Lítium-levegő akkukkal váltanák fel a benzint

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Van mégjobb! 6 méter mélyen hiszitek, vagy sem, állandó a talaj hõmérséklete, télen-nyáron 20 fok. Csak annyit kell csinálni, hogy leásunk oda, körbebetonozzuk, és az ottani levegõt szívjuk fel a lakásba. Télen fût, nyáron hût. Zseniális.

„[…] – a tiszta lelkiismeret zálogára a tudományban!” IV. ∮Bdl ≡ μ∑\'I+μεd/dt∫EdA » rotH ≡ J+∂D/∂t

És a mágneses motor mûködése az aláírásomban olvasható, csak hiányzik még a hármas is mellé.

„[…] – a tiszta lelkiismeret zálogára a tudományban!” IV. ∮Bdl ≡ μ∑\'I+μεd/dt∫EdA » rotH ≡ J+∂D/∂t

Most olvastam el, és visszaszívom.

Ha a szélerõmû nem térül meg akkor miért is építik?Mert szép? vagy hogy ha nem fúj a szél akkor mint ventillátor mûködik?
Vízerõmû? Tiszán 2 is van ,jó kis horgász paradicsom lett és még kraftot is termel. A Tiszára terveznek még egy erõmûvet.

Napkollektor: kollektorral csak fûteni lehet közvetlenül,de az se hátrány ha nyáron nem kell gázszámlát fizeni ,mert a napocska melegíti a zuhanzóvizet.(Ezt egy teljesen fekete vizeshordóval is meglehet oldani,mint a hétvégiházaknál)

Napelem: 1millából talán összelehet rakni egy olyan rendszert ami kb 3-5kWh-t termel,ami csak akkor kevés ha több nagyteljesítményû gép van(Hilti,flex).

Arról nemtudok hogy mit kell megbeszélni az áramszolgáltatóval hogy visszatáplálás esetén mennyit fizetnek.

A mozdonyonyok meg néha azért dízelek ,mert nemvitték el arra a vonalra a kábeleket

Minnél több időt töltök emberek között , annál jobban szeretem a kutyámat.

Fizikából buktál meg, mi? Amúgy Egely is gépész. 😛

És honnan jön az az "ingyenenergia"? Ha ezt meg tudod nekem válaszolni, nem nézlek le.

majd ha az olajsejkek is úgy akarják...
Például kõolajszármazékokat égethetnénk hõerõmûvekben. És megoldódna az energiaszükség. A probléma ott van, hogy a távvezetékek maximum tízszer ekkora teljesítmény leadására képesek fizikai károsodás nélkül, szóval ha kétszeresére is nõne az energiaszükséglet a háztartásokban az elektromos autók miatt, nem biztos, hogy biztonságosan tudnánk használni a sok évtizees hálózatunkat. Erre mondtam, hogy az elektromos infrasrtuktúra kiépítése. (Nagyon szép kifejezés, nekem tetszik. 😛)

"Ha ezeket a kutatasokat mondjuk 60 evvel ezelott kezdtek volna,akkor mar 40 eve kornyezetbarat elektromos autok kozlekednenek,es nem basztak volna szet a foldet,a klimat a kibaszot olajert.Az olaj iparra elkoltott tizezer milliard dollaroknak,a milliomod resze eleg lett volna,normalis akkuk kifejlesztesere az elmult evtizedekben.
Es nem kellett volna sokkal tobb,a napcellak gyartasara sem,es akkor mostanra az emberiseg energiaszuksegletnek 100 %-t napenergiabol nyernek."

A félvezetõket 40 éve tudák hasznosítani. A kvantumfizikának elõtte ki kellett bontakoznia. A tudományt nem lehet egyszerûen megszülni!

Ez például érdekes, mert köze van a válásokhoz is. Mert hiába van ismerõsömnek négy gyereke, ha az 3 feleségtõl van, és az 4 szülõre 4 gyereket jelent. Az meg olyan, mintha két szülõhöz két gyerek jutna. De egy apának a négy gyerek baromi sok. Nem csoda, hogy fogyunk.

"Már hogyne kéne új erõmû?
Ne is magyarázd, inkább gondold át még egyszer."

Igazad van, Neked nem érdemes magyarázni, mert a világosan leírt szöveg megértése többnyire meghaladja a képességeidet. Maradjunk annyiban, hogy Neked kell, mindenki másnak viszont NEM kell új erõmûveket építeni az elektromos autók miatt. <#idiota>
Az energiamegmaradás törvénye mindig érvényes. Ha látszólag többletenergiára teszel szert, akkor valamit kihagytál az egyenletbõl. Nem a törvény bukik, te nem vagy elég jó fizikus.

Mégis, minek nevezed? Ha bármilyen módon akadályozod az óra mûködését, az áramlopás. Nem tudom miért nem érted ezt a szimpla meghatározást?

gondolkozz 1 picit.
lehet, hogy perpillanat többet termelünk, de ez meddig lesz így?
a népesség ugyebár exponenciális mértékben nõ.

meg aztán, ott vannak az olyan dolgok, mint pl a tengeri források. itt európában talán nem, de a világ sok részén még ma is a hal a fõ élelemforrás. az pedig mocskosul fogy ám, és egyszer csak elfogy, ha nem vigyázunk, márpedig eléggé úgy tûnik, hogy nem vigyázunk.
ok, a mezõgazdaság kevésbé instabil dolog, illetve a gépesített, gyáriasított farmokon is tartható 1 bizonyos szintig még a húshozam (az, hogy itt miféle körülmények között "élnek" az állatok, megint 1 más kérdés, az emberek nagy része leszarja).
naiv gondolat, hogy nekünk európaiaknak nem lesz gondunk az élelemmel. biztosan késõbb, mint a harmadik világnak, hiszen nekik már most is, ill. régóta gondjaik vannak, mi meg dõzsölünk a norbi update-s virsliben. de ne gondold azt, hogy ez nem változhat...

Súlyos tévedés! Az igazi sügérek azok, akik anélkül hogy megvizsgálnák mirõl van szó egybõl leeretnekezik azt amit nem értenek, és agyatlanul szajkózzák az energiamegmaradás törvényét, de primitív pontagyuk nem képes felfogni, hogy az nem egyetemes minden esetben és minden körülmények között érvényes. (Mondjuk az is igaz, hogy ha megvizsgálnák a kérdést az sem sokat változtatna a dolgon, mert általában túl hülyék ahhoz, hogy a szokásos dogmákon akár csak egy gondolatkísérlet erejéig is felül tudjanak emelkledni).
Bandew
Áramlopás? És ezt te elhiszed?

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.

Bandew
Már megint a "Nincs elég energia!" vita megy?
Bírom amikor jön a sok magyarázat az energiahiányra, merthogy "Nincs technológia!" meg "Nincs pénz!" és senkinek nem jut eszébe, hogy már kb 100 éve, hogy élt egy Tesla nevû ember, aki pár dolcsiból tákolta össze a "végtelen energiákat".
Emberek! VAN energia!

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.

A villanyóra bármilyen befolyásolása áramlopásnak minõsül, akármit is hiszel. Nem tudom mi a fenét gondolsz?

A sörkollektorral meg mi bajod? Amíg süt a nap mûködik, meleg levegõt termel. Ja hogy éjszaka nem fût? Ezt is meg lehet oldani egy hõtárolóval! Itt van egy profi oldal. Szépen elmagyaráznak sok mindent.

Ami azt illeti napkollektorral megoldható a használati meleg víz elõállítása az év 10 hónapjában. Az is költségcsökkenés.

Ami a Keppe-motort illeti, ne a doksit add, hanem magát a motort. Lemérem, és megmondom, hogy igaz-e amit állítanak.
Tudod, a papír mindent kibír, de a puding próbája az evés!
És rengeteg szélhámos van!

Szájba rágjam?
Arra akartam rávezetni a közönséget, hogy zseniális következtetõ-képességemre támaszkodva azt feltételeztem, hogy Oláh György Nobel-díjas kémikus eredményei vonalán várom az áttörést az energiaipar területén. És egy olyan jövõt képzelek el ahol az atomenergiát ilyen módon átalakítva tesszük használhatóvá.
Teljesen nyilvánvaló, hogy csak egy tippelés a levegõbe, ugyanúgy ahogy a lítium-levegõ akku, vagy a nukleáris aksi.
Csak egy kis plusz infót szerettem volna, hogy hogy állunk újfajta üzemanyag terén.
Flémelõs kreténekre most nincs idõm, majd talán hétvégén leosztalak, ha erre vágysz ízirájder.

&#8222;Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.&#8221; Konfúciusz

Sorkollektor 25-50%-os megtakaritas? Kicsit szamolj utana. Orulhetsz ha 10-15% kijon. Csak akkor fut, ha sut a nap, lapozd fel a napsuteses orak szamat a teli idoszakban.
Lesz kurva jo aksink, ha sikerul feltalalnunk egy kurva jo aksit. Haha.

100 eve parezer dollarbol lehetett furni egy olajkutat es mar jott is az aldas. Most csak egy energiahordozo (es nem energiaforras!!!) kutatasara is tizmilliok mennek el. Es meg mindig ott tartunk, hogy ar/teljesitmeny aranyban az olom akkumulatorok JOBBAK mint barmi amit azota kifejlesztettunk.

Baj lesz ebbol. PEAK OIL.
Keppe motor..megvan a teljes doksi ha kell odaadom.

Sörkollektor..nem ezt mondtam én is? Max értelmezni nem tudod.

Áramos dolog...ez nem az árammérõre szerelt dolog, teljesen másról van szó...

Keppe motort meg nézd meg. A legtöbb eszköz pazarló módon használja, hiába jó a motor...de a motor vezérlése sem a legjobb.

Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!

Pluskast
A szélerõmûvel kapcsolatban szeretném elmondani, hogy ez nem teljesen igaz. Forradalmi új magyar szélerõmû.

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Roliika, tényleg el kéne menned tanulni egy-két dolgot már. Olyan zavaros gondolataid vannak, hogy még!

Sörkollektor: Ez egy napenergiával mûködõ, legtöbbször amatõr építésû alternatív fûtési mód. Bevallottan kizárólag a nappali órákban mûködik, ekkor kihelyettesíti a normál fûtést. Ez itt az egyik ezzel foglalkozó oldal.

"Aztán van olyan kütyü amivel az áramszolgáltatót kicsit meg lehet zavarni..lehet nme legális..nem tudom, de elvileg mûködik..ez se termel energiát, de spórolást okozhat. 😊"

Ez annyira nem legális, hogy ha elkapnak, akkor lopásért perbe fognak, és többévi átlagfogyasztást kell kifizetned indulásképp. És aztán még ott van a bíróság által meghatározott büntetés is.
Hülye ötlet.

"Neten meg látni mindenféle lendület megmaradáson alapuló számítógép vezérelt villanymotorokat...ha van 10-20 fölös ezer forintod ki lehet próbálni, hátha mûködik...van olyan kapcs rajzom ami számtógép vezérlés nélkül tud +30%al kevesebbet enni..mármint a villanymotor..pedig így is elég jó a hatásfokuk...ilyen mûködõ trükkök vannak."

Ezt meg honnan szoptad be? Mivel a motor hatásfoka nem lehet több, mint 100%, egy 95%-os hatásfokú motor nem fog kevesebbet fogyasztani.
Legfeljebb akkor fogyaszt kevesebbet, ha eddig pazarló módon használták. Az meg nem a motor, hanem a felhasználó hibája.

Tudom. Elég régóta van ilyen 1-es mûholdakon/szondákon, de ritka drága móka ám.
Nem biztos hogy az ára itt is megtérülne valaha.

Úwazzz....nézz utána inkább.
Nap...napcella hatásfoka tudod mekkora? Jó ha 10%, és koszolódik...majd te tisztogatod. 😄 Mellesleg amennyi energia kell az elõállításához, és a mögöttes berendezésekhez, annyi energiát az nem fog soha elállítani(plusz karbantartás is kell neki).

Szél...nem occsó móka egy szélerõmû cserébe viszont lehet hogy sose térül meg.

Víz...és hol? Duna? 😄 árapály meg egyéb marhaságok...nemtom szerintem nincs tengerünk.

Geotermikus energia..erre mondok egy jó poént...veszélyes! Tecciktudni lehûti azt a részt ahova a hûvös vizet lenyomják hogy gõz legyen belõle, és nem egyszer okozott már ez a móka földrengést!!!

A szenes erõmûvek egy része csak távhõt ad.

Napelemre reagáltam mozdonyra nem szeretnék, egyéb kérdés?

"Nem etanol, hanem metanol. Üzemanyagcella, ilyesmi..."

Az etanol a metanol meg az üzemanyagcella az 3 különbozõ dolog. Az "ilyesmi" az meg a negyedik. <#mf1>

"Egyenlõre a platina alkatrészek szükségessége szab gátat a dolognak."

Nem kisfiam, nem egyeNlõre de mégcsak nem is egyelõre, hanem már legalább 50 éve és még úgy jónéhány milliárd évig.
csak megsúgom, hogy van olyan atomelem, nukleáris aksi, amely kb. 50 évig fel tudna fûteni egy lakást, még csak elektromos átalakítóra sem lenne szükség.
Csak be raknád a szoba közepére, és ontaná a meleget.
vagy betennéd a bojlerbe, és csak a keringetõ szivattyúhoz kellene áram, de azt is meg tudná termelni ez a kis RTG.

Kara kánként folytatom tanításom.

az a fránya FIZIKA... <#ejnye1><#boxer><#violent><#nyes>

FX6300 4.5G " GTX1070 " DDR3 2000 CL9 " CTG 550W80P

"...persze az kérdés, hogy szinte korlátlan kapacitás abból is honnét lesz."

Ez már réges-régen nem kérdés. Megújuló forrásokból (a gyengébbek kedvéért: nap, szél, víz, árapály, tengervíz sókoncentráció különbségen alapuló, geotermikus)

"De jobban belegondolva még a szénnel mûködõ erõmûveket is elektromos energia termelésre kéne átállítani, meg mindent ami van...miért?"

Aztaaa. Ez qrva jó 5let! Miért szerinted jelenleg a szénnel mûködõ erõmûvek tipikusan mit állítanak elõ, szenet? <#idiota>

"A mozdonyok is úgy mûködnek, hogy a mozdony dízel generátora termeli az áramot, és a meghajtást már villanymotor végzi nem véletlen."

1. Nem minden mozdony mûködik így, csak a dízelmozdonyok egy része.
2. Nem azért mûködnek így, mert ez energetikailag kedvezõ lenne, hanem mert egy bizonyos nyomaték felett nagyon nehéz, költséges és nem túl megbízható tengelykapcsolóval ellátott erõátvitelt készíteni. Ehelyett sokkal egyszerûbb, olcsóbb és megbízhatóbb a dízel-elektromos meghajtás.

"Lehet itt bohóckodni bio etanollal, meg napelemmel, meg egyéb marhasággal de nem jelenthet végsõ megoldást."

Az etanol az ökörség, de a napelem még véletlenül sem. Az lesz az egyik legfontosabb eleme az energiatermelésnek igen hosszú idõre.
Én nem érveltem te ökör.
Értsed szó szerint, azért írtam!

Inkább adjál infót, vagy kussoljál<#boxer>

&#8222;Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.&#8221; Konfúciusz

"Szerintem a metanoliparnak van jövõje.
Nekem egyszerûbbnek tûnik a megvalósítása."

Tényleg? És miért van nagy jövõje? Azért mert "szerinted"? Az komoly "érv" ám! <#idiota>
Ne zavarjon egy pillanatig sem, hogy a metonol elõállításának energiamérlege negatív, és még a metanolos bohóckodás nélkül sem tudjuk nemsokára az energiaigényeinket kielégíteni, nemhogy vele. <#lama>
Vannak mér 0.5 grammos modell motorok, igen kicsik és csak 1500ft darabja nagyjából..ezekbe a kamu szarokba általában ezeket szerelik be.

Van ami azt illeti.
Sörösdoboz Napkollektor. 😄DD
Amikor süt a nap melegíti a levegõt..egy pici ventivel tartható a légáramlás...este szopás.

De teljesen jó dolog.. 25-50% megtakarítás fûtésileg.

Olyan dolgot nem tudok ami csak úgy a sebbibõl csinálna áramot, de spórolni azt azért lehet.

Pl LED égõk...tudom jó drága de nem ég ki, és keveset eszik..ez energiát meg nem hõtermelésre hanem világításra fordítja...végülis az égõvel nem fûteni akarok.

Aztán van olyan kütyü amivel az áramszolgáltatót kicsit meg lehet zavarni..lehet nme legális..nem tudom, de elvileg mûködik..ez se termel energiát, de spórolást okozhat. 😊

Neten meg látni mindenféle lendület megmaradáson alapuló számítógép vezérelt villanymotorokat...ha van 10-20 fölös ezer forintod ki lehet próbálni, hátha mûködik...van olyan kapcs rajzom ami számtógép vezérlés nélkül tud +30%al kevesebbet enni..mármint a villanymotor..pedig így is elég jó a hatásfokuk...ilyen mûködõ trükkök vannak.

Azt hittem majd ráasszociálsz az összeesküvédelméletekre. Azok vannak megáldva a free enrgy-vel. Az ilyenek tök sügérek a fizikához, és azt hiszik az energia csak úgy terem a semmibõl.

Epikurosz-t kérdezd, neki a mániája ez a hadsereges történet.
kéne, de nem azér

Már hogyne kéne új erõmû?
Ne is magyarázd, inkább gondold át még egyszer.

Atomerõmû kéne mégpedig sok ide Magyarországra.
Csak ez baromi drága. De a sok semmittevõt munkába hajtva kényszermunkával ingyen felépíthetnénk az erõmûveket<#idiota>

Miaza kontheo? 😄DD
Mágnesmotorok márpedig vannak. Pl Minato-féle motor aminek kell betáp de hatékonyabb mint a hagyományos motor, mert igen erõs mágneseket és számítógépes vezérlést használ...azaz akkor kap csak kraftot a motor amikor kel neki...nem hülyeség.

Ez a tisztán mágneses izé..hát vannak kétségeim de jól néz ki 😄DD

Az az érdekes, hogy meglestem az UFO magazin honlapját, és van pályázati felhívás tisztán mágneses motor megépítésére...megnéztem mit ajánlanak hogy indulhat el az ember...és fake marhaság amit javasolnak.

Felhívtam a figyelmüket, hogy csalás áldozatai lettek, és bár van sok ilyen videó amin mûködni látszanak a motorok, meg lehet mindegyiknél találni a kábelezést is ami adja neki a zugot...ráadásul sok oldal felhívja a figyelmet erre a csalásra szépen végig elemezve.

Nos a szerkesztõség szarik rá, a pályázat meg még mindig ott van...bosszantó.

roli!

Van valami ötleted, hogy ilyenkor télen ingyen energiával fûtsük a lakást?
Mer drág a villany és a gáz.

Amúgy minden ilyen ötlet hazafias cselekedet. :-)

"A föld eltartóképessége csak egy pillanatnyi adat ez az új technológiákkal folyamatosan nõ."

Tényleg? Te nagyon okos lehetsz. <#ravasz1> És mondcsak, ez meddig növelhetõ, a végtelenségig? Ha nem addig akkor most hol tartunk, növelhetõ ez még jelentõsen? Ha igen hogyan, ha nem, miért nem?
Majdnem gépész lettem...szerencsére mégse, és igen... 18-30.. a 30 már igen igen jó, de ha autóról beszélünk, a valós energia ami kijön a motorból, a 10% sem éri el már a talajt!

Elmegy még ez a 30% is a hajtás láncra, sebváltóra, difi mûre, és a gumi és talaj között is igen nagy a veszteség. Csodás autók...(a motor sem jobb)

Nem etanol, hanem metanol. Üzemanyagcella, ilyesmi... Ahhoz is elektromos energiát kell termelni, ez csak a tárolás módja. Egyenlõre a platina alkatrészek szükségessége szab gátat a dolognak.

A free energy-s baromsággal inkáb fárasszad a kontheo-kreténeket, én nem szopok be ilyesmit.

Mindet elektromosra kéne állítani, és a jelenlegi hálózatot megerõsíteni, hogy bírja nyáron is a kiképzést..ennyi kéne mindössze és picit tisztább városokban élhetnénk..

Könnyebb lenne a kocsi, arról nem is beszélve, hogy biztos jobb a hatásfok a jelenlegi motorok 30%-ánál XD
"Nem, NEM kellene nagyon sok új erõmûvet építeni,"

Na, erre vártam, brAVÓ! GRATULA!

Ezeknek akarsz te beszélni?
Falra hányz zöldborsó!

Mellesleg, hazaárulók is, mert Magyaro. függõségét akarják fenntartani külföldi energiahordozóktól.

"Ha megnõne az áramszükséglet, csökkenne a benzinszükséglet.

Az energiamérleg nem változna..."

Totális baromság. Az energiamérleg jelentõsen CSÖKKENNE, mivel egy elektromos autó egységnyi primer energiával 2-4x annyi utat képes megtenni, mint egy belsõégésû motoros, azaz fele-negyedannyi energia elegendõ számára azonos távolság megételéhez. <#hehe>

Jó lenne ha ezt a sok "okos tóni" felfogná végre és nem böfögnék be milliárdszor ugyanazt a hülyeséget újra meg újra, hogy "de akkor nagyon sok új erõmûvet kellene ám építeni...". Nem, NEM kellene nagyon sok új erõmûvet építeni, mert völgyidejû töltéssel a mai gépkocsipark kb. 75%-a(!!!) egycsapásra elektromosra cserélhetõ lenne EGYETLENEGY új erõmû építése NÉLKÜL! Ez már 10 éve ismert és azóta is sok tanulményban újra megerõsítést nyert, de persze a semmihez sem értõ "okos tónik"-at ez egyáltalán nem zavarja abban, hogy újra és újra benyökögjék a baromságaikat. <#banplz>
Mert az ipar számára nem lehet elõállítani belõle eleget. Ahogy hidrogént sem.

Az elektromos/mágneses megoldások jelenthetik csak a végsõ megoldást...persze az kérdés, hogy szinte korlátlan kapacitás abból is honnét lesz.

De jobban belegondolva még a szénnel mûködõ erõmûveket is elektromos energia termelésre kéne átállítani, meg mindent ami van...miért?

Mert az elektromos energia szállítása olcsóbb gyorsabb biztonságosabb mint a gáz kõolaj vagy szén szállítás.

Arról ugye nem beszélve, hogy a végtermékbe..a motorokba kerülõ energia így már nem szennyez tovább.

Sõt hatékonyabbak sokkal az elektromos motorok mint a belsõégésûek, sokkal sokkal kevesebb acélból kijön mint egy hagyományos motor, így sokkal könnyebb sokkal olcsóbb, nem kell hûtõvíz meg vízpumpa meg olajzás..tehát sokkal egyszerûbb sokkal idõt állóbb dolog, és nem hõérzékeny, nem kell váltó sem és még van egy csomó elõnye.

A mozdonyok is úgy mûködnek, hogy a mozdony dízel generátora termeli az áramot, és a meghajtást már villanymotor végzi nem véletlen.

Lehet itt bohóckodni bio etanollal, meg napelemmel, meg egyéb marhasággal de nem jelenthet végsõ megoldást.

Esetleg
EZ.

Szerintem a metanoliparnak van jövõje.
Nekem egyszerûbbnek tûnik a megvalósítása.
Tud róla valaki valami újat? Miért nem hallani mostanában róla semmit?