7978
  • Torzonborz
    Fricik a a subscribe miatt vannak most a listában. Néha be szoktam tolni 1 hónapot.
  • Hogthar
    Csak azért gondoltam, hogy PTU-ban készült a videó, mert a hajólistádban szerepelt a Freelancer MIS, DUR és MAX.
    Pont ezek a hajók elérhetően a PTUban is a Hammerhead és a 600I mellett.
    De látom, hogy a listád elején nem szerepel a Hammerhead, tehát akkor beszerezted a Freelancerből a legtöbb verziót.
    Gondolom nem tartasz igényt mindegyikre, feltételezem, beváltod majd őket, aztán ha jön egy új hajó megveszed azt, hogy tesztelhesd.
    Ez jó ötlet, én mindig a PTU-ban tesztelem őket, de úgy várni kell rájuk.
    Utoljára szerkesztette: Hogthar, 2019.01.14. 11:04:40
  • lammaer
    Mint ahogy én nem vitatkoztam senkivel (most még veled se), pusztán hangsúlyozva írtam NEKEM mi nem szimpi az SCben, egyelöre.

Persze ez ugye jön az ódivatúságból is, én még nem álltam át teljesen hogy a nem fizikai javaknak is lehet komoly értéke...

@ToxiMaxi: na igen, a WOT a másik jó példa, szoknak is elgurult a gyógyszerük a pixeltankok árazásával kapcsolatban - persze megint csak személyes vélemény. Mondjuk ezért nem vagyok milliárdos se, mert nem teljesen érem mindig hogy működik a mai világ - franc gondolná hogy az emberek rohannak fizetni olyan dolgokért amik a szememben értéktelenek, ami meg hasznos lenne az meg nem menö és érdektelen :)
  • lonvard
    A youtube nickem szent és sérthetetlen, mert azon politikai és egyéb színtereken trollkodom is. :P Felmerülhet a kérdés, hogy akkor miért nem csinálok egy nicket a Star Citizenhez. De nem merül fel.

Hoghtar, persze hát Szőröskét piszkálgattam vele. Egyébként szeretem a srácokat, csak hát nem érthetnek meg engem, sok vagyok nekik. :D

Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.01.14. 10:42:19
  • Torzonborz
    A videó live-on készült, de szoktam ptu-t tesztelni amikor van. ;)
    A Drake észrevétel helyes, Bucot és Heraldot is vettem. Cutlass mellé azért nem árt egy vadász is, a Herald meg scanre is jó lesz remélem meg valamikor jön egy ewar variáns is belőle.
  • Hogthar
    Otthon majd megnézem elejétől a végéig, kíváncsi vagyok rá.
    Ami feltűnt,
    1: 3.4.2 PTU val tesztelsz te is.
    2.: te is a Drake hajókat szereted.
    A Buccaneer neked szerepel a vásárolt hajók között, vagy a Herald után kaptad?
  • Hogthar
    Így már értem.
    Szerintem ezt rajtad kívül egyedül Torzonborz tudta.
    Legközelebb nyugodtan linkelheted a videót is, engem nem zavarna.
    Úgy már összetettem volna a képet.
  • Torzonborz
    Most mit vársz tőle. Ahelyett, h a yt videóhoz kommentelne ide írogat ahol kb senkit nem érdekel. Mondjuk ott se nagyon.

A többiek véleménye viszont érdekel, szóval jöhetnek a pozitív/negatív kritikák normálisan megfogalmazva akár a yt videónál akár az oldalon.
    Utoljára szerkesztette: Torzonborz, 2019.01.14. 08:39:02
  • lonvard
    Mer nem követed az eseményeket napra készen! :D

star-citizen.hu => Gyorstalpaló kezdőknek (video)=> Szőrös = Torzonborz

Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.01.14. 07:54:30
  • Hogthar
    Néha követhetetlen mit mire írsz :D
    Biztos van a fórumban valaki aki tudja milyen videóról van szó, de ha megcímzed, akkor már nem lesz olyan zavaros.
    Sokan vagyunk a fórumban, rajtam kívül szerintem vagyunk jó páran akiknek fogalmuk sincs ki az a szőrös, milyen új irány és videóról beszélsz.
  • lonvard
    Nagyon jó az új irány, hogy írás helyett videóban toljátok, csak nem értem, hogy a narrátor srác mért tartja kihagyhatatlanul fontosnak, hogy közölje mindenkivel, hogy szőrös. :DD
  • lonvard
    Nem baj.
  • Torzonborz
    Továbbra is feleslegesen üzengetsz, nem jut el hozzá.
  • lonvard
    Slarrkharrpparrmakkurrpukk - Ez viszont finnül van, Shed. Ne téveszd meg a fanokat.
  • lonvard
    Shednek innen üzenem meg, hogy zabálom, hogy rákapott a videók feliratozására. :)
  • lonvard
    Senki nem vitatkozik veletek, alapcsomagot lehet venni 40-50 euroért, és mindenki azt vesz amit akar, nem vagyunk gyerekek. Illetve néhányan de, de nekik meg nincs pénzük. :D
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.01.11. 17:02:58
  • ToxiMaxi
    "több 100 dollár pixelűrhajókra?" Ez a mikrótranzakciós játékok korában sajnos nem újdonság, de nézz csak be a WoT-ba és kapsz pixel tankot 100 dollár körül ott is.
  • lammaer
    Szívemből szóltál, és nekem az SCvel pontosan ez a tervem (amúgy még szoftvertesztelő is vagyok, tehát nekem a mindennapi életem az hogy NEKEM fizetnek atsztelésért :) ). Jöjjön ki, fusson jól, legyen tartalom, lássak egy relative teljes, jól játszható játékot és akkor kapnak tőlem max 30-50 EURt.
    Esetleg ha nagyon jó akkor vmi MMO jellegű havidijat.
    Utoljára szerkesztette: lammaer, 2019.01.11. 13:45:01
  • MasterMason
    Az early access szvsz minden fejlesztő legszebb álma, régen még fizettek azért hogy emberek teszteljék a programokat, aztán mára már te fizetsz azért, hogy teszteld nekik a játékot. Azért fizess hogy dolgozz nekik?! És akkor ott van még amit mondasz, van olyan hajó aminek az áráért tíz darab AAA-s játékot kapsz... Meg kell várni még kész lesz és ha tetszik akkor szabad csak megvenni, akkor lehet tudni azt is, hogy tényleg megvalósítottak mindent vagy sem. Mert ígérni bármit lehet, és a játékfejlesztők 90% ma már tényleg olyan mint egy politikus a választás előtt, gyakorlatilag az örök életen kívül kevés dolog van amit ne ígérnének meg azért, hogy megválasszák, aztán utána a pofádba röhög...
  • T800
    Azt kívánom, hogy legyen igazatok, és mutasson valami nagyon tutit, hogy tényleg kilógjon (jó értelemben) a többi elsüllyedt Early Access program közül!
  • lonvard
    SC fejlesztése utóbbi 1-2 évben felgyorsult annyira, hogy ne tűnjön az egyszeri gamer számára se totojázásnak, amit csinálnak. Előző években lényegében annyit láttunk, hogy készülnek az űrhajók. Aztán amikor legyártottak egy nagy csomót, akkor újra kezdték, mert nem voltak elég jók. :D Manapság meg olyan dolgokat látunk, hogy hopp egy bolygó 70 kilométeres légkörrel, hopp egy város, hopp egy be sem jelentett extra űrhajó és már repülhető is. És így tovább. 1 év múlva rengeteg minden lesz benne, és már csak tényleg annyi kell, hogy életet leheljenek belé. Amikor ez megtörténik, akkor lesz az early access kategória királya ez a játék.
  • Hogthar
    BIS a Day-Z dobálta oda vissza más-más csapatnak.
    Most, hogy szüneteltetik az Arma sorozatot elkezdték ők átvenni a Day-Z felett az irányítást.
    A Star citizen-nél viszont látványos és érezhető a fejlődés.
    Lehet kicsit nagy fába vágták a fejszéjüket, sőt én biztos vagyok benne, hogy a sok beígért tartalom nem lesz a végleges verzióban, de végeredményben jó játéknak ígérkezik, ha tartják a fejlődés ütemét, úgy mint az elmúlt 1 évben.

Nekem az is sokat számít, hogy egyenes a kommunikációjuk és hallgatnak a community-re.
    A Day-Z esetében például nem nagyon volt meg a kommunikáció.
    Csak, hogy említsek még egy hasonló early access-t ott az Obsidian és a Pillars of eternity játéka.
    Ők is egyenesen kommunikáltak, hallgattak a játékosokra és végül nagyon jó játékot csináltak, számomra legalább is.
    Pedig náluk is ment a kételkedés.

A horror drága marketing rendszerük nekem se túl szimpatikus egyébként, viszont így tudják tartani a 3 stúdiót.
  • lammaer
    Ez igazából az egész early accessre igaz. Minden becsülettel megcsinált EA játékra (ilyen pl a Subnautica) jut legalább 5 (de inkább több) olyan játék aminél a fejlesztők az early accesst csak a játékosok pénztárcájára értik, nem arra aminek valóban lennie kéne. (community bevonása a fejlesztésbe, ötletelés, bugreportolás, átláható fejlesztés, roadmap

Hogy az SC olyan lesz e? Na az majd kiderül. Ami nekem nagyon gáz az SCvel kapcsolatban, az a mérhetetlen kapzsiságnak tűnő árazás.... több 100 dollár pixelűrhajókra? NEKEM (!) sok és nem szimpatikus.
    Utoljára szerkesztette: lammaer, 2019.01.09. 10:34:54
  • T800
    Efelől semmi kétség, nem is ezen van a hangsúly, hanem inkább azon, hogy túl nagy falat talán a készítők részéről. De kívánom, hogy legyenek kitartóak és ne adják fel félúton mint a Bohemia, mert nem ezt érdemelte volna az a játék sem..
  • Torzonborz
    Nyugi az SC is, mint minden más mmo, tele lesz buggal a megjelenéskor. Ez van, nincs bugmentes software.
  • T800
    Picit úgy érzem ezt a játékot mint a Dayz-t. Ugye ott 5 év alatt ment le ez az egész hercehurca és ott is voltak ígéretek, tervek melyből valami megvalósult, valami teljesen feledésbe merült, és nem tudom miért, a 0,63-as verziószám után (amit 5 év alatt értek el ugye) hirtelen megjelent a játék 1.0 és kész. A játékban ugyan úgy megtalálható még rengeteg bug, igaz egy része stabilabbá vállt viszont összességében még mindig úgy érzem, hogy kevés főleg a "teljes értékű megjelenéshez".

Talán amit itt olvasok egy ideje, és nem csak itt külföldi fórumokon is, talán kezd hasonlítani a 2 szitu egymáshoz?! (Csak kérdezem) Összességében talán tényleg teljen el még 4 év, de ne jusson a SC a Dayz sorsára, mert szerintem borzasztó amilyen állapotban az megjelent végül...

(A Dayz-nek semmi köze ehhez a topichoz, se a SC-hez csak egy példa volt, amivel szerintem össze lehet hasonlítani a mostani helyzetet.)
  • lonvard
    Tavaly megmutatták, hogy a játékteret meg tudják csinálni, valamint megmutatták, hogy képesek optimalizálni a játékot. Ez két olyan vaskos téma volt, amiben erősen nem hittünk, szerintem. :D Van még a játékban egy vagon olyan dolog, amiben meg kell hogy győzzék a közönséget, hiszen még nem láttuk működni. A több személyes hajók ncp-kkel való gördülékeny irányítása, az igazán nagy kapitális hajók irányítása, menedzselése, a generált tartalmak érdekessége, hogy a játék játszatni fogja-e magát, és lehetne még sorolni. Ezekben addig nem fogunk hinni, amíg nem láttuk működni.

• Morinad
    Az ilyen projektekben mindig ott a kockázat, hogy sosem készülnek el. A közösségi finanszírozású játékoknál ez elég gyakori, de ez ma már nem titok. Aki ilyet finanszíroz, az tudja.

Ez a játék azt hiszem a legtöbb pénzt kapta, amit ilyen módon valaki összeszedett, és persze az ígéretek is messze meghaladnak mindent, amiről bármelyik másik fejlesztő regélni merne.Eléggé érthető, hogy sok a szkeptikus, de egyelőre átverésnek nyoma sincs. A játékfejlesztés F1 kategóriájú drága sport. Úgy fogy a pénz, mint a hó a napon. Akinek ez nem felel meg, nem szeret kockáztatni, annak meg kell várni, amíg elkészül (vagy sosem játszik majd vele, mert nem készül el).
  • ToxiMaxi
    Én nem bánom, hogy nem adják ki úgy mint az ED-t. 1 hónap játék után otthagytam mert a farmoláson kívül semmi sem volt benne, egyszerűen nem volt tartalom és azóta nem éreztem ingert, hogy bármelyik kieget megvegyem hozzá. Remélem az SC más lesz és megjelenéskor lesz benne tartalom.
  • Running
    Hát jól tarkón kéne baszni, hátha megnyugszik.
    Utoljára szerkesztette: Running, 2019.01.08. 19:01:32
  • kraven54
    Derek Smartot az b@sztatja, hogy nem övé a project. Ennyi
  • Running
    Kedvencem, mikor valaki ráér basztatni egy játékot. Az életben nincs elég szórakozás, vagy teendő amivel el tudják foglalni magukat az emberek? Komolyan nem értem ezt az állandó cirkuszt a játék körül. Mondjuk nem tudom mit nem értek, amikor már az Ashes of Creation körül is megkezdték a cirkuszt, pedig 2 éve ha készül.
    Aki támogatni akar valamit, befizet, aztán ha kész lesz tolja, ha nem, akkor meg ez van. Minek ezen pörögni állandóan.
  • Caliph
    A koncepció lett eltolva szerintem..kihozták volna amit az első nagy lépésekben igértek,egy játszható alapot,aztán indult volna az új kampány,behozva pl a claimelhető területet a bázisépítéssel hozzá az építőhajót,új rendszerek bolygók,+hajók
    így csak ömlik bele a pénz,mindig kijön valami új feature amire tarhálnak,az emberek jóindulatúan beletolják a pénzt,akkor máris lehet tolni a határidőket az újdonságok miatt,mert hogy ti akartátok stb..
    Remélem összejön Robertsnek,nagyon nagyon remélem,mert ha ez a projekt elbukik akkor vége a közösségi finanszírozós dolgoknak,és tolhatjuk a cod sokadik klónjával megint évekig mire valaki mer álmodni befektetni és kockáztatni...
  • Hogthar
    Ha akkor máshogy szavaznak, akkor nem dolgoztak volna ki a égitesteket, nem lehetne rájuk leszállni.
    Lenne pár állomás és jó pár küldetés.
    Pont ez volt a lényege a szavazásnak, lehetőség nyílt rá, hogy holdakra és bolygókra le lehessen szállni, ki kell dolgozni a technológiát és be kell népesíteni ezeket az égitesteket. Ez lehet nem tartod nagy dolognak, de a megvalósítása nem kis feladat.
  • Torzonborz
    Ja és olyan ember rója a szemükre aki a saját játékát (line of defense) képtelen befejezni mert 7/24 cig/cr savazással van elfoglalva. Na ez az igazán szánalmas.

Tudod ha valaki normálisan leírja, h mi a baj, akkor azt minden fan elfogadja.
    De azzal is tisztában van mindenki, hogy nem túl jó az a helyzet ami kialakult viszont nem is akarja a többség megmondani a tutit pont azért mert eléggé egyedi az ami történik.

Persze héterként legegyszerűbb azt mondani, hogy átbaszás az egész mintsem kicsit is átgondolni, és nem mond azt, hogy nem vagy az. Aki ismer innét vagy ph-ról az tudja, h zsigerből gyűlölöd az egészet.

Utoljára szerkesztette: Torzonborz, 2019.01.08. 12:20:41
  • drop
    azért ha arra szavaztak volna hogy jelenjen meg kb mit adtak volna ki? na ez a baj hogy kb ezt ami most is van ptu kb
  • Hogthar
    "igen, kitoroltek a segguket es eldobtak a penzed"
    Ezzel az a probléma, hogy valószínűleg nem nagyon érted miként működik egy játékfejlesztés.
    A legtöbb stúdiónál a kezdeti anyagból nem sok marad meg, egyszerűen azért mert változik az elvárás, korszerűsíteni kell, új funkcióknak eleget kell tenni stb stb.
    Star Citizenél egyszerűen az történt, hogy a kezdeti tervek sokkal egyszerűbb játékról szóltak.
    Ahogy jött a pénz változott a játék is.

"amugy nem az a baj, hogy tovabb tart, hanem pl az altalam linkelt videoban (idorendbe szedve) tobbszor bejelentik, hogy mikor jon ki, mikozben !!!!!tudjak!!!!!, hogy erre semmi esely- szanalmas. nevetseges. csak ennyi. "

Nem néztem meg a videót, de azok alapján amit írtál eléggé lesarkított.
    A RSI nek elég egyenes kommunikációja van. Feltették többször is a támogatóknak a kérdést, hogy fejlesszék e még a játékot, de eltart egy ideig, vagy ami van azt jelenítsék meg ahogy jelenleg áll a projekt.
    Az összes ilyen szavazásnál egyértelmű többséggel támogatták a több ideig tartó fejlesztést.
    Így a támogatókat nagy részét sem zavarja az, hogy még nem jelent meg.

Engem sem, tőlem fejleszthetik még 5 évig is.
    Téged miért zavar?
  • EFRM
    amugy nem az a baj, hogy tovabb tart, hanem pl az altalam linkelt videoban (idorendbe szedve) tobbszor bejelentik, hogy mikor jon ki, mikozben !!!!!tudjak!!!!!, hogy erre semmi esely- szanalmas. nevetseges. csak ennyi.

nekem tokmind1 mikor jon ki, akkor megnezem majd
  • EFRM
    lehet, hogy egy barom, de a linkelt cikkben levo dolgokat nem o talalta ki, hanem azok puszta tenyek (igy mindegy is ki irta..) az a baj, hogy a legtobb fan keptelen elviselni barmilyen negativumot vagy kritikat, annyira ciki, hogy a bepledgelt penzukket hogy bant a kedves fejleszto.
    "6 éve elkezdődött a kampány, ekkor még játék fejlesztésről úgy igazán nem beszélhettünk, vagy ha volt is bármi, abba biztos lehetsz, hogy a legtöbb a kukában végezte." igen, kitoroltek a segguket es eldobtak a penzed :D ez aztan a tisztelet

Utoljára szerkesztette: EFRM, 2019.01.08. 11:13:09
  • Roodie76
    Szerintem nagyon, de nagyon sokat dobna a projekt megítélésén, ha pl. idei évtől nem Chris Roberts tájékoztatná a nagyérdeműt. Neki már azt sem hiszik el lassan, ha kérdez :-D