387
-
BlackVoid #67 Lesz kurva jo aksink, ha sikerul feltalalnunk egy kurva jo aksit. Haha.
100 eve parezer dollarbol lehetett furni egy olajkutat es mar jott is az aldas. Most csak egy energiahordozo (es nem energiaforras!!!) kutatasara is tizmilliok mennek el. Es meg mindig ott tartunk, hogy ar/teljesitmeny aranyban az olom akkumulatorok JOBBAK mint barmi amit azota kifejlesztettunk.
Baj lesz ebbol. PEAK OIL. -
roliika #66 Keppe motor..megvan a teljes doksi ha kell odaadom.
Sörkollektor..nem ezt mondtam én is? Max értelmezni nem tudod.
Áramos dolog...ez nem az árammérőre szerelt dolog, teljesen másról van szó...
Keppe motort meg nézd meg. A legtöbb eszköz pazarló módon használja, hiába jó a motor...de a motor vezérlése sem a legjobb. -
#65 A szélerőművel kapcsolatban szeretném elmondani, hogy ez nem teljesen igaz. Forradalmi új magyar szélerőmű. -
teddybear #64 Roliika, tényleg el kéne menned tanulni egy-két dolgot már. Olyan zavaros gondolataid vannak, hogy még!
Sörkollektor: Ez egy napenergiával működő, legtöbbször amatőr építésű alternatív fűtési mód. Bevallottan kizárólag a nappali órákban működik, ekkor kihelyettesíti a normál fűtést. Ez itt az egyik ezzel foglalkozó oldal.
"Aztán van olyan kütyü amivel az áramszolgáltatót kicsit meg lehet zavarni..lehet nme legális..nem tudom, de elvileg működik..ez se termel energiát, de spórolást okozhat. :)"
Ez annyira nem legális, hogy ha elkapnak, akkor lopásért perbe fognak, és többévi átlagfogyasztást kell kifizetned indulásképp. És aztán még ott van a bíróság által meghatározott büntetés is.
Hülye ötlet.
"Neten meg látni mindenféle lendület megmaradáson alapuló számítógép vezérelt villanymotorokat...ha van 10-20 fölös ezer forintod ki lehet próbálni, hátha működik...van olyan kapcs rajzom ami számtógép vezérlés nélkül tud +30%al kevesebbet enni..mármint a villanymotor..pedig így is elég jó a hatásfokuk...ilyen működő trükkök vannak."
Ezt meg honnan szoptad be? Mivel a motor hatásfoka nem lehet több, mint 100%, egy 95%-os hatásfokú motor nem fog kevesebbet fogyasztani.
Legfeljebb akkor fogyaszt kevesebbet, ha eddig pazarló módon használták. Az meg nem a motor, hanem a felhasználó hibája. -
roliika #63 Tudom. Elég régóta van ilyen 1-es műholdakon/szondákon, de ritka drága móka ám.
Nem biztos hogy az ára itt is megtérülne valaha. -
roliika #62 Úwazzz....nézz utána inkább.
Nap...napcella hatásfoka tudod mekkora? Jó ha 10%, és koszolódik...majd te tisztogatod. :D Mellesleg amennyi energia kell az előállításához, és a mögöttes berendezésekhez, annyi energiát az nem fog soha elállítani(plusz karbantartás is kell neki).
Szél...nem occsó móka egy szélerőmű cserébe viszont lehet hogy sose térül meg.
Víz...és hol? Duna? :D árapály meg egyéb marhaságok...nemtom szerintem nincs tengerünk.
Geotermikus energia..erre mondok egy jó poént...veszélyes! Tecciktudni lehűti azt a részt ahova a hűvös vizet lenyomják hogy gőz legyen belőle, és nem egyszer okozott már ez a móka földrengést!!!
A szenes erőművek egy része csak távhőt ad.
Napelemre reagáltam mozdonyra nem szeretnék, egyéb kérdés?
-
T2k #61 "Nem etanol, hanem metanol. Üzemanyagcella, ilyesmi..."
Az etanol a metanol meg az üzemanyagcella az 3 különboző dolog. Az "ilyesmi" az meg a negyedik.
"Egyenlőre a platina alkatrészek szükségessége szab gátat a dolognak."
Nem kisfiam, nem egyeNlőre de mégcsak nem is egyelőre, hanem már legalább 50 éve és még úgy jónéhány milliárd évig. -
Epikurosz #60 csak megsúgom, hogy van olyan atomelem, nukleáris aksi, amely kb. 50 évig fel tudna fűteni egy lakást, még csak elektromos átalakítóra sem lenne szükség.
Csak be raknád a szoba közepére, és ontaná a meleget.
vagy betennéd a bojlerbe, és csak a keringető szivattyúhoz kellene áram, de azt is meg tudná termelni ez a kis RTG. -
who am I 7 #59 az a fránya FIZIKA... -
T2k #58 "...persze az kérdés, hogy szinte korlátlan kapacitás abból is honnét lesz."
Ez már réges-régen nem kérdés. Megújuló forrásokból (a gyengébbek kedvéért: nap, szél, víz, árapály, tengervíz sókoncentráció különbségen alapuló, geotermikus)
"De jobban belegondolva még a szénnel működő erőműveket is elektromos energia termelésre kéne átállítani, meg mindent ami van...miért?"
Aztaaa. Ez qrva jó 5let! Miért szerinted jelenleg a szénnel működő erőművek tipikusan mit állítanak elő, szenet?
"A mozdonyok is úgy működnek, hogy a mozdony dízel generátora termeli az áramot, és a meghajtást már villanymotor végzi nem véletlen."
1. Nem minden mozdony működik így, csak a dízelmozdonyok egy része.
2. Nem azért működnek így, mert ez energetikailag kedvező lenne, hanem mert egy bizonyos nyomaték felett nagyon nehéz, költséges és nem túl megbízható tengelykapcsolóval ellátott erőátvitelt készíteni. Ehelyett sokkal egyszerűbb, olcsóbb és megbízhatóbb a dízel-elektromos meghajtás.
"Lehet itt bohóckodni bio etanollal, meg napelemmel, meg egyéb marhasággal de nem jelenthet végső megoldást."
Az etanol az ökörség, de a napelem még véletlenül sem. Az lesz az egyik legfontosabb eleme az energiatermelésnek igen hosszú időre. -
uwu #57 Én nem érveltem te ökör.
Értsed szó szerint, azért írtam!
Inkább adjál infót, vagy kussoljál -
T2k #56 "Szerintem a metanoliparnak van jövője.
Nekem egyszerűbbnek tűnik a megvalósítása."
Tényleg? És miért van nagy jövője? Azért mert "szerinted"? Az komoly "érv" ám!
Ne zavarjon egy pillanatig sem, hogy a metonol előállításának energiamérlege negatív, és még a metanolos bohóckodás nélkül sem tudjuk nemsokára az energiaigényeinket kielégíteni, nemhogy vele. -
roliika #55 Vannak mér 0.5 grammos modell motorok, igen kicsik és csak 1500ft darabja nagyjából..ezekbe a kamu szarokba általában ezeket szerelik be. -
roliika #54 Van ami azt illeti.
Sörösdoboz Napkollektor. :DDD
Amikor süt a nap melegíti a levegőt..egy pici ventivel tartható a légáramlás...este szopás.
De teljesen jó dolog.. 25-50% megtakarítás fűtésileg.
Olyan dolgot nem tudok ami csak úgy a sebbiből csinálna áramot, de spórolni azt azért lehet.
Pl LED égők...tudom jó drága de nem ég ki, és keveset eszik..ez energiát meg nem hőtermelésre hanem világításra fordítja...végülis az égővel nem fűteni akarok.
Aztán van olyan kütyü amivel az áramszolgáltatót kicsit meg lehet zavarni..lehet nme legális..nem tudom, de elvileg működik..ez se termel energiát, de spórolást okozhat. :)
Neten meg látni mindenféle lendület megmaradáson alapuló számítógép vezérelt villanymotorokat...ha van 10-20 fölös ezer forintod ki lehet próbálni, hátha működik...van olyan kapcs rajzom ami számtógép vezérlés nélkül tud +30%al kevesebbet enni..mármint a villanymotor..pedig így is elég jó a hatásfokuk...ilyen működő trükkök vannak. -
uwu #53 Azt hittem majd ráasszociálsz az összeesküvédelméletekre. Azok vannak megáldva a free enrgy-vel. Az ilyenek tök sügérek a fizikához, és azt hiszik az energia csak úgy terem a semmiből. -
T2k #52 Epikurosz-t kérdezd, neki a mániája ez a hadsereges történet. -
Epikurosz #51 kéne, de nem azér -
uwu #50 Már hogyne kéne új erőmű?
Ne is magyarázd, inkább gondold át még egyszer.
Atomerőmű kéne mégpedig sok ide Magyarországra.
Csak ez baromi drága. De a sok semmittevőt munkába hajtva kényszermunkával ingyen felépíthetnénk az erőműveket -
roliika #49 Miaza kontheo? :DDD
Mágnesmotorok márpedig vannak. Pl Minato-féle motor aminek kell betáp de hatékonyabb mint a hagyományos motor, mert igen erős mágneseket és számítógépes vezérlést használ...azaz akkor kap csak kraftot a motor amikor kel neki...nem hülyeség.
Ez a tisztán mágneses izé..hát vannak kétségeim de jól néz ki :DDD
Az az érdekes, hogy meglestem az UFO magazin honlapját, és van pályázati felhívás tisztán mágneses motor megépítésére...megnéztem mit ajánlanak hogy indulhat el az ember...és fake marhaság amit javasolnak.
Felhívtam a figyelmüket, hogy csalás áldozatai lettek, és bár van sok ilyen videó amin működni látszanak a motorok, meg lehet mindegyiknél találni a kábelezést is ami adja neki a zugot...ráadásul sok oldal felhívja a figyelmet erre a csalásra szépen végig elemezve.
Nos a szerkesztőség szarik rá, a pályázat meg még mindig ott van...bosszantó. -
Epikurosz #48 roli!
Van valami ötleted, hogy ilyenkor télen ingyen energiával fűtsük a lakást?
Mer drág a villany és a gáz.
Amúgy minden ilyen ötlet hazafias cselekedet. :-) -
T2k #47 "A föld eltartóképessége csak egy pillanatnyi adat ez az új technológiákkal folyamatosan nő."
Tényleg? Te nagyon okos lehetsz. És mondcsak, ez meddig növelhető, a végtelenségig? Ha nem addig akkor most hol tartunk, növelhető ez még jelentősen? Ha igen hogyan, ha nem, miért nem? -
roliika #46 Majdnem gépész lettem...szerencsére mégse, és igen... 18-30.. a 30 már igen igen jó, de ha autóról beszélünk, a valós energia ami kijön a motorból, a 10% sem éri el már a talajt!
Elmegy még ez a 30% is a hajtás láncra, sebváltóra, difi műre, és a gumi és talaj között is igen nagy a veszteség. Csodás autók...(a motor sem jobb) -
uwu #45 Nem etanol, hanem metanol. Üzemanyagcella, ilyesmi... Ahhoz is elektromos energiát kell termelni, ez csak a tárolás módja. Egyenlőre a platina alkatrészek szükségessége szab gátat a dolognak.
A free energy-s baromsággal inkáb fárasszad a kontheo-kreténeket, én nem szopok be ilyesmit. -
roliika #44 Mindet elektromosra kéne állítani, és a jelenlegi hálózatot megerősíteni, hogy bírja nyáron is a kiképzést..ennyi kéne mindössze és picit tisztább városokban élhetnénk.. -
Chappy #43 Könnyebb lenne a kocsi, arról nem is beszélve, hogy biztos jobb a hatásfok a jelenlegi motorok 30%-ánál XD -
Epikurosz #42 "Nem, NEM kellene nagyon sok új erőművet építeni,"
Na, erre vártam, brAVÓ! GRATULA! -
Epikurosz #41 Ezeknek akarsz te beszélni?
Falra hányz zöldborsó!
Mellesleg, hazaárulók is, mert Magyaro. függőségét akarják fenntartani külföldi energiahordozóktól. -
T2k #40 "Ha megnőne az áramszükséglet, csökkenne a benzinszükséglet.
Az energiamérleg nem változna..."
Totális baromság. Az energiamérleg jelentősen CSÖKKENNE, mivel egy elektromos autó egységnyi primer energiával 2-4x annyi utat képes megtenni, mint egy belsőégésű motoros, azaz fele-negyedannyi energia elegendő számára azonos távolság megételéhez.
Jó lenne ha ezt a sok "okos tóni" felfogná végre és nem böfögnék be milliárdszor ugyanazt a hülyeséget újra meg újra, hogy "de akkor nagyon sok új erőművet kellene ám építeni...". Nem, NEM kellene nagyon sok új erőművet építeni, mert völgyidejű töltéssel a mai gépkocsipark kb. 75%-a(!!!) egycsapásra elektromosra cserélhető lenne EGYETLENEGY új erőmű építése NÉLKÜL! Ez már 10 éve ismert és azóta is sok tanulményban újra megerősítést nyert, de persze a semmihez sem értő "okos tónik"-at ez egyáltalán nem zavarja abban, hogy újra és újra benyökögjék a baromságaikat. -
roliika #39 Mert az ipar számára nem lehet előállítani belőle eleget. Ahogy hidrogént sem.
Az elektromos/mágneses megoldások jelenthetik csak a végső megoldást...persze az kérdés, hogy szinte korlátlan kapacitás abból is honnét lesz.
De jobban belegondolva még a szénnel működő erőműveket is elektromos energia termelésre kéne átállítani, meg mindent ami van...miért?
Mert az elektromos energia szállítása olcsóbb gyorsabb biztonságosabb mint a gáz kőolaj vagy szén szállítás.
Arról ugye nem beszélve, hogy a végtermékbe..a motorokba kerülő energia így már nem szennyez tovább.
Sőt hatékonyabbak sokkal az elektromos motorok mint a belsőégésűek, sokkal sokkal kevesebb acélból kijön mint egy hagyományos motor, így sokkal könnyebb sokkal olcsóbb, nem kell hűtővíz meg vízpumpa meg olajzás..tehát sokkal egyszerűbb sokkal időt állóbb dolog, és nem hőérzékeny, nem kell váltó sem és még van egy csomó előnye.
A mozdonyok is úgy működnek, hogy a mozdony dízel generátora termeli az áramot, és a meghajtást már villanymotor végzi nem véletlen.
Lehet itt bohóckodni bio etanollal, meg napelemmel, meg egyéb marhasággal de nem jelenthet végső megoldást.
Esetleg
EZ. -
uwu #38 Szerintem a metanoliparnak van jövője.
Nekem egyszerűbbnek tűnik a megvalósítása.
Tud róla valaki valami újat? Miért nem hallani mostanában róla semmit? -
roliika #37 Milyen hadseregről hablatyolsz itten te úgy mégis?
Szerinted a katonai vezetőknek van annyi IQ-ja, hogy felfogják mivel kísérleteznek itt-ott? Szerintem nincs. -
uwu #36 Akkor is így volt ez mikor 30 millióan éltek a földön, akkor annyi volt a max.
A föld eltartóképessége csak egy pillanatnyi adat ez az új technológiákkal folyamatosan nő. Jelenleg több kaját termelünk mint szükséges, más kérdés az eloszlása, de ez se új dolog. -
T2k #35 Kb. mindent ami külsősként tudható a dologról.
Ha a hadsereg kisajátította volna - mint ahogyan nem tette, mert egyszerűen nincs mit -, az nagyjából ekvivalens lenne azzal, hogy nem létezik a cucc, hiszen akkor jó ideig a civil szféra semmit sem kaphatna belőle, ráadásul minek csinálnának magukból újra és újra hülyét az elbukott határidőkkel, ha úgyis tudják, hogy belátható időn belül nem lehet majd a nagyközönségnek bemutatni.
Ezen kívül nem a hadsereget kell az olajfüggőségtől megmenteni, hanem az egész emberiséget. Semmit sem érne ha a hadsereg ilyen cuccosokkal rohangászna mindenki más meg megdögölne, mert akkor hadseregre sincs szükség.
Leülhetsz elégtelen. -
Epikurosz #34 "a az összes autót felváltaná az elektromos akkor igencsak megnőne az energiaszükséglet, valamiből azt elő kéne állítani is. "
Fejezzétek már be ezt az idióta nyivogást!
Ha megnőne az áramszükséglet, csökkenne a benzinszükséglet.
Az energiamérleg nem változna, de a cucc olcsóbb lenne, így több picula maradna a zsebedben, azzal meg lehetne építeni marsjárókat, és fel lehetne titeket lőni a Holdra, hogy ott egyen a fene. -
#33 "Es nem kellett volna sokkal tobb,a napcellak gyartasara sem,es akkor mostanra az emberiseg energiaszuksegletnek 100 %-t napenergiabol nyernek."
100% fedezni az emberiség energiaszükségletét ebből azért necces. Mi van ha nem süt a nap, ott ahol kéne? Elmegy az áram. Ha csk a föld egyik felén van sötét az még talán oké, mert lehet máshonnan is hozni. Azért az emberiség szükségletét kielégítő energiákat nem hiszem , hogy lehet akkumulátorokban gazdaságosan tárolni. Esetleg ha valahogy az űrben nyernék ki, de ez egy másik téma.
Ez a baj a széllel is mi van ha nem fúj? Üzembe kell állítani egy másik erőművet. Általában környezetszennyezőt. Az a szomorú, hogy meg lehet tenni ,hogy ezek is csk minimálisan szennyezzék a környezetet, csk ugye + kiadás lenne.
Ha az összes autót felváltaná az elektromos akkor igencsak megnőne az energiaszükséglet, valamiből azt elő kéne állítani is. Új fajta erőművekre lenne szükség.
-
Epikurosz #32 Mi tudsz te...
Lehet, hogy a hadsereg kisajátította, oszt annyi. Törvényes joga van ehhez, még Magyarországon is. -
T2k #31 Azért nem kezdték el a alkalmazását, mert még egyetlnegy prototípus sem létezik belőle, úghogy a gyakorlati alkalmazása olyan messze van mint makó jeruzsálemtől. 2007-óta szivatják a népet azzal, hogy tartanak egy nyilvános bemutatót a ketyerével, azóta minden évben csúsztatják ezt egy évvel, a 2009 év végét nemrég bukták el, most 2010 év vége a legújabb mondás.
Nagyon szuper az EESU papíron, csak egy baj van vele, NEM LÉTEZIK. -
#30 Élelemellátás még megoldható kőolaj nélkül is, lásd biodiesel és társai. Elég gyorsan át lehetne állni ezekre ha baj van. Csak akkor államilag szabályozni kéne ki kaphat és ki nem , pl élelemszállítás kapna. Európát ez a veszély nem fenyegeti szerintem, esetleg a túlnépesedett országokat. Sőt inkább a kihalás veszélyeztet minket európaiakat, mert csökken a népesség, ha nem lennének bevándorlók sok országban gondok lennének. -
#29 Hat en elsö gondolatom az volt, hogy a kephez beallitottak a ket takaritot, mert a tudosok nem akartak nyilvanosan megjelenni, nehogy aztan a köolaj mecenasok jol ellassak a bajuk. -
Epikurosz #28 Ez megvolt?