30713
TES
  • mac83
    Sziasztok,

most vásároltam meg a skyrim legendary editiont. mielőtt nekikezdenék újra, fel szeretnék tenni pár modot amitől szebb lesz, kérdésem az volna, hogy létezik-e valami pakk, mert igazából nincs sok kedvem egyesével belepakolgatni a dolgokat.
    grafikai változásokra gondolok, pl szebb víz effekt, élesebb textúrák, szebb árnyékok stb.
    köszönöm a válaszokat

szerk.: az alább linkelt 400 modos pakk kicsit sok nekem, megelégednék egy egyszerűbb verzióval, nem vagyok annyira grafika őrült, csak az alap azért mégsem a legszebb :)
    Utoljára szerkesztette: mac83, 2015.11.16. 21:17:43
  • Mr_no_NaMe
    Haver, nekem elsőre HIBÁTLANUL futott, semmi crash, semmi fagyás. Szigorúan a leírtak szerint kell telepíteni, és minden fasza. Lehet finomítani az enb beállításokon is ha akad, keress rá gúglin: ENB performance tweak.

Én is régen 60-80 modot próbáltam összehozni, de totál káosz lett a vége. Ezek tényleg összerántottak egy 400-450 modos pakkot, és nagyon nagyon úgy tűnik, hogy működik is! Én nagyon örülök, hogy rátaláltam erre..mondjuk a srác le is írja, hogy neki ez 2 éves munkája gyümölcse ez a csomag.
  • Samurai84
    Permadeath kikapcsolható (dead is dead törlése) Én is ki fogom... Nekem mondjuk ez a halálrafagyós, éhezős dolog is furcsa még, szokni kell.

Köszi, működik, bár valami d3d11 hibával indít, de ezt leszámítva megy. Ez lehet a gyengus GPU miatt van, notebookon tolom. ENB erősen visszafogja, azt kikapcsolva flottul megy. 1K-s cucc jelentősen csökkenti a töltési időt, hát igen, ehhez kellene az SSD...
    Esetleg arra valaki tud megoldást, hogy az ENB miért nem ismeri fel a dedikált GPU-t notikban?

Faszán összehozták a ruszkik, minden fontosabb cucc benne van, és ha tényleg stabil akkor ez nagyon komoly. Nem értem miért támadják őket amúgy... én csak kb. 60-80 modot próbáltam szinkronba hozni, de hadd ne mondjam... Nem értem miért baj ez hogy kidobnak egy kipróbált, letesztelt pakkot ami működik is, és nem kell hozzá hackernek lenni, hogy működjön.
  • Mr_no_NaMe
    Nekem egyedul ezzel a permadeath cuccal van bajom. A survival moddal egyutt igy mar tenyleg gyilkos. Ha magus is szeretnel lenni, az elejen mindenkeppen csapkodni kell, mert nagyon gyengek az occso varazslatok.

en elvittem whiterunig, hogy megnezzem kifagy-e, de nem. most melo, este pedig bele szeretnek rakni 1-2 orat.
  • Mr_no_NaMe
    Azok a linkek nekem is halottak. En fogtam es nyomtam egy ultrat.

i3 4.gen procival, r9-270x karival es 8 giga rammal stabil 25-30 föpösö. viszont ahogy a leiras is irja, 1k texturakat eri meg hasznalni. konkretan 1366x720 felbontasban nincs kulonbseg.
  • Samurai84
    @Mr No Name: az meg tudod írni hogy a telepítésnél a 2. részben miket kell átállítani, mert a linkek a readmeben halottak, erre az orosz fórumra meg nem szívesen regelnék be :D
  • Wreck86
    Még mindig tud újat mutatni a Skyrim, illetve találok új küldetéseket.! :D
  • Mr_no_NaMe
    Nos. Kull pakkja se rossz, de rengeteget kell vele szopni és nem annyira profi azért :( Bocs Kull.

Ez a kb 450 modos pakk viszont nagyon nagyon durván hasít. Semmi bug, semmi probléma. ENB be van töltve, a játék gyönyörű, és nem is szaggat. 1k textúrákkal kurva nagy látótávolsággal folyamatos 30 fps.

Ebben a pakkban tényleg MINDEN, benne van amit eddig legyártottak modot, és van értelme. Sajnos kibaszott nehéz a permadeath miatt, és a survival mod miatt, de ez van. Legalább nem unom meg olyan hamar.

Aki újra akarja kezdeni a Skyrimet, az csak ezzel a pakkal tegye! Skyrim telepítés + modok kicsomagolása + átmásolása kb 1 óra. A modokat üzemkésszé tenni, a loadordert bemásolni stb, 2!!! perc. Fallout 4? Hagyjukmár xD
  • Mr_no_NaMe
    400 modot magába foglaló pack

hátha valakit érdekel!
  • Samurai84
    Bocsi ha sok hülye kérdést teszek fel de muszáj :D

- érdemes DUEL mod mellett feltekerni max.-ra a nehézséget? sokszor még a közepes fokozat is megizzasztott, pláne a sárkányok / varázslók legyőzése?
    - első kérdéshez kapcsolódóan, érdemes követőket felvenni, pl. Inigo trailer alapján nagyon komoly, de nem vesznek el a játékélményből? (nem lesz túl könnyű tőlük a harc pl.?)
    - warzones-t használja valaki? mi a vélemény róla?
    - a jobb páncél / fegyver megjelenés az szinthez kötött ill. ami craftolható az craftolható ha megvan a cucc hozzá?
    - az ENB-k nagyon eszik a gépet? notebookon gondolom felejtős...
    - a followereknek oda tudok adni olyan lovat amit megveszek és nem használom éppen?
  • Mr_no_NaMe
    Kicsit jobban megnéztem ezt a Kull féle csomagot...hát le a kalappal. Azt hiszem azt rakom fel :) Talán több mod is van benne mint 60 :D
  • Mr_no_NaMe
    Sziasztok!

Erről a leíráscsomagról mi a véleméynetek? Elég sok modot tartalmaz, mondjuk 1-2 link hibás...

Ez az oldal azért készült, hogy összegyűjtsön vagy 60 modot ami alapvetőnek számít, és megmutassa, hogy kell feltelepíteni, hogy minden működjön mindennel. Nekem csak az az 1 problémám van, hogy pár olyan mod nincs benne amit én használtam régen, mint pl a Skyrim Redone és társai.

Nagyon sokszor elgondolkodom azon, hogy felpakolom a Skyrimet mert nagyon szeretem, de soha nem tudtam összehangolni azt a 60-70-80 modot...
  • Although
    Nem láttam újabbat még.
    Ez az a verzió ahol tökéletesítette a patchert és most már lehet más modokkal is használni.
    Ha elolvasod a changelogot láthatod mi változott.
    Bár továbbra se érdemes nagyon más modokkal legalábbis skyre és egyéb együtt használni hiszen az összhatást rontja és ebbe minden benne van ami a főbb modokban, mind alchemy mind perk mind harcrendszer szinten, továbbra is ha elfáradsz akkor dupla sebzés rajtad. Továbbra se szeretnek az érintett istenek ha nekik nem tetsző dolgot csinálsz stb, stb. :) Ami viszont jó mostmár lehet együtt futtatni az unofficial patchokkal. Amik szintén lényegesek. Ha élvezhető terméket akarunk.
    Ja 1.9.2 a legutolsó, miért nem mod organizert használsz?

Utoljára szerkesztette: Although, 2015.11.07. 07:14:05
  • steweee
    mi az utolsó elérhető verziószám ? nexuson 1-9-1-van, de az augusztusi frissítés. és szeptember 29-re írt posztot az ügyben és jelzi hogy november 3-án lesz vmi frissítés, de az még nincs fennt
  • Although
    Ja igen lv20-25 alatt ne is kezdj sárkányosdiba. Nekem egyszer ment de kellett hozzá ötletelni. Az egész élővé vált a sárkány rettenet, az üvöltés hatására épeszű átlagpolgár menekül ezt látod is. Csak a legkeményebb marad. A vámpir detto lv25 környéke amikor már állva maradsz. De ez élvezhető módon az újításokkal szinkronizálva.
    Utoljára szerkesztette: Although, 2015.11.05. 20:15:53
  • Although
    Egyébként pár hete, csodák csodája eljutottam a kiegek és a végső harc utolsó részéig a játékkal, hála xarriannak és Ogerbossnak. Főleg az utóbbi behozta a játékba azt amit régi játékosnak kell. nem veled szintező világot és a logikát.
    A boss harcok élménybe mentek. Nem hardcore de a világhoz illő. Kb 3-5 visszatöltésen keresztül agyaltam a Dragonborn kieg harcon. Megfelelő szint felett is. Végül a megoldás után nem volt nehéz de ez az rp lényege. Harkon harc is jó volt 3 visszatöltés és kis szerencse. A sárkány harcok is taktikusak. Minden olyan mintha az oblivion idején játszanám,csak a sztori kicsit gyengébb. És lehet jobb is a harc. Szóval aki unja a monoton harcot most már le töltheti a requiemet. Nem hardcore mint Xarrian idején, inkább tökéletes a világhoz. Sose gondoltam be fogom fejezni ezt a játékot. De ezzel most közel van. Egyedi perk rendszer, rengeteg javítás, ami már elfogadható. És a fejlődés vált elsődlegessé. Ez a csávó visszahozta a múltat ebbe a játékba.
    Utoljára szerkesztette: Although, 2015.11.05. 20:08:46
  • Although
    Kegyetlen érzés, mikor realizálod a technikai feltételek mellett már nincs meg a szándék folytatni ezt a szintet már.
  • Although
    Egy érdekes video a múltból. 1 éve van talán mikor láttam,
    azoknak akiket érdekel az eredet, és tudnak angolul.
  • Savaran
    Most néztem a morrohun oldalon a kiegészítők magyarosítása kész, lektorálás 96%, lehet magyarul fogunk Dragonbornozni Karácsonykor? :)
  • Samurai84
    Pedig még a mod is fent van amitől bemenekül mindenki a házba ha jönnek ezek a férgek (de ezek szerint nem működik :D) egyelőre szerintem még nem nyírtak ki senkit, néhány őr bánta... Dawnguard tag vagyok, szóval hamarosan érik a pusztulásuk.
  • genndy
    Ha végigviszed akkor a városokban igen, téged vadonban néha akkor is betámadnak.
    Igazán fontos NPC-k essentalok, halhatatlanok, de simán megölhetnek mellékküldetést adót, az árusokat meg előszeretettel pusztítják :( Aki meghal az nem támad fel, van rá konzolparancs, de rizikós, simán bebugolhat.
  • benőmenő
    A legtöbb kulcs npc-nek, ha elfogy a hp-ja csak letérdel egy időre, majd éli tovább életét.
    Ez némely őrre is igaz, ezért voltak olyan bátrak :D
  • Samurai84
    Sziasztok!

Ha végigviszi az ember a Dawnguard-ot, akkor megszűnnek a vámpír támadások? Kb. level 7-8 lehettem és megtámadta Whiterunt 2 Master Vampire, 2 Hound, meg egy segéd... ha nincsenek az őrök végünk. Éljen a hős Dragonborn :D
    Ja még valami: mi van ha véletlenül kiírtok / kiírtanak egy quest-giver NPC-t? Feltámad vagy fel lehet támasztani?

• molnibalage83
    Közeleg az Enderal.
  • xblades
    Köszi sikerült.
  • SaGa
    Pl a Wrye Bash-sal. Talán a TES5Edit is tudja, de nem emlékszem. A CKit-be elvben úgy tudsz több esm-et betölteni, hogy a SkyrimEditor.ini-ben a [General] szekcióban beállítod a bAllowMultipleMasterLoads=1 értéket.
    Utoljára szerkesztette: SaGa, 2015.10.18. 09:49:08
  • xblades
    Még egy a CKit-ben hogyan érhetem el hogy egynél több master filet is betöltsön?
  • xblades
    Hello

Módoknál az .esp-t hogyan tudom átkonvertálni .esm-re, használom a Nexus MM. de nem tudom azzal lehet-e és ha igen hogyan.

Köszi
  • Toroco
    A tűzellenállás gyűrűjét hívhatjuk "meleg elleni fux"-nak :D
  • Wreck86
    Fux :D
  • Morlan
    Én is, azért tudom... ;-)

Így ( ékezet nélkül ), igencsak fantázia dúsnak kell lenni, egy egy név megalkotásához. Mivel a gyűrű, lánc, nyakék, stb. ki is esik rögtön. :-)
  • Toroco
    Ahhaaa. Na erre nem is gondoltam, hiszen magyarítva játszom :D
    Köszi
  • Morlan
    Szia!
    Az ékezetes betűket nem támogatja a játék. Szóval, rányomsz a tárgy átnevezése, átírod ahogy akarod ( ékezet nélkül ), nyomsz egy entert, majd létre hozod a tárgyat.
  • Toroco
    Hali!

Egy olyan kérdésem lenne, hogyan tudom bűvöléskor átnevezni a tárgyakat? A gomb megvan be is írom a nevet amit akarok, de akárhogy próbálkoztam nem azon a néven hozza létre a tárgyat.
  • Samurai84
    Most az NMM-et használom, az nem tudom figyeli e a sorrendet, de elég jól lehet vele töltögetni a dolgokat. Habár furcsaságok vannak azért, pl. szarvas leúszik a folyó aljára, meg a róka folyamatosan a falnak megy :D Aztán felraktam a HD tex. pakkot, de dögöljek meg én nem sok különbséget látok, persze nem a 8K-s mod van fenn, de akkoris.
    Van olyan is akinek kedve jön hozzá, hogy pl. állatokat kicsit valóságosabbá teszi. Hadvarral mikor kijössz az elején egy jó 10-es farkasfalka vár, de pl. a kettő ami meg szokott támadni Riverwoodba, az már nem fog mert kerülik az embert ha egyedül vannak.
    Ellenfél balancot ha felrakja az ember készülhet a szívásra. Bleak Fallsban a végén valami fő Draugr jön, aki idéz, fagyaszt stb. Mit szívtam vele. Aztán az első sárkány is. Ahhoz is van mod hogy keményebbek legyenek, így már azért nem olyan könnyű.
    Pajzs+kardos paladinnal nyomulok, de van hogy lefegyverez az ellenfél ütése, kritikálokat ütünk.
    Iszonyat mennyiségű tartalom van benne, és még plusz küldiket is láttam nexuson.
  • SaGa
    Valamilyen mod managert, vagy inkább a mod organizert mindenképp érdemes használni. Ez utóbbi nem a játék data könyvtárát szemeteli tele a modokkal, hanem csinál egy saját "virtuális meghajtót" egy könyvtárstruktúrát és abban tárolja a modokat külön külön. Aztán az általad beállított sorrendben tölti be mind az esm/esp, mind az erőforrás fájlokat. Ha egy modot ki akarsz kapcsolni, egyetlen kattintás, nem kell azzal sízvni, hogy amit az felülcsapott, azt visszapakold a helyére, stb. Ennek érdemes úgy nekiállni, hogy felteszed az alap skyrimet, mellé a dlc-ket és ha kell, az skse-t, majd az összes többi modot a mod oragnizerrel.Kezeli a frissítéseket, sorrendet, mindent. Mod organizer.
    Érdemes a bsp-ket is "loose files"-re bontatni vele, akkor egyesével tudod hangolni, hogy épp melyik mod melyik textura, hang, 3d modell fájlját akarod használni. Persze szét is lehet vele rombolni az egészet, de könnyebb vele helyreállítani, mint kézzel pakolgatva a modokat. Mondjuk el kell mélyedni a kezelésébe, mert elsőre nem biztos, hogy átlátható. A nexuson komoly fóruma is van.
    Utoljára szerkesztette: SaGa, 2015.10.07. 13:58:14
  • Samurai84
    Köszi, megtaláltam azt a file-t, benne is van minden feltelepített mod, de pl. a loadorder.txt, csak kb. 8at mutat, és azok látszódnak a játékban is... hol a többi?
    Amúgy érdemes modmanagert használni? Lehet hogy az a baj, hogy kézzel másolgattam be a mappákat?
  • Malakai
    Fileba menti, plugins.txt a skyrim appdata-ban, a LOOT ezt a filet módosítja (ahogy a mod manager programok is). Az mindegy, hogy SKSE-vel töltöd, vagy simán be a játékot, ugyanazt a filet használja.
  • Nos
    basszus, mire ez kijön vagy nyugdíjas leszek és szürkehályogom lesz, vagy 20 éve halott
    az unokáimat meg már nem fogja érdekelni
    :) :) :)
    de jöjjön már
  • SaGa
    Persze. A betöltési sorrendet vagy egy fájl határozza meg, vagy az esp fájlok "elkészülési időpontja". Korábban, még az Oblivionnál az időpont volt a döntő, manapság már talán egy szövegfájl, de ezt nem ellenőriztem.
    Az időpont függés abból indult ki, hogy az esp nevében a p "patch", azaz javítófolt és úgy logikus, hogy amelyik a legkésőbbi, az töltődjön utoljára, hogy az abban lévő javítások érvényesüljenek, ne csapja felül egy korábbi. Aztán a modok is esp-ként készültek (van jó pár esm is, de az esp gyakoribb).