19801
  • Screenracer #10562
    Egy kis ízelítő, hogy hogyan működik a CARS-ban a DRS éa a KERS. Alul középen a Motec képernyőjén látszik, ahogy fogy és ahogy fékezéskor töltődik. A kis piros villám jelzi, hogy mikor aktív és ha eltűnik, akkor abban a körben már nem használható. A DRS még nincs limitálva játékban, tehát azt egyelőre bárhol használhatjuk.

Azért nem cockpitnézetből készült a videó, mert egyelőre cockpitból nem látszik a DRS és a KERS indikátor, gondolom ezen is dolgoznak még. A külső nézetes Motec-be is csk pár hete kerültek bele.
    A videó eredetileg NV Shadowplay-jel lett felvéve, mp4-ben, de a YT nagyon sokat ront a hangon is és a képen is, tehát sorry a minőségért.

@b type free : Igazad van, összekevertem megint. Javítva. THX.
    Utoljára szerkesztette: Screenracer, 2015.01.11. 02:33:26
  • b-type
    A KERS erejét a versenyző gombnyomásra tudta előhívni. Az ERS-t az elektronika szabályozza, bele tud nyúlni a versenyző is, de olyankor ezt a rendszert felülbírálja. Alapesetben az autó elektronikája gazdálkodik az ERS-l.
    Az egész rendszert mérnökök állítják be a pálya karakteréhez, ha a versenyzőnek gyorsan kell egy kis extra, akkor ellőheti, de nem ő taktikázik vele, nem taktikai elem mint a KERS volt.
    Az amit megfogalmaztál, hogy "Ha kint van rajta a kis piros villám akkor aktív és lehet vele taktikázni, hogy adott körben hol használjuk" Ez a KERS-re igaz, az ERS-re nem.
  • Fernandooo #10559
    :D Hát igen. Ebben a témában ez a kedvenc képem:

Utoljára szerkesztette: Fernandooo, 2015.01.10. 17:25:03
  • Screenracer #10558
    Amint látod kézben tartom a dolgokat. Hál'isten nem mindennaposak ezek az esetek. :)))
  • MerlinW
    Némi IQ-t kérnék a topikba.. Köszönöm.
  • GPx8
    Az "atomszimes" maguktól elszállt kockákról csak annyit, hogy vicces volt, amikor valami repülős játékban élmény-repülés volt a nyeremény egy Góbé-ban (ami nem egy vadászgép!), lényeg, hogy a csóka aki a nyertesek között volt, egészen addig ász-pilótának gondolta magát, de a második körre már vissza sem tudott szállni a vitorlába, mert hányt mint a lakodalmas-kutya... :D
  • Screenracer #10548
    Nem vitatom, hogy így van. De kit érdekel, hogy neked mi a jó? Pont ez a lényeg. Látom, nem ment át. :))
  • lac coo
    Én, most elég jó helyzetben vagyok az életben, azt is tudom, hogy az az autó nem létezik amit vezetek, mégis szeretem a jó fizikát ! :))))

LOOOOL !
  • Fernandooo #10546
    Lehet, kissé többet írtál le magadról, mint ami ránk tartozik, de célt ért. Legalábbis az esetedben. A véleményedet tiszteletben tartom, de sajnos továbbra sem vagyok meggyőződve arról, hogy a MAGYAR szimulátorosokról kialakult összképem olyan nagyon téves lenne. Hogy bántó? Nem köcsögségből írom, de néha az igazság bántó lehet. Miért kellene mindig mindent körbefogalmazni meg tenni a szépet? Nem igaz, hogy azok, akikről beszélünk, nem tudják magukról, hogy kemény hc kockák. Sosem bírtam az ilyen típust. Na, mindegy. Legyen jó életed, ezek után amiket magadról írtál kijár.
  • SityiSXT
    Tegnap este beszélgettem egy kicsit egy fejlesztő ismerősömmel - és ha már neki ez a szakmája, gondoltam rákérdezek, mi is lehet a Project Carsszal jelenleg, illetve elkészülhet-e időre. Azt mondta, hogy egy ilyen komplex programnál elengedhetetlen, hogy modulokra, részegységekre bontsák a munkát. Az könnyen meglehet, hogy utolsó pillanatban áll össze valami, mert mondjuk egy bug, ami az adott modulban tesztelésekor nem bukik ki, kihatással van egy másik alrendszerre, és ott jön elő a hiba. Ilyen csiki-csuki helyzet előfordul, ezt nem kell úgy mellre szívni. Az meg megintcsak sokszor előfordul, hogy egyik programozó(csapat) a másikra vár, mert megcsúsztak valamin - illetve a rendelkezésre álló erőforrás mindig limitált, így olyan is van, hogy adott részterület később kerül teljesen kipofozásra. Az, hogy a program megjelenés előtt 66 nappal még úgy tűnik, nem áll össze az egész, az égegyadta világon semmit nem jelent.
    Ennek tükrében én várnék az ekézéssel a megjelenés utánig. Utána jogos.
  • b-type
    azért az nem úgy van hogy valakinek keserű a szája íze és ezért saraz másokat..
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

:)
    Én simán beletettem 1000km-t Monza-ban, sőt...előtte a LeMans24h-ban valós időben kiversenyeztem a 24órát. Senki nincs azon a polcon hogy megmérjen, de akkoriban ipari alpinista vállalkozó voltam, egy évben 1-3hónapot dolgoztam, teli voltam pénzzel, és a legnagyobb problémám a versenyekre járás volt, hollandok, osztrákok, olaszok, és term. Brno, csajom Siena-ban élt, hozzá is kijártam...asszem akkoriban álltam rá bringáról a motorral való triálozásra (Aprilia 280 softtrial)..semmi gubancom nem volt hogy sekélyesen élnék, egyszerűen volt rengeteg időm, és elkezdett piszkosul érdekelni, ráadásul remek társaság volt (prohardveren a ph_s_autoverseny_xvii, akikkel nagyon jó versenyeket mentünk, és össze is jártunk Pesten, vagy a HunRing OB futamain. Éveken át, és szimeken át, én közben tönkrementem, kimentem 3hónapra újzélandra bringázni, mosogattam hajón...de a vége akkor lett mikor meghalt JuanG (M. Csabi) :(
    Pár hónappal előtte még nálam voltak motorral..
    tehát hallod, egy pillanatát sem érzem sekélyesnek a szimezéssel töltött időmet, sem magam frusztráltnak.
    ..sok mindent éltem át.
    ..a bevezető mondatom pont azért volt, mert gyakorlatilag felsoroltad a szimeket, és egyik sem töltött el örömmel, és mivel jobbat nem tudok, a régiek sem érdekelnek, ezért írtam hogy hagy porosodni....nem kell vélt dolgokat belemagyarázni. Nem én nézek le másokat, ill. használok rájuk kicsinyítő jelzőket, csak mert másként élnek mint én...

én a moddereket védtem, erre kaptam egy választ, amit már csak az ismerősök miatt sem hagytam megválaszolatlanul...nagyon érdemtelen leszólás volt, az én hátam elbírja, de ahogy írtam azért mert valakinek keserű a meglátása a szimekkel kapcsolatban, még nem kell megmérni és lekicsinyíteni azokat akik viszont ebbe pakolják bele a felesleges idejüket, energiájukat.
    Utoljára szerkesztette: b type free, 2015.01.10. 14:01:15
  • Screenracer #10543
    Szerintem a véleménykülönbség a legtöbbször abból adódik, hogy nem toleráljuk egymást abban, hogy mindenki mást vár egy bizonyos játéktól. Mert abban ugye egyetértünk, hogy esetünkben a CARS is és az AC is simán csak játékok, mégha sokan szeretnének többet is láttatni egyes produktumokban. Én már többször is leírtam, de ismételhetem is magam, ha kell. Nincsenek autóversenyzői babérokra törő terveim, tehát semmi szükségem rá, hogy a valóság illúzióját kergessem. Amit az AC képvisel számomra az nagyon jó élményautózást ad, jó FFB, jók a modellek, stb... De hiányzik belőle SZÁMOMRA minden feeling.
    Én a CARS-ban látom azt ami a szórkozást jelenti. Látványban és vezetési élményben is élvezetes, igazából lesz@rom, hogy az iR, vagy az AC vagy bármelyik szim jobban megközelíti a valóságot, mert az számomra úgyis csak városi legenda, vagyis az életben soha nem fogom saját tapasztalatból tudni a különbséget. Tehát jó lenne ha nem próbálna meggyőzni mindenféle önjelölt Schumacher, hogy csak az a jó amit ők mondanak mert már évek óta szimeznek. :DDD Majd ha évek óta a világ élvonalához tartozik valamelyikőtök, a VALÓDI autóversenyzésban, akkor talán jobban felkeltitek az érdeklődésemet. Addig hadd döntsem el én, hogy a pénzemért mit szeretnék megkapni egy JÁTÉKBAN.
    Nem tetszik a CARS? Oké! De akkor mit kerestek itt? Mondta valaki, hogy a CARS ugyanolyan akar lenni, mint az AC vagy bármelyik? Nem hiszem. Akkor meg, miről megy a vita? Hogy a te vagy Laccoo vagy bármelyikőtök homokozó lapátja nagyobb?
    Se én, se a CARS se senki nem akadályoz meg bennetek abban, hogy azzal toljátok, ami nektek tetszik, akkor ti miért jöttök ide rendszeresen fröcsögni? Te, vagy valamelyikőtök látott engem más topikban sz@rozni vagy megmagyarázni a tutit? Nem valószínű, mert nem érdekel, hogy ki mivel tolja. Szóval semmi szükség itt a vitriolra. Ha toleráljuk a másikat nincs vita. Ha Laccoo és macleody nem írt volna bele ebbe a (.....) topikba, akkor még a kúltúrált beszélgetés se sérült volna. Dehát egy fórumban mindenki, mindenbe beleszólhat.
    Utoljára szerkesztette: Screenracer, 2015.01.10. 13:39:14
  • lac coo
    Btype !
    Szerintem vegy peldat sokunkrol es hanyagold ezt a (......) topikot meg a jol ismert embereket, jobban jarsz ! :))))
  • Fernandooo #10541
    Talán a hozzászólásod felütése – inkább hagyd porosodni a kormányodat… - volt egy kissé lenéző jellegű, de én ezt már rég nem veszem fel, mivel a hazai szimulátoros társadalom legnagyobb részét nem tartom többre, mint maguktól oktalanul elszállt, szánalomra méltó atomkockák elegyének, akiknek véleménye hozzávetőleg a nulla felé konvergál. Én olyanokra képtelen lennék, hogy 1000 köröket menjek Monzában, azért, hogy beállítsam a kocsit – ami egyébként nem is létezik… Meg minek. Semmi olyan súlya nincs egyetlen virtuális versenynek sem, ami erre motiválhatna. Megértem én, hogy az életben nem túl nyerő helyzetben levő, frusztrált arcok ebben lelik meg a saját kicsinyes kiteljesedésüket és csak ebben tudnak valamit felmutatni – egyébként iszonyat múlandó ez is -, és azt is megértem, hogy valaki annyira befordult, hogy ezerkörözik meg heti tíz órákat tölt el azzal, hogy kiismerjen egy nem létező járgányon egy igazi fizikához nem közelítő játékban szintén nem létező alkatrészek egyébként totál vázlatos működését. Ő ebben éli ki magát és azt hiszi, ettől tekintélyre tehet szert. Szerintem téved és közel van a téveszmés állapothoz. Ez az, amikor a virtualitás úrrá lesz a személyes valóságán valakinek. Én csak röhögök amikor valaki egy konzum játékban idáig el tud jutni.

Mint írtam, azért toltam én is szimekkel egy ideig, és volt, hogy nem volt az olyannyira eredménytelen. Sosem tartoztam a legjobbak közé – ettől másodpercek választottak el és ebben csak egy rész az, hogy én nem vagyok setup huszárka, vélhetően a „tehetségem” sem volt elég a „csúcshoz” -, de azért egy-két játékban ott tudtam lenni egész elől. (És tartom, hogy nagyon sokszor a nyerő setup nyert ellenem, mert hát teljesen egyértelmű, hogy egy versenyre kicsutkázott járgánnyal bárki halomra veri azt, aki alap beállításokkal áll a rajtvonalra.) Szóval nem arról van szó, hogy elkeserítően béna vagyok, hanem arról, hogy a garázsprojektek sosem elégítettek ki. Itt le lett írva, hogy „korszerű szimulátor”, azért érdekelne, hogy ez alatt ki mire gondol. Mert ugye a KORSZERŰSÉGBE olyan elemek is beletartoznak, amiket már „árkád” játékokban is egyre gyakrabban viszont láthatunk: dinamikus időjárás, használható boxutca és stratégia, aprólékos törésmodell, soroljam fel megint ezredszerre? Szóval ez így melyik szimulátorban is van benne a többi elem megfelelő mértékű részvételével? Megmondom: egyikben sem. Kis fejlesztő csapatocskák minimális pénzekből – mert a hc szim társadalom profitképtelen - vergődnek fél évtizedekig egy-egy címen és az eredmény minden esetben felemás. Na, ez az, ami nálam nem pálya és nem az, hogy nem tudok a kormánnyal bánni…
    Utoljára szerkesztette: Fernandooo, 2015.01.10. 12:47:44
  • macleody
    Nincs ezen mit ragozni. Ami szar az szar. Majd meglátjuk megjelenés után, hogy mi lesz belőle.
  • b-type
    Nagyon könnyen jönnek nektek ezek a jelzők.
    Én semmi lenézőt nem mondtam...persze bántó ha azt olvasom hogy "setupbuzi fullkockák" hiszen sok nagyon jó ismerősöm van akik nagyon gyorsak voltak, vagy most is azok...és emlékszem én is belepakoltam, így kezdtem 2001 környékén a szimezést, 1000 kört Monza-ba egy ETCC-s Audi-val hogy megfejtsem mitől lehetnék gyorsabb.
    Manapság, sok év után már nem tudom ezt megtenni, hiszen gyerek van, és egyéb elfoglaltság...de az is én voltam.
    ...
    Nem mondtam hogy 'árkádpisti'..egyszerűen azok a kívánalmak amiket Fernandooo kér, ow, dinamikus napszak, boxutca és pitmunka, össze van rakva, nem barlangrajz, szvsz kevesebb 'setupbuzi fullkocka' van benne.

tehát részemről nyugodtan visszakérdezhetsz a lenéző dologra, mert egy lenéző jelzőm, vagy véleményem nincs benne....ha az lett volna a szándékom, akkor rögtön észrevennéd úgy írnám, ..csöpögne a vitrioltól.
    De nem így írtam.
  • Screenracer #10538
    Például mit mond el napi 60 játékos? Hogy nincs még kész és a három év után már az emberek többsége rájött, hogy miről szól a fejlesztés? Jaja! Van aki felfogta, hogy egy játék a kiadás után játék, előtte munka. Bugos? Nem jó az FFB? Talán mert nem is arról szólt, hogy egy kerek egésznek kell lennie a fejlesztés közben, hanem inkább arról, hogy bizonyos elemei hogy működnek és amikor majd egybegyúrják minden működni feg-e együtt. És előfordulnak bugok, hibák egy fejlesztés alatt? Igen. De ez csak azokat zavarja, akiknek gőzük sincs arról, hogy mi van az előtt mielőtt egy játékot letöltenek a Steamről.

Nem attól szim, hogy sok mindent számol, de az hogy ez is benne van, növeli az élményt. De nem is attól szim valami, hogy te azt mondod rá. :D
    Utoljára szerkesztette: Screenracer, 2015.01.10. 11:05:29
  • lac coo
    Napi 60 játékos azért elég sok mindent elmond ....
    Ez van, nem kell egyetértened, felőlem ,áradozhatsz itt róla, amúgy se jár ide a kutya se, a te dolgod ...

Egy játék nem attól lesz szim, hogy sok mindent számol ( vagy legalább is ezt mondják a készítők jelen esetben ...) hanem attól ahogyan számolja ezt a sok dolgot, és mi lesz a vége a sok számolgatásnak ....
    Na sziasztok !
    Utoljára szerkesztette: lac coo, 2015.01.10. 10:49:16
  • Screenracer #10536
    Köszönjük a hazai egyetlen szimulátor szakértő, szakvéleményét. És ezt saját kútfőből írtad vagy valaki diktálta?

Ez csak a te véleményed, amit ugye évek óta hangoztatsz, de a kutya se nagyon foglalkozott vele eddig se.
    Nem bántásból mondom én se, de előbb a szimulátor fogalmával kellene tisztában lenned.

Ui.: Már egészen elszoktam a trolloktól.
    Utoljára szerkesztette: Screenracer, 2015.01.10. 10:41:23
  • lac coo
    Így megjelenés előtt a véleményem : bugos, idegesítően félkész romhalmaz ...
    Még ha minden működne is, akkor sem köt le 5 percnél tovább, ha a grafikát leveszem semmivel nem több mint a nagy átlag úgy az elmúlt tíz évben: unalmas AI, unalmas fizika, rossz kormánytámogatás, idióta menü ...Számomra ez nagy csalódás. nem csináltak mást mint az ezeréves lerágott csontra ráagattak egy kis csicsát. Van akit ez leköt, engem nem. egyedül talán az időjárás ami pozitiv, de az önmagában nem fog lekötni senkit....
    Nem véletlen, hogy így megjelenés előtti állapotban se játszik vele a kutya se .....

ezek a blődségek amiket meg itt olvasok a hazai egyetlen rajongótól, hát komolyan ......

Állatható FFB, aha ....lenne inkább jó mint állitható, nem is értem minek kellene nekem azokat a dolgokat állítanom egy normális FFB-nél ...
    ez a tudtad-e rész meg megint röhej.... Szelepet meg páratartalmat számol, hogyne, egy felfüggesztést vagy gumihőt, turbót nem tud korszerűen számolni ...

No mindegy, csak így leírtam. válasz nem kell , nem volt kérdésem ! :))

Egy tuti, aki erre azt meri mondani, hogy ez szimulátor, az hazudik, ennyi. Nem bántásból, de ez messze van egy mai korszerű szimulációtól mint az atyaisen ...

• Screenracer #10534
    Mondjuk, most simán visszakérdezhetek, hogy mire fel ez a lenéző stílus azokkal szemben, akik nem csupán egy lecsupaszított úgynevezett HC szimre vágynak, hanem mellette szeretnék a hangulati elemeket is magukénak tudni?!!
    Birom, hogy ilyenkor mindig jön, hogy "szimulátorozásszempontjából." Na, figyi a napszak, az időjárás nem csak csilivili, hanem szervesen a szimulátor élményhez járul hozzá, nem kell ugye mondani, hogy esőben, napos időben, szürkületkor, sötétben és ezek ezerféle kombinációjában változnak a vezetési stílusok, körülmények is. Ha ezek benne vannak a játékban és a sok setupolási lehetőség, sőt a CARS-ben pl. az FFB-t is autónként testreszabhatod, akkor az azért hozzátesz az élményhez. Nem igaz? Ezeket átgondolva szerinted azért mert puszta autóknál és néhány pályánál valaki a pénzéért többet szeretne az rögtön árkádpisti és a Codies játékaira vágyik?
    Utoljára szerkesztette: Screenracer, 2015.01.10. 10:21:12
  • b-type
    Hagyd nyugodtan pihenni a kormányod.
    Én spec indultam 3 órás futamon Mugello-ban az AC-ban és a 30-40. körben szakadtam le, mert a párom bekapcsolta a sütőt is és sok volt a villanyórának.
    60 kört mehetsz egyébként ami kitartásnak elég jó. A többi része inkább a játék részéről szól mint a szim részéről, ezért nem foglalkozom vele, nekem mindenek előtt fontos az autó vezetése. Játék kategóriában, ami inkább játék mint szim ott vannak a Codemasters játékok.
    Gondolom ott is vannak setupbuzik, de a körítés terén ott van amit keresel.
    ...az biztos hogy ha valaki több energiát fektet az autó beállításainak csiszolásába az eredményesebb lesz, és nehezebb kihívni alapbeállításon, keveset foglalkozva az autóval.
    ..bár az AC-ban elég sok az autó ahol a guminyomás és a terpesztés amit állíthatsz.
    Persze az OW kategória sosem erről szólt, kivéve a tanulóautókat. A formula autók beállítása elég összetett.
    szimulátor kategóriában erre ellenpéldát nem hiszem hogy találsz se régit se újat.
  • Fernandooo #10532
    Régi vacak, Logitech DFP vagy mi. A pillangóváltói nem működnek, két másik, a kormányon levő gombbal váltottam az utolsó két hónapban. :D . Kopott. Régi. Több ezer kilométert tekertem bele. Nem hiszem, hogy bárkit is érdekelne vétel szintjén. :D Meg minek adjam el, elfér az ott a szekrényben. :)

Screenracer: Akkor nem marad más hátra, meglátjuk és egyikünk le fogja írni azt, hogy "ugye megmondtam".
    Utoljára szerkesztette: Fernandooo, 2015.01.09. 20:50:57
  • GPx8
    Milyen kormányod van? Eladó?
  • Screenracer #10530
    Úriember biztosra nem fogad. :DDD
  • Fernandooo #10529
    Az öcsém rendszeresen ránéz a játékra és én adok arra, amit mond. Szerinte egy katasztrófa az egész és én hiszek neki. Isten ments, hogy előszedjem a kormányt, tiszta tortúra használható állapotba hozni, játékot telepíteni, beállítani. Mindezt kb. 15 percért. Nem éri meg na. :)

"...ez a game időben a boltok polcain lesz.."

Na, akarsz erre fogadni? Én benne vagyok. Állítom, hogy ebből semmiféle premier nem lesz márciusban. ;)
    Utoljára szerkesztette: Fernandooo, 2015.01.09. 20:17:27
  • Screenracer #10528
    " pCARS – mostani formájában élvezhetetlenül szét van esve..."

Mondjuk nem ártana, ha leporolnád a kormányod és megpróbálnál minden előitélet nélkül egy átfogóbb tesztet csinálni. Kicsit meg fogsz lepődni, hogy mennyivel előrébb tart a játék, mint ahogy azt itt hangoztatod. Bátran állj neki a karriernek, válassz véletlenszerűen bármilyen kombót, csinálj versenyhétvégéket, vagy próbálgathatod a multit is. Előre mondom, hogy az AI se akkor a legmeggyőzőbb, ha maxra tolod, azzal is érdemes kisérletezni, hogy hol taktikus és hol agresszív, vagy éppen hol kamikáze. Nem mondom, hogy nem fordulhat elő valamiféle hiba, de ez a game időben a boltok polcain lesz. :)))

Utoljára szerkesztette: Screenracer, 2015.01.09. 20:12:08
  • Fernandooo #10527
    Mondjál egy jól működő, kész, tartalommal teli, komolyabban vehető autós játékot.

AC – túlságosan sznob lett, lélektelen, hivatalos tartalom mennyisége elhanyagolható. Megannyi hiányossággal küzd. Nincs benne dinamikus napszak és időjárás, a törésmodell fos, a boxutca ahogy „megoldották” egyenesen nevetséges. Így kilőtték annak a lehetőségét, hogy komolyabban vehető távon (20+ kör, ami ez alatt van az alsótagozat, mivel az autóversenyzés ugye a kitartásról is szól) mehessenek a játékosok.

pCARS – mostani formájában élvezhetetlenül szét van esve, multi van de még sincs (pang az ürességtől, a sok előrendelő csak megjelenés után hajlandó játszani :D), hotlap kurvára unalmas 3 év után, főleg, hogy kb. havonta törlik a leadert, így egy halom top 10-es helyem ment a levesbe. Meg top 5-ös is.

R3E – Még talán ez lenne a legjobb, de hol van ebben bármilyen közösség? Van már benne teljes értékű multi? Időjárás? Hosszabb távok? Eleve hidegen hagynak a kasztnis autók, én open wheel buzi vagyok.

iR – megfizethetetlen, túlszabályzott multi.

rF – ne vicceljünk kérem, alapvetően egy barlangrajzól beszélünk.

Régi szimes cuccok – senki nem játszik már ezekkel.

Összességében meg ezek a játékok a fullkocka hácé setuphuszárok terepe, akik mellett labdába sem rúgsz.

Kihagytam valamit? Szóval az van, hogy nincs egy épkézláb, közösségi támogatással bíró, OW szim, amiben nem csak setupbuzi fullkockák nyomják. Hát ezért marad a szekrényben a kormányom.
    Utoljára szerkesztette: Fernandooo, 2015.01.09. 19:33:33
  • Screenracer #10526

Ezt a "modot" azért kipróbálnám.
  • Screenracer #10525
    "Known issues:
    - The X is gone, the White pixel is haunting you on the manufacturer screen."

Az ESC gombbal ki lehet lépni, mielőtt megint temetni kezdené valaki a játékot. :)))
  • b-type
    Ez hülyeség már ne is haragudjatok. ...olyan mintha csak az M-s bömös létezne, ...pedig remek kis cégek csináltak jobbnál jobb autókat a bimerekből.
    Mintha a gyári Honda az igazi a Zengő meg garázsprojekt...
    Mindenkinek el kell indulnia valahonnan .....ahogy a szimekre visszatérve GTR is született.
    Nem kell minden szirrel-sz@rral menni, ezt hagyjátok meg olyanoknak akik szeretnek tesztelni és szánnak is erre időt. ..és ott vannak a készítők által elérhető autók, illetve a minőségi külsős autók-pályák..
    ...
    Nem kell használni 'moddolt sz@rokat', van anélkül is kínálat....ellenben jelzi hogy sokan foglalkoznak ezzel, azaz van rá igény,..de ez nem érvényes mindenkire...senki nem tart fegyvert a játékos fejéhez hogy letöltsön moddokat és használja azokat...nem is értem miért ez a lekicsinylő megjegyzés.
    ..ellenben megvan a lehetőség hogy kipróbálhassam mások elképzeléseit, vagy megpróbáljam megvalósítani a sajátomat.
  • Screenracer #10523
    Ez ami továbbra is erősen a CARS mellett szól számomra, hogy nem lesz tele moddolt szarokkal. :DDD
    SMS-ék két-három évig igérték, hogy tolnak hozzá új tartalmakat. :)))

A Wolfensteint még én is be akarom szerezni, de sajnáltam rá a pénzt. :( A múltkor gondoltam egyet és megvettem az Age of Empires III fullpackot, de azt se vettem elő miután játszottam vele egy órányit. Amúgy is ilyenkor év elején jönnek egymás után a jobbnál jobb filmek, sorozatok, jön a Golden Globe, az Oscar. Nem fogok unatkozni. ;)
    Utoljára szerkesztette: Screenracer, 2015.01.09. 17:39:16
  • Fernandooo #10522
    Ráadásul van még AC, Raceroom és egy csomó olyan játék amivel lehet ezenkívül játszani.

Számomra hónapokkal ezelőtt kipukkadtadt a szimes lufi. Az összes csetlő-botló garázsprojekt, vagy alig nagyobb annál, és hát olyanok is fejlesztés területén. Egyetlen játék nincs kész évek óta, és soha nem is lesz. Mindegyik üres, unalmas, száraz, félkész, alig van némelyikben tartalom, helyette a szobamodderek rém igénytelen "alkotásaira" támaszkodnak. Ez így nekem nem pálya. Jó rég óta a kormányom ott figyel fent az előszobában az egyik szekrényben és nem tervezem előszedni, mert nincs semmi értelme. Többnyire csak hotlapozni lehet, ha meg valahol van valami multis élet, akkor meg fullkocka, atomelborult setup huszárokkal kellene pariban lenned. Hagyjuk. És mondom: a felsoroltak mindegyike szenved ilyen-olyan hiányosságoktól. Az utolsó időkben bármelyik játékhoz nyúltam, nulla élvezetet találtam bennük. Nagyon unalmasak, nagyon üresek. Helyette inkább lenyomtam az Far Cry 4-et, most kis üresjárat van, lesz majd GTA V, már beraktároztam magamnak a Wolfensteint meg pár kisebb játékot, el leszek én ezekkel, teszek magasról a béna kacsa garázsfejlesztőkre, akik öt évig hegesztenek egy üres játékot.
  • Screenracer #10521
    Csak azt tenném hozzá, hogy profil törlést azért javasolják, hogy tudjuk a játékot hiba nélkül használni, mivel néhány vagy sok módosítás kódszinten történik és előfordulhat, hogy emiatt lesz bug, mert a korábbi beállításod bezavarhat. Egyelőre még mindig fejlesztői szinten működik elsősorban a játék és nem feltétlenül arról szól, hogy végig tudj játszani egy komplett karriert. Ha kész lesz már nem nyúlnak mélyen bele és egy-egy esetleges patch után nem kell majd profilt törölni. Igazából most se feltétlenül kell, mert volt hogy szándékosan nem töröltem hetekig és semmi probléma nem volt. De attól még másnak lehet, mivel elég színes a hardver kínálat és ahány PC annyiféle, tehát ezért mondják, hogy töröljük a profilt, ami ugyebár egy-két perc alatt vissza van állítva. A karriernek majd csak akkor fogok nekiállni, ha már kint lesz a játék és elég sokan vannak így vele. Ráadásul van még AC, Raceroom és egy csomó olyan játék amivel lehet ezenkívül játszani. Mondjuk én az utóbbi hónapokban a SimCity-vel játszottam hosszú órákon át.
    Utoljára szerkesztette: Screenracer, 2015.01.09. 16:54:19
  • SityiSXT
    Alapesetben egyetértenék veled, de a Project Cars nagyon sajátos helyzetben van jelenleg: mindössze adott számú vásárló birtokolja a játékot, és ez a szám megjelenésig nem fog nőni. Márpedig az átlagjátékos nem fogja magát szivatni egy félkész játékkal: belenézett, nincs kész, békén hagyja a megjelenésig. A fanatikusok azok, akik folyamatosan tolják így félkészen is a cuccot, de ők meg kevesen vannak. Ezért mondom, ne írd még le pusztán a játékosok száma alapján a játékot.
    A játékfejlesztés meg baromira nem lineáris dolog. Március 20. itt van a nyakunkon, de addig még sokminden történhet. Még akár kész is lehet a játék. A 0 day patch meg engem speciel nem zavar - feltéve, ha ezzel kerek egésszé all össze minden. Ne félj, leszedem én a keresztvizet erről a játékról, ha kell, de amíg ezt fejlesztés alatt állónak mondják, addig nem mondok véleményt - se pozitívat, se negatívat (főleg úgy nem, hogy rég vettem már elő, így nincs saját tapasztalatom a mostani helyzetről).

(Mellesleg a DriveClub példája is mutatja: van játék, amit kiadás után fejeznek be gyakorlatilag. Nem követendő példa! De nagyjából működött...)
  • Fernandooo #10519
    Te pedig szintén feltételezésekből indulsz ki, hiszen nem gondolom, hogy végig kérdeztél közel 30 ezer embert arról, hogy vajon miért vették meg a játékot. Három évvel ezelőtt… Az, hogy egy fórumon mennyien beszélgetnek nem igazán szignifikáns ebből a szempontból, az összes játékos fórumon meghatározható számú ember beszélget adott játékról, a megvásárolt példányok száma pedig ennek több ezerszerese is lehet. Abból tehát, hogy mennyien beszélgetnek a saját fórumában a játékról, nem igazán lehet következtetni abból, hogy a többi több tízezer milyen szándéktól vezérelve vásárolt be belőle annak idején…

Amit a továbbiakban leírtál, kissé öngólnak tűnik. Néhány héttel a premier előtt (muhahaha), nem lesz itt semmiféle premier márciusban) törölgetni kell különféle mappákat és ezt nem lehetett volna már régen megoldani egy script megírásával? Esetleg megkerülni ennek szükségességét? Ebből is látszik, hogy mennyire darabokban van a játék – még mindig. Az oké, hogy a játékfejlesztés során összefutunk hiányosságokkal és hibákkal, de kérem, lassan január közepe van és ezek márciusra ígérnek egy kiadást. Úgy, hogy a hotlapon kívül S.E.M.M.I. nincs készen. Na, jó, az autók és a pályák még. De ezen kívül? Szabályrendszerek, fizika, FFB, törésmodell, működő multi, karrier, egyéb játékmódok, eleve a még mindig ótvar menü, a kismillió kisebb szolgáltatás ami a játék sava-borsát adja?Nincs készen egyik sem. Végül is csak a teljes játékmechanika hiányzik… És van harmincvalahány napjuk… Szerinted ez így de jó és de bíztató? Ezt az o-day patch dolgot meg hagyjuk inkább. Számodra lefogadható lesz az, hogy márciusban kijön egy darabokban levő, gyakorlatilag működésképtelen játék és majd pont úgy patchelgetik tovább, mint a napi buildekkel teszik? Ezt a piac nem engedi meg, és ha így lesz, atom nagy bukás elé néz az SMS. Az oké, hogy az első egy-két hétben gyorsan kijavítanak egy-két dolgot (FC4), de hogy valamit úgy adjanak ki, hogy szét van hullva és több benne a bug és hiányzó elem, mint az érdemi játék lehetőség… Biztos bukta, ugyanis a játékos társadalom zöme nem olyan szélsőségesen megértő, mint te. (Szerencsére.)
    Utoljára szerkesztette: Fernandooo, 2015.01.09. 14:51:37
  • SityiSXT
    Az a baj, hogy te azt feltételezed, mindenki azért fizetett be rá, mert azonnal játszani akart vele. Nagyon nem... Ha megnézed a WMD fórumot, ugyanaz a maroknyi ember beszélget már hosszú évek óta. Van pár tag, aki például mostanában szédül be, hogy akkor ő most szeretné a valódi nevét berakatni a játékba, pedig az a hajó már rég elúszott. Ez nem kritika, csak tényleg ennyire kevesen akarják tesztelni. Én pl. elő se vettem már egy-másfél hónapja, mert van más dolgom is, mint naponta törölgetni a beállításaimat meg a karriermentésemet. És biztos vannak ezzel így sokan mások is. És az is tuti, hogy sokan akkor tették le a játékot szó nélkül, amikor leesett nekik, hogy a játékfejlesztés bizony nem móka és kacagás, hanem kemény munka, és menet közben a cucc bizony sok kisebb-nagyobb bugot tartalmaz. Ne az Early Access modellből indulj, ki, az teljesen más koncepció - itt tényleg azt látjuk nap mint nap, amin a fejlesztők ténylegesen dolgoznak, nem pedig szépített-szerkesztett-de-stabilan-megy Early Access kvázi-demókat. Majd megjelenéskor meglátjuk, mi lesz - hogy lesz, addig fölösleges leírni.
    Ami pedig a játék fejlesztéséből hátralévő időt illeti: a buildszám a játék fejlesztésével töltött munkanapok számát jelöli. Namost ha aranyra kerül a késznek szánt termék, még mindig van idejük foltozni-javítani, mivel manapság csak divatba jöttek a 0-day patchek.
  • Screenracer #10517

"An 15 Lap race in LMP2 class with pretty much constant driving and battling with other cars. Seriously fun to drive and mega rewarding when your consistent. AI Difficulty @ 88% "
  • Screenracer #10516
  • Fernandooo #10515
    Nem nagyon kell ezt nekem elmagyarázni. Számításaim szerint junior-team és full tagokból kb. 28 ezer jött össze. Ehhez képest meglehetősen silánynak érzem a játékot övező aktív érdeklődést, pláne, hogy minden lehetőség adott a játékra. A havi 60 aktív játékos ehhez képest mindenképpen kritikán aluli. Ha ezt beszorzom 36-tal - feltételezve, hogy a fejlesztés ideje alatt minden hónapban más és más 60 játékos játszott a cuccal, ami ugye nonszensz, de legyen -, akkor is egy szánalom szám jön ki: 2160. Szerinted ez nem egyfajta kritikája a játéknak? Az emberek nem előrendelést fizettek ki, hanem beugrót, hogy tesztelhessenek valamit, és persze láttak egy lehetőséget egyfajta korai hozzáférésre. Aztán mire bekerült Steam-re a dolog, szépen kiábrándultak belőle és kikoptak.

Nem tudom mennyit adtak el az AC-ból, erre sajnos nem találtam adatokat. De nem hiszem, hogy százezres nagyságrendben fogyott volna egy sznob hc szimulátor. Ennél a hc szim sokkal csekélyebb réteget ölel fel, pláne fizetőképeset. Minden esetre engem már egyik játék sem érdekel kicsit sem, csupán elcsodálkoztam a múltkor azon, hogy mennyire nagy a pangás a CARS környékén. Emlékezz: Közel 30 ezer tulajdonos közül havonta alig 50-60-70-en játszanak vele. Azért ez mindenképpen elgondolkodtató.