7978
-
Paladin #4778 Egyrészt ha Hotas van, nem nagyon kell bill.
De simán gépelek vakon, szóval nem probléma az sem.
-
lonvard #4777 Klaviatúrát hogyan használjátok VR szemüvegben? Be kell gyakorolni és vakon gépeltek, vagy van valami megoldás erre, amit el sem tudok képzelni, hogy micsoda? :)
Ja és torzi, melyik az a gomb, amivel FPS módban forgatom a fejem a Star Citizenben? Sétálok, és közben balra nézek. Ilyet még nem csináltam. Most ha kiderül, hogy ez is az Y, akkor nagyot égek. :D De szerintem nincs ilyen gomb. :P -
Paladin #4776 Ezt percig se vitatom. Mióta megvan a Rift, laposban nem játszottam rendes szimulátort, a modolt kamera, meg a led-készlet valamelyik fiókban porosodik. :) -
#4775 Lesz VR támogatás, ezt már az elején mondták és azóta is megerősítették. -
MasterMason #4774 Én VR-al nyomulok minden szimulátorban, már amelyikben lehet. Ebben sajnos elvileg nem lesz natív támogatás. TrackIR meg ehhez hasonlók soha közelébe nem lesznek a VR nyújtotta élményhez. -
Paladin #4773 Azért ha már eleve van webkamerád, akkor a foip nem jár költséggel. Egy freetrack még barkácsban is benne van pár ezresben (mert ha van kamerád, akkor valószínűleg kell is neked, tehát nem azt fogod modolni, plussz ledek, stb) - és még össze is kell barkácsolni a ledes részét. (A kamera buherálása az még a hozzám hasonló fakezűeknek is megy. :) )
Viszont az is igaz, hogy ha a barkács cucc megvan, azt utána máshol is használhatod :) -
#4772 Ja és ugye ezt anno a faceware kamerájával promózták amiből fene tudja, hogy lesz e valami és ha igen akkor mennyibe is fáj. -
#4771 "csak nem vettem észre" mint sok mindent mást, de hát ezen miért is nem csodálkozok!?
Amúgy jó cucc a foip de mondanám, hogy olcsóbb mint egy házibarkács freetrack. -
Paladin #4770 Sc-ben beállítható, hogy csak ülő állapotban működjön a fejmozgás követése, szóval aki járkálás közben nem szereti, de repüléshez kell (mint pl. én :) ), annak ez jó opció. -
Paladin #4769 Gyakorlatilag szimulátor jellegű játékokban alapelvárás a trackIR (és ingyenes változatai) támogatása, és nagyon sok fps féleség, ahol van free look, szintén támogatja.
Utoljára szerkesztette: Paladin, 2019.02.05. 15:19:09 -
#4768 Fps módban működik igen.
PUBG-ben nincs tapasztalatom, nem játszottam még vele, de Armával letudom írni.
A játékban a fegyvert és a tested továbbra is az egérrel kezeled, de a fejmozgást a fejeddel.
Kicsit szédítő lehet elsőre, hogy a tested továbbra is az egérrel kezeled, tehát ha elfordítod balra akkor ugyanúgy fordul.
Annyi, hogy mellette a fejed mozgatásával a nézelődés is változik.
Videó ahol bemutatják hogy működik.
Na Star citizenbe ugyan így működik.
Ez nem működik minden játékba, kell hozzá hogy támogassa, ráadásul inkább csak szimulátorokban van beépítve. Például Assetto Corsa, DCS: Black Shark, IL 2 sturmovik cliffs of dover...
-
lonvard #4767 Köszi. És ez FPS módban is működik? Csak mert a cockpitban van nézelődő mód (Y), illetve amely FPS játékokban lehet tekergetni a fejet, pl. Arma vagy PUBG, azokban is ugye rá lehet vezérelni ezt a nézelődést a klaviatúrára. Na most egy olyan játékban, amiben nincs ilyen nézelődés, mi történik mikor futok előrefelé, de oldalra nézek? Tényleg elfordul a sisak? Szerintem nem fog, mert akkor azt ki se dolgozzák, mert ha kidolgoznák, akkor lehetne úgy forgatni a fejet a Star Citizenben, mint a PUBG-ben. A másik verzió, hogy lehetis, csak nem vettem észre. :D
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.02.05. 13:45:22 -
#4766 Válaszolva a kérdésedre a FOIP egy újnak mondható beépített funkció, leköveti az arcmozgásod(amit később más játékosok is látnak majd) és ennek segítségével, ha bekapcsolod lekövetheti a fejed mozgását is, így tudsz nézelődni.
Ehhez csak egy webkamerára van szükség.
A Tobii eye tracker és a TrackIR is hardveres kiegészítő amik elég hasznosak szimulátorokhoz.
Az egyik a szemed követi le, a másik a fejed mozgását. -
Paladin #4765 Amivel két gond van. Szinte alig van a piacon 60 fps webkamera, másrészt a SC ahogy láttom valamiért csak 30 fps-sel használja azt is, amit többet is tudna. (Mondom ezt pl. a saját ps3eye-om alapján.)
Egyébként jó dolog lenne, hogy mindenféle felszerelés nélkül egész jó minőségű fejkövetést csinál, csak az érzékenységét nem tudtam jól belőni, és hosszú távon jobban idegesített az állandó apró mocorgás, mint amennyi kényelmet a fejkövetés egyébként jelentett. (Kieg.: más játékokban házibarkács fejkövetőm freetrackkel, opentrackkel megfelelt nekem, szóval nem az igényeim túl nagyok ;) )
Utoljára szerkesztette: Paladin, 2019.02.05. 13:03:24 -
#4764 Régebben használtam freetrackert, ugyan ez volt vele a probléma, ezért is szereztem trackIR-t.
Ionvard: Van egy TrackIR-em. Star Citizenbe viszont nem működik a legjobban, se a hud se a sisak nem fordul veled együtt, így ha olyan sisakod van ami takar valamit, akkor hátranézés helyett megcsodálhatod a sisakod belűről.
Becsatlakoztattam egy öreg webkamerát, hogy kipróbáljam a FOIP-ot.
Vele tökéletes a fej lekövetés. Sajnos nem olyan pontos mint a trackIR és 60 FPS helyett 24 et tud csak, tehát a játéktól függetlenül szakadozgat a fejlekövetés, nem is beszélve Torzonborz által is említett a fényviszonyok változásától függő kellemetlenségektől.
Gondolkozok még egy Tobii szem lekövető szerkentyűn, mert szemmel célozni mégiscsak kényelmesebb, ezért is kérdeztem azzal játszik e valaki, milyen tapasztalatai vannak vele. -
lonvard #4763 Nem használok, de akarok. Szóval neked milyen felszerelésed van? Ez csak egy szoftver és elég hozzá egy akármilyen webkamera? -
#4762 TrackIR még nincs rendesen támogatva. Foip-hoz meg jó kamera (sztem ~720p 60 fps minimum) és jó fényviszony kell.
Nekem egy régebbi kamerám van ami a fentieket nem tudja és az arckövetésnél, főleg este, lehetett érezni problémákat. Kicsit rángatott a kamera így elég zavaró volt. De amúgy hasznos cucc sztem, sokan azt hiszik, h csak a grimaszolásra van pedig nem. -
#4761 Amúgy a Foip-ot használja valaki?
Jobban működik mint a TrackIR amit egyébként nem tudok megérteni.
A Hud nem mozog el és a sisak is mozog a nézéseddel.
Ezeket a beállításokat TrackIR-re miért nem ültetik át?
Tobii Eye trackert használ valaki?
Azzal működik rendesen, vagy olyan mint a TrackIR? -
lonvard #4760 A neve nagyon találó, ugye a középkor egy adott szakaszának legjobb vitorlástípusáról van szó, ezzel szelték az óceánokat a felfedezők. Lehetett belőle kereskedelmi hajó, hadihajó, felfedező hajó is, attól függően, hogy hogyan szerelték fel. Szóval én így tekintek a mi carrackunkra. Mint egy hosszútávra felszerelt űrvitorlás, amiből azt hozok ki, amit akarok. -
#4759 Szerintem a Carracknál nem feltétlen a nagy raktér az amivel pénzt keresel, vagyis áttételesen. Ez nem egy kereskedő ladik, nem azért van a nagy raktér. Inkább azért, hogy ha a scanneléssel találsz vmi jó stuffot akkor legyen hova bepakolni. -
#4758 Nem tudom, nem is így értettem, munkából írtam még, kicsit lehet összecsaptam a mondandóm.
A "Hiába a sok funkció ha nem tudsz vele pénzt keresni arányosan az árával." kijelentésem teljes mértékben feltételes volt.
Úgy értettem, hogy még nem túl sokat tudunk a Carrackról, ezért nem tudni, hogy a 400 dolláros ár túl vagy alul értékelt ár.
Ionvard: "A játékok kábé 100%-a arról szól, hogy vannak célok, és azért játszik a gamer, hogy azokat elérje."
Egyetértek, nem jó ha már minden adott nem is örülnék neki ha céljaink egyből meglennének.
"játék atmoszférájáért rendszeresen visszatérsz"
Itt megint egy félreértésről van szó. Természetesen a Star citizen egy igen atmoszferikus játék és benne repülni az egy kiváló virtuális életérzés.
Amit írtam a hajókra írtam. Egy hajót csak azért fölöslegesnek tartok megvenni, ha nincs funkciója igazán csak a kinézete egy luxus élet érzést ad(Ez nem a Carrackra értem).
Számomra egy Cutlass black sokkal jobb sci-fi életérzést nyújt például mint egy i600-as, a kilógó kábeleivel és a ütött kopott kinézetével, úgy hogy funkciókban gazdag.
Ui.: A Carrack nekem is tetszik formára, és ha például 400 SCU-t elvisz vagy a funkcióival olyan játékmenetet kínál ami jövedelmező garantáltan benne lesz a listámban. Ezért is kérdeztem most utána miket tudunk a hajóról. -
#4757 Honnét tudod, hogy nem lehet majd vele pénzt keresni? -
lonvard #4756 "Az életérzés meg szerintem olyan luxus amire egy virtuális világban nem feltétlen van szükség."
Na ezt fordítva látom. Ez a játék például azt is célozza, hogy legyen egy alternatív univerzum, amiben jól érezzük magunkat. A játékok kábé 100%-a arról szól, hogy vannak célok, és azért játszik a gamer, hogy azokat elérje. És amikor elérte, akkor hirtelen kiüresedik a játék. Nem tudom melyik játékban működik az, hogy mindened megvan, már nincsenek célok, de magáért a játék atmoszférájáért rendszeresen visszatérsz. Emellett természetesen kell egy több szintű motivációs rendszer, fejleszthetőnek kell lennie minél több mindennek, hogy legyen egy UEC-ért megvásárolható perspektíva, ugyanakkor meg kell próbálni olyan játékot csinálni, amiben magáért a feelingért is szívesen vesz részt a gamer. Hogy nem kell fejlesztenem semmit, de annyira jól érzem magam abban a világban, hogy részt akarok venni benne.
Konkrétan a carrack azért értékes, mert nagy benne a potenciál az érdekes és színes játékra. Ha akarod grindelsz, ha akarod kalandozol.
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.02.04. 15:25:08 -
#4755 400 dollár igen, azért a "relatíve kevés" igen csak függ attól mennyi rakományt képes szállítani.
Hiába a sok funkció ha nem tudsz vele pénzt keresni arányosan az árával.
Az életérzés meg szerintem olyan luxus amire egy virtuális világban nem feltétlen van szükség.
A luxus hajókat is felesleges és túl értékelt hajóknak tartom, de a "lore" miatt jó hogy vannak. -
lonvard #4754 400 dollárban lőtték be, ami szerintem ezért a hajóért nagyon kevés. Már relatíve kevés, a többi hajóhoz képest. Amikor ez kijön, vinni fogják mint a cukrot. Még én is erősen gondolkodom rajta. Chris ezt nem engedheti meg magának! Chris, térj észhez, nem adhatod el a gamereknek pénzért, hát mi a tökömet kezdenél a dollár százezrekkel??? Ne add el, naa!
(kérek LTI-s biztosítást, egy fasza belső dizájnt, és én is megveszem :D)
(de neee, nem akarom, ezt a játékban kell kijátszani mert ez egy középtávú cél kell legyen)
DE MEGVESZEM!
NEM!
DE!
(eh, megyek, inkább ebédelek egyet)
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.02.04. 14:47:21 -
#4753 Ez még elég régi adat, sztem a kicsinyítés előtti szóval fenntartással kell kezelni. De ha marad fele ennyi az se rossz. Amúgy igen, elég népszerű ladik, nagyon sokan várják már. -
kraven54 #4752 Kizárt hogy 1000 scu lesz -
#4751 1000 SCU? Wow.
Több mint a Cararpillarnak.
Ha ez a véglegesben így lesz egyértelmű választás lesz.
Bár ahogy utána nézegettem eléggé közönség kedvenc hajóról van szó, populáris lesz a PU-ban. -
lonvard #4750 Fú most elképzeltem. Bolygó körüli pályán mozgok egy idegen rendszerben, a drónok kutatják a felszínt, érkeznek az adatok, köztük a bázisok koordinátái. Akkor az egyiket megközelítem úgy, hogy 200 kilométerről felszín közelben érkezem, 20 kilométerre leparkolok egy kráterben. Felpattanok a motoromra, megyek felderíteni. A bázis közelében felkúszom egy dombtetőre, szkennelgetek, megnézem a fegyverzetét, majd vissza az információval. Utána be az űrhajóba, mindenki harckészültség, felszállunk, légitámadás, szétlőjük-rakétázzuk a légvédelmet, aztán landolás, leszaladunk a rámpán, és test-test elleni küzdelemben gyűrjük le a szerencsétleneket, akiknek az volt a sorsuk, hogy elszedjük amijük van. :D -
#4749 Aminek van raktere azzal lehet cargo-t cipelni, pl HH-val is lehet az más kérdés, hogy nem sok értelme van. Carracknak is van, 1000 scu-t írnak ami nem kevés, azzal már kereskedni is lehet szépen. Mondjuk egy csempész ladiknál sztem alapfeltétel, hog a sig radius kicsi legyen, ez meg kb világítani fog a sötétben. -
lonvard #4748 Ha törvénytisztelő utat választanék, akkor a játékom az lenne, hogy alapvetően kereskedelmi hajó vagyok, de ugye folyamatosan kutatom a szektorokat érdekességek után, és amikor elegendő pénzem van, akkor modult cserélek, mondjuk 2 legénységi modult berakok az 1 cargo mellé, és irány az ellenséges naprendszer, ahol is amolyan legális privateerként kalózkodásra adom a fejem, felkutatom a szuper antennáimmal meg drónjaimmal a bolygókat, ami ojjektumot találok azt felderítem kisrepülővel (vagy autóval, hehe), aztán szkennelem, és ha ár/érték arányban jónak ítélem, akkor megtámadom az npc legénységgel. Emellett hajókat foglalok el ugye. Utána visszatérek az emberek lakta rendszerekbe és mindenki ünnepel, mint Drake admirálist. Na jó, senki nem fog ünnepelni de nem is érdekes. :P Közben természetesen felfedezek egy halom érdekességet az idegen naprendszerekben is. Egyre messzebbre megyek, egyre több mindent fedezek fel, mellékállásban pedig vissza kereskedni. Aztán célom lenne egy önálló bázis a biztonságos szektoron belül (vagy épp pont hogy valami elhagyatott helyen), és akkor azzal tölteném az időmet, hogy azt felépítem. hajóparkot kezdenék bővíteni, satöbbi satöbbi. :P
Persze, csempészhajó is lehet. Ha a kalózverziót választanám, akkor mindent úgy csinálnék, mint törvénytisztelőként, csak éppen a kalózszektorokba vonulnék vissza, és a civilizált térséget támadnám.
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.02.04. 13:39:33 -
#4747 Jó ez a sok modul, de engem úgy érdekelne, ha lehetne cargo-t is cipelni vele, akkor kiváló csempész hajó lenne a felszereltségével. -
lonvard #4746 Ez a játék Prometheus és Enterprise űrhajója. Hosszútávú utazásokra kitalált, önellátó rendszerrel felszerelt, megfelelően páncélozott és tűzerővel felszerelt, lényegében mobil kutatóbázis, emellett moduláris, én egyelőre 3 modult látok, ezek miatt pedig sok mindenre alkalmas. Alapból én 3 cargo modullal kereskedelmi hajót csinálnék belőle, de van olyan tűzereje és páncélozottsága, hogy alkalmas kalózfregattnak is. Mer én ezt is be tudom haluzni. :P Majd meglátjuk milyen modulok lesznek, és ezáltal mi mindenre is lehet alkalmas. Kábé mindenre. -
#4745 "miként lehet ezzel pénzt keresni?"
Majd ha jön a konkrét gameplay akkor kiderül. Amúgy pl átmeneti JP-ket lehet vele keresni és annak a koordinátáját adhatod el. Ennél többet behaluzni jelenleg sztem felesleges. -
#4744 Carrackot emlegetik,mint drone shipes is,ezt úgy kell elképzelni hogy kis drónokat potyogtat amik támadják az ellenfelet amolyan SG Universe Drone ship mintára? Mert nekem ez a koncepció mindig is tettszett,amolyan anyahajó ember nélküli drón támadó egységekkel esetleg fedélzeti drón gyártással az elhullottak pótlására :) -
#4743 Annyit tudok a Carrackról, hogy régen katonai hajó volt, majd miután kivontál civil hajóként árusítják.
Az egyik legpáncélozottabb felderítő hajó.
Viszont korábban beszéltetek féreglyuk felderítésekről és egyéb tulajdonságairól.
Ezek érdekelnének, meg miként lehet ezzel pénzt keresni?
Mekkora cargoja lesz, esetlegesen lehet alternatívaként szállítani vele rakományt? -
#4742 Pontosan mire vagy kíváncsi? Ez lesz A felfedező ladik. Direkt hosszú távú utakra tervezett önellátó ladik amiben van med bay, repair station, a hangárban egy kis scout ship, a hajótestet meg kellően ellenállóra csinálták meg (pl a híd kupolára védőpajzs vonható). -
lonvard #4741 :-D Van egy olyan érzésem, hogy a gamerek megnyugtatására rakták be az utóbbi videóba, hogy mik is a terveik.
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.02.04. 11:41:04 -
lonvard #4740 De mi az amit nem tudsz róla? Mondd el, hogy mit nem tudsz! :D Pár hete jött ki egy videó amiben mutogatta a fejlesztő, hogy miket ügyeskedik a hajón, például hogy sikeresen csinált belőle egy ilyen 4 lábú viccet. Na ezen aztán felbasztam magam, de valszeg nem csak én, mert a mostani koncepcióban már egészen mást látunk. :D Na most a belső elrendezése is változóban van szerintem, tehát bármit amit idáig tudni lehetett arról, hogy hogyan is fog kinézni, azt zárójelbe kell tenni. Ez egy nagyon várt hajó, nem szabad elbaszniuk.
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.02.04. 11:26:09 -
#4739 Nem követtem annyira csak részleteket tudok róla, mit is lehet tudni a Carrack-ról ideág?
Mert egyébként tetszik a hajó formája és tervezése, de nem tudok róla eleget.