889
A Nehrim az Elder Scrolls IV: Oblivion motorjára épülő, de történetileg teljesen új RPG
  • Molnibalage
    Mi az, hogy túltöltött? Szerintem még mindig túlságosan üres...
  • Was
    Kezdem azt érezni, hogy az kedveli meg ezt a mod-ot, aki az Obliviont nem is igazán szerette.
    Bár én is el voltam vele 20-30 órát, de meguntam.
    Erről a szintreigazításról jut eszembe, régebben voltak olyan autós játékok is amiben hogyha megelőztem mindenkit, akkor ott loholtak a nyomomban, de ha fejreálltam, lemaradtam, akkor meg szinte rám vártak. Így aztán hiába tanultam bele a vezetésbe az adott játékban az eredmény mindig ugyanaz volt.
  • Benevolens
    azt nem nyilvános varázslásért kaptad?
  • norbi4567
    *asztalon
  • norbi4567
    thx
    Papírt észre se vettem eddig az asztalos :D

Csak most meg azt se tudom melyik a főküldi :S

Amúgy már többször jártam úgy hogy loptam valamit, de tuti hogy nem látott senki. Aztán amikor beszéltem volta egy őrrel rögtön nekemesett. hogy vagy 500 arany, vagy börtön...
    Bár lehet azért voltak mert harcban barátot is megütöttem, de ez így elég kellemetlen néha :S
  • Benevolens
    szerintem nem olyan jó ez a Nehrim. A pályát túltöltöttnek tartom és valahogy csúnya is :( A történet meg idióta német gegekkel van tele.
  • PTW
    na bazzzzd... lassan írok :)
  • PTW
    nem kell az ajtóval semmit csinálni.. van az asztalon egy jegyzet azt olvasd el.

pont az a jó egyébként benne, hogy mint egy normális rpg ben van értelme fejlődnöd mert így megvan a sikerélmény amikor egy olyan helyre mész ahova korábban nem tudtál, mert nem volt elég a karaktered. Érzed a jutalmat, fejlődést.

Az oblivion féle ellenfelek szintrehúzós rendszere az RPG történelem legostobább húzása volt. Semmi kihívás nem volt benne, végigmentél a játékon és végig ugyanolyan nehéz ellenfeleid voltak. Arról nem is beszélve, hogy az egész játék dögunalmas a generált semmitmondó tájaival és klónozott teljesen értelmetlen dungeonokkal. (mondom ezt úgy, hogy beleraktam vagy 200 órát anno és szerettem nagyon).

KOnkrétan ilyennek kellett volna lennie az Oblivionnak alapból.

Ha lesz egyáltalán TES V akkor nagyon remélem, hoyg tanulnak a hibáikból illetve a modder közösség elképesztő tehetségeitől és máshoyg közelítik meg a dolgot mint az Obliviont, mert az zsákutca....
  • Molnibalage
    Pont ez a jó RPG előnye, nem szintreigazított lény jön. Majd, ha elég tápos vagy, akkor visszamész. Agyfaszt kapnék, ha félistenként egy farkas pont olyan veszélyes lenne, mint az elején...

Ahogy írtam, 11 szintűként választottam csillagjegyet. Szeretek kóborolni. Ha mér lementem, akkor ki is pucoltam helyeket. Izzasztó volt. Viszont életemben egy ilyen jó RPG-vel játszottam, a Gothiccal. Szintén írtam, ez a németek vérében van. :)
  • norbi4567
    Van egy olyan problémám a főküldivel hogy amikor lejutottam a barlangba a kiégett városból ott nem tudok semmit csinálni.
    A végén van egy ajtó, de azt ne nem tudom kinyitni.
    Ott mit kell csinálni?

Amúgy szépen átalakították az oblit. Csak a gépigénye túl nagy :(
    Meg mondjuk engem kicsit zavar hogy így a játék elején semmi értelme elmenni messzire. Mert ott még egy rák is leöl... Ezzel kicsit az obli mozgásszabadsága vissza van fogva.
    Egyébként ebben is úgy van mint az obliban hogy minden lény velem együtt fejlődik és egyre erősebb lesz?
  • PTW
    törlöd a shaderlist.txt-t
  • Molnibalage
    Leszedni hogyan lehet, ha mégsem tetszik?
  • Molnibalage
    Esetleg egy VGA + driver + beállítások + kérdés az alkotók felé segíthet a problémán.
  • PTW
    1. OBSE (oblivion script extender) letöltése innen: OBSE

A zip tartalmát kicsomagolod a Nehrim főkönyvtáradba (nekem pl C:\Games\Nehrim )

2. a TesNexus -ról letöltöd a "OBGEv2 version 3" megjelőlésű filet

Az ebben a rar-ban található data könyvtárat bemásolod a Nehrim data könvytárába ( pl C:\Games\Nehrim\Data

3. Vissza a TesNexus ra és szedd le magát az effektet: "Godrays for Oblivion v4"

Ugyanúgy bemásolod az ebben található data könyvtár tartalmát a Nehrim data könyvtárába mint az előző lépésnél (ezesetben egy "textures" és egy "shaders" mappa)

Természetesen ha megkérdezi hogy felülírjon-e valamit, nyomj igent (mivel ugy emár van data, textures stb könyvtár). Nem kell félni nem változtat meg semmit csak hozzáad fájlokat ezekhez a mappákhoz.

4. Menj a ....\Data\Shaders (nekem: C:\Games\Nehrim\Data\Shaders ) könyvtárba és hozz létre egy "shaderlist.txt" -t.

Nyisd meg az üres txt filet amit csináltál és írj bele ennyit: Godrays.fx

Mentsd el, zárd be.

A játékot indítsd vagy a Nehrim laucherrel vagy a mappában immár megtalálható "obse_loader.exe"-vel Ez azért fontos mert ha csak simén az Oblivion.exe-t indítod akkor a script extender nem indul el és az ezt használó "mod" sem fog működni mint pl amit most installáltál.

Ha bármi kérdés van írj
  • Benevolens
    úgy látszik, akkor több userrel is baj van :) Mindenesetre nekem nem ilyen a graf. A víz kifejezetten csúnya :(
  • mindero
    Azt néztem hogy az én sugaraim nem úgy néznek ki.
    Gondoltam valami beállítás de nem akkor.
  • Molnibalage
    Esetleg egy részletes telepítési útmutató hozzá? :)
  • PTW
    a godrays szinte egyáltalán nincs hatással a teljesítményre, vagy minimálisan.
    Nem nyúl hozzá az alap "fény"hez csak a korai órákban ileltve naplementekor és felhős időben látszanak a napsugarak.. Játék közben teljesen más mint képen, nagyon szép.
  • Molnibalage
    Mennyire erőforrás igényes? (Egyébként szerit nem igazán reális, az alap fény szebb.)
  • PTW
    Akinek van hozá vasa felteheti az Oblivion Graphic Extender-t (OBGEve2) mert működik nehrimmel is. Script extender is kell hozzá legújabb verzió.
    Én csak a godrays effektet futtatom amit lehet látni a 2 képen amit korábban beszúrtam, de elmodnhatatlan hangulata van.
  • koschwarz
    a játék még ma is gyönyörű. először mindent a lehetséges maximumra állítottam, de amikor átcsónakoztam a bányászgyerekkel az apátsághoz, az fps kb. 3-ra esett vissza :D

úgyhogy visszavettem az arcból :) igaz tudtam hogy ez lesz, mert az oblivionban sem kapcsolom be az árnyékokat, meg a víz tükröződést sem tweakelem a maximumra. mondjuk csak vízközelben van komolyabb szaggatás.
  • SaGa Jr
    Ha a kulcs megvan akkor tényleg mindegy.
  • Molnibalage
    Nekem a háza mellett állt és meg sem moccant. Ott voltam kénytelen a felejtést rányomni. Mindegy. :)
  • Molnibalage
    Csak a belső beállítások vannak használva és nincs is minden maxon asszem, bár közel van hozzá. A városban azért picit lejebb kell vennem.

A G3 ugyanilyen látótávnál kevésbé erőforrás zabáló és talán szebb, de ez sem rossz. A víz simán üti a Gothicos vizet. A depth of field viszont egyértelműen gyengébb.

Lényeg a lényeg, szép. :)
  • SaGa Jr
    Jaja.
    A harbor negyedben egy kis, elkerített temetőcske. A kérdéses sír amihez menni fog közvetlenül a kripta ajtó mellet van (itt vannak gyertyák is a síron és mellesleg kifosztható ha van nálad ásó).

A manus meg estefelé érkezik, egyenruhás őrként.
    Hogy ez pontosan mikor lesz azt neked kell kitapasztalnod.
    Nálam este 6:20 körül jött a temető melletti toronyból lépve ki. Volt akinél este 8 után volt akinél előtte jött. A várakozás, mivel legkevesebb 1 órát lehet csak várni, gyakorta pont árugorja a rövidke látogatást.
  • ratgab
    A készítők javítottak a grafikán is vagy ez még mindig az alap Oblivion motorjával, beállításaival (ha igen, akkor még mindig le a kalappal a Bethesda előtt, ez még mindig gyönyörű!)
  • SaGa
    Ez az alap kinézet, bekapcsolt DoF-del...
  • Ironman2
    Az.ini fájl módositva van? Vagy alapból ilyen szép?
  • Ironman2
    Nagyon szépek
  • Molnibalage
    Egyetlen ehhez fogató RPG modot ismerek. Az NWN első részéhez a Tortured Hearts-ot. Valaki végigtolta azt valaha? Én nagyon messzire elvittem, de sajnos nem tudtam végigtolni. Ha valaki itt megtette, akkor PM-ben leírhatná a sztori végét. (A hídnál akadtam el.)
  • Molnibalage

Elég lesz?
  • Molnibalage
    Google? Youtube?

Van egy olyan érzésem, hogy a userral van baj és nem a Nehrimmel...
  • Benevolens
    nálam fura kék és semmilyen mozgást nem végez. Esetleg tehetnél képet...
  • Sir Quno Jedi
    Akkor nálad a bibi, ilyennel nem találkoztam és a víz csodásan látványos, pláne ha esik.
  • Benevolens
    mindenesetre tele van buggal. Például a bányánál szinte mindenki meghalt, beleértve a kereskedőt is. Általában rohangálás közben lezuhantak és meghaltak :S A szárazföldön vannak halak, és amikor bementem az öreg csónakházba kifagyott. A víz nagyon csúnya és talaj is túl barna :(
  • Benevolens
    oké, benéztem a szöveget. Mivel nem tűnt fel, hogy kint állnak mágusok, ezért azt gondoltam, hogy a Magier én vagyok, főleg mivel egyes számban is ez az alakja.
  • koschwarz
    én csak azt nem értem srácok, hogy miért nem olvassátok el, amit a küldetésnapló ír...én úgy emlékszem azt is írta, hogy valahogy provokálni kell őket...
  • Molnibalage
    Provokáld a varázslókat kint, hogy történjen valami. Jé, valami leesik fentről! :)
  • Benevolens
    hát én meg már megint elakadtam :( Mi a fenét kell csinálni az őrrel, ha a szappan miatt már egyszer elhajtott, és nem is tudok vele beszélni, de a küldetés őt jelzi kii következő lépésnek. A naplóban meg csak annyi van, hogy idegesítőnek tart és nem segít, meg a mágiára fogja. Ilyenkor mit kell csinálni? :S
  • Molnibalage
    Várok, de nem akar jönni. Várok tovább... (Ez egy kis temetőcske ugye?)