Hivatalos oldal I Hivatalos fórum I Steam I Magyar Steam csoport I Facebook oldal I Magyar FAQ I Setupok I
-
Kiegyelitett mezony sose lesz, nem csak jatekban, de igazabol sem. Meg a futamonkent egyelitgetett (pl. sulybuntetes) "egyforma" technikas mezonyben sem. Ott is, pl. WTCC/WTCR, egy ~1.5 perces palyan lazan van 2-3 sec kulonbseg a pilotak kozott. A szim meg halmozottan hatranyos, mert "korlatlan" ido van gyakorolni, es azert a szimek "megbocsatobbak" (jobban lehet tolni, gyilkolni, kiskapukat keresni stb.). Meg persze nem lehet meghalni, "ingyen van a technika", masok a feltetelek (kormany, monitor[ok], VR stb.).
Free online futamon nem is erdemes ilyenen rugozni.
Ket lehetoseg van (egyik sem tokeletes): a szervezett futam (fix kozosseg) es a szervezett szimulator (iRacing).
A fix sorozat jo lehet, mar sok szimben van lehetoseg bunteto sulyokra, rajtracs varialasra, lehet keszulni a versenyekre, setup-okat csereberelni stb. Az osszeszokott csapat mindig jo buli. Csak az nem napi 1-2 futam.
Az iR sem lenne rossz, erre talaltak ki: az emberek erossege alapjan (egykoros, verseny, hibazasok) ossza szet a szervereket, hogy egy-egy szerverre minnel "egyformabb" emberek keruljenek be.
De hat ott sem egyszeru a helyzet (leszamitva hogy elifizetos/vasarlos), vagy keves az ember es csak 1-2 szerver indul, vagy inditanak parhuzamosan jo sok szervert, de megis "nagy" kulonbsegek vannak szerveren belul. "De nagyatlagban" azert jol mukodik (pl. egy "alsobb" szintu szerveren a futamgyoztem a top szerveren max utolso lenne:D).