30713
TES
-
#28478 Az biztos hogy nem egyszerű.... Pláne hogy annyi progi van hozzá és ezek a patch-ek...... Merged,bashed, meg még ki tudja mi. Ezek nem mennek. Nézem a videókat is,de valami összejön,valami nem. Szerintem a ZF patch-elés sem jó.... -
#28477 Joceruza
Az MCM-ben lehet kérni egy szabálykönyvet, ami rendesen elmagyarázza, hogy miként lehet tisztálkodni, különböző fokozatok, + animációk. Az alvásnál ha jól emlékszem 0 órától indul 56 óráig (halál). Fürdésnél pedig teljesen el kell merülnöd a vízben.
SaGa
Kemény lehetett a Stalker fordítás. A skyrim esetében szerencsére elég kiforrott minden (modok és eszközök terén). A legnagyobb gondot még a PerMa okozta mikor xml fájlból vett néhány szót és sehogy se lehetett megoldani az ékezetes fordítását, mert nem fogadta el a patcher (vagy érthetetlen szöveget készített vagy kilépett). Az ordinatorra fogjuk majd lecserélni azt is. -
SaGa #28476 Két nap az tyúkfing...
Amikor keményen Skyrimeltem, nagyjából 3 hónapig tartott, míg minden modot összepakoltam, összehangoltam és el tudtam kezdeni tényleg játszani. Addig csak pár perceket töltöttem a játékban, az első megtalált hibáig, zavaró ellentmondásig, javítottam, majd irány újrakezdeni.
Ugyanígy voltam az oblival, de a falloutokkal is. Most a FO4-gyel játszom ugyanezt, itt ráadásul még a modok is naponta változnak, túlságosan új az egész. Lehet, mire összerakok egy nekem megfelelőt (pl még nincs egy jól megcsinált éhség, szomjúság mod, de gyanítom a GECK-ig nem is lesz) beleunok, elteszem 2-3 évre, aztán majd mire a nagy overhaulok is kijönnek, elkezdem elölről az egészet...
Szappan, törölköző? Lehet, hogy nem a megfelelő helyen vagy, amikor használni akarod? Mintha lennének ilyen feltételek is... Menj arrébb pár métert, hátha...
Utoljára szerkesztette: SaGa, 2015.12.30. 10:41:40 -
SaGa #28475 Bocs, nem akartalak megbántani titeket, tudom, hogy mivel jár egy játék magyarítása, én stalker modokat fordítgattam egy darabig oroszról magyarra, mert az angolosításuk idegesítően gyenge, gyakorlatilag teljesen érthetetlen volt. Ott a modder lustaságától, hozzáértésétől függően néha scripteket kellett átnyálazni egy-két "beragadt" orosz szó miatt, mert lusta volt az ipse és nem csinálta meg az xml-ekbe a megfelelő tag-elt szintaxisú szöveget, hanem direktben beleírta a scriptbe, néha kétdimenziós tömbökbe, amiknél vessző volt a mezőhatároló, így fordításnál újra kellett fogalmazni mindent, gyakran még a mezősorrendeket is, hogy kijöjjenek a magyar ragozási szabályoknak megfelelő mondatok és ne kelljen vesszőt ahsználni.
Csak azért jutottak eszembe ilyen lehetséges hibák, mert óhatatlanul is becsúszhatnak, ha valaki megfeledkezik pl erről "a bsa megnevezése kötődik a hozzá tartozó esp nevéhez" szabályról. A kezdő modhasználó biztosan nem tud róla, míg egyszer bele nem keveredik, én is szívtam vele még az Oblivion idején.
Azt már meg nem mondom, hogy milyen modokat használtam. A SkyUI minden karakternél alap, meg a Winter is coming, a többi meg attól függően, hogy épp milyen karaktert játszottam. Ha a vadászt, akkor az állatvilág felturbózása (ez is vagy 3-4 mod), mindenféle craftok (nyílvesszők pl), a hátizsákokat gyártó mod, meg a fene se tudja még mi. Valami kajálós is, amihez kapcsolódik egy főzőcskéző. Amelyikhez volt összehangoló patch, azt választottam inkább, ha nem volt, akkor csináltam. Másik karakter (mágus vámpír, vagy mágus vámpírvadász, mikor hogy) nem kraftol, így felesleges lett volna bármilyen crafting, ellenben kellett olyan, amitől az alkímia meg a bűvölés megy jobban és a vámpírok is keményebbek...
Erősebb, változatosabb sárkányok, harcrendszer nehezítők, requiem és hasonlók, de ezekből is volt 3-4 féle. A skyproc-ot is használtam (mondjuk azt összepasszítani a MO-val nem volt egyszerű, mire találtam olyan filekezelőt (a TC nem volt jó), amit a MO-ból indítva adott megfelelő parancssort, futtatni a batcheket és pakolgatni ide-oda a fájlokat, sajna a FO4-hez még nem tudja ezt a funkciót a MO2 sem rendesen). Azért kellett nekiugranom a modösszevonásoknak, mert hamar átléptem a 256-os esm/esp határt.
Izé... A kardfogú szemleves nem inkább kardfogúszem leves? Így a szemlevesnek van kardfoga, és nem a kardfogú szeméből készült levest jelöl... -
#28474 Amúgy a ZF van most előtérben. Alváshiány folyamat 0, és a fürdés sem akar menni. 26%-on van. Van szappan és törölköző is. Addig eljutottam hogy beszappanozza magát (legalábbis gondolom az a kék habszerű textúra az az),de az istenért nem törölközik. -
#28473 A ti általatok fordított modokkal nem volt semmi gond. Azok nagyon jól működnek. Ezzel a rohadék Jaysus-al kellett bírkóznom,de erről nem tehettek. Így,hogy megvannak végre a textúrák, hibátlan. Most megint mással küzdök,de lehet meg tudom oldani.
Mondjuk jó lenne már egy kicsit kalandozni is,mert 2 napja csak modolok. -
#28472 SaGa
A fájlneveket soha nem fordítottuk le, azért ennyire nem vagyunk nagy magyarok. A legtöbbször az angol mellett egy másik nyelvű fordítást is felhasználunk a honosításkor, hogy elkerüljük a hibákat. A legnagyobb odafigyelést a szkriptek igényelnek, mert van amit lehet fordítani, de van olyan, aminél, ha belefordít az ember akkor tönkremegy. Legtöbbször az MCM-nél eshet meg, hogy eltűnik egy komplett beállításrész. Szerencsére annyira már vagyunk tapasztaltak, hogy ilyen szarvashibákat ne kövessünk el.
A fájlok csomagolását úgy oldom meg, hogy MO kompatibilis legyen, tehát lerántja az ember a .rar fájlt aztán MO-val feltelepíti (mindig felülre rendezve tömörítem a modot, hogy ne keljen szenvednie annak, aki felrakja).
Az RND és ZF összehasonlításnál azért kedveljük jobban a ZF-t, mert nagyobb a kompatibilitása más modokkal. A skyproc patcher-ről biztos hallottál már. Lefuttatva a ZF patchert minden mod által hozzáadott ételt bekategorizál. Az MCM-ben pedig külön tisztálkodási helyeket is ki lehet jelölni. A Complete Alchemy and Cooking Overhaul nevű mod magyarítása is ehhez lett optimalizálva, ezáltal összeadódnak a hatásaik.
Néhány kép:
1.kép
2.kép
Joceruza
Több telepítési oktató videót kell nézni a youtubon és könnyebben fog menni a program használata.
Utoljára szerkesztette: Prttp, 2015.12.30. 10:15:31 -
#28471 Mindegyikkel meg tudtam csinálni csak aJaysus-al nem. Ezért oldottam meg másként. -
SaGa #28470 Igen, ez a Primary needs. Szerintem az nekem sem jött be és én is talán az rnd-t használtam helyette, mert valami másik főzőcskés moddal (valami cookbook), meg egy olyannal, ami Skyrim vadvilágát turbózta fel egy kicsit, jobban össze lehetett hangolni.
OK, értem, a ccor. Akkor tedd fel a modokat rendesen, majd mindegyikből inaktiváld az esp-esm fájlokat azzal, hogy a modorgban egyenként átpakolod opcionálisba őket és csak a CCOR esp-jét hagyd meg. Viszont a modok legyenek bekapcsolva, hogy be tudja tölteni az erőforrásokat. A JaySus bsa-ját valószínűleg azért nem húzta be, mert nincs ott a JaySus esp-je. Ezt azért beleírhatta volna a modder a telepítési tanácsok közé... -
#28469 A ZF az a szükségletek. Éhes,szomjas,álmos,és még össze is piszkolja magát.
ZF elsődleges szükségletek. Így van fent MorrorHun-on. -
#28468 Amit ezek szerint elfelejtettem említeni,hogy a Complete Crafting Overhaul Remade miatt van ez a cirkusz. Ha a hír igaz, akkor bele van építve a Jaysus,Winter is coming,Bandolier és Cloacks of Skyrim. A CCO írja hogy a fent említett modoket esp és esm nélkül kell felrakni. -
SaGa #28467 Kifutottam a módosítási időből..
Szóval: ha jól értem, felraktál pár modot úgy, hogy a hozzá tartozó esm/esp fájlokat nem. Így gyakorlatilag csak az erőforrásaikat használod. Vagy van hozzájuk magyarított esm/esp és azt tetted melléjük?
Ha ez utóbbi, annak van értelme, az előbbinek nem sok.
Az utóbbi esetben a Mod Organizerrel a következőket csináld. Tedd fel a komplett modot (pl a Winter is coming-ot, [ez lehet a Közeleg a tél] ebből modból való a favágó fejsze, amit használnod is kell, különben megfagysz az út szélén) a mod organizerrel úgy, hogy bontsa ki a bsa-ját, ha az van neki. Aztán keresd meg a mod könyvtárát a mod organizerben és másold bele a Közeleg a tél esp-jét, az eredetit meg pakold ki az opcionális esp-k közé.
Nem tudom, hogy a magyarításnál magának az esp-nek a nevét is magyarítják-e, ha igen, az elég gáz, mert egy alapvető összefüggést rúgnak fel vele. A bsa fájlokat csak akkor tölti be a motor, ha van olyan nevű esp vagy esm fájl is. Ugyanez igaz a JaySus swords-re is. Ha van JaySus Swords nevű esp, akkor betölti a "JaySus swords" kezdetű elnevezéssel bíró bsa-kat is, ha nincs ilyen, nem tölti be. Ebből simán összejöhet az a probléma, amivel összefutottál.
Szóval: mindegyik magyarított modnak keresd meg az eredeti angol verzióját, telepítsd fel rendesen, kibontott bsa-kkal, pakoltasd ki az opcionális esp-k közé az eredeti esp-t és másold be a mod könyvtárakba a megfelelő magyarított esp-ket. Így biztos nem lesz gondod. Ha csak szimplán kihagysz ezt-azt az alapmodokból, jönnek a láthatatlan tárgyak...
Ez a kézzel kibontogatás is járható, de feleslegesen bonyolítod vele az életed. Az itt leírt módszer biztosan működik és ezzel kell a legkevesebbet melózni.
Mi az a ZF?
Utoljára szerkesztette: SaGa, 2015.12.30. 08:44:43 -
#28466 Hú... Ez nagyon alapos! Köszönöm! Ezt a dolgot nem tudtam,ezért csináltam úgy, ahogy. Kézzel semmit sem pakoltam be. Kerestem egy bsa-t kezelő progit,és kicsomagoltam vele Jaysus bsa-ját. A kapott textura és meshes mappát egy RAR fájlba tettem,majd a Mod Organizerrel tettem be. A Skyrim data mappa érintetlen.
De nem tudom mi történt,a Bandolier mod is visszakapta a texturákat. Ezt a műveletet sikernek könyvelem el.
Ami viszont nem teszik az a a ZF...... A ti munkátok szuper. Nagyon jó a fordítás. Maga a mod..... Minden hasonló modnál lehet állapotjelentést kérni simán egy billentyűvel. Ez a varázslatos cucc nem jön be. Nyomok egy Z-t és ha olyan helyen vagyok,önálló életre kel. Ez nagyon nem jó. Ennyiből sokkal jobban tetszett az RND. -
SaGa #28465 Először is, kézzel ne pakolássz semmit fel, mert csak összekavarod a dolgokat. A Mod Organizer semmit sem tesz a Skyrim\Data mappába, minden modnak saját külön mappája van a ModOrg mods mappája alatt, abban van minden, a maga helyén.
Másodszor: a Mod Organizer minden olyan mod felrakásakor, amiben van bsa fájl, megkérdi, hogy a bsa-t tagye-e fel, vagy a "loose files"-t. Ezt nem tudom, mire fordították, de gyakorlatilag azt jelenti, hogy kicsomagolja a bsa-t és felépíti a megfelelő könyvtárstruktúrát a mod saját mappájában. Ez azért jobb, mint a BSA-k használata, mert így az egyes, egymást felülíró erőforrás fájlokat (textura, 3d model, hang, menü, stb...) is jelzi a baloldali modlistában és te eldöntheted, hogy melyik legyen használva közülük. Vagy azzal, hogy azt a modot, amiben a használni kívánt változat van hátrább tolod a modlistában (a bal oldali listáról beszélünk, ahol a modok vannak, nem a jobb oldaliról, ahol a modok esm/esp fájljainak betöltési listája), vagy úgy hogy bemész az érintett modok "tulajdonságok" felületére és ott átteszed azt a fájlt, amit nem akarsz használni, mert inkább a másik modé tetszik, a nem betöltendők közé. Az most nem ugrik be, mi annak az almappának a neve, amibe ezeket elpakolja. Az esp fájlokat is így lehet mellőzni. Az adott mod tulajdonságlapján az opcionális esp-k "fülön" azt az esp-t, amit épp nem akarsz használni (mert pl valami általad nem használt modhoz illesztő patch, vagy a modder többféle verziót is csinált és ebből neked csak az egyik kell, stb...) a felfelé mutató zöld nyíllal átpakolod a felső "ablakba". Ezzel átkerül az options mappába, amiből nem töti be a fájlokat. Lehet, hogy a "kizárt" erőforrás (hülye egy szó, de nem jut eszembe jobb a resources-re) fájlokat is oda pakolja.
Szóval: ha a data könyvtárba csomagoltad ki a Jaysus BSA-ját, töröld ki, tedd fel a modot újra a mod organizerben és a felrakásnál add meg azt az opciót, hogy bontsa ki a bsa(ka)-t. A bandoliernél is hasonló probléma lehet. A láthatalanságot nem tudom mi okozza. Ha a modell hiányzik, akkor egy nagy sarkára állított rombuszban lévő kérdőjel szokott megjelenni az adott tárgy helyén, ha egy textura, akkor azt lila színnel jelöli a motor. Ha nem is látszik, annak valami fura oka van, valami biztos hiányzik, de nem tudom mi. Lehet (sőt, inkább biztos), hogy modsorrend gondod van és a bandolier esp-je, meg a hozzá tartozó "erőforrás fájlok" betöltődési sorrendje nem egyezik meg, valami elnyomja a modellt vagy a texturát. Megvan valahol, emiatt nem a szokott rombuszos vagy lilás jelzést kapod, de nem tudja normálisan használni a motor. Pár éve, mikor még modolgattam a Skyrim-et, tudtam, hogy mi az oka a láthatatlanságnak, talán meg is írtam ide, de már nem emlékszem. Anno az Oblitól kezdve a Fo3-akon át a Skyrimig, mindhez csináltam saját összevont modokat, 30-50 modból gyártottam egyet és elég sok ilyen hiba okát megkerestem, hogy javítani tudjam. Az alapelvek minden motornál egyformák, de vannak apró eltérések, így nem mindegyiknél pont az a megoldás rájuk.
Az alapelv: az azonos nevű "erőforrás fájlok" közül az lesz használatban, amelyik a betöltési sorban (mod organizer, bal oldali lista) az utolsó. NMM-rel vagy OBMM-rel, vagy kézi telepítéssel egyszerű a dolog, mert a később telepített mod egyszerűen felülírja a korábbi azonos nevű fájljait. Emiatt jobb a Mod Organizer, mert itt nem számít a telepítési sorrend, később is áthelyezhetsz egy modot a sor végére, így bármikor újraszervezheted magadnak ez egészet anélkül, hogy elölről kellene kezdeni a telepítéseket.
Ugyanígy az esm/esp fájlokban lévő objektumleíró adatrekordok közt is annak a tatralma lesz használva, ami utoljára töltődik be. Emiatt nem mindegy, hogy mi a mod betöltési sorrend. Ezeket kell szem előtt tartani, amikor összeraksz több modot.
Minden olyan modot, amiben bsa van, pakolj fel újra (vagy nézd végig böngészővel a modkönyvtárakat, vagy a Mod Organizeren belül a tulajdonságlapokat, azon látszik), de kibontva, és nézd végig a bal ablakban az összes olyan modot, ami mellett "+" "-" jeleket látsz. A konfliktusokat hasonlítsd össze egymással, és oldd fel, vagy sorrend mozgatással, vagy a nem szükséges fájlok kiszedésével. De ne töröld őket, hanem a Mod Organizeren belül pakold ki a megfelelő helyre.
Meg lehet oldani, hogy bsa-ban maradjanak az "erőforrások", de úgy csak a komplett bsa-t tudod előre-hátra tologatni, a modlistában a moddal együtt és így minden olyan fájl, ami ebben egy másikat "felülírna" együtt mozog, ami nem biztos, hogy megfelelő, emiatt jobb, ha ezek ki vannak bontva. Igaz, több helyet foglal, meg valamivel lassabb a betöltés, de nem tragikus.
Most a FO4-hez kellett egy olyan patchet csinálnom, ami 6 nagy és 3 kisebb "építős" mod cuccait hangolja össze, hogy mindegyik meg is jelenjen az építési menükben, és ne legyenek feleslegesen duplikált elemek. Rá ment három estém, de végre sikerült, viszont eközben kitapasztaltam a FO4 építési menüjének korlátait, így a következő ilyen mod beillesztése már nem lesz annyira szivatós. Ehhez már a FO4Edit-tel is kell mókolni. Illetve a Mod Organizerrel, de ez még nem kezeli rendesen a FO4-et, így azzal csak az alapokat lehet megcsinálni, a modok felrakását, a patchek készítéséhez kézzel kell ide-oda mozgatni az esp-ket, aztán a módosítottat vissza a helyére...
-
#28464 Sajnos így van,pláne a kezdőkkel.....DE nem adom fel! -
#28463 A modolás türelemjáték.
Minél több modot használsz, annál nagyobb az esélye, hogy valami elkeveredik, összeakadnak, stb.
-
#28462 Ááááááá! MEGVAN! (egy része)
Kicsomagoltam Jaysus bsa-ját és a kapott textura és mshes mappákat raktam csak fel. Meglettek a fegyók. Viszont a bandolinerrel nem tudom mi van. Ott nincs bsa,csak textur és meshes mappa volt.... -
#28461 Ne haragudjatok hogy megint velem van a gond,de nem tudom mi lehet a probléma!
4-es szintű vagyok,és elég cuccot gyűjtöttem ahhoz hogy craftingoljak egy-két dolgot. A listán amit meg tudnék csinálni,kapásból 4 fegyvert nem mutat és kettő Bandolier cucc. Nincs róla kép jobb oldalon. Legyártani le tudom őket,és használni is tudom,de mindegyik láthatatlan a kezemben.
Durva bárd, Favágó fejszéje (ebből van mégegy:Favágó fejsze,ami jól működik), Vadászkés, Északi bárd
Nem tudom ezek melyik modból származnak. A Közeleg a tél,Égkoszorú köpenyeit,Vállszíjak és táskák, Jaysus swords, ezeket mind úgy telepítettem fel hogy esm és esp nélkül,ahogy le volt írva.
Tudom hogy már nagyon unjátok a műsoromat,de nem bánnám ha valaki segítene. Nagyon köszönöm!
-
#28460 Köszi! Te használod a ZF primary needs modot? A patchelés nem teljesen tiszta. A patchert is a mod organizerrel indítom,és amikor beadja az ablakot, minden üres. Az other settingsre kattintva az unequip arrows together with bows jön csak elő. Jó ez így vagy valami nem stimmel? -
#28459 Helgent elhagyva, aktiválhatod a Helgen rebornt, de később is ráérsz vele, miután léptél néhány szintet..
A várost küldetések sorozatával építheted újjá, s kezdő, csóró karakter zsebében nem sok arany csörgedez, nem tudod kifizetni az épületek felújítását még.
Illetve elég sok helyre elküldenek, az is egyszerűbb lesz, ha már a térképe egy részét felderítetted.
Persze, vissza kapcsolhatod a modot , de egyenlőre még anyagi okokból nem tudod finanszírozni az építkezést (legalábbis úgy emlékszem, hogy fizetni kellett az épületekért.
Jó hír, hogy az egyik toronyba be is költözhetsz. -
#28458 Tehát! Another life-al kezdek,Helgen nélkül egy új játékot. Karaktert kreálok,alszom egyet éselvileg utána már aktiválhatom is Helgent? Nem kell semmi küldit csinálni hozzá ugye?
Viszont lehet meégsem teljesen jó a modolásom. Elysium estate fürdő a kertben..... ittam belőle egy kortyot,írta hogy felfrissülte és hogy hűvös volt a víz. ERRE az animáció után rögtön berakott a vendégházba. Ez mitől lehet? ZF patchelési hiba: -
#28457 Üdv!
Vagy használhatod még az alternate start modot (magyar). Hozzá van igazítva a Helgen újjászületikhez (helgen magyarítás leírásában benne van mit kell csinálni). -
SaGa #28456 Az Another life esetén a kezdő jelenetsor kimarad és nem a Helgen alatti barlangból kilépve kezdődik a tényleges játék (az alapjátékban addig tart a tutorial szekció). Annak aktívnak kell lennie induláskor, hisz utána semmi jelentősége. Indítsd el vele a játékot, majd amikor kijutottál a kezdő helyről, ahol beállíthatod az alap képességeidet és tulajdonságaidat és az onnan kilépéssel véglegesíted ezeket a beállításokat. Ekkor ments egyet, lépj ki a játékból, kapcsold be a Helgen reborn-t és folytasd a játékot. De a Helgen Reborn-t ráérsz később is bekapcsolni. Amennyire emlékszem én is használtam mind a kettőt. Általában egy vadásszal szoktam kezdeni (íjász karakter), és a Helgen reborn-t csak az után kapcsoltam be, hogy valami miatt az eredeti kijárat felől be kellett menni a barlangba, valakit megmenteni. De az sem kizárt, hogy ez már ahhoz a történethez kapcsolódó feladat volt.
Utoljára szerkesztette: SaGa, 2015.12.29. 13:57:12 -
#28455 Hoppsz! Valami nem jó.....
Új játékot kezdtem az Another life és Helgen reborn nélkül. Kiszaladtunk a barlangból,elhagytuk Helgent. Eddig jó. Bekapcsoltam vissza mindkét modot. A Helgen lehet jó lesz,de mi van az Another Life-al? Sajna igen gyatra az angol tudásom és a Google fordító is igen prímán működik, így nem értem most mit és hogyan kellene csinálnom. Ha Helgent választom,akkor nem kell a másik mod? Ha viszont az Another life-al kezdek,nics menekülés küldi. Igaz?
Jól bele keveredtem!
-
#28454 Köszönöm neked is! -
#28453 Köszönöm! -
SaGa #28452 Nyugodtan törölheted a Download könyvtár tartalmát. Amiket telepítettél. A ModOrganizer Download "fülén" jobbklikkre megadhatod, hogy amit installáltál már, azt törölheti.
A TES5Edittel való tisztítás nem nehéz, de nem is egyszerű, egy hozzászólásnál sokkal nagyobb terjedelmű lenne a részletes leírása. Több leírást is találhatsz a neten hozzá a kulcsszó tes5edit cleaning. Van valahol egy nagyon alapos TESxEdit használati útmutató is, talán még a FO3Edithez vagy a TES4Edithez készült, de mivel mind ugyanaz a program, csak átnevezzük a megfelelő játékhoz, gyakorlatilag a használati módja sem változik. A cleaning nagyon rövid leírása a S.T.E.P. oldalán. Ezt a "porjektet" érdemes tanulmányozgatni, ha Skyrimet akarsz modolni, még akkor is, ha e magad nem akarsz modot készíteni, csak a meglévőkből többet is használni együtt. A cleaning egyébként csak annyit csinál, hogy eltakarítja az esp-kből azokat a rekordokat, amik semmit sem változtatnak az eredetihez képest (identical to master), és azokat, amik egyáltalán nincsenek használatban. Valamivel kevesebb lesz a töltési idő és a memóriafoglalás, de nem jelent gondot az sem, ha nem csinálod meg.
Utoljára szerkesztette: SaGa, 2015.12.29. 07:24:52 -
#28451 Azt a modot csak Helgen elhagyása után szabad aktiválni (ezt le is írták a mod ismertetőben).
Kapcsold ki a modot, kezdj új játékot, majd csak akkor kapcsold be, ha már Helgent magad mögött hagytad .
Az sem baj, ha lépsz néhány szintet, elég jól megsétáltatják a karakteredet a küldetésekkel, valószínű, hogy úgysem ezzel a küldetéssorozattal kezdenéd a kalandozást. -
#28450 A modolás úgy tűnik hogy összejött,de mindjárt az elején megakadtam.
Használom az Another life és a Helgen rebuild modot is. Mivel új játékkal kezdtem,így ha minden igaz,nincs Menekülés küldetésem. A Helgen újjáépítése leírásában szerepel hogy a Menekülés küldi befejezése után lesz jó az új küldetés. Hogyan lehet megcsinálni hogy jó legyen?
Nagyon hálás lennék ha ismét segítene valaki. -
#28449 Ha mindeni gaz,összejött a mutatvány. -
#28448 Nagyon köszönöm a segítségedet! A világ egyik legjobb játéka ismét felkeltette az érdeklődésem,hála nektek,fordítóknak! Megpróbálom feltenni a ZF-et mert hiszek neked. Az OBIS-re visszatérve,benne van a játékban és elvileg működik. Azért nem értem miért írja hogy nem támogatott.... -
#28447 Joceruza
Hol is kezdjem :)
Ne a RND-t használd, mert a ZF Elsődleges szükségletek sokkal jobb. Megtalálod a pluginok között, Kull fordította, magyar nyelvű és ne felejtsd el lefuttatni a patchert.
Moddoláshoz mindenképpen mod organizert használj, mert az nem teszi tönkre a skyrim/data könyvtárat, mint a NMM. A letöltött fájlokat nyugodtan törölheted (Mod Organizer downloads mappa).
FNIS telepitése MO-nál
Végül, az OBIS magyar nyelvű verziója a legfrissebb (tudom, mert én fordítottam).
Nyugodtan kérdezz a morrohun fórumában, ott többen vagyunk és vannak oktató videók is linkelve. -
#28446 Ezek a modk (mert jó sok van,nem egy darab) a Mod Organizer downloads mappájában vannak. Onnan istalláltam őket. -
Madi92 #28445 Nem vagyok szakértő, többiek majd kijavítanak, de ha Modmanagerrel csináltad, akkor elvileg lehet, viszont ekkora fájlt gondolom manuálisan kell telepíteni és gondolom felülír egy rakás fájlt, szóval nem, nem hiszem, hogy menne utána a játék. -
#28444 Egy hülye kérdés:
Amiket letöltöttem modokat és installáltam,azt nem szabad letörölni? Majd 10 Giga..... -
Madi92 #28443 Egyszer nekiálltam lefordítani, de túlbecsültem a képességeimet és a türelmemet.
Utoljára szerkesztette: Madi92, 2015.12.28. 17:50:43 -
#28442 Először is! Nagyon hálás vagyok a segítségedért! Sajnos igen kevés az ilyen ember.... DE! Azért nem adtam fel!
Nexus-sal kiiktattam az összes modot amit azzal telepítettem. Nexus unistall. Kezelésbe vettem a Mod Organizert és felpakoltam vele a modokat.Próbáltam nem teljesen össze vissza pakolni fel őket. Hála a fordító csapatnak, sok olyan modot is betettem amit eddig nem. A "nincs játék adat" dolgot úgy oldottam meg hogy újracsomagoltam az érintett modokat a felesleges mappák nélkül. Bejött.
Miután felraktam a modokat,átnézettem a LOOT-tal. Volt hiba nem kevés,de nagy részét megoldottam. Ami nagyon nem tiszta,az az a dolog hogy hogyan kell a TS5Edit-tel tisztítani dolgokat. Pl.:Update,Dragonborn,Heartfires,Dawnguard esm-eket. Ezeknél ottmaradt a warning jelzés. Majd a LOOT-tal beállíttattam a helyes plugin sorrendet.
Viszont van egy mod amivel sehogy sem bírok..... FNIS Behavior....ezt nem tudom betenni a többihez. Pedig állítólag jó és sok modnak kell.
+Az OBIS (Organized Bandits in Skyrim),amire azt írja hogy nem támogatott. Ezt a MorrorHun oldaláról töltöttem le. Ez a magyar 2-es verzió. A Nexus-on pedig már 2.02-es van fent,de ugye az nem magyar.
Igazából eddig jutottam a nagy modolásban.
Újfent köszönöm a rám áldozott idődet!
Biztos járnak fel ide a MorrorHun csapatából is,nekik is nagyon hálás vagyok a fordításaik miatt! Nagyon köszönöm! -
Although #28441 Szimpla be kell állítani a data könyvtár szintjét. És akkor megjelenik a good. -
SaGa #28440 Elvben a Mod Organizer képes beimportálni az NMM-rel felrakott modokat. Én mondjuk nem tenném. Fel kell rakni az alapjátékot, a petcheket, a dlc-ket, a magyarítást és az skse-t, meg talán a SkyUI-t, ha használod, mert annak a Mod Organizeres telepítése kicsit szivatós (colt, amikor utoljára néztem). Feltételez egy olyan fájlt, amit neki kellene felraknia, emiatt csak "erővel" lehet rávenni a telepítésre. Ez legyen a kiindulási alap. Minden más modot meg a Mod Organizerrel... Szerintem.
De ez az én heppem, mert pont azért használok Mod Organizert, hogy pontosan lássam, melyik mod mit ver fejbe egy másik modnál, eldönthessem, melyik a fontosabb és azt tegyen a betöltési sorrend végére. A bal oldali ablakban rendezgetve tudod az erőforrások (texturák, hangok, 3D modellek) sorrendjét kezelni, míg a jobb oldaliban az esm/esp fájlokét és a kettőnek nem kell feltétlen egyeznie modok szerint.
Neked nem kell ehhez ragaszkodni, csak megkönnyítené a későbbi módosításokat, ha esetleg újabb karaktert indítanál más modkészlettel, vagy kipróbálnál még néhány modot, amit most még nem.
A "nincs adat a legfelső szinten" hiba a modder hülyesége, mert nem a data könyvtár tartalmát csomagolta a tömörített fájlba, hanem magát a mod könyvtárat. Bökj rá a jobbra mutató nyilacskára a pipa mellett, kinyílik a "fa" és tologasd fel az esm/esp fájlt és az erőforrás könyvtárakat (ha vannak) a "felső szintre" ahol a <data> van, majd az Unofficial Skyrim Legendary.... elől vedd ki a pipát, hogy azt ne tegye föl, mert felesleges.
Utoljára szerkesztette: SaGa, 2015.12.28. 14:53:01 -
#28439 Mert ugye valami nemjó......
Nem megy ez nekem.....