30713
TES
  • genndy
    morrohun oldalán ott van Kull modpakkja (talán már 2.0 is?) arra nézz rá. Realisztikus, nehéz, szivatós, szép, úgy válogatta össze (nem használom).
  • SaGa
    Ha "klasszikus rpg-t" játszanál, akkor a kiindulási alap a requiem. És ami ahhoz passzol a primary needs, frostfall és társai közül. Szerintem.
    Ha sok modot akarsz egy csomóban, de nem akarsz velük sokat vergődni, pár oldallal lejjebb volt szó egy nagyjából 400 megás letölthető modpackról, azt töltsd le, tedd fel, töltsd be a mellé adott mentett kezdőállást és használd
  • Madi92
    Üdv. Mindig rám jön a skyrim láz, csak elkezdem modolni, aztán nincs megállás. És mire elkezdenék játszani megunom, mert valamit elcsesztem és kifagyogat meg ilyenek.
    Legutóbb pedig már egészen összeraktam egy ilyen túlélő égkoszorút, frostfall, meg evés ivás, meg ilyenek. Lehet megint nekiállok, csak kevesebb más modot rakok hozzá.
    Ti milyen modokat ajánlotok, ha a "realisztikusság" a cél. Tehát ne legyünk félistenek, ne rohangáljon a legcsóróbb bandita fasza páncélban stb.
    Tehát mik azok a modok, ami kortól, nemtől, függetlenül mindenkinek ajánlott, hogy fent legyen.
  • Anonymusxx
    Akár egy mod is jól jönne ezzel kapcsolatban..
  • Anonymusxx
    Azt meg lehet oldani hogy a Dawngard dlc-ben mind a két oldal küldetéseit megcsináljam? Illetve a vámpíroktól átmenjek a másik csoportba?
    Utoljára szerkesztette: Anonymusxx, 2016.01.22. 16:17:55
  • Hypo #28513
    de érdemes felrakni mar csak az enboost miatt ki lehet kapcsolni az effekteket de CTD ben segithet
    http://www.nexusmods.com/skyrim/mods/38649/ én hasznalom az SKSE ini vel egyutt es alig alig van CTD pedig eleg sok mod megy egyutt.
  • SaGa
    Elvben, ha mindent felteszel, ami kell hozzá (többnyire egy dx3d dll is), valamennyit gyorsít a megjelenítésen. Az eredetileg erre szánták, aztán kezdték ezen át "húzni" a grafikát, mert lehetőség nyílt rá a jobb, kisebb erőforrásigányű videokezelés miatt.
  • Anonymusxx
    Szerintetek az ENB ér valamit, ? Én kipróbáltam az RealVision ENB-t, de semmi változás, csak jóval szürkébb minden, persze lehet hogy csak valamit elrontottam..
    Az ENB amúgy csak a színeket/fényt módosítja?
    Utoljára szerkesztette: Anonymusxx, 2016.01.17. 23:00:15
  • Anonymusxx
    A Skyrimhoz tudtok ajánlani grafikai modot?
    Néztem egy párat, de eddig elég feleslegeseket találtam....

Amúgy a játékban van eső?
  • SaGa
    A vezetőik a saját hatalmukon kívül semmit sem tisztelnek, a hagyományaikat és a saját népüket a legkevésbé. Tényleg érdemes szétnézni a városokban, figyelni az emberek és a többiek véleményére, amikor csak úgy dumálnak valamiről.
  • Although
    Azt a Thalmor erőlteti. És pont azért van hatalmuk mert a birodalom gyenge. Nincs jó vagy rossz út. Legfeljebb a Beth színvonal alatt dolgozta ki a csoportokat. Nem ölt bele időt és energiát. Így felületes az egész.
    Utoljára szerkesztette: Although, 2016.01.09. 15:56:11
  • Savaran
    Papíron, miféle teljes jogú tag az akinek megmondják milyen legyen a vallása!
  • Although
    Nem sok. Az északiak a birodalom teljes jogú tagjai voltak. Csak ugye a birodalom romokban és vérszagra gyűl az éji vad :)
  • Savaran
    Köszi a linket! Igen a vezetőik hatalmáért viszont a vezetőik az északi hagyományt tisztelik és viszik tovább nem a tőlük életidegen birodalmi kultúrát, akik ugye besorozzák az északiakat a légiókba idegen birodalmi érdekekért, van azért némi párhuzam 48-al
  • SaGa
    Nagy vonalakban stimmel. Tamriel történelméből a menet közben megtalálható könyvek elolvasása után akár érettségizni is lehetne, de ehhez tényleg el kell olvasni őket. A "viharköpenyeseket" azért ne keverjük össze a magyar 1848-as szabadságharcosokkal. Látszólag ugyan a szabadságért küzdenek, valójában inkább a vezetőik hatalmáért. Elég csak megnézni azokat a városokat, ahol a Birodalom az úr meg azokat, ahol ők.
    A Thalmor az Aldmeri dominium, azaz a High Elfek birodalmának (A Summerset isles szigetvilága) hatalmát akarja fenntartani a kontinensen. Tamrielen többféle "mer" faj él egymás mellett, Az orkok, a wood elfek, a high elfek, a falmerek és a sötét elfek, mind "mer", azaz "elf" faj. Vannak még az emberek (a birodalmiak, a redguardok és az északiak), a gyíkemberek (argonian), a macskaemberek (khajiit). A kihalt "dwarfok" szintén "mer" nép, ők voltak a dwemerek, akik gyakorlatilag "megteremtették" a falmereket. Az elfek (merek) ősei az ayleidek, a birodalmiak területén (Cyrodiil) sok rom maradt utánuk). Szó esik időnként még az akaviirekről, ők az argonianok elődei.
    A TES IV (Oblivion) történetében kihalt a birodalmiak császári háza, és az addig viszonylag békés, némileg elnyomott, a múlt nagyságán búsongó altmerek (High elf) háborút indítottak a birodalmiak ellen, és elég szégyenletes feltételek melletti békekötésre kényszerítették őket. A Skyrim története ez után játszódik, ami meglátszik a világon. Az északiak elnyomják az őslakók maradékát és egyébként is utálnak minden idegent, a birodalom az északiakat, a birodalmat az altmerek. Az orkokat mindenki rühelli, a khajiitokat és az argonianokat lenézik (bár az utóbbiak mágusaitól azért tartanak, ők az itteni "nagyhatalmú gonosz mágusok"), a sötételfeket semmibe veszik, csak a wood elf és a high elf tart össze valamennyire.

Ajánlott olvasnivaló: Tamriel Történelmi Tudástár
  • Savaran
    Elég sok minden kiderül amúgy magából a játékból, én főként a könyvek olvasásából tudtam meg dolgokat persze nálam is ködös skyrim történelme még!

*Anonymusxx:

-Thalmorok: Elfek akik háborúztak régen az északiakkal az az érdekük hogy a birodalom megőrizze a teljes kontrollt skyrim felett.
    -A birodalom-észak ellentét egyértelmű a birodalom egyszerűen meghódította skyrimet. Tamriel legrégebben lakott területét, Tamriel az a nagy szuper kontinens, amin az elder scrolls népei élnek, pl az aragóniaiak..
    -A lázadók skyrim legősibb népe, az északiak tőlük vették el skyrimet.
    -A viharköpenyesek olyanok mint itt a a szabadságharcosok 1848 ban küzdenek népük függetlenségéért a birodalom ellen hogy ősi vallásuk megmaradhasson.

Lehet van egy két pontatlanság de kb ennyit tudok dióhéjban.
    Utoljára szerkesztette: Savaran, 2016.01.09. 08:23:40
  • RoboKutya78
    Tényleg tudtok valahol egy történetleírást a játékról ha most jelenleg nem is tudok játszani rajta legalább a hátterét meg tudjam ismerni jobban?
    Persze magyarul kellene:)
  • Anonymusxx
    Most kezdtem a játékot, a sztorinak elég bonyolult a politikai része, nem tudom hogy ez mennyire fontos később hogy értsem is a játékot.
    pl nem tudom hogy miért van háború, ki vagy mi az a Thalmor , a birodalmi- északi ellentét, a lázadók, viharköppenyesek, stb...

Találtam egy ilyet:

http://logout.hu/cikk/tamriel_tortenelmi_tudastar/4_era_100_175.html

Viszont ezt is hiába olvasnám, ha azt se tudom hogy mi a Aldmeri Dominium, Void Nights stb ...
    Utoljára szerkesztette: Anonymusxx, 2016.01.08. 21:28:40
  • Anonymusxx
    van, ráteszed az alaphoz készült magyarítast, és utana a tesztet, javitassal fel lehet tenni
  • Although
  • k2029
    A kiegészítőhöz van már magyarítás?
  • k2029
    Egy lista.
  • k2029
    Ez meg van de igazán a grafika pak érdekelne.
  • RoboKutya78
    Igazából mindenki a saját játékstílusának megfelelő modcsomagot pakolgatja össze De szinte mindenki erről az oldalról dolgozik
    http://www.nexusmods.com
  • k2029
    Sziasztok! Tudna adni valaki egy listát milyen modokat rakjak fel.
  • joceruza
    Boldog Új Évet!
  • joceruza
    Ááááá! Nem hagy nyugodni!
    Új játékot kezdtem és eddig jó minden......

Azt mondtad hogy ezzel többre mennél.
  • joceruza
    Ismerem a Frostfall-t mert legutóbb is használtam. Ragyogó mod,nem is szabad nélkülözni. Ez a tábortűz a Frostfall-é. Talpig bundában, és bent a házban is ugyanez a helyzet. Múködött a mod mert ezelőtt csináltam egy küldit fent északon és igen átfáztam alatta. Hazafelé nyomtam egy ilyen tábortüzet és mindenféle gond nélkül felmelegített. A lámpások is jól működtek eddig. Este 8-kor bekapcs,reggel 7 kikapcs. El nem tudom képzelni mi történhetett.
  • SaGa
    A lámpák talán mindig világítanak, az lehet, hogy nem is hiba.
    A frostfall (ezzel kevertem e winter is comingot, ami gyakorlatilag egy köpenyeket tartalmazó mod.) az MCM-en keresztül elég jól konfigurálható, amennyire emlékszem. Kezdőként érdemes lájtosabbra venni a beállításokat, mert hamar meg lehet fagyni benne. Kell meleg ruha (egy szál ágyékkötőben persze, hogy megfagysz), meleg sátor, tábortűz. Ehhez fát kell vágnod és tüzet raknod, a "szimpla", mindenfelé megtalálható tábortüzek emlékeim szerint nem érnek semmit a hideg ellen. A játék indulása után az első dolgod legyen keríteni egy favágó fejszét, ha nincs a kezdőkészletben, tüzifát vágni és magadnál tartani (talán három kell egy tűzhöz), legyen nálad főtt étel (a levesek mintha adnának meleget) és az első lehetséges alkalommal készíts magadnak a kovácsműhelyben sátrat, amit mindehová magaddal viszel. A Winter is coming köpenyei is jól jönnek hideg ellen, meg kesztyű se árt ha van nálad. Szerintem nem romlott el semmi, csak összeakadtál a frostfall rideg világával.
  • joceruza
    Na! Most döntöttem úgy hogy elég. Nem akarok vele hónapokig baszakodni. Megdöglött a Frostfall és a Lantern of Skyrim is (legalábbis ennyit vettem észre eddig). A lámpások folyamatosan világítanak,és teljesen mindegy mit csinálok,hova megyek, a kihülés -25 és mindenhol hideg a levegő. Még ha beleállok a tűzbe akkor is. Ez a modolás nem megy és nem akarom hogy mindig legyen valami baki. Az alap játékkal meg nem akarok játszani.

Nagyon köszönöm az eddigi segítségeteket és bocs hogy tele szemeteltem a topikot és feltartottalak benneteket.
  • genndy
    Jó lesz ha majd kész lesznek a DLC-k is. De addig is használhatod vele az alapot is, csak lesz ami angol marad.
  • SaGa
    Soknak nem sok, de a jobb oldalon a kiegészítők listája jobb lenne, mint az adatfájloké... Illetve amiket nem a Mod Organizerrel töltöttél le (amiknek a verzió oszlopban egy naptár ikont látsz verziószám helyett), be kellene írni a verziószámot, hogy a frissítést is kezelni tudja. Ha nem akarod őket újra fletölteni a nexusról a MOD Organizerrel és felrakogatni, akkor kézzel írd be. Jobbklikk a modon, Tulajdonságok, Nexus információk, jobb felső sarokba be kell írni az akutális verziószámot, általában x.y.z.x formában. Néha betűk is szerepelnek benne, a nexusom az adott modnál meg tudod nézni, melyik hol tart.
    A Zászlók oszlopban lévő +, - villámok jelzik, hogy valamelyik felülír egy másik modban lévő adatfájtl. A villám zöld+ az, ami felülír, a villám piros- az, amit felülír valami.
    Az unmanaged modok azok az esm/esp fájlok, amiket kézzel másoltál a Skyrim\Data könyvtárba.
    Ha jót akarsz magadnak, a sorrendet a bal oldalon a Prioritásra rendezed be. minél nagyobb szám szerepel a prioritás értéknél, annál később töltődnek be az adott mod adatfájljai. Érdemes az azonos témakörű modokat egy kupacba tenni a prioritási sorrendben. Valamikor erre volt egy ajánlás, még az Oblivion idején. Először azokat, amik valami tájképváltozást hoznak (városokat, terepet átrendező cuccok), aztán azok, amik az npc-ket adják hozzá vagy módosítják, majd jöhetnek a grafikai tunning modok, végül a játékstílust befolyásolók és a legvégére a Bashed Patch 0. Lehet, hogy ezt azóta felülbírálták, de az biztos, hgoy a nagyjából ugyanabba a kategóriába eső modokat (és magukat az esp-ket is) érdemes csoportba rendezni és ezeken belül játszani a sorrendekkel, ha a Loot nem tudja rendesen beosztani a sorrendet. Mindig akad 1-2 mod, amivel nem tud mit kezdeni, ezeket neked kell kézzel a helyére tolni,
    Ha a Mod Organizert használod, fejben szét kell választanod a modot (az maga a csomag, amiben benne van az esp és az adatfájlok), az esp-ktől, mert a Loot csak az utóbbiakat rendezi sorba, az adatfájlokkal nem törődik, azokat neked kell összerendezned.
  • Ombika
    udv. Akcios a steamen a Legendary Edition, ehhez is jo kompletten a honositas?!
  • joceruza
    Ne Haragudjatok,lehet sok lesz!
    Eddig jutottam:

Nem tudom jó-e ez így....
  • joceruza
    Na ez az! Az én angol tudásommal nem egyszerű.
  • SaGa
    A merged patch az, amikor több esp-ből egyet készítesz. A modder bállítja az esp-n, hogy mergeable, a Wrye bash szépen összepakolja egybe, a "forrás" esp-ket meg inaktiválja, így nem 20-30, hanem csak egy esp lesz aktív. De csinálhatsz magad is, vagy a TES5Edittel, vagy egy másik toollal, ami gyakorlatilag csak ezt tudja. A neve nem jut eszembe. Közben megtaláltam, tes4gecko, de lehet, hogy ez csak az oblivionnal és a fallout new vegassal ment, a skyrimmel már nem.

A bashed patch ennél kicsit több. Ez magában foglalja a mergeable esp-k "merge"-lését de ezen kívül egyesíti a "leveled list"-eket is. Azaz végigtúrja az összes telepített és aktív esm/esp fájlt, kigyűjti a "listákat" és összerakja mindet egybe. Nem lesz olyan, hogy valamelyik esp felülírja egy korábban betöltött esp azonos nevű listáját, hanem mindegyik tartalma benne lesz a bash 0.esp-ben, amit definíció szerűen utolsóként kell betölteni (bár volt már mod, amit e mögé kellett tenni a listában, hogy működjön). Ezen kívül a Vrye Bash-ben beállíthatsz jónéhány játék változót, amit szintén beletesz ebbe bash 0.esp-be. Pl hogy hány nyílvessző, holttest, stb lehet egy cellában egy időben, mekkora az idő szorzó, hány naponként resetelje a cellák tartalmát, stb...
    Utoljára szerkesztette: SaGa, 2015.12.30. 11:17:01
  • joceruza
    Köszönöm! Lehet felkeresem.
  • Prttp
    Joceruza
    A ZF mestere az Kull a morrohunon, próbálj tőle is érdeklődni, mert a moddolási tudásom meg se közelíti az övét :)

SaGa
    Notepad++-t használtam én is. Az összes karakterkódolást kipróbáltam: talán az orosznál volt, hogy ilyen ciril betűket irogatott ki, a többinél meg kilépett. Utánaolvastam, rákérdeztem a készítőnél és annyit mondott, hogy magát a patchert kell módosítani, hogy tudja kezelni a magyar betűket. Végül ékezet nélkül írtam a szavakat. De majd februárban lefordítom az ordinatort, azt mondják kevesebb bug, jobb kompatibilitás és ez a probléma is megszűnik..
  • joceruza
    A szabálykönyv megvan. Próbáltam hozzáadni a fürdési helyekhez az Esylium udvarában található medencét is. Az elején nem volt szappan,se törölköző,így az ivást próbáltam meg és miután befejezte az animációt,kiírta hogy milyen fasza a hűs víz,bla-bla és bevágott a vendégházba. Ha nem jó helyen akarok fürdeni,akkor is beszappanozza magát? Jó kis mod,pláne hogy nektek köszönhetően magyar,de szerintem az RND jobb. De nem akarom keverni a többi magyarított moddal,mert nem tudom mi sülne ki belőle.
  • SaGa
    Nem lehet, hogy az xml kódlapjával kell játszani, hogy jó legyen a karakterkonverzió?
    Stalker xml-ekben is volt ezzel szívás, mert az orosznak windows-1251 kell, a magyarnak mg windows-1250, minden mástól halál. Igaz, ott elég sima editorral dolgozni, egy notepad++ az egyetlen szerszám, meg a szótár, nem kell patchert használni. Viszont ráment pár órám, mire tisztázódott, hogy pont ez a két kódlap a megfelelő, az iso-kat felejtsem is el...