Nehrim - Oblivion
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Bár én is el voltam vele 20-30 órát, de meguntam.
Errõl a szintreigazításról jut eszembe, régebben voltak olyan autós játékok is amiben hogyha megelõztem mindenkit, akkor ott loholtak a nyomomban, de ha fejreálltam, lemaradtam, akkor meg szinte rám vártak. Így aztán hiába tanultam bele a vezetésbe az adott játékban az eredmény mindig ugyanaz volt.
Papírt észre se vettem eddig az asztalos 😄
Csak most meg azt se tudom melyik a fõküldi :S
Amúgy már többször jártam úgy hogy loptam valamit, de tuti hogy nem látott senki. Aztán amikor beszéltem volta egy õrrel rögtön nekemesett. hogy vagy 500 arany, vagy börtön...
Bár lehet azért voltak mert harcban barátot is megütöttem, de ez így elég kellemetlen néha :S
pont az a jó egyébként benne, hogy mint egy normális rpg ben van értelme fejlõdnöd mert így megvan a sikerélmény amikor egy olyan helyre mész ahova korábban nem tudtál, mert nem volt elég a karaktered. Érzed a jutalmat, fejlõdést.
Az oblivion féle ellenfelek szintrehúzós rendszere az RPG történelem legostobább húzása volt. Semmi kihívás nem volt benne, végigmentél a játékon és végig ugyanolyan nehéz ellenfeleid voltak. Arról nem is beszélve, hogy az egész játék dögunalmas a generált semmitmondó tájaival és klónozott teljesen értelmetlen dungeonokkal. (mondom ezt úgy, hogy beleraktam vagy 200 órát anno és szerettem nagyon).
KOnkrétan ilyennek kellett volna lennie az Oblivionnak alapból.
Ha lesz egyáltalán TES V akkor nagyon remélem, hoyg tanulnak a hibáikból illetve a modder közösség elképesztõ tehetségeitõl és máshoyg közelítik meg a dolgot mint az Obliviont, mert az zsákutca....
Ahogy írtam, 11 szintûként választottam csillagjegyet. Szeretek kóborolni. Ha mér lementem, akkor ki is pucoltam helyeket. Izzasztó volt. Viszont életemben egy ilyen jó RPG-vel játszottam, a Gothiccal. Szintén írtam, ez a németek vérében van. 😊
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
A végén van egy ajtó, de azt ne nem tudom kinyitni.
Ott mit kell csinálni?
Amúgy szépen átalakították az oblit. Csak a gépigénye túl nagy 😞
Meg mondjuk engem kicsit zavar hogy így a játék elején semmi értelme elmenni messzire. Mert ott még egy rák is leöl... Ezzel kicsit az obli mozgásszabadsága vissza van fogva.
Egyébként ebben is úgy van mint az obliban hogy minden lény velem együtt fejlõdik és egyre erõsebb lesz?
A zip tartalmát kicsomagolod a Nehrim fõkönyvtáradba (nekem pl C:\Games\Nehrim )
2. a TesNexus -ról letöltöd a "OBGEv2 version 3" megjelõlésû filet
Az ebben a rar-ban található data könyvtárat bemásolod a Nehrim data könvytárába ( pl C:\Games\Nehrim\Data
3. Vissza a TesNexus ra és szedd le magát az effektet: "Godrays for Oblivion v4"
Ugyanúgy bemásolod az ebben található data könyvtár tartalmát a Nehrim data könyvtárába mint az elõzõ lépésnél (ezesetben egy "textures" és egy "shaders" mappa)
Természetesen ha megkérdezi hogy felülírjon-e valamit, nyomj igent (mivel ugy emár van data, textures stb könyvtár). Nem kell félni nem változtat meg semmit csak hozzáad fájlokat ezekhez a mappákhoz.
4. Menj a ....\Data\Shaders (nekem: C:\Games\Nehrim\Data\Shaders ) könyvtárba és hozz létre egy "shaderlist.txt" -t.
Nyisd meg az üres txt filet amit csináltál és írj bele ennyit: Godrays.fx
Mentsd el, zárd be.
A játékot indítsd vagy a Nehrim laucherrel vagy a mappában immár megtalálható "obse_loader.exe"-vel Ez azért fontos mert ha csak simén az Oblivion.exe-t indítod akkor a script extender nem indul el és az ezt használó "mod" sem fog mûködni mint pl amit most installáltál.
Ha bármi kérdés van írj
Gondoltam valami beállítás de nem akkor.
Nem nyúl hozzá az alap "fény"hez csak a korai órákban ileltve naplementekor és felhõs idõben látszanak a napsugarak.. Játék közben teljesen más mint képen, nagyon szép.
Én csak a godrays effektet futtatom amit lehet látni a 2 képen amit korábban beszúrtam, de elmodnhatatlan hangulata van.
úgyhogy visszavettem az arcból 😊 igaz tudtam hogy ez lesz, mert az oblivionban sem kapcsolom be az árnyékokat, meg a víz tükrözõdést sem tweakelem a maximumra. mondjuk csak vízközelben van komolyabb szaggatás.
\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"
Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL
A G3 ugyanilyen látótávnál kevésbé erõforrás zabáló és talán szebb, de ez sem rossz. A víz simán üti a Gothicos vizet. A depth of field viszont egyértelmûen gyengébb.
Lényeg a lényeg, szép. 😊
A harbor negyedben egy kis, elkerített temetõcske. A kérdéses sír amihez menni fog közvetlenül a kripta ajtó mellet van (itt vannak gyertyák is a síron és mellesleg kifosztható ha van nálad ásó).
A manus meg estefelé érkezik, egyenruhás õrként.
Hogy ez pontosan mikor lesz azt neked kell kitapasztalnod.
Nálam este 6:20 körül jött a temetõ melletti toronyból lépve ki. Volt akinél este 8 után volt akinél elõtte jött. A várakozás, mivel legkevesebb 1 órát lehet csak várni, gyakorta pont árugorja a rövidke látogatást.
Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.
ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11
ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11
Elég lesz?
Van egy olyan érzésem, hogy a userral van baj és nem a Nehrimmel...
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"
Mindjárt ahogy kijössz a templomtól (az elsõ faluban) ahová elõször menned kellett ott csak maradj az úton és haladj északnak, ott lesz egy árus (szép kis sátor elõtt és még a térkép is kijelzi) akinél kaphatsz felszerelést.
A kezdõhely közelében én 5 helyet végigjárva találtam mozsarat és ez az 5 hely a következõ volt: 3 bánya (Old Mining Site, Old Mining Shaft, Burrow), meg a Fladrin Fortress és Aldlefd.
Találni tehát bõven lehet csak szét kell alaposan nézni, legfeljebb az ember nem veszi észre, de mint írtam, mindjárt az elsõ falutól kicsit fentebb ott az árus is akitõl vehetsz.
Ha meg nem kényelmes módon csónakkal mész a faluba hanem az úton akkor a Mana Chapel Ansa (és a többi ehhez hasonlatos õsi rom) helyen bent szintén találsz felszerelést kutyulgatáshoz.
Castle Stonefield általános boltosa szintén árusít felszerelést, a fõvárosban megintcsak kapni cuccost, de példának okáért az úton mászkáló kereskedõk és utazók 50%-a is rendelekzik eladó alkimista alap felszereléssel. Az Aeterna camp, ami útba esik mikor mész Giliad-ból a Sanctum felé szintén rendelkezik eladóval aki elad neked mozsarat.
Puszta kézzel elég hamar le lehet abálni a patkányhullámot (fõleg mert ekkor még nagyobbat sebez mint az elérhetõ fegyverek bármelyike) ha meg nagyon megszorulsz még mindig hátrálhatsz a többiek felé. A lényeg hogy ne hagyd hogy körülvegyenek és nem lesz bajod.
Innentõl egyértelmû mit kell csinálni. El kell torlaszolni a rendelkezésre álló eszközökkel a lyukakat (ezt had ne írjam már le, emrt téynleg egyértelmû mit kell erre használni és hogyan).
Amíg nem szól a karaktered és nem jelenik meg a képernyõn ez kiírva, addig amúgy sem tudsz torlaszolni.