889
A Nehrim az Elder Scrolls IV: Oblivion motorjára épülő, de történetileg teljesen új RPG
-
#369 A lovagok házában - két boltos van ott szemben egymással, keleti épület - ad egy küldetés az ottani hadvezér. Az ő küldije kell, aztán mehetsz tovább. -
hollófernyiges #368 Valahol itt én is el vagyok akadva. Lány megmentve, előtte birkamérgezéses ügy megoldva és nem kapok új küldit. Kékruhás csaj elzavart a többiekhez, azok meg azt mondják nincs új feladat. Főnök meg eltűnt valahová, egyelőre kószálgatok, pucolom ki a -nagyon jól megcsinált- random helyeket, de ez így nem lesz jó hosszú távon. -
#367 Na, közben eszembe jutott, hogy hátha ezért volt lockolva. Ment magamtól is. :)
A fejvadászos küldiket is elkeztem csinálni. Kb. a 7. ellenfél fogott meg. Valami mágus csaj. 14 szintáű vagyok asszem, de mindig éppenhogycsak lever. Mindegy. Csinálom, a főszálat. Éppen ideje. :) -
mindero #366 Igen, az az egy szemét küldetés van amit én se tudtam magamtól megcsinálni:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Van egy stone circle nevű hely amit a függőhidon átmenve egy kis szigeten találunk. Na ott van egy barlang amit nem barlangnak jelöl a térkép. Egy csapóajtót keress, oda kell lemenni. Egyébként ha nyomokat már nem találsz itt-ott vannak ruhafoszlányok a lánytól, van pár darab a kőkör közepén is.
Végigvittem a játékot, egyelőre annyira kiütött (pozitív értelemben), hogy nem találok szavakat. Életem legjobb játéka volt (és valószinü sz is marad). De holnapra összeszedem magam, és jön az értékelésem -
#365 Az eltűnt lányos küldetésnél hiába fésülöm át a kosár után északnyugatra a területet, nem találok semmit. Egész a faluig elmentem már... -
Benevolens #364 már meghaltak. Csak kérdeztem :) -
SaGa Jr #363 A történeti elemek megtörténnek mindenképpen, mert úgy vannak beállítva. A mindenféle egyéb banditák és alvilági alakok ellen segít valamelyest a kérdéses csillagjegy.
A hídpénzszedők esetében passz, de ha kipróbálod úgyis kiderül (amúgy sem probléma mert bárki könnyedén leverhető csak kis odafigyelés kell és jól megválasztott taktika). Amennyiben arra vannak "kárhoztatva" hogy leszólítsanak és bizonyos módon reagáljanak akkor így fognak tenni. Ha csak sima random encounter kategória akkor míg nem agresszorkodsz nem fognak veled foglalkozni. -
Benevolens #362 a hídpénzszedőkre is vonatkozik a dolog vagy az egy izolált történeti elem? -
#361 szerintem ez egy tök jó rendszer.
egyébként én is a fórumot olvasgatva akadtam rá az egyik topikra.
ja, gondoltam, hogy tudod, csak ugye nem biztos, hogy a nehrimben is ugyanaz van, mint az oblivionban :D -
SaGa Jr #360 Már kiderítettem hivatalos forrásból hogy bizony a "bűnözői" létet képviselő villain csillagjegy jótékony hatása hogy nem támadnak meg az alvilági alakok (kalózok, tolvajok, csempészek, de például am indenféle battlemage-ek sem akik a törvény elől bújkálnak). Lényegtelen hogy van nálad fegyver vagy sem.
Ellenben az alap AI beállítás agresszív fellépést indukál ha úgy szólítasz meg valakit hogy kivont fegyver van a kezedben. Ha meg feltolod maximumra a nehézséget akkor meg elég lesz kivont fegyverrel közeledni és már támadni fognak akkor is ha villain csillagjegyű vagy.
Azt tudtam eddig is ha én vagyok a táamdó fél aki elsőnek lecsap és meg is ölöm a célpontot az a murder kategóriában lesz plusz egy rovátka. :) -
#359 saga jr korábban írtad, hogy banditák nem támadnak meg: állítólag ha nincs fegyver a kezedben, akkor megtűr(het)nek, de ha előhúzod, azonnal támadnak. tehát itt nem azonal és feltétlenül ellenségek a banditák. ha megtámadsz egy banditát lopakodva, akkor az assault, illetve murder lesz a statodban. -
#358 mondjuk alapvetően az a kimaradt 2 küldetés nem befolyásol semmit, a crafting meg...mondjuk élvezném, ha saját kardot tudnék ezüstből gyártani. -
hapi #357 +1
Kivéve NWN2. De minden mással egyetértek.
Amint lesz patch hozzá (+ mellékküldik,befejezett crafting) azonnal új karaktert kezdek. -
SaGa Jr #356 Igen, mert csak a nyelv változik semmi más. Ha más verziót tennél fel (patch és verziószám eltér) akkor lenne csak gond, de mivel mind az angol midn a német jelenleg ugyanúgy az 1.0.7.5-ös verzijú, így nem lesz baj belőle (már ha ne mvalami korábbi változattal játszottál németül). -
Benevolens #355 Szerintetek tudom használni a mentésemet, ha leszedem a német verziót, és az angolt rakom fel? -
#354 -
mindero #353 Már majdnem a végén vagyok a játéknak.
Ennél fantasztikusabb, változatosabb, meglepőbb, és eredetibb sztorival még sose találkoztam. Az eddigi kedvenceim NWN2, BG2, Witcher mind-mind elbújhatnak mögötte.
És mindez egy amatőr csapattól -
SaGa Jr #352 Az írás acrobatics potion néven említi de megsúgom, ilyen nincs a nehrim esetében (legalábbis gyártani nem fogsz). Marad a Feather varázslat/scroll/potion. Én is így jöttem le a baromi magas toronyból (leugrottam magas acrobatics skill-el és feather varázslat hatása alatt szorosan tapadva a falhoz és így is belekerült pár próbálkozásba mire eltaláltam hol kell levetni magamat hogy ne pusztuljon bele a karakter). -
#351 Ugrálós lötyi? Az milyen néven fut? -
SaGa Jr #350 Emlékezetből most nem tudom pontonsan megmondani hogy hol, de mikor én találkoztam a sziklák közötti romoknál (mindenféle oszlopok között) a manussal, akkor amikor odaugrottam (merthogy épp az egyik kidölt oszlopon ácsorogtam) hogy beszéljek vele, már szakadt is be velem minden (tiszta volt a terep előtte, amolyan oszlpocsarnok közepén lévő tiszta terepnek tűnt) és csak néztem ahogy kapálózik a manusom.
Aztán jött a csobbanás immáron a megmászandó torony alagsorában és kezhettem a felfelé mászást.
Máshogy nem jutsz be. Pont erről ír többek között az a jegyzet (eltenni mindet felesleges ami nem konkrétan megszerzendő, ami meg igen azt úgysem tudod majd letenni), hogy nem tud bejutni csak úgy ha ugrálós lötyit iszik és felugrál. -
#349 Felmásztam oda, de nem szakadt be alattam semmi sőt, beragadtam egy olyan helyre, hogy csak teleporttal tudtam kijönni. Odamentem a kaladorhoz is, dumáltam is vele, körbetáncoltam, de semmit. Pont mindig elmentem volna mellette? A kalador jegyezetet meg lehet, hogy már rég ládába raktam. :) -
SaGa Jr #348 Tudom már melyik lesz az (itt kell visszaszerezni a piákat amiket megfújt egy ronda nagy madár a nőtől). Oda nem kell kulcs egyáltalán.
Hogy a toronyba bejuss ahhoz nincs szükséged kulcsra, csak mássz felfelé míg egy romos részhez nem érsz ahol egy manus ácsorog. Ha oda akarsz menni hozzá, akkor beszakad alatta a paldó és bejutsz a belső részre.
Felmész egészen a torony tetejére (lesz pár hajmeresztő szituáció ugrálásilag), ott lesz a madár fészkében az összes keresett pia.
Lefelé aztán majd szintén nem kulccsal fogsz jönni, hanem "ahogy a kalandor is bejutott" (ezt megérted ha lenn a kalandor táborában a parton elolvastad az ő jegyzetét és felszetted a cuccait illetve beszereztél megfelelő varázslatot a saját esélyeid növelése érdekében). -
#347 Egy nő a fővárosban. Asszem a kikötő részen, észak fele a kapu előtt. -
SaGa Jr #346 Ez pontosan melyik? Ki adta (ennyiből valahogy nem sikerült beazonosítani)?
Evoluti0n:
Amit Molnibalage írt az is jó megközelítés, de az sem rossz, hogy odamész a várhoz a városban (ami előtt posztolnak a bakák) és azzal szemben indul egy kis utacska/ösvény Reman házához. Ha a környéken voltál már akkor csak hozdd elő a térképet (local-t ne a nagy tartományit) és ott megtalálod hamar. Pont a megvehető ház mögött van amúgy. -
#345 A katedrálissal szemben van egy kis tó, annak a partján áll. (Egy szikakupac van a tó egyik végén, lefele van ott a kikötő.)
Más. Van egy madaras + üveges küldetés a fővárosban. A célpont környékén van egy ojjektum, de kulcs kell hozzá, az meg nincs. Ezt megcsinálta már valaki? -
Evoluti0N #344 Kitöröltem Reman emlékezetét (a második varázsló jelölt akihez menni kell), mindenfelé körülnéztem, de nem találom a házát. Merre van? :S -
#343 Nem tekercsírás volt az Oblivionban, hanem a karakter képességeit nem meghaladó varázslatokat lehetett az oltárnál elkészíteni, kombinálni többféle spellt. -
#342 TES IV-ben varázslatot is lehetett csinálni? Ja, scrollokat lehet írni? (Értelme lenne?) Találni üres papírlapokat és tekercseket. Csak ebből gondoltam...
-
SaGa Jr #341 Nincs.
Csak fix hatású, előre meghatározott megvásárolható varázslatok vannak. Varázstárgy készítés, varázslat kreálás nincs.
Illetve előbbi kimerül annyiban, hogy minden alap tárgyba be lehet tenni 1 speciális követ ami valami hatást ad (fegyverekbe sebzést növelőket érdemes, míg páncélokra van light meg még valami).
Az igazán különleges varázslatok úgyis ingyé' jönnek (jól megválasztott csillagjegy, quest spell), erős mágikus tárgyakból meg iszonyat sok van sokféle hatással, plusz ott vannak a set-ek is amiket teljesen begyűjtve és viselve még további bonuszokat kaphat a játékos karaktere.
Így elkerülhető, hogy túl hamar túl erős legyen a karakter a világhoz képest és felborogassa a tápos kombóival a játékmenetet. Az igazán erős tárgyakért meg varázslatokért pedig meg kell dolgozni, emrt nem vehetőek meg, fel kell kutatni azokat. -
Benevolens #340 és spellmaking lehetőség nincs? -
SaGa Jr #339 Nem fejlődnek (legalábbis nem fejlődnek a nálad lévők), hanem neked kell majd találnod/venned magasabb fokozatúakat.
A manaigény meg a skill-től függ ami a varázslathoz kell. Minél magasabb annál olcsóbb lesz a spell létrehozása. Aki meg varázslót akar az menjen rá már nagyon a játék elején az Intelligence tulajdonság fejelsztésére, mert ebből számolódik a mana mennyiség (minden szintlépéskor az Int 10%-a)
Hogy milyeneket vehetsz az csak a szintedtől függ. 1-6-os szintig csak 1-es fokozatú gyengus varázslatokat vásárolhatsz. 7-13-ig 2-es, 14-20-ig 3-as, 21-27-ig 4-es fokozatúakat, 28-34-ig 5-ös, 35-41-ig 6-os és végül 42-es szinttől lesznek elérhetőek pár boltban/varázslónál a 7-es, azaz legerősebb fokozatú varázslatok. Persze hiába találsz mondjuk egy 4-es fokozatú rúnát ami egy varázslatot tartalmaz ahhoz hogy egyáltalán létrehozhassad kelleni fog még tudás is (4-es fokozathoz ha jól emlékszem már journeyman fokozatú tudás kell, azaz 50 feletti skill). 5-6-os szintű varázslatokhoz már expert tudás kelleht, míg a 7-eshez master kell.
A legerősebb sebző varázslat a 7-es fireball (140-es sebzés, 12% eséllyel leütés és ellökés, 4 másodpercig 6-os tűz sebzés), az frost arrow (130-as sebzés és ha jól emlékszem valami 15%-os eséllyel fagyasztás pár másodpercre), villám szintén 140 körül sebez a legnagyobb fokozaton, míg a elgerősebb életerő szívó varázslat olyan 150 körül sebez összesen (pár másodpercig sebez valamennyit és az összeg 150). A vége felé érkező ellenfeleknek 3 telitalálat szokott kelleni (mindegyiknek lesz már valami védelme szóval a varázlsatok nem tudnak teljesen érvényesülni) vagy 2 és egy tuti találat valami erősebb fegyvertől. -
Benevolens #338 amiket eddig én találtam azok nagyon szarok. (sok manna, kevés hatás) Bár azt írja, hogy egyes szintűek. Szóval lehet, hogy a varázslat is tud fejlődni. -
#337 Háát. 190 nyílvesszővel estem le a szikláról a folyóba. Mire leúsztam a fővárosig 3x maradt. Pedig még az addig útba eső rákokat,csontváz szerű lényeket meg a vízelementált meg se támadtam.
De én is meglepődtem amikor észrevettem hogy alig van már nyílvesszőm :D
Egyébként én itt is olyan karaktert próbálok csinálni mint amivel az obliba a legtöbbet játszottam. Nehéz páncél, könnyű csizma. Egykezes kard+pajzs, valamint első lövésre egy íj. Későbbiekben pedig valami jó támadóvarázslat is mellé.
Bár varázslatot fogalmam nincs hogy hol lehet majd tanulni. -
SaGa Jr #336 íjászat képességem is elég alacsony
Na ez a lényeg, a többi nem fontos. :)
Hidd el ahogy fejlődik a lövészeki képességed és nem utolsósorban az agility (íjásznak ez az elsődleges tulajdonsága mert ez nem kis mértékben befolyásolja a sebzését) úgy kell majd egyre kevesebb lövés. Azt azonban most sem hiszem hogy pontos lenne a számadat amit megadtál, inkább tűnik elkeseredés fokozta túlzásnak. ;) -
#335 Teljesen megfeszítem az íjat. Épp akkor szereztem ezüstíjat . Alap nyílvesszővel lőttem a pókokat a folyó másik oldaláról,asszem 4-es szintű voltam akkor. A lövéseknek sztem 70-80%-a talált. DE nagyon keveset sebeztek :)
(íjászat képességem is elég alacsony) -
Benevolens #334 nem a kiosztással van a gond, hanem hogy a mostanin közelebb vannak a betűk, mint a másikon voltak, és melléütök :( -
SaGa Jr #333 Molnibalage:
Oblivionban, és itt a Nehrim esetében is, ez kimerül a power attack-okban. Simán hosszan nyomod a támadást mikor közelharcban vagy és az adott fokozatodtól függően még közben egy irány billentyűt is lenyomsz. Ennek következménye a nagyobb sebzéstől, a lefegyverzésen át a bénításig vagy leütésig bármi lehet. Ha kíváncsi vagy rájuk pontosan, akkor javaslom felkeresni egy oblivion skill-ek részletes leírását tartalmazó oldalt.
Benevolens:
Én mondjuk örülök, hogy nincs olyan tápolási lehetőség a varázslatokkal és tárgyakkal mint ami az oblivion vagy éppen a Morrowind esetében volt. Így nem száll el kezelehtetlenül a játékos és maradnak kihívások. Noha amilyen erős íjakat és később nyílvesszőket majd találni/venni lehet azok mellé a varázslatok tényleg csak kiegészítésnek jók.
Lélekszívó fegyvereket meg lehet készíteni (alapvetően még csak a vasból készült tőr amit meg tudsz magad is csinálni) vagy venni (iron/silver lélekrabló tőrök). De a komolyabb lélekfogó varázslatok így is elnyúlnak akár 30 másodpercig is amennyi idő bőven elégséges az ellenfél felszecskázására.
A billentyűkiosztást meg tudod változtatni hogy jobban kézre álljon, így ezzel nem lesz hiba.
Arany színű szarvassal én még nem találkoztam csak fénylő/csillogó(mintha valami védelem vagy aura lenne rajta) szarvasokkal (meg rókával, farkassal, medvével sőt még nyúllal is), de azok simán csak betegek/veszettek és ezért támadnak meg. Az ilyen állatoknak van egy kis ellenállásuk is normál fegyverekkel szemben ezért tűnnek olyan szívósnak (gyakorlatilag mintha gyengébb egy pajzsvarázslat lenne rajtuk).
A gyors elhalálozás ellen meg neked is azt tudom mondani, hogy vagy távolról cselekedj, vagy tanulj meg kitérni (merthogy van dodge is), netán hárítani. Gyorsbillentyűre tedd be a kedvenc fegyvereidet és varázslataidat/löttyeidet és mehet a buli.
Oblivion bezavarása lehetséges mondjuk amiatt hogy esetleg elindítod annak az indító file-ját, vagy launcher-ét (nem kell semmit csinálnod benne azonnal felülírja a Nehrim beállításait amint egyszer is akárcsak véletlenül ráböksz), netán bepipálva maradt az oblivion.esm a launcher-ben mikor legelőször elindítottad a nehrim-et. Megoldás hogy a nehrim launcher-ben a beállításoknál (settings) ráböksz az ini törlésre (reset chnges) és beállítod amit szeretnél és utána accept-el elfogadod (ilyenkor kreál egy teljesen új beállítási file-t amibe nem fog belenyúlni az oblivion amíg annak egyik file-ját sem piszkálod.
De egy alapos rendszerellenőrzést is elvégezhetsz a gépeden némi töredezetség mentesítéssel karölve, meg nézd át a registry-t hátha valami korábbi mod maradt benn és az zavarog még mindig. -
#332 ne vedd már ennyire a lelkedre, ez csak egy játék -
#331 Baszod - már elnézést - azok nem közönséges szarvasok... -
Benevolens #330 milyen jó neked. Én meg odamegyek a döghöz és két ütéssel megöl. Biztos a Nehrim tudja, hogy nekem jellemhibáim vannak és ezért programszerűen meghalok azoktól az ellenfelektől, amiket neked enged legyőzni. Nem tudom mit kell azon fennakadni, hogy egy 3-as szintű karaktert egy arany színű szarvas három szúrással kinyír.