Atomenergia
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
2.: Most sem cáfolták meg a kísérlet eredményét, csak felhívták a figyelmet egy lehetséges mérési pontatlanság forrására. Azt még ellenõrizni kell, hogy ez a magyarázat megáll-e a lábán.
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
\"A Fermat sejtés története\" topik Fermat tételéről szól: hogy van \"irracionális egész\" megoldás, ami \"...nem felírható...\" A. Wiles nem azt oldotta meg!
A Csernobilban található erõmûben bekövetkezett szerencsétlenség után természetesen került radioaktív szennyezõdés a levegõbe ebbõl pedig kapott Budapest is. Mennyivel nõtt meg a rák kockázata ennek hatására? Mintha egy év leforgása alatt elszívnál egy szál cigarettát.
Na most akkor mi van a halakkal akik ennek a töredékét sem kapják normál üzemben?
Intel Core i5 760, Gigabyte GTX460 1GB OC, Kingmax 4GB 1333 Mhz, Samsung F1 1TB HDD, Windows 7 Ultimate 64bit
Ahogy Molnibalage is mondta:
Az atomenergiával üzemelõ erõmûvek környezetkárosító hatásra töredéke bármilyen más fosszilis erõmûének. Hogy mennyire töredéke? Beleszámolva a világ összes atomerõmûvét és az azokkal történt szerencsétlenségeket, Csernobilt, Fukushimát (és az összes többi esetet) is csak ezrelékes értékben lehet értelmezni a többi erõmûhöz képest. Na most akkor mi van? Nézel még TV-t vagy hajlandó vagy lemászni errõl a hülyeség-expresszrõl?
Ja és hogy ezt ki állítja? Tudósok! Mérések és komoly kutatások után. Nem zöld mitugrászok akik a legkevésbé sem értenek hozzá, de habzó szájjal lehet a fórumokon köpködni az atomenergiára, mert az milyen jól kommunikálható bullshit...
Intel Core i5 760, Gigabyte GTX460 1GB OC, Kingmax 4GB 1333 Mhz, Samsung F1 1TB HDD, Windows 7 Ultimate 64bit
...még most...
Meg a szervezetünk is, amikor megesszük a halakat...
\"A Fermat sejtés története\" topik Fermat tételéről szól: hogy van \"irracionális egész\" megoldás, ami \"...nem felírható...\" A. Wiles nem azt oldotta meg!
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Ez kedves.
(És az ilyeneket védi CUFU. Gratulálok, nagyon jól végzi a munkáját!)
A két este, ami miatt nyavajogsz mindkettõ az emberi hülyeség eredménye volt és két elavult erõmûvel történt. Nem fogom újra tépni a számat, mert a jelek szerint sík hülye vagy. Legszívesebben kibasználak innen a bús picsába.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Talán a szavak jelentésés ismerni kellene. Mondjuk trollok felé már nem fogalmazok meg semmioféle követeleményt. Minek...
Vagy ha nem hát kisnyúl. Mondd, te nem nézel tévét?
Van ilyen sorozat TV-n is- hogy mi lenne az emberiség után? Hátborzongató érzést nyújtó képsorok, azt pedig nagyon szeretjük. Dõlnek az épületek, csilingel a földalatti: minden embertelenül.
Tegnap egy üdülõfaluban jártam, este. A napelemes lámpák világítottak, de ember sehol, hogy legalább ellopja õket? Még egy kutya se vonított!
Ember nélkül minden értelmetlen, akár egy embernek is. Csináljuk jól!
Persze ez csak sarkítás, hogy lásd, én értem a problémát, amirõl beszélni sem akarnak. Pedig kellene.
Szerintem nem lehet beszélni a fenntartható fejlõdésrõl annak közgazdasági háttere nélkül. Hogy mennyit ér, mennyi energiába kerül maga a befektetés? Azonban nem naturáliákban (GJoul).
Hogy ezt a hozzászólásom nem értitek, hogy nem reagáltok rá, az maga is tükrözi a szomorú valóságot. Amikor és amiért a nemes célúnak tûnõ (feltüntetett) befektetések valójában rontják a helyzetet.
Kínában most zárnak be egy napelem üzemet, környezetromboló hatása miatt. Persze lehet másképpen is, de esetleg drágábban gyártani. Azért nehezen lenne tartható, hogy az is az egészségre abszolút ártalmatlan lenne.
Így joggal jelenthetõ ki, hogy hülyeség bezáratni az atomerõmûveket! A Greenpeace-nek meg a hasonló szervezeteknek sokkal inkább amiatt kéne kampányolnia, hogy a jóval károsabb és nagyobb környezeti terhelés mellett dolgozó "klasszikus" erõmûveket zárják be.
Nyilván a fejlõdés célja az, hogy valamikor az atomerõmûveket is lecseréljük még biztonságosabb és még tisztább erõmûtípusokra. De bolond gondolat, hogy lépjünk vissza pár lépcsõfokot és indítsuk újra a még szennyezõbb erõmûveket (lásd: Németország).
Aminek persze sok haszna is van. De mindez nem elegendõ, hogy "Tudománynak"
neveztessék.
Ti bizonyítjátok: jó az atomenergia! Mások pedig az ellenkezõjét állítják.
Én meg:<#nemtudom>#nemtudom>, de azt nagyon.
Pedig amíg az nincs rendben, addig nem tudunk értékeket összehasonlítani. A jelenlegi közgazdasági tudomány ugyanis bármit jó, vagy rossz szinben képes feltüntetni.
Mint kutató, és tervezõ, nagyon sok megtérülési vizsgálatot kellett végezzek.
Most azt gondolom, amíg nincs megbízható közgazdasági elméleti háttér, addig semmirõl se vitatkozhatunk.
Mûszaki- gazdaságtudományi egyetem....feladataink, kötelezettségeink már vannak ilyenek. Azonban továbbra is azon az úton kell járjunk, amelyet mások jelölnek ki nekünk?
Legutóbb, egy nyilvános szakmai vitában, amelyben valamely érdeket sérthettem meg (egyébként a hõszivattyúzásról volt szó), az egyetlen hozzászólóm le "technokratázott...", azt is megjegyezve, hogy az nem szép dolog.
Pedig ott nem is említettem a "Tõke- Energia ekvivalencia" elméletemet. Amit veletek se mernék megtenni...
Amiben arról van szó, hogy minden most kifizetett pénzösszegbõl nagyon gyorsan, és mindbõl, energiát vásárolnak, amit azután elégetnek. És néha többet, mint amennyit meg lehet takarítani...
2005-ben ott voltam az erõmûben, amikor odabilincselték magukat a kerítéshez, hogy a vonat ne tudjon kijönni. Egész nap ment a balhé, aztán délután a társaság kb. fele felállt, kiszabadították magukat, és szépen mentek a dolgukra, merthogy csak addig voltak fizetve...
Faszfejek. Nem igaz, hogy erre pénze és szabadideje van valakinek...
Honnan vajon ez a sötétség és a szabadidõ?
"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."
cikk
cikk
Másik jó ötletük. Tiltsuk be az autókat. Leközölebb mit tiltanak be? A fingást...?
Utolsó kommentek. Ennyit arról, hogy mire és hogyan jók egyes viccerõmûvek és milyen jól nyúlják le a pénzeket és mennyire átgondolt az egész...
Kíváncsi lennék, ha az atomáramot kötelezõen vennék át és a jelenlegi ár 4-6-szorosáért - igen ennyire dotált sok megújuló, tehát ha ezek lennének, akkor az áram alsó hangon ennyivel enne drágább+ a tartalékkapacitás kiépítése - akkor ki és hány atomerõmûvet építene. Ugyanis atomerõmûvet enélkül is megéri építeni, nem kell támogatni...
Szó se róla! Én is környezet- és állatvédõ vagyok! (Meg néha embervédõ, de az csak ritkán). Ennek ellenére el kell ismerni racionálisan gondolkozva, hogy az atomenergia a nem megújuló anyagokat használó erõmûvek között a valaha volt legzöldebb!
A környezeti terhelése egy atomerõmûnek vetekszik a szélerõmûvekkel. Ráadásul az okozott szennyezés mértékében az összes eddigi üzemi balesetet beleszámítva is csak ezredét éri el mondjuk a szén alapú erõmûvek szennyezésének.
Próbálni lehet, csak nem fog menni. Fizikai képtelenség rendszerirányítási és gyártási kapacitás oldalán. Senki nem tud elég szélkereket gyártni és nincs is hova letenni...
Szén helyett meg gáz a terv. Lásd a linket.

Gigabyte EP45-DS3, Core 2 Duo e8400, Corsair Dominator 2 gb 1066 MHz, Sapphire Radeon HD4850
1. Meglevõ infrastukútárt, amiban van üzemidõ hagynak veszi.
2. Építenek új erõmûveket.
3. Ezek fosszilisek. Ja és gázosak. Tehát lehet gázvezetékeket is építeni.
Éljej soká az ilyen környezetvédelem. Anyád...
cikk
kicsit off,de...
"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."
A tágulási munka meg már ponthogy a környezet melegítésében játszik szerepet, tehát az már maga a hõszennyezés, amirõl te is beszéltél. Tehát ezt rosszul hoztam fel érvként a hõm. csökkenéseként.
Ahogy olvasom, kb. 0,5% a hatásfoka az ilyen erõmûveknek, tehát eltekintve a menet közbeni egyéb veszteségektõl valóban szinte u.a. meleg levegõ érkezhet ki a tetején, mint ami lent volt.
Sztem ott rontottam el az elképzelésem, h úgy véltem lent megkapja az energiáját és utána már csak veszít belõle minden részecske.
De üzemben ez inkább olyan mint egy stacionárius áramlás és ha felfelé lassulnának, akkor a mögöttük levõk torlódnának, ami stac helyzetben nem áll fenn. Tolnak még rajtuk, tehát inkább áramlástanilag kéne erre tekinteni.
A 2010-es fizika diákolimpián volt is ilyen napkéményes feladat, ott a Bernoulli-egyenlettel becsültek. feladat | megoldások