19801
  • Axtros
    Azért nem törvényszerű az, hogy ha lemész a fűre, vagy rámész a kerékvetőre, akkor a tapadásodnak annyi. A trükk az, hogy ha érzed az FFB-n keresztül, hogy lemész a fűre, akkor kissé leveszed a gázt. Nekem nincs high-tech Fanatec cuccom, mégis nagyon jól be tudtam állítani a gázadagolást a pedálon. Szerintem nagyon reálisan kezeli le a program a tapadás elvesztését, ha elkezdesz pörögni, és teljesen elveszíted az irányítást a kocsi felett, akkor vagy komolyan elrontottál valamit, vagy valaki megtolt. De - bizonyos mértékben - egyébként kezelehetőek a rázókövek, és a fű is, reflexszerűen gázelvételel segítségével.
  • RepeszElek
    Közben eszembe jutott pár sztori. Én a camarot nem nagyon gyilkoltam mert a bátyámé volt és vigyáztam rá de a haverom 78as mustángját nem egyszer megforgattuk.
    Egy kis odafigyelésselsimán kezelhető volt.
    Nem úgy mint a 405 lovas bomös. Ott ha ki van kapcsolva a kipörgésgátló akkor kurvára kell figyelni.
    Egyszer majdnem belebaszódtunk vele egy árokba...
    Ahogy mondani szoktuk nem játék! :)
    Van az az erő ami olyan sebességel tolja el a seggét hogy azt már te meg nem fogod.
    Nah most a játékban sokkal gyengébb öreg még csak izomautóknak sem mondanàm őket de viccelnek meg ugyan így úgy hogy látom a tempo és az erő nem nagy, ki kellene tudnom húzni.
    Persze a komolyabb hátsó hajtású versenygépek már fogják az utat azért arra figyeltek de ha tapadást veszit akkor sokszor ott is baszhatod.
  • RepeszElek
    2es fokozattól fölfelè már jó.
    Nézzed meg üresjáratban vagy 1es-ben egy erős autónál.
    Nekem 8 centi az út amit a fana gázpedálja megtesz.,de 2-3 centi út után az autó eléri a max fordulatot.
    Tehát el lehet vele indulni lassan,óvatosan ahogy szép lassan fel is fudom pörgetni de nem lineáris, ne keverjük össze ezt azzal mikor egy erős autó gyorsan pörög fel, és úgy mond harap.
    2es fokozattal felfelé már jól teszi a dolgát.
    Nézdd meg, kiváncsi vagyok.
  • macleody
    Nekem is fana pedálom van, gyönyörűen lehet adagolni a gázt. Nem tudom nálad mi lehet a probléma.
  • RepeszElek
    Én is csak a magánéletből tudom venni a tspasztalatokat és úgy összehasonlítani.
    Nem vagyok versenyző, de egy időben sokat mozogtam olyan emberek közt akik versenyeztek.
    Van pár autó a játékban amilyen kategóriát már vezettem, de mégtöbbet ültem mások mellett és láttam,éreztem mire képes a versenytechnika.
    A családban is volt izom auto. Egy chevy camaro.
    De m5 powertől 360 lóra felhúzott evo8tól vfts ladáig sokban volt szerencsém ülni és némelyiket vezetni is.
    Ez nem menőzés csak tapasztalat.
    Ami engem legjobban idegesít az a tapadás hiánya.
    Ha elveszti a tapadást (amit nagyon szeret) a kocsid ő bizony végig fogja pörögni akkor a 360at legalább egyszer és hiába a több száz paripa a versenyfutómű a gumik stb.sem a gázzal sem a fékkel sem a kormánnyal ezt te nem fogod tudni helyre hozni.
    Ezt még meg is érteném 100-200 km/h között de ilyenkor az hogy mennyivel mész totál lényegtelen!
    Megcsinálja 20al is. Kb. mint a jégen.
    Fűre lépni tilos!!
    Ha fűt lát bármelyik kerék neked annyi. Az olaj!
    A kerékvetőt is kerüld inkább. Ne foglalkozz azzal hogy a versenyeken folyamatosan használják itt azért jobb távol maradni tőle, de azért vannak kocsik a játékban amik birják. Teszteld le melyik az.
    A másik meg a gáz.
    Ezzel már a pc1-nél is gondjaim voltak. Egy fél centit nyomok a pedálon és maxra pörög a fordulat.
    Probálgattam már minden állitást, egy nagyon jó több módon állitható fanatec pedálom van.
    Nagyon szeretem, de a pcars-nal mattot kapok.
    Probáltam játékon belül állítgatni az érzékenységet de nem sikerül. Csak a pcars-nal van vele gondom.
    Nah most probálj meg egy több száz lovas izomautóval lejönni így a jégről, ő akarom mondani a fűről! :p
    Aztán van pár kocsi ami meg hozza amit kell legalábbis úgy gondolom a magam amatőr módján:)
    Tegnap nagyon dúrván driftelgettem egy gokárd pályán.
    Nagyon ügyes voltam! :D
    Remélem hogy ez elég bő kifejtés volt.
    Amúgy az ffb szerintem nagyon jó. Az ac ffb-t szokták dicsérni de nekem a pc ffb-je jobban bejön,de az is nagyon jó.Az Ac-nál meg a fizika jobb.
  • MasterMason
    "Szóval azt megtanultam, hogy a jobb cucctól gyorsabb nem leszek"

Pedig valószínű de, akár a bicikli sportot nézed akár a teniszt vagy akár bármely más sportot a jobb eszközök bizony jobb teljesítményt is hozhatnak jelenthetnek, persze ez nem jelenti azt, hogy mindenkinél garantált az azonnali jobb eredmény a jobb eszközök által, de a rendszeres használat és gyakorlás mellett bizony nagyon sokat számit milyen eszköz áll a rendelkezésre... Természetesen itt mint sok más sport esetében a proknál nagyobb mértékben kijön vagy látszik "mennyit hoz" egy bizonyos új jobb fejlettebb sporteszköz.
  • Axtros
    Sajnos vagy nem, de az autószimulátor programokhoz - azokhoz, amelyek valóban szimulátorok - szorosan hozzátartozik az is, hogy a játékosok tudjanak beállítani autókat. Akik ilyennel nem tudnak, vagy nem akarnak bajlódni, azoknak ott vannak az arcade, vagy "félszimulátor" típusú programok.
    Ettől függetlenűl a Project Cars 2-ben van alternatíva. Direkt az ilyen játékosoknak vezették be a Race Engineer-t, ahol "érzet" alapján lehet a programnak megmondani, hogy milyen az autó, a részletes háttérbeállításokat pedig elvégzi a program, a feltett kérdésekre adott válaszok alapján.
    Ha valakinek ez sem segít, akkor jöhetnek a Youtube-on található körrekordokat futó beállításokról készült tutorial videók, amely végén általában mindig ott szokott lennie a teljes autóbeállítás bemutatása. Vagy, ha bemegyünk a Time Trial menüpontban, onnan is kimásohatjuk a mások által használt setup-ot. Aztán kísérletezhetünk velük, kinek mi jön be onnan. Mondjuk ott is vannak igen cifra beállítások, néha én magam sem értem, hogy azokkal a beállított paraméterekkel hogyan lehetett körrekordokat futni, de végül is mindenkinek a saját testreszabása a megfelelő.

Egyébként én azt gondolom, hogy mivel ez csak egy játék, ezért bárki, nyugodtan elkezdheti piszkálni a beállításokat, nem lesz ettől még se dráma, se pedig nemzethalál. Bármikor vissza lehet állítani a deafult beállításokat, itt azért nincsenek következményei a dolognak. Nem kell ettől félni. Oké, mondjuk némi angol tudás kell hozzá, hisz a car setup minden egyes beállítható paraméteréhez tartozik egy igen részeletes angol nyelvű leírás, amiben benne van az, hogy ha növeled vagy csökkented ennek vagy annak az értékét, akkor az milyen következményekkel jár, de megijedni tényleg nem kell. Ez csak egy játék, és másnak kárt nem lehet vele okozni. :)
  • sertrex
    "A baj itt a fizikávsl van,amin a beállitások nem fognak sokat segíteni.
    Feltudnám sorolni mikre gondolok, de szerintem sokan sejtik is, meg nem akarom itt a játékot fikázni mert alapjában véve jó játék. Nem a kedvenc auto simen de azért jó!"

Mondjuk ezt azért bővebben is kifejthetnéd, mert ezt a mondatot már rengetegszer olvastam, de igazából itt meg is állt mindenki, miután a fizika, mint varázs szó elhangzott. Számomra ez mindig olyan sejtelmesen hangzik, hogy az autók egy teljesen más fizikai törvényeken alapuló világban mozognak, mint amit megszoktunk megtapasztaltunk a hétköznapi általános fizikai életben. Ugyanis számomra, vezetés közben, eléggé logikus dolgok történnek, persze itt nem versenyzői tapasztalatokból merítkezem, hanem a hétköznapi életben tapasztaltakra támaszkodom. Bocs, hogy szkeptikus vagyok addig, amíg nem hallok valami konkrétumot, valami igazán letaglózó igazságot arról, hogy miben merőben más, mint amilyennek lennie kellene. Persze tudom olyan sose lesz egyik szimulátor se amilyen a valóság, de pl. amikor felállítanak egy rangsort a szimek között, akkor igenis kíváncsi lennék a részletekre. Azt elfogadom és magam is tapasztalom, hogy vannak (még) gyengébb pontok, de szintén tapasztalat alapján az összes többi szim is hibádzik (még) itt-ott. :))) Tehát ebben se különbözik annyira többi szimtől. Mellesleg rengeteg hozzászólást lehet olvasni más fórumokon, hogy éppen a fizika az egyik erőssége a PC2-nek, mert az online rész és az egyéb ficsörök nem éppen a legjobbak benne.
    Vagy ha éppen a hivatalos fórumot nézem, ahol összegyűjtik a bugokat és egyéb más hibákat, a legkevesebb panasz a fizikát érinti. Szóval ember legyen a talpán aki kiismeri itt magát. Sokszor előfordult az is, hogy szintén a fizikát szidta valaki és kiderült, hogy inkább FFB gondja van. Az FFB ugyanis nem a fizika része, de a fizika kihatással van az FFB-re. Nem beszélve róla hogy nagy a szórás a kormányok között is. Általában a Logitech tulajdonosok szidják az FFB-t/fizikát. Volt szerencsém pár napig egy DD kormányt nyúzni... azóta is vigyorra áll a szám. :)))
    Még soha nem tapasztalt dolgokkal szembesültem. Az AC-t és PC2-t nyúztam leginkább, de néhány kör erejéig rF2, Raceroom és Dirt Rally is terítéken volt. Azt kell mondjam, hogy ezek mindegyike mintha egy másik dimenzióba került volna. Szóval azt megtanultam, hogy a jobb cucctól gyorsabb nem leszek, de az élmény az már egészen más. És ha az összes szim közül a PC2-nek legrosszabb a fizikája, akkor is éppen elég ahhoz, hoz az ember nyugodtan dobjon tőle egy hátast.
    Utoljára szerkesztette: sertrex, 2018.04.27. 08:40:00
  • RepeszElek
    Ne szégyeld hogy nem mennek a beállitások, te az autovezetés miatt vetted ezt a szimulátort gondolom, nem pedig azért mert érdekel a versenymérnökök munkája.
    “Én csak vezetem, hogy mitől megy nem tudom” :)
    Normál esetben nem is nagyon kéne tudnod, elég ha elmondod mit érzel és a mérnökök majd a vezetési stilusodhoz igazitják a verdát.
    Ezért nem is jó annyira ha más beállitásait használod.
    Van aki azt szereti ha alulkormányzott az autó, stb.stb.

Önmagában egy versenytechnika rengeteg pluszt hoz egy autó viselkedésén már csak annyi a dolgod hogy stilusodhoz meg a pályához igazítsd. (Gyors vagy lassú stb.)
    A baj itt a fizikávsl van,amin a beállitások nem fognak sokat segíteni.
    Feltudnám sorolni mikre gondolok, de szerintem sokan sejtik is, meg nem akarom itt a játékot fikázni mert alapjában véve jó játék. Nem a kedvenc auto simen de azért jó!
    Egyszer valahol azt olvastam hogy ronda,és a forza mennyivel szebb.
    Utálom ha összeakarnak hasonlitani egy szimet egy árkáddal.
    Nah minegy.
    Hát nem tom tegnap ahogy néztem a visszajátszást hogy mentem komolyan néha olyan érzésem volt igazi autót látok.

• Adam Jonas
    Az teljesen jó szerintem, ahogy nézem, szó van ott az alapokról is.

Tervezek már én is elég régóta összerakni egy oldalt ilyesmi anyagokkal, mert azt látom, hogy sok a kezdő, akik igényelnék az ilyeneket. Mostanában (sajnos-szerencsére) lesz egy kis szabadidőm, majd elkezdem ezt összerakni...
  • WinT
    Tudtok ajánlani abszolút fogalmatlan kezdőknek szóló tutorialt? Az a sorozat ami Sertrex szokott ide linkelgetni jó lehet ismerkedni vagy az már advanced cucc?
  • WinT
    Basszus, felét se értem annak amit írtok.
    Elbaszott egy helyzet az enyém, mert imádom az autóversenyt, nézni is meg csinálni is a szimulátorokban - viszont annyira hülye vagyok hozzá, hogy azt elmondani nem lehet. Egy autó beállítását még elkezdeni se merem magamtól. Ezért éreztem magam jobban PC1-ben, ahol lehetett a netről ilyeneket lenézni.
    Már eleve ott kezdődik a baj, hogy ha valamit állítok is rohadtul nem tudom megállapítani, hogy most azért mentem jobb időt mert jó felé állítottam a dolgot vagy csak simán jobb napom van.
    Nem az én szintem ez, marad a low AI ellen a koca üzemmód, meg néha online az utolsó helyek. :D
    Utoljára szerkesztette: WinT, 2018.04.26. 13:39:32
  • Axtros
    Az biztos, hogy az egyes autókat be kell állítani, mert a default beállítások nem jók. Az már nem biztos, hogy minden egyes autót minden egyes pályához hozzá kell állítani - természetesen leszámítva az üzemanyagot. Én úgy vettem észre (főleg GT3, GTE kategóriákban), hogy ha egy-egy autót beállítottál, és azt kipróbáltad, illetve letesztelted egy előre meghatározott pályán, akkor a legtöbb beállítás aránylag megfelelő lesz más pályák esetében is. Ez nem törvényszerű, csak a saját tapasztalataim szerint műkődik így is a dolog. Az azonban továbbra is igaz, hogy egy kategórián belül, az abban található autóknak egyéni beállításokra van szükség. Tehát például a GT3-an belül, a McLaren 650S-nek, és a Ferrari 488-asnak teljesen eltérő beállítások szükségesek ahhoz, hogy az adott autóval versenyképes lehess. Én általában egy olyan pályát szoktam a beállítások letesztelésére kiválasztani, amit nagyon jól ismerek. Előzetesen megnéztem, hogy azon mások körübelül milyen időket futottak, megnéztem azt is, hogy az AI milyen időket fut kb. az egyéni verseny szintemnek megfelelő nehézségben. A kocsi beállításait pedig addig próbálom, ameddig nem hozom azt körübelüli szintet, amit korábban láttam másoknál, és az AI esetében. Ez persze nem azt jelenti, hogy meg is tudom dönteni az Ő időszintjüket, de ha már 2-2.5, maximum 3 másodpercen belül vagyok hozzájuk, akkor az autó alkalmas lehet egy-egy online versenyhez használni, az adott beállításokkal. Aztán természetesen még tovább lehet csiszolni a beállításokat, de kezdetnek megteszi. :)
    Az továbbra is fontos, hogy minden egyes autó esetében az időmérős, és a verseny beállítás más. Az elsőnél nincs, vagy alig van motorhütés, viszont magas a fékhütés, alig van leszorító erő, és csak slick gumi, illetve a hasmagasság a lehető legalacsonyabb. A rugók lazák, a gumik keményebbre fújtak, a kerekek dőlésszöge határszinten van, ami stabilistást adja a kanyarokban. A versenybeállítás ettől teljesen eltérő, ott a motorhütésre nagyon kell figyleni (80-90, akár 100%), a fékek hütését vissza lehet venni, a gumikat a tapadáshoz kell fújni, legyen elöl-hátul leszorító erő, hosszabb futamok esetében hard slick gumik, rugók kissé feszesebbek, kis motorfék, stb.

Tapasztalataim szerint vannak olyan beállítások, amelyek nagyon erősen befolyásolják az autó tulajdonságát, és vannak olyanok, amelyeket szinte észre sem lehet venni, még úgy sem, ha a szélső értékein mozgatod őket.
    Én azt vettem észre, hogy amit nagyon komolyan be kell állítani az a keréknyomás, és gumi típus. A fékek és a motor hütése. A rugók beállításainál a hasmagasság, és a lágy rugózás (Slow Bump-ok). A tengelybeállítások esetében nem nagyon éreztem a beállított értékeket, viszont fontos a váltó áttétek beállítása, azok helyes megválasztása, főleg magasabb tartományokban, illetve van némi ereje a differenciálmű beállításának is, de ha ezeket deafult-on hagyjuk, akkor abból még nagy baj nem lesz. Ha valamit kihagytam, akkor sorry, javítsatok ki.

A fenti dolgokat csak a saját meglátásom alapján írtam le, de ha már ez egy fórum, és mivel két DLC között általában amúgy is halott szokott lenni, ezért gondoltam lehetne egy kis vitatémát nyitni, vagy egyszerűen csak tapasztalatokat cserélni az autóbeállítások terén, mivel ez egy amúgy is fontos része a szimulátornak. Ráadásul szerintem sokan nincsenek is nagyon tisztában az egyes jellemzők fontosságával, annak ellenére sem, hogy ma már elég sok tutorial érhető el a témában.
    Nektek mi a meglátásotok a témában?
    Utoljára szerkesztette: Axtros, 2018.04.26. 13:03:35
  • sertrex
    Nem annyira user error, mert a PC2-ben a default setupok nem valami jók, főleg a futómű beállítások. Persze vannak olyanok akiknek pont ezek a default beállítások fekszenek, de majdnem mindenkinek más és más a vezetési stílusa, ezért elkerülhetetlen hogy ne kelljen belenyúlni a setupba. Ráadásul nem lehet minden pályára jó ugyanaz a beállítás. A PC2 nagyon setup függő, már a PC1 is az volt. Nagyok sok haszna van ha nem egyből versenyt nyomsz az AI-val, hanem csinálsz practice és quali sessionöket is, mert versenyre elég jól érezni fogod az autót és be is tudod lőni az adott pályához.
  • WinT
    Sejtettem én, hogy user error lesz ez inkább... akkor megpróbálok majd kísérletezni.
  • Axtros
    Igen, az esős vezetéshez sajnos más beállítások kellenek. De a lényeg az, hogy ha változik az időjárás, és AI ellen játszol, akkor a változások rajtuk is meglátszanak, sőt, én úgy vettem észre, hogy igencsak óvatosak lesznek. A köridejük, és a tempójuk nekik is csökkenni fog esőben. Én AI ellen olyan 80%-os beállítás körül szoktam játszani, de még nem tapasztaltam nagyon azt, hogy teljesen lemaradnék tőlük verseny tempóban akkor, ha elered az eső. Nekem is, és nekik is nehezebb lesz. Az utolsó patch-ekkel javítva lett az AI, szerintem mára már elmondhatjuk, hogy reális ellenfelek tudnak lenni, és jó kis versenyeket lehet velük is összehozni.
  • sertrex
    Hát igazából esőre egy másik setup kellene. Felemelni a hasmagasságot, növelni a leszorítóerőt, csökkenteni a kerék dőlésszögét, lágyítani a rugókon. Nagyjából ennyi és a vezetési stílusodtól függ, hogy miből mennyit és hogy tudod kezelni. Ha változó időjárással számolsz, akkor meg ki kellene kisérletezned egy köztes megoldást, amivel szárazon és esőben is versenyképes vagy, csak gumit kelljen cserélned.
  • WinT
    Karrierben verseny, Sugo nevű pályán, szárazon indul, majd a negyedik kör végén fixen elkezd esni az eső. Amíg száraz a pálya semmi probléma, nem vagyok egy Scumacher, elég butára is van állítva az AI (44%), símán 3-4-5 másodperccel a gépi ellenfelek előtt vagyok. Amint elkezd esni kiállunk az esőgumikért, és innentől kezdve teljesen esélytelennek érzem magam. Ha be akarom venni a kanyart kilométerekkel korábban kell fékeznem mint szárazon, ha nem így teszek képtelen vagyok lelassítani időben, de egyébként is alig akar befordulni az autó a kanyarba, a pocsolyák meg össze-vissza dobálnak. Gondolom egy esős versenyen ez teljesen normális... de a gép meg úgy megy keresztül tökön-paszulyon mintha mi sem történt volna, slicken, száraz pályán közlekedne, nemhogy megverni de a lépést tartani sem tudom vele. Még a célegyenesben is szemmel láthatóan jön rám, hiába nyomom keresztül a gázpedált a padlón.
    Namost én vagyok ennyire béna és nem tudok esőben vezetni vagy el van ez baszva jól?
  • sertrex
    Episode 21: Improving Situational Awareness

• sertrex
    PORSCHE COMPETITION

• sertrex
    Public server!

• Alexease
    Nem hat, ezert is irtam, hogy hiaba a komoly rendszer, ott sem egyszeru a helyzet;))) De azert a "beesek egy fun futamra AC/CARS2-nel" azert komolyabb/kiszamithatobb rendszer. De tokeletes sose lesz semmi. Foleg ha beledrongyolnak;) De ha az igazi F1-ben is szetutik egymast, akkor mit varjon az ember egy szimtol:DDD
  • Adam Jonas
    Kb. az iR-nél sem 100%-os ez a rendszer már; nem egyszer volt olyan, hogy tőlem 1-200 iRatinggel kevesebbje volt valakinek, és gyakorlatilag majdnem olyan időket fut a 2nd splitben, mint a top split közepe...
  • Alexease
    Kiegyelitett mezony sose lesz, nem csak jatekban, de igazabol sem. Meg a futamonkent egyelitgetett (pl. sulybuntetes) "egyforma" technikas mezonyben sem. Ott is, pl. WTCC/WTCR, egy ~1.5 perces palyan lazan van 2-3 sec kulonbseg a pilotak kozott. A szim meg halmozottan hatranyos, mert "korlatlan" ido van gyakorolni, es azert a szimek "megbocsatobbak" (jobban lehet tolni, gyilkolni, kiskapukat keresni stb.). Meg persze nem lehet meghalni, "ingyen van a technika", masok a feltetelek (kormany, monitor[ok], VR stb.).

Free online futamon nem is erdemes ilyenen rugozni.
    Ket lehetoseg van (egyik sem tokeletes): a szervezett futam (fix kozosseg) es a szervezett szimulator (iRacing).

A fix sorozat jo lehet, mar sok szimben van lehetoseg bunteto sulyokra, rajtracs varialasra, lehet keszulni a versenyekre, setup-okat csereberelni stb. Az osszeszokott csapat mindig jo buli. Csak az nem napi 1-2 futam.

Az iR sem lenne rossz, erre talaltak ki: az emberek erossege alapjan (egykoros, verseny, hibazasok) ossza szet a szervereket, hogy egy-egy szerverre minnel "egyformabb" emberek keruljenek be.
    De hat ott sem egyszeru a helyzet (leszamitva hogy elifizetos/vasarlos), vagy keves az ember es csak 1-2 szerver indul, vagy inditanak parhuzamosan jo sok szervert, de megis "nagy" kulonbsegek vannak szerveren belul. "De nagyatlagban" azert jol mukodik (pl. egy "alsobb" szintu szerveren a futamgyoztem a top szerveren max utolso lenne:D).
  • Alexease
  • Ingy2
    Heti 6 napot dolgozom, családom van (anyós is bónuszként), multira nincs időm de egyszer ránéztem a szerverekre 90% GT3 a többi is valami tucat produktum. Nord a kedvenc és szinte csak utcai autóval tolom mert sokkal izgalmasabb, van tömegmozgás meg féktáv és a tapadás is csak rontja az élvezetet. Porschét azon apropóból próbáltam ki mert múlt héten a legújabb GT3 RS 6:56-ot ment a Nordon élőben. Sajnos sok alap setup nagyon nem jó PC2-ben, nagyon bele kellett nyúlni a felfüggesztésbe. A köridő a beállítás miatt sikerült, nem vagyok ufo, csak szeretem a pályát.

@Alex köszi nem is tudtam, hogy van szóvivőm
  • sertrex
    Ez a min-max dolog jó ötlet, de igazából ez se hozná el a megváltást, mert csak az online tevékenységedet figyeli, a TT-t és az egyéb játékmódokat nem. Itt van példának rögtön Ingy. U1500-on áll a rangja, ami az alap, mint tudjuk. Ennek ellenére olyanokra vert rá másodperceket, akik általában, szinte minden pályán és autóval, a listavezetők.
    Ami még megoldás lehet, ha specializálódsz néhány autóra és csak azokkal futsz. Szintén ahogy a valóságban is csinálják a pilóták. Mert attól, hogy egy játék, egyben szimulátor is és mi mást (próbálna) szimulálni, mint a valóságot. Minden autóval, minden pályán nem lehetsz nyerő főleg ha még nem is gyakorolsz eleget, most persze mindegy, hogy időhiány vagy bármi más miatt.
    Másrészről létre lehet hozni, akár Steam-en is, csoportot, ahol a neked megfelelő embereket gyűjtheted egybe és akkor kizárt az ufók miatti frusztráció. Tulajdonképpen ez az utóbbi az egyetlen járható út, ha nem akarsz idióták és ufók ellen menni. Ez a barát dolog meg mindenkinél máshogyan megy, tehát mindenki úgy oldja meg, ahogy tudja. :)))
  • Axtros
    Éppen ez az, amire rá akartam világítani. A valóságban is megvan a különbség, és itt is, szimulátoros közegben is megvan a különbség. A megoldás az lehetne, hogy a PC2-ben egy-egy online futam létrehozása során nem csak a minimum, hanem a maximum szintet is be lehetne állítani. Így létre lehetne hozni profi, félprofi, amatőr, stb. versenyeket, ahol ki lehetne zárni az idióta Pistikéket - ez most is megvan, de alacsonyabb szinten a "profikat" is ki lehetne zárni, annak érdekében, hogy egy-egy futamban, csak aránylag azonos képességű játékosok indulhassanak.
    Az pedig a való életben sajnos igen ritkán kivitelezhető, hogy neked legyen annyi "barátod", akikkel összehozható egy "értelmes" méretű futam, ők is ráérjenek akkor, amikor te, és a végén még találkozhass is velük, leülni sörözni, főleg úgy, ha az egyik az ország keleti felén lakik, a másik a nyugati részében, te fővárosi vagy, a többiek pedig külföldön élnek. Az AI pedig csak egy opció, ami jó, hogy van, jó vele gyakorolni, de azért lássuk be, a PC2 egy multiplayer-re kihegyezett szimulátor, ahol a közösségi versenyeken van a hangsúly.
    A probléma az, hogy sokszor már attól elmegy a kedve az embernek egy-egy online futamtól, amikor meglátja, hogy bent vannak mondjuk 20-an, abból kettő 4-5 másodperccel mindenkit megelőzve vezeti az időmérőt, aztán te meg küzdhetsz a futottak még kategóriájába tartozó maradék 18-al. Általában ilyenkor - csak kíváncsiságból - meg szoktam nézni az illetők Steam-es adatlapját. Hát had ne mondjam, hogy mennyi idők vannak ott feltüntetve, hogy ezek mennyit tolták eddig a programot. Néha vissza szoktam számolni egy átlagot, és simán kijön, hogy egy-egy ilyen jedi átlagban, napi 7-8 órát is eltölt a programmal (vagy még többet). Én nem tudom, hogy ezek az emberek mit csinálnak, vagy mivel foglalkoznak a valóságban, de hogy nem dolgoznak, vagy tanulnak, az biztos. Szóval, ha élből látod, hogy nincs esélyed a győzelemre, mert ilyenek is bent vannak a versenyben, akkor minek játszol?! Pusztán az élvezetért?! Hát az lehet, hogy valakinek elég, de sokaknak nem! A győzelem a lényeg, és a győzni akarás! Erről szól a motorsport, mind a valóságban, mind pedig a szimulátoros világban. De ha ilyen fanatikusok is betévednek egy-egy versenyre, akkor már semmi esélyed sincs a győzelemre. És ha nincs esélyed, akkor meg kár is a rajtvonalra állni.
    Azzal pedig ne jöjjünk, hogy a valóságban mi van. A PC2 egy játék, egy számítógépes, közösségi játék, ahol az elsődleges cél a szórakozás lenne, amit viszont ez a rendszer nem tud minden esetben biztosítani.
    Utoljára szerkesztette: Axtros, 2018.04.23. 13:52:58
  • WinT
    Ezzel én is így vagyok. Ha egy jót harcolok valakivel ami után csöpög a fülemből az adrenalin, pont nem érdekel, hogy ez az utolsó két helyen történt és a mezőny meg három körrel előttünk jár már. :)
  • sertrex
    A valóságban is megvan a különbség profi és kezdő, amatőr, félprofi, stb. között. És ugyanúgy tisztában vannak vele, hogy a nagyokat nehéz utolérni, ha egyáltalán lehetséges. Csak nézd meg az F1 20-as mezőnyét. Mekkora szóródás. Vagy itt van a tegnapi Blancpain GT, 3 órás monzai futama. Ott se lett mindenki első. Volt aki csak 53. lett. :))) Pedig ezek mind profik.
    Szerintem amíg élvezzük a szimulátorozást, addig tök mindegy, hogy hányan és mennyivel gyorsabbak. Sőt részemről még élvezetesebb is, hogy látom, van hova fejlődni. A random online futamok meg olyanok, amilyenek. Igazából akkor jó versenyezni, ha olyan társaságban tolod, ahol mindenkit ismersz és futamok után néhány sör mellett lehet nagyokat röhögni, hogy ki mit művelt. Online, fogalmam sincs kikkel hoz össze a sors, tehát a késztetés is kisebb, hogy le akarjam győzni vagy csak versenyre kelni vele. Ezért nálam egy jó AI-val, még nagyobb is a motiváció.
    Utoljára szerkesztette: sertrex, 2018.04.23. 11:55:16
  • Alexease
    Ingy (tobbek kozott:P) Nord specialista, van benne nehany millio kore;) Az utobbi 20 evbol mindenfele szimmel, autoval. Nem hotlap-vadasz, egyszeruen "tetszik neki". Persze azert az atlagnal jobban is tolja az autozast, sokakat akar fenyceruzaval is lenyomna:DD

De teny, ha hotlapozas, akkor ember, ido es technika, valtozo aranyban.
  • Solt
    Ha valaki 4-5 másodperccel gyorsabb nálad egy 2 perces pályán, azt akkor sem fogod utolérni ha megveszed a legprofibb cuccot és napi 24 órát gyakorolsz! Ezzel csak arra próbáltam célozni, hogy ilyen esetekben nem a rendelkezésre álló idő és a felszerelés a korlátozó tényező.
  • Axtros
    Az időmérők többségében (szinte minden pálya / autó kombinációban) az elsők olyanok, akik kimondottan ezt gyakorolják napokig, hetekig, akik profi felszereléssel vannak ellátva, és "végtelen" idővel rendelkeznek. Én úgy vettem észre, hogy azok, akik ugyan az átlag felett vannak, és aránylag sokat is gyakorolnak, de mellette azért van más dolguk is, azok átlagosan 4-5 másodperccel vannak lemaradva a profiktól. A baj ezzel az, hogy bemegy az ember egy online futamra, és ott mindig akad egy-két olyan játékos, akik simán hozzák azt az időt, amit az átlag még megközelíteni sem tud. 3-4 másodperccel gyorsabbak, de volt olyan, hogy 5-6-ot is rávertek a többiekre. Én megértem, hogy nekik ez jó, de sajnos a legtöbb játékosnak (akik nem a játék előtt ülnek 7/24-ben) esélye sincs futamokat nyerni, ha már egy ilyen jedi harcos betévelyeg egy online futamra. És a tapasztalatom az, hogy a legtöbbszőr mindig akad minimum egy ilyen fehér varázsló, a többi meg a futtotak még kategória.
    Utoljára szerkesztette: Axtros, 2018.04.23. 09:57:15
  • sertrex
    Grat!! :) Szép idő. A második kapott közel 4 másodpercet. :))) Én ennek még a közelébe se tudnék kerülni. :(

• Ingy2
    Huracan mellett másik kedvenc lett a Porke :)

• sertrex
  • sertrex
  • RepeszElek
    Ok,köszi.
    És mire állítsam?
    (Kormánnyal nyomom)

• Timbu
    "olyan mintha olajfoltra de minimum jégre került volna"
    Na ez az, amit nem engedhet meg magának egy olyan játék, amelyik széles játékostábort akar lefedni. Ezért a default setup barátságos, próbáld meg átállíthatni. Elvileg maga a fizika sokkal komolyabb szimuláció az AC-énál.
  • RepeszElek
    Igen, mondjuk hülye kérdés volt:)

Viszont alap beállitásokkal sem szabadna így viselkednie.
    Ültem én már nem egy verseny autóban a való életben és, tudom milyen elképesztő dolgokra képes a technika, de itt olyan mint ha sima utcai autóval akarnék bevenni olyan kanyarokat amiket versenyautóra szabtak.

A legtöbb autónak ha megindul a segge olyan mintha olajfoltra de minimum jégre került volna és többé soha nem nyeri vissza a tapadást bámit is csinálok...
    Viszont meg vannak olyan autók azonos kategórián belül melyekkel baromi élvezetes a vezetés tehát a játékot semmi képen sem bántanám,sőt nagyon is tetszik csak sajnálom hogy kevés a jól modellezett autó..