19801
  • macleody
    Egyiknek se :D
  • RepeszElek
    Sziasztok, szerintetek a játék fizikája reális?
    Elkezdtem játszani vele, eddig assettoztam, és hát feltünt hogy itt sok autó másképpen viselkedik.
    Na most akkor melyik fejlesztő brigádnak van igaza?
  • sertrex
    "Project CARS 2 - PC Update 1.5.0.0

Addition of the Ferrari 488 Challenge car, and liveries from the 2017 Ferrari Challenge series. This is the latest Ferrari to feature in Maranello’s single-marque championship, and the most powerful car in the series’ 25-year history.  
    Addition of two new layouts to the Porsche Leipzig on-road circuit.
    Corrected a small number of turbo and suspension issues on various cars.
    Resolved an issue where some drivers would appear stuck on track during qualification or race session.
    Resolved an issue where the end of race results would display incorrectly.
    Resolved multiple ghost loading issues in time trial.
    Polished the Online Reputation calculations, including tweaks for when players retire due to excess damage.
    Corrected an occasional issue of players being taken to the wrong lobby if the host set up a new lobby whilst the old one was populated.
    Mechanical failures no longer include aerodynamic damage.
    Various improvements to the AI at a number of tracks and conditions.
    Solved an issue in career when, under certain circumstances, the standings would not display correctly.
    Multiple other miscellaneous fixes and optimisations.

These notes are noticably smaller than previous update notes. We had to refrain from listing every single fix as they were causing massive delays with certification. So keeping the notes smaller allowed us to push the update out for you all much quicker."

Utoljára szerkesztette: sertrex, 2018.04.05. 15:15:27
  • sertrex
    Episode 20: Creating and Testing Setups

• sertrex
    Episode 19: Overtaking Basics

• sertrex
    Igazából az nem lehet kihatással a kormány fordulási szögére, de letörölheted nyugodtan, mert a játék létrehoz egy default FFB fájlt helyette és ha minden rendben akkor újra berakod a JS FFB-t.
  • sertrex
    Sajnos nem lehet menteni, de van időgyorsítás. Pl. a 25 órát lenyomod 2 és fél óra alatt, de a táv rövidítés is jó ötlet. :)
    Utoljára szerkesztette: sertrex, 2018.03.22. 16:34:15
  • WinT
    Bekavarhat az valamit, hogy a Jack Spade féle custom FFB fájlokat használom? Megnézem majd nélküle.
  • akosmakos
    Sziasztok!
    Én még a Project cars 1 rejtelmeivel ismerkedem. A kampányban belefutottam most egy 25 órás versenybe. Ezt így egybe lenyomni nagy falatnak tűnik, ezért az a kérdésem, hogy lehet-e menteni verseny közben, pl. boxkiállásnál, és következő alkalommal onnan folytatni, ahol abbahagytam? Vagy marad az a megoldás, hogy a versenytávot csökkentem?
  • Axtros
    Nem kell állítgatni minden egyes autóhoz a kormányt, ezt a program lekezelni. A felhasználónak valójában csak azért kell (egyszer) beállítani a kormányt a programban, hogy az tudja, hogy a kormányod fizikailag hány fokos szögben képes fordulni, mert ennek segítségével számítja ki a virtuális, és a valós kormány közötti animációt, elfordulás esetén. Ha kormányod képes akkora fordulásra, mint amit a programban a választott autó virtuális kormánya, akkor ez 1:1 arányú lesz.
    A fenti programon belüli beállítás egyébként csak akkor lesz helyes, ha a Windows-ban is megfelelően be van állítva a kormány. A Logitech kormányokhoz például van külön konfiguráló program.
    Utoljára szerkesztette: Axtros, 2018.03.22. 07:58:49
  • WinT
    Értem, köszönöm. Szerintem csak hétvégén lesz rá időm de akkor ennek utánajárok, mert ezek szerint tuti nálam van valami elbaszarintva.
  • sertrex
    Kipróbáltam Formula A-val, 900 fokra állítva és akkor is szinkronban van a virtuális és a fizikai kormányom. Igazából a PC2-ben semmi különbség sincs a szenzor OFF vagy a 900 fokra állított beállítások között. A PC2-ben a Formula A kormánya kb. 450 fokot fordul maximum, ha elérem a virtuális végállást, akkor kormányom FFB-je elnehezül, de semmi anomália nincs. Szóval a lényeg, hogy elvileg nem kell kézzel átállítgatni minden autóhoz, mert a játék vezérli autónként. Azért elvileg, mert csak a saját kormányommal tudom kipróbálni, de azzal semmi gond.
    Annyit legfeljebb megpróbálhatsz, hogy törlöd a drivert és ha marad Thrustmaster könyvtár utána, azt is. Azután megkeresed az eszközök és nyomtatóknál a Microsoft játékvezérlő beállítását, ott kikeresed a vezérlő alapértelmezett beállítását. Elmented, majd feltelepíted újból a TH drivert és utána a játékban reseteled a kormány beállításokat. Majd anélkül, hogy a tengelyeket beállítanád csak az egyéni, neked tetsző, gombokat állítsd be.
  • WinT
    Igen, igen és igen.
  • sertrex
    A driver frissítve van? A legújabb firmware van telepítve a kormányhoz?
    A driverben a "gain settings" alján a "by the game" van beállítva?
    Utoljára szerkesztette: sertrex, 2018.03.21. 11:00:09
  • WinT
    Pontosan ezért nem értem miért nem működik. Driverben is be volt állítva és játékban is be volt kalibrálva 900-ra, mégis teljesen máshogy fordult IRL és ingame a kettő, amíg vissza nem vettem (driverben és játékban is) 180-ra. Nem így kellene működni ennek szerintem, de lehet tévedek. Ez egy alsó-közép kategóriás kormány, sajnos ilyen szenzor off varázslatot nem tud.
    Nincs nekem azzal se bajom ha minden egyes autóhoz be kell állítanom a megfelelő kormányszöget, csak hogyan tudom megállapítani, hogy melyikhez melyik a megfelelő? Kísérletezgetek?
  • sertrex
    Nekem Fanatec kormányom van. A driverben 900 fokra van állítva, viszont a kormányon a szenzor OFF-ra. Ezért a játékban automatikusan az adott autó kormányszögéhez igazodik. Teljesen együtt mozog minden autónál a virtuális kormánnyal. Úgy gondolom, hogy az FFB-n keresztül szabályozza, hogy meddig forduljon el. Elöbb mindig a kormány driverében kell megadni az általad beállítandó forgatási szöget és azután kell a játékban is bekalibrálni és akkor szinkronban lesz a virtuális és a fizikai kormány elforgatása.
    Utoljára szerkesztette: sertrex, 2018.03.21. 09:30:09
  • WinT
    Megvan, hogyan lehet setupokat lopni, de mivel továbbra se akart menni a pálya tovább gondolkoztam mi lehet a baj és rájöttem, hogy a kormány beállításánál én valamit csúnyán félreértek.
    Thrustmaster T150-es kormány, default 900° wheel rotation a driverben, a játékban kalibrálom - ugye először kéri, hogy fordítsam el maximálisan, majd 90 fokra, így meg is állapítja, hogy kilencszáz fokot képes fordulni. Gondoltam ez így rendben van. Beülök a Formula C járgányba és ezzel a beállítással képtelen vagyok bevenni a kanyarokat csak ha nagyon lelassítok. Ha 40-50 fokot fordítok a kormányon akkor a képernyőn a sofőr már koppig tekerte a perecet, ennek ellenére az autó mégsem hajlandó bevenni úgy a kanyart ahogyan én azt várnám.
    Próbaképpen visszavettem a driverben 270-re a wheel rotationt, be is kalibráltam ennyire a játékban így már sokkal közelebb járt az én és a virtuális sofőröm kormányútja egymáshoz de továbbra sem az igazi.
    Még visszább mentem 180 fokra, így már szinte teljesen ugyanazt a kormánymozdulatot látom a képernyőn is mint a valóságban, és csodák csodájára be tudom venni a tempós kanyarokat, úgy fordul az autó ahogy azt várom, javítottam rögtön 10 másodpercet az időmön, és ha véletlen eldobom a seggét a verdának meg tudom fogni egy gyors ellenkormányzással (korábban ez nagyon ritkán sikerült).
    Namost én eddig abban a tudatban voltam, hogy ezek programok automatikusan megpróbálják kompenzálni az eltérő autóosztályok eltérő kormányfordulatai közötti különbségeket, de akkor én itt valamit nagyon nem értek, hogy hogyan kellene működnie.

Ti hogyan használjátok/állítjátok be ezeket?
  • sertrex

Ha többet akarsz tudni...
  • WinT
    Aha... én a karriert tolom, akkor ezért nem találok ott semmi ilyesmi lehetőséget. Körülnézek a time trial menüben is, köszi.
  • MasterMason
    Bár azt hozzá kell tenni, hogy ezen beállítások nagy többsége pl egy versenyen alapjáraton nem feltétlen lesz jó, mert lehet kb az 5. körnél besül majd a motor... Általában sok esetben itt hotlapos beállításoknál extrém mértékben túlmelegszik a motor, szóval utána kell állitani ahhoz, hogy hosszabb versenyeken is használható legyen.

Kvalifikációhoz alapból is tökéletesek, de a hosszabb versenyekhez állitani kell a motor a fékek hűtésen meg egyéb dolgokon is...
    Utoljára szerkesztette: MasterMason, 2018.03.20. 15:28:03
  • MasterMason
    Úgy mented el meg használod fel ahogy akarod... A time trial is online verseny mégis használhatod, szóval nincs ilyen korlátozás, hogy nem használhatod más beállítását. Ez csak beállítás vezetni nem fog helyetted tehát nem cheat vagy ilyesmi.
  • Axtros
    Igen, le lehet menteni, de nem a sajátod lesz, hanem végig megtartja az eredeti tulajdonos nevét. Ha teljesen sajátként akarod használni, akkor egy saját template-be kell beállítanod az egyes értékeket, és úgy kell elmenteni. Még nem próbáltam ki, de mintha azt olvastam volna valamikor, hogy online versenyeken mások beállításait nem lehet használni. Ezt meg kellene nézni, hogy valóban így van-e.
  • MasterMason
    A hotlapozásnál (time trial) minden egyes pályához találsz beállításokat, le tudod tölteni a rekord körök beállításait is... Úgy kell, hogy beteszed ghost-nak adott autót és általad kiválasztott pályára a leggyorsabb kört, belépsz a time trial-ba és akkor el tudod menteni a beállítást amit használtak az adott rekordhoz...

Utoljára szerkesztette: MasterMason, 2018.03.20. 15:05:47
  • WinT
    A második részhez tényleg nincs semmi gyűjtőoldal ahol setupokat lehetne mazsolázni különböző autókhoz? Formula C verdához kellene valami jó beállítás Bathurst-re, de sehol nem találok ilyesmit. Saját kútfőből próbálkoztam de már sokkal rosszabb az autó mint volt. Nagyon élvezem a versenyzést, de sajnos a beállításokhoz teljesen bot vagyok.
    Látom az autó setupolás menüben ott a bazi nagy share gomb, de hol lehet ezeket megnézni amiket mások megosztanak?
  • Danecay
    Olvastam már róla korábban, ukrán fejlesztők terméke, nem tudom, hogy kapható e már az óta vagy még mindig fejlesztési fázisban van. Sokan a későbbi és hosszútávú terméktámogatás miatt fejezték ki inkább aggodalmukat.

https://www.bsimracing.com/feel-vr-direct-drive-wheel-and-lc-pedals-for-less-than-400/
  • Joex22
    Erősebb azért nem, a jelenlegi palettában a leggyengébbnek számít az előzetes érték (max erő). Persze egy jobb Fanatec bázis fölött van így is az ereje.
    Utoljára szerkesztette: Joex22, 2018.03.20. 11:18:57
  • sertrex
    Feel VR
  • MasterMason
    Feel VR- DD kormány! Tudtok róla valamit? Állitólag olcsóbb meg erősebb meg jobb lesz minden másnál, persze majd meglátjuk...

• Mayorpapa
    Valaki emlegette itt az Automobilistat, gyorsan ránéztem arra is, de sehogy nem jövök rá, hogy hol kell az automata váltót beállítani?
  • JonasSandor
    Csináltam egy visszajátszást én is.
  • MasterMason
    Meg tudom azért nézni a 4K-s 43 inches monitoron is a visszajátszást ha arról van szó.

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Próbáltam feltenni eredeti fórumra a képet, csak azt írja a fórum motor, hogy nem tehetek be linket meg képet... Keressem meg a moderátort, bruhaha...
  • Pitti
    Valójában VR-ban mindenhol felesleges és használhatatlan addig amíg nincs szemkövetés, mert oda kellene élesíteni ahova nézel. Ezt jelenti a DOF, monitoron nem néz ki rosszul de VR-ban teljesen rossz.
    Egyébként még így is nagyon bonyolult, mert nagyon nehéz azt pontosan lekövetni, hogy az orrod előtt 20 centire lévő virtuális ceruzát nézed vagy mögötte a tájat. Nem lehetetlen de most még messze vagyunk tőle, ez meg már OFF :)
    Utoljára szerkesztette: Pitti, 2018.03.15. 09:46:45
  • sertrex
    Nekem sajnos nincs VR-em. Szóval, túl sokat nem tudtam segíteni. :)
    Szerintem tedd be a fórumukra, képpel együtt, hátha csinálnak vele valamit a következő patch-re.
    Vagy nézz körül itt , hátha van rá valami ötlet.

Utoljára szerkesztette: sertrex, 2018.03.15. 07:47:13
  • MasterMason
    Köszi, sajnos nincs olyan fájl amiben a replay-hez lehetne komplett kikapcsolni vagy legalább állítani a dof-ot... Sajnos így most a replay használhatatlan VR-ban. :D Persze francnak akarom én nézegetni magam...

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Nem tudom milyen hülyének kell lenni ahhoz, hogy valaki azt gondolja, hogy ilyen erős dof effektet bárki szeretne bármiféle játékban...
  • sertrex
    A dokumentumokban van külön vr xml file. Abban próbáltad már? Gondolom a kamera setupban már próbáltad. ;)

Utoljára szerkesztette: sertrex, 2018.03.14. 23:08:44
  • MasterMason
    És ezt látod visszajátszásnál VR-ban, most már faszán követi a különböző kameraállás az autót, csak éppen olyan blur-ők vannak, hogy gyakorlatilag az összes kameraállásból jelenleg 1 használható ezen az új porche pályán a többi szó szerint használhatatlan... És az a vicc, hogy nem lehet kikapcsolni meg állitani ezt a szar dof effektet amit alapból szerintem minden ember gyűlöl... Mert ugyan mi a fasznak kéne egy autóverseny progiban dof effect?! Minek egyáltalán?

Utoljára szerkesztette: MasterMason, 2018.03.14. 22:00:58
  • MasterMason
    Gyerekek hogy a francba lehet teljesen kikapcsolni a depth of field-et visszajátszásnál VR-ban?! Olyan gáz ez a blur effekt rajta, annyira valószerűtlenül van beállítva, ezt az egy dolgot nem sikerült még mindig megcsinálni, replay VR-ban...
  • JonasSandor
    Billentyűzettel is nagyon jó irányítani.
  • MasterMason
    Nekem az nem jön be, azzal nem lehet pontosan megállapítani, hogy a pálya melyik részén hol veszted el pl az időt... A telemetria nagyon fontos mert rengeteget javulnak attól az ember köridei, ha tudja, hogy a pálya melyik szakaszán mely kanyaroknál lassú, vált rosszul stbstb.

Másodperceket lehet nyerni azzal ha valaki jól tudja használni a telemetriát és ki tudja elemezni, hogy hol-mit és miért csinál a pályán... Illetve látni azt is, hogy mennyire egyenletes a teljesítményed.
    Utoljára szerkesztette: MasterMason, 2018.03.13. 19:51:09
  • MasterMason
    Pcars profilert leszedtem és egész jó, bár OR-ben kicsit macerásabb, viszont az még nem világos, hogy ezzel vajon mások hotlapjait is tudom e elemezni, pl a pálya és autó recordokat?! Ott ugye van ilyen, hogy be lehet rakni ghost-ba, jó lenne ha azokkal is össze lehetne hasonlitani, mert ott lehet megtudni, hogy hol mit hibázik az ember, már azoknál a pályáknál és autóknál ahol nem én vagyok a leggyorsabb. :D