19801
  • Ingy2
    Még a végén bannolnak, pedig lehet jobb kört menni
    Corvette köridő
    Utoljára szerkesztette: Ingy2, 2018.05.04. 22:13:23
  • unrealnoise
    Hell yeah! Igazából az alapok nagyon jók most. Mindenük adott igazából. Annyi pálya, tartalom van a pCasr2-ben mint az állat.

Nekem lenne ötletem min kellene újítani...
    Először is nem ártana játékosbaráttá tenni. Nem kezelésre, bár arra sem ártana, mert az alap kontrolleres setup szerintem szar volt, a neten találttal már jó volt... Szóval legyenek kihívások, acsik, olyanok mint mondjuk a GTS-ben vagy az AC-ben. Sok. Lásd melyik haverok mit, mennyi idő vagy próbálkozás alatt szerzett meg és milyen teljesítménnyel, idővel. Ez a HC szimes réteget nem feltétlen érdekli, de magamról is tudom, hogy mennyire ki tud kapcsolni és le tud kötni néha pár fasza kihívás.

Az AI-t rendbe kell tenni. Szerintem jól mennek már most is, főleg road versenypályán, de azért van mit csiszolni rajtuk. Főleg oválon... Roadon is elsődlegesen az a gond, hogy nem reagálnak, ha a célegyenesben bemegyek melléjük. Nem húznak rám, nem történik semmi. Tanulhatnának Ricsitől, meg Verstappentől. :D

Az időjárás meg ezek már faszák, a fizikán kell polírozni, és jó lesz az.

Igazából azt mondom, hogy egy jó adag csiszolással, jó játékmódokkal, nagyot szólhatna ez a cucc. Tudom ezt mondtuk az első rész után is, de azért szvsz a második már jóval jobb lett, csak megint túlvállalták magukat...

Ami nekem személy szerint nem nagyon tetszik, az a karrier mód. Bármelyiket végig csinálhatja az ember az acsikért, akármiért, a sikerhez, még ha totál béna is az ember, elég az, ha leveszi az ellen erősségét. Tehát abban sincs kihívás, nem addiktív. Ez a GTS-ben elég jól meg van oldva... Csak ott meg az eseményeknél tiszta szar az AI, mert boost-os fos. Kell mondjuk 50-100 különböző esemény, ilyen és olyan járgányokkal, de jól belőtt teljesítési időkkel, stb.

A másik meg az, hogy legyen már végre custom championship a fenébe bele. 2018-at írunk, és semmi...
    Utoljára szerkesztette: unrealnoise, 2018.05.03. 20:55:08
  • sertrex

Ez így eléggé bíztató.
    Utoljára szerkesztette: sertrex, 2018.05.03. 18:04:19
  • Adam Jonas
    Tudom, nem a világ legjobb versenye volt. Just for fun:
  • RepeszElek
    Ugye mennyit számítanak ezek a “kis” dolgok?:)
    Régen nem értettem online versenyeken hogy a fenébe lehet ennyivel gyorsabb nálam mikor ugyanazt az autót, ugyanazokat a beállitásokat használja mint én.
    Egyre nem gondoltam. Viszont nem ugyan azt a rendszert!
    Egy jól összehangolt cockpit akár másodperceket verhet a versenytársakra.
    Egyébként olcsó és nagy élményt növelő cucc ha már motion szimulátorra ugye nincs pénze az embernek ha veszel két basspump-ot.
    Az egyiket az ülés alá rakod a másikat a pedálhoz és nem árt egy hangszín szabályzon keresztül üzemeltetni hogy tudjál baszust meg ballanszot stb. állitani.
    Totál becsapja az embert. Úgy rezeg a cockpit ahogy a motor jár mint ha tényleg benne ülnél, Igazi vetsenyautó feeling.
    Ha meg lemész a fűre vagy bukkanó vagy bármi azt is érzed ahogy üt ilyenkor a cucc.Rallyinál a murván végig érzem a talajt a seggem allatt.
  • RJoco
    A logitech pedálja egyszerű mint a faék. 3 db 10k-s poti, de egyik pedál sem megy 4k-ig, a gázpedál ráadásul 1k-tól indul. A 3 láb közül 1 szélső a testen van mindegyiknél. Vezeték a kormányhoz és ennyi.

Kiszedtem a gumit a fékpedáltól, még így is a legerősebb rugóval rendelkezik, de most már legalább satuig is tudom nyomni. Sokkal barátságosabb, mindjárt jobban ment a vezetés, hamarabb meg tudtam állni.
  • MasterMason
    Pl kevesebb hűtést a fékre meg a motorra, meg mehet kevesebb levegő a kerekekbe is hogy jobb legyen a tapadás, aztán toljál vele jó pár kört és ha kell még finomítsad a beállításokat.
  • WinT
    Egyénként az tényleg sokat segít ha a default 50-ről felhúzom 100-ra az kormány érzékenységet ahogy RepeszElek írta. Nem gondoltam volna, hogy ekkora a különbség.
  • WinT
    Kormánnyal igen, de azt hiszem megvan mi a gond.
    Ugye a karrier módot tolom, és a Silverstone-i futam szeptemberben van. Jó hideg van meg köd, pálya 22, levegő 16, én meg se a féket se a gumit nem tudom jól felmelegíteni valószínűleg ezért csúszkálok meg pörgök össze-vissza. Megnéztem ugyanezt a pályát ugyanezzel a beállítással nyár közepén és teljesen jól ment.
    Viszont akkor a kérdés: hidegben mi a teendő?
  • macleody
    Kormánnyal tolod?
  • WinT
    Áh... én nem tudom mit csinálok rosszul, egyszerűen nem tudok mit kezdeni ezzel. :(
  • WinT
    Köszi, megpróbálom így mire megyek majd. Természetesen igyekszem ésszel nyomni azt a féket.
  • Axtros
    A fék ballanszt egy picit az első kerekekre kell növelni, maximum 10%-al, de inkább csak 4-5-el. Legyen kezdetben például 54 (elöl), 46 (hátul). A féktárcsák hűtése legyen első körben nagy, elöl 70-80%, hátul 50-60%, aztán majd csökkenthető. A fékerő olyan 90%-os, de ez tényleg egyéni preferencia kérdése, viszont ennél gyengébb beállítás azt eredményezheti, hogy nem tudod lelassítani a kocsit. Viszont az fontos, hogy ha teljesen, tövig nyomod a fékpedált, akkor az autó kontrázzon be, álljanak meg a kerekek, mert erre - néha - szükség lehet. De egyébként nem úgy kell minden kanyarban fékezni, hogy tövig nyomja az ember a fékpedált. A fékezés egy külön tudomány, gyakorolni kell, minden kategóriában külön-külön. A Formula C-ben még fontos, hogy legyen elég leszorító erő elöl, ha már a fékerő az első tengelyt terheli jobban, a fenti beállítások alapján, az legyen olyan 2-3 erős. Hátul szintén, de inkább erősebb, 3-4.
  • RepeszElek
    Nem.
    Elötte volt egy komoly holtjátéka meg nem volt középtartomány.
    A fogaskerék állásszöge és a pedál útja közösen adta meg az optimális értéket.
    Játék közben hangoltam be szétszedett állapotában.
    Most már csak a gázpedál útját hosszabítanám meg,de ez már az én izlésem mert így is használható már csak finoman kell nyomni.
    Lényegében én már elégedett vagyok:)
    A fék az mindig is jó volt, nekem nem blokkol.
    Driftelés közben volt hogy mikor elinditom a gáz is szar volt meg a kormánnyra sem reagált így erő ellenerő mit sem ért.
    A gáz most már jó és tegnap rájöttem a kormány bajára is.
    Nem akartam elhinni hogy ezerrel tekerem a kormányt a gázzal meg húznám ki az autót de ebből semmi sem látszik csak azért is körbeforog,pedig száraz az út.
    Megnéztem visszajátszásban hogy lássam kivülről is még is mi a franc történik és lakkor láttam hogy a kerék nagyon lassan fordúl.
    Felraktam a menübe az érzékenységet 100ra és láss csodát az autót már bent lehet tartani a kanyarban.
    Más simben nincs annyi állitási lehetőség mint itt de nem is kell.
    Nyavajás egy játék ez de azért jó:)
  • WinT
    Fékerőt már visszavettem 55%-ra, a balanszot nem bántottam. Kicsit túlkormányzottnak érzem, szűk kanyarokban gyakran megpördülök ha nem vigyázok, még majd erre is ki kell találni valamit, de előbb a fékezést szeretném megfejteni, azt nagyobb problémának érzem.
  • sertrex
    Még az is működhet, hogy amikor érzed, hogy blokkol a kerék, akkor felengeded egy pillanatra, majd újra rálépsz, megint felengeded, majd újra rálépsz. Most megnéztem, default stable beállításon 75% fékerő és 60:40 fékbalansz van ami nálam pont jó, sőt én még emelek is a fékerőn kicsit.
    Amúgy meg alul vagy felül kormányozottnak érzed az autót? Vagy csak féktávon orrtolós?
    Utoljára szerkesztette: sertrex, 2018.04.30. 12:11:44
  • sertrex
    Miért, most hogy áll a fékerő és a fékbalansz? A leírtakból ítélve a hátsókerekek felé kellene több fékerőt állítanod.
    Utoljára szerkesztette: sertrex, 2018.04.30. 11:44:35
  • WinT
    Mi a fenét kellene állítani, hogy ne blokkoljam állandóan az első kerekeket fékezéskor? Egyszerűen nem tudok olyan rövid féktávokat venni mint az ellenfelek mert csak csúszok előre irányíthatatlanul. Ha eléggé le akarok lassítani akkor jóval előbb el kell kezdenem fékezni, de úgy meg állandóan bevágnak elém a jóval kisebb fékútjukkal (Formula C). Próbáltam a fékerőt visszább venni de csak annyi változott, hogy jobban kell nyomnom a pedált, viszont ugyanúgy blokkolnak a kerekek.
  • sertrex
  • lac coo
    A falab nem merult fel mint lehetseges megoldas...? :)
  • RJoco
    Na most erre beindult a szakma és eszembe jutott egy csomó lehetőség, hogy mi okozhatja nálad a zavart. Az a baj, hogy a tapasztalatok hiányában nehezen tudja megmondani az ember, hogy rendeltetés szerűen működik az eszköze vagy nem. Nem gyakori, hogy 200+ eurós eszközt használjon a környezet, így nem tud viszonyítási alapot képezni. Ezek alapján meg az ember csak találgat és próbálja megszokni vagy elkezdi a sufni tuningot.

Amit viszont még megpróbálnék, hogy frissíteném a firmware-t, ha van hozzá.

És esetleg azt is meg lehetne nézni a kalibrációnál, hogy milyen gyorsan éri el a 100-at. Mert, ha 50-ig szépen megy és utána hirtelen ugrik, akkor az nagyon nem jó.
    Utoljára szerkesztette: RJoco, 2018.04.30. 01:18:22
  • RJoco
    Nem tudsz mit terhelni az áramkörön. Felengedett állásban eleve 0 ohm, vagyis olyan, mint egy sima rézdrót a két pont között. Utána meg valószínű egy ADC-re van kötve. ADC=analóg/digitális konverter. 0 ohm-nál a mondjuk 5V van a bemenetén, míg ahogy adod a gázt és nő az ellenállás, úgy lesz kevesebb a feszültség. Az ADC ezt átalakítja digitális jellé és azt küldi tovább. Az analóg jelhez hozzá van rendelve egy digitális jel. A buherálással csak azt éred el, hogy az ADC bemenete nem fog egy bizonyos feszültségnél kevesebbet kapni. Az meg egyáltalán nem ártalmas az elektronikának :D
    A trimmer poti esetén az egyik szélsőre és a középsőre kell, míg a rendes potinál szintén. Viszont érdemes megnézni, hogy vannak kötve, gyakran a másik szélső lábat összekötik a középsővel. Ezt ki is tudod mérni. Ez a pedálnál lényeges jelenleg.
  • RepeszElek
    Viszont az is eszembe juttott ha felezem az ellenállást terhelem vele az áramkört. Vajon az baj e.
    Inkább attól félek nem lesz egyenletes.Akkor az is ott van hogy melyik lábhoz forrasszam. Elösször a két szélsőre gondoltam.
    Amúgy találtam otthon trimmer potit. Azzal a legegyszerübb megtalálni a helyes értéket.
    Most már nem azért fogommegcsinálni ha megcsinálom mert nem müködik jól hanem mert kiváncsi vagyok:D
    Így szokták szétbaszni a dolgokat.:)
  • RJoco
    Kevesebb lenne. Itt repluszról van szó.
    Vagyis 6k-t párhuzamosan kötve 3k lesz, viszont 3k-nál 2k (kb. fél állás a potin), 1k-nál 857 ohm lenne.
    A képlet szerint Re=(R1*R2)/(R1+R2).
    Egy próbát megérhet, veszteni valód nincs, max a rászánt időd. De, ha beválik, akkor sokkal jobb lehet.
  • RepeszElek
    Van ütköző.
    Hát érzésre kb.olyan 300 fokot fordul.
    Viszont így szétkapot állapotában megkerestem a megfelelő pedál állásazöget és azt hogy a fogaskerék hogy álljon és ez már annyira határeset hogy mondom lehet így hagyom.
    Pedig támadt egy elvetemült ötletem:)
    Vannak nekem itthon ellenállásaim. Mi lenne akkor ha egy 6ost még pluszba párhuzamosan kötve ráforasztanék.
    Akkor elvileg kevesebb lenne nem? És ha mem vállik be csak simán visszacsinálom..
    Amúgy mivel nem vagyok hozzáértő ezért nagyon szépen köszönöm hogy foglalkoztok a témával!

• RJoco
    Balance poti lenne benne?
    Erősítőkön lehet állítani, hogy melyik oldal szóljon jobban.
    Gázpedálban sok értelmét nem látom.
    Azt tudom, hogy a 6,8k szabvány érték, bár potiban még sosem volt rá szükségem, nem is vettem sosem (potiban). 1;2,5;5-ös és ezek több 10x-eseivel találkoztam eddig. Kapcsolási rajzokban is.
    A potit teljesen körbe tudod tekerni? Többször is? Vagy a végén van ütköző?

Amúgy minden kocsi más. Szóval a pedál nem tükrözheti az összeset, elvileg a játékban kellene ezt szoftveresen megoldani.
    Pl. A BMW-t volt, hogy lepadlóztam, mikor sietősebb volt. Az Opel-nál meg nincs késztetésem rá, mert anélkül is jól megindul. Jobban, mint a BMW.
    Utoljára szerkesztette: RJoco, 2018.04.29. 13:49:47
  • sertrex
    Először kipróbálnám egy ugyan ilyen értékű potival, mert lehet, hogy csak elhasználódott. Ha egyezik a tengelyméret akkor csak a régi ki az új be és lehet ég és föld lesz a csere után. Nem hiszem, hogy Fanatecnél ne tudnák a helyes értékű potit belerakni.
  • RepeszElek
    Szerintem beleszól az elektronika. Ahogy te is mondod ki kéne szedni és úgy rámérni hogy tisztán lássak
  • RepeszElek
    Azért gondoltam hogy 6.8k mert úgy tudom az szabvány és a körüli mértéket mértem.
    Az nekem is eszembe jutott hogy kiforrasztás után még rámérek az elektronika miatt,meg vásárláshoz is persze viszem magammal,de egy darabbig még nem fogom szétkapni mert örülök ha van időm kicsit játszani, meg most hogy állitgattam sokat javult még tesztelgetem.
    Biztos hogy nem vettem rosszat, ezt a dolgot a fanatec így tervezte,de nekem nem tetszik:)
    A kormányomat is megtunningoltam:)
    Élethűbb lenne hosszabb pedál úttal,bár egy igazi autót is be tudsz így állitani ha neked ez tetszik..
    Egyèbkébt rohadtúl nem tiszta a dolog mert méréskor ahogy tekerem nulláról szép lineárisan felmegy 6-7 közé majd mikor tovább tekerem csökken és visszamegy.
    Van lövésed mi lehet ez?
  • RJoco
    6,8k-sal még nem találkoztam, de nem kizárt, hogy csinálnak. Egyedi kérésre biztos.
    Viszont az is lehet, hogy az elektronika beleszól a mérésbe. Érdemes lenne kiforrasztani és úgy megmérni.
    A tengelyt tekerd ütközésig, mérd meg, majd tekerd a másik irányba ütközésik és úgy is mérd meg. Ki fog derülni az érték és az is, hogy melyik irányban hogy változik.
    De, ha minden igaz, akkor 3 lábnak kellene lennie. A középső a "közös" láb. A két szélsőn meg különbözőek az értékek. Vagyis amikor a középső és bal lábon 0-át mérsz, akkor a középső és jobb lábon kb 7k ohmot kellene mérned (legalábbis a maximális értéket). Vagy fordítva a jobb/bal. Igazság szerint sosem figyeltem, de eddig minden legyártott panelemen megfelelő irányban volt a "fel" és "le" tekerés.
    Általában egy kaptafára készülnek, elvileg rossz forgásirányost nem vehetsz. És a lábak közötti méret is szabvány, ha nyákra van forrasztva, akkor ott sem lehet gond.
    A legtisztább, ha kiszeded és elviszed egy alkatrész boltba. Majd megkéred az eladót, hogy ilyet szeretnél csak fele akkora értékkel.
    Ha el nem felejtem és lesz időm, akkor talán ma sikerül szétszednem a pedálom. Engem baromira zavar a fék mögötti gumi és, hogy úgy kell taposnom, hogy majd megemelkedik a szék eleje. Majd kicsit meglesem a benne lévő alkatrészeket.
    Kiforrasztásnál figyelj arra, hogy ne szedd le a rézfóliát a "műanyagról". Szóval óvatosan a hőfokkal és a ráncigálással. Én ónszippantót szoktam használni.
    És remélhetőleg nem két rétegű a furatnál a forrasztás, mert az külön szívás, de még az is megoldható.
    Utoljára szerkesztette: RJoco, 2018.04.29. 02:03:32
  • alma2
    az a gyerek nem szazas. Itt mar evekkel ezelott kiderult ez. Persze, hogy nem aktiv innen ki lett tiltva lassan harom eve, ha megnezed a nickjet. jobb elkerulni...
    A valo eletben valami olyasmi lehet mint az egyik tavoli szomszedom, hogy x idonkent a sajat csaladja is kihivja ra a rendorseget, mentot, hogy vigyek el a delpesti pszihiatriara. Aztan par na mulva megint errefele lezeng. Gondolom a megnovelt "tompito" adagjaval. Az is lehet, hogy egy es ugyanaz az ember a ketto :)

Utoljára szerkesztette: alma2, 2018.04.28. 22:14:51
  • macleody
    Azt hittem hall szenzoros a pedál.
  • RepeszElek
    Jaja, tök igaz! Kisebb kéne bele rosszúl gondoltam.
    6 és 7k körüli értékeket mértem.
    Innen gondolom akkor 6.8k-s lehet benne.a 3.3as lenne számomra ideális, mert nulla ohm-nál nem ad gázt.
    A baj hogy nem nagyon értek hozzá, nem vagyok elektroműszerész, de végülis ha nem válik be vissza tudom forrasztani.
    Csak nagyon meg kell néznem milyet veszek hogy megfelelő legyen a tengely.
  • RJoco
    Lehet, hogy nem lineáris a potméter. Ha van rajta felirat, akkor abból kiderülhet. Ha nincs, akkor rajzolj grafikont az érték és elforgási szög alapján.
    Ha nagyobbat teszel bele, akkor csak rosszabb lesz. A poti elforgási szöge általában megegyezik, nem érték függő. Vagyis, ha mondjuk 10k-s van benne és 270 fokot fordul, akkor egy 100k-s esetén 10x olyan érzékeny lesz azon a 270 fokon.
    És az sem biztos, hogy működik. Arra is figyelni kell, hogy a poti melyik állásban mit vált ki. Ha nem adsz gázt és úgy 10k az értéke, akkor hiába teszel be 100k-t, mert 10k értékig úgysem fog reagálni. Vagyis az utolsó nagyon kis szakaszon fogsz gázt adni, nincs esély a finomságra.
    Ha viszont 0 ohmnál nem ad gázt, akkor egy kisebb potival már megnövelheted az érzékenység útját.
    Mindez jelenleg csak spekuláció, még nem babráltam pedált.
    Az is lehet, hogy az elektronika képes igazodni az új értékhez, bekalibrálja magát. Ahogy a mai alaplapok is maguktól beállítják a ház LED-ek számára a feszültséget. Bár én kicsi esélyt látok arra, hogy így csinálnák meg a pedálokat.
  • komiki
    Üdv .Tegnap vagyis pénteken volt két hete hogy a steamcsoportot 92 taggal se szó se beszéd "el nano "megszüntette.Ahogy elnézem itt sem túl aktív a "házigazda".Mikor láttam hogy már nincs csoport előszőr azt hittem hogy lesz majd helyette másik,ugyanis hiába volt annyi tag gyakorlatilag páran voltak aktívak.Ilyen szempontból megértem "nanót" de jelezhette volna legalább azoknak akik rendszeresen versenyeztek vele.Voltak olyan megnyilvánulásai a játékkal kapcsolatban ami szerintem már orvosi eset.Ez nem vicc.Srácok nem panaszból irtam ide,hanem azért mert pár héttel ezelőtt még én ajánlottam itt a forumba hogy gyertek csatlakozni.Páran csatlakoztak is, tölük én kérek elnézést.Sajnálom a dolgot mert páran azét jót lehet csapatni úgy hogy tudod,nem fognak szarrá törni.Ha valaki azért szeretne játszani vegyetek fel nyugodtan a steamen :komiki1 a felhasználóm aztán dumálunk ott.Köszönöm szépen hogy elolvastátok.
    Utoljára szerkesztette: komiki, 2018.04.28. 09:36:52
  • RepeszElek
    Na szétkaptam a csl elite pedálomat. Lerövidítettem az útját. és állitottam a fogaskereken.
    Kimértem potméter ellenállását és arra a következtetésre jutottam hogy nagyobb ellenállású kellene így a pedál hasznos útja is meghosszabodna, de a fanatec ezt így gondolta.
    Kisértést érzek hogy kicserèljem nagyobbra:)
    Mindegy, a lényeg hogy az hogy szétkaptam és állitottam rajta már sokat segített.
    Szal, úgy nézem igazatok volt a gázadagolásban, ez nem a játék hibája:)
  • Axtros
    AI ellen, időmérőnél célszerű megvárni, amíg az összes ki nem megy a pályára, és akkor te hagyd el utoljára a box-ot. Ekkor "légmentes" térben fogod tudni az időmérő köröket lefutni. Nem zavarnak meg hátulról, és nem is tartanak fel. Amúgy a balesetek elkerülésében az AI valóban nem valami jó, és ha magas az agresszivitása, akkor bizony test-testben is eléggé erős.
  • WinT
    Csak én érzem azt, hogy az AI az utolsó patch óta teljesen megvadult? Most is Silverstone-on próbálok egy időmérőt teljesíteni, de nem tudtam még egy mért kört menni, mert állandóan belém jönnek és szarrá török én is meg ők is. Mintha nem látná, hogy ott vagyok előtte.
    Korábban én ezt nem tapasztaltam.
    Utoljára szerkesztette: WinT, 2018.04.27. 17:48:58
  • RepeszElek
    Egyébként valszeg nàlam van valami hiba mert nem nagyon panaszkodnak erre ez tèny.
    Nem találtam panaszt most nézegettem forumokat.
    Na majd jobban utána nézek mi lehet a baja a pedálomnak. :/
  • RepeszElek
    Ha már pörögsz többnyire bármiben ülsz cseszheted de nem erre gondolok.
    Amikor az autó elindúl mert elcseszted valamerre,vagy sokszor szándékosan én inditom el (mondjuk ha driftelni akarok )ugye ilyenkor ahogy elindul abban a szent pillanatban kormánnyal meg a gázzal meglehet találni azt az arányt hogy úton tartsd.
    Legalábbis az életben így van.
    Na most a pc-ben nincs időm megtalálni a legtöbb autó nem ad erre esélyt sem.
    Csúsztam már meg havas jeges úton ahhoz tudnám hasonlítani az érzést.
    Van pár kocsi ami hajlandó reagálni és számit a te erölködésed neki de nagyon kevés.
    Ha ti ilyet nem tapasztaltatok örülök.
    Én azt is elfogadom hogy nállam van a hiba,csak nem értem hogy pl. az ac-ban miért nincsennek gondjaim.

Én a pcarst már így fogadtam el, a pc1 is ilyen volt már mégis megvettem a 2öt mert sokkal több a játékban a jó élmény mint a rossz:)
    Kiváncsiságból megvettem a wrc7 is. Hát nagyon sokat fejlődött jó az irány de még mindig fényévekre van a dirt rallytól....