The Elder Scrolls V: Skyrim
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Csákányt majd még találsz eleget. Inkább hasogass egy kis fát, abból lehet pénzt csinálni az elején. Vasércet az elején ( amíg nem tudod hová lepakolni ) nem érdemes elraktározni, eladni meg nem kifizetődő. Ám a bányászása során találhatsz ékköveket, amiket már busás haszonnal adhatsz tovább.
Asus ROG Strix B350-F I AMD Ryzen 7 1700 I Asus ROG Strix GTX 1060 6Gb I Kingston 4x4GB DDR4 2666MHz HyperX Fury I HyperX Savage (SSD)
Lenne ket kis kerdesem: SkyUI kellektarat hasznalok. Nem tudom mit jelent nehany targy mogott a szurke rombusz jelzes (ott ahol mas targynal peldaul a sarga csillag van ha kedvencnek jelolok valamit)?
Talaltam a hegyi osvenyen vaserc-eret, kiirja hogy nyomjak E gombot a banyaszashoz, de nem tortenik semmi. Ezt majd kesobb fogom valahol megtanulni?
Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.
A Legendary a három DLC-s változatot jelenti. Ha valamelyik nincs bekapcsolva, akkor már nem az, úgyhogy a modokból is csak ahhoz a DLC-hez valót tedd föl ami aktív (tehát akkor neked most csak a Hearthfire-osok kellenek).
Lenne egy kerdesem: a Legendary tartalmazza a magasfelbontasu texturapakkot. Nomost, a pluginok kozott ez valahogy ugy jelenik meg hogy texturapakk 1, 2 es 3. Ezeket mind aktivalni kell, vagy ezek kulonbozo felbontasu texturacsomagok es csak egyet kell kozuluk hasznalni?
Probalgattam aktivani/deaktivalni, annyi valtozast vettem eszre hogy ha egy sincs bekapcsolva akkor bent a leterirett lenyuzott allatbunda vagy kint a kivagott farakasok evgyurui homalyosabbak. De peldaul a talaj texturan nem venni eszre valtozast (bar az mar alapbol is szep).
Meg egy regebbi kerdes: nehany MOD (peldaul a Realistic Water Two -szebb viz) telepiteskor megkerdezi hogy melyik verziora akarom telepiteni. Ha a Legendary van meg de nem aktivalom a kiegeszitoket akkor is a Legendary-ra valo modtepelipets valaszthatom? Vagy akkor csak az alapjatekra? A Dragonborn es Dawnguard pluginokat meg nem akarom aktivali, de a Hearthfire-t igen.
@fpocok: na ez hosszú lesz:
1. Nem igaz. Van ilyen könyv zárnyitásról a játékban ami ezt írja, de nincs hatása. Plusz lopakodva fáklyával zárat törni? Instant lebukás.
2. igen. Illetve ki lehet használni a mentek-megütöm-visszatöltök exploitot is. Ilyenkor resetelődik a készlete.
3. Igen, ezért jók a követők. Zárakat nehézségtől függetlenül mindig kinyitják.
4. Igen. úszni biztosan nem úsznak.
5. igen, meredekebb lejtőkön is föl tudnak menni. Azért hülyén néz ki.
6. Asszem igaz. A szemükkel látnak, ha azt letakarod akkor pakolhatsz.
7. Igen, csak el kell vánszorogni odáig. Meg aztán be a városba, mert oda ló nem megy be.
8. Igen, egy pár órára.
9. Lehet, sose figyeltem. Az biztos hogy minél közelebb van a jó pozícióhoz annál nehezebben törik.
10. Igen.
11. Igen, de azért nem mindent.
12. Nem tudom, lehet.
13. Igen.
14. Nem tudom, lehet.
15. Nem tudom, valószínűleg.
16. Működik, jó móka.
17. A csirkék szemtanúk voltak (meg az összes állat), ha látta a bűntényt bounty lett a fejedre. Ezt peccselték, de azért a falusiak zabosak lesznek ha öldöklik az állataikat.
18. Persze, ez a sneak lényege. Azért magas skill kell ehhez.
19. Asszem igen.
20. Igen, de ugrani nem lehet vele. Tehát max. egy szintben lévő helyekre lehet eljutni.
21. Lehet, sose figyeltem.
22. Lehet, sose figyeltem.
23. Persze, lovaknál is van sprint. Egy idő után elfárad.
24. Szerintem nem. Engem még sose vezettek sehová, pedig 4-5 után mentem. Körbe mászkálnak.
25. Igen.
26. Nem az egyetlen ilyen helyszín.
27. Igen, sőt kettővel+kiperkelve a kétkezes harcot+ütésgyorsítő shouttal kb. két másodperc egy telér. Nem kell animációt nézegetni.
28. Persze.
29. Igen.
30. Lehet, sose figyeltem.
31. Azért ehhez jó magas pickpocket+sneak kell, de egyébként igaz.
32. Lehet, sose figyeltem.
33. Persze, és tök jól néz ki.
34. Igen. be kell járni hozzájuk az egész térképet, jól el vannak dugva.
35. Igen. Respawnolnak, ezért nem biztonságosak.
36. Igen, meg hajó is van ilyen a partoknál.
37. Igen. Silver Handoknál mindig van is pár darab.
38. Igen.
39. Igen. A játék jelzi is, kiírja.
40. Lehet, sose figyeltem.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Parasite Eve 2, best game EVER!
Nehany MOD (peldaul a Realistic Water Two -szebb viz) viszont telepiteskor kerdezi hogy melyik verziora akarom telepiteni. Ha a Legendary van meg de nem aktivalom a kiegeszitoket akkor is a Legendary-ra valo modtepelipets valaszthatom? Vagy akkor csak az alapjatekra?
lirikTENK |XMG Neo 17 (M21), RTX 3080(16GB), i7-11800H, 64GB ram
Sokáig manuálisan tettem fel a modokat, aztán megvilágosodtam, hogy a legjobb mod kezelő a modorganizer és a legjobb modsorrend rendező a loot (, ami a boss utódja). Annyit még hozzátennék, hogy ezek se tudnak minden sorba állítást, mert lehetetlen, de ha figyelmesen elolvasod a letöltött mod leírásait, ott leírják milyen modokkal kompatibilis és milyen sorrendbe kell állítani. Remélem tudtam segíteni. <#hawaii>#hawaii>
http://garasu-re.gportal.hu/ Garasu;Re anime részleg meghívó: https://discord.gg/UySaEz5 Garasu;Re játékfordítói részleg meghívó: https://discord.gg/jcyu6qA
De, ha elolvastad VOLNA, mit csinál a Boss, akkor már előrébb lennél. 95%-ban felismeri és megfelelően sorba állítja a módjaidat.
A kiegészítőkön, a hivatalos és nem hivatalos patcheken és a HighRes textúrákon kívül én a következő modokat használom (konfig: erős videokártya, kissé kevés ram, pocsék proci):
SkyUI - szinte kötelező
Frostfall - egy ideig kedveltem, de nagyon lassítja a játékmenetet a sok vacogás meg kényszeralvás, úgyhogy kikapcsoltam
Realistic Needs & Diseases - szerintem poénos és realisztikus is egyben, nem lassítja nagyon a játékmenetet, bár én lecsökkentettem a kaja-pia-alvás gyakoriságát egy-egy ponttal, mégiscsak hős vagyok vagy mifene, ne verjen már le a lábamról hat óra kalandozgatás 😊 A betegségek is sokkal durvábbak, különböző fázisaik vannak.
RND Animal Loot - jóval drágább állatbőrök meg egyéb hasonló trófeák, jobban megéri vadászni. Kicsit túlzónak érzem, a játék elején megkönnyíti a dolgokat, de még belefér, szóval egyelőre marad.
Convenient Horses - ha szeretsz lovagolni, szinte muszáj 😊
Sounds of Skyrim, 3 db mod - kis audiohangulat-emelő mod, különböző háttérzajok különböző környezetekben
Detailed Mine Markers - egyszerű kis mod, a térképen kiírja a bányák neve mellé zárójelben a bányászható ércek típusát (pl. vas)
Dovahkiin Relaxes Too - poén mod, tisztán vizuális jellegű, két csata között mindenféle dolgokat tudsz a karaktereddel csinálni, pl. heverészés, olvasgatás, gereblyézés, falnak dőlés stb. 😊
EFF - followerek irányítását, kezelését javító mod, sok beállítási lehetőséggel, elég egyszerű használattal, és persze gyakorlatilag akármennyi követőd lehet, egy egész hadsereg is, ha bírja a géped 😊 Én a házamba gyűjtöm a követőimet, már vagy harmincan tanyáznak odabent 😄
Helmet Toggle - eltünteti a sisakod, de csak vizuálisan, az értékei megmaradnak. H gombbal ki-bekapcsolható. Hasznos, ha a karaktered pofiját szeretnéd látni a sisak helyett 😊
Ezek mellett még bemásoltam egy-két dolgot a játék könyvtárába, pl. glowing ore veins - sokkal jobban észrevehető érctelérek, belt fastened quivers - övre (és nem a hátra) erősített tegezek, Quality World Map - jobb minőségű és minden utat is kijelző térkép, meg persze a floating health bar, név és hp-szám kijelzése nélkül, hogy ne terhelje a procit.
Hát, nagyjából ennyi. Ezek így együtt egy gyengébb konfigon is szépen elfutnak, pl. az én gépemen 😊 Nem tartalmaznak új fegyvereket, páncélokat, ellenfeleket, küldiket stb., szóval "újoncbarát" összeállítás 😊
Biztos jók a modok is erre, de én félek, hogy bezavar a mentésembe, ha később mégis leszedem.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/
Es ha figyelmesen nezed a filmet, kb a 30 es 50 mp kozott, mintha eloremenet kozben meg a fejet is forgatna oldalra. A kiadasi datuma alapjan nem hiszem hogy MODolt video lenne.
Van egy külön menü a játékban ahol a modokat lehet állítgani, szóval nem igényel nagy erőveszítést
Utoljára szerkesztette: Aborg, 2015.04.10. 08:25:23
Ha nem zavar a spoiler akkor uespwiki-n a lista.
@Fpocok: ismert bug, nekem Whiterunba meg az Akadémiára is spawnolt be csontvázat. Unoff. patch tudtommal javítja.
Utoljára szerkesztette: genndy, 2015.04.06. 20:27:56
Ez jó!
kérdés: azok a sárkányok, akiknek neve is van, azok tartoznak valami küldihez, vagy csak az átlagosnál erősebbek ?
Millerke ® BFHU || https://team-simple.org/forum/ || http://bf1942.eu/Servers
Nem rossz amúgy, de nem fogom használin, a HUDot még elviselem, de ezek a lebegő feliratok már nem kellenek.
Utoljára szerkesztette: genndy, 2015.04.04. 21:55:54