889
A Nehrim az Elder Scrolls IV: Oblivion motorjára épülő, de történetileg teljesen új RPG
  • Molnibalage
    Evvan...
  • Benevolens
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    De kinyírja a haveromat :(
  • Molnibalage
    Mert nem is lehet. A játék eleje menekülős odafigyelős, lezúzhatatlanok azok a lények.
  • Benevolens
    mindent kitöröltem mindenhonnan. dokumentsből is. Most összejött. A shivering isles nem okoz gondot. Az egyetlen bajom, hogy kövér lett a karakterem feje :S Meg hogy nem tudom lezúzni a brutál erős trollt a barlang végén (?)
  • SaGa Jr
    Addig jó. :)
    Valószínű hogy így is probléma nélkül menni fog, de a visszajelzések alapján akkor tuti a dolog, ha csak az oblivion van fenn meg a patch és semmi más. Ekkor biztosan nem lesz fennakadás, nem lépnek fel olyan hibák amikre nincs gyors megoldás.
  • SaGa Jr
    Pontosítok. A harang mellett az akasztófa árnyékában (a hóhér ajtajával szemben van a láda, de egyébként stimmelt amit írtam, csak ne standnál keressed).
  • koschwarz
    én egy olyan biztonsági másolatos szűz oblivionra telepítettem, amiben az összes kieg is benne van. egyelőre rendesen működik, bár igaz, hogy a shivering valóban konkrétan belepiszkál az oblivion.esm-be. de mondom, egyelőre így is működik a nehrim.
  • SaGa Jr
    Ott van az pedig, méghozzá nem is egy példányban.
    Egészen pontosan a téren, ahonnan a templomhoz is oda tudsz caplatni meg a harbor-ba átmenni, ahol a boltok vannak, na ott van az egyik standnál.
    De be is mehetsz a bankba, nyittatsz egy fiókot és bemész (szólsz hogy be akarsz menni). A trezorodban a my accounts mellett ott lesz a my chest is.
  • Molnibalage
    Az E betűs nagyvárosban viszont még nem találtam meg a "my chest" ládát.
  • Molnibalage
    Már előre sejtettem, hogy azért ott, mert a "mágia harang" miatt a városban gázos lenne. A kulcs elvételét meg csak megoldom valahogy. :)

Nálam eddig igazi függőséget alakított ki a játék ami elég nagy szám, mert a Risen végigtolása óta gyakorlatilag semmivel sem játszottam...
  • SaGa Jr
    A főváros Erothin.
    A játékban 4 város van de csak 1 főváros. Az összes többi település csak falu.
    A középső tartományok városa és egyben az egész játék fővárosa Erothin, aztán ott van az északi területek (Northrealm) egyetlen városa Cahbaet, az elzárt déli területek egyetlen városa Ostian, míg Treomar tartomány városa a lerombolt és elpusztult Treomar.
  • SaGa Jr
    A berakott kép alapján már voltál Giliad falujában. Átmentél rajta míg eljutottál a Sanctum-ba.
    A levél csak egy mankó volt, hogy eljuss a Sanctum-ba utána érdekltelenné vált(nem mintha nem lett volna eleve az iránytűn kijelezve és a térképen is mutatva a hely ahová menned kellett, így totál felesleges volt ez a levél, de lesz még ilyen jellegű mankó).

Giliad az a falu aminek az ikonja (kis házikók) Nyugat, Észak Nyugat irányában van a sanctum-tól ahol a térképed szerint éppen ácsorogsz. Úgy is mondhantám hogy a keleti irányban tóba (ez az ami a sanctumnál van) torkolló folyó északi partján van az első képen amit belinkeltél. :)

Szóval azzal te már ne foglalkozz, a levelet is kidobhatod a kukába, mert már nem kell. Azóta kaptál új feladatot.
  • mindero
    Vagy menj le a kikötő fele és ott lesz a katedrális mögött a temető.

• SaGa Jr
    A harbor részen keressed.
    Két kapu is vezet oda (azon a részen keressed ahol a templom is van) a városon belül (egyik a bank mellől), na ott lesz a temető.
    Neked elég ott dekkolni és kora este (6 után, nekem például 6:30-kor jött) meg fog jelenni a síroknál a delikvens, na akkor kell használni rajta a varázslatot (pont ahogy a kapott kis útmutató levélke leírja). Aztán fogod a kulcsát és felkeresed a házát, megszerezve onnan a levelet.
  • SaGa Jr
    Azért jelzi ki, hogy fenn van még, mert a registry-ben benne maradt (nem jó sorrendben törölted a programot, mert a shivering islands-el kellett volna kezdened) vagy megvan még néhány file például a documents könyvtárban (ne a simában keressed, hanem a C: meghajtón ahonnan a teljeset eléred nem csak a start menüből elérhető változatot). Töröld ki onnan is.

A patch-ből biztos a jót választottad? Milyen változatú az alapjátékod? EU-s vagy amerikai, netán más orientációjú? Mert nem mindegy melyik patch-et akarod ráerőltetni. Meg aztán nem is kell felrakni a shivering island-et (nem is szabad).
  • koschwarz
    milyen igaz...én is iszonyatosan élvezem, hogy gondolkozni kell és keresni kell a küldetés helyszíneit, a megoldást, stb. és pont ezért válik érdekesebbé egy küldetés megoldása, és ezért jelent igazi sikerélményt.

való igaz, hogy az oblivionban sokszor tényleg érdektelen volt egy küldetés, mert egyszerűen a sok mankó miatt törvényszerűen nem ástad bele magad a küldetés részleteibe. ráadásul nem is olyan részletes az útmutató, mint a nerhimben, ahol figyelni kell, mit mond az NPC, tehát az oblivionban sokszor szívás lehet, ha használsz olyan modot, ami kiveszi a quest-nyilakat.

• SaGa
    A helyi térlóképen keresd meg azokat az ajtókat, amik a kriptába vezetnek. Van belőle 3, ebből az egyik a temetőből nyílik.
  • SaGa
    Nem könyvben van, hanem az ismert spelljeid között. Kék "gombóc" szerű ikonja van.
  • kemelol
    >Nem mindet jelez ki a térkép. A régi TES rajongóknak ez zavaró lehet.

Morrowindben se jelzett semmit, nem franchise fuggo hanem generacio :d
  • Benevolens
    most megy, de elzárt egy kőomlás a barlangban és nem tudom, hogy mit kell csinálni :(
  • cSuwwi
    melyik a főváros amúgy? mintha azt olvastam volna, hogy 3 részre oszlik a sziget, és mindegyiknek van egy saját fővárosa
  • Molnibalage
    Na, közben megtaláltama spellt a listában. Vak voltam. :)

A fikcó egyszer már megvolt az utcán. A temetőt az istennek sem találom. Eszméletlen nagy a főváros. Nem semmi kis MOD...
  • Dopti
    Nagyon jó ez a "mod"... Sokszor meglepődök hogy úú várjá itt gondolkozni kell és nem bug :D Még a német szinkron sem zavaró pedig nem favorizálom a nyelvet
  • Benevolens
    nem az valami 0.0.288-as vagy valami hasonló. De most éppen az érdekelne, hogy a shivering island-et miért nem tudom törölni, újra felrakni, és ezért nem is jelenik meg a launcherben. (nem mintha most kéne, de azért nem lenne jó, ha nem tudnám használni)
    Egyébként valami hosszútávú gubanc van a Windowsommal, szóval lehet, hogy megint az a gond.
  • Molnibalage
    Nem mindet jelez ki a térkép. A régi TES rajongóknak ez zavaró lehet. Gothicosként nem annyira, ott nem rágták a szádba annyira dolgokat. :)

Egyébként ott a leírás, hogy menj délre. Egy út megy délre a szentélyből.
  • Molnibalage
    Mert szerintem az alap amit felraksz az már a legutolsó patch... (Install után a főmenüben látszik a verzió.)
  • kill3r21

Én itt akadtam, meg, azt tudom ebböl kivenni hogy egy giliam nevü helyre kell menni, meg hogy kaptam egy levelet amiben ez levan irva, de a térkém nem jelez semmit :S
  • Benevolens
    nem jó, leszedtem az egészet, aztán elkezdtem újrarakni. Ott kezdődik a gubanc, hogy a patch nem megy fel, csak shivering island-es változat. Viszont a shivering island-et nem tudom feltelepíteni mert a gép szerint már fent van, amit nehezen hiszek, mert leszedtem az egészet. Ez igaziból oblivion probléma, de egyáltalán nem értem, mert eddig ilyen nem volt...
  • Molnibalage
    Néha. Tegnap 6 órát toltam egyhuzamban gond nélkül. Ma 2-szer már fagyott. Néha kilépéskor CTD-zik.
  • Molnibalage
    Picit olvass vissza és megleled a választ. :)
    (4 állvány négy fáklya...)

Nekem az lenne a bánatom, hogy milyen felejtés spellt nyomojak az őrre a nagyvárosba? Nem ismerem és minden könyvet és papírfecnit átnyálaztam már... A parancsnok adott valamit, de mit?
  • cSuwwi
    Szokott nektek is fagyogatni?
    Nálam már feltűnően sokszor :|
    Ha töltenie kell, mert bemegyek valahova 5-ből 2x kifagy (a program futása leállt).
    Gondolom az oblihoz használt fagyásszám csökkentő cuccal itt nem sokra megyek.
    Szűz oblira tettem fel, nem kavarhat(na) be semmi elvileg
  • Dobronski
    Bentragadtam 1 szobában, kint egy black troll vár rám, felvettem a fákját, és meggyúladt a troll, de nem akar meghalni. Nem is enged ki, azt írja, keressek egy fegyvert a ellene.
  • SaGa Jr
    Ha tudod hol a gond akkor felesleges kérdezned, mert a megoldás is világossá válik.

Először is akkor szedj le mindent és töröld le az alap obliviont is minden kis morzsalékával együtt (igen a save-eket és a config file-t is ideértve). Nem viccből íródott ám a telepítési útmutató a Nehrim esetében, hanem hogy aszerint járj el amennyiben játszani szeretnél.

Ha Nehrim-mel szeretnél játszani akkor ne legyen fenn semmilyen mod az Oblivion-hoz, mert az bekavar. A tuti biztos megoldás ha frissen telepített, modolatlan oblivionnal kezded az egész telepítősdit.

Nálad biztosan ez lesz a hiba, hogy nem teljesen alap oblivion mellé telepítenéd a játékot, hanem modokkal díszített változathoz. Csak oblivion legyen amire a 1.2.0416 patch az egyetlen amit ráteszel, semmi mod.
    Feltelepíted ezután a Nehrim-et és csak a saját launcher-jét indítod el, az Oblivion minden file-ját és indítóját felejtsd el mint ha nem is léteznének (ha esetleg maradt fenn mod akkor pláne ne legyen semmi bepipálva az oblivion launcher data file-s részlegében).

Szóval míg ezzel játszol addig felejtsd el a többi modot meg az obliviont úgy egészében. Ez egy teljesen más játék ami használja az obli bizonyos file-jait és ha azokba bármi mod belepiszkál akkor nálad gubancok lesznek.
  • Ironman2
    A fáklyát kell elővenni kezdéskor,és akkor megy tovább a story,már rájöttem.Nem hardverhiba a mozdulatlanság az elején
  • Ironman2
    Oblivion modokat nem kell kipipálni,és a legközelebi launcher inditásakor márcsak 3 fog látszódni
  • Benevolens
    köszi, végignyálazom. De szerintem ott kezdődik a probléma, hogy csak két fájl van amit be tudok pipálni, ráadásul az oblivion összes modja megjelenik a nehrim launcherben, és ha bepipálom őket az oblivion launcherben akkor nehrimben is ki leszek pipálva. Vagyis totális gubanc :S
  • SaGa Jr
    Technikailag a pirate bay is oda tartozik (csak annak a felső, északi részéhez), ha megnézed a térképet (mondjuk amit linkeltem a 92-es hozzászólásomban).
  • Molnibalage
    Még csak a középső területeket derítettem fel, de azokat elég rendesen. :)
  • SaGa Jr
    Molnibalage:
    Amennyiben elég jó alkimista felszerelést akarsz viszonylag korán szerezni és nem akarsz eszement kemény ellenfeleken átvergődni, úgy javaslom hogy keressed fel a kalózok barlangját (pirate cave). Nem kell belekötni senkibe (bár a kardjaik igen hasznos fegyverek de később akad jobb is), mert benn lehet vásárolni és a női boltos expert szintű alkimista felszerelést árusít (teljes készletet).

A barlang meg fenn van északon. Ha menézed a nagy térképet, akkor a fővárostól (Erothin) kelet felé egyenes vonalban mozgassad a térképet míg el nem jutsz egy olyan útig ami kimegy a partra és észak felé tekint. Na ennek a végén van a kalóztanya (Salathin Erdejében). De úgyis írhatnám hogy a Sanctumtól húzz egy egyenes vonalat észak felé míg a tengerhez nem érsz és az emellett fekvő út (az egyenesedtől jobbra esik) végpontja a kalóztanya.
  • SaGa Jr
    Nagyon. :)
    Pucéran megpattanni meg nem fogsz tudni, mert a kijutáshoz szükség van egy kulcsra ami speciel pont azon láda mellett lesz ahol az elkobzott felszerelésed is található. Ha még nem futottál bele akkor még nem mentél elég messzire.
    Miután kijöttél a dutyiból menj csak tovább.
    Bandukolsz hosszan, úgyis csak egyfelé mehetsz, míg elérsz egy ajtóhoz ahová fel kell menned és ott bemész. Na itt fogod majd megtalálni a cuccaidat.

Egyébként sem kell pucéran menned sehová, nyugodtan leszedheted a cuccokat (vértek és fegyverek) a levert őrökről is míg vissza nem szerzed a saját felszerelésedet.