7978
-
lonvard #4698 Jók vagytok. :)
Hogy a tökömbe patchelem fel a 3.4.3-at? Mer magától nem teszi meg. USER mappát töröltem, de ettől még nem patchelte fel. Most verzió mismaccsol és nem enged daymarozni. Chris, csinálj valamit, de rögtön! -
Brakerton #4697 A magyar Star Citizen közösség tegnap csinált egy Gladius Valiant Event-et. A rövid 12 perces videó itt látható az eseményről:
-
lonvard #4696 El kell mennem a Daymarra, mer nagyon tetszik a homokvihar, amit a Daymar Rally-t közvetíteni igyekvő egyik videóban láttam. Most az a kérdés, hogy ez a porfelhő mindenhol van, vagy vihar idézi elő. Hirtelen az Acheron bolygó ugrott be a 8. utas a halálból ugye. Ahogy a nagy homokviharban igyekeztek előre, egymást se nagyon látva. Na megyek gyerekek. Heraldom, óó heraldom. És csak össze kell törnöm, hogy tele legyen a tank. :D -
#4695 Igen, most is van global inventory ahol a kari magánál tartja pl az armor/weapon itemeket, ez elvileg nem egy feneketlen zsák lesz. A nagyobb ladikokban lesznek tároló rekeszek ahová ezeket le lehet pakolni, ami játékban van azok nagy részénél megvan a helye, látszik is csak nem funkcionál. Na meg persze a hangar/habitet is jó lesz tárolásra. -
T800 #4694 Na az szuper, tetszett ez a fajta megközelítése a játéknak, hogy minden "látszik" és nincs egyfajta inventory ahová a jövő év is belefér. Gondolom INV. mindenképpen lesz, de lesz valami határa neki, hogy mikor is szakad ki az a "hátizsák" :) -
#4693 Vannak hajók amikben már van weapon rack, abba lehet fegyvert tenni, viszont perzisztencia még kicsit köhög szóval megeshet, hogy eltűnik onnét így még nem érdemes annyira oda pakolni. -
T800 #4692 Na szuper, akkor végülis jó úton halad a projekt :)
Figyelemmel követem a fejlődést, és megfogadtam a tanácsodat. Várok még a vásárlással, ki tudja talán 2 Updatet is.
A Roadmapet nézegetem, általában tudják tartani ami célt kitűznek maguk elé? Mert ha igen, akkor jól megpakolják a következő frissítést is. -
#4691 "Amikor jön új frissítés, akkor az addigi dolgok egy részét kiveszik és csak az újdonságok lesznek benne, hogy a játékosok azt teszteljék?"
Én írtam korábban ezt, jól emlékszel, de ez inkább csak funkciókra igaz.
Például, most azt szeretnék, hogy bizonyos küldetéseket csináljanak a játékosok, így azok a küldetések adják a legtöbb pénzt és a szimpla kereskedés ki van szedve.
A sivatagos bolygót homokviharral és a óriás féreg jelenleg nincs benne, ezt én is sajnálom.
Amikor benne volt akkor még az előző bolygó rendszer volt, az égitest csak egy részére lehetett volna leszállni.
Ez átalakult, majd a sivatagos bolygó egész szerkezetét is átalakították.
Sajnos az új rendszerhez még nem implantálták be a féreg küldetést.
"a fegyvereket egy a hajón található szekrényből kellett kivenni."
Erről pont beszéltek valamelyik összefoglalóban. A közeljövőben tervezik betenni, hogy több tárgyal kerüljön interakcióba a játékos, és felszerelés fizikaibb legyen, például a fegyvereket tárolóban kellene tartani.
Utoljára szerkesztette: Hogthar, 2019.01.28. 09:59:11 -
T800 #4690 Tehát:
Amikor jön új frissítés, akkor az addigi dolgok egy részét kiveszik és csak az újdonságok lesznek benne, hogy a játékosok azt teszteljék?
(Régen mintha ezt olvastam volna itt valakitől, de lehet keverem.) Mert ugye engem is érdekelt volna a néhány éve bemutatott "sivatagos" bolygó a nagy kukaccal..:D) Ezek pl most jelen pillanatban nincsenek benne? Meg olyasmire is emlékszem és nagyon szimpatikus volt, hogy leszállt az adott sivatagos bolygóra és a fegyvereket egy a hajón található szekrényből kellett kivenni. Most ahogy látom ez már nincs benne. Amint megérkezel a célhoz, és kiszállsz az ülésből egyből a hátadon van a fegyver. Ezt is esetleg később visszarakják az eredeti helyére? -
lonvard #4689 Tudom hogy abba kerül, azt magyarázom, hogy lassan működnie kellene egy rendszernek, amiben meg tudjuk keresni a pénzt az utazásra. De hogy említetted, hogy balesetnél újratölt, tulajdonképpen meg van oldva. Probléma, hogy én meg nem vagyok hajlandó a szép heraldomat odaverni. Idáig egyszer lett baja, mikor leszálltam egy bugos roncs tetejére. :D
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.01.27. 16:10:22 -
#4688 Már most is pénzbe kerül az üzemanyag
Csak ha összetöröd a hajódat, vagy eltűnik és ezért "claim"eled, akkor a gyárból teli tankkal hoznak neked egy újat. -
lonvard #4687 Nem idén lesz kész. :D
Viszont a 3.5-ben annyi minden érkezik, hogy hihetetlen. Most nézem. Kíváncsi vagyok mit tudnak belőle megcsinálni időre.
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.01.27. 11:41:02 -
lonvard #4686 Elméletileg működik, gyakorlatilag még nem sikerült megcsinálnom egyet se. :D
Év folyamán szerintem ráfeküdnek erre, mer onnantól hogy pénzbe kerül az üzemanyag, működnie kell néhány alapküldinek, hogy megvehessók. Nem érzem, hogy jelenleg prioritás lenne a küldetések fabrikálása, inkább csak extrának van benn. Én is csak azért akartam ráfeküdni, hogy legyen elég pénzem üzemanyagra, meg esetleg vegyek pár kütyüt, teszt célból. De hát nem engedik. Megyek vissza Olisarra hálófülkét takarítani meg vécét pucolni. Esetleg eladom a heraldot, veszek belőle egy golfautót, aztán leugratok az Olisar pereméről és várom hogy belesodródjak a Crusaderbe. :)
Tényleg, Crusadert mikorra tervezik megcsinálni? Mindjárt megnézem a roadmapot. Mer elég ütős lenne az Olisar mellett egy működőképes gázbolygó. Mindenki abban bolyongana. :D -
#4685 Küldik többsége működik, de lehet olyan ami ideiglenesen nem és probléma bármikor előfordulhat bármelyiknél. Játék meg továbbra sincs, csak valami teszt izé . :D -
T800 #4684 Szia!
Jelen pillanatban nem működik semmilyen küldetés? Ahogy olvastam a legutóbbi hozzászólásaidat mindig valami problémába ütköztél amikor elkezdtél egy küldetést.
Mikorra szokták ezt orvosolni? Gondolom nem hagyják sok ideig ilyen állapotban a játékot. De ha jól értelmezem akkor a repülés illetve a "céltalan itt leszállok aztán ott leszállok" ami most hiba nélkül is véghezvihető?
-
lonvard #4683 OFF
Harmadikat próbálgatom, ami olyan mint a Hold, és napkitörések meg meteorok. Nagyon meg kell tervezni az elejét, mer sehogy se sikerül összerakni. :D Ki kell számolnom mire elég az anyag.
ON
Játszom egy kis Star Citizent, mer Chris féltékeny lesz. Hiába Chris, ha nem működnek a küldikéid, akkor nem tudom kitermelni a kvantumüzemanyagra a pénzt és akkor meghal a buli! Egy kicsit játszom, na. Megyek vissza az Olisarra fiúzni. Mer csajokat se raktál bele. Próbálok még egy missziót. Valami kis egyszerűt. Sikerülni fog. Á de tudod mit, inkább Alien Isolation, mer az nem bugos. Holnap majd játszom a játékoddal. :PP
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.01.26. 23:02:33 -
#4682 planetbase jó,első pálya olyan tutorial,a jeges még elmegy,de a másik kettő az horror :D -
lonvard #4681 OFF
Közben a Planetbase játékban összehoztam egy tökéletes kolóniát. 65-en vagyunk már. Viszonylag egyszerű egyensúlyt teremteni, ami kihívás volt, hogy a kezdőhelyen össze-vissza építettem az épületeket, szükség szerint, és aztán az egészet át kellett telepítenem délebbre, ahol nagyobb placc volt. Akartam egy logikusan és szépen összerakott űrbázist építeni. Na most egy már egyensúlyba hozott rendszert megbontani és áttelepíteni - ez már izgi volt, végül sikerült. Tovább lépek asszem, vannak nagyobb kihívást rejtő planéták, ahol nehezebb összerakni a bázist.
Valamint újrakezdtem az Alien Isolationt, ezúttal rémálom fokozaton, egyetlen élettel. Jó nagy időpocsékolás lesz, mer elég sokat kell játszani ahhoz, hogy az első komolyabb szituban garantáltan kinyiffantsanak, na de viszont legalább lesz egy kis izgalom. A Subnauticát és a The Long Darkot is egy élettel játszom, szóval ugyanaz, leszámítva hogy ebben lelőhetnek az emberek, megfojthatnak a robotok, és van egy alien is. Viszont láttam egy videót, hogy valaki végigcsinálta egyetlen élettel, tehát nem lehetetlen.
Mindezt azért meséltem el, mert kikívánkozott belőlem. A hülye Planetbase-nek nincs topikja, olyan kicsi játék, szóval nem volt választásom, ezt be kell látnotok.
ON
Szeretlek Chris Roberts! -
lonvard #4680 Jólvanna.
Egyébként mivel óriási a tér, meg lehetne szerintem csinálni, hogy a küldetések jelentős része párhuzamosan fut, mondjuk ha van egy olyan, hogy űrben sodródó roncsról kell kimenteni a cuccot, akkor random koordinátákra elhelyezhetnek akármennyi ilyen roncsot, és akkor nincs az, hogy egyszerre 18-an kutatjuk a roncsot. Mér nem így csinálják? Felvehetnek fejlesztőnek, van egy kis rálátásom. :D :P
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.01.26. 12:18:33 -
#4679 Csak rá kéne nézni a roadmapre, tádáááám ott van a mag boots. -
Diopapa #4678 Régebben még a 2.xx-es verzióban volt magnetic boots de kivették. Szerintem előbb-utóbb visszarakják. -
lonvard #4677 Natehátszóval igen. Ebben az idrises ajánlóban picinykét előreszaladtak 0:57-nél EVA-ügyileg, bízom benne, hogy meg is csinálják végül. :)
-
lonvard #4676 Kerüljenek oda, mer az EVA-zás alap dolog, tehát ne a végére sorolják nekem. :P Elégedetlen vagyok. NYAF -
#4675 EVA át lesz dolgozva, majd ha oda kerülnek. -
#4674 Ebbe nem vagyok biztos, de az olyan történet orientált küldetéseket amiket például NPC-k adnak azokat más nem veheti fel addig míg nálad aktív a küldetés.
Ettől függetlenül bármikor elfordulhat, hogy pont a küldetésed helyszínén császkál egy játékos.
Én is voltam már jó párszor Covalexben, úgy, hogy nem vettem fel a küldetést.
Ha nagyobb lesz a játszótér és a legtöbb dolgot már felfedezték maguknak a játékosok kevésbé lesz ezzel probléma szerintem.
EVA résszel teljes mértékben egyetértek. Bizonyára nem erre fókuszálnak jelenleg. -
lonvard #4673 Van egy csomóféle, aminél ez nem zavaró, pl. cipelni kell ezt-azt. De ha sztori orientált küldetés, akkor nem biztos, hogy 8 koreaival akarok nyomozgatni párhuzamosan, mindenféle elhagyatottnak látszó helyeken. :P
Erre lehet jó a carrack, mert annak exkluzív koordinátái lesznek, amikre aztán rá lehet startolni.
Hoghtar: köszi szépen a sok infót, mindenképpeb próbálgatni fogom a küldiket, mer most már teljesíteni akarok egyet! :D
Az EVA-zást kompletten ki kell dolgozni, egy rakat animáció hiányzik. Valahogy nincs meg az az érzet, hogy az űrben vagyok. Hanghatásokkal, komolyabb sisakos lélegzéssel, meg animációkkal lehetne szerintem javítani. Ja meg ha leveszem a sisakot az űrben, akkor ne a levegőt kapkodjam már, hanem haljak meg de rögtön. Na szóval ezeket még biztosan reszelik. -
#4672 "Nem szeretnék elhagyatott állomásokon küldetéseket teljesítő gamerekkel összeakadni, mer egyszerűen immersion romboló. "
Ez pont nem immersion romboló, tekintve, hogy nyílt világ van. Amúgy meg cignek pont ez a terve, szóval jobb ha megszokod. -
#4671 Hát sajnálom, hogy nem jött össze.
Amikor kiválasztasz egy küldetést van mellette egy számláló még meddig elérhető az adott küldetés. Ha csak 2 perc maradt nem érdemes elvállalni, mert nem lesz rá elég időd.
De a P.I wanted ha lejár ismét elérhetővé válik. Szóval ebben az esetben csak el kell újra vállalni.
EVA-repülést nekem se tetszik. Támogatnék én is egy mágneses talpat.
Ha megadsz egy irányt (pl előre) akkor addig sodródsz abba az irányba míg nem nyomsz a haladási irányodnak elletéses nyomást.
Az EVA mozgást is érdemes analóg karra tenni és úgy irányítani magad mintha egy igen mozgékony űrhajó lennél.
A játékosra rátérve. Ha valakinek van legalább 3 körözöttségi szintje, akkor a megöléséért nem kapsz vérdíjat a fejedre.
Feltételezem az adott illetőnek volt.
Viszont nem hiszem, hogy ártani akart neked, valószínű ő is meglepődött a találkozáson.
Általánosságban nem éri meg lelőni más játékosokat ha találkozol velük elhagyatott állomásokon, mert vérdíj kerül a fejedre és miután elintézted nem tudod kifosztani sem.
Egyedül ahol igazán vérre mennek az emberek az a Security központ.
"Nem szeretnék elhagyatott állomásokon küldetéseket teljesítő gamerekkel összeakadni"
Közel sem biztos, hogy küldetést teljesített, a Covalex olyan hely amit érdemes megnézni, szóval lehet, hogy csak arra tévedt.
De ha immersionról beszélünk, fogd fel úgy, hogy a Mobiglassban lévő küldetések olyanok mint az újságban az álláshirdetések. Többen is jelentkezhetnek rá. Persze ez nem minden küldetésre igaz. Vannak olyan küldetések amiket ha elvállalsz levesz a listáról.(Ezt onnan tudom, hogy mi többen játsszuk és olyan küldetéseket kerestünk, amit tudunk többen is csinálni.)
Nem tudom, hogy a P.I. Wanted ilyen küldetés, vagy sem, de szerintem ő csak arra felé járt felfedezni. -
lonvard #4670 Na hát megpróbáltam a wantedest. D Mire odaértem, pirossal jelezte, hogy valamit elszúrtam mer szerinte nem is értem oda. Márpedig ott kavartam az elhagyatott, mondhatni halott Olisar belsejében.
Beúsztattam egy olyan fekvőkapszulába, amiben ébredni szoktunk, kikapcsoltam a lámpát, és elkezdtem nézegetni a küldetést, hogy mégis mit is szúrhattam el. Erre legnagyobb meglepetésemre egy gamer navigálja be magát az ajtóba és lesi hogy mit csinálok. Az elhagyatott, szupertitkos állomáson. Mit tehettem volna mást, lekaptam a géppisztolyomat, és mivel még sose lőttem le senkit, kár lett volna kihagyni. Ijedtemben lelőttem. :D Szerencsére még nem veszik olyan komolyan ezt a bűncselekményesdit, mert igazából nem ért retorzió. Pedig számítottam rá, hogy mostantól mehetek a kalózállomásra feküdni, de nem.
Ami most nem tetszik:
1. Ki kell dolgozni ezt az EVA-repülést, mert halálosan béna. Tuti reszelik még, mert ez nagyon kezdetleges.
2. Nem szeretnék elhagyatott állomásokon küldetéseket teljesítő gamerekkel összeakadni, mer egyszerűen immersion romboló. Nagyon remélem, hogy ez nem lesz így a későbbiekben, bár belegondolva nem tudom hogyan lehetne másként.
A pozitívum, hogy egyszerűen zabálok közlekedni a hajómmal. Most is ahogy a Daymar törpebolygó (tehát nem aszteroida, véletlenül sem, nem nem) sötét oldalán suhantam a cél felé, akkora hangulata volt. Jut eszembe, hőmérsékleti adatot szeretnék látni. Pl. sokat dobna a történeten, ha az űrben mutatná a külső hőmérsékletet, ami valami -250 celsius, a hajón belül meg mutatna egy kellemes 22 fokot.
Ja, és kell mágnestalpú cipő, ami az Expansionben is volt.
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.01.24. 19:05:57 -
lonvard #4669 Huh, kipróbálom.
Nem jutottam el a szatellitig, elkvantumoztatott a mellette lévő depóállomásig, és utána az istennek se akart célt adni, és a hajtómű se indult be. Vártam 10 percet legalább, szóval szerintem bug. Mindegy mer visszahajókáztam a depóhoz, leszálltam, és mint egy kamionos parkolóban, hátra mentem aludni és kiloggoltam. Idáig egyetlen küldit nem sikerült összehoznom, várni kell a patchre. -
#4668 Viszont a másik kérdésedre válaszolva, bár nem tudom merre lehet megnézni a küldetés típusokat, de összeírok párat amivel én találkoztam.
2 felé bontom, vannak amit mobiglass-ból vehetsz fel és van amit NPC ad.
Az NPC küldetések leginkább egyediek, nem nagyon szeretném lelőni a poént.
A Mobiglassos küldetések amikre emlékszem így fejből:
Eltűnt személy / legénység(lezuhant hajóroncsnál kell kutakodni), rakomány szállítás, állomásról szemét elszállítás( itt mindegy hova viszed a szemetet, csak ne maradjon a megadott állomáson), Zsoldos küldetések(szektort kell tisztítani, vagy gyalogsági ai-t kell elintézned állomásokról), Fejvadászat, verseny űrhajóval / földi járművel, szabotáló küldetés(pl kapcsolj le egy szatellitet), Szerelő és támogató küldetések(pl kapcsold vissza a szatellitet), nyomozás(például P.I. Wanted).
Ennyire emlékszem így hirtelen. -
T800 #4667 Jól hangzik! Köszi az infókat! :) -
#4666 Úgy tudom, hogy terveznek ilyeneket.
Nem olyan rég került be a játékba a gyalogsági AI.
Sajnos egyenlőre nagyon gyengék és kötöttek, ráadásul egyenlőre csak gravitációban működnek.
Van jelenleg is több olyan küldetés ahol velük kell harcolni, amiről én tudok egy űrállomáson és egy föld alatti bunkerben, de ott konkrétan tudod, hogy vannak bent(számolja is neked, hogy mennyit kell leszednek és mennyi maradt(alapból 8).
Az elhagyatott állomás amit korábban említettem a Covalex, ott viszont nincs gravitáció.
Ha arra felé jársz más játékosoktól tarthatsz esetleg.
Utoljára szerkesztette: Hogthar, 2019.01.24. 12:43:09 -
T800 #4665 Srácok azt hol tudom megnézni, hogy milyen küldetésfajták vannak jelenleg a játékban illetve mire lehet számítani még a jövőben? Tök érdekesnek hangzik pl, ez az elhagyatott űrállomás átkutatása. Ilyenkor lehet számítani valami meglepetésre is? (Gondolok itt ilyenre, hogy rád támadnak miközben keresgélsz, vagy ez előre meg van írva és nem lehetnek ilyen változó külső hatások?) -
#4664 A PTU-ban már javították ezt a hibát ha jól tudom, ott már nem dobál át küldetéseket a fél rendszeren keresztül, csak az adott szektorban.
P.I. Wanted küldetést megcsináltad már?
Nem kell hozzá specifikus hajó, csak át kell kutatni egy elhagyott űr állomást. -
lonvard #4663 100% a motorra húztam az energiát azon a csuszkán, most megyünk simán. Üldögélek a másik székben, kávézgatok, hallgatom a hajó kvantum zaját, meg netezem. Még a zene hiányzik, aztán kész, ez a Star Citizen-élmény. :)
-
lonvard #4662 Sikerült bevállalnom egy szatellit javítást a Hurston mellett. Probléma, hogy az Olisaron kaptam a küldit. Elindultam, akkor nézem, hogy 32 millió kilométerre megyek javítani. Az út kábé harmadánál felmelegedett a motor. Nem tudom ilyenkor mi a teendő, kikaptam kvantumból a gépet, és most a senki űrjén, két bolygó közt sok millió kilométerre bármitől sodródom. Most épp űrsétán vagyok. Olyan izgi. :) Ha sikerül végül megjavítanom a comm linket, akkor meghívom magam egy túrógombócra. -
#4661 mellé ment -
TokraFan #4660 És ezt miért nekem írod? -
lonvard #4659 Szia!
Minden oldalon feltűnik néhány mókás fazon, akinek ugyan nincs meg a játék, de előszeretettel szarozza, mint most te. Ebből adódnak a félreértések. :) A játék ahogy írtad, dinamikusan fejlődik, jelenlegi állapotában van egy rakat hajó, amik nincsenek még kész, van egy rakat égitest, amik nincsenek még kész, vannak bejárható ojjektumok, amik nincsenek még kész, na de viszont a játék megfelelően optimalizált, ezért berepülheted, bejárhatod, hogy magad is láthasd. Ha valóban kíváncsi vagy rá, rákeresel youtubeon hogy Star Citizen, szűrőbe berakod, hogy az utóbbi 1 hónap. Ezek után láthatod, hogy mi a helyzet.