• T2k
    "Arra akartam rávezetni a közönséget, hogy zseniális következtető-képességemre támaszkodva azt feltételeztem, hogy Oláh György Nobel-díjas kémikus eredményei vonalán várom az áttörést az energiaipar területén."

Ez a rávezetés viszont látványosan csúfos kudarcot vallott!
    A nem létező "zseniális következtető-képességed"-ről inkább ne is ejtsünk szót, kivéve ha azt szeretnéd, hogy mindenki fetrengjen a röhögéstől.

Oláh György - aki egyébként élete jelentős részében az olajlobbinak dolgozott - metanolgazdaság elmélete nagyon szép, csak azzal nem számol, hogy honnan vesszük azt az energiát ami a metanol előállításához kell.

"És egy olyan jövőt képzelek el ahol az atomenergiát ilyen módon átalakítva tesszük használhatóvá."

Az egy igen borzasztó jövő lenne, tekintve hogy a szűkös és a szénhidrogénekhez hasonlóan szintén fogyatkozó, atomreaktorokban felhasználható üzemanyagkészleteket olyanra pazarolnánk el, ami az átalakítások veszteségei miatt jóval kevesebb energiát adna, mintha az atomerőművek villamos energiáját közvetlenül használnánk fel. Ideálisan szar megoldást kapnánk, jó sokat jó drágán baszakodnánk a metanol előállításával de cserébe kapnánk egy kis metanolt, amit aztán környezetszennyező módon jó nagy veszteségekkel pl. hőerőgépekben pazarolnánk tovább.

"Teljesen nyilvánvaló, hogy csak egy tippelés a levegőbe, ugyanúgy ahogy a lítium-levegő akku, vagy a nukleáris aksi."

A lítium-levegő akkumulátor sokkal több mint tippelés. Noha komoly akadályokat kell még leküzdeni a kereskedelmi termék kifejlesztéséig, de ha sikerül megoldani ezeket a problémákat, akkor igen jelentős hatású megoldás válhat belőle.

"Csak egy kis plusz infót szerettem volna, hogy hogy állunk újfajta üzemanyag terén."

Megkaptad a plusz info-t, a metanol-gazdaságod nem több papírtigrisnél.

"Flémelős kreténekre most nincs időm, majd talán hétvégén leosztalak, ha erre vágysz ízirájder."

Kispajtás a "flame" nem azt jelenti, hogy megmutatják mekkora marhaságokat irogatsz. Vagy ha Neked mégis ezt jelenti, akkor valószínűleg eddig szinte csak "flame"-el találkozhattál a fórumokon.