• djhambi
    Okés. Azt mondtam, érdekes dolog, hogy megpróbálta körbejárni Istent. Ez olyan pozitívum, érdekes, interesting, de semmi több. Ne forgasd ki szavaimat, kérlek.

Amit írtál az energiamegmaradásról, az körülbelül a legegyszerűbb középiskolás megfogalmazása, és mást modanék. De nem bizonyították, mert nem lehet bizonítani, nem levezethető matematikai úton! Ugyanis általánosítás! Ez a lényege az általánosításnak! Az álalános törvényből haladunk az egyedi alkalmazás felé. Így tervez meg a mérnök egy bonyolult készüléket a fizika egyszerű törvényeiből. A fizikus fordítva halad. Veszi az egyedi jelenségeket, és ezekből ténymegállapításokat tesz, és általánosít, mire eljut olyan egyszerű képletekig, mint a Newton axiómák, a Maxwell-egyenletek, a Termodinamika törvények, vagy az Einstein posztulátumok. Ezeket egyedi kísérletek alapján határozták meg mindet, de mint említettem, mert eddig mindig felkelt a nap, logikailag nem következik, hogy holnap is fel fog. Fizetek neked tízezret, ha mutatsz egy bizonyítást az energiamegmaradásra, vagy a Newton axiómákra stb... Ezek kísérleti, tapasztalati tények, melyek annyira vannak, hogy az életemet is fel merem tenni rá. Mikor azt mondod, hogy számtalanszor bizonyították, az azt jelenti, hogy számtalanszor próbálták megcáfolni, de még sohasem sikerült! Ez az esszenciája a dolognak! Ezekolyan törvények, melyek a világmindenség sajátjai, ezek vannak, de nem bizonyíthatjuk, hogy a világmindenség olyan, hogy van energiamegmaradás. Mert a világmindenség sajátosságai felettünk állnak. Simán elképzelehtő lenne egy olyan világmindenség, ahol nem igaz. Ezt kell megérteni, hogy nem bizonyítható, logikailag nem levezethető a világminenség ezen törvényszerűségei, mert nem így rendszereződik. Viszont ezekből az egyszerű törvényekből le tudom vezetni a villanymotort, (lásd aláírásom) levezethető az épület statikája. Ahhoz, hogy a matematiában valamit kimondjunk, és bizonyítsunk, előtte definiálni kell dolgokat. Pl. definiálm a potot, élt, gráfot, fát, előre él, vissza él, stb. Utána kimondok egy tételt, hogy a Kuskal algoritmus megadja a gráf minimális feszítőfáját, és azt bebizonyítom logikai úton, transzformációkkal, direkt, indirek módon, vagy indukcióval, lényegtelen. A világmindenséget a Teremtő definiálta a fizika egyszerű alaptörvényeivel, ilyen pl. a fent említett energiamegmaradás, a Newton axiómák, a Maxwell-egyenletek, a posztulátumok, meg a termodinamikai törvények, meg kvantummechanikai alapegyenletek, schrödinger, stb... És ezekből az egyszerű alaptörvényekből tudjuk kimondani a tételeket, hogy az út az a sebesség idő szerinti integrálja. Csak a megismerési folyamatunk olyan, hogy tapastzaljuk, hogy igaz a Kruskal tétel, igaz a Négyszíntétel, ezekre sok gráfot rajzoltunk föl, és tapasztalati törvénynek elfogadjuk, akkor általánosítunk, és megmondjuk, hogy gárf és pont és él.

Ha ezzel nem érted meg a mondanivalóm lényegét, én tovább nem tudom magyarázni, elveszett ember vagy, javaslom, előtte tanulj fizikát, és utána szólj a témához!

"Ingyen energia nincs, mert csak úgy nem keletkezhet, ha több energia keletkezik, mint amennyinek kellene, akkor valami kimaradt a kiindulási egyenletből."

Ezt mondom két napja. Még az áltudományos mechnika c. szkeptikus konferencia elődást is belinkeltem. De ez nem változtat azon, hogy a fizika egyszerű törvényei nem bionyított állítások, hanem tapasztalati tények, törvények. Ebből nem adok lejjebb. Ezt z Orosz tanárúr is gondolom elmondta az előadáson, meg lehetnézni, 56 perc, abból megérthető, mert világosan fogalmaz.