• Fernandooo #10396
    Arról nincs infóm, hogy mennyi ideig kotlottak a Race 07-en, de mivel 2006-ban adták ki az elődjét, a The Official WTCC Game-t, úgy gondolom, nem hat évig tartott a fejlesztés. Az utóbbit pedig 2005-ben előzte meg a GTR. Szó nincs fél évtizedekről tehát, sőt, három évről sem. Ja, és a Madness sem a totál semmiből épül, az alapokat írják át, azokat az alapokat, amiket már a Shift 2-nél dolgoztak ki, később a Test Drive Ferrarinál is alkalmaztak. Szóval ezzel az erővel a pCARS is csak egy kurvanagy modja a Shift 2-nek, ahogy a R07 az rF-nek…Persze nem az, de ha már nagyon a dolgok mélyére akarunk menni és ott kutatni a fundamentumokat, ragaszkodva minden tényhez, akkor… Ja, és ugye egy csomó elemet átemeltek a Shift-2-ből, autókat, pályákat, pályamenti objektumokat, majd felcicomázták… Hagyjuk ezt nulláról indultak dolgot, mert semennyire nem igaz.

De mindegy is. Azt hiszem, mindenképpen nevetséges dolog az, hogy 3 év után nem lehet játszani úgy fél órát (!!!) hogy ne fordulnának elő komoly hibák és hiányosságok. Ez azért lazán közröhej. Az egy dolog, hogy szerinted még egy 6 éves fejlesztési periódus is belefér. Ezzel a dologgal vélhetően egy igen szűk táborhoz tartozol a játékos társadalomban, meg egyébként az ehhez kapcsolódó üzleti életben. (Nagyon ritkák a kivételek.)

De szerintem nagyon nagy blama immár másodjára elcsúsztatni egy játék megjelenését, így összességében „csak” másfél évet késnek a srácok a saját kitűzött, eredeti időpontjukhoz képest. Ez egy amatőr felirat készítőnél-fordítónál rendben van, mert akkor csinálja amikor ráér/kedve van, de egy profi csapatnál, ahol üzleti érdekek is jelen vannak? Nekem senki ne mondja, hogy 3 évnél több kell bármilyen játékhoz, és hát a gyakorlat az, hogy nem is szokott ennél hosszabb lenni a fejlesztési idő, illetve az is trendszerűnek mondható, hogy ha mégis, akkor abból a projektből vagy hulladék lesz, vagy sosem kerül kiadásra, mert kukázzák.

Amúgy eleve már most kezd elavulni a játék – legalábbis egyes elemei biztosan. A Formula A a 2011-es F1-es verdákhoz passzol. Most komolyan gondolják, hogy ezt fogják elénk tolni 2015-ben, amikor jön majd a next-gen F1 2015? :D Hol lesz ez így versenyképes? (Engem speciel kizárólag a formula verdák érdekelnek, a zárt kasznisokhoz még annyi érzékem sincs, mint ezekhez.) Szóval akkor a kategória királyaként 2015-ben a 2011-es verdát kell majd hajtanom és örülnöm, hogy ez fú de nagy újdonság? Szerintem 2015 derekán már grafikailag sem lesz egy nagy szám, sorban jönnek a next gen címek, amik hozni fogják ezt a szintet. Vagy majdnem. De hiába a szépség, ha nincs mögötte agy, értsd: még mindig nem optimalizáltak semmit. Nálam hónapok óta stagnál a képkocka szám, ergo ebben sem mutatkozik semmi fejlődés.

Meg semmiben. A WMD fórum aktuális buildjeit boncolgató topicok már szinte teljesen átmentek bugjelentésekbe, hibaüzenetek leírásába. Egyre több van belőlük. Ezt nehéz úgy magyarázni, hogy hát igen, fejlődik a játék…
    Utoljára szerkesztette: Fernandooo, 2014.11.13. 13:39:02