19801
Hivatalos oldal I Hivatalos fórum I Steam I Magyar Steam csoport I Facebook oldal I Magyar FAQ I Setupok I
-
#10353 ?
ezt most nem vágom, azokban az autókban nem lehet állítani a fékegyensúlyt amikben nincs rá lehetőség módosítás nélkül,. De a pályaautókban lehet.
pl. a BMW e30-ban nyilván nem lehet, a tuningolt verzában sem, de az épített drift verzióban már igen, az A csoportos, és a DTM-s pályaautókban szintén.
De azoknál az autóknál ahol nincs rá lehetőség ott hiába nyomkodod a gombokat. ..sztem ez teljesen rendben van.
Ahol nincs lehetőség a fékerő elosztás módosítására ott nem egy beállítás kell, hanem bele kell építeni egy rendszert.
A gyári, ha van..amúgy sem jó pályára.
Utoljára szerkesztette: b type free, 2014.11.10. 16:09:28 -
Screenracer #10352 Oké. Attól még ez marad a véleményem, mert én máshogy tapasztaltam. E30-cal nem próbáltam, de majd kipróbálom azzal is. Amúgy a Fiat 500 is jónak tűnik, sőt talán az van legjobban megcsinálva. Ha jól emlékszem Kunosnak az van. :DDD
...de ha egy autóban nincs fékerőelosztás, akkor ne legyen a játékban sem szvsz..."
Persze ez jogos, ha le van minden tökéletesen modellezve, ha nincs legyen kompromisszum, vagy telefonáljak nekik, hogy küldjenek szerelőt, hogy állítsa be? :DDD
-
#10351 Az e30-l úgy állok meg ahogy a játékban. ABS-szel és kiiktatott jeladóval is. sztem a fityó is stimmel
Itt most pont ott vagyunk amit szoktatok sérelmezni, azt mondod hogy az AC-ban a fék nem jól, vagy nem teljesen jól van lemodellezve...
De én ezt nem osztom, sztem amiket én próbáltam azokon stimmelt.
100%-ra semmi nem lesz lemodellezve, mert lehetetlen, de ha egy autóban nincs fékerőelosztás, akkor ne legyen a játékban sem szvsz...illetve az ilyen dolgok legyenek olyan segítségek mint a játék által adott vezetési segítségek, mivel nem tükrözi a valóságot, csak arról van szó hogy a játékos tudjon örülni.
De az AC-ban ülj bele az e30-ba, menj ki a 1km-s dragpályára, és 100-ról fékezz (abs és annélkül, majd nagyobb sebességen).
stimmelni fog....
-
Screenracer #10350 Mi odaát. :DDD És még velem van baj. :DDD
Nem mondtam, hogy én egy Fittipaldi vagyok, de elég sokat vezettem már és hidd el volt már részem nagyobb sebességről is vészfékezni. És nem bevásárló kocsival járok. És nem arról beszéltem hogy akárhogy nyomom ne blokkoljon, de ha egy ABS-sel szerelt autóban kikapcsolod az ABS-t akkor hirtelen igencsak másképp kezd el viselkedni az autó fékezéskor és olyankor bizony nem árt utánaállítani. Mondjuk AC szinte észre se venni, hogy kikapcsoltam. :) De mivel ez egy játék, elvárható lenne, hogy ha már nem tudok az autó alá feküdni, legalább egy csúszkával legyen helyettesítve. Egyébként fékút és miegyéb is össze lett hasonlítva.
Cars-ban utánaállítok, nem csalok. :DDD Most már ott tartunk, hogy CARS-ban a carsetup már csalás. :DDD Ha egy pályaautóban valami nem tetszik, akkor a szerelők beállítják, játékban ez a carsetup. Tényleg előbb gondolkodnod kellene mielőtt ideirkálsz, de a legjobb lenne ha odaát maradnál, mert ebben az öt sorban se láttam arra tényszerü cáfolatokat, hogy esetleg én tévedek. Talán ha nem velem, hanem, a témával foglalkoznál. Ez legfeljebb egy újabb trollkodásra jó volt, másra nem igen.
Ui.: Jó lenne ha végre megtanulnád a válaszgombot használni, hogy biztosan tudjuk mire próbálsz válaszolni, mert nem mindig egyértelmü.
Utoljára szerkesztette: Screenracer, 2014.11.10. 15:55:21 -
#10349 Igen, akkor veled van a baj, nyilvan konnyebb ugy, higy beallitod a fekerot ugy higy barhigy nyomod ne tudjon blokkolni, de hidd el mi odaat siman megyunk barmennyit abs nelkul barmivel, higy gond legyen belole......
Ac ban meg az lehet a meglepo, higy bevallaltak az utcai autok gyengebb fekeit, neha irgalmatlan hosszu a fekut, az , mivel nem ehhez szoktal becsaphat, de pl nezd meg egyszer 140 rol satufekkel mekkora fekut az autodnal...
Cars mas teszta, en sem.erzem mikor.fog blokkolni mikor nem, valoban csalni kell beloni a fekerot higy ezzel ne kelljen foglalkoznom . -
Screenracer #10348 Oké ez rendben van, csak én nem erről beszéltem. Ez akkor teljesen elfogatható lenne, ha 100%-osan le lenne minden modellezve, de tudjuk jól, hegy ez nem így van. Tehát ha nem kapok teljesen élethű dolgokat, akkor kompromisszumokra van szükség. Maga a fékmechanizmus nem jól vagy nem teljesen jól van lemodellezve. Pont ez a lényeg ha már játék, akkor legalább próbálják meg azt a hatást kelteni, mint amikor az autómmal fékezek, utcai autórol van szó, ABS-sel vagy anélkül. Sajnos nem tudom a kocsimban kikapcsolni teljesen az ABS-t, vagyis nem akartam belepiszkálni, ezért ABS nélküli autón próbáltam ABS nélküli fékezéseket. Azután több autón kábé azokon a sebességeken próbálgattam AC-ban is, ez elég jó teszt hétköznapi szinten. De mondjuk úgy hogy ne sértsem senki érzéseit nem az jött AC-ban mint a valóságban. És nem csak haszálnyi különbségek voltak. Itt most nem térnék ki a superautókra vagy a versenyautókra mert nulla tapasztalatom van e téren. És nem is az a cél, hogy határon autózva mit tud az AC, hanem csak alacsony, max. 120 kmh-n való összehasonlítás. Mindenesetre ha ilyen fékek lennének az autómban, akkor visszakérném a pénzemet a gyártól. A játékvezérlőm elég jónak mondható, de csak gyári, semmiféle módosítást nem csináltam rajta, mert már így is elég drága volt. Tehát elvárható, hogy a játékgyártó igazítsa a piaci igényekhez a játékát. :))
Utoljára szerkesztette: Screenracer, 2014.11.10. 15:34:57 -
#10347 Az AC legtöbb autójában nem tudod állítani. fékhűtést sem. Minden teljesen jól van beállítva alapon. úgy tudod állítani ha megváltoztatod a fékegyensúlyt, előre nagyobb dugattyúk, nagyobb tárcsa..ilyesmi. Az állítható fék nem túl költséghatékony még az utcai sportkocsiknál sem, pályaautóknál versenyzésre kifizetődő, mert nagyon precízen kell beállítani, hogy menet közben ne kóvályogjon a fékegyensúly ahogy melegszik a rendszer, elsősorban a fékolaj.
A fékhűtés egyszerű, de utcai sportkocsiknál azt sem szokták buherálhatóvá tenni. Jó az úgy ahogy van. Ahogy pályaautózásra használod, ott már gyenge lesz kötelezően.
utcai sportkocsik részt vesznek a közlekedésben is, ezért nem lehet kényes rendszereket beépíteni...a rendszer drágaságát pont az öszvér megoldás hozza, azaz közúti körülmények között is biztonságos legyen, de mellette nagyon jó fékhatást adjon....árfekvés függő persze, de a közút-pályaautó alkalmasság kompromisszuma megmarad.
Az ABS, ha van(!) nagyon sokat segít, ha be van kapcsolva, mert az már állítja a fékerőt, és a többi elektronikával egész sportos autózást ad pályán is.
Neked mint szimesnek a játékvezérlőt kell úgy beállítani hogy ne blokkoljon túl hamar. Mert ez játék, de az alap maga, az egy autó és ha nincs fékerőelosztás akkor nincs. -
Screenracer #10345 "A fék...sztem sokadlagos, mert a legtöbb autón nem lehet állítani fékhűtést, és az ABS dolgozik. ..de valóban ez is lehetne részletesebb."
Modjuk ezt kifejthetnéd bővebben, mert én az egyik legfontosabb elelmként tekintek a fékre. Az hogy lehetne részletesebb, az nem egészen fedi a valóságot, mert teljesen hibás alapelven működik. Az által, hogy a fékerőt nem tudom állítani, teljesen felborul a rendeltetése. Már egészen kis nyomásra is többnyire blokkolja kereket, emiatt a fékezéskor fellépő surlódás teljesen a gumikra hárul, a gumik meg pattognak az úton és egy fékezésre hajlamosak elkockásodni. A féket a tárcsán kellene csúsztatva használni, de az szinte lehetetlen ebben a játékban. Két éve volt a CARS-ban hasonló a fék mehanizmus, akkor lett beépítve a fékerő szabályzás, ami a fékbalanszszal együtt már elég hatékony lett, a gumi elpattogásánál meg megemelték a frenkvenciaszámot, ami azt eredményezte, hogy mikropatogásokból egy folyamatosabb gumicsúszás lett érezhető, amit már sokkal jobban lehet kontrollálni. AC-ban jelenleg ez az alacsonyabb frenkvenciaszám miatt úgy érződik, hogy fékezéskor a gumi sokkal több időt tölt a levegőben, ergo nincs tapadás megnő, a fékút ráadásul a blokkolás miatt sokkal hamarabb használhatatlanná válik a gumi. Mellesleg teljesen mellékes, hogy milyen hőfokig melegszik a féktárcsa, mert még ABS-sel is hajlamos a blokkolásra. Ezt sürgősen javítani kellene. Hát igen ha úgy tetszik részletesebbé kellene tenni. -
#10344 ..sztem el van csúszva a tesztelő, nagyon nehéz megállapítani, de sztem(!) ez nem h&t, hanem mintha nem is kuplung alatt váltana.
Nagyon nehéz szemre megmondani, pont azért mert szemre kell megmondani, de nem ez lenne az első ahol h&t technikát mutatnak, de valójában nem az csak nem veszik észre mert nem reccsen a váltó.
-
Screenracer #10343 -
mokuci74 #10342 Ertem, es koszi. :) -
Screenracer #10341 Azon gondolkodtam, hogy át kellene nevezni a topikot "pCARS FANCLUB" topikká és ezzel világossá lehetne tenni, hogy a játék szerelmeseit és nem ellenzőit várjuk ide. Ezzel azt is világossá tehetnénk, hogy nem kívánunk semmiféle összeesküvéseket leleplező írásokat itt látni, ami arra irányul, hogy felnyíljon a szemünk, hogy ez milyen ócskaság és csak a burzsuj kapitalista pénzhajhászok hálójába kerültünk. Stb... stb...stb...
Az is világossá válna, hogy úgy rajongunk a CARS-ért hogy tudjuk vannak más szimek is és egyáltalán nem a szimeket óhajtjuk ezzel versenyeztetni, hanem a CARS-ban lévő autókat. Például lehetne ilyen jelmondatunk, hogy ;
"Tudjuk, tisztában vagyunk vele, hogy vannak jobb szimek és rosszabbak is, de mi ezt szeretjük.
Tehát kérünk minden idelátógatót, aki nem ért egyet a topik szellemiségével, az szó nélkül álljon odébb!"
Ezek után nyugodtan kitárgyalhatnánk pro és kontra a játékot anélkül, hogy mikor egy hibajelenséget leír véletlenül valaki, rögtön megjelenne egy troll és az "ugyehogymegmodtamhogyezmekkoraszar", felkiáltással a maga fényességében itt próbálna nekünk tündökölni. :DDD Na, jó még nincs minden részletében kidolgozva a dolog, de valami ilyesmire lenne szükség és az se zavarna ha fanboynak hívnak emiatt, annyit mindenképp megérne ha ezzel trolltalanítanánk végre topikot.
Utoljára szerkesztette: Screenracer, 2014.11.10. 11:46:10 -
SityiSXT #10340 -
SityiSXT #10339 Akkor ömlesztve, majd kiválogatjátok...
Nem kéne külön topik, mivel a játék ugyanaz minden platformon, ergo elférnénk itt is alapesetben. Ha csak feleannyi energiát fektetne itt mindenki abba, hogy kordában tartsa az érzelmeit és normálisan beszélgetne a játékról, állítom, színvonalas beszélgetés lenne.
Mióta idejöttünk az SG-re? A regisztráció időpontjának mi köze ahhoz, hogy az adott személy mit ír a fórumon? Ha már ezen a vonalon akarsz elindulni, akkor jobb, ha tudod, hogy én pl. kb. 7 éve regisztráltam - persze ez semmit nem jelent. Viszont ezen analógia alapján 7 éve rontom itt a levegőt? Vagy ez megint olyan általánosítás, amiért nemrég én is kaptam egyet? Szó sincs róla, hogy szőrszálhasogatnék, de nem ártana tisztázni, mit is értesz pontosan a kijelentéseid alatt.
A másik topik: nemrég végigpörgettem, mi is zajlott ott pontosan:
- Július vége: megnyílt a topik, megy is az oltás ezerrel. Megy pár napig, majd jön a finálé, a szokásos jajjdeutálomScreenracert
- 10 nap pihi, majd Gamescom videó, utána rögtön fikaműsor pár napig
- Újabb kb. 2 hét csönd, majd az első hivatalos PS4 videó linkelése, erre megint fika jön.
- Újabb majdnem 2 hét, majd fikaparádé indul. Egy X1 videó.
- 4 hét szünet után újabb fikázás indul a megjelenés elcsúsztatása apropóján.
Azóta 3 hét csönd. Szép sorminta: hosszú csönd után valaki mindig elkezdi oltani szerencsétlen játékot, amiből csak veszekedés és a modikhoz rohangálás lesz. Tényleg ez minden vágyatok? Tényleg ennyire nem bírtok itt meglenni beszélgetni a játékról, tényleg kell nektek egy hely kitombolni magatokat? Ha igen, ebben az esetben feladom... Pedig szerettem volna, ha értelmesen tudnánk erről a játékról beszélgetni.
Utoljára szerkesztette: SityiSXT, 2014.11.10. 10:21:32 -
Screenracer #10338
Egy kis összehasonlítás, esős és száraz körülmények között megtett körök. -
Screenracer #10337 Jaja. -
#10336 De hat ez mar igy marad, ezert van sajat topikunk, ha kijon valszeg lesz sajat pc-s, jelenleg megvitatjuk pmben, jobb a nyugalom. -
Screenracer #10335 Nyugodtan használhatod billentyűzetről. Nagyon sokféle bevitelieszközt támogat és mindenki igényét megpróbálja kielégíteni. :)
"Project CARS supports any controllers, wheels, and peripherals for which there are technical assets available from either the manufacturers or platform holders."
Utoljára szerkesztette: Screenracer, 2014.11.10. 09:04:51 -
mokuci74 #10334 Sziasztok,
Nem regen fedeztem fel ezt a jatekot, es mivel nagyon megtetszett azota olvasgatom ezt a topikot is. Tervben van a jatek megvasarlasa, viszont egy fontos tenyezo ezt befolyasolhatja, nevezetesen billentyuzetrol mennyire iranyithato a jatek ? Tudom, hogy ez egy szimulator, de nem all szandekomban csak ezert meg sulyos tizezreket kolteni egy kormanyra.
Szoval ha valakinek van ilyen iranyu tapasztalata es azt megosztja velem, azt megkoszonom. -
Screenracer #10333 Most is csak a mellébeszélés, háritás, csúsztatgatás.
Egy; Talán tényekkel lehetne érdemben vitatkozni, hamis állításokkal nem igen.
Kettő; Hol olvastad azt, hogy szerintünk minden tökéletes? :DDD Már ide se kellene írnom, hogy ez egy újabb hamis állítás, ami megpróbálja azt a látszatot kelteni, hogy mi csak rózsaszín ködöt látunk. :DDD Nem az első eset, hogy a magad szintjén próbálsz bennünket is kezelni. Az megint ferdítés, hogy autóversenyző segítségekkel, meg miegymás. Ha mondjuk annál többre futná a tehetsegedből, hogy random próbálsz néhány kört megtenni a CARS-szal TT-ben és kicsit jobban körülnézné, funkció és szolgáltatás terén látnád, hogy van CARS-ban REAL beállítás, tehát ugyanúgy ahogy AC-ban itt is vanolyan hogy a gyári "segítségek" be vannak kapcsolva, annak ellenére, hogy menüben mindent kikapcsolunk. És adott versenyzőnek a valóéletben is rendelkezésre áll néhány ilyen "segítség" miért ne használná CARS-ban is?
Három; Ez a kedvencem, ha nincs érv akkor az is megteszi, hogy itt a mindenki az én álregem. Egyszemélyes topik.
Utoljára szerkesztette: Screenracer, 2014.11.10. 08:57:13 -
Screenracer #10332 "Laccoo: Lehet itt rosszat írni a Carsról, miért ne lehetne? Erről szó sincs, hogy Screenracer itt Gestapósat játszik - csak ez legyen normálisan megfogalmazva, ennyi a titok. Azzal nem sokat lehet kezdeni, ha csak annyit mondasz, hogy márpedig ez így szar. A haverjaid lehet, hogy értik (ahogy erre már utaltál is), de szeretném én is érteni. ;) "
Valójában az a baja, hogy mint írja mi idejöttünk. :DDD Idejöttünk és vége lett a végnélküli fikázásnak, mert tényeket állítottunk szembe az állításaival, amire természetesen nem volt soha érdemi válasz, mert kábé annyira futotta, hogy ez is szar, az is szar. :)) Nem lett most se, meg előtte se törölve a hsz-e, vagyis még akkor volt ilyen amikor az admin napi rendszerességgel idejárt, de akkor sokszor az én hsz-eim is törölve lettek. Amikor HG lettem saját magát "száműzte" innen, mert tudta hogy onnantól gazdája lesz a topiknak és nem trollkodhat a kedvére és mint korábban írtam az építőjellegü, megalapozott véleménynyilvánítás nem az erőssége. Őszintén bevallom nekem nem hiányzik a folyamatos köpködés ide, tehát örömmel vettem, hogy mellőzi az ideirogatást. És mivel nem járt ide nem is volt módom törlgetni a hsz-eit, vagyis ezek az ismert okok, csak szintén csúsztatgatások, hadd ne mondjam, hazugságok az állítólagos hsz eltüntetésekről.
Persze személyeskedő, flémelő magatartásnak itt nincs helye, tehát azért ne gondolja senki, hogy innentől majd nem fogom kitakarítani a szemetet. ;)
Utoljára szerkesztette: Screenracer, 2014.11.10. 08:31:57 -
#10331 Na....gondoltam..... !
Minek is irnank barmit is, nektek minden tokeletes mert autoversenyzo full segitsegekkel tolja valami videon :)))))
Egyszemelyes topik ...... -
Screenracer #10330 Komolyan? Ezek az érveid? Homályos utalások, "az összes belinkelt videón". :DDD Legalább néztél volna meg néhányat. Van jó pár olyan amit valódi autóversenyző csinált, nem monitorpilóta, és általában véleményezte is. Nem meglepő, hogy a te általad vizionált dolgok nem igen szerepeltek. :DDD Az is jó duma, ezekkel az érzésekkel, amilyet teszeretnél. Teljesen ellenőrizhetetlen szóhalmaz. Szimulátorról beszélünk, tessék idehozni tényeket a valóságból, és tessék leírni, hogy a valósághoz képest, mi a rossz. Már megbocsáss de az érzéseid nem igazán mérhetőek. De amúgy köszönjük a hozzáértőnek látszó hsz-edet. Biztos ebből is lehet tanulni, ha mást nem is, azt biztosan, hogy hogyan lehet hosszú sorokon keresztül írni a semmiről. ...na de kinek így, kinek úgy. :))) -
Screenracer #10329 Na, gondoltam. -
SityiSXT #10328 Találomra választottam három videót, itt hol kéne ilyesmit látnom?
-
#10327 "Ami pedig a féket illeti: Szerintem ez a része elég jól el lett találva a Carsnak. Nem tudom, eddig hány szim tudta ezt, de itt nem rossz - és jó lenne, ha az AC is tudná"
Biztos nagyon jó, hisz azért csinálják ilyenre h valakiknek tetszen, de akkor miért látom minden belinkelt videón hogy a szerencsétlen pilóták folyamatosan elrontják a kanyar bajáratokat, nem mernek, nem tudnak fékezni, nem érzésből csinálják. Nekem is ez a gondom vele, nem érzem. Érdekes mód az ACban tök természetes a dolog lehet taposni neki, bízok az autóban, bízok magamban, tudom támadni a féktávokat kanyarokat. CARSban nem... nade kinek így kinek úgy. Én már döntöttem, nekem ez nem kell, nem tudok vele élvezhetően játszani, idegen az autók reakciója arra amit én szeretnék.
Utoljára szerkesztette: Totti5, 2014.11.09. 20:03:32 -
SityiSXT #10326 Zászlók-büntetések: Dehogy lesz ettől árkád az AC - csak ez a megoldása olyan árkádos lett. Nagy különbség!
Én a Tatuust vágtam neki valamelyik palánknak Spaban (talán pont az Eau Rougeban), és bár keményen kellett ellenkormányoznom, továbbment a verda. A Project Carsban egy Z4 GT3-mal csúsztam ki egy kanyarban olyan 250 körül, és kiszakadt a jobb hátsó kerék - úgy már nem tudtam továbbmenni.
Ami pedig a féket illeti: Szerintem ez a része elég jól el lett találva a Carsnak. Nem tudom, eddig hány szim tudta ezt, de itt nem rossz - és jó lenne, ha az AC is tudná. (Nem értek hozzá, de szerintem az ABS pont segíti a fékek melegítését, hiszen a hő a fékpofák és a tárcsa súrlódása miatt jön létre - ha pedig blokkol a kerék, akkor a pofák megfogták a tárcsát, tehát nem súrlódnak)
Na de van idejük még Kunoséknak dolgozni - abban meg biztos vagyok, hogy figyelemmel követik a Carst is, tehát látják, mit tud a konkurencia. Majd ha kijön mind a kettő, meglátjuk, miben lesz jobb az egyik és miben a másik. ;)
Laccoo: Lehet itt rosszat írni a Carsról, miért ne lehetne? Erről szó sincs, hogy Screenracer itt Gestapósat játszik - csak ez legyen normálisan megfogalmazva, ennyi a titok. Azzal nem sokat lehet kezdeni, ha csak annyit mondasz, hogy márpedig ez így szar. A haverjaid lehet, hogy értik (ahogy erre már utaltál is), de szeretném én is érteni. ;) -
Screenracer #10325 CARS-ban nincs Interlagos, sajnos. :)) -
Screenracer #10324 Leírhatnád a turbótol a gumihőmérsékletig a dolgaidat, de mi értelme lenne addig, amíg nincs még kész a progi.? Ezt nem tudod már több mint három éve megérteni, hogy azért tűnik félkésznek a CARS, mert még nincs kész. Oké leírod, hogy ez szar, az szar és jövőhéten vagy a jövőhónapban majd dolgoznak azokon is. Mi értelme kritizálni egy olyan játékot, amiről magad se tudod, hogy milyen tervek szerint haladnak a munkálatok. Ha meg épületes kritikáid vannak, azt miért itt próbálod eladni? Miért nem a WMD fórumon a fejlesztők felé? Mert csak fikázni akarsz, semmi jobbító szándék nincs abban amiket írkálsz.
Írd le mit számol bődületesen rosszul, de támaszd alá adatokkal, tényekkel, ne azt mond hogy szar.
Utoljára szerkesztette: Screenracer, 2014.11.09. 17:32:39 -
#10323 Lehet, nekem nincs meg, de mintha a kesztyűn láttam volna a felíratot :) -
#10322 tippem szerint nem jól láttad :) -
#10321 na hogy írjak valami Cars-t is :)
..ha jól láttam Michelisz Norbi a CARS-l (F1/Williams) ment körbe Interlagos-ban miközben magyarázta a pályát most az F1 közvetítés elején.
Utoljára szerkesztette: b type free, 2014.11.09. 16:53:21 -
#10320 Most én azért el tudnám mondani Cars mit nem számol vagy mit bődületesen rosszul, de ugye nem teszem, ismert okokból ....
Kezdve a turbótól a gumihőmérsékletig .... -
#10319 olvasom, illetve hát jelzi az SG hogy hozszólás van.
Szal sztem az AC törésmodellje még nincs összehangolva a beállítással, azaz sztem az 50%-t adja, és a 100%-nál lesz az amit te szeretnél látni. De ahogy írtam ez sem telejsen igaz, mert a formula autót belevágva az Eau Rouge/gumifalba én nem tudtam továbbmenni.
A fék...sztem sokadlagos, mert a legtöbb autón nem lehet állítani fékhűtést, és az ABS dolgozik. ..de valóban ez is lehetne részletesebb.
A zászlószabályok, nem véletlenül emelted ki ezeket, mert ezek valóban hiányosságok, ezért ahogy az eddigieket sem, így ezt sem vitatom, remélem lesz benne majd. A jelenlegi rendszerrel nincs bajom, nekem a lényeg hogy ne vágjanak...mert bírom mikor a játék árkád lesz ettől a megoldástól, kivéve meg azt látod hogy a játékosok árkád módon közlekednek. Szégyen. -
#10318 Mindegy errol beszelek.....En nem szoktam litaniat irni, ami szar az szar, ac ban is itt is mindenhol.
De itt nem lehet rosszatt irni amiota ti itt vagytok, erdemes elokeresned mikor idejottetek.....
Ennyi nem tobb, azt gondolsz, azt okoskodsz amit akarsz, attol ez meg igy van......
Na pa. -
SityiSXT #10317 B-Type, olvasod ezt? Úgy tűnik, nem csak te érzed úgy, hogy általánosítás áldozata lettél... :D
Nézd, én szándékosan nem nevezek meg senkit, és direkt próbálok úgy fogalmazni, hogy ne ujjal mutogatás legyen belőle. Nem amiatt lett az a jelenlegi aláírásom, ami itt folyik az SG-n: ez a tendencia nemzetközi. A WMD fórumon van egy topik, ahová a Project Carsról szóló hírek, cikkek linkjeit gyűjtjük. Országtól, nyelvtől függetlenül megy ez a trollkodás. Nálam egyszerűen a legutóbbi ilyennél elszakadt a cérna, és tiltakozásom jeléül ez az aláírásom most. Nem általában az AC játékosokra értem ezt, hanem azokra, akik puszta érzelmi alapon dicsőítik az egyik játékot, miközben a másikat a porba tapossák - talán a B-közép egy jó párhuzam erre.
De kanyarodjunk vissza az SG-re. Az imént megfogalmazott AC-val kapcsolatos meglátásaimat szerinted hogy fogadnák az AC topikban? Nem látom értelmét oda beírni, mert a reakciók biztos többet foglalkoznának a személyemmel (merthogy én ugyebár "Carsos" vagyok), mint az általam felvetett kérdésekkel. Lehülyézni soha nem hülyéztem le senkit ezzel kapcsolatban - sőt, próbáltam normális mederben tartani a társalgást, amíg lehetett; bár szerintem inkább kevesebb, semmint több sikerrel... Nem kenyerem a veszekedés, viszont érdekel mások véleménye - és ha történetesen nem egyezik az enyémmel, szeretném tudni, mi az alapja ennek. Azzal viszont nem sokat tudok kezdeni, hogy ha csak túlfűtött érzelmektől vezérelve irkál/ordibál...
Uraim! Húzzunk itt egy vonalat! Ami történt, megtörtént - a nyomai úgyis olvashatóak a fórumon. Mi lenne, ha mostantól úgy próbálnánk meg beszélgetni a Project Carsról és a konkurenciáról, hogy közben nem hánytorgatjuk fel a múltbéli sérelmeket? Mi lenne, ha végre a játékról beszélgetnénk? Nem, senki ne válaszoljon úgy erre, hogy "de hát az úgy kezdődött, hogy ő visszaütött", mert akkor soha nem keveredünk ki ebből a mókuskerékből! Érett emberek leszünk és nekifutunk ennek a témának akkor még egyszer, vagy jön a modok-rockerek háború szimulátoros változata? -
Screenracer #10316 Azt hogy érted, hogy mióta idejöttetek?
Itt vagyunk már jó ideje. Legalább olyan jogunk van kinyílvánítani a véleményünket mint nektek, akik itt élnek az SG-n. Ezt a fórumot nem csak nektek tartják fent és semmiben se látom, hogy a hosszú ittlétetek alatt valami maradandót tettél volna le. Csak azt látom, hogy úgy érzed előjogok illetnek meg a véleménynyilvánításban és sért ha valakinek más a véleménye. Márpedig az hogy itt nyomatékosítottam a véleményemet az leginkább neked volt köszönheti a heti rendszerességgel megtartott CARS fikázásaidból kifolyólag. Ráadásul, pont te voltál aki minden valóságot nélkülöző kritkának éppen nem nevezhető hozzászólásaiddal próbáltad mindenkivel elhitetni, hogy te egy szimulátoros szaktekintély lennél. És csak rávilágítottam, hogy ez nem így van és kábé annyira kéne téged komolyan venni, mint bármelyik másik trollt.
Na, béke!
Utoljára szerkesztette: Screenracer, 2014.11.09. 15:27:46 -
#10315 ezzel az a baj, ha más ezeket leírja Carsról, kb jöttök ti és lehülyézitek ...
ezzel lehet vitázni, de ez így van amióta csak idejöttetek sg-re .....
Na béke ! :) -
SityiSXT #10314 Még egyszer hangsúlyozom: nem az AC-vel van baj, nem is azokkal, akik kedvelik az AC-t! A probléma azokkal van, akik elvakultan rajonganak valamelyik játékért, miközben a "konkurenciát" megalapozatlan, fals, nyers bírálattal illetik. Bármily meglepő, ez mindkét játékra egyformán vonatkozik, csak nálam elszakadt a cérna, amikor egy ilyenbe belefutottam már megint, így tiltakozásomat fejezem ki az aláírásommal. Hidd el, én lennék a legboldogabb, ha itt, a PC-s Project Cars topikban olyan társalgás folyna, ahol pro és kontra normálisan tudnánk beszélni a játékról, összehasonlítva a többivel. Az ilyenbe nem tartozik bele például olyan, hogy azért olyan X játék, mert én úgy érzem. Ez mitől lesz indok? És ha valaki totál másként érzi X játékot? Lehetetlen eldönteni, kinek az érzése a nyomósabb érv, mivel a végletekig szubjektív. Az már inkább megállja érvként a helyét, ha valami konkrétumra, valami tényszerűre lenne alapozva, és akkor azon lehetne vitatkozni - teszem azt, adott pálya adott kanyarját A játékban nem lehet normálisan bevenni a hülye FFB/szimuláció miatt, pedig a valósában vagy akár B játékban lehetséges. Máris van egy kiindulópontunk, ami valami tény, ezen el lehet indulni, és lehet rajta vitatkozni - abból szoktak kiindulni a személyeskedésbe fulladó viták , hogy például "Y funkció szar! Miért? Mert csak, én úgy érzem."
Nem tagadom, provokatív kissé a jelenlegi aláírásom. De adott a lehetőség, beszélgessünk! De ne úgy, hogy "A Project Cars árkádfos, mert én úgy érzem." A középkori emberek is meg voltak győződve arról, hogy a Föld lapos, mert úgy érezték - aztán jött Galilei... Nem kell, hogy tetsszen a Project Cars - de ha már bírálat tárgya, akkor érvekkel alátámasztott kritika legyen, ne csak egy érzelmektől fűtött ellenkampány.
Nekem alapvetően tetszik az Assetto Corsa, viszont azt nem csípem benne, hogy:
- nincs rendes sérülésszimuláció (Tudom, sérülhet a kocsi, de meglehetősen alapszinten van ez megcsinálva - ha odacsapok úgy rendesen a falnak egy Tatuust vagy egy Exost, akkor miért tudok továbbmenni? A kerekek miért nem esnek ki? Miért nem számít bele a kasztni lerongyolása az autó viselkedésébe?)
- nincsenek zászlószabályok (Elképzelhető, hogy ez szubjektív érv, de nekem olyan árkádos megoldásnak tűnik a mesterséges lassítás. A valóságban zászlóznak, kizárnak; nem egy játékba be van építve - az AC-ba miért nem?)
- a fékek szimulálása is messze van a tökéletestől (Ha már annyira realisztikus szimulációról beszélünk, hol marad a fékek felmelegítése, túlhevülése?)
Remélem látható, mire akarok kilyukadni? Nem muszáj reagálni az AC-s kritikámra, mert ez nem az a topik - de ha valami ilyesmi lenne megfogalmazva kritikaként a Project Carsszal kapcsolatban, az már egy jó alap lenne a vitára.
Peace! -
Screenracer #10313 Szerintem csak arról van szó, hogy van egy kisebb sznob társaság, akikkel el lehetett hitetni, hogy az AC több egy játéknál és ettől ők is többnek, különlegesebbnek hiszik magukat. Már az is kicsit beteges, ha attól valaki, valakinek hiszi magát, hogy mivel játszik. Az a helyzet, hogy azok a JÁTÉKOK amiket meg lehet venni Steamen vagy bármilyen más forrásból, azok bárki számára hozzáférhetőek. És ebbe beletartozik az AC-n kívül az iR, az rF1-2, stb... Na, ha valaki azzal jön nekem, hogy ő napiszinten a Ferrari és a hasonló nagynevü csapatok szimulátorán nyomja, na az különleges és az több egy játéknál. A többi, amit otthon a monitor előtt tudok tolni az csak egy játék, mégha milliós motion sim-mel is csinálom, akkor se több. Erről ennyit. Talán tényleg abba kéne már hagyni az efféle vitákat.
Utoljára szerkesztette: Screenracer, 2014.11.09. 12:16:26