Nehrim - Oblivion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

cSuwwi
melyik a fõváros amúgy? mintha azt olvastam volna, hogy 3 részre oszlik a sziget, és mindegyiknek van egy saját fõvárosa

shit happens

Molnibalage
Na, közben megtaláltama spellt a listában. Vak voltam. 😊

A fikcó egyszer már megvolt az utcán. A temetõt az istennek sem találom. Eszméletlen nagy a fõváros. Nem semmi kis MOD...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Dopti
Nagyon jó ez a "mod"... Sokszor meglepõdök hogy úú várjá itt gondolkozni kell és nem bug 😄 Még a német szinkron sem zavaró pedig nem favorizálom a nyelvet

nem az valami 0.0.288-as vagy valami hasonló. De most éppen az érdekelne, hogy a shivering island-et miért nem tudom törölni, újra felrakni, és ezért nem is jelenik meg a launcherben. (nem mintha most kéne, de azért nem lenne jó, ha nem tudnám használni)
Egyébként valami hosszútávú gubanc van a Windowsommal, szóval lehet, hogy megint az a gond.
Molnibalage
Nem mindet jelez ki a térkép. A régi TES rajongóknak ez zavaró lehet. Gothicosként nem annyira, ott nem rágták a szádba annyira dolgokat. 😊

Egyébként ott a leírás, hogy menj délre. Egy út megy délre a szentélybõl.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
Mert szerintem az alap amit felraksz az már a legutolsó patch... (Install után a fõmenüben látszik a verzió.)

kill3r21

Én itt akadtam, meg, azt tudom ebböl kivenni hogy egy giliam nevü helyre kell menni, meg hogy kaptam egy levelet amiben ez levan irva, de a térkém nem jelez semmit :S
nem jó, leszedtem az egészet, aztán elkezdtem újrarakni. Ott kezdõdik a gubanc, hogy a patch nem megy fel, csak shivering island-es változat. Viszont a shivering island-et nem tudom feltelepíteni mert a gép szerint már fent van, amit nehezen hiszek, mert leszedtem az egészet. Ez igaziból oblivion probléma, de egyáltalán nem értem, mert eddig ilyen nem volt...<#fejvakaras>
Molnibalage
Néha. Tegnap 6 órát toltam egyhuzamban gond nélkül. Ma 2-szer már fagyott. Néha kilépéskor CTD-zik.

Molnibalage
Picit olvass vissza és megleled a választ. 😊
(4 állvány négy fáklya...)

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Nekem az lenne a bánatom, hogy milyen felejtés spellt nyomojak az õrre a nagyvárosba? Nem ismerem és minden könyvet és papírfecnit átnyálaztam már... A parancsnok adott valamit, de mit?

cSuwwi
Szokott nektek is fagyogatni?
Nálam már feltûnõen sokszor :|
Ha töltenie kell, mert bemegyek valahova 5-bõl 2x kifagy (a program futása leállt).
Gondolom az oblihoz használt fagyásszám csökkentõ cuccal itt nem sokra megyek.
Szûz oblira tettem fel, nem kavarhat(na) be semmi elvileg

shit happens

Bentragadtam 1 szobában, kint egy black troll vár rám, felvettem a fákját, és meggyúladt a troll, de nem akar meghalni. Nem is enged ki, azt írja, keressek egy fegyvert a ellene.
Ha tudod hol a gond akkor felesleges kérdezned, mert a megoldás is világossá válik. <#fejvakaras>

Elõször is akkor szedj le mindent és töröld le az alap obliviont is minden kis morzsalékával együtt (igen a save-eket és a config file-t is ideértve). Nem viccbõl íródott ám a telepítési útmutató a Nehrim esetében, hanem hogy aszerint járj el amennyiben játszani szeretnél.

Ha Nehrim-mel szeretnél játszani akkor ne legyen fenn semmilyen mod az Oblivion-hoz, mert az bekavar. A tuti biztos megoldás ha frissen telepített, modolatlan oblivionnal kezded az egész telepítõsdit.

Nálad biztosan ez lesz a hiba, hogy nem teljesen alap oblivion mellé telepítenéd a játékot, hanem modokkal díszített változathoz. Csak oblivion legyen amire a 1.2.0416 patch az egyetlen amit ráteszel, semmi mod.
Feltelepíted ezután a Nehrim-et és csak a saját launcher-jét indítod el, az Oblivion minden file-ját és indítóját felejtsd el mint ha nem is léteznének (ha esetleg maradt fenn mod akkor pláne ne legyen semmi bepipálva az oblivion launcher data file-s részlegében).

Szóval míg ezzel játszol addig felejtsd el a többi modot meg az obliviont úgy egészében. Ez egy teljesen más játék ami használja az obli bizonyos file-jait és ha azokba bármi mod belepiszkál akkor nálad gubancok lesznek.

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

A fáklyát kell elõvenni kezdéskor,és akkor megy tovább a story,már rájöttem.Nem hardverhiba a mozdulatlanság az elején

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

Oblivion modokat nem kell kipipálni,és a legközelebi launcher inditásakor márcsak 3 fog látszódni

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

köszi, végignyálazom. De szerintem ott kezdõdik a probléma, hogy csak két fájl van amit be tudok pipálni, ráadásul az oblivion összes modja megjelenik a nehrim launcherben, és ha bepipálom õket az oblivion launcherben akkor nehrimben is ki leszek pipálva. Vagyis totális gubanc :S
Technikailag a pirate bay is oda tartozik (csak annak a felsõ, északi részéhez), ha megnézed a térképet (mondjuk amit linkeltem a 92-es hozzászólásomban). <#buck>

Molnibalage
Még csak a középsõ területeket derítettem fel, de azokat elég rendesen. 😊

Molnibalage:
Amennyiben elég jó alkimista felszerelést akarsz viszonylag korán szerezni és nem akarsz eszement kemény ellenfeleken átvergõdni, úgy javaslom hogy keressed fel a kalózok barlangját (pirate cave). Nem kell belekötni senkibe (bár a kardjaik igen hasznos fegyverek de késõbb akad jobb is), mert benn lehet vásárolni és a nõi boltos expert szintû alkimista felszerelést árusít (teljes készletet).

A barlang meg fenn van északon. Ha menézed a nagy térképet, akkor a fõvárostól (Erothin) kelet felé egyenes vonalban mozgassad a térképet míg el nem jutsz egy olyan útig ami kimegy a partra és észak felé tekint. Na ennek a végén van a kalóztanya (Salathin Erdejében). De úgyis írhatnám hogy a Sanctumtól húzz egy egyenes vonalat észak felé míg a tengerhez nem érsz és az emellett fekvõ út (az egyenesedtõl jobbra esik) végpontja a kalóztanya.

Nagyon. 😊
Pucéran megpattanni meg nem fogsz tudni, mert a kijutáshoz szükség van egy kulcsra ami speciel pont azon láda mellett lesz ahol az elkobzott felszerelésed is található. Ha még nem futottál bele akkor még nem mentél elég messzire.
Miután kijöttél a dutyiból menj csak tovább.
Bandukolsz hosszan, úgyis csak egyfelé mehetsz, míg elérsz egy ajtóhoz ahová fel kell menned és ott bemész. Na itt fogod majd megtalálni a cuccaidat.

Egyébként sem kell pucéran menned sehová, nyugodtan leszedheted a cuccokat (vértek és fegyverek) a levert õrökrõl is míg vissza nem szerzed a saját felszerelésedet.

cSuwwi
na jó de mennyire kint? mert már bõven kijuttam a házból, egy deszkaúton megyek kifelé, vagy vazsi jött szembe, aki megölt, itt léptem ki. kellemetlen lenne ha elhagytam volna

shit happens

Molnibalage
Nem lehet eltéveszteni, mert a menekülési útvonalon lesz a cucc, csak egy felé lehet kimenn. Egyébként én is halálra izgultam magam, hogy ugye nem vesztek el atomtáp cuccaim..? 😊

Én azt akartam eljátszani, hogy ládába vágom mindent és csupaszon megyek rabszolgának. Sejtettem, hogy az elején azzal küzdök majd, amit elveszek.

cSuwwi

A rabszolgás csereberénél hol lehet a saját cuccot visszavenni? Vagy ha sikerült pucéran megpattanni, akkor visszakapom vhol?

shit happens

Molnibalage
Csak mivel én nem érttem eddig a kotyvasztáshoz minden szart cipeltem. Na, ezt meguntam és mindent eladtam...

koschwarz
ezt én sem tudtam, de jó, hogy van. igaz, én nem vagyok egy ilyen stash-elõ fajta, ha valamit használok, használom és cipelem, ha nem kell, eladom vagy eldobom.

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

Molnibalage
Tehát aza biztonságos láda olyan, hogy bárhonnan elérhetõ más ládából távtól függetelnül? Pont egy ilyenre vágytam jó, hogy megcsinálták.

Minden településen található egy olyan láda ami a tied (általában a kovácsmûhely környékén de van hogy másutt, de mindig kinn a szabad ég alatt; meg ha veszel házat a fõvárosban illetve késõbb szerzel magadnak más otthont
egy egész várat
akkor ott benn is megtalálható lesz ez a láda. Sõt a fõvárosban a bankban a trezorodban (már ha nyitsz egyet) is lesz belõle egy. My chest vagy mi a csoda a neve.
Ha valamelyikbe belerakod bármely cuccodat akkor késõbb bármelyik másikból kiszedheted a betett cuccot. Ez védett és biztonságos láda, míg minden más láda/doboz újraíródik 3 naponta, így a benne lévõ cuccaid eltûnnek.

A lötyis kérdésedre a válasz igen. A húsokból is lehet. Gyakorlatialg bármibõl ami a lombik ikon alatt található (és nem alkimista felszerelés vagy kész ital) az inventory-ban az mind pia alapanyag. Amíg nem vagy mester alkimista addig úgy tudsz löttyöt gyártani hogy ráböksz a mozsárra, majd kiválasztasz egy bármilyen alapanygot, aztán egy másik rubrikába kiválasztasz egy másikat amivel van megegyezõ hatása. Ekkor a kettõbõl összekutyulsz egy lötyit.
Tehát két, azonos hatással rendelkezõ alapanyagból lesz pia. Minél magasabb az alkimista képzettséged, annál több hatását feded fel az alapanyagoknak. Persze lesz aminek eleve csak 1 vagy max 2 lesz, de a növényeknek és sok más dolognak általában 4 hatása van és ezekbõl ha két alapanyag esetében 1-1 egyezik akkor máris lehet belõlük lötyi. Hogy most te kenyeret és teszemazt krumplit (csak írtam valamit) keversz össze és abból lesz mondjuk gyógylötyi vagy két gombát és abból meg sebzõ az lényegtelen.

Húú! Ezt nem tudtam, hogy tényleg van ilyen pl.: NWN-ben. Azt hittem csak viccelsz!

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Molnibalage
Nem érted. Arról beszélek, hogy pl. az NWN-ben van egy notes tab a karakterlapnál és oda azt írsz, amit akarsz. Ide ia csak ez kellene. A párbeszédek után gyorsan leírnám, hogy ki kicsoda, stb.

Az is jó lenne, ha firkálgatnatnék a térképre.

Molnibalage
Ha a cuccaimat egy ládába teszem, akkor melyik a biztonságos láda?

Nagyon sok kaja összevetõt lehet találni, de ezek nem kellene a tábortüzes fõzésnél. Ezekbõl lehet lötyiket csinálni?

Össztömeg számít elsõsorban, de a tényleges sebességed alapját a speed tulajdonság képezi. Szóval ha az alacsony akkor mindenképpen lassú leszel midnegy mi van vagy nincs rajtad. A leterhelés meg ezt csökkenti.
Ha majd mester leszel a nehézvértek viselésében (100-as skill) akkor a vért tömege egyáltalán nem számít majd, így az össztömeg is csökken ennyivel míg viseled a vértet (olyan mint ha egyáltalán nem lenne benn az inventoryban), szóval emiatt leszel tulajdonképpen "gyorsabb". A nehéz vértek mindegyike sokkal nehezebb mint az azonos fejlettségû könnyûvérteké, tehát valójában amiatt lassulsz, mert nagyobb tömeget kell cipelned.

koschwarz
az összsúly számít. ha nem cipelsz semmi mást, mint egy vaspáncélt meg egy fegyvert, akkor is lehetsz gyors.

persze én mindig minden vackot felveszek és cipelem 😊

Egyébként meg legfeljebb elképzelem, hogy azért nem értem, mert Nehrimül beszélnek és csak írásban kommunikálunk, de azért eltátogják, hátha tanulok valamit.... XD

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

3 az egyben! Angolul fordítasz + németül tanulsz, ráadásul még játszol is! Hát kell ennél több? :-D

Van abban: Kimész az asztalra (számítógép asztal) ott találsz általában jegyzettömböt (legalábbis nekem mindig ki van téve az asztalra a jegyzettömb ikon) és ha rákattintasz a ceruza vagy toll ikonra (verziófüggõ, hogy melyik van kint az asztalon), akkor a karaktered felveszi és írhat a jegyzettömbbe!

Irónia off. ( Érdekes is lenne a fõszereplõ naplót vezetne kalandozás közben :-D ) No offense, de ez akkora magas labda volt!

Csak a felirat angol. Lesz pár jegyzet és könyv ami maradt német, azonban a többi, midnen ami kicsit is fontos és küldetésekhez kapcsolódik az le van fordítva angolra.

Ha esetleg zavar a német szövegelés akkor vedd le a párbeszédek hangarejét és csak olvasni kell az angol feliratot.
Néha bele lehet zavarodni ha az ember egyszerre figyel a feliratra és közben hallgatja a dumlálást. 😊

Molnibalage
Ez azt jelenti, hogy nekem lehet a teherbírásom 500 font is, de ha páncélnehéz a töbihez képest és nincs nálam sok cucc, akkor is lassú leszek? Nem a teljes teherbírásohz képesti % arány számít?

Molnibalage
Csak felirat. Sajnos néha tényleg zavaró, hogy németül beszél és angol szöveget kell olvasnom. Tegnap már fáradtan nem is értettem meg a csillagjegy választás után, hogy ki kicsoda pontosan és mit képviselnek. Ma újra elolvasom és leírom megamnak, hogy értsem is. 😊

(Azt viszont nem vágom, hogy miért nincs jegyzetelései lehetõség a játékban.)

koschwarz
molnibalage: a súlyától.

ratgab: német szinkron, angol felirat. van néhány olvasnivaló, ami még nem angol,de ezek elvileg nem annyira fontosak, azért is hagyták ki (gondolom egyelõre, hogy megjelenhessen végre). de minden nagyon profi.

Annyi kérdésem azért lenne, hogy angolul csak felirat van, vagy angolul is szólal meg a játék?

Molnibalage
Ja, az mitõl függ, hogya páncél vagy más mennyire lassít le?

Azt hiszem délután ránézek erre a modra én is!

Sir Quno Jedi
Én obliban második karimnak azt csináltam, hogy no páncél, csak ruci, mindent speed-re, akrobatikára, ilyesmi és úgy futottam mint a szél, lefutottam már-már a lovakat is, TEREPEN! Elegem volt a nehézpáncélos vánszorgásból. Így bárki elõl meg lehet lépni szépen, egy jól feltápolt tõrrel meg mindenkit be lehet zúzni pikk-pakk (gyors harcmodor a lényeg, meg a jó kövek bele). Kellett még jó sok erõs varázslat, amivel messzirõl ölök. Bumm heccsát. Tõrös-futós-varázslós-tömeggyilkos, néha álcázásban. Mondjuk 100+%-os kaméleonban úgysem szúrt ki soha senki, akkor sem ha "futva" lopakodtam 😄.

Szal. nem muszáj teknõsbékát játszani, bár én is alapvetõen azt szeretem. Viszont utazni nem jó a teknõs, arra jobb a gazella.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Csak a csillagjegy adta spec varázslatokhoz kell arcane stone (ott sem mindhez, például a vigilance csilalgjegy esetén csak az érintéses azonnal ölõs képesség igényel követ a stance-ek és a ghost form az nem). De ne aggódj ebbõl tényleg van annyi mint a szemét. Sõt még vásárolni is lehet.

Lovat én sem használok, csak lesz a sztoriban két helyzet is (eddig ennyivel találkoztam) amikor ingyé' alád vágnak pacit és azzal kell menned. Elég nehezen irányítható így én maradok a gyaloglásnál. 😊

Teleportáláshoz, válassz bármely módszert is, kelleni fog a kõ (mark lerakásához nem kell, csak a recall használatához). A településeken meg keressed meg a delikvenseket akik árusítanak teleport rúnát. Nem minden településhez van de például Abtei Tirin, Sanctum, Giliad, Erothin, Cahbaet, Salen, Monastery, a keleti település ahová majd még az elsõ fejezetben küldenek, Zerobilon (ahol speciel nem kell venni, itt megtalálod majd a toronyban) mind olyan helyek ahová lehet teleportálni ha megvetted helyben a megfelelõ árustól a rúnát majd az inventory-ban aktiváltad.

Mark-recall kettõst én a havasi boszorkánytól vettem (õ egész jó varázslatokat és alkimista cuccokat árusít egyébként) aki a Sanctumtól északra lévõ (gyakorlatilag a sanctum lábánál van) tavacsak észak keleti oldalán lévõ út legfelsõ pontján található meg egy kis házban (mászni kell kicsit mert közvetlen út nem visz oda, csak van ott is egy kis útszakasz ami látszik a térképen is).

Molnibalage
A TES III baromi unalmas volt nekem. Sablonos küldetések, emberi útjelzõtáblák stb. (16. szinten hagytam abba.) A táj tényleg szép volt, de nem tudtam beleélni magam. A Nehrim láthatatlanul kimenekülése és TÚLÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉLTEM érzése önmagában jobb volt, mint az egész TES III.

Ezen felül már csak a rendkívûl apró karakterrel írt szöveg irritált, rádásul idióta színban. A Gothic akkor kiütéssel gyõzõtt.

Azt viszon nem hittem volna, hogy a Nehrim megint csak eltolja a NWN2 kiegek végignyomását. Már 1 éve várnak a sorokra. Nem hiszem, hogy 1 éven belül elkezdeném õket.

50 órás játékidõt írtak a Nehrimre, de jó lesz az 500-nak is. 😊

Akkor sorban:
- tekerõs játék - Figyeld a delikvens arckifejezését mikor ráviszed a kurzort a négy opció egyikére. A mérges kifejezés egyértelmûen rossz, így próbáld úgy csinálni hogy a legkisebb sáv álljon ott mikor rányomsz, ez ugyanis rontja a viszonyt, míg a vigyorgós képû állapotnál a lehetõ legmagasabb telítettség esetén kattints mert ez javítja. Mindegyik opciót egyszer használhatod. Ha fejlettebb a speech akkor magad is tekerhetsz a karikán így mozdítva el a beosztásokat, szóval több lehetõséged van arra hogy javíts a célszemély kedélyállapotán. Ez ugyanis befolyásolja hogy milyen áron tkínálja alapból a portékáját.

- Alchemy a löttygyártástól fejlõdik.

- Gyakorlás alatt azt értem hogy nem trainer-t használsz hogy fejlõdjön a skill hanem csak használod. Harci skillek esetében például a legrosszabb fegyveredet veszed elõ és azzal harcolsz, mert a legjobbal 1-2 ütésbõl esetleg levered a célpontot míg legrosszabbal több csapás kell, így emiatt többször használod a skill-t és így hamarabb fejlõdik. A próbabábú verése nem visz elõrrébb.

- Hús sütésétõl fejlõdik a craft (ráadásul még Xp-t is ad), azaz az armorer skill is. Amúgy meg pont ugyanannyit ad a sült hús gyógyításnak mint a nyers. De azért vészhelyzetben az ember mégis inkább enne sült húst gyógyulási célzattal mint nyerset nem? 😊

- Szén, iron ore, silver nuggets, golden nuggets nem csak eladni jó, hanem elsõ lépésben fújtató majd ízzító használatával ingot, aztán ebbõl az üllõnél fegyver készítésére, amit a fenõkõnél jobbá lehet tenni. A kész termék eladható és közben még Xp-t is kaptunk és a crafting/armorer skill fejlõdését is elõsegítettük is

- Fegyverbe csak 1 kavicsot pakolhatsz, ahogy más tárgyakba is csak egyet (késõbb lehet hogy lesz majd lehetõség többre is, de ez nem skill függõ).

- A soul trap varázslatot még élõ lényre kell elmondani (ami hülyén hangzik például egy csonti vagy zombi esetén, de a lényeg hogy ne legyen kinyírva) és az idõtartam lejárta elõtt le kell verned a célpontot. Hullán nem mûködik.
Ekkor, ha van megfelelõ üres soul stone-od (van belõle petty, lessed, common, greater és grand) akkor a lélek oda száll. AZ így feltöltött követ arra használhatod hogy rákattintva visszapótolhatsz megadott mennyiségû (petty 250, lesser 500, common 1000, greater 2000, grand na ezt nem tudom ilyen lelket még nem sikerült elfognom) töltést egy mágikus tárgyadba. Emberek/elfek lelkét ilyen kövekbe nem tudod elfogni csak állatokét/bestiákét/szörnyekét. Nagy kõbe mehet kisebb erejû lélek, de kisebbe nem mehet nagyobb erejû lélek.

- Sajnálhatod ha meguntad a TES III-at mert az egyik legjobb volt és igazán hosszú is. Lehet ez volt a baj? 😊

Molnibalage
Ja, azt is meglepve vettem észre, hogy pár durva spell alapja arcane stone. Micsoda "mázli", hogy eladtam õket... <#falbav>

Rémlik még a láthatatlanos menekülõs sztori? Na ott volt az, hogy majdnem üvölöttem, hogy tölthetek vissza egy 4 órával korábbi mentést.

Lóra eddig sajnáltam a pénzt.

Teleportáláshoz ezek szeritn mindig kell kõ válasszak bármilyen módszert is?

Akkor szerezzél még teleport követ (lehet venni a varázslóktól, noha nem mindtõl és az õri romokban is szokott lenni 1-2 darab, bár többnyire inkább arcane stone jellegegû kövekre akad az ember amik kékek és többnyire valamilyen kõ állványon lévõ fém tartóban vannak vagy a földre leesve, azért a fehér színû teleport kövekbõl is akad pár igaz kevesebb és van hogy nagyon ügyesen ki kell lõni a tartójukból mert túl magasan vannak).
Szükséged lesz ugyanis ilyen kövekre mert lesznek helyek ahonnan gyorsan kell távozni amit kimondottan ilyen módon javallanak vagy ahová gyorsan kell eljutnod és szintén ilyen módon. Arról nem is beszélve hogy a kifejezetten hasznos mark és recall varázslat kettõs (elsõvel leteszel egy jelet ahol tetszik, a másikkal bármikor vissszateleportálsz oda) szintén teleport követ igényel.

Tehát nézz körül alaposan.
A fõvárosban tuti lehet venni (talán az alkimistánál is de a battlemage-eknél tuti), ahogyan a sanctumban is
amíg még megvan
, késõbb a mountain monastery-ben vagy az északi városban (Cahbaet). Pár naponta érdemes visszanézni (azt hiszem 3 naponta frissül a bolti készlet, lehet hogy gyakrabban) és venni még párat. Csak kicsinykét nehezek a kövek így ha sok van belõlük nálunk, akkor azért leterhelnek (tudom, nézõpont kérdése hogy mist az 1-es tömeg nehéz vagy sem, de míg gyenge a karakter addig számít hogy ha 10-20 ilyen kõ is akad nála).
De a legtöbbet így is az õsi romokban lelni (oblivionban ezek voltak az ayleid romok, itt nem is tudom minek nevezik õket).

Vagy ugye ott van a lovaglás is ami gyorsabb mint a gyaloglás. 😊

Molnibalage
Húst én is sütöttem, de mi értelme van? Lényegetelen mennyiségû HP-t ad. Csak skillfejéõdés a lényeg?

Én eddig az összes ore-t és szenet eladtam, mert még cipelni sem érte meg õket.

Egy fegyverbe hogyan mehet több tápló kõ?

Azt jól értem, hogy a soul trap egy halott lényve elmondva fogjul ejti a lelkét, ha van nálad soul gem. Ezzel lehet újratölteni a fegyvereket a lény erejétõl függõen?

Bocs a sok noob kérdésért, de én a TES III-at toltam csak és azt is hamar meguntam.

Molnibalage
Ja, értem! Tehát az mondod, ha a blade skill-re elköltök 5 LP+t és +5 lesz, akkor sem lesz +5 erõ szinlépéskor. Ok, ez eddig is világos. Semmi meglepõ nincs ebben. 😊

Épp ez része ami tetszik, mert kiegyensúlyozott fejlõdést lehet elérni így. Kominálva van a használattal súlyozott fejldõés és azon belüli specializáció. Minden közelharc fegyvertõl nõ az erõ, de hogy mit tápolsz LP-vel, az rajtad áll.

A tekerõs játékot nem írná le röviden valali, hogy mire jó és hogyan mûködik? Nekem még mindig nem világos.

Az alchemy meg mitõl fejlõdik? A kotyvasztástól?

Gyakorlás alatt mit értesz? Céltáblára lõsz, karddal meg bábut csapkodsz? Nekem ehhez nincs türeleme.