Football Manager topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

idén szakítottam a dobozos mániámmal és előrendeltem innen
Milyen érdekes, hogy megint kikaptunk a bajnokságban az utolsó helyezett csapattól. Van 4 kaput eltaláló lövésük és az mind gól. Nekem van 20 pár kapura lövésem és van egy gólunk. 😄 Értem én, hogy csalni kell, hogy van olyan meccs, amit nem nyerhetsz meg. De akkor az legalább egy közvetlen rivális legyen ne egy olyan formában levő csapat, akit az nem ver meg, aki nem akar. Ja hogy mi vagyunk azok, akik nem akarjuk őket ütni. 😄 Vicces, ezt nyugodtan kijavíthatnák, hogy ne mindig a tök utolsó csapat üssön ki minket ko-val. Mert tényleg életszerű, ha egy utolsó csapat nyer több góllal a bajnok esélyes ellen. Mert az oké, hogy nyernek egy góllal brusztolva, de olyan támadásokat vezetve, mint a Barca na az már a röhejes kategóriába tartozik. 😄
Utoljára szerkesztette: ozbom, 2016.10.07. 14:52:32
Neked is grat a teljesítményhez.
Egy pár szó a Bl-ről. Előzetesen nem gondoltam azt, hogy meglehet a továbbjutás. Esetleg egy El hely kinézett a csoportban. A Benfica kicsit meglepetésre simán nyerte a csoportot. A végén belefért nekik egy vereség is a Villarrealtól. Viszont, ami meglepett az a Dortmund impotens játéka. Ellenünk szenvedtek, igaz kis fölénybe tudtak kerülni mind a két meccsen, de ettől függetlenül 4 pontot szereztünk tőlük. A Villarreal-t mind a két mérkőzésen lefociztuk, de csak 4 pontot sikerült szereznünk ellenük is. Mind a két mérkőzésen 2-0-ra el tudtunk lépni, de ők visszajöttek. Sőt a hazai mérkőzésünkön egyenlíteni is tudtak. A Benfica pedig mind a két mérkőzésen lefocizott bennünket, de otthon 1 pontot tudtunk ellenük szerezni. Így lett meg a 9 pont, ami lehetett volna 11 is. De nem vagyok telhetetlen. Összességében örülök az eredménynek, hogy ismét sikerült a továbbjutás. Most egy lényegesen erősebb csoportból, mint tavaly. Igaz csak második helyen, de ez nem számít. Most várjuk a sorsolást és a téli pihenőt, mert egy kis gödörbe került a csapat. Még 3 mérkőzés van a szünetig, ott kell a 9 pont bármi áron. Ezzel akkora előnyre tennénk megint szert, hogy nem valószínű, hogy be tudnának fogni bennünket. Egyelőre ennyi.

Bl csoport
Bl mérkőzések
Sziasztok,

először is gratulálni szeretnék a Fradival és a Partizannal nyomuló "kollégáknak" a szerepléshez! :-) Így tovább! :-)

Én csak egy félszezon összefoglalóval fogok most jelentkezni. Az Iraklis-al eljutottunk a 2025/26-os szezon feléhez.

Kezdeném a nyári átigazolási összefoglalóval. Igazolások 25/26Sajnos sokan távozni akartak, hiába a BL győzelem. A folyamatos vergődést megelégeltem, így pár emberkének megköszöntem az eddigieket, hiába alapemberek, és szép haszonnal adtam túl rajtuk. Be oldalon csak 1 csatár, 1 védő és 1 fiatal középpályás jött, opciós vásárlási joggal. Majd meglátom szezon végéig élek-e a lehetőséggel. Viszont éreztem hogy ez a szezon a sok távozó miatt talán más lehet :S gyengültünk kicsit.

Európai Szuper Kupa Döntő
A félelmem beigazolódott, nagyon gyengén fociztunk, de ennek ellenére nyerni tudtunk. Meg sem közelítettük játékban a BL döntőben mutatott teljesítményt.

BL csoport
Ez tűnt az utóbbi évek legkönnyebb csoportjának, ennek ellenére nyögvenyelős lett. Előjött 1 olyan probléma ami eddig nem volt jellemző, nemzetközi meccseken hiába irányítunk, nem vagyunk képesek gólt lőni... Ennek köszönhető az eredmény a csoportban. Következő ellenfél az AC Milan lesz, hasonló befejezési mutatókkal nem sok esélyünk lesz.

Bajnokság állása
Az egyedüli sorozat ahol jól teljesítünk és hozzuk a szintet. Egyelőre a veretlenség megvan, sőt azóta még egy meccset is nyertünk már. Remélem meglesz a 7. bajnoki cím.

Görög Kupa: Ez sok szót egyelőre nem érdemel.Lazán nyertünk a 2 csoportmeccsen, első helyen továbbjutás. Majd köv .ellenfél a Xanthi lesz.

Klub világbajnokság:
BL győztesként ugye meglett az esély hogy ezt a trófeát is begyűjtsük.
ElődöntőDöntő
Mindkét meccset saját magunknak tettük nehézzé... hátul nem igazán voltunk jók, de mint látszik az eredményeken, a támadósorban sem. Simán hozni kellett volna mindkét meccset, hát nem lett sima. A lényeg, hogy ezt is sikerült begyűjteni.

Francia válogatott:
Nemzetek ligája elődöntőben kikaptunk az angoloktól. 3 helyzetből 3-at vertek be, így kikaptunk 3-1-re.
Viszont kijutottunk a VB-re. A magyar válogatott brutál mélységekben található meg. 142. emlékeim szerint a világranglistán és a kerete is ehhez a helyezéshez mérhető... katasztrófa... :-)
Ezek után befejezésül a nyári VB csoportunk.
Abszolút nem megoldhatatlan feladat. Próbálok eljutni a fináléig :-)
Köszi ha elolvastátok és hajrá mindenkinek.
Utoljára szerkesztette: sas96, 2016.10.07. 13:13:46

Szia, köszi! Nincs magyarom, az első szezonban játszott Nagy Ádám és Dibusz és ennyi. Utána csak külföldi, mostanára a cserepadon sincs, kölcsönben játszik két generált, de az első csapatba esélyük sincs bekerülni. Sajnos ez van, remélem az FM17-ben egy kicsit felértékelődnek a játékosok meg a youth rating. Belenyúlni editorban meg nem akarok, egyrészt nem is értek annyira hozzá, másrészt meg azzal főzök ami van
Utoljára szerkesztette: Soulwave, 2016.10.07. 12:26:24
Nekem az előző mentésemben adott 3 játékost. Két középpályást meg egy csatárt. Majd egyszer folytatom, ha lesz kedvem. Most élvezem a Partizanos mentésemet. Itt legalább jönnek a jó játékosok. Ráadásul hazaiak, meg le tudom rabolni a kis csapatokat, ha akarom.
A 15 szezonos magyar karrieremben 1 magyar játékos volt, akit BL meccsen be mertem tenni a kezdőbe. De alapvetően rotációs volt ő is.
A 17-ben viszont emelem a youth rating-et.
Néha ad egy normálisabb játékost. De amúgy használhatatlan az egész. Nálam sincs betöltve, mert úgy se férne be egy se a Partizanba onnan. Akkor meg minek legyenek betöltve. Foglalnák a többi jobb ország játékosaitól a helyet. 😄 Sajnos ez van, nem jók. Szerintem, ha lennének legalább olyanok, mint a bosnyákok, akkor talán lenne értelme.
Ismét nem lesz veretlen szezon. Tavaly az utolsó előtti fordulóban vert meg minket a Zvezda. Most a tök utolsó Metalac nyert ellenünk 1-0 arányban. Tipikus fm meccs. Nekik a meccs elején bemegy egy kamu. Utána nekünk semmi. Plusz a bíró is végig ellenünk fújt. Ezt megfigyeltem vannak a bajnokságban olyan bírók, akik eddig jól vezetik a meccset, utána 3-as osztályzatot kapnak. Na meg kiosztanak nekünk legalább 5 sárgát, míg az ellenfél csak 1-et kap. Igazából nem nagyon érdekel, mert szorosabb nem lett ettől a vereségtől a tabella. Így 16 pont előnyünk van, nem 19.
Azért ez nem semmi 😊Gratula,nem kekeckedésként kérdezem de magyar van a keretben?Vagy ennyire használhatatlan az egész liga?
De bizony onnan indult. Sőt, Lazar Markovic, Aleksandar Mitrovic is. Ha megnézed, elég jó kis támadó trió. Kiegészítve pár Zvezda játékossal. Luka Jovic, Mihailo Ristic, Marko Grujic. Ezért is indultam a szerb bajnokságban, mert van egy csomó jó játékos csak be kell gyűjteni őket. Sajnos nekem el kellet adnom Zivkovicot, mert nem lehet vele szerződést hosszabbítani, akkor meg ne menjen el ingyen. De csak 1 milliót kaptam érte. Most azért hajtok, hogy visszavásároljam az elkótyavetyélt fiatalokat és legyen egy jó szerbekből álló csapat. Már most is a válogatottba 6 embert adunk. 😄
Köszi! Andrija Zivkovic nem nálatok indul a játékban véletlenül egy év múlva lejáró szerződéssel? Én leigazoltam a Herthába, nagyon durva statjai lettek pár év alatt, világklasszis. Alapvetően a szerb liga fullon van olyan 18-20 évesekkel akikkel stabil bundesligás csapatot lehetne összerakni.
A belgrádi rangadó
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
https://www.youtube.com/watch?v=LT4JbhwD7hg

Volt itt minden, ami szükséges egy rangadóhoz. Ez volt a legjobb meccs, amit ellenük játszottam. Két gólos különbség pár percnél tovább nem volt. De a lényeg a végeredmény.
Sikerült megjavítani. Most már nem nyúlok hozzá. Egyszerűen nem engedte lecserélni a játékosokat. Hiába húztam jobbra, balra semmi. Azt hittem felkötöm magam, na jó nem, de ideges lettem, hogy kész vége. Eddig én se nagyon skineztem. Régen igen, meg most találtam egyet, ami bevált. Lehet nem szeretik egymást és ezért volt a kalamajka. De megoldódott.
zorrobomber
Ugh... na én maradok a default-nál. Régen én is skinezgettem, de... most már nem.

Kipróbálom én is, hátha jobb lesz.
zyndar
De, szinte biztos. Én visszatértem a jó öreg Wannachupbrew skinhez, ez hasít, ahogy kell.

"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi

Grat! Én a Partizannal indultam, most tartok a harmadik évnél. A lényeg, hogy nem igazolhatok Nyugat-Európából, Afrikából és Dél-Amerikából. Ezt a kikötést szabtam magamnak. Közép és Kelet-Európa jöhet szóba. Már szinte csak szerb játékosaim vannak. A horvátok nem állnak velem szóba, vajon miért? 😄 Egy két bosnyák generált ifi jött. De megszereztem kölcsönbe Mitrovicot a Newcastle csapatától és Begovic is jött a Chelseatől kölcsönbe. Meg a MU fiatal szerb kapusa, ő is kölcsönbe jött. A Zvezdából jött két ember, a harmadik nem fog, mert Zvezda szurkoló. Viszont egy érdekesség, hogy Jovic leigazolásánál nem örültek a szurkolók. Pedig jó lesz érzem. Az első évében senki nem volt jó nálam, fél-egy év kell, hogy megszokják a légkört. Most az a probléma, hogy hirtelen sok játékos került a kezdőbe. Talán emiatt is döcög a játékunk a kelleténél jobban. De majd belejönnek a srácok.
Nem lehet, hogy a sok kép miatt? Én is észrevettem, mintha nem úgy működne, mint az eredetivel.
Ferencváros 2019/20

Pár nap eltelt a legutóbbi poszt óta, úgyhogy nem biztos hogy teljesen emlékszem, talán a 4. szezon volt, és EL elődöntőig jutottunk ahol a Tottenham elvert minket. Az idei szezont elnézve ez nem csoda, de ne szaladjunk ennyire előre.

Sajnos megint elkezdődött az, hogy elkezdtem unni a karriert, mert kb kilátástalan a helyzet a magyar fodballmocsárban, de még hajtottak a lehetőségek. Amit nagyon-nagyon furcsállok, hogy rengeteg kiszemelt fiatal játékosból csak egyet-kettőt sikerül átcsábítani olyan bajnokságokból akik a magyar bajnokságnál alacsonyabb reputációval (pl. buli 2, angol 2) rendelkeznek, illetve olyan csapatoktól akiknek a koefficiense meg sem közelíti a mienket. Ami amúgy a 35. helyre elég a listán.
Ez az általam nagyon kedvelt FM12-ben emlékeim szerint nem volt annyira vészes, de itt baromira megnehezíti a dolgom. A dél-amerikai bajnokság ugye 5 főt tud adni, a k-európai bajnokságban alig van klasszis fiatal, az afrikaiakat felvásárolják az orrom előtt, a nyugati pedig esélytelen (még a portugál, holland vonal is).

Így nehéz igazolni, de megpróbáltam kihozni belőle a legtöbbet. Ante Coric megszerzése régi vágyam volt, de rajta kívül nyári érkezőnk alig volt.

A BL selejtezők még a harmadik körben kezdődtek, semmi érdekes, talán csak a Partizan szorított meg minket. A csoportbajutás így nem került veszélybe, viszont amit a csoportban tapasztaltam megint elkeserítő volt. Adott volt ugye, hogy a morál nem volt túl rózsás, lévén hogy senkit nem akartam elengedni nagy csapatokhoz. Hogy őszinte legyek nem teljesen emlékszem az ellenfelekre, de a lényeg hogy 4 pontot szereztünk, ami gólaránnyal elég volt az EL szerepléshez. Elég gáz de ez van. Az MB1-et most már simán hoztuk, de a nagy egyéni teljesítmények hiányoztak.

Itt éreztem, hogy valamit sürgősen meg kell változtatnom, így az addigi wonderkidnek kikiáltott Lopezt eladtam a Bundesligába, elegem lett a vergődéséből. Ugyanígy távozott a bolgár generált középpályásom, sajnos őt kivásárolták. Ezekre a posztokra rengeteg pénzt kiadtam féltávon, Marcos Astina noname, de iszonyat jó statokkal rendelkező brazil olimpiai válogatott csatár jött, illletve Joshua Kimmich, aki a játékban is az egyik legjobb, de méltatlanul hanyagolt középpályások közé tartozik. Sikerült megszereznem Stafylidist, mivel a balbekk poszt volt a leggyengébb.

Szerencsére bejöttek az igazolások, illetve az öltöző is egy kicsit kiegyensúlyozottabb lett, így bizakodva vártam az EL-t, annak ellenére, hogy a mumus PSG-vel sorsoltak össze első körben. Ennek ellenére elkaptuk őket idegenben 1-2-re, majd ők vertek minket itthon 0-1-re de hát ugye idegenbeli gólok, köszi. Ez erőt adott a folytatáshoz, Dinamo Kyiv 6-2, OM pedig 8-4-es összesítéssel kullogott haza. Astina pár hét után bepörgött, úgy termelte a gólokat, mintha nem lenne holnap.
Az elődőntőben jött a Schalke, bár tavaly kiejtettem őket, de idén elhoztak két olyan klasszis 19 évest akikre régóta fájt a fogam. Szerencsére még mindig szeretik a 30+-os játékosokat játszatni a nagy meccseken, és amikor idegenben 5-1-re elkentem a szájukat eléggé csodálkoztak. Érdekes egyébként, hogy a Control mentalitás mennyire működött idegenben. Itthon már csak kozmetikázni tudtak, 7-4-es összesítéssel mi jutottunk a döntőbe, ahol az Arsenal várt rám.
Akárhányszor, akármelyik csapattal játszottam BL, EL döntőt, valahogy sohasem sikerült 3-0ra nyernem, egy 5 perces meccs alatt megiszok egy doboz sört, olyan idegőrlő dolgokat hoz össze az fm. Kezdtük azzal hogy összehoztunk egy gólt az ágyúsoknak, majd 10 percre rá Cartabia kiegyenlített. A 80 percben, nem adtak meg egy jogos tizit nekünk, így hosszabításra mentették a bírók a meccset. Ahol a 112.-ben meg is szereztük a vezetést, elégedetten hátradőltem, majd a Karaszjov szerű képződmény könnyű síppal befújt a 119.-ben egy tizit az Arsenalnak. ?!... Jött a büntetőpárbaj, ahol a kapusom Pavlenka, kivédett 3 tizenegyest, így 1965 után, 2020-ban a Fradi ismét EL kupát emelhetett a magasba.

A hazai grundokon, sima Fradi bajnoki cím, és egy (bevallom férfiasan) szándékos kiesés az MK-ből tehermentesítés céljával. Gyakorlatilag a Videoton, a Békéscsaba és a Debrecen, akik meg tudnak néha szorongatni a többi nulla. Ami a legnagyobb érdekesség, hogy az MTK, két szezon alatt lecsúszott és jövőre az MB3-ban vitézkedhet.
BL-ben a Tottenham dominált, minden szempontból fölé nőttek a teljes mezőnynek, így ők lesznek hosszútávon a riválisaink.

A játékosaimmal, az évközi váltást követően abszolút elégedett vagyok, mindhárom igazolás bevált, és enyém lesz a mezőny legjobb belső védője hosszútávon. Cartabia öregszik egyedül, de még egy-két szezont kibír, talán Papadopoulos pótlásán kell elgondolkoznom nyáron, mert volt egy két komoly betlije, de összességében mindenki 7.3-as átlag felett teljesít. Egy-két játékos és taktika képek:

Köszi hogy elolvastad.
zyndar
Nekem elég korrekt gépem van de ezzel a skinnel laggol valamiért.

"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi

Bl csoport
Meccsek

A tavalyi csoporttól nehezebb, de hátha sikerül megcsípni a 3. helyet. Nem volt elvárás a csoportkörbe jutás, mert nem ígértem meg a vezetőségnek. Szerintem egy El-be jutás reális lehet, ha sikerül otthon jól szerepelni. De ez még a jövő zenéje.

Szerb keret egy kis érdekesség 6 játékos is a keretben tőlünk
Utoljára szerkesztette: ozbom, 2016.10.06. 09:39:42
Köszi letöltöm.Én most 4-2-3-1 et játszom de a stílus elég nehezen áll össze(standard,kontra) a védőknél fedező-feltartó kombó nem jött be én is inkább a sima középhátvédeket játszom de ez még alakul lévén két hónapja tanulom csak 😊.Illetve a játékot próbálom szűkre venni eddig z tűnik hatékonynak.
Igazolások
Taktika
Már az elejétől ez a taktikám, néha kisebb módosításokkal. Biztos védekezés és utána támadás.
Utoljára szerkesztette: ozbom, 2016.10.05. 20:11:17
zyndar
Szerintem INNEN.

Köszönöm. ultimate 10 skin for fm16.2 és fm 2016 flut skin keveréke. A másodikból vannak a stadion képek meg háttérképek. fm scout-ról szedtem őket, ha jól emlékszem
Utoljára szerkesztette: ozbom, 2016.10.05. 16:50:35
Nagyon jó ez a skin.Honnan töltötted le?
Egyébként gratula,hasonlót csinálok a Vidivel ha vége a szezonnak beszámolók 😊
Véget ért a Bl menetelésünk. A Chelsea már az első mérkőzésen eldöntötte a továbbjutást. 15 perc alatt kaptunk hármat, onnan már nem tudtunk felállni és kettős vereséggel estünk ki. Nem érdemeltünk volna továbbjutást. Örülhetünk, hogy csak ennyi lett. Összességében elégedett vagyok vele teljes mértékben. Nem hiszem, hogy akármire is panaszkodnom kellene. BL meccsek
Két komolyabb csapat ellen játszottunk. 4 meccsből 3 alkalommal maradtunk alul, 2-13-as gólkülönbséggel. Nem gondolom, hogy a következő szezonban meg tudnánk ismételni ezt a menetelést. Jön pár új játékos, de lesznek távozók is. Igaz még van 4 meccs a bajnokságból, de azok már nekünk csak kötelező fellépések, mert behúztuk a bajnokságot. Még kupa elődöntőben kell egy meccset játszani, és remélhetőleg meglesz a döntő és a kupa győzelem is. Holnap befejezem a szezont és teszek fel képeket is.
Tavaszi mérkőzések
Alapszakasz
Rájátszás
A végére kicsit elfáradt a csapat, hiába alkalmaztam a rotációt. Ezért volt a végén az a pár sok gólos meccs. A Bajnokok Ligájában nagyon úgy néz ki eljött a vég. Igaz még nem játszottuk le, de a Chelsea-t nem hiszem, hogy már le tudnánk győzni. Így is túl teljesítettük az elvárást. Mivel az csak a selejtezők playoff körébe kellett jutni. Jövőre biztos elvárják a csoportkört, de lehet kiesünk hamarabb.
na ezért várom nagyon az fm17-et, remélem ott lesz a Honvédban. 😄 szept 1. előtt érkezett, tehát mindenképp ott kell majd legyen. nagyon csalódott leszek, ha nem így lesz.
zorrobomber
<#eplus2>

Darthmushroom
érdekesek ezek a "házi" adatbázis frissítések. a Lazio bajnok lett a nyáron kinevezett Laudruppal, még én csak 3. lettem a Milánnal.

I will never be blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone! MUFC

Elérkezett a várva várt mérkőzés a Sporting elleni visszavágó. Az első mérkőzésen 1-2-es vereséget szenvedtünk idegenben, hiányzott az egész védelem. Azon a mérkőzésen megérdemeltük a vereséget, de az a gól visszaadta a reményt.

A mérkőzés szinte telt ház előtt zajlott. 32000 szurkoló előtt feszültek egymásnak a csapatok. Mi irányítottuk a mérkőzést és egy kontra után sikerült a 16. percben megszerezni a vezetést, 1-0 a Partizan-nak Saponjic találatával. Már sokadszorra bizonyít, hogy lehet rá számítani fiatal kora ellenére is. Pörögtek a percek itt is ott is volt helyzet, majd egy szöglet utáni kavarodás után Gabriel Barbosa lőtt mellé. Én már bent láttam, de valahogy sikerült 10 méterről mellé gurítania. Ezután kezdünk még jobban nyomni, de helyzetet nem sikerült kialakítani. Félidőben 1-0-ás vezetéssel mehetünk a megérdemelt pihenőre. Összesítésben 2-2, de idegenben lőtt góllal már mi vagyunk a továbbjutók. A szünetben a megbeszélésnél mondom, hogy ne gondolják, hogy ezt már megnyerték, mert bármikor becsúszhat egy hiba. Szinte mindenki elszántabbá válik és kettőzött erővel mennek a második félidőre. Egy két játékoson látom, hogy bizonytalanabb, de nem cserélek a szünetben. Nem akarom megbontani a működő gépezetet. A második félidőben ott folytatjuk, ahol abba hagytuk. Nem igazán tud mit kezdeni a Sporting. Elérkezünk a 60. perc környéke felé és cserére szánom el magam. Beáll Potocny, aki már párszor megvillant a Bl folyamán a csoportkörben. És láss csodát, a 67. perben egy jobb oldalról a védők közé betett labdát lő a bal alsóba. Ezzel megduplázva az előnyünket. Így már 2-0-ra vezetünk. Érik a meglepetés vagy inkább írjuk le, hogy folytatódik a belgrádi csoda. 😄 Az utolsó negyedórába érünk, mi végzünk el egy szögletet, de kifejelik oldalra. A szögletet rúgó Babovic összeszedi, majd elindul befelé a tizenhatos oldalánál. Ott csinál kifelé egy cselt, majd bal belsővel eltekeri a hosszúra. Óriási góóóól, ezzel már 3-0 a Partizannak. Itt már tehetetlen a Sporting. Megpróbálnak mindent, a 80. perc környékén kiugratják Barbosát, de kapufát lő és a labda kipattan az alapvonalon túlra. Ez volt az utolsó nagy helyzet a mérkőzésen. A végeredmény FK Partizan Beograd-Sporting CP 3-0!!!
A mérkőzés

A mérkőzés után a híres/hírhedt Grobari így ünnepelte meg a csapatuk továbbjutását.
Grobari

Kár, hogy nem volt pirózás a meccsen. Pedig mennyit dobott volna a hangulaton.
Köszönöm, majd megnézem. Én is régebben begyűjtöttem minden mezt, mára nem annyira érdekel. Én most raktam fel 3d mezeket meg sima 2d is. Jobban néz most ki a meccs, hogy normális meze van a csapatnak. Ráadásul jól is sült el, mert megvertük idegenben a Zvezdát. 0-3 a javunkra. Ha így folytatják a rájátszásban se lesznek és kirúgják az edzőt megint. Másfél év, 3 edző. 😄 A végén megsajnálom őket és el kell majd vállalnom az irányításukat, ha összerakom a Partizant.
Nálam alap, hogy először begyűjtöm a lehető legtöbb logot, mondjuk erre a Metalic logopack nagyon alkalmas, plusz a lehető legtöbb mezt (nem csak a játszható bajnokságokban, hanem Angolától Luxemburgon át Vietnámig kb), ami SS típusú, de még az FB típus is jó és csak utána kezdek karriert 😊 De ezek 2D mezek a 3D mezek, amik így ki vannak terítve azok nem tetzsneke. Sortin vagy FM Scouton van szerintem labdalecserélő progi. Barts Ball Enchanged vagy valami ilyesmi a neve.
Utoljára szerkesztette: Lancelot1983, 2016.10.04. 13:28:57
Ti szoktatok 3d mezeket használni? Lassítja a játékot az ilyesmi? Valahogy meg lehet szüntetni a narancssárga bogyót, mert novembertől február végéig olyan labdával játszanak és nagyon zavaró, mert nem látni, hogy merre van. / tudom nem nekem kell látni / Ráadásul semmi nem indokolja, mert nem esik a hó és nem fehér a pálya. Sötétzöld minden.
Megvolt a Sporting elleni odavágó. Gyorsan két gólos hátrányba kerültünk és végig jobbak voltak. Igaz a két gól után nem igazán akadt egyik csapat előtt se helyzet, a végén azért sikerült szépíteni. Így 2-1-es vereséget szenvedtünk. Igaz azt se árt hozzátenni, hogy a védelemből hiányzott 3 ember, a középpályáról és a csatársorból is egy. Ebből négyen eltiltottak voltak és csak a balhátvéd volt sérült. 😄 Annyi lapot kapunk, hogy a Marost le lehet vele rekeszteni. 😄
Jogos, de én fel akarok építeni egy anyagilag stabil csapatot. Így nem engedhetem meg a pénzszórást. Főleg úgy, hogy a szerb bajnokság fényévekkel le van maradva a pénzdíjakkal. Itt a Bl az, ami sok pénzt hoz, na meg a haknizás a világban. 😄 Volt 12 millióm igazolni, de nem egy játékost hoztam belőle, hanem kettőt. Igaz az egyiket benéztem, mert igaz, hogy jó játékos, de van egy fiatal tehetségem, aki azon a poszton játszik. Így feleslegesen igazoltam. Majd a nyáron megoldom, úgy is csak akkor fog jönni. Amúgy volt nekem is olyan mentésem, ahol az egész átigazolási keretet egy játékosra költöttem. 😄
Én simán kifizetek 10-15M eurót egy-egy 18-24 év közötti játékosért, ha úgy érzem megéri (magyar bajnokság), de a Herthás karrieremben volt hogy 120M eurót fizettem Pogbáért pl. Én úgy vagyok ezekkel a pénzügyi dolgokkal, hogy amíg nem megy mínuszba az évem, meg jut mindenre, addig nem látom értelmét a spórolásnak, elvégre nem a saját pénzemmel játszok 😊
Néha nem árt a szerencse sem az igazolásoknál. Itt konkrétan mázli volt, hogy a Real nem játszatta, és nem érdeklődött utána senki. Én meg korábbi mentésekből, mások beszámolóiból tudtam, hogy nem nyúlok mellé vele.
Bár ami leginkább eszembe jut róla, hogy az EL döntőben a Sporting ellen öngólt rúgott. 0-1-nél bepattant róla egy szöglet, kikaptunk 0-2-re. Viszont gólkirály lett, az eladása meg hozott a konyhára egy rakás pénzt.
zorrobomber
<#eljen>

Én még csak a második szezonomban járok, így nem tudom ingyen elhozni. Én csak azért akarnám, mert a játék kezdés előtt megfogadtam, hogy csak is közép és kelet-európai játékos játszhat a csapatban. Ő meg pont jó lenne, mert fiatal és bele illene a taktikába. Az előző mentésemben a Napoliban játszott és elég jól, mert szórta a gólokat.
24 éves korában én ingyen is el tudtam hozni Magyarországra. Jovic. A Real Madridnál volt, de nem játszott. Már egy éve listán volt, a szerződése éppen lejárt, simán aláírt. Más nem is érdeklődött utána. Nálam 39 meccsen 35 gólt rúgott, 1 év után mégis eladtam az Evertonnak 8,5 milláért. Mesebeli összeg volt az akkoriban egy NB1-es játékosért, valahol 3 milla körül volt az ára.
Én összesen 90 ezer eurós heti kerettel dolgozom. A legtöbb, amit nálam keresnek az 5-6 ezer euró. De a nagy többség 2-4 között keres. 70%-os tulajdonosi részesedése van. Így kért 12 millió eurót a játékosért, ami a klubnak fizetett összeggel már 15 millió lett volna. Aláírási pénznek csak 200 ezret kért, amit ki is fizettem volna. De az átigazolás késett valamiért és akkor láttam, hogy kéne 12 millió neki, hogy nálam játszhasson. Annyiért nem kell.
Én nem vettem meg végül Risticet, a fiatalok kapták meg az esélyt, meg pénzem sem maradt, védelmet akartam stabilizálni és én a Benfica B-ből megvettem 3,4M fontért (+ még juttatások a későbbiekben szal, kb 4m font lehet, így összesen) Lindelöföt a védelembe. De mondjuk ez nagyon drága igazolás volt, nem tudom, ti hogy csináljátok, hogy ennyi pénzt tudtok költeni, meg sokkal magasabb bérekkel toljátok, szerb vagy akár magyar bajnokságban is, mint én portugálban😊
Az a 12M, amit a Jovic menedzsere kér az mi forint vagy dinár? Mert, ha euró vagy font, akkor az tuti bug, nálam a játékos menedzserek, a Jovicnál jobb kategóriájú játékosért sem kértek eddig 500e fontnál többet tuti.
Olvasva a méltatlankodást a fejlesztések hiányáról. Mit lehetne, kellene fejleszteni? Ez egy focimanager, ahol egy csapatot irányítasz Az IRL manager minden lényeges feladatát belerakták már, a játék a focirajongók körében hatalmas, ikonikus tiszteletnek örvend. Számomra már a lebutított mód és a mindenféle célért hajtós mód is totálisan fölösleges. Lehetne belerakni chairman, scout, agent módokat, de nekem nem kell. Én lényegében az adatbázis-frissítésért is teljesen helyénvalónak érzem évente e teljes árat, elvégre százezres nagyságrendű ember, klub stb. van benne. A Steam 2239 órát ír (ebből nagyon sok a passzív, mert bekapcsolva szoktam hagyni, ha munka előtt még gyorsan tolok egy meccset, hogy hazaéréskor 10 mp alatt tudjam folytatni) a 2016-hoz, ami a 32€-s vételi ár mellett 4,5 Ft (de a passzív órák miatt sem több, mint 10 Ft) óránként. Ennyit nekem megér az adatbázis-frissítés, nem várok el minden évben komoly fejlesztést.
Tabella

A téli szünethez ért a bajnokság. Van még hátra 8 forduló az alapszakaszból, már most is szinte behozhatatlan előnnyel vezetünk. Ha így folytatjuk a tavasszal, akkor már Április végén bajnokok leszünk. Nem sokat változott a keret tavalyhoz képest. De ez is elég volt, hogy ne legyen ellenfelünk. Ez jó is meg nem is, mert a többi csapat annyira gyenge, hogy mindig kiesnek az 1. és 2. fordulóban a nemzetközi porondon. Így nekünk kell egyre tovább jutni mindig, hogy meglegyen az automatikus csoportba jutás a bl-ben.
Nem baj, könnyebb leigazolni, mint a Benficából. 😄 Nincs benne a téli update
Darthmushroom
jó régi adatbázissal játszol ha Jovic még ott van és nem a Benficába

I will never be blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone! MUFC