30713
TES
-
csokolade89 #28558 Hali!
Visszatértem megint a játékhoz és szeretném a régi kinézetet elővarázsolni, vagy jobbat. Ehhez nálam alap a Sharpshooters ENB. Viszont valamiért nem működik. Moddolás már elég rutinosan megy, ahogy ezzel sem szokott baj lenni. Ennek ellenére most nem értem miért nem működik. Minden a helyén, 90%-ban a régi modok vannak eddig aktiválva, sorrend pipa. Mégsem jó.
Valakinek ötlet? -
#28557 TESV Legendary steamen 75% off, 7.5Euro -
#28556 Dobtam ezt a verziót is és csak Magyarított modokat rakok fel tisztán a morrohun-ról.
Egy valami nem tiszta kicsit. Van ez a Unofficial Skyrim Legendary Edition Patch, elég csak ezt az egyet használni és nem kellenek a régi unofficial patch-ek? Vagy a modok miatt kell ez is meg az is?
Vagy olvastam erről az usleep script-ről, hogy amelyik mod igényli a régi unofficial patch-eket azokat tes5edit-el kell szerkeszteni?
-
Anonymusxx #28555 400 mod felrakása után persze hogy nem jó a magyarítás... -
#28554 Letöltöttem ezt a The Journey-t fel is raktam.
Amikor indítom az skse-vel akkor ez a hibakód fogad. Megnyomom vagy 10x és elindul a játék!
Ha felrakom a Magyarítást akkor meg fele-angol fele Magyar :(
-
#28553 En soha sem cleaningeltem Tes5Edittel, az mire is jo? csak a duplikalt beallitasokat szedi ki nem? -
#28552 ha jol tudom a Skyrim memorialimitje valami 3,xGB-nal elfogy, szovvan neked 16GB ramod, ha ennyit tud kezelni a jatek.
Ha olyan 8K texturepackot teszel fel ami melle meg megy par grafikai meg mesh modosito mod is akkor kalap kabat :)
egyebkent is fhd-re eleg a 2K. -
Samurai84 #28551 Nem vagyok a Skyrim modolás szakija,de nekem egy szaros notebookon futott kb. 90-100 moddal gyakorlatilag hibamentesen.
1. Unofficial patchek fel, ez megkerülhetetlen, gondolom fent vannak, SKSE szintén.
2. Kerüld a script-heavy modokat
3. Ha Nexusról töltöd őket, akkor érdemes elolvasni a Bugs fülön, hogy jeleztek-e gebaszt, vannak-e rá panaszok... ha igen, keress más alternatívát (szinte minden főbb cuccnak van másféle verziója)
4. használd a LOOT-ot, ha csak egy hibát is jelez, akkor azzal a moddal valami nem kóser. nekem is írt kb. 9 warningot, de csak mert lusta voltam megtanulni a TES5Edittel cleaningelni... ez nem okoz akkor hibát, hogy pl. kidobjon, de ha errorokat ír az gond lehet.
5. SKSE-vel índítsd a játékot, mert sok script csak így fog működni (ha nem az összes)
6. géped rendben van gondolom.
7. érdemes olvasgatni a modleírásokat, hogyan érdemes telepíteni, mikkel akad össze, mit kell előtte felrakni (requirmentsnél jelzi)
Ha nagyon küzdesz, keress rá a The Journey modpack-ra. Oroszok rakták össze, letesztelték, és csak sok sok GB-nyi adatot kell a Skyrim mappádba másolni, nem kell semmit telepíteni. Kb. 400 mod van benne, mind működik, letesztelték. Szerintem itt is használják páran. Ez ENB-vel fut, tehát viszonylag jó gép kell hozzá.
-
#28550 Az a baj, hogy ezeket senki nem tudja megmondani mi lehet a baj! Most kimentem megcsinálni egy küldetést Fehércsermelyen kívülre, de amint visszamennék a városba kivág az asztalra! Kérdem én MIÉRT? mikor nem csináltam semmit!?
Utoljára szerkesztette: cikasz, 2016.02.07. 11:02:00 -
#28549 Furcsa lenne ha 16gb ram elfogyna :)
Használok LOOT-ot persze, az meg, hogy egyesével kikapcsoljam túl sok van (69db) :)
-
#28548 A modok a gond, de nem kimondottan a sorrend, hanem elfogy a ramod. SSME, vagy legújabb SKSE és kapcsold be ezt a modulját. -
Alexzel #28547 Használsz mod sorbarendező programot? Én a LOOT-ot raktam fel, de vannak mások is. -
b1988 #28546 Nekem is volt ez a gondom, nem mindegy, hogy milyen sorrendbe töltődnek be a modok.
Nem emlékszem a program nevére már de kiírja hogy melyik mod miért száll el mi az elő követelménye, így rendbe tudod rakni a modok betöltési sorrendjét. -
#28545 Szerintem próbálgasd mod managerrel kikapcsolni a modokat aztán egyesével be, és próbálgatni melyiknél akad ki, aztán azt likvidálni, sziszifuszi munka de úgy nem lehet játszani ha kilép mindig. -
#28544 Tököm kivan ezzel a játékkal! Az egyik épületbe simán be tudok menni de a másikba meg nem mert kidob az asztalra :(
-
#28543 Na úgy néz ki megtaláltam! Az Open Cities Skyrim miatt lépett ki.
Vagy az nem jó nálam vagy ami valószínűbb valamivel összeakad. -
#28542 Van, de volt már mikor pár méterrel továbbjutok. Vagy kipróbáltam azt is, hogy nem az úton köelítekl hanem a falmentén és akkor is kilépett.
És a kezdő faluban is volt ló. De megnézem kikapcsolom hátha :)
-
#28541 Esetleg van a modjaid közt lovakat módosító is? Hátha az tréfál meg. -
#28540 Sziasztok.
Újraraktam a játékot, felraktam pár modot (legtöbbet a morrohun oldalról) és van egy kis problémám.
Nem tapasztalt valaki olyat, hogy közeledik Fehércsermelyhez kb ott ahol a lovat is lehet venni a nagy kapu előtt és egyszerűen kivágja a játék az asztalra? Semmi hibajelentés csak bezáródik a játék és kész!
köszi -
Trucker01 #28539 Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni. hogy mióta megvan a Dragonborn kiegészítő a Wrye Bash-ban, mikor "mark mergeable"-t nyomok az esm/esp fájlokra az összesnél szinte azt írja, hogy Unsupported types, ez mitől van és mit lehet vele csinálni?
Utoljára szerkesztette: Trucker01, 2016.01.30. 23:27:12 -
#28538 Mivel mostanában lett kész a dragornborn és társai kiegek magyarosításai, neki is veselkedtem egy új karakterrel, nekem kicsit keményebbek Solstheim szigetén az ellenfelek mint skyrimben, de nem is baj, lehet csak túl gyenge volt a karakterem, Stahlrim páncélt is sikerült készítenem, ami nagyon patent kinézettel rendelkezik(főleg női karakteren), nem is tudtam amúgy eddig hogy van ilyen craftolható páncél is a játékban. Ja és köszönet a morrohun csapat tagjainak a remek munkájukért, és azért hogy immáron a kiegeket is élvezhetik azok akik kevésbé jók angolból! Köszönöm :) -
#28537 Szia! Igen.
Utoljára szerkesztette: Savaran, 2016.01.25. 19:06:04 -
#28536 Annyira kevés időm van játszani (néha 1-1 óra), hogy az átpakolás túl sok időt venne el
A nagyobbik gond nem is ez, hanem hogy csak 128-as SSD, ez így a felét lefogná, már most sincs ennyi hely szerintem...
Rita: többnyire igen, fejből most nem vágom de szerintem Skyrimban is.
Utoljára szerkesztette: DonnieBrasco, 2016.01.25. 15:38:22 -
#28535 Sziasztok, most csöppentem bele ebbe a világba a magyarítás megjelenésének apropójaként. Egy gyors kérdésem lenne. Grafikai megvalósítás szempontjából a Beállítások/megjelenés alatt az a szebb, ha a csúszkák a jobb oldali irányba vannak húzva? -
#28534 Utólag is át tudod tenni, mklinkkel átsymlinkeled, Steam észre sem veszi hogy történt valami. -
#28533 No, az új gépem teljesítményén felbátorodva, feltettem azt a 450+ modot tartalmazó orosz megapackot (The Journey), és hát igen, egy teljesen új játékom lett.
Teljesítmény: szabadtéren 25-30 FPS a jellemző, alá szerencsére ritkán esik. Beltereken stabil 35+. Ja igen, és már megint a GPU a szűk, mert az enb-t kikapcsolva stabil 60 FPS kint is :)
Maga a játék nagyon kemény. Enni-Inni-aludni, cipekedni, stb.. rohadt drága minden, de sokkal több a tárgy is, minden hordó aranybánya (is lehet). Napok óta csak Riverwood környékén mászkálok, 2 fordulóból pucoltam ki egy nord ősi sírt, lassan 6. szintű vagyok, de még mindig a falu környékén bolyongok :) A crafting durván sok ideig tart, nincs több összevissza spammelés, azt gyártom ami kell, mert egyébként az összes kajám megrohad az inventoryban, meg végkimerülök, és a kocsmai alvás is drága... Csak épp elég kiválogatni, a sok száz (ezer?) kraftolható cucc közül.
Hát erre így egy fél élet is kevés lesz, de hajrá :) Nagyon bejött eddig! És stabil is, egyetlen hátránya, hogy nem SSD-re tettem, így kb. 3 perc mire betölt. Utána viszont elfogadhatóak a töltésidők.
Lehet, veszek még 8G RAMot...
Utoljára szerkesztette: DonnieBrasco, 2016.01.25. 14:48:29 -
#28532 Skacok ha jól tudom van egy szoftver ami kifejezetten a játékok mentését tárolja el. gamesave-manager -
orkodo7236 #28531 Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek az egyik kiegészítővel kapcsolatban. Megépítettem a saját házamat /hivatalos kiegészítőben/ már csak az oltárt kellene befejeznem a pincében. De sajnos lövésem sincs hol találhatnám meg az istenek medáljait. Melitele megvan, a többi nincs. Valaki esetleg tudja? Előre is köszönöm a válaszokat. -
#28530 Én az ilyen felhő mentés sz@rokat ezért nem is használom, vagy vinyón vagy pendrive-on tárolom a mentéseket az a biztos... -
#28529 Hat akkor nagyon a procko viszi a primet a toltesi ido csokkenteseben, mert nekem 20+ mod van felrakva, es nem tolt tobbet 10 masodpercnel sosem. FHD, texture packok, Towns and Villages enchacted, stb.
I7-2600K, 8GB Ram, HD6870 1GB, 500GB Seagate Barracuda 7200.12.
Ha hazba megyek be vagy ki az meg max 2-3 masodperc.
Kerdeznek.
Elvileg a steam menti a jatekallasokat nemde?
Akkor hogyhogy a game ujrarakasa utan csak a 47-59-ig vannak meg a menteseim, a nagy 5x-es karime pedig sehol? -
Anonymusxx #28528 Nekem kb 20 mp -tól 1-2 percig is eltarthat a töltés, a merevlemez nagyon szét van töredezve, és amúgy se túl gyors, lehet akkor ezért..
Általában könyvet szoktam olvasni töltés közben :) -
#28527 Nekem ugyanez van, grafikus modok nélkül kb 2-3 másodperc a töltés bárhová ha átmegyek, nincs ssd-m
-
#28526 Töltési időt egyszerű lecsökkenteni csak nagy ára van.
A legjobban az ini fájloknál lehet állítgatni: Ha tudsz angolul, akkor ezt nézegesd, ha nem akkor van program is ami generál neked. Arra számíts, ha lecsökkented a töltési időt, akkor növekszik a lag.
Skyrim Performance PLUS - A kis jelentőségű textúrák méretét csökkenti le.
Skyrim Project Optimization - A leírás alapján a játékos által nem látott terek feldolgozását csökkenti le.
SSME - Skyrim Startup Memory Editor - Az SKSE része már egy ideje. Növeli a játék által hozzáférhető memóriaméretet.
CTD and Memory patch ENBoost - Ha nincs is ENB-d akkor is gyorsít a játékon és kevesebb kidobálás van.
Safety Load - Csökkenti a kidobás esélyét és a betöltési időt. Ha végtelen töltőképernyőt észlel, akkor kidob az asztalra. -
Anonymusxx #28525 AMD X6 FX-6300 3.5GHz AM3+, 8 gb ddr3 mem -
#28524 A processzorod milyen paraméterekkel rendelkezik? Mert szerintem a betöltés sebessége attól is függ. -
#28523 ~2x. Attól is nagyon függ hogy a HDD mennyire töredezett, SSD-nél ilyen nincs. -
Anonymusxx #28522 Megnéztem, 5400 rpm merevlemezen van a rendszer, és a játék, az ssd-től mennyire lenne gyorsabb?
Amúgy nem használok modokat... -
#28521 Dehogynem. SSD + no mods. -
Anonymusxx #28520 A betöltésen nem lehet gyorsítani valahogy? Elég rossz hogy akárhova bemegyek tölt egy-két percet..
Bemegyek valahova - tölt - felveszek egy küldit, kijövök - tölt- gyors utazás a célhoz -tölt - bemegyek a dungeonba - tölt - pár perc játék, kijövök- tölt- gyorsutazással vissza - tölt - be az épületbe leadni a küldit - tölt....
Jóval több időt vesz el a töltés mint maga a játék, nem csoda hogy ilyen hosszú a játék, és még az elején vagyok, de emiatt már kezd elmenni a kedvem tőle..
Utoljára szerkesztette: Anonymusxx, 2016.01.23. 19:42:59 -
SaGa #28519 Bocs, javítanom kell magam. Az emlíetett modpack 400 modot tartalmaz és 31 GB... The Jurney a neve és innen lehet lehúzni a torrentjét. Nem kell megijedni, csak az oldal orosz, a modcsomag angol.
Utoljára szerkesztette: SaGa, 2016.01.23. 08:33:40