottunk el, akkor vajon hány évig fog tartani az a fejlesztés hogy meg legyen mind a 100 rendszer?
Utoljára szerkesztette: MasterMason, 2019.01.22. 16:52:32 -
traz #4628 Hát CR mintha valami olyasmit ígért volna hogy "release" után minimum egy évtizedig még folyamatosan fejleszteni fogják. -
#4627 Mikor van a fejlesztés vége ? :D -
traz #4626 "Mert az idő pénz."
Én is így gondolom. Többek között ezért is tart 200M+nál a funding.
"Nincs sok bolygó ezekben a rendszerekben. Jóval kevesebb lesz mint ED-ben"
Mihez képest? Mert szerintem meg elég sok van, rendszerenként átlag 4-5 körül, ahogy néztem.
EDben amúgy hányféle van, hogy itt biztosan jóval kevesebb lesz? Már úgy értem, amire le is lehet szállni, nem pedig csak egy textúrában gyönyörködni?
"Másrészt a városoknál procedurálisan generált városok lesznek és adott előre legyártott tartalmakból keveri ki a generátor a városokat. "
Tehát biztosan nem lesz két egyforma város, feltéve hogy elég különböző mennyiségű előre legyártott tartalmat készítenek, hiszen azokat lehet mixelni is.
"Azért sajnos ma még vannak határai annak, hogy mit és mennyi idő alatt lehet megcsinálni. A másik lehetőség, hogy kb egy soha véget nem érő fejlesztésbe torkolna az egész."
Bizony van. Nem véletlenül készül a progi évek óta... De pont azon rugózni hogy évekkel a fejlesztés vége előtt nincsen még készen a száz rendszer? :D -
#4625 "Azért az több mint érdekes, hogy mindig csak akkor vagy ilyen érzékeny, ha valaki akár csak egy félreérthető mondatot ír."
Ne írj félre érthető mondatot. Másrészt te is hasonlóképpen reagálsz.
"meg amúgy is, más ne írhassa le a véleményét csak te"
Éppen te írtad pár sorral lejjebb:
"Te inkább meg se szólalj, te a végletekig rajongasz itt mindenért és még úgy sem értékelnek"
Magad ellen beszélsz?
Te bármit írhatsz és bárkivel személyeskedhetsz, de te megmondod ki szólalhat meg és ki nem?
Ezt az a pont amikor már nem foglak komolyan venni.
Denevérember: "ha jól esik folytassad Ionvard, ismét nem hozzád szóltunk még is te válaszolsz"
Ne haragudj, de miután kifejtetted véleményed milyen szinten lealjasodtam, biztos ezt akartad írni?
-
lonvard #4624 Megsértődtem, mert ismét a perifériára löktél. Elvetettség érzését szuggerálod belém! Ha egyszer levetem magam az Olisar platformjáról, abban vastagon benne lesz az én kegyetlen megalázásom itt! -
lonvard #4623 Na na na, álljon meg a menet. Szabadkőműves szektás illuminátiként nekem te ne magyarázz! Majd az illuminátis teszi el a nagymamát, mi?
Egyébként Torzonborz titokban szeret, és ennek számos jelét adta! Na jó most egyet se tudok felsorolni, de voltak jelek, emlékszem! :-D
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.01.22. 13:02:50 -
#4622 Mondjuk valahogy nekem is ez jött le, hogy igazából senkit nem érdekel, hogy éppen mihez és mit szól hozzá. De részemről ennyi(Nem gondoltam volna, hogy ennyien meg fognak sértődni...:), ha jól esik folytassad Ionvard, ismét nem hozzád szóltunk még is te válaszolsz. -
MasterMason #4621 Lárifári... Azért az több mint érdekes, hogy mindig csak akkor vagy ilyen érzékeny, ha valaki akár csak egy félreérthető mondatot ír. És akkor jön, hogy micsodi diktatúra van, meg amúgy is, más ne írhassa le a véleményét csak te... Azért ez nem így megy szerencsére.
Utoljára szerkesztette: MasterMason, 2019.01.22. 13:03:00 -
#4620 Lehet úgy véled, hogy lealjasodtam, vagy tiszteletlen vagyok MasterMason-al kapcsolatban, sőt egyértelműen "akinek nem inge ne vegye magára" elvet kellett volna követnem, csak az a probléma, hogy ami itt ment azt már MasterMason régóta csinálja csak mindig mással mind ezt úgy, hogy közbe általánosságban beszél az egész közösségről, közben személyeskedve mindenkivel.
Csak ebben a beszélgetésben voltam már SC egyház védő, szektás, kommunista, szcientológus, Jobboldali politikai nézetekkel rendelkező(bár ez teljesen érthetetlen számomra.) behallucinálgató őrült, társalgás képtelen.
Én elvem szerint meg addig beszélek tisztelettel valakivel míg az érdemben megérdemli. -
MasterMason #4619 Te inkább meg se szólalj, te a végletekig rajongasz itt mindenért és még úgy sem értékelnek.
Amúgy soha nem gondoltam volna, hogy ilyen szinten ki tudsz vetkőzni emberi mivoltodból, Ionvard. Régebben voltak jó hozzászólásaid, sokszor még Torzonborz is eret vágott magán miattad, de ebben a pillanatban én arra jöttem rá, hogy a gonoszt szolgálod. Ahogy látom valójában pusztán faji megfontolásokból támadtál rá egy denevéremberre, mert ugye egyrészt denevér, másrészt meg a denevér ráadásként fekete is. Na ez az igazi rasszizmus és faji kirekesztés!