7978
-
lonvard #4578 Deliveres küldit csináltam. Kis dobozokat fel lehet vinni a herald lépcsőjén is. Sajna nem sikerült megcsinálnom, mert nem értettem hova kellett volna leadni. Annyi volt a feladat, hogy irány a Daymar, ott egy bázisról felvenni egy dobozt, aztán nyilván le kellett volna adnom valahol, de nem adott ki célpontot. Visszamentem Olisarra, ott vannak azok a csomagküldő automaták, az egyikbe beraktam, és elveszett. Pénzt nem kaptam a küldiért. :D
Iszonyatosan szép volt ahogy a bázis mellé leszálltam, és a hajtómű ahogy kavarta a homokot én meg távolodtam a géptől, ah.
Szakmai kérdés: mi a különbség a boost és az afterburner közt? -
#4577 Na szép munka!
Tetszik az oldal képe és örülök hogy végre kint vannak a honlapok. -
lonvard #4576 Igen hát lényegében azt tudnak csinálni amit csak akarnak, rendszeren belül és kívül is óriási a tér. Még a Witcher 3 területénél is nagyobb ez a játék, hogy úgymondjam. Szerintem a GTA V meg a Witcher 3 területe összeadva. Ja és felszorozva 100 millió négyzetkilométerrel. :D
Nekem tetszik a banner. -
#4575 Nézd meg, hogy most mekkora stanton és abból mekkora az üres tér. Nos bőven van mit beletenni.
Amúgy kértem bannert a topikhoz, hogy legyen. Most hirtelen ezt találtam, de sztem majd csinálok valamit jobbat.
Utoljára szerkesztette: Torzonborz, 2019.01.20. 13:14:55 -
lonvard #4574 Jó ha úgy lesz ahogy torzi írja, akkor még egy olyan lehetőség van, hogy a féregjárat egy ismert rendszerbe visz, de viszont valamely ismeretlen szektorába dob le, ahol van valami érdekesség. Mert ugye a rendszerek úgy fognak kinézni, hogy lesznek objektumok amik közt összekötő kvantumországutakon közlekedünk, de az országutakon kívüli tér az kihasználatlan marad 99%-ban. Akárhova le lehet pakolni akármit. Tehát amolyan Omega 4 relé szerűen (Mass Effect), kidob a féreglyuk egy aszteroida mezőbe, ahol van valami idegen bázis, és mindezt egy akár forgalmasnak tartott rendszer isten háta mögötti zugában teszi meg.
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.01.20. 13:11:03 -
#4573 Nem csak JP-t lehet majd keresni, anomálián sztem a roncsok, aszteroidák meg minden más érthető ami a zűrben lebeg és értékes. -
#4572 Ezt a féreglyukazást is kb úgy tudom elképzelni hogy random helyen megjelennek,két távolabbi célt köt össza amivel így sokkal gyorsabb az utazás viszont csak x ideig vagy y átlépésig stabil,aztán eltűnik,és generálódik máshol másik. Értékes info lehet egy kereskedőnek akinek a teli hajóval minél kevesebbet kell utaznia kitéve a kalózoknak stb,vagy egy ellenséges frakció megtámadása,beugorva egy flottával semmi előjel nélkül -
lonvard #4571 Joh, akkor tehát nem lesz mit felfedezni, mert az összes bolygó ismert, titkosakat meg nem csinálnak, mert ezzel is épp elég a meló. Akkor majd keresünk olyan féreglyukakat, amik ugyanoda visznek, mint a többi. Aztán eladjuk az infót jó áron a feketepiacon! Ebből fogok megélni. Mondjuk lehet jövedelmezőbb lesz beállni takarítónak valami szórakozóhelyen. Töröm az angolt, nem vesznek fel szakmunkára, szóval marad a tányérmosogatás meg a szarpucolás. Eladom a heraldot, veszek takarítófelszerelést. :)
-
#4570 Ez nem egy idealizált helyzet, ezeket a rendszereket már felfedezték, megvan róluk mindet adat. Nem véletlenül beszélnek róluk a galactic guide sorozatban.
Utoljára szerkesztette: Torzonborz, 2019.01.20. 10:21:49 -
lonvard #4569 Be van rajzolva minden, de még nem tartanak ott, hogy elkezdjenek sakkozni a naprendszerekkel, amit látunk az egy idealizált helyzet, távoli jövőre vonatkoztatva. Lényegében utópia. :D Nem akarom túlfantáziálni, egyszerűen csak az az állításom, hogy szerintem nem minden naprendszert fognak csak úgy alánk rakni.
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.01.20. 09:57:46 -
#4568 Nézd meg az arkmapet, ott látszik, hogy pl pyro-nál is megvannak már az ismert JP-k. -
lonvard #4567 Mer az újdonságnak exkluzivitást meg értéket kell adni szerintem. A No Man's Sky-ban ha találsz egy új bolygót, azt ki nem szarja le ugye, mindenki új bolygókat talál, és mindegyiken nagyjából ugyanaz a dzsuva van. De mondjuk ha van egy féregjárat-kereső képességgel rendelkező hajód, és mondjuk szektorokra bontva egy naprendszert elkezdesz egészen más területeken hajózni mint az átlag gamer, és úgy fogsz egy jelet, és úgy találsz egy járatot, és azon keresztül belebotlasz egy ismeretlen "valamibe", na annak már lesz értéke, főleg ha még senki nem járt arra. Mondjuk carrackkal találni egy vadidegen rendszer (tudom nem lesz, mer torzi tiltakozott), és fogni egy jelet egy idegen űrbázisról, és aztán azt megközelíteni, brrr, borsódzik a hátam, izgalmas. Ismeretlen bolygó ismeretlen komplexumának sötétjében három NPC katonával zseblámpázni valami érték után, ez az én carrackos álmom.
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.01.20. 00:54:14 -
lonvard #4566 Nem egy eget rengető perspektíva meglévő rendszerek meglévő féregjáratai mellé keresni nagyjából ugyanoda nyíló féregjáratokat, ezt lássuk be. De persze ezzel is lehet játszani, nem biztos hogy minden féregjáratot felfednek. A nem emberek által kolonizált rendszereket, kalóz rendszereket, idegen fajok rendszereit lehet letitkosítják, hogy csak a katonai erők tudjanak mozogni, a civilek meg csak ha felfedezik. -
#4565 Számomra "az olyan bolygóra megyek ahol még nem járt senki" csak egy illúzió, tényleg jobb lesz nekünk tőle?
Szerintem inkább az a fontos, hogy amerre mész tartalmas és kidolgozottabb legyen.
Felmegyek dobogókőre, vagy elmegyek a prédikálószékre a vadálló kövek mentén(valós helyszínek) és ugyanúgy lehidalok a látványtól, hiába jártak már arra több ezren.
Star Citizenbe lehet nincs egy egész galaxisra való égitest, de ami van az nagyon szépen ki van dolgozva, leszállsz Yella egyik hegyére és végig nézed a napfelkeltét, elég pazar látvány.
Én inkább úgy vagyok, hogy legyen kevesebb hold és bolygó de azok legyenek igen részletesen kidolgozva.
Másrészt még mindig nem értem a folyamatos összehasonlítását a két programnak.
Nem fér meg egymás mellett a kettő?
Egyszerűen olyannyira más kategóriát képviselnek, hogy teljesen fölösleges az összehasonlítgatás.
Star citizen nem az űr felfedezéséről szól, hanem inkább űr gazdaságról és egyéb feladatkörökről.
Számomra úgy tűnik, mintha azt próbálná bemutatni, hogy a jövőben hogyan alkalmazkodnának az emberek, ha már az űrhajók olyan gyakoriak lennének mint a mai világban az autók.
Másrészt ilyen hatalmas területekre nehéz kialakítani egy kiterjedt büntető rendszert, így kicsit hasonló a helyzet mint ami amerikában volt vadnyugat idején.
ED ellenben egy űr felfedező játék, erre is fókuszál így a galaxisban nem túl sok mindenkivel találkozol.
Ebből adódnak az ellentétei is.
Elite: Dangerous-nek hamarabb konkurenciája a No men's sky ott legalább hasonló célok vannak.
-
#4564 Persze, arra, hogy a meglévő rendszerek között véletlenszerűen megnyíló jumpointokat megtalálja.
Elég nagy meló lesz cignek a következő jó pár évben a beígért 100 rendszert megcsinálni, nemhogy még ismeretlen rendszerekkel is baszakodjanak. -
lonvard #4563 A carrackon féregjárat-kereső műszer is lesz, nem? -
#4562 Nézd meg az arkmapet, az az egész ismert rendszer amin ott van minden bolygó, minden hold. A legtöbbről, vagy talán az összesről megvan a leírás.
A felfedezés anomáliák keresése lesz a meglévő rendszerekben, meg véletlenszerűen lepakolt wreck, stronghold, habitat bolygókon, holdakon.
Az már kérdés, hogy ha egy rendszer kirakásához meglesz az összes tech akkor az ismert rendszereken kívül is tudnak újat generálni, de ez szerintem csak post launch várható. -
lonvard #4561 Mivel sokat kell utazni naprendszeren belül is, eleve a rendszer széle mindig is az isten háta mögött marad, és ugyanez vonatkozik bármely területre, amely kiesik a fő kereskedelmi útvonalak vonzáskörzetéből. Persze ezek a bolygók ott lesznek a térképen, de - és itt a fantáziájára kell bíznia magát az embernek - biztosan lesznek ismeretlen naprendszerek, biztosan lesznek olyan bolygók, amiket nem raknak bele a starmapba. Mert egyszerűen ez hozzátartozik egy ilyen űrkalandozós játékhoz. -
kraven54 #4560 Nem lesz isten háta mögötti hold erről beszélek. Minden bolygó, hold , stb ismert. -
lonvard #4559 Jó lett a gyorstalpalós videó második része is. Jó így végigmenni a lehetőségeken (pl. mobiglass), magamtól csak párat szoktam megnézni, amik feltétlen szükségesek, és akkor marad egy csomó minden amit ki se használok, meg nem is ismerek. -
lonvard #4558 SC-ben így is óriási a tér, hogy félkész naprendszerünk van. Tökéletesen elveszhet az ember valami isten háta mögötti holdon. Ehhez kelleni fog még egy olyan extra, hogy a készletekből kifogyóban legyünk, ne legyen készpénz, hogy van oxigén az űrhajóban például, lássuk azt, hogy fogynak a létfenntartáshoz szükséges dolgok, és hogy halálra vagyunk ítélve. Akkor súlya lesz az utazgatásnak.
A felfedezéshez van egy olyan fantáziám, hogy kellenének időszakosan létrejövő majd bezáródó féreglyukak, amikkel egy-egy generált naprendszerbe léphetnénk be, fedezhetnénk fel, de csak ugye pár óráig, pár napig. Nem tudom, hogy lesz-e ilyen, mindenesetre ez a megoldás kimeríthetetlen felfedezni valót adna. -
kraven54 #4557 Na igen SC-ben sosem lesz az, hogy uh itt még senki nem járt vagy tök egyedül vagy egy naprendszerben. És bár nagyon sok mindenben több/jobb (lesz) az SC, az Elitben az "űrfiling" egyelőre jobb. A nap sokkal szebb, de pl a bolygók/holdak megjelenítése is jobban tetszik nekem Elitben. Ja meg az irányítás is, de várjuk meg az új flight modellt :)
Utoljára szerkesztette: kraven54, 2019.01.19. 16:09:29 -
MasterMason #4556 Amúgy kb ezeket a bolygókat, napokat, gázbolygókat és égitesteket fedezheted fel, nem lehet azt mondani, hogy ne lenne választék. A valóságot tükrözi kb, ilyen fajták és félék fordulnak elő a galaxisban is, és mind megtalálható... Emellett meg még van egy rakás holdféle, sőt egyéb dolgok is...
-
MasterMason #4555 No akkor most néz meg egy igazi csillagászt, hogy egész életében csak az eget bámulja egy távcsővel és gyakorlatilag "semmit nem láthat" az univerzumból csak csillagokat egy távcsövön keresztül, nem mehet el oda, még bolygókat sem pillanthat meg, stbstb. De nem ártana feltenned újra és megnézned C4 után a felfedezés részt, mert nagyon jó. Bemész egy rendszerbe és az FSS-el nem csak a bolygókat hanem egyéb szignálokat is foghatsz a különböző frekvenciákon, olyan mint "rádiózni". Van kódex is. Most már lehet mappelni a bolygókat is, nagyon nagyon jó lett! Komplex teljesen fel van újítva. Nekem az ED-vel az volt a problémám, hogy állandóan nerfelték amivel jó lehetett keresni, meg persze nem mondom, hogy ne lehetne vagy illene nagyobb ütemben fejleszteni, mert bizony jó lenne.
Utoljára szerkesztette: MasterMason, 2019.01.19. 10:12:57 -
TokraFan #4554 Tehát a gyengébbek kedvéért: A Space Engine-t _CSAK az exploration képesség_ kapcsán említettem meg! Ahogyan az a hozzászólásomból egyértelműen kiderül! Nem komplett játékként hasonlítottam össze (nem is lehet, mert az SE az nem egy játék!).
Torzonborz
Ez igaz, de ha csak a multira felvennének még 30 embert, akkor is hol lennénk még a 100-tól. Szerintem az Elite-nek van egy karbantartó team-je, aki a szervereket felügyeli, és kb. 10-en dolgoz(gat)nak a játék "fejlesztésén", legalábbis az elmúlt 3 év semmije alapján erre lehet következtetni.
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2019.01.18. 23:15:45 -
MasterMason #4553 Még így is szinte hihetetlen az a komplexitás amit az a kis csapat csinál, bár nyilván azért egyfolytában 20 éve ugyanazt a játékot hegesztik és fejlesztik, szóval azért van már ott rutin... -
MasterMason #4552 Igen, a space engine. Ott legalább minden űrállomás más, tele van tartalommal az egész és bármit csinálhatsz a galaxisban, kereskedhetsz, taxizhatsz, bányászhatsz, lövöldözhettek egymásra multiban, stbstb.
Most komolyan mit lehetne erre mondani?! Inkább hagyjuk...
-
#4551 Azért az X4-hez sem lenne elég az a 25 ember ha nem offline solo játék lenne hanem mmo. :( -
TokraFan #4550 De konkrétan mit fedezhetsz fel? Mész rendszerről rendszerre, a bolygók (bocsánat, holdak, mert bolygóraszállás azóta sincs), mind egyformák, max. egyiken bézs a textúra, másikon vöröses, kb. ennyi. Kimenni a buborékból kvázi felesleges, legalább is, felfedezési szándékkal biztosan az. Ok, nézegethetek excel táblákat arról, hogy most Water World vagy satöbbi, de ennyi. Az a gond, hogy ennél így a Space Engine is többe nyújt, ott legalább leszállhatsz bárhova, bolygóra is, lesznek vulkánok, folyók, óceánok is adott esetben. De tényleg mindegy, csak a véleményemet írtam le, nem akarok senkit meggyőzni. -
TokraFan #4549 "Lesz procedurálisan generált városok, FPS mód"
És bla bla bla,... ezt azóta hallgatjuk, amióta a Kickstarter kampány elindult. Jelezném, hogy az 2012-ben volt, most meg 2019 van!
"SC-n több mint 400 ember dolgozik míg az ED-n csak 100-an. "
Igen persze, azért tart 6 hónapig egy olyan update, amiben van 1db új hajó, meg 2db scriptelt Thargoid bázis. De mondok mást: Egosoft X4... kb. 25 fős stúdió. A játékban van space legs, komplex kereskedelem, 5 különböző faj, összetett bázisépítés, hajófoglalás, hajószemélyzet, "sétálhatsz" űrruhában, van bányászat, kalózkodás, csempészet, számtalan repülhető hajó. Tényleg elhiszed, hogy az ED-n 100-an dolgoznak?
Nem nézek le semmit, csak tovább látok az orromnál. A ED-t a kickstarter kampány óta figyelemmel kísértem, megjelenése óta megvan a Horizons-al együtt és van benne kb. 600 órám (ebből 500 A-ból B-be ugrálás, ugyanis a játék 80%-ban ebből áll), nagyon vártam és sokáig én is hittem (bedőltem) a ígéreteknek, de látva az elmúlt 3 évben felmutatott semmit, észhez tértem. Az utolsó értelmes fejlesztés a 2.1 Engineers volt, 2016 elején. Na mindegy, mindenki azzal üti el az idejét amivel akarja. -
#4548 Wide as an ocean with the depth of a puddle. -
#4547 A Beyond fejezetek sokat javítottak a játékon. A játéknak 10 éves fejlesztési terve van bejelentve. Nem fogják félbehagyni a játékot. És azt is elfelejted, hogy a Frontier mennyi pénzből csinálja amit csinál és mekkora az SC pénztárcája. Valamint SC-n több mint 400 ember dolgozik míg az ED-n csak 100-an.
Az ED-ben is benne lesz minden. Lesz procedurálisan generált városok, FPS mód, Légkörös bolygók élettel, gázóriások stb... És mindez nem csak kb 40 rendszerben hanem 400milliárd csillagrendszerben. Nem kellene lenézni a másik játékot. -
MasterMason #4546 Ja galaxis, de konkrétan egy egész galaxis. Pont nemrég jött ki a chapter 4, teljesen felújítottak a felfedezést is meg a bányászatot, mind a kettő nagyon jó lett! És mondtam már, hogy az egy döbbenetes nagy hülyeség, hogy 3 féle űrállomást van meg 3 féle felszíni. Persze vannak hasonlóak de mind egyedi, nincs - nem láttam még két egyformát köztük!...
Kb olyan ez mintha valaki azt mondaná, hogy egy féle autó létezik csak, hiszen mindnek négy kereke van...
Másrészt pl most indult el a distant word 2 expedíció. Egyszerre tízezer ember megy felfedező útra átvágva az egész galaxison... Ilyen soha nem lesz más játékban. Persze elfogadom, hogy téged nem köt le, de tévedsz abban, hogy ne lenne benne tartalom. Rengeteg felfedezni való van benne, rengeteg lehetőség és ez persze nem jelenti azt, hogy ne lehetne több...
Utoljára szerkesztette: MasterMason, 2019.01.18. 19:08:38 -
TokraFan #4545 "Van pár dolog amiben soha nem fogja utolérni ED-t, pl az egyik az, hogy ott tényleg konkrétan egy egész univerzum van 400 milliárd csillaggal"
Hátööö...Pontosítsunk. 1db Galaxis van! Univerzumról szó nincs! És sajnos, bármennyire is vonzó ez a marha sok csillagrendszer -mert valóban az-, tartalom és cél nélkül az egész az ég világon semmit nem ér sajnos. Minek repüljek el akárhova, minek szálljak le akárhol, ha sehol niincs semmi? Pár szkriptelt alien bázison és néhány egyéb apróságon kívül semmi nincs. Van 3 féle űrállomás, meg 3 féle felszíni állomás, és ennyi. A Frontier kezében abból a címből soha nem lesz értelmes játék, mert gyakorlatilag elhagyták a projectet (az elmúlt 3 év tartalmi fejlesztései kimerültek 1-1 semmire se jó új hajóban, vagy abban, hogy mérnököknél 10akármi helyett sok-sok óra marháskodással akár 10,5akármit is össze lehet hozni). Ez nem cél, ez nem tartalom.
Nagyon nagy kár érte, mert egyébként a repülési modell és a galaxis leképezése messze az egyik legjobb és legszebb, amit valaha alkottak ebben a műfajban. De sajnos ez önmagában igen kevés, ha az egyetlen cél gyakorlatilag a minél nagyobb hajóra gyúrás, aminek szintén semmi értelme nincsen, maximum lehet menni HazRes-be ökörködni, másra nem jó egy Conda sem. Exploration értéke nulla, annál már az időközben szépen feljött NMS is élvezetesebb, ott legalább a táj változik. Vagy akkor repkedek a Space Engine nevű _valóban_ univerzum-generátorral. Sajnálom az Elitet, eleinte ott is ment a reményvárás, na majd idén, na majd most jön a nagy update...Aztán soha nem jött semmi. Le is töröltem 1 éve...Azóta X4-ezek, az is bugos, de ehhez képest maga a tartalomtenger. .
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2019.01.18. 18:32:38 -
TokraFan #4544 Én nem az SC miatt vásaároltam be, gyakorlatilag 20éve repülő/űrszimulátorozom. Van azért elég sok cím, ahol ezek a vezérlők körökkel jobb élményt adnak, mint egy sima kontroller...az egérről nem is beszélve. -
lonvard #4543 Sokkal jobban tetszik, úgyhogy nem volt kár. :P Nem csak a pillanatnyi funkcionalitás számít, hanem az is, hogy hogyan érzem benne magam és mennyire szeretem az adott hajót. Avenger természetesen a legjobb választás ha ár/érték arányt vesszük, de én erről túlléptem, mer végre egy űrhajót akartam magamnak, és nem vadászgépet. :P -
#4542 Szatellit küldetés még mindig benne van a játékban.
Csak ez a küldetés akkor jön elő, ha valaki éppen lekapcsolja.
Viszont jelenleg a lekapcsolásáért nem kapsz túl sok pénzt, (más küldetésekre fókuszál az adott verzió) és ráadásul + bounty kerül a fejedre. Nem nagyon éri meg csak trollkodás céljából.
Torzonborz: Egyetértek, kár volt az Avangert lecserélnie.
Utoljára szerkesztette: Hogthar, 2019.01.18. 14:45:10 -
#4541 Mondjuk egy Avengerrel lényegesen jobban járt volna mert azzal mindent lehet csinálni, jelenleg talán az best buy ladik 100 dodó alatt. -
lonvard #4540 De van egy rakat olyan hajó a játékban, amivel igazából nem lehet mit kezdeni. Csak vannak olyan küldik, amikhez nem szükséges semmi. Az a szatellit javítás most mér nincsen? Megnézem, mer lehet van. Herald tökéletes kezdőhajó lesz egyébként, egy SQ42 vadászpilótának olyanban kell folytatnia. Vagy carrackban. Ha karácsonyra megveszem, akkor abban. Hú de félek, hogy elrontják, mer már a külső dizájnba is belepiszkáltak, isten tudja mi lesz belül. Na mindegy. -
#4539 A jelenlegi verzióban nem nagyon tudsz küldetéseket csinálni Herald-val.
Óva intettelek ezzel kapcsolatban, most mehetsz bekéredzkedni más hajókra, hogy takaríthasd a padlót :D
Amúgy furcsán fog hangzani, de fejvadász küldetéseket tudsz csinálni, az ai valamiért most nem remekel így még Herald-val is lehetséges a kiszedése. Lassan mozog és csak akkor lő ha közel vagy hozzá és pont feléd néz. De ha kioldalazol neki akkor nagyon lassan fordul csak utánad.
Éppen fércelik az ai-t szóval addig is kitudod használni az alkalmat.