7978
  • Torzonborz
    Ott azért a hangeffekt is rátesz erre az érzésre elég nagyon. Itt is változni fognak még a hangok, pont a mostani atv-ben beszéltek erről, jobb lesz mint a mostani.
  • nordan
    nekem az hiányzik mikor megnézem a Star warst és elhúz a millenium falcon szinte érzem ahogy fordul a hajó vagy ahogy a hatalmas csillagromboló úszik az űrben, valahogy átjön itt meg nem :S
  • Torzonborz
    Nem a gravitáció a lényeg az űrben hanem a tehetetlenség. Ami akkor jelentkezik ha kikapcsolod az összes rásegítést, ha nem akkor az kordában tartja a hajót. FM rework meg most jön 3.5-ben.
  • Caliph
    értem én h működik a gravitáció de a jelenlegi repmodell tényleg szar. nyilván fejlesztik még
  • Torzonborz
    "semmi súlya a hajóknak" aha, próbálj meg egy kukásautóval leszállni lorvilleben aztán meglátod, hogy van súlya. űrben kapcsolj át decoupled módra, máris érezni fogod azt a súlyt. :D
  • lonvard
    Légkörben a nagy dögökkel nem egyszerű, pár hete még azon kínlódtak a srácok, hogy reclaimerrel képtelenek voltak kitörni a Hurston légköréből. :D Szóval nekem speciel a mostani rendszert el tudják adni azzal, hogy az űrben történő mozgatás egyszerű, a légköri repülés meg sok tényezős, és adott esetben szopás. Ez a kettősség nekem nagyon tetszik. De persze még csiszolják, most van górcső alatt hogyan is legyen. Nagyon nagyon fasza lesz, ezek az új hangeffektek például, ah!

Brakerton, köszi szépen, nézem épp. :)
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.02.09. 09:00:44
  • Brakerton
    Ezzel a videóval indulok a Tumbril Cyclone videó reklám készítő versenyen. A játék szépségét is megmutatja szerintem.

Amúgy van friss roadmap, érdemes megnézni, hogy miket terveznek a 2019-es évre.
    https://robertsspaceindustries.com/roadmap/board/1-Star-Citizen
  • nordan
    nekem még mindig nagyon gáz ez a rep modell....semmi "súlya" a hajóknak.......tudom,hogy azűrben :P vagyunk,de comeon......olyan minden hajó mint egy papírrepülő
  • lonvard
    Na most ez az új repülési modell. Tudunk erről valami konkrétat? Nézegetem a videókat, de nem igazán jön át, hogy most akkor mi is ez. Nekem a régit (tehát a mostanit) el tudták adni azzal, hogy vannak a segédhajtóművek, amik mindent kiegyenlítenek, ezért igazából nincs szükség repülőtudásra. Az űrharcnál meg elfogadtam, hogy nem lehet olyan, mint egy légköri harc a II. világháborúban, szintén a segédhajtóművek miatt. Abban láttam az extrát, hogy a hátra és oldalazó mozgásokkal mintegy helikopterszerűen megtanulom irányítani, és akkor az milyen érdekes lesz. Persze így a légiharc kissé fapados lett, de hát ha egyszer űrhajók meg segédhajtóművek, akkor nem is lehet másmilyen. Szóval mindehhez képest akkor mi lesz a változás, ezt tudjuk?

Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.02.08. 20:21:35
  • EFRM
    nekem az arizona sunshine volt az elso nemteleportos :D kurvara szeretem azt a jatekot
  • Paladin
    Onward (VR fps, realisztikusabb fajtából, ha valaki nem ismeri) volt az első, amiben nem teleport mozgással találkoztam. Amikor először elindultam benne előre, majdnem hanyatt estem reflexből :) De tíz perc alatt meg lehetett szokni.
    A rosszulléteket meg ilyesmit sok esetben a rosszul beállított IPD, vagy túl kevés fps, stb okozza csak. De tény, hogy van aki akkor se bírja, ha minden jól van beállítva, de elég kevesen.
    Utoljára szerkesztette: Paladin, 2019.02.06. 20:56:14
  • lonvard
    :D
  • EFRM
    mindenkepp probald ki, addig noob maradsz amig meg nem tapasztalod :D exoruha helyett meg a touch tokeletes pl fegyverekhez :D
  • EFRM
    hat az elso par hasznalat soran szokni kell, de azert egy rovid hasznalat utan, fel sem tunik... pl par oras elite session es tarsai fel se tunnek.
    ami miatt meg lehet szedulni, az akkor van ha barmi okbol kifolyolag mas a fejmozgas es mas a mozgas a gepen pl egy freeze van (ami ugye nagyon ritka barmilyen jatekban..) vagy ha te nyugiban vagy es elindul a kamera. (pl a luckys taleben) az olyan mintha kihuznak alolad a szonyeget, de amugy ez is szokhato rovid idon belul (nalam)..
    a tracking 99.9%ban boduletesen jol mukodik tenyleg minden mikromozgast kovet, igy fel sem tunik, hogy a fejeden van a cucc..

sztem a felbontassal sincs baj, vagyis a nem a felbontassal van baj, hanem azzal, hogy a kijelzo tul kozel van a szemedhez es magukat a pontokat lehet latni... ehhez hozzaadod meg a fresnel lencse kialakitasabol adodo fenytoresi hibat es kijon, hogy mi a 2 dolog amit fejleszteni kell a maximalis szupersaghoz

de egy jofajta jateknal ez amugy fel sem tunik, mert kurvara magaba szippant a cucc..
    Utoljára szerkesztette: EFRM, 2019.02.06. 18:23:29
  • lonvard
    krakenparancsnok Úr a megszólításom, mostantól :P
  • Torzonborz
    Jó, hát végül is a takarító személyzetnek is kell "parancsnok".
  • lonvard
    Kellene az oculushoz valami exoskeleton gamerruha. Egyébkétnt még sose volt rajtam VR szemüveg. Pár hónapja besétáltam a közeli Media Marktba, ki volt állítva egy, beültem, lelkesen felhelyeztem, teljes sötétség. Jött az eladó srác, fél órát bütykölte, majd sajnálattal közölte, hogy a bemutató darab nem működik. Ez az egyetlen élményem a virtuális valósággal. 3D-ben néztem, ahogy az eladó idegesen próbálgatja a készüléket. :D
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.02.06. 18:00:32
  • lonvard
    Tudod mikor fogok én vojszkommandolgatni egy űrcsata közepén. :P

Meg egyáltalán. Maximum ha parancsnokká avanzsáltattam magam egy nagyobb kapitalon, és a legénységet irányítom. :P

• Caliph
    ha nehéznek érzed... :D

• TokraFan
    Nekem az a bajom a VR-al, hogy beszédülök tőle félóra használat után, de a fejem minimum megfájdul. Szerencsére hányingerig nem jutok el, de sokan panaszkodnak erre is. Ez egyén függő, van akinek semmi baja tőle.
    A másik ami nekem nem jön be, az a súlya. Órákon át hordva fárasztó. A felbontás javulni fog, 4k-ban már elég jó és az új hardverek alkalmasak lesznek hozzá. Más kérdés, mennyiért. Kell még neki pár év, hogy beérjen a technológia.
  • Torzonborz
    Akkor sokadszor: voice command és nem kell, hogy négy kezed legyen meg millió gombos vezérlő kütyüd. Csak pofáznod kell az meg neked úgyis megy.
  • MasterMason
    Ha nem megy csak mondogasd:

• Paladin
    Nekem nem kicsi az orrom, de így is van egy picurka kis rés a gyári szivacs és az orrom között. Gondolom forma kérdése :)

Utoljára szerkesztette: Paladin, 2019.02.06. 14:24:15
  • EFRM
    hát nekem vékony az orrom vagy nemtudom,de én kilátok :D nem mintha sokat kéne nézelődni, vagy sokat lehetne látni, mert kb épp csak a semminél kicsit többet, de tényleg arra jó, ha sokat forgok, akkor legalább látom hogy merről világit a billentyűzetem és irányba tudok állni :D
    Utoljára szerkesztette: EFRM, 2019.02.06. 14:04:58
  • Hogthar
    Milyen összeállításban akarsz játszani?
    Csak azért kérdezem, mert ha gázkar + Joy, vagy 2 joy beállítások mellett játszol, lesz annyi gomb kéznél aminél nem szükséges a billentyűzet közelébe menned.
  • lonvard
    Én sem nézem a klaviatúrát, miközben gépelek, viszont játék közben joystick és gázkar használat közben nem folyton a billentyűzeten lesznek az ujjaim, és ha villámgyorsan valamit meg kell nyomni, akkor rohadtul nem fog menni szerintem. Valami sok gombos joy+gázkar segíthet a problémán, de persze ki kell tesztelni hogy menne.
  • MasterMason
    Hogy láttok ti ki az orrotok alatt? Ha rendesen felveszed meg még az új illetve cserélhető vastag cover is van rajta képtelenség kilátni bárhol is, még fény sem szűrődhet be sehol...
  • Paladin
    Dettó, én is mindig az orrom mellett lesek :) Különösen hasznos álló játékoknál, ha nem is tudod hirtelen, merre van a szobában az előre :)

Ami a vakon gépelést illeti, nekem két dolog segített sokat anno - egyrészt megnéztem egy gépelés oktató programot kb egy fél óra erejéig, ami arra jó volt, hogy elmondta a helyes tartást, és az alapokat; a másik hogy egy középen eltolt ergonomikus (akkoriban "natural"-nak hívták :) ) billentyűzetem volt (és van azóta is), ami meg rákényszerített, hogy ne csapkodjak keresztbe. Egy-két hét múlva már simán ment.

Utoljára szerkesztette: Paladin, 2019.02.06. 11:10:05
  • EFRM
    egyrészt az F és J billentyűkön van egy pötty ami tökéletes iránymutatást ad a vakongépeléshez, de pl az oculusban az orrod mellett ki lehet látni :D én ott szoktam ha vmi nagyon nem megy...
  • nordan
    tehát akkor pl WOW-ban a guild bank? vagy egy Discord szerveren az adminok? az úgy tök jó lenne
  • Torzonborz
    Jog függő lesz ki mit tud csinálni org tulajdonnal. Nincs ebben amúgy semmi extra, nem kell feltalálni újra a spanyolviaszt, ott van az EVE abban ezt elég jól megcsinálták.
  • Torzonborz

Itt írtak róla mikor várható vr support.
  • nordan
    Kérdés:

Ha egy Guild vesz egy nagy hajót akkor pl ha az akinek az accountján vettétek épp nyaral :P attól még a guildtagok elvihetik a hajót a hangárból? vagy kizárólag akkor lehet használni ha a GM online? hmm
  • MasterMason
    No majd meglátjuk.

Ionvard: Simán lehet vakon gépelni... Én amikor fórumozok akkor sem a billentyűt nézem gépelés közben.
  • MasterMason
    Szerintem nem jár már az gyerekcipőben és túl pixelesnek sem nevezném. Rosszul vetted fel és vagy nem volt beállítva neked, nem olyan pixeles ám. Viszont az tény, hogy komolyabb gépigénye van. Én 1080TI-al tolom, de van már 2080TI is bár én teljesen elégedett vagyok az 1080TI-al szóval nem igen hajlok rá, hogy plusz 10-20% teljesítményért 50% felárat fizessek az RTX-ért, miközben maga a raytracing alapból felejtős VR-ban...
    Utoljára szerkesztette: MasterMason, 2019.02.06. 10:33:46
  • Torzonborz
    Asszem megy az fps módban is.
    Amúgy meg ahogy írtam, van voice command is a világon, szóval ha vr bilivel a fejeden nem akarsz pötyögni akkor az egy jó alternatíva.
  • Hogthar
    Én is szemezgetek VR-al egy ideje, több verziót is próbáltam, de számomra egyenlőre még nagyon gyerek cipőben jár.
    Túl pixeles(HTC vive és az oculus rift-et teszteltem) és mellé túl nagy gépigény veszteséggel jár ráadásul a hosszú távú játékhoz 90 FPS kell folyamatosan.
    Eleve kellene egy beépített gyorsító kártya ami kompenzál minden erőforrást ami szükséges az eszköz számára, a felbontás idővel úgy is növekszik.
    Egyébként tetszik jó dolog, autó szimulátorral teszteltük is hosszabb távon ott kiváló.
  • lonvard
    Meggyőztél.
  • TokraFan
    Miért kéne? Elfelejted, hogy már jó ideje használnak az emberek VR-t. Bonyolultabb programokban is, pl. Elite. Kialakult már ez, nincs itt kérem semmi látnivaló...
  • lonvard
    Lehet kell csinálni egy speciális billentyűzetet. Mondjuk kiszedni minden olyan billentyűt a klaviatúrából, ami nem kell.