• djhambi
    "Én nem, mert nem vagyok a kérdés szakértője, de többek között Pl. Egely György tudna néhány példát mutatni, amikor nem teljesül a törvény."

Az én bátyám erősebb, nem a te apádnak nagyobb a hasa! Óvodás szintű én tudok valakit, akinek olyan valamije van, ami valami mondatszerkesztésed mondanivalódat szégyeníti meg. Látom, te sem érted az elmúlt hozzászólásom alapján sem. Nem a bizonygatással töltötték az 50 évet, hanem a cáfolással! És ez nem sikerült nekik! Mindig voltak olyanok, akik örökmozgókat tervetek, és mindegyikről kiderült, hogy rejtett belső energiaforrás, vagy a légköri nyomásváltozást használja ki. Annyira tény, hogy az energiamegmaradás nem sérülhet, hogy nem is adnak szabadalmat örökmozgókra. És ez nem vakság, ez 500 év, és bár kimondani könnyű, de belgondolva bazi sok. Fél évezred kísérletei során egy sem cáfolta meg. Szkepticizmusod ne a szkeptikusok által leszűrt természettudományon éld ki, hanem a humán tudományokon!

"Orosz László kifejezetten gyenge előadó" -> Nem ismered őt úgy, mint én.

Orosz László kifejezetten színvonalas előadó, egyik legjobb, akinek az előadását volt szerencsém látogatni. Kiérdemelte legmélyebb tiszteletemet a körülbelül 75 óra alatt, amit a padjaiban tölthettem el, mert rendkívül kifinomult világszemlélete, rendszerszemlélete van, nem szakbarbár, jártas a művészetek terén is, bonyolult összefüggéseket lát át, és veszi a fáradtságot, hogy mindezt átadja nekünk, és ez emeli ki többi közül. Persze van egy sajátságos stílusa, amit sokan nem étenek meg, ezért negatív jelzőkkel illetik, de ez az életképtelen hányad. Nem lenne neki muszáj, de fáradságot nem kímélve harcol a TERMÉSZET MÉLTÓSÁGÁÉRT. Ereje szerint küzd a legnemesbekért. Sokszor szókimondása és nyílt őszintsége miatt bajba kerül. Rövid jellemzésben.

Nem monom, hogy nem volt nagy hatással világszeléletem kialakításában. Nem szégyen tanulni a nálunk okosabbaktól, sőt, ez nemesít.

"Nem az az állítás, hogy minden úgy szar ahogy van és lehet az egészet kidobni a mocsárba, hanem az, hogy találhatók olyan esetek amikor a ma elfogadott elmélet nem tudja leírni a valóságot."

Idézve azt, amire válaszoltam:

"Az igazi sügérek azok, akik anélkül hogy megvizsgálnák miről van szó egyből leeretnekezik azt amit nem értenek, és agyatlanul szajkózzák az energiamegmaradás törvényét, de primitív pontagyuk nem képes felfogni, hogy az nem egyetemes minden esetben és minden körülmények között érvényes. "

Az energiamegmaardás törvény egy falszifikálható állíás. (Egyszerűség kedvéért: van olyan tudós, aki úgy gondolja, hogy az univerzum születésekor a fénysebesség nem állandó volt, de ez a kijelentés nem falszifikálható, mert már elmúlt az univerzum születése, és nem tudjuk leellenőrizni ezt az állítást, ezért elvileg se lehetnénk képesek megcáfolni.)
    Az energiamegmaradás eddig nem sikerült cáfolni. Akkor érvényben van, amíg valaki nem cáfolja végre, okés? Amit az uolsó hozzászólásban az utolsó bekezdésben írtál, az nagyjából helyes, de ellent mond az előző hozzászólásodnak, pontosabban úgy támasztod alá, hogy nincs logikai kapcsolat.
    Amit a végén mondasz, az jó, hiszen mondom, a Lorentz transzformációval is ki kellett bővíteni a Newtoni fizikát, de a fizikát kibővíteni kellett, nem átírni. Az energiamegmaradás pedig olyan egyszerű törvény, hogy kibővíteni nem lehet. Zárt rendszer az zárt rendszer, az energia az energia, az állandóság az állandó.

És ingyenenergia? Vicces, hogy amit Egely leír, az ugyanaz, mint amit az ember szívesen olvasna egy krimiben. Megspékelve egy kis összeesküvés-elémélettel, ami egyetlen UFO szoriból se hiányozhat, hogy Nemtomkit eltett a Magyar Tudományos Akadémia láb alól, halálos sugárdózissal, mert feltaálta az ingyenenergiát, és azzal magyarázza, hogy azért nem szabadalmaztatja a találmányait, mert félti az életét - mondja Egely. Nem beszélve, hogy az olajcégek is meg akarják ölni. Meghogy nem a pénzért, hanem a tudományért csinálja, de a könyvei végén ott vannak a támogassák a kutatásomat alapítvány címe. Mese habbal.