Football Manager topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hogy simán vezetsz 1-0-ra egy Empoli ellen.
zyndar
Mi olyan szokatlan a képen?

"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi

Nem nyomd olyan sűrűn a continue gombot :)
Nincs kedvenc csapatod? Vagy bajnokságod? Nem hiszem el.
LasDen
én régen mindig a fiorentinával kezdtem. De igazán soha nem élveztem, így október-novemberre átlagban kirúgtak. Az mindig is jobban tetszett, hogy valami kiesőhöz mentem tűzoltónak :D Aztán vagy ott ragadtam vagy nem...

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

Miért van az mindig, hogy sose tudok dönteni, kivel kezdjek a játék elején, és azon kapom magam, hogy már két éve munkanélküli vagyok? :D
LasDen
1 jó kpvédő és 2 jó szélsővel már meg is van oldva a védekezés.

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

Még nem játszottam 3 védővel. De ha a Juvénak megy, akkor nekem is menni fog. <#smile>
LasDen
én anno 4-1-3-2-ről átálltam 3-5-2/3-6-1-re. De nálam a védők mindig Ball Playing Defenderek, mert valahol egyszer nagyon angyon bevállt :D Egyszer meg volt, hogy 1 középső védővel és 2 wing backkel játszottam :D Vissza is lehet keresni a topikban, itt kell lennie valahol...

Nem tetszenek a skinek, az alap skin nekem tavalyiban bőven jó volt, csak akkor fm hivatalos fórumán valaki át tudta szerkeszteni a téglalapokat mezekre, és FM2016-ban, így a csak a taktikai képernyőt cseréltem le, így szuper lett, remélem idén is lesz hasonló akkor.
Szedj le hozzá valami skint. Ott általában mezek vannak a téglalap helyett.
zorrobomber
Észre se vettem a változást mostanáig :D

Ó ne már, az ideiben is szar lesz a taktikai térkép, nincsenek szép színes mezek, hanem ezek az idétlen félig lekerekített téglalapok?
Még képlékeny, de valami ilyesmi lesz. Sajnos lehet, hogy első szezonban még nem tudom alkalmazni. A Halival kezdek, és csak 3 WM van a keretben. Mind baloldali. Szélsőt meg nem viszek hátra, mert nekem oda olyan ember kell, aki tud védekezni. Majd meglátom. Mindenesetre ha nem lesz meg az ember hozzá, akkor is begyakoroltatom.

Csapat + egyéni beállításoknál pedig close down more, tighter marking, get stuck in, tackle harder. Egy rakás lap kinéz ebből, de nagyon agresszívek leszünk. Ez felállástól függetlenül is így lesz.
zyndar
Érdekes. Team mentality / team shape mi lesz? Roles/duties?

"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi

Márpedig én nem engedek a 2 csatárból ezután sem. Hogy még érdekesebb legyen, 3 védővel fogok játszani. Valahogy így:

zyndar
Majdnem sikerült ezt rendesen kiírni :D

LasDen
itt még egy csatár sincs. Beton biztos :D

bakkerman
régi idők focija :D ma meg már ha két igazi csatár van a pályán egy csapatban az már "öngyilkos" taktika...

Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!

zyndar
Siralmas...

Itt pedig egy érdekes felállás:

bakkerman
En a legmagasabb felulnezetesbol tolom,abbol jol atlehet latni a taktikat. Persze ez igy nem realis mert a valosagban a padnal van az edzo,de a jatekban megtehetem :P

Köszi
Sziasztok! Valaki le tudná írni hogy a 17-ben a top 20-30 magyar játékos milyen CA értéket kapott?
Én közeliben és a kispadok felől. De csak nemrég óta van a kispados oldal.
Üdv, ti milyen kameraállásban szoktátok nézni a meccseket?
Értem, sajnos ebben igazad van. Szerintem még gyengébbek is lettünk utánpótlás szinten.
Nem lehet tudni. Azt csak az editorból lehet kilesni, ami a kész játékkal jön. De semmi nem indokolja, hogy emelni kellene.
Emeltek a youth ratingen? Vagy maradt minden a régiben.
A játékban ilyen. A GS szerint pedig ilyen lehet.
Darthmushroom
láttam egy két wonderkides oldalon. csodálkoztam is mert soha nem hallottam róla.

am Rapid Wienes gyerek milyen a 17-be? (mármint a magyar)

I will never be blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone! MUFC

Ez a kölyök lesz messze a legjobb magyar a játékban:

zyndar
Az óriáskijelző odab@sz:

zorrobomber
Első meccsén csereként gólpasszt adott <#hehe>

Még inkább fmrte, vagy valami más live editor. Azokkal nem téma a Balmazújvárosból Barcelonát, vagy a REAC-ból Real Madridot csinálni.

Apropó. Hétvégén lesz Genie Scout. Az ingyenes változat majd valamikor novemberben követi.
Ez így igaz. Én is, amikor elkezdtem a Partizánnal az volt a cél, hogy legalább a 4 közé bejussak több alkalommal is. Ez eddig egy alkalommal sikerült, akkor megnyertem. Azóta viszont kétszer a 16 között volt a végállomás. A bl győzelem előtt meg egyszer a 8-ban és még egyszer a 16 között zúgtam ki. De élveztem az egész karriert, amíg meg nem untam. Ha nem nyerem meg a bl-t akkor is élvezetes kis karrier volt. Eddig ilyen kis csapattal még soha nem nyertem semmit. Egyszer a Barcával, de az nem volt ilyen jó. Amúgy meg az én bl győzelmem is jó nagy mák volt, mert azóta idősebb lett a csapat és igazán változás a keretben nem volt. Olyan az a győzelem, mint a Portóé volt 2004-ben. Azóta mondhatni sehol se vagyunk, de ez így van rendjén. Igazi tiszavirág életű volt az egész. :D
Ja, úgy értettem én is, hogy azért akkor van értelme a játéknak, ha azért kis közé van a realitáshoz.
:)
Nem gond, cél, hogy hozzam ki magamból és csapatomból is a maximumot, ha ez csak mondjuk BL negyeddöntő, akkor BL negyeddöntő és közben élvezzem a játékot.
bakkerman
ott már nem is visszatöltögetés ment,hanem adatbázis piszkálás.

LasDen
ha nem is itt, de vannak ilyen "szuperhősök" szerte a neten. Fognak egy nulla csapatot és már csak az érintésüktől bl győztesek lesznek...

Csak ezzel a módszerrel nem nyersz BL-t így még az FM-ben se :)
Lópikula
ilyen sose volt, vagy az illető visszatöltögetett

Az a gyanús, ami nem gyanús!

Ja, hát én szeretem, ha minden minél inkább realisztikusabb, ezért kellenek a második ligák, meg ha mondjuk én is gyengébb ligákban kezdek, akkor tudjak, honnan igazolni olyan játékost, aki valós meccsen lépet pályára, meg, tényleg nem foglalnak sok helyet általában, plusz ahogy írtam lentebb is nekem fontos, a realisztikusabb érzés miatt, hogy az első osztályú középcsapatok tudjanak honnan igazolni.
Volt valaki, aki második évben azt hiszem honvéddal bajnokok ligáját nyert oda-vissza verve a barcát a döntőbe jutásért. Na ez például, engem zavarna nagyon, ha az én csapatommal történne, mert egyszerűen semmi sem indokolja, nem reális egyáltalán.
Nekem egyszer kimaradt nem tudom miért, lehet bug, vagy csak egyszerűen azért, mert elvitték az assistant managerem és nem pótoltam :)
zorrobomber
Szezon végén szokott lenni egy jelentés a top3 legjobban fogyó mezről, ez biztos.

Sziasztok!
Akik már játszanak a bétával, tudnátok nekem mutatni egy Jonas nevezetű kameruni légiósról képet? Elvileg valahol a magyar posványban szerénykedik.(nem tudom melyik osztályban, de profi úgyh gondolom min. NB3)
A másik kérdésem, hogy szoktatok ide írni mezeladásokról, meg h kiéből mennyi fogyott. Ezeket '16ban hol találom?
Véget ért a világbajnokság a francia válogatottal. A 2. csoportmeccsünkön az ausztrálok ellen nyomtunk nyomtunk de csak egy 5. percben rúgott büntetővel nyertünk 1-0-ra. Érezhető volt a probléma... ami az osztrákok ellen bele is fordult 1 jó nagy buktába. Mi vezettünk 1-0-ra,de megfordították és itt is megvoltak a lehetőségeink, nem tudtunk élni vele. Így a saját hülyeségünk miatt a csoport 2. helyén mentünk tovább. Pechünkre kifogtuk az egész mezőny egyik legerősebb csapatát, az argentín válogatottat. Teljes kontroll alatt tartottuk a meccset, volt 1 halom helyzetünk, de még a kihagyhatatlan is kimaradt. A 93. percben pedig Umtiti kiállítatta magát... így a hosszabbításban már emberhátrányban voltunk. Ennek ellenére mi irányítottuk a találkozót, de továbbra se találtuk el a kaput... A büntetőpárbajban mi már a 2. körben hibáztunk, így futhattunk utánuk, de ők a 4. körben hibáztak, megvolt az esély hogy visszahozzuk magunkat és várjuk az ő hibájukat, de ehelyett ők az 5. körben belőtték, mi újra kihagytuk... VB Nyolcaddöntő
Nekünk így ennyi jutott, a VB végeztével pedig megköszönték a munkámat és szakítottunk egymással... :-) ilyen sem volt még velem ebben a mentésben. A VB-t Németország nyerte Argentína ellen, a bronzmeccset Portugália Uruguay ellenében.
Utoljára szerkesztette: sas96, 2016.10.20. 23:12:05

Régebben én is betöltögettem a második ligákat, de rájöttem, hogy felesleges. Csak a helyet foglalja az értelmesebb emberek elől. Csak ott töltök be lentebbi ligát, ahol indulok. És ott is csak azért, mert mondjuk a 3. osztályból néztem ki magamnak csapatot. Ahogy lépek feljebb, már törlöm is a ligát.
zyndar
Bescanneltem és nagyon béna lett...ja és lemaradt a szemgolyóm <#bdead>

Lópikula
igen..be tudod scannelni a fejed LOOOOOOL

Az a gyanús, ami nem gyanús!