The Elder Scrolls V: Skyrim
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Az volt a bajom, hogy a már elkészült beépülő fordításokat senki nem frissítette, pedig nem mindig olyan nagy munka ez. Főleg ezzel a programmal.
lirikTENK |XMG Neo 17 (M21), RTX 3080(16GB), i7-11800H, 64GB ram
Tudom, hogy nem feltétlenül ez a megfelelő topik a kérdésemnek, de itt sok a hozzáértő ember.
Ha beépülőket szeretnék fordítgatni, hogyan tudom kinyerni az esp. -kből a szövegeket?
Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.
Valahol olvastam hogy a jatek csak 512x512-es texturakat hasznal. Gondoltam akkor megprobalnam azokat is feljebb tolni, 2GB videoRAM-om van, elbirna vele ha mondjuk 1024-es texturacsomagot raknak a jatekba. De sajnos csak magasabb pakkokat talaltam, arra meg semmi szuksegem. Tudtok ilyen 1024-es csomagrol?
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Utoljára szerkesztette: Terawatt, 2015.03.21. 18:39:54
Mint pl. az UFO - Ultimate Follower Overhaul esetén az mod alapból az alapjátékhoz van, és 'Optional Files' részen szereplő Esp-k használatával lehet a különböző kiegészítőkhöz alkalmazni.
Asus ROG Strix B350-F I AMD Ryzen 7 1700 I Asus ROG Strix GTX 1060 6Gb I Kingston 4x4GB DDR4 2666MHz HyperX Fury I HyperX Savage (SSD)
Marriage Dynamic Outfits - Spouse Redress and Hugging features
Ja, és ha light vagy heavy armor skillt akarsz fejleszteni, a fegyverekkel és azok skilljeivel ellentétben nem gond, ha a lehető legjobb páncélokat használod, mivel ilyenkor csak a tégedet ütő/lövő fegyvertől függ, hogy mennyire fejlődik a skilled, az meg nem lényeges, hogy mekkora sebzést kaptál be valójában. Azaz ha csinálsz egy maxos, rendesen kikalapált heavy vagy light páncélszettet, és 15-ös skillel püfölteted magad egy közepes (pláne nagyobb) ütőerejű és -gyorsaságú ellenféllel, villámgyorsan fog fejlődni a light vagy heavy armor. Csak arra kell vigyázni, hogy ne legyen bónuszod a light/heavy armor skillre, mert az csökkenti a fejlődési tempót (hiszen magasabb szintű skillt nehezebb fejleszteni).
Dehogy kell ilyen vírusos fosszar, innen szedd le, ez kell: http://enbdev.com/patch_tesskyrim_antifreeze_v0096.htm
zip-ben ott lesz a Wrapper versionban az enbhost.exe is. A többit egyébként jól csináltad.
Ok, látom meglett.
Utoljára szerkesztette: genndy, 2015.03.20. 20:09:46
Requiem moddal nagyon király érződik a fejlődés. Lvl 7 voltam amikor végig mentem egy sokkal nagyobb szintű részen, meghaltam vagy 70x (nem túlzok) 2.5-3 órámba telt mire végig mentem az amúgy sem túl rövid dungeonön és a végén egy nagyon jó rewardot kaptam a sok loot mellé. (alapjátékban szerintem elég gagyi volt a questek rewardja, ezt teljesen átdolgozták a mod készítői)
Elöbbi dungeont még sokáig elkerülhettem volna, mert szintben durván 10-20 szinttel volt nagyobb, ami itt hatalmas szakadék, de megcsinálható. (Minden egylövésezett, ami spelleknél elég fincsi, főleg amikor még fel is támasztották egymást. 😄)
A feleségemet csak úgy tudom msá ruhába felöltöztetni, ha kódokkal adom rá, vagy van legálisabb megoldás is ?
Millerke ® BFHU || https://team-simple.org/forum/ || http://bf1942.eu/Servers
1. Download ENBSeries v0.266 (enbseries_skyrim_v0266.zip) from enbdev.com and extract it somewhere.
2. Copy d3d9.dll AND enbhost.exe from the wrapper folder to Steam/steamapps/common/Skyrim.
3. Download RealVision via your mod manager and install the option of your choice.
4. NMM and Wrye Bash users go to Steam/SteamApps/common/Skyrim/Data/RealVision_ENB_files.
4. Mod Organizer users go to Mod Organizer/mods/RealVision ENB (version)/RealVision_ENB_files.
5. Run RV_launcher.exe and click on "INSTALL" (NMM/MO-users) or start RV_install.vbe (Wrye Bash-users)
6. During installation, my ENBoost Configurator will automatically adjust the enblocal.ini. You only have to insert your VRAM amount.
Voltak modok, ahol még opcionális fájlok között fel kellett rakni valamit, mert amúgy meg furán nézne ki alatta, de nagyon szépen végig van vezetve minden. Ha nem térsz el drasztikusan akkor biztos, hogy menni fog. 😊
A két armor tipus között - amennyire én tudom - a súly, a védelem és a perkek különböznek, ill. a Light armorral gyorsabban mozogsz, lopakodásnál halkabb. Light armornál 6 db perk van, szerintem mind jó, heavy armornál 8 db van és szerintem nem mind hasznos (pl.: Fists of Steel nem). A súly 1 idő múlva nem számít egyiknél sem mikor felveszed a megfelelő perket (Light armornál 50-es, Heavy armornál 70-es szinten), de addig 'fel lehet venni' a 'The Steed Stone'-t.
Úgy tudom a védelem maximumot mindkét armorral el lehet érni ha kihasználod a 3 crafting skillek lehetőségeit, de az szerintem csökkenti a játék élvezetét - bár van aki így élvezi.
Közelharchoz a stamina nagyon fontos. A pajzzsal az ellenél ütése is azt használja, és ha nincs stamina, nem tudsz pajzzsal ütni.
Mivel nem a data könyvtárba kell kerülnie, a modmanagerek nem jól kezelik.
a blokkot is akarom fejleszteni ugyhogy pajzsot is akarok egy hosszukard melle, mondjuk egy daedra kard es pajzs.
A light es heavy armor kozott mi a kulonbseg? az a par defense nem sokat szamit szerintem, viszont sulyban elegge sok a kulonbseg.
A meele harchoz mennyire fontos a stamina? Mert az meg mindig az alap 😊
Battletag: coolpet#2467
Erdekelt nagyon a MODdolas, de iszonyu bonyolultnak tunt. Aztan ma ratalaltam erre a cikkre: Skyrim moddolási alapok. Ez a ficko nagyon szepen elmagyarazza a dolgokat. Fel is raktam sorba a dolgokat ahogy ajanlotta: Nexus Mod manager, SKSE segedprogram es indito, OneTweak teljesitmenynovelo, SkyUI kellektar-felulet, Unofficial Skyrim Patch, BOSS hibaellenorzo. Szoval magamhoz kepest rengeteget fejlodtem ma.
De sajnos a RealVision ENB grafikai modba beletorott a bicskam. Hiaba rakom a MODmanagerbe ahol aktivalom is, aztan elinditom kezzel a Skyrim\Data\RealVision\Tesv.exe -t, kivalasztom a minoseget, megadom a RAM-ot (2048), telepitem, vegul a SKSE-vel inditom a jatekot. De mindig csak az alap grafikan fut. Tobbszot is leinstalaltam es ujra felraktam mas minosegi beallitasokkal, de soha nem aktiv a jatekban, pedig a MODmanagerban az.
A jatekomhoz nincsenek felrakva a kiegeszito DLC-k, es a verzioja v1.9.32.0 (Update 13). Mi lehet a hiba?
(btw, alapból fps nézetben a skyrimban sincs teljes test, csak a torso és a 2 kar, ami miatt nincs árnyék)
I don't have a World of Warcraft account, do you? No, I have a life.
Alkímiával elég egyszerű szintet lépni. Az alapelv az, hogy minél drágább poti, annál nagyobb fejlődés (és persze $ az eladással - speech perkek nélkül is eladhatod őket alkimistának meg vegyesboltosnak is). Érdemes az elején arra a perkre gyúrni, hogy mind a négy hatást felismerd az alapanyag bezabálásával. Utána mindből megeszel egyet-egyet, csinálsz teljesen értelmetlen italokat minél több effekttel és így minél nagyobb értékkel, és jön a skill+pénz.
Lockpickinget én 100-at elérve simán legendaryzném - nincs olyan perkje, ami igazán fontos lenne. Ha jól sejtem, neked is van mostanra párszáz lockpicked, szóval az eltörésük nem veszélyes 😊 Ládákat-ketreceket meg úgyis lehet nyitni mindenfelé, szóval így növekedni fog powertrain nélkül is.
Light armorra mindenképp kéne gyúrnod - engedd meg, hogy a nem annyira veszélyes ellenfelek néha beléd üssenek, ennyi. Ha tudod valahogy gyógyítani magad (márpedig ezek szerint van pár potid 😊 ), az óriásoknál nagyon szépen lehet ebben fejlődni. Lassúak, de egész nagyot csapnak.
speech 45
Lockpicking 92
Light armor: 4x
alkimia: 3x
High Hrothgarban nem akarok power trainelni sneaket es archerit, unalmas.
Inkabb fogok egy kardot es elkezdek vagdalozni. Az oriasok sem tudnak leverni 4-5 utesbol, es eleg jo a health regenem.
Potit talan 1x ittam meg az elejefele, semmi poti nem kell, tele a ladam a berhazban whiterunban.
Meg talan a stealthbol a 100-as perket fogom megvenni, ami gugolasnal megzavarja az ellenfelek tamadasat, egyebkent... az sem kell.
megprobalok majd a spellekre ragyurni de egy pontot sem tetem a magickara, ugyhogy eleg nehez lesz 😊
mondjuk a meele sem lesz egyszerubb, mert a stamina sem kapott 1 pontot sem 😊 mind ment az eletre.
Nincs ra mod hogy ujraosszam a magicka/stamina/health pontokat?
A plusz skillt biztosító enchantok lassítják az adott skill fejlődését, persze nálad már 100-as mindkettő.
Nem muszáj olyan skillt gyúrnod, amit nem szeretnél. Íjász/tolvajnál próbáld, akár játék közben, 100-ra fejleszteni a többi kapcsolódó skilledet. Pl. könnyű páncél, zsebmetszés, zárnyitás, alkímia, beszédkészség (speech). Mondjuk ezek közül a zsebmetszést szinte csak visszatöltögetéssel lehet fejleszteni (90%-nál sosem lesz jobb az esély lopásra; bár van egy-két trükkös eset/helyzet, amikor nem lesz semmi hátrányod a lebukásból), a lockpicket meg elég nehéz, az alkímia és a könnyű páncél viszont nem problémás, ráadásul alkímiával jó sok pénzt is össze lehet harácsolni és az harc közben sem kell. Ezeknek a potiknak az eladásával meg a speech értéket tudod fejleszteni. Egyszerre mindig egy dolgot érdemes eladni, még ha tíz is van nálad, mert azzal gyorsabban fejlődik a speech.
Ha elég ellenállónak érzed a karakteredet az erős páncél miatt (vagy pl. a lopakodás miatt amúgy is kevésszer ütnek meg), akkor akár a könnyűpáncél skillt is legendaryzhatod. Csak ne felejtsd el, hogy ilyenkor lekerülnek róla a perkek is.
Az archeryt egyelőre csak akkor legendaryzd, ha utána bevállalod, hogy power trainnel felnyomod legalább olyan 50-60-ra. Aztán kalandozz, amíg 100 nem lesz megint.
A sneaking-et és az archeryt amúgy High Hrothgarban elég jól lehet egyszerre powertrainelni 15-ről is.
Persze te döntesz 😊
Jelenleg Khajit archer/rouge vagyok, 100as sneak es 100as archery-vel.
Felszereles: full glass armor 40-40% archery es sneak enchantokkal.
Ebony bow fiery soul trap enchantal es ebony arrow-okat hasznalok, a Dragonbone bow-ra gyurok 100-as smithingel, csak az nehezen akar osszejonni... van vagy 50K aranyam, meg 97-es a smithing.
De ha a skillek fejlodesevel lehet csak szintet lepni akkor ragyurok a conjutration/destruction es one hand skillekre, aztan meglatjuk.
Egyebkent megvan a Skyrim Legendary Edition, es csak par modot hasznalok, ami ilyen environment overhaul. Jatekmenetet nem valtoztatja egyik sem. Mondjuk a run for your life mod nemigazan akar mukodni, Riverwoodban a kovacs sarkanyt akar olni, es altalaban nem sikerul neki 😊 A kovacsleanyzo is beszall a dragon/vampire attackokba whiterunban. A boltos tarsa bele is halt...
Amiket írsz módszerek azok valóban jók fejlődni (meg ha úgy adódik powertrainingelni is).
(de a mondatot nagy betűvel kezdte, annyi legalább stimmelt)
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2015.03.18. 19:11:38
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
I don't have a World of Warcraft account, do you? No, I have a life.
COMTRAYA.Steam:Robokutya;Asus RX460 4GB DDR5 Intel I5-7400 3GHz Memoria: 16 GB DDR4 B250G Gaming