19801
  • Screenracer #10434
    Változtatnak a leaderbordon, a HUD is változni fog, van még jó pár GUI ami átdolgozás alatt van. Serénykednek a fiúk, de én már jobban szeretném, ha kapnánk ehelyett a placeholder helyett végleges FFB-t, gumifizikát és végre helyretennék az össszes bugot. Persze ezek mellett lehet "fényezni" a játékot, de a fő dolgokat rakják már rendbe...

...és mondjuk a karácsonyi buildbe tegyenek be még legalább 20 autót és 20 pályát.
  • SityiSXT
    Tudom, de gondolom leginkább a nagyobb változásokkor szokták ezt meglépni. Meg majd szerintem lesz egy újabb wipe a megjelenés előtt is.
  • Screenracer #10432
    Amúgy se sok értelme volt, mert folyamatosan változtak/változnak az autók és a pályák, a fizika , a gumi, az FFB, stb...
  • SityiSXT
    Ma törlik a leaderboardot. Lehet megint beállítani a körrekordokat.
  • Screenracer #10430

És néhány wallpaper.

Utoljára szerkesztette: Screenracer, 2014.11.25. 13:52:49
  • SityiSXT
    Akarsz röhögni egyet? Itt is... A Game-nél 10 fonttal olcsóbb ugyanaz a változat, ami a Steamen is kapható, és ugyanannyi a Limited Edition fém tokkal és Behind The Scenes könyvvel. (Szigorúan PC-s verzióról beszélek)
    Utoljára szerkesztette: SityiSXT, 2014.11.22. 18:51:49
  • Fernandooo #10428
    Ahogy látom, nagyon beálltak minden premier játék esetében erre az árazásra. Most már sokkal olcsóbb megint boltban vásárolni...
    Utoljára szerkesztette: Fernandooo, 2014.11.22. 18:03:16
  • SityiSXT
    Igen, ez nem tartalmaz semmilyen béta elérést.
  • RichiE0116
    A jelenlegi játék megvásárlásával csak megjelenéskor tudok játszani ?
  • SityiSXT
    Magyarország (ha jól tudom) az EU2 régióba tartozik Steamen belül, azért ennyi (meg azért mert az SMS ennyiért adja ezen a platformon/piactéren - nem a Valve dönti el, ki mit mennyiért árul, bár gondolom, adott összeg felett már vannak adott árak is). A brit 40 font sem piskóta amúgy...
  • Screenracer #10424
    Szándékosan kezdhetik ilyen magas árakkal, mert elég hamar szoktak jönni a leárazások és az akciós eladások. Tisztában vannak vele, hogyha nyereséget akarnak, akkor úgy kell látszani, hogy felhasználóbarát árpolitikájuk van. :DDD
  • Fernandooo #10423
    Több mint 15 ezer forint. :DDDD A Steam nagyon elszállt ezekkel az árakkal...
  • Screenracer #10422
    Már elővásárolható a Steamen is! A március 17-i időpont, az amerikai megjelenés!

http://store.steampowered.com/app/234630/

Utoljára szerkesztette: Screenracer, 2014.11.22. 10:45:30
  • Screenracer #10421
  • Screenracer #10420
    Az ilyen időszakot szokták, dolgos hétköznapoknak nevezni. :))
  • SityiSXT
    Mintha elfogyott volna a Project Cars lendülete - semmi bejelentés, semmi sajtós jelenlét... Mondjuk nem is baj, ha így jobban nekifekszenek a játék befejezésére.
  • Screenracer #10418
  • Screenracer #10417
    Ha lesz demó, az csak a megjelenés után várható.
  • Adam Jonas
    Egy demót lassan igazán kitolhatnának a publikum felé...
  • Screenracer #10415
  • SityiSXT
    Még nem tart ott a Project Cars, mint a DriveClub. De hülye lennék nem látni, hogy sajna arrafelé tendál.
  • Fernandooo #10413
    Na akkor eljutottunk odáig, hogy a botrányos DriveClubhoz kell hasonlítani a játékot... Ez azért nem annyira nagy szám szerintem.
  • SityiSXT
    Ez most más, mint Davidson és a Codemasters esete. A WMD fórumon olvasható, hogy Ben és Kishami miket javasolnak a fejlesztőknek - Davidsonnál ez nem volt soha látható. Plusz amennyire én tudom, ők ketten pont, hogy támogatták a fejlesztést, nem pedig az SMS fizet nekik.

Az AI és a karrier tényleg gáz, igazából szerintem ezt kéne kipofozniuk. Az FFB-vel elvileg majdnem kész vannak már, így talán nem hurráoptimista elképzelés a márciusi megjelenés. A készítők pedig tudják, hogy a régi Lotusokkal összeomlik a játék, elvileg gumit kell cserélni ennek kivédésére. Gyaníthatóan ez okozza most a legnagyobb kavart, hogy a régi default placeholder gumi borít egy rakat dolgot és kiakasztja a játékot, de kivenni még valami miatt nem veszik ki (pedig szerintem illene).

Jobb híján várunk és majd tavasszal meglátjuk, mi lesz. A DriveClub is lebőgött egy hónapja - egy évet csúszott, pedig PS4 nyitócímnek volt beharangozva, időjárás most sincs, ahogy az ingyenes PS4 Plus Edition sincs a kanyarba se, a fotó mód kedden kerül be a játékba és a visszajátszás is hiányzik még. Ha más nem, ez az út várhat a Project Carsra is. (Mondjuk a DriveClub fejlesztőinek becsületére legyen mondva, két fizetősnek szánt DLC-t ingyen elérhetővé tesznek majd kompenzálásképp).
    Utoljára szerkesztette: SityiSXT, 2014.11.15. 13:44:43
  • Fernandooo #10411
    Volt már példa játékos berkeken belül, hogy hivatásos versenyző – vélhetően nem önszántából – hülyét csinált magából. Gondoljunk csak szegény jó öreg Ant Davidsonra… Ők is simán lógva maradhatnak, hiszen nem rajtuk múlik a játék minősége, nem ők azok, akik gyakorlatban összerakják a dolgokat.

Javaslom, hogy próbálj meg órákon keresztül például multizni. Garantálom, hogy nagyon gyorsan szembesülni fogsz komoly problémákkal. Vagy menjetek versenyeket 16 AI-val, különböző kategóriákban. De mondok konkrétumokat: Formula A, Monza. Selejt. Formula B, Oulton Park. Első kanyarban tömeghalál. Próbáld meg betölteni a régebbi Lotusokat alap setuppal. Össze fog omlani a játék. Bármilyen verseny során menj ki a boxba kereket cserélni. Vége is a versenyednek, és látni fogod, hogy az egész procedúra, animációktól kezdve a műveletek végrehajtásáig nem működik. A TT az biztos elszaladgál magában órákig, ezt nem vitatom. Más viszont nem. A karriert egy-két builddel ezelőtt már el sem lehetett kezdeni, most nem tudom mi van, mert nem néztem. De érted, amikor meg el lehetett, akkor meg teljes volt a káosz. Nekiláttam volna egy endurance bajnokságnak, de semmi nem működött benne, kezdve onnan, hogy az autómat a gép nem tudta törés nélkül kihozni a garázsból. Az AI halomra törte magát, és képtelen volt helyzeteket felismerni, ott vonatoztak mögöttem, miközben én gyökkettővel taxiztam a pályán. Ilyenek…

Én is nagyon remélem, hogy sikerül gatyába rázni ezt az egészet, mert ebben az esetben számomra (!!!) messze az eddigi legjobb autós játékot tehetik le az asztalra. Mondjuk úgy, hogy ez a szívem által sugallt része a dolognak. Az eszemre hallgatva azonban egyre kevésbé hiszek ebben. Nem akarom ismételgetni magam, de négy hónap, mínusz a karácsonyi időszak szerintem atom kevés arra, hogy egy tökéletesen működő dolgot hozzanak ki ebből. De persze történjen csak meg a csoda, én örülni fogok neki.
  • SityiSXT
    @Lac Coo: Mindenféle személyeskedő és gúnyos felhang nélkül hadd kérdezzem meg: ha tényleg ennyire rossznak tartod a Project Carst és ennyire nem hiszed, hogy ebből még lesz valami, mi tart vissza attól, hogy visszakérd a pénzed?

@Fernando: Ha azt mondom, hogy múlt hét pénteken gyakorlatilag megállás nélkül futott egész nap órákon át a munkahelyemen a Project Cars, mert bevittem a gépem a kollégáknak a játékot megmutatni... Na de a stabilitás egy dolog. Nem tagadom, én is aggódom, hogy tavasszal milyen állapotban lesz a játék, de igazából sok mozgástere az SMS-nek már nem maradt - ha lebőgnek, nemcsak magukból csinálnak hülyét, de minimum 4 hivatásos versenyzőből is (a rajongókról nem is beszélve). Ez most így, ebben a formában a klasszikus "győzelem vagy halál" felállás - márciusban majd kiderül, melyik lesz.
  • Screenracer #10409
    Remélem Ferrarival ment, mert akkor biztos, hogy hitelképesebbnek tűnik, mintha valami szappantartóval jelenne meg.
  • lac coo
    Az talán elég ösztönző erő lesz, hogy a vezetők személyi kölcsönt vettek fel, hogy finanszírozni tudják ezt az utolsó pár hónapot...

Gondolom a Ferrarival ment kölcsön kérni ! :DD
    Utoljára szerkesztette: lac coo, 2014.11.14. 20:30:04
  • Fernandooo #10407
    Megint kezd kialakulni egy parttalan vita, ahol a felek a magukét hajtogatják. Ezért ment el a kedvem nekem pl. mindenféle netes jelenléttől… Na de azért még utoljára:

Most az az alaphelyzet, hogy mégsem kellett teljesen nulláról indulniuk, de a végén kihozzátok azt, hogy de igen, mert ami volt, az végül is a nagy semmi. Hát nem. Az egy komplett motor, és vélhetően azért kezdtek neki azzal, mert úgy találták, hogy így előbbre lesznek, mintha tényleg a nulláról kezdenének el kódolgatni. Ne tekerjük már ki a valóságot: Volt-van egy motorjuk és kész.

Naná, hogy szoktam törölni a profilt. Értem én, hogy fú de nagy dolog ez, meg hogy azért ilyen az egész, mert minden nap a legfrissebb verziót kapjuk meg, meg mert kívánságműsor van már 3 éve, meg a különböző modulok még nem álltak össze… Ezen azért fennakadtam kissé. Mert hogy egyik modul sem működik tökéletesen. És azért, mert kellene lennie egy keretnek, aminek azért 3 év után már remekül kellene működnie. Stabilan. De erről szó nincs. Most komolyan úgy gondoljátok, hogy 3 év után még mindig arról kell szóljon egy program, hogy x percenként összeomlik, lefagy, beragad, illetve hogy beleírt funkciók nem működnek, vagy éppenséggel hiányoznak? Ne vicceljünk már. Ennyi fejlesztési idő után már ki kellett volna alakulnia egy összképnek és állítom, hogy 4 hónappal a projekt lezárása előtt már csak némi hibajavítással kellene foglalkozniuk. Ezzel ellentétben nem működik a karrier, még kezdő szinten sem, nem működik a multi, ezer funkció hiányzik a multiból, a visszajátszás teljesen agyhalott, nincs normális menürendszer, az autó- és pálya választás totál béna és primitív, és az AI egész egyszerűen n.e.m. m.ű.k.ö.d.i.k. Szar, béna, nincs helyzetfelismerése, nyílegyenesben agyonfékezi magát, hatalmas karambolokat okoz, nem ismer szinte egy pályát sem, és esetükben a fizika sem stimmel.

Erre csak egy példa: Egyik pályán mentem velük egy rövidet. Végig nyitott DRS-sel nyomták! Kanyarokban is. És messze nem csúszkáltak akkorákat, amekkorákat nyitott hátsó szárnnyal kellene. Fel is vettem videóra, bármikor meg lehet nézni.

Szóval ilyen hülyeségek ezerrel. Ne állítsuk tehát azt, hogy minden tök faszán halad, amikor ezek a dolgok pont úgy állnak, mint másfél évvel ezelőtt. Ja, és akkor a boxutcás dolgokról még nem is beszéltem. Egy hibahalom az egész, totálisan működésképtelen, használhatatlan baki parádé. És akkor gondoljátok, hogy mindezt 4 hónap alatt hirtelen összekovácsolják egyetlen, csodásan működő egésszé? :D Ne már… Erre még egy év kell legalább, vagyis el fogják ezt tologatni szépen 2015 novemberére. :D

Az meg, hogy elfogyott a törzstőke és kölcsönből finanszírozzák a projektet, újabb intő jel. Ez már kapkodás, össze-vissza nyúlkálás és jól érződik, hogy nagyon be vannak határolva. Mi lesz, ha nem lesz elég a négy hónap és ismét kifutnak a keretből? Mert gondolom annyi kölcsönt vettek fel, amennyiből addig kitartanak. Csődbe mennek? Na, az lesz még a szép…
  • Screenracer #10406
    A profiltörlésről jut eszembe. A dokumentumokban a CARS mappa helyett, mostantól a Project CARS mappa szerepel. Javaslom törölni mindet, még a WMD symbol cache mappát is és utána úgy néz ki már nem feltétlenül kell minden build után törölni a profilt, legfeljebb ha sok a fagyás vagy egyéb hiba, érdemes vele egy próbát tenni. A Steam parancssorba, ha sok a "fagyás", akkor töröljünk mindent, főleg a -gold bejegyzést, mert az dev mód és rengetegszer megállítja a játékot a hibaüzenetekkel. Persze ez se garantálja, hogy hibátlanul fog futni minden, de kevesebb lehet a leállás, fagyás.
  • SityiSXT
    Akkor már én is belevau.

Motor:
    Lehet, hogy alapjaiban valahol még a Shift 2-ére épül, de azért az látszik, hogy nagyon átgyúrták már. A Call of Duty-sorozat is papíron a Quake III motorjára épül, mégis külön motornak számítják (IW Engine). Szóval önmagában a motor és a származása még nem feltétlenül jelent sok mindent.

Fejlesztés:
    A szokásos mantra ilyenkor: ugye törölted a profilod? :D Viccet félretéve, az, amit az SMS csinál a Project Carsszal, erősen úttörő és egyedülálló mind a mai napig - még a Steam Early Access programjával összehasonlítva is. Itt minden nap végén azt kapjuk, ahogy a játék épp áll: tesztelés és egyebek nélkül - pont azért, hogy a tagok teszteljék. Nem véletlen, hogy a nagy fejlesztőstúdiók igyekeznek nagy és profi QA részleget fenntartani, de igazából még ez is kevés sokszor a "vadonban" elterjedt konfigurációk széles variációjához képest (arról nem is beszélve, hogy egy standard user mennyire be/le tudja lakni a saját gépét, míg céges környezetben az IT support csak felcsap egy egyenfazonírozott Windows lemezképet, aztán hajrá. (Early Accessnél ahogy nézem (és eddigi tapasztalataim alapján), arra azért próbálnak ügyelni, hogy nagyjából kitesztelt verzió kerüljön ki lehetőleg olyan funkciókkal, amelyek azért nagyjából már rendben vannak.) Szóval itt mi már 3 éve kutyakeményen bétatesztelünk, ami baromira nem arról szól, hogy élvezzük a játékot, hanem ha baj van, azt jelentjük az SMS felé. Igen, tudom, ezért máshol fizetni szoktak, de hát ettől is olyan különleges ez a projekt.
    A másik dolog az, hogy az SMS nem annyira kicsi fejlesztőcsapat. Persze messze van a 100+ fős gárdáktól, de tippem szerint olyan 30 körül lehet a létszám. Ilyen esetben a munkát már le kell bontani részekre - így persze bonyolódik a fejlesztés is, hiszen az egyes részeket muszáj összecsiszolni, összehangolni. Az pedig nagyon könnyen előfordulhat, hogy ha valamit megváltoztatsz az egyik részben, az kihatással (sok esetben negatívval) van más részekre. Ekkor kezdődik a csiki-csuki: hogy lehetne úgy megreszelni adott dolgot anélkül, hogy a már jól működő funkciókat ne vágja gallyra. A Kunos az AC-val totál más helyzetben van - egyrész ők tényleg csak maroknyian vannak, és azt hiszem, egy ember reszeli a komplett motort, így tulajdonképp az ő kezében van minden, és talán ő így egy emberként jobban átlátja, mi-merre-hogyan (másrészt az Early Access révén azt adnak ki, amit akarnak és úgy ítélik meg, hogy megérett a közönség felé).

Csúszás, fejlesztési idő:
    Screenracer is írta, hogy a közösség elég sok dolgot kért a játékba, az SMS meg igyekszik ezeknek eleget tenni, másrészt fentebb már kifejtettem, hogy koherens egésszé összehozni a játékot nem kis meló és ennek időigénye van. Annyira amúgy nem vagyunk sokan: rengetegen megvették ugyan, de alig párszáz tag aktív a WMD fórumon, ők pedig egész egységesek azzal kapcsolatban, hogy mi legyen. Nagy változások szerintem már nem várhatóak, ez a pár hónap tényleg a befejezéshez kell. Annyira azért nincs szétesve a játék, hogy ne legyen reális esély befejezni tavaszig, de persze garancia nincs semmire. Az talán elég ösztönző erő lesz, hogy a vezetők személyi kölcsönt vettek fel, hogy finanszírozni tudják ezt az utolsó pár hónapot...
  • Screenracer #10404
    Úgy látszik, másnak is az jár a fejében, hogy eltelt három év.

Utoljára szerkesztette: Screenracer, 2014.11.14. 07:52:36
  • Screenracer #10403
    Láttam ma a build topikban. Az ilyenek azért nem akkora hibák, mint amekkorának látszanak. Általában az idevonatkozó cuccokban módosítanak egy-két dolgot és már nincs is bug. Ezért jó ha beteszi, aki talákozik ilyennel, a topikba és pár napon belül már javítják is. Ez van, ha naponta ki-betesznek dolgokat. Csak a készben ne legyen már ilyen.
    Utoljára szerkesztette: Screenracer, 2014.11.13. 19:02:54
  • Fernandooo #10402
    És akkor egy kis szemléltetés arról, hogy miről beszélek (mai build):

Utoljára szerkesztette: Fernandooo, 2014.11.13. 18:30:25
  • Screenracer #10401
    Tulajdonképpen még mindig van egy topik, amibe be lehet írni, hogy minek kellene benne lennie a kész verzióban. Tehát még mindig nincs lezárva, hogy most már ez lesz és kész.
    Az AC-t csak azért hoztam fel mert az is szim és az is benne van az érdeklődési perifériámban. :) És az is csúszik, tehát már biztos, hogy nálam azok élveznek előnyt amik sokáig készülnek. :DDD
    Szimekben a gumifizika, a fizika és tulajdonképpen minden egyes dolog hat egymásra és ha valamit állítasz az hatással lehet, ezer másra és ha ezt leakarod minél pontosabban képezni, hogy élvezetes és lehetőleg minél pontosabb legyen, abban nagyon el lehet veszni és SMS-ék el is vesztek benne egy kicsit. Kiakartak bújni a folyamatos vádak alól, hogy ez csak egy folytatása a Shiftnek és igazából egy csicsás árkád lesz csak. Be akarták bizonyítani, hogy lehet népszerű szimulátort csinálni, úgy értem, hogy akár millós eladásokkal is. :))
    A hibajelentések a build topikban néha tényleg soknak tűnnek, de ne felejtsük az a topik arra van, hogy jellezzék az új biuldek után tapasztalható hibákat. A hibákról szóló hsz-ek ott természetesek, csak akkor aggasztó, ha hirtelen ugrásszerüen megnő a számuk. :))

Épp a napokban olvastam, hogy az összes csapat támogatja, a Mercedesen kívül, hogy jövőre visszajöjjenek a V8-asok a Forma 1-be. Szóval nem is biztos, hogy idejét múlt lesz az FA a CARS-ban csak naparakészre kell kicsit alakítani.
  • Fernandooo #10400
    Így van, egyáltalán nem biztos, hogy teljes egészében igazam van, mivel vannak más és más nézőpontok is a sajátomon kívül. Tiszta sor. Az egy érv, hogy a közösségi támogatással készülő produkcióba talán túl sok beleszólást engedtek a készítők, holott ez nem adja magát olyan egyértelműen, mert hát az elsöprő többség aprópénzzel szállt be a projektbe, méghozzá úgy, hogy akkor már láttak arról egyfajta koncepciót. Na most ezt kezdték el támogatni, aztán jött az ötlet- és kívánság cunami, hogy ezt inkább így, azt inkább úgy, ez miért nincs benne, ez miért van benne, stb. Kicsit emlékeztet ez engem arra, amikor egy ligát akarsz összehozni, vagy egy közösségen belül egy sima futamot. É mindenkinek más időpontok és más feltételek lennének ideálisak. Ha rájuk hallgatsz, sosem fog összejönni egy öt körös futam sem. Itt is ez volt a hiba. Túl nagy teret adtak a közösségi követeléseknek. Nem mondom, hogy nagy vonalakban nem kellett volna rájuk hallgatni, de hogy napi szintű kívánságműsort rendeztek, az szerintem hülyeség. Itt az eredménye.

Az AC-t én nem keverem ide, engem egész egyszerűen nem érdekel az a játék. Próbálgattam, elismerem minden erényét, egészében nincs vele semmi gondom, egész egyszerűen nem „jön át”, nem szimpatikus, nem érzem, nekem túl sterilnek tűnik, ez nem az én hangulatomnak megfelelő. Ráadásul az autó felhozatal sem az én műfajom, mivel én az open wheelre tudok „komolyabban” ráakadni. Az meg nem igazán van benne, a Tataaus meg hát nem éppen a csúcs ebben a műfajban, és egy-két OW nem nagyon mozgat meg, főleg nem silány pályafelhozatal párosításban. (És nem, az Rf1 szintű barlangrajz modok sem hoznak izgalomba.) Mindettől függetlenül színvonalas, sőt, meghatározó játéknak tartom az AC-t, csak nem az én világom.

Szimulátor – FPS viszony. Nagy általánosságban igazad van. Azonban vannak kivételek, gondolok itt az olyan sandbox cuccokra, mint a Fallout 3, vagy a FC 2-3, és noha nem FPS, de a GTA széria is eléggé komplex. Ráadásul az V már FPS nézőpontban is tolható. Szóval azért ezek is eléggé komplexek. Meg vannak még szerepjátékok, hatalmas területekkel, kismillió féle lehetőséggel, azokat sem egyszerű összehozni.

Abban is egyetértek, hogy végre egy működő CARS-ot akarunk, és én is őszintén remélem, hogy meg is fogjuk kapni. Csak néha elfogy az ember türelme, főleg 3 év után, főleg, amikor úgy érzi és tapasztalja, hogy egyre több a probléma, és azt látja, hogy részeiben és egészében egyaránt még mindig játszhatatlan a cucc. És aggodalomra ad okot, hogy már csak négy hónap van hátra – elviekben.

Azt azért meg fogom érdeklődni a WMD fórumban, hogy 2015-re komolyan gondolják-e a 2011-es Formula A verdát, mert az nagyon cseszegeti a csőrömet…
  • Screenracer #10399
    Folytatás.
    Nem vitatni akarom a felvetésedet, mert lényegében nem is vitatható, mert tényleg úgy áll, ahogy. És a jövőre vonatkozó dolgokat se lehet még vitatni, mert majd ez úgyis csak akkor fog beigazolódni vagy sem, amikor elértünk oda. Legferljebb majd mondhatod, hogy én megmondtam. :DDD Ráadásul mindketten ugyanazt akarjuk. Egy jól működő CARS-t.
  • Screenracer #10398
    Lehet hogy igazad van, de az is lehet, hogy csak részben. Mivel az érveid főleg arra épülnek, hogy három éve fejlesztik a játékot és még nincs kész állapotban, ez tény és vitázni nem igazán lehet rajta.
    Én inkább játékosnak gondolom magam. Korábban csak a kész dolgokkal talákoztam. Ez az első hogy ilyen közösségi fejlesztésben veszek részt, de ha jól tudom nagyon nem is volt ilyen azelőtt. Úgy látom, hogyha csak a függöny mögött, a szokott módon, SMS-ék nekiálltak volna egy általuk eredetileg elképzelt játékot összerakni, az valószínüleg már a piacon lenne legalább egy éve. De ha azt nézem, hogy a Shift2 DX9, 32biteshez képest ez DX11, 64bites. Akkor ott van még az első nagy csúszás, hogy mégse XBOX 360-ra és mégse PS3-ra, hanem inkább már a nextgen konzolokra készüljön. De ha jól emlékszem, pont a közösség volt az, akik ezt is, meg azt is szerették volna bele játékba. Hovatovább helyenként már követelték is. Tehát azt is számításba kell venni, hogy ez a játék menetközben többször is irányt váltott. Vagyis ha úgy tetszik volt, volt egy befektetői háttér már így is a fejlesztők mögött, de azok nem a határidőre helyezték a hangsúlyt hanem arra, hogy az legyen a játékba és úgy ahogy a többség akarja. Többségen a WMD aktív hozzászólóit értem, akik végig segítették a fejlesztést is. Vagyis a csúszás nagyban köszönhető annak is, ha már közösségban fejlesztik akkor a közösség igényeit vették elsősorban figyelembe, ami azt eredményezte hogy csúszik a megjelenés. Legalábbis én így látom.
    Persze jöhetnék azzal, hogy az AC-t hivatalosan már négy éve kezdték el, és azért tartalomban, összetettségben közelébe sincs a CARS-nak. De AC-t csak azért hoztam fel, hogy a három év nem egy határérték játék fejlesztésben, főleg úgy hogy mindkét cím szimulátor tehát lényegesen összetettebb, mint egy FPS vagy hasonló. Persze a CARS-t is lehetett volna egyszerűbbre és több hangsúlyt helyezve a fizikára, FFB-re. De ki az aki ki meri jelenteni, hogy akkor már kész lenne? Szerintem AC-nál is a fizika tartott/tart a legtovább, pedig az se nulláról, hanem egy jól összehozott netKarból hozta magával az alapokat. SMS-ék többen vannak tehát van aki az eleje óta hegeszti a fizikát, FFB-t, gumifizkát. Van aki csak a pályákkal foglakozik és lehetne folytatni. De a lényeg az hogy valóban a három év üzletileg is és egyébben is elégnek kellene, hogy legyen, de semmiképpen nem tekinthető törvényszerűnek. Ráadásul ha jól belegondolok ez már SMS-éknek se egészséges, mert üzletileg már buknak rajta azzal, hogy csúszik. Viszont ha a jó oldalát nézem, akkor tisztességesnek tűnik, hogy mégis bevállalták, mert nem érzeték meggyőzőnek a jelenlegi állapotot. Vagyis nem akartak szart kiadni. :))
    Végül is csak azt akarom mondani, hogy nem fekete-fehér ez a dolog és ha már elkezdünk dolgokat boncolgatni akkor legyünk kicsit körültekintőbbek és probáljuk az összefüggéseket is figyelembe venni.
  • Fernandooo #10396
    Arról nincs infóm, hogy mennyi ideig kotlottak a Race 07-en, de mivel 2006-ban adták ki az elődjét, a The Official WTCC Game-t, úgy gondolom, nem hat évig tartott a fejlesztés. Az utóbbit pedig 2005-ben előzte meg a GTR. Szó nincs fél évtizedekről tehát, sőt, három évről sem. Ja, és a Madness sem a totál semmiből épül, az alapokat írják át, azokat az alapokat, amiket már a Shift 2-nél dolgoztak ki, később a Test Drive Ferrarinál is alkalmaztak. Szóval ezzel az erővel a pCARS is csak egy kurvanagy modja a Shift 2-nek, ahogy a R07 az rF-nek…Persze nem az, de ha már nagyon a dolgok mélyére akarunk menni és ott kutatni a fundamentumokat, ragaszkodva minden tényhez, akkor… Ja, és ugye egy csomó elemet átemeltek a Shift-2-ből, autókat, pályákat, pályamenti objektumokat, majd felcicomázták… Hagyjuk ezt nulláról indultak dolgot, mert semennyire nem igaz.

De mindegy is. Azt hiszem, mindenképpen nevetséges dolog az, hogy 3 év után nem lehet játszani úgy fél órát (!!!) hogy ne fordulnának elő komoly hibák és hiányosságok. Ez azért lazán közröhej. Az egy dolog, hogy szerinted még egy 6 éves fejlesztési periódus is belefér. Ezzel a dologgal vélhetően egy igen szűk táborhoz tartozol a játékos társadalomban, meg egyébként az ehhez kapcsolódó üzleti életben. (Nagyon ritkák a kivételek.)

De szerintem nagyon nagy blama immár másodjára elcsúsztatni egy játék megjelenését, így összességében „csak” másfél évet késnek a srácok a saját kitűzött, eredeti időpontjukhoz képest. Ez egy amatőr felirat készítőnél-fordítónál rendben van, mert akkor csinálja amikor ráér/kedve van, de egy profi csapatnál, ahol üzleti érdekek is jelen vannak? Nekem senki ne mondja, hogy 3 évnél több kell bármilyen játékhoz, és hát a gyakorlat az, hogy nem is szokott ennél hosszabb lenni a fejlesztési idő, illetve az is trendszerűnek mondható, hogy ha mégis, akkor abból a projektből vagy hulladék lesz, vagy sosem kerül kiadásra, mert kukázzák.

Amúgy eleve már most kezd elavulni a játék – legalábbis egyes elemei biztosan. A Formula A a 2011-es F1-es verdákhoz passzol. Most komolyan gondolják, hogy ezt fogják elénk tolni 2015-ben, amikor jön majd a next-gen F1 2015? :D Hol lesz ez így versenyképes? (Engem speciel kizárólag a formula verdák érdekelnek, a zárt kasznisokhoz még annyi érzékem sincs, mint ezekhez.) Szóval akkor a kategória királyaként 2015-ben a 2011-es verdát kell majd hajtanom és örülnöm, hogy ez fú de nagy újdonság? Szerintem 2015 derekán már grafikailag sem lesz egy nagy szám, sorban jönnek a next gen címek, amik hozni fogják ezt a szintet. Vagy majdnem. De hiába a szépség, ha nincs mögötte agy, értsd: még mindig nem optimalizáltak semmit. Nálam hónapok óta stagnál a képkocka szám, ergo ebben sem mutatkozik semmi fejlődés.

Meg semmiben. A WMD fórum aktuális buildjeit boncolgató topicok már szinte teljesen átmentek bugjelentésekbe, hibaüzenetek leírásába. Egyre több van belőlük. Ezt nehéz úgy magyarázni, hogy hát igen, fejlődik a játék…
    Utoljára szerkesztette: Fernandooo, 2014.11.13. 13:39:02
  • Screenracer #10395
    Mondjuk azt nem tudom, hogy a Race 07, mennyivel a megjelenése előtt kezdődött, de annak az alapja az rFactor volt, ha úgy tetszik a Race egy nagyobb méretü mod. Tehát nagyon nem jó példa. A Madness motor egy teljesen más platform, amit már a Shift 2-höz képest is szinte teljesen újraírtak vagy teljesen, fogalmam sincs mennyire. Nem vagyok szakértő és éppen ezért nem akarok hülyeségeket írni, de amiket olvastam és ebben három évben tapasztaltam, azért ki merem mondani, hogy egy új progi létrehozása nem hasonlítható mondjuk egy autó összeszereléséhez, hogy minden csavart csak a helyére kell tenni és már kész is. Leegyszerűsitve persze. :))
    Azt meg igazán nem szeretném, hogy újra egy NFS-t rendeljen meg egy multi. Akkor inkább még várok, akár még három évet.
    Utoljára szerkesztette: Screenracer, 2014.11.12. 20:29:41
  • Screenracer #10394
    Mondjuk te már két éve is ezt mondogattad, nem hiszem, hogy bármilyen szinten is komolyan lehetne venni amiket mondasz. Most is csak azért jelentél meg itt mert kinézhet egy kis trollkodás, meg fikázás. Az idő meg nem tényező egy független projektben. A fejlesztő maga dönt arról, hogy mikor érzi úgy hogy már olyan a progi, ahogy azt ő szeretné. És ne felejtsük el ez még mindig nem publikus játék, vagyis nincs senki becsapva, hogy itt van egy kész játék és mégse kész. Mint tudjuk az 1.0 se a kész játékot jelöli. :D