• Screenracer #10398
    Lehet hogy igazad van, de az is lehet, hogy csak részben. Mivel az érveid főleg arra épülnek, hogy három éve fejlesztik a játékot és még nincs kész állapotban, ez tény és vitázni nem igazán lehet rajta.
    Én inkább játékosnak gondolom magam. Korábban csak a kész dolgokkal talákoztam. Ez az első hogy ilyen közösségi fejlesztésben veszek részt, de ha jól tudom nagyon nem is volt ilyen azelőtt. Úgy látom, hogyha csak a függöny mögött, a szokott módon, SMS-ék nekiálltak volna egy általuk eredetileg elképzelt játékot összerakni, az valószínüleg már a piacon lenne legalább egy éve. De ha azt nézem, hogy a Shift2 DX9, 32biteshez képest ez DX11, 64bites. Akkor ott van még az első nagy csúszás, hogy mégse XBOX 360-ra és mégse PS3-ra, hanem inkább már a nextgen konzolokra készüljön. De ha jól emlékszem, pont a közösség volt az, akik ezt is, meg azt is szerették volna bele játékba. Hovatovább helyenként már követelték is. Tehát azt is számításba kell venni, hogy ez a játék menetközben többször is irányt váltott. Vagyis ha úgy tetszik volt, volt egy befektetői háttér már így is a fejlesztők mögött, de azok nem a határidőre helyezték a hangsúlyt hanem arra, hogy az legyen a játékba és úgy ahogy a többség akarja. Többségen a WMD aktív hozzászólóit értem, akik végig segítették a fejlesztést is. Vagyis a csúszás nagyban köszönhető annak is, ha már közösségban fejlesztik akkor a közösség igényeit vették elsősorban figyelembe, ami azt eredményezte hogy csúszik a megjelenés. Legalábbis én így látom.
    Persze jöhetnék azzal, hogy az AC-t hivatalosan már négy éve kezdték el, és azért tartalomban, összetettségben közelébe sincs a CARS-nak. De AC-t csak azért hoztam fel, hogy a három év nem egy határérték játék fejlesztésben, főleg úgy hogy mindkét cím szimulátor tehát lényegesen összetettebb, mint egy FPS vagy hasonló. Persze a CARS-t is lehetett volna egyszerűbbre és több hangsúlyt helyezve a fizikára, FFB-re. De ki az aki ki meri jelenteni, hogy akkor már kész lenne? Szerintem AC-nál is a fizika tartott/tart a legtovább, pedig az se nulláról, hanem egy jól összehozott netKarból hozta magával az alapokat. SMS-ék többen vannak tehát van aki az eleje óta hegeszti a fizikát, FFB-t, gumifizkát. Van aki csak a pályákkal foglakozik és lehetne folytatni. De a lényeg az hogy valóban a három év üzletileg is és egyébben is elégnek kellene, hogy legyen, de semmiképpen nem tekinthető törvényszerűnek. Ráadásul ha jól belegondolok ez már SMS-éknek se egészséges, mert üzletileg már buknak rajta azzal, hogy csúszik. Viszont ha a jó oldalát nézem, akkor tisztességesnek tűnik, hogy mégis bevállalták, mert nem érzeték meggyőzőnek a jelenlegi állapotot. Vagyis nem akartak szart kiadni. :))
    Végül is csak azt akarom mondani, hogy nem fekete-fehér ez a dolog és ha már elkezdünk dolgokat boncolgatni akkor legyünk kicsit körültekintőbbek és probáljuk az összefüggéseket is figyelembe venni.