7978
-
lonvard #4538 Este kalandozom picit. Elmegyek a Delamarra. :D
Szerintetek tudok úgy kereskedni, hogy a heraldnak nincs rakodótere? Ja de nem, mer nem tudom felcipelni a dobozt a létrán. Azon agyalok, hogy milyen küldikből tudnék pénzt termelni, tekintve hogy a kvantumnak van ára, és a múltkor is csak addig tudtam viháncolni, amíg meg nem léptem az Olisar-Hurston távot kétszer. Ami tök jó hogy így van, csak munkát akarok. Múltkor próbáltam szatelitet javítani, de nem volt ilyen lehetőség. Valami jó kis betanított munka, ez a vágyam.
update:
Lehet be tudom cipelni a dobozt, haha. Leejtem a dobozt az Olisar szélén, és utána megyek, és beúsztatom a hajóba. Ki kell próbálni. :)
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.01.18. 14:25:11 -
#4537 Azt még kutatni kell. Általában mindig ez a válaszuk arra amire igazából nem tudják választ, tehát kb mindenre IS :D
Utoljára szerkesztette: Torzonborz, 2019.01.18. 14:22:55 -
lonvard #4536 Utána kell nézni, mer pl. az óceánokkal nem tudom mit kezdenek. -
#4535 Amúgy a lapos föld hívők milyennek gondolják a földet?
1. verzió
2. verzió
3. verzió
Bár az utolsó talán nem is igazán lapos. -
#4534 Pedig én lapos föld hívő vagyok, nekem már ez is sci-fi fantázia -
lonvard #4533 Megzavarják a jó kis belső poénjainkat! :D -
lonvard #4532 Jah, mer a Föld átmérője majdnem 13 000 km. A legnagyobb kitüremkedése az meg 9-11 km. Tehát nincsenek ilyen irgalmatlan horpadások meg óriáshegyek benne, ezen a képen úgy néz ki mint egy szakadt aszteroida. :D -
MasterMason #4531 Kizárt! Akkor nem 11 kilométer lenne a legmélyebb pontja az óceánnak (Mariana-árok) hanem akár 50 vagy száz kilométer, de sehol nem mértek olyan mélységet... -
MasterMason #4530 Azért töröltem, már rájöttem, hogy lehet jobban is szemléltetni. Pl itt ez a fotó alább.. -
#4529 Itten meg ilyennek mutatják, a kettő között van a valós geoid alak:
Egy viszont biztos, nem lapos mint ahogy pár agyalágyult állítja. :D -
#4528 Össze is zavarodtam a sok törléstől és formázástól.
Én is Torzonborznak válaszoltam úgy, hogy nem is neki akartam -
MasterMason #4527 És te el is hiszed? Ilyen alakú a föld:
-
lonvard #4526 Masternek ment, csak te kaptad mer törölte a hozzászólását. Viszont te is megérdemled! :D -
lonvard #4525 Későn kapcsolt, de aztán gyorsan törölte is. :DD
Egyébként a laposföld-hívők mellé lehetne egy új társaságot toborozni, akik szerint a Föld nem gömbölyű, és emiatt egy hülye aszteroida az egész. :D
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.01.18. 11:55:14 -
#4524 Nekem van, sőt elég jó. Csak éppen te nem vagy vicces, inkább gecifárasztó az amit csinálsz.
Utoljára szerkesztette: Torzonborz, 2019.01.18. 11:52:33 -
lonvard #4522 Nem lesz aszteroida, mert ahhoz az alakját is széjjel kellene barmolni, azt meg nem hiszem hogy megteszik.:P
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.01.18. 11:52:04 -
#4521 Akkor sokadszorra: Delamar egy aszteroida LESZ! Az nem Stanton rendszerben fog elhelyezkedni, most csak teszt miatt van ott, hanem Nixben és annak is a külső aszteroida övében lévő legnagyobb roid lesz az.
Utoljára szerkesztette: Torzonborz, 2019.01.18. 11:51:17 -
Amúgy tudtad, hogy a föld ilyen formájú?
Kép 1
Kép 2
Kép 3
Gyanús nekem hogy aszteroida ez is. -
MasterMason #4519 A légüres térben vákuumban nincs "menetszél"... Az aszteroidák formáját a gravitáció alakítja közel gömb alakúra, de valóban onnantól kisbolygónak tekintendő amennyiben egy nap körül kering. -
lonvard #4518 "Van egy hold méretű aszteroida aminek közepén található egy igen méretes űrbázis"
Na álljon meg a menet!44!!! A leírás szerint az egy törpebolygó méretű aszteroida, és nem hold méretű aszteroida! Jó is hogy szóba került ez, mert még nem foglalkoztunk a témával. :-DD
Szóval tehát. Vannak az aszteroidák (vagy kisbolygók), amik szabálytalan alakú égitestek, és amik ha elég nagyok, akkor néhány millió (esetleg milliárd, ebben picit bizonytalan vagyok) év alatt gömb alakot vesznek fel, mer ahogy forognak, leszedi róluk a menetszél a felesleget. Onnantól kezdve, hogy közel gömb alakúak, vagy tökéletes gömb alakúak, már törpebolygóról beszélünk, már amennyiben nem bolygó, hanem nap körüli pályán mozognak. Tehát nincs olyan égitest, ami ha gömb alakot vett fel, akkor onnantól még aszteroidának számít. Ezen kívül a méretet nem nagyságban határozzák meg, tehát nincs holdméret, meg törpebolygó méret, hanem az van, hogy ha az a gömb alakú égitest a körülötte lévő aszteroidákat magába szippantotta vagy kisöpörte, akkor számít elég nagynak, hogy bolygónak tekintsük. Na most már ezt is tudjátok.
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.01.18. 11:00:29 -
#4517 Kicsit megkésve, de összefoglalom én is, bár már a többiek javarészt megtették helyettem.
Ahhoz, hogy jobban átlásd a nézetem kikell emelnem a "azon kívül hogy az ED-ben nem lehet kiszállni az űrhajóból" hozzászólásod.
Star Citizenben kilehet szállni a hajóból igen, de ez nem csak olyan elem ami jó ha van, hanem konkrétan az egész játékmechanika erre épül és ez rengeteget ad a beleélés faktoron.
A Star Citizent inkább mondanám olyan fps játéknak amiben lehet űrhajókkal is repülni mint sem olyan űrszimulátornak amiben lehet gyalog is mászkálni(mégha ugyan annak is tűnik a kettő, példáuk a X4 foundation olyan űrszimulátor amiben lehet gyalog is mászkálni).
Megvannak benne az MMO-hoz hű elemek, lehet babázni stb. stb(babázást érsd: a játékon belül fizikálisan bemész egy üzletbe és vásárolgatsz a karakterednek ruhákat, fegyvereket és egyéb kiegészítőket), megvannak benne az fps elemek és emelett megvannak hozzá az űrszimulátor elemek is.
Egy naprendszer összes bolygója és azok holdjai részletesen kivannak dolgozni(Ez lehet ED-ben is így van), minden egyes hold egyedi légkörrel és tulajdonságokkal rendelkezik, bármelyik pontjára letudsz szállni, körbejárhatod gyalog, hajóval és földi járművekkel.
Mindemellett a legtöbb holdon és bolygón vannak állomások az égitest felszínén szétszórva.
Igaz nem mind jelentőségteljes, de a mostani verzióban is van már annyi kidolgozott helyszín ami egy átlag fps kampányához elég lenne.
Vannak aszteroida mezőben található bázisok ezeket bejárhatod gyalog.
Van benne egy félig elpusztult bázis ahol nincs mesterséges gravitáció, tehát lebegve tudsz végig menni rajta.
Van egy hold méretű aszteroida aminek közepén található egy igen méretes űrbázis, szintén bejárható.
Van benne egy bolygó aminek fővárosa olyan nagy, hogy metroznod kell hozzá ha elakarsz jutni kulcsfontosságú pontokhoz.
Jelenleg a játékmechanika olyan részletekre figyel, amitől a játékmenet igaz lassú, de kifejezetten magával ragadó tud lenni.
Mint ahogy írtam korábban, máshol is már láttunk ehhez hasonló elemeket, de egyben azokra a részletekre amikre figyel, olyan játékmenetet ad amit máshol nem igazán láthattunk még.
"jelen pillanatban egy szerveren 50 fő játszhat egyszerre, ezt a jövőben kívánják növelni?"
Igen, jelenleg dolgoznak egy "server meshing" technológián aminek köszönhetően több szerver lesz egymással szinkronhangba. Nem tudom sikerül e nekik, de ezt tartját az egyik fontosabb projektjüknek.
Egyébként a játék rendszerében, ha elérsz valamit az egyik szerveren azt megkapod az összes többin is, eleve így építették fel.
-
#4516 Jelenlegi verzióban én még nem merem javasolni a beszerzését.
Vannak küldetések amiket végig lehet vinni, van benne felfedezni való is, de sok még a javítandó hiba és ez a folyamatos játékmenetet eléggé tudják gátolni.
Abban az esetben jó, ha tényleg tesztelésként fogod fel és nem vársz tőle még konkrét játékot.
Ha most ugrasz bele és elkap a hangulat garantáltan 2-3 hónapra lefog kötni. Utána jön egy újabb bolygó ami + 1 hónap.
Én egy társasággal szereztem be, rendszeresen ránézünk a javításokra teszteljük azokat, tehát el lehet vele azért lenni.
Utoljára szerkesztette: Hogthar, 2019.01.17. 12:18:38 -
#4515 Kinek mi, van aki csak akkor lép be ha jött frissítés gyorsan megnézi aztán kész, van aki meg naponta több órát tud vele játszani.
Aláírásomban van egy oldal, remélem látszik a cím, ott nézegesd a híreket, van fb oldal is, azt is követheted és tudni fogod mikor mi jön. :)
Utoljára szerkesztette: Torzonborz, 2019.01.17. 11:49:37 -
#4514 Ionvard, MasterMason, Torzonborz.
Köszönöm a részletes válaszokat, így már közelebb kerültem ahhoz, amire kíváncsi voltam. Ezeknek tudatában tényleg egy olyan komplex játék lesz a végeredmény, amit egyben még sehol máshol nem láthattunk. Türelmesen kell hát várni, hogy végre elkészüljenek vele... :)
Viszont a játék jelenlegi állapotában még csak kevés lehetőség van jelen, így is élvezhető lehet hosszabb távon ? Vagy még csak tényleg tesztelés céljából lehet vele "bohóckodni?" Tervezem, hogy beleugrok egy starter pakkba, esetleg érdemes haverokkal együtt belecsapni? -
#4513 Ne haragudj de megfoglak váratni a kibővített válasszal, nem nagyon lehet összefoglalni 1-2 mondatban és nem tartózkodom otthon.
Röviden, a játék nem úgy korszakalkotó, hogy olyat mutat amit ne láttunk volna már máshol, mert külön az elemeit összelehetne ollózni 5-10 játékból. Az X4 foundation-ban is körbejárhatod a hajód fps nézetben, és a ED-ben is letudsz szállni holdakra és bolygókra is talán?, de összességében azok a részletekre amikre fókuszál, olyan játékmenetet ad amit nem láthattál máshol. -
MasterMason #4512 Eredetileg volt lövölde is a tervben (koncept rajzok is voltak bár nem sok), meg nagy városok amik koncepcióra nekem jobban bejöttek mint SC városai, csak hát már nem hiszek benne, hogy a nagy városok valaha meg lesz valósítva, mert koncepten szépen lerajzolni egy várost egy dolog, megvalósítani meg egy másik... Már a space-legsnek is örülnék, most a beyond után ötletelés zajlik, hogy melyik irányba fejlesszék tovább a játékot, merre induljanak tovább. És akkor elvileg idén tudjuk majd meg, hogy mi lesz a köv fizetős kiegészítő témája és célja.
Utoljára szerkesztette: MasterMason, 2019.01.17. 11:11:08 -
#4511 FM rework most lesz 3.5-ben, tehát az, hogy most milyen SC-ben annyira nem mérvadó még. ;)
Space legsnél ED-ben tudtommal nem lesz lövölde (vagy igen?), SC-ben már van, akinek az a vonzó annak utóbbi nyerő, akinek nem annak előbbi.
SC-ben a bolygók, napok kinézete még nem végleges, a progenplanet tech már az első iterációhoz képest is baromi sokat fejlődött de a naphoz még nem nagyon nyúltak hozzá. :( Ezt mondjuk sajnálom mert az ami most van stantonban tényleg nem valami szép.
Én örülök, hogy mindkét játék piacon van/lesz, mert így minden spészpewpew fan megtalálhatja a számítását. -
#4510 Nem dayz féle megoldás lesz hanem olyan mint ED-ben server meshinggel, tehát több serverrel akarnak kiszolgálni 1 rendszert, de a server capet is emelni akarják amennyire csak lehet (200 slot volt a régi terv, meglátjuk mennyit tudnak elérni). -
MasterMason #4509 Van pár dolog amiben soha nem fogja utolérni ED-t, pl az egyik az, hogy ott tényleg konkrétan egy egész univerzum van 400 milliárd csillaggal. Bár az is igaz, hogy mindezt azért nem ártana több tartalommal megölteni, a repülési modell is tényleg sokkal jobbnak tűnik ED-ben, és ha lesz space legs és a többi amit beígértek, akkor bizony nem biztos, hogy rá lehet majd aggatni a korszakalkotó jelzőt SC-re.
Ha tényleg tovább fejlesztik ED-t, akkor ha valamiben a földfelszíni látványban lesz max egy kis előnye ED-vel szemben SC-nek, szerintem az űrben a napok a bolygók látványa ED-ben sokkal realisztikusabb. A bolygóra leszállva valamint az állomások belsejét és külsejét megvizsgálva viszont már konkrétan SC-nek lejt a pálya. No meg ugye, az SC-ben tényleg hatalmas városok lesznek, sőt már vannak is. Az azért nagyon sokat számít. Nyilván még sok dolog van amiről nem sokat lehet tudni, pl a három idegen faj SC-ben, hogy mi lesz a szerepük az univerzum történetében, jó lenne ha mind a kettő tovább fejlődni, mert két jó játék jobb mint egy.
Utoljára szerkesztette: MasterMason, 2019.01.17. 10:54:17 -
lonvard #4508 Képzeld el a Mass Effectet úgy, hogy amikor megnyitod a Csillagtérképet, akkor nem csak némely bolygó adott pontján tudsz leszállni, hogy teljesítsd a mellékküldetést, ami után a komplett bolygó érdektelenné válik, hanem bármely bolygón bárhol leszállhatsz, és az összes bolygó tartalommal bír majd. Képzeld el, hogy ami a Mass Effectben a Citadella, abból lesz ebben a játékban egy halomnyi, milliószor kidolgozottabb, nagyobb bejárható területtel, . Ami a Mass Effectben a Normandy, az ebben a játékban full bejárható hajók tucatjait jelenti, melyeket javítanunk kell, cserélnünk kell bennük az alkatrészeket, ha meghibásodik a létfenntartó rendszer akkor elszökhet az oxigén például, és mindezt különféle méretekben, funckiókkal, lehetőségekkel. Ami a Mass Effectben kimaradt mint űrharc, illetve űrhajó irányítása, az ebben a játékban ott lesz. Mindezeken kívül lesznek emberszimulátoros játékelemek, erre a Kingdom Come-ot tudnám felhozni, tehát mindenhova le lehet ülni, feküdni, enni-inni lehet és kell is, tisztálkodni lehet és kell is. Saját kolóniát (bázist) is építhetünk majd idővel, mert készítik azt a hajót, ami ezt majd lehetővé teszi. Ez a játék összegyűjti azokat az elemeket, amik hasonló játékokban csak részletekben találhatók meg, ha egyáltalán. Ami a Mass Effectben csak egy illúzió, az ebben a játékban a valóság lesz.
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.01.17. 10:54:16 -
#4507 Megmondom őszintén, hogy nem követem annyira mint Ti a játék fejlődését, és a kérdésemmel tényleg arra céloztam, hogy kíváncsi vagyok hogy mik azok az elemek amik korszakalkotóvá teszik. Én is rá vagyok kattanva, (vagyis rá lennék, ha látnám már a fényt az alagút végén, hogy kb. mikor kerül Beta fázisba a játék.) Jelen pillanatában annyit látok, hogy van néhány bolygó amire le lehet szállni. Van talán 1 kidolgozot város, és ki lehet szállni a hajóból, lehet mászkálni. Viszont jelen pillanatban egy szerveren 50 fő játszhat egyszerre, ezt a jövőben kívánják növelni? Vagy úgy kell majd elképzelni mint pl, a Dayz-ben. Van X szerver, minden játékos kinéz magának egyet és "beköltözik" oda építkezik stb.. De ezeket a tartalmakat ugye nem tudja átvinni másik szerverre, maximum a karakterét és ami a táskájában van. Na most, kb. itt is ez lesz a végleges koncepció? Mert pl az ED-ben 1 hatalmas szerver van és ott van minden játékos. (legalábbis nekem ez jött le, bár lehet tévedek.) -
traz #4506 Felesleges itt bármit is fejtegetni...
Nézd meg pl ezt a videót:
Nincs még egy progi ami ilyet tudna. -
#4505 Nem bántottál meg ;) Csak néha akkor csacsiságokat látni már SC-vel kapcsolatban, hogy csak na. -
#4504 Gyors keresés, https://en.wikipedia.org/wiki/Star_Citizen de változtat a lényegen bármit is? Nem kötekedésből írtam. Ne haragudj ha megbántottalak vele. -
#4503 Ezt a 2010-es marhaságot honnét a fenéből szedted? Jó lesz az 2012-nek is. Persze ez az idő is sok. De amit most látni az aktuális 3.4.2-es verzióban az az utóbbi ~4 évben készült el, látszik, hogy kb addigra tisztult le a dizájn nagyjából.
Utoljára szerkesztette: Torzonborz, 2019.01.17. 10:33:37 -
#4502 Nem követed nagyon a fejlődését a játéknak, vagy te nem tartod annyira korszakalkotónak azokat a tartalmakat amik benne vannak?
ED- vel szerintem fölösleges összehasonlítgatni.
Én is azt tettem régebben, de azon kívül, hogy űrben játszódik mindkettő ég és föld a két játék.
Számomra például az ED nagyon sandbox és céltalan, ezért nem követem, ettől függetlenül lehet jó játék csak én nem szeretem a sandbox játékmenetet. -
lonvard #4501 Nekem az az élmény kell, hogy tökéletesen uralom az adott járművet, ehhez pedig két dolog kell, hogy kényelmesen és gyorsan körbepillanthassak, valamint hogy az összes lehetséges tengelyen mozgatni tudjam a hajót. Nem kell hogy bonyolult legyen az irányítás, tekintve hogy tele van pakolva a hajó segédhajtóművekkel, amik kompenzálják a hibákat, de viszont az kell, hogy a lehetőségeket ki tudjam használni. Hogy ezt aztán milyen kütyükkel oldom meg, az még kérdés. Le fog ez ülepedni a következő 1-2 évben. Az biztos, hogy ezt a játékot úgy akarom játszani, hogy élvezem az irányítást, meg tudom pörgetni a hajót bármely irányba, és centire le tudom tenni oda, ahova akarom.
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.01.17. 10:21:11 -
#4500 Ki tudod fejteni bővebben, hogy mitől korszakalkotó? Mi az ami olyat nyújt amit máshol nem találtál meg? Nagyon érdekelne a véleményed mert te látod azokat a dolgokat is amikkel még gond van (valószínűleg ezt orvosolni fogják majd idővel.) Csak tényleg az idő, 2010 óta mozgolódik a játék és azóta eltelt 8 év. Bár ahogy itt olvastam az utóbbi 1 évben sok mindenen ment keresztül és csak pozitív irányba haladt a projekt, mégis kíváncsi lennék, hogy azon kívül hogy az ED-ben nem lehet kiszállni az űrhajóból, mi az ami pl. ebben a játékban megtalálható, de abban nem?
Félre ne érts, egyáltalán nem összehasonlítani akarom a 2 játékot, mert nem lehetne, és nem is vagyok egy ED fanatikus, pár órám van benne, munka után kikapcsolódásnak tökéletes, de mégis érdekel, hogy ez a játék miért, vagy mitől is lesz korszakalkotó? -
#4499 Nekem nincs meg az ED de igazad van abban, hogy egy repülő és egy helikopter szimulátorhoz képest sokkal egyszerűbb az irányítás, de közel sem mondható arcade-nak.
Ne úgy képzeld el, mint egy autós játéknál. Itt az analóg mozgás PvP harcoknál ellengethetetlen a győzelemhez.
Általános mozgásnál elvagy bill+egér kombóval, de ott is rengeteget dob a hangulaton, ha mindent analog kiegészítővel vezérelsz.
Minden esetre én például nem javaslom, hogy csak ezért a játékért vásároljon bárki is kiegészítőket.
Szerintem, sokan akik vásárolnak ilyen kiegészítőket, használják más játékokhoz is.
"Sokan itt komolyan a messiást várjátok ettől a játéktól.."
Ez a játék a jelenlegi formájában korszakalkotó, de azért nem hinném, hogy istenítené bárki is.
Én eltudnék mondani róla egy tucat olyan dolgot, amivel gondom van.
Ettől függetlenül, már most olyat nyújt amit máshol nem kapok meg, így követem és támogatom a játék fejlődését.
-
#4498 Megvan az ED, ahhoz képest egyáltalán nem árkád szerintem. Egy everspace már inkább az bár attól még az is szórakoztató.