Nehrim - Oblivion
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
shit happens
A fikcó egyszer már megvolt az utcán. A temetõt az istennek sem találom. Eszméletlen nagy a fõváros. Nem semmi kis MOD...
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Egyébként valami hosszútávú gubanc van a Windowsommal, szóval lehet, hogy megint az a gond.
Egyébként ott a leírás, hogy menj délre. Egy út megy délre a szentélybõl.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Én itt akadtam, meg, azt tudom ebböl kivenni hogy egy giliam nevü helyre kell menni, meg hogy kaptam egy levelet amiben ez levan irva, de a térkém nem jelez semmit :S
(4 állvány négy fáklya...)
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Nálam már feltûnõen sokszor :|
Ha töltenie kell, mert bemegyek valahova 5-bõl 2x kifagy (a program futása leállt).
Gondolom az oblihoz használt fagyásszám csökkentõ cuccal itt nem sokra megyek.
Szûz oblira tettem fel, nem kavarhat(na) be semmi elvileg
shit happens
Elõször is akkor szedj le mindent és töröld le az alap obliviont is minden kis morzsalékával együtt (igen a save-eket és a config file-t is ideértve). Nem viccbõl íródott ám a telepítési útmutató a Nehrim esetében, hanem hogy aszerint járj el amennyiben játszani szeretnél.
Ha Nehrim-mel szeretnél játszani akkor ne legyen fenn semmilyen mod az Oblivion-hoz, mert az bekavar. A tuti biztos megoldás ha frissen telepített, modolatlan oblivionnal kezded az egész telepítõsdit.
Nálad biztosan ez lesz a hiba, hogy nem teljesen alap oblivion mellé telepítenéd a játékot, hanem modokkal díszített változathoz. Csak oblivion legyen amire a 1.2.0416 patch az egyetlen amit ráteszel, semmi mod.
Feltelepíted ezután a Nehrim-et és csak a saját launcher-jét indítod el, az Oblivion minden file-ját és indítóját felejtsd el mint ha nem is léteznének (ha esetleg maradt fenn mod akkor pláne ne legyen semmi bepipálva az oblivion launcher data file-s részlegében).
Szóval míg ezzel játszol addig felejtsd el a többi modot meg az obliviont úgy egészében. Ez egy teljesen más játék ami használja az obli bizonyos file-jait és ha azokba bármi mod belepiszkál akkor nálad gubancok lesznek.
Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL
ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11
ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11
Amennyiben elég jó alkimista felszerelést akarsz viszonylag korán szerezni és nem akarsz eszement kemény ellenfeleken átvergõdni, úgy javaslom hogy keressed fel a kalózok barlangját (pirate cave). Nem kell belekötni senkibe (bár a kardjaik igen hasznos fegyverek de késõbb akad jobb is), mert benn lehet vásárolni és a nõi boltos expert szintû alkimista felszerelést árusít (teljes készletet).
A barlang meg fenn van északon. Ha menézed a nagy térképet, akkor a fõvárostól (Erothin) kelet felé egyenes vonalban mozgassad a térképet míg el nem jutsz egy olyan útig ami kimegy a partra és észak felé tekint. Na ennek a végén van a kalóztanya (Salathin Erdejében). De úgyis írhatnám hogy a Sanctumtól húzz egy egyenes vonalat észak felé míg a tengerhez nem érsz és az emellett fekvõ út (az egyenesedtõl jobbra esik) végpontja a kalóztanya.
Pucéran megpattanni meg nem fogsz tudni, mert a kijutáshoz szükség van egy kulcsra ami speciel pont azon láda mellett lesz ahol az elkobzott felszerelésed is található. Ha még nem futottál bele akkor még nem mentél elég messzire.
Bandukolsz hosszan, úgyis csak egyfelé mehetsz, míg elérsz egy ajtóhoz ahová fel kell menned és ott bemész. Na itt fogod majd megtalálni a cuccaidat.
Egyébként sem kell pucéran menned sehová, nyugodtan leszedheted a cuccokat (vértek és fegyverek) a levert õrökrõl is míg vissza nem szerzed a saját felszerelésedet.
shit happens
Én azt akartam eljátszani, hogy ládába vágom mindent és csupaszon megyek rabszolgának. Sejtettem, hogy az elején azzal küzdök majd, amit elveszek.
A rabszolgás csereberénél hol lehet a saját cuccot visszavenni? Vagy ha sikerült pucéran megpattanni, akkor visszakapom vhol?
shit happens
\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"
Ha valamelyikbe belerakod bármely cuccodat akkor késõbb bármelyik másikból kiszedheted a betett cuccot. Ez védett és biztonságos láda, míg minden más láda/doboz újraíródik 3 naponta, így a benne lévõ cuccaid eltûnnek.
A lötyis kérdésedre a válasz igen. A húsokból is lehet. Gyakorlatialg bármibõl ami a lombik ikon alatt található (és nem alkimista felszerelés vagy kész ital) az inventory-ban az mind pia alapanyag. Amíg nem vagy mester alkimista addig úgy tudsz löttyöt gyártani hogy ráböksz a mozsárra, majd kiválasztasz egy bármilyen alapanygot, aztán egy másik rubrikába kiválasztasz egy másikat amivel van megegyezõ hatása. Ekkor a kettõbõl összekutyulsz egy lötyit.
Tehát két, azonos hatással rendelkezõ alapanyagból lesz pia. Minél magasabb az alkimista képzettséged, annál több hatását feded fel az alapanyagoknak. Persze lesz aminek eleve csak 1 vagy max 2 lesz, de a növényeknek és sok más dolognak általában 4 hatása van és ezekbõl ha két alapanyag esetében 1-1 egyezik akkor máris lehet belõlük lötyi. Hogy most te kenyeret és teszemazt krumplit (csak írtam valamit) keversz össze és abból lesz mondjuk gyógylötyi vagy két gombát és abból meg sebzõ az lényegtelen.
Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.
Az is jó lenne, ha firkálgatnatnék a térképre.
Nagyon sok kaja összevetõt lehet találni, de ezek nem kellene a tábortüzes fõzésnél. Ezekbõl lehet lötyiket csinálni?
Ha majd mester leszel a nehézvértek viselésében (100-as skill) akkor a vért tömege egyáltalán nem számít majd, így az össztömeg is csökken ennyivel míg viseled a vértet (olyan mint ha egyáltalán nem lenne benn az inventoryban), szóval emiatt leszel tulajdonképpen "gyorsabb". A nehéz vértek mindegyike sokkal nehezebb mint az azonos fejlettségû könnyûvérteké, tehát valójában amiatt lassulsz, mert nagyobb tömeget kell cipelned.
persze én mindig minden vackot felveszek és cipelem 😊
Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.
Irónia off. ( Érdekes is lenne a fõszereplõ naplót vezetne kalandozás közben :-D ) No offense, de ez akkora magas labda volt!
Ha esetleg zavar a német szövegelés akkor vedd le a párbeszédek hangarejét és csak olvasni kell az angol feliratot.
Néha bele lehet zavarodni ha az ember egyszerre figyel a feliratra és közben hallgatja a dumlálást. 😊
(Azt viszont nem vágom, hogy miért nincs jegyzetelései lehetõség a játékban.)
ratgab: német szinkron, angol felirat. van néhány olvasnivaló, ami még nem angol,de ezek elvileg nem annyira fontosak, azért is hagyták ki (gondolom egyelõre, hogy megjelenhessen végre). de minden nagyon profi.
Szal. nem muszáj teknõsbékát játszani, bár én is alapvetõen azt szeretem. Viszont utazni nem jó a teknõs, arra jobb a gazella.
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Lovat én sem használok, csak lesz a sztoriban két helyzet is (eddig ennyivel találkoztam) amikor ingyé' alád vágnak pacit és azzal kell menned. Elég nehezen irányítható így én maradok a gyaloglásnál. 😊
Teleportáláshoz, válassz bármely módszert is, kelleni fog a kõ (mark lerakásához nem kell, csak a recall használatához). A településeken meg keressed meg a delikvenseket akik árusítanak teleport rúnát. Nem minden településhez van de például Abtei Tirin, Sanctum, Giliad, Erothin, Cahbaet, Salen, Monastery, a keleti település ahová majd még az elsõ fejezetben küldenek, Zerobilon (ahol speciel nem kell venni, itt megtalálod majd a toronyban) mind olyan helyek ahová lehet teleportálni ha megvetted helyben a megfelelõ árustól a rúnát majd az inventory-ban aktiváltad.
Mark-recall kettõst én a havasi boszorkánytól vettem (õ egész jó varázslatokat és alkimista cuccokat árusít egyébként) aki a Sanctumtól északra lévõ (gyakorlatilag a sanctum lábánál van) tavacsak észak keleti oldalán lévõ út legfelsõ pontján található meg egy kis házban (mászni kell kicsit mert közvetlen út nem visz oda, csak van ott is egy kis útszakasz ami látszik a térképen is).
Ezen felül már csak a rendkívûl apró karakterrel írt szöveg irritált, rádásul idióta színban. A Gothic akkor kiütéssel gyõzõtt.
Azt viszon nem hittem volna, hogy a Nehrim megint csak eltolja a NWN2 kiegek végignyomását. Már 1 éve várnak a sorokra. Nem hiszem, hogy 1 éven belül elkezdeném õket.
50 órás játékidõt írtak a Nehrimre, de jó lesz az 500-nak is. 😊
- tekerõs játék - Figyeld a delikvens arckifejezését mikor ráviszed a kurzort a négy opció egyikére. A mérges kifejezés egyértelmûen rossz, így próbáld úgy csinálni hogy a legkisebb sáv álljon ott mikor rányomsz, ez ugyanis rontja a viszonyt, míg a vigyorgós képû állapotnál a lehetõ legmagasabb telítettség esetén kattints mert ez javítja. Mindegyik opciót egyszer használhatod. Ha fejlettebb a speech akkor magad is tekerhetsz a karikán így mozdítva el a beosztásokat, szóval több lehetõséged van arra hogy javíts a célszemély kedélyállapotán. Ez ugyanis befolyásolja hogy milyen áron tkínálja alapból a portékáját.
- Alchemy a löttygyártástól fejlõdik.
- Gyakorlás alatt azt értem hogy nem trainer-t használsz hogy fejlõdjön a skill hanem csak használod. Harci skillek esetében például a legrosszabb fegyveredet veszed elõ és azzal harcolsz, mert a legjobbal 1-2 ütésbõl esetleg levered a célpontot míg legrosszabbal több csapás kell, így emiatt többször használod a skill-t és így hamarabb fejlõdik. A próbabábú verése nem visz elõrrébb.
- Hús sütésétõl fejlõdik a craft (ráadásul még Xp-t is ad), azaz az armorer skill is. Amúgy meg pont ugyanannyit ad a sült hús gyógyításnak mint a nyers. De azért vészhelyzetben az ember mégis inkább enne sült húst gyógyulási célzattal mint nyerset nem? 😊
- Szén, iron ore, silver nuggets, golden nuggets nem csak eladni jó, hanem elsõ lépésben fújtató majd ízzító használatával ingot, aztán ebbõl az üllõnél fegyver készítésére, amit a fenõkõnél jobbá lehet tenni. A kész termék eladható és közben még Xp-t is kaptunk és a crafting/armorer skill fejlõdését is elõsegítettük is
- Fegyverbe csak 1 kavicsot pakolhatsz, ahogy más tárgyakba is csak egyet (késõbb lehet hogy lesz majd lehetõség többre is, de ez nem skill függõ).
- A soul trap varázslatot még élõ lényre kell elmondani (ami hülyén hangzik például egy csonti vagy zombi esetén, de a lényeg hogy ne legyen kinyírva) és az idõtartam lejárta elõtt le kell verned a célpontot. Hullán nem mûködik.
Ekkor, ha van megfelelõ üres soul stone-od (van belõle petty, lessed, common, greater és grand) akkor a lélek oda száll. AZ így feltöltött követ arra használhatod hogy rákattintva visszapótolhatsz megadott mennyiségû (petty 250, lesser 500, common 1000, greater 2000, grand na ezt nem tudom ilyen lelket még nem sikerült elfognom) töltést egy mágikus tárgyadba. Emberek/elfek lelkét ilyen kövekbe nem tudod elfogni csak állatokét/bestiákét/szörnyekét. Nagy kõbe mehet kisebb erejû lélek, de kisebbe nem mehet nagyobb erejû lélek.
- Sajnálhatod ha meguntad a TES III-at mert az egyik legjobb volt és igazán hosszú is. Lehet ez volt a baj? 😊
Rémlik még a láthatatlanos menekülõs sztori? Na ott volt az, hogy majdnem üvölöttem, hogy tölthetek vissza egy 4 órával korábbi mentést.
Lóra eddig sajnáltam a pénzt.
Teleportáláshoz ezek szeritn mindig kell kõ válasszak bármilyen módszert is?
Szükséged lesz ugyanis ilyen kövekre mert lesznek helyek ahonnan gyorsan kell távozni amit kimondottan ilyen módon javallanak vagy ahová gyorsan kell eljutnod és szintén ilyen módon. Arról nem is beszélve hogy a kifejezetten hasznos mark és recall varázslat kettõs (elsõvel leteszel egy jelet ahol tetszik, a másikkal bármikor vissszateleportálsz oda) szintén teleport követ igényel.
Tehát nézz körül alaposan.
A fõvárosban tuti lehet venni (talán az alkimistánál is de a battlemage-eknél tuti), ahogyan a sanctumban is
De a legtöbbet így is az õsi romokban lelni (oblivionban ezek voltak az ayleid romok, itt nem is tudom minek nevezik õket).
Vagy ugye ott van a lovaglás is ami gyorsabb mint a gyaloglás. 😊
Én eddig az összes ore-t és szenet eladtam, mert még cipelni sem érte meg õket.
Egy fegyverbe hogyan mehet több tápló kõ?
Azt jól értem, hogy a soul trap egy halott lényve elmondva fogjul ejti a lelkét, ha van nálad soul gem. Ezzel lehet újratölteni a fegyvereket a lény erejétõl függõen?
Bocs a sok noob kérdésért, de én a TES III-at toltam csak és azt is hamar meguntam.
Épp ez része ami tetszik, mert kiegyensúlyozott fejlõdést lehet elérni így. Kominálva van a használattal súlyozott fejldõés és azon belüli specializáció. Minden közelharc fegyvertõl nõ az erõ, de hogy mit tápolsz LP-vel, az rajtad áll.
A tekerõs játékot nem írná le röviden valali, hogy mire jó és hogyan mûködik? Nekem még mindig nem világos.
Az alchemy meg mitõl fejlõdik? A kotyvasztástól?
Gyakorlás alatt mit értesz? Céltáblára lõsz, karddal meg bábut csapkodsz? Nekem ehhez nincs türeleme.