The Elder Scrolls V: Skyrim
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
- Ha nincsenek meg a hivatalos kiegészítők, csak annyit tehetsz, hogy minden skillt felnyomsz százra, ezzel eléred a játékbeli maximális szintedet. Ha rosszul osztottad szét a perkeket, megszívtad 😛 Szinte minden skillt elég gyorsan lehet bizonyos trükkökkel célirányosan fejlesztgetni (azaz "power levelezni"😉. Itt egy link erre vonatkozóan (görgess le a táblázathoz és válaszd ki a fejlesztendő skillt, ott írnak tippeket): http://www.uesp.net/wiki/Skyrim:Leveling .
Elöljáróban csak annyit írnék, hogy pl. egy adott fegyverre vonatkozó skill (pl. tőrnél one-handed) fejlődésének gyorsaságánál nem számít sem semmilyen, a fegyver által biztosított extra sebzés (pl. tűzsebzés, vagy a köszörülésből eredő plusz sebzés), sem a skill által adott bónuszok, CSAK A FEGYVER ALAP SEBZÉSE ADOTT IDŐ ALATT (alap damage per time). Magyarán a minél gyorsabb fejlődéshez találd meg a legnagyobb ALAPSEBZÉSŰ ÉS ÜTÉSGYORSASÁGÚ fegyvert, ne köszörüld és ne tegyél rá sebzést növelő enchantot, ne használj power attackot, viszont használhatsz támadásgyorsítást (pl. elemental fury, ami egy kiáltás). Kétkezeseknél pl. a Wuuthrad az egyik legjobb ilyen téren.
- Ha fent vannak a hivatalos kiegészítők, nem muszáj minden skilledet százra húzni, több lehetőséged van az igazi szerepjátékra. Viszont ennek is megvan a maga ára. Ha egy skillben elérted a 100-at, Legendaryvá teheted. Ezzel a skill lezuhan 15-re, a perkek is eltűnnek róla, viszont megtartod a karid szintjét és a leszedett perkeket újra szétoszthatod. Ezzel a módszerrel így megteheted, hogy csak 3-4-5 skillt használsz igazán a játékban, és mégis folyamatosan fejlődsz. A hátulütője nyilvánvaló: az addig százon lévő, esetleg perkeket is tartalmazó skilled lemegy minimumra és a perkek is eltűnnek róla, szóval a karaktered újra igazi amatőr lesz benne.
*Ha szerepet akarsz játszani, szerintem egy, max 2 olyan skillen alkalmazd a legendaryt, amivel még nem gyengülsz le nagyon, de mégis gyakran használod. Pl. egykezes-pajzsos harcosnál a pajzshasználat lehet ilyen. Vagy ha már amúgy is nagyon erős páncélszetted van, akkor a light vagy heavy armor. Esetleg pajzs és armor egyszerre.
*Ha egyszerűen csak minél erősebb félistent akarsz összehozni, akkor meg minden skill szintjét felnyomod százra power levelinggel, és/vagy egy-két skillt power levelezel alkalmanként. Az előző karim is ilyen félisten típus volt 😊 Rendszeresen gyűjtögettem meg termesztettem olyan alkímiai hozzávalókat, amikkel baromi drága potikat lehet csinálni, aztán ha elég sok összegyűlt, legendaryztam az alkímiát, a guardian stone-oknál kiválasztottam a tolvajt, pihentem egy jót, felvettem az aetherial crown-t (lover's stone bónusz), ez így összesen olyan +45% bónusz alkímia skill fejlődéséhez, felvettem az alkímiára enchantolt cuccaimat, aztán csináltam pár potit pár perc alatt és megint 100 lett az alkímia, csak közben léptem 1-2 szintet is 😊 A perkeket meg visszatettem rá, az egy-két fölöst pedig felhasználtam más skillre.
Utána küldizés, gyűjtögetés, repeat and enjoy 😊
Valami 120. szint környékén van most ez a karim.
Arról meg nem is beszélve, hogy nincs mindenkinek minden nap tíz órája a csatangoláshoz 😊 Ha felrakod a betegséges-evős-ivós-alvós modot meg a megfagyóst, akkor meg még sokkal több időt igényel. (Én speciel a fagyósat nem használom, a másikat igen.)
Asus ROG Strix B350-F I AMD Ryzen 7 1700 I Asus ROG Strix GTX 1060 6Gb I Kingston 4x4GB DDR4 2666MHz HyperX Fury I HyperX Savage (SSD)
lirikTENK |XMG Neo 17 (M21), RTX 3080(16GB), i7-11800H, 64GB ram
I don't have a World of Warcraft account, do you? No, I have a life.
Hol lehet tapolni a szinteket legjobban?
Elder dragon is 2 nyilvesszo es hullik az egbol...
Battletag: coolpet#2467
Alapból nincs fast travel, ami elsőre elég keménynek tűnik, de ha úgy fogod fel, hogy tényleg abban a világban vagy és kalandozol, akkor egyből nagyszerű érzés lesz. Szerezni kell egy lovat és hamar oda lehet érni mindenhova ~. Nagyobb távolságra pedig még mindig ott van a lovaskocsi, aki elvisz téged és sokkal jobban emészthető a gondolat, hogy instant ott vagy.
Íjászok nagyon kemények, főleg papír páncélban, de ezt úgy kompenzálták, hogy kevésbé pontosak. Kedvencem az, hogy mindennek megvan a gyengéje. Pl a draugr-ok érzékenyek a tűzre és az ezüst nyílvesszőre, de viszont a hagyományos nyílvesszők nem érnek kb semmit, mert nincs olyan szerv bennük ami kritikusan érintheti őket, hogyha átütöd.
Felraktam az alternatív kezdés modot, ami már nagyon kellett, mert már rohadtul untam Sokadjára az eredetit. Nem sok értelme volt annak, hogy ott szuper nagy szintűekre csinálták a modnál, miközben a felszerelés meg elég jó kezdésnél. Na mind egy.
Whiterunba kezdtem egy bányászként, aki összekapart egy háznyira valót, de felszerelés szinte semmi nincs. Bányás póló és gatya, vadász íj 50 vesszővel, valamint a ládám tetején volt két közelharci fegyver is.
Fogalmazzunk úgy, hogy mágusként ez egy erős kezdés, de nem adtam fel hiába haltam meg egy jó párszor.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Vissza töltve már tudtam merre kell futni, vissza sunnyogtam, erre egy mamut lezúzta a banditkat a tanyájuknál. Oda mentem, kipakoltam őket és levertem még egy másikat is. A hosszú nap után nyugovóra tértem és reggel azzal az elhatározással ébredtem, hogy elmegyek Winterholdba kitanulni a mágia művészetét. Össze is szedtem megmaradt pénzem, hogy lovaskocsin elutazzak északra.
Beavatási szertartás és az első komolyabb lecke után páran elmentünk egy sír felfedezésére, amiről kiderült, hogy valami titokzatosat rejt. Több élőhalottal is meggyűlt a bajunk, de végül mindenki egy darabban megúszta.
//Kétszer is a frászt hozták rám. Egyszer effektíven le fus ro da-zott az egyik miközben futottam előle, fellökött, majd amikor feltápászkodott a karakterem és megfordultam jött is a fejsze felém ami szépen fel is szeletelt. Másik jelenetnél meg fogócskáztam az egyikkel amikor spell trap-re léptem gyönyörű effekt és hang kíséretében felrobbantam. Nagyon izgalmas így a játék, főleg, hogy ezek az ellenfelek ráadásul nagyon nem az én szintemen vannak, viszont ügyességgel leverhetőek.
Volt amikor zajt csaptam, hogy a még nem aktivált csapdára húzzam rá őket, ezzel egyből megfeleztem a létszámukat. Egy kis ügyesség csodára képes. Dark souls feelingem van TES köntösben. 😊
Utoljára szerkesztette: Terawatt, 2015.03.17. 10:32:40
I don't have a World of Warcraft account, do you? No, I have a life.
Nekem viszont ujra lennenek kerdeseim:
1: mit lehet csinalni azokkal a questekkel, amik megfagytak, nem teljesultek, es ottvannak a listaban. Pl azt hogy a Sky heaven temple tetejere egy followert kell vinni nemtomkinek, hogy csatlakozzon. En vittem egyet csatlakozott is, de a quest meg mindig aktiv. Vagy mondjuk elobb talaltam meg egy manus csaladjat holtan, mint beszeltem volna vele, igy nem all rendelkezesre a dialogus, hogy keressem meg oket, viszont a quest ottvan hogy szoljak neki hogy the end van.
2: Hany szintig lehet a karaktert fejleszteni? Most tartok 47-en, de iszonyat lassan megy mar a fejlodes. Hogy lehet tobb xp-t szerezni? Menjek be egy varosba es meszaroljam le az orseget? Markhat mar megvolt 😊
3: Nincs valami terkep minimap mod? Nem talalok, pedig jo lenne valami local map is nemcsak a nagyterkepen hanem valami OSD jelleggel.
Battletag: coolpet#2467
Pár napig ismerkedj vele, tanulgasd az alapjátékot, kitapasztalod, hogy mi hiányzik belőle és összeszeded azokat a modokat, amik ezeket pótolják és összerakod a saját Skyrimedet.
ENB-ket nézd meg, Nexuson van egy rakat. RealVision elég népszerű, és ha mégis akarsz textúracserélni akkor rengeteg ajánlás is van az oldalán. De van hozzá SweetFX is, az kevésbé gépzabáló, mert csak filterezik, az ENB meg totálisan saját rendert használ.
@sznek1975: ha vetted volna a fáradságot rákeresi gugliban már tudnád. Kicsit több önállóságot, mert így nehéz lesz modolni. Modrendező, olyan mint a BOSS volt, csak azt már nem frissítik, ezt meg igen. Online adatbázisból dolgozik, sorrendbe tudja rakni a modokat az előfeltételeik meg kapcsolódásaik alapján.
Utoljára szerkesztette: genndy, 2015.03.15. 10:37:54
Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.
Esetleg valami MODot tudtok ajanlani ami nem valtoztat a jatekmeneten? Valami grafikai tuningra gondolok, de csak valami egyszerure, filterezes vagy hasonlo. Szoval nem texturacsere stb.
Utoljára szerkesztette: Aborg, 2015.03.15. 10:24:43
Valaki tudna rá vmi megoldást? Egy magamfajta tolvaj bűnöző karakternek elég fontos lenne ez a küldetéssor is...
Utoljára szerkesztette: vemyke, 2015.03.13. 22:18:20
Íjászoknak kezdetkor ez nagyon erős segítség lehet, mert akkor 5 skill-fejlődés már szintlépést jelent, Faenadal pedig ingyér is tanít(hat) íjászatot, így 10-11-es szintre a mesterlövészed már 50-es skillel indulhat kalandozni, ki sem kellett menned Riverwoodból...
Később egyre több skill fejlesztés után lép szintet a karaktered, 40-es szint fölött már 30 skill fejlődés szükséges a szintlépéshez -ilyenkor is hasznos a trénerektől megvásárolt tudás, de hozzá 25-öt saját fejlesztésből kell hozzá tenned a szintlépéshez.
Most már teljesen rendben van a betöltési sorrend, úgy ahogy mondtad! <#eljen>#eljen>
A kézi gyalu meg meg volt, öröm volt <#nevetes1>#nevetes1> ( miután addig állítgattam mindent, hogy már a mentett állást sem töltötte be )... <#falbav>#falbav>
Ui: valószínűleg jövök majd még ilyen alap kérdésekkel 😊
Utoljára szerkesztette: vemyke, 2015.03.13. 18:05:58
Pl ha íjászkodást akarok fejleszteni és 5/5-öt ír ki, akkor még nyilaznod kell, vagy elmenni másik íjászat oktatóhoz.
Millerke ® BFHU || https://team-simple.org/forum/ || http://bf1942.eu/Servers
1. Játék fent van, fájlok rendben vannak. Nincs ok rá.
2. DLC-k, modok telepítve lettek, fönt vannak. Emiatt sincs ok rá. Ráadásul a Steam uninstall csak a játék fájljait szedi le, modokhoz hozzá sem nyúl, tehát ha az rosszul van föltéve akkor úgy is marad. Megoldás lehet a kézi gyalu.
3. Modsorrend. Na igen, ez kritikus pont, csak ezt meg aztán egyáltalán nem rakja rendbe az újratelepítés. ini-k, mentett állások szintén megmaradnak uninstallnál, mert ahhoz sem nyúl a Steam, tehát ha ott a gond az ott is marad.
4. Registry bejegyzések: Skyrim vígan elvan nélkülük, de azokat is amúgy a Steam kezeli, változást nem fog hozni az újrarakás sem.
Nem mondom hogy végső kétségbeesésben nem lehet hozzá nyúlni, az biztos hogy nekem még soha semmit nem oldott meg (Skyrim esetében meg főleg nem).
Köszönöm a segítségeteket és tanácsokat!
Még annyit megpróbálok, hogy indítok egy új karaktert, aminél nem nyúlok bele a konzolba, illetve, beállítom a mod sorrendet ( akár a kiegek kikapcsolása árán is ), és ha nem jó, akkor újra telepítem az egészet.
"Az, hogy a plugins.txt-ben milyen sorrendben van, mindegy, az csak eredmény, nem vezérlő fájl."
De bizony, hogy ez a vezérlő fájl - a játék számára. Az már más kérdés, hogy kézzel, Notepaddal jó sorrendbe rendezve az NMM sajnos hajlamos újra összekeverni és rámenteni. Megoldás lehet (én így csinálom): ha megvan a helyes modsorrend akkor írásvédetté tenni. Belenyúlás új modnál szigorúan kézzel, annyi időre feloldva a zárolást.
NMM-el még az a baj, hogy hajlamos a régi USKP-t a végére pakolni, rosszul (gondolom valami dátum dolog miatt, de hogy miért pont a régebbit arra nem jöttem rá, de azóta nem is próbálkozom NMM-el), ez főleg magyarítás használatakor észrevehető.
Utoljára szerkesztette: genndy, 2015.03.11. 12:17:47
Az NMM és társaik is úgy rendezik át, hogy 1-1 perccel tologatják a keletkezési időpontot előre-hátra, nézd meg a fájlokat időpontra rendezve. Az, hogy a plugins.txt-ben milyen sorrendben van, mindegy, az csak eredmény, nem vezérlő fájl.
Ez már az Oblivion óta így van minden ezen a motoron alapuló programnál (Oblivion, Fallout 3-ak, Skyrim). Az benne a logika, hogy egy javítás (az esp nevében a "p" patch-et jelent) későbbi kell legyen, mint amit javítasz vele...
Csak egy sorrend módosítót használj mindig. Ha egyszer az NMM-mel kezdted (a magam részéről nem tartom jónak, de te tudod), akkor mindig azzal és soha sem a launcherrel.
Bocsánat a sok hsz-ért!
Utoljára szerkesztette: Morlan, 2015.03.11. 00:42:40
<#confused>#confused>
Mentségemre szóljon, hogy ezt olvastam valahol, és talán automatikusan is így tette, már nem emlékszem... De megpróbálom. Köszi.
Látom, már párszor leírtad ezt a txt-s dolgot - bár a helyzet az, hogy még nem tartok ott az olvasásban. A hozzászólásokat olvasgatom amikor nem tudok játszani, de van szabadidőm. Most tartok a 155. oldalnál, és a 350-nél kezdtem. Itt már Te is írogatsz a fórumra - eszméletlen emberek voltak itt, néhányukra kíváncsi is lennék, most hol vannak...
Na, inkább így rendezgesd. Addig reszeld amíg ilyen nem lesz (plugins.txt-re keress vissza, leírtam hogy hol van meg hogy kézzel is lehet bizgálni):
skyrim.esm
update.esm
dawnguard.esm
hearthfires.esm
dragonborn.esm
unof.skyrim patch.esp
unof. dawng.patch.esp
unof.drag.patch.esp
skyui.esp
A maradék jó, nem számít. Textúracserélők sem kavarnak be ilyennek.
update.esm
dawnguard.esm
unof. dawng.patch.esp
hearthfires.esm
dragonborn.esm
unof.drag.patch.esp
unof.skyrim patch.esp
skyui.esp
A Quality World Map
Optimizer Textures - Optimizer Texures
SkyUI
ezek a modok.
De mint mondtam, változtattam a konzolban az idő múlás sebességét, illetve pár olyan mod volt fent, amik csak textúrát cseréltek - de azokat leszedtem már.
Warzones: Civil Unrest nincs fönt? Abban elvileg be lehet állítani ilyet (de nem használom, csak gugliztam).
Egyébként miért baj ez? Ami kell azt úgyis elveszed tőle rögtön gondolom. Örülj neki, legalább kevésbé szemeteli magának teli a memóriát.