• T2k
    Én nem, mert nem vagyok a kérdés szakértője, de többek között Pl. Egely György tudna néhány példát mutatni, amikor nem teljesül a törvény.

Remélem azért nem akarod azt bemagyarázni, hogy 500 év óta szinte csak az energiamegmaradás törvényének újra meg újra történő bizonygatásával töltötték azt a "felfoghatatlan mennyiségű kutatómunka"-t.

"Aztán jön egy eretnek sügér, aki hírnevet akar szerezni, és ezért olyan dolgokat ír le könyvekbe, melyet az emberek akarnak hallani, és nem azt, ami a valóság."

Ilyen "eretnek sügér" már jónéhány tucat volt az elmúlt 300 évben de egyiknek sam az volt a célja, hogy hírnevet szerezzen, sőt.

"Pl. Egely könyve azért támadható, mert matematikával próbálja alátámasztni, hibás matematikával!

http://video.google.com/videoplay?docid=7397590593850413123#"

Megnéztem ezt a video-t és egyáltalán nem volt meggyőző, sőt inkább szánalmas. Orosz László kifejezetten gyenge előadó, Ádámtól Évától kezdve mindenféle értelmetlen körökkel elcseszte az időt aztán amikor a lényegre kellett volna térni akkor 28x elmondta, hogy óóóh hát erre sajnos már nincs idő de olyan sokat mondott volna. A nagy cáfolatból annyi maradt, hogy egy esetben muatott rá egy - szerinte - hibára. Abból a zavaros fóliarángatásból amit előadott én nem tudom megítélni hogy jogos-e az észrevétel vagy sem, de nem is ez a lényeg, mert még ha az elmélet nem is jó, attól a kimért effektus még létezhet csak a magyarázat nem jó hozzá. Ilyen a fizikában milliószor előfordult már, ettől még nem áltudományos és nem sarlatánság (vagy ha igen, akkor gyakorlatilag szinte minden az ami a fizikában eddig történt).

"És kléptünk a mechanikából, kiterjesztettük a tudásunat a hőtanra. Az elektromágneses tér energiáját azért vezettük be a fiikafejlődés során, hogy ne sérüljön az energiamegmradás. Aztán a uszadik századbn kiderült, hogy a fotonnak h*f enrgiája van. ... És a többi száz Nobel-díjas fizikus, 500 év kísérletezés, számoás, kutatás mehet el a mocsárba."

Akkor nem értetted meg az egész lényegét. Nem az az állítás, hogy minden úgy szar ahogy van és lehet az egészet kidobni a mocsárba, hanem az, hogy találhatók olyan esetek amikor a ma elfogadott elmélet nem tudja leírni a valóságot. Elvileg nincs kizárva egy olyan elmélet megkonstruálása (a régi alkalmas kiterjesztésével), ami minden ismert esetet jól leír, és az eddigi elmélet az újnak egy speciális esete.