Football Manager topik
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Régen argentin is szerepelt nálam, de 8000 ember az már sok.
De, ahogy ozbom is írta nálad skandináv országokat mindenképp érdemes, és szerintem a top ligákat is mindenképp, meg szerb, szlovén, horvát játékosok is lehet Izland esetleges felvevő piaca, meg talán az ír szigetek is, szerintem. Magyar bajnokságot én elvből nem töltöm be soha.
Egy kis segítséget kérnék, van egy olyan fétisem, hogy az Izlandi bajnokságban szeretnék játszani. Mit gondoltok, milyen bajnokságokat lenne érdemes, illetve kellene nekem betölteni ? Úgy gondoltam, hogy horvát,szerb,cseh,osztrák,román,magyar 2. osztályokat lenne érdemes betölteni. Jöhet bármilyen javaslat, ötlet. Előre is köszönöm. Amúgy a cél utánpótlás rendszer kimaxolása, BL csoportkör, esetleg kieséses szakasz rengeteg fiatallal, illetve sajátneveléssel. Ha valakinek kedve és ereje is van válaszolni akkor erre is adhatna tippeket.
Utoljára szerkesztette: okoska91, 2016.09.24. 23:09:57
Az oddsok alapján a Paks mögött a ZTE a második számú esélyes a bajnoki címre. Én a mezőnyt elnézve ezt nagyon nem látom reálisnak.
Főleg azért, mert a keretet kb teljesen ki kellett cserélni. Szerencsére sikerült pár játékost pénzért továbbadni. A brazilokat ügynökök ajánlották, talán kettőt utasítottam el. A többi jó lehet befektetésnek. A brit csapatoktól szerencsével tudtam kölcsönvenni a 2 játékost, mert ebben a mentésben már voltam egy walesi csapatnál is korábban. A Lleida-s múlt miatt sok spanyolt tudnék hozni, de annyira nem akarom felforgatni a dolgot. Majd talán télen, ha nagyon kell.
Szar Bayern, szar Bayern :)
A következő két mérkőzés Szlovákia ellen lesz idegenben, majd otthon. Ezt a két mérkőzést hozni kell, mert akkor nagy esély lesz a csoport megnyerésére. Utána játszunk az Észak-Írekkel és Liechtenstein ellen. Meg lesz egy német visszavágó idegenben. Reményeim szerint ott fog eldőlni a csoport első helye.
A szezon végén az NB1-ből kieső Paks és ZTE (2020-21-es idény) padja is megüresedett. Utóbbinál járt interjún a már 60 éves Duncan MacLeod. És ha már ott volt, akkor alá is írt <#nezze>#nezze>
A keret elég érdekes. A játékosok többsége biztos használható lesz az NB2-ben, de azért az 5 olaszból 2 talán marad. Antonelli-t ha minden jól megy, akkor a Wolfsberger viszi is. 39.5ezer az értéke, többet nem is kértem érte. A brazil Calil is biztos távozó, neki lejár a szerződése. A havi 14.750 eurós bére 36 évesen nem túl örömteli.
Ha sikerülne kiszórni pár légióst némi apróért, akkor a kezdetben kapott 200ezres átigazolási keret még jó is lenne pár fiatal magyar megszerzéséhez.
A kis Bognárra kíváncsi vagyok, 29 éves már, de az NB2-ben bőven jó lehet.

A győztes meccseket érdemes megnézni. Tudom 3 pont jár értük. A végén sikerül gólrekordot dönteni.... <#idiota>#idiota>
www.smart-bus.hu
FM karrierem: FTC, York City - http://fmhunftcyc.blogspot.hu/
Közben meglett a VB-selejtező is, kaphattam volna könnyebb csoportot is.
Csoport
Úgy számolok, hogy 18 pontot össze kell gyűjteni és meg lesz a második hely, a németek mögött. Nem hiszem, hogy őket meg tudnánk előzni. Velük lesz az első meccs, talán egy döntetlen összejöhet, akkor az már jó kezdésnek számít. Utána a többieket ütni kell oda-vissza. Nem szabad pontot veszíteni, mert akkor veszélybe kerül a második hely.
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
Utoljára szerkesztette: Lancelot1983, 2016.09.22. 14:13:10
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi
Ilyet még nem láttam, az előző szezonban játszottunk idegenben és a hazai csapatnak bővítették a stadionját. Ez a látvány fogadott minket, az egyik oldalon nem volt lelátó. Ami volt is romokban. 😄
Itt egy brilliáns leírás. Ezen az oldalon nagyon jó kis dolgok vannak fent, közepes angol azért szükséges (mint az FM-hez is).
"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi
Én két-három sztárt mindig próbálok igazolni, olyan 150k euro havi fizetésig belefér. A klub értéke olyan 80M euro körül mozog, ami messze elmarad a valóságtól, csak hát ugye magyar bajnokság be van árazva.
Utoljára szerkesztette: Soulwave, 2016.09.21. 12:48:14
FM karrierem: FTC, York City - http://fmhunftcyc.blogspot.hu/
Utoljára szerkesztette: Soulwave, 2016.09.21. 08:07:01
A klub csapatomnál sikerült megtartanom és meghosszabbítanom a kölcsön szerződéseket. A tavalyi 10. hely után megígértem egy középmezőnyt, hogy egy kicsivel több pénzünk legyen igazolni, de kár volt. Nem volt számottevően nagyobb összeg ráfordítva. Az idényt szokásosan már 3. éve zakóval indítjuk. A Sociedad vert meg minket hazai pályán 0-3-ra. Az első évünkben is velük kezdtünk, de akkor idegenben. Ott csak 2-0-ra kaptunk ki. A második meccs idegenben lesz a Sevilla ellen, ott is hasonló zakó várható. Utána válogatott szünet jön, a fél hanem az egész csapat megy is valamilyen utánpótlás csapathoz, páran meg a nagy válogatottakhoz. A végére lenne egy kérdésem Van egy fiatal magyar csatárom Gál András. Nem lesz belőle világklasszis, de sorban állnak érte évről évre portugál, olasz csapatok. Eddig sikerült megtartanom, igaz 20 milliós kivásárlási árat szabtam, amit nem hajlandó senki kifizetni. A legtöbb, amit adtak volna érte az 3 körül volt. Annyiért meg nem adom el. Na szóval a kérdés az lenne, hogy miért nem hívják a válogatottba?Amikor nálam folyamatos kezdő, szépen kezdi rugdosni is a gólokat. Spanyol első osztályban játszik, ez lesz a 3. éve. De 1 válogatott meccse van. Tudom fiatal, mert csak 20 éves. Az egész játékban a legjobb magyar csatár, de ott Némethet meg Futácsot és társaikat játszatják. Még a két fiatal középpályás is, akiket angol top csapatok vittek el, őket se rakják be. Az egyik a Chelseabe ment, a másik a Citybe, de nálam van kölcsönben. Kicsit hosszúra sikeredett.
Lehet hülye kérdés, de a Lopez gyerek hogy bír 54 meccset játszani az idényben? Milyen tréning kell ahhoz, hogy bírják a szerda-szombat ritmust? Tuti én csinálom rosszul, de én inkább a nagy keret, és rotálás híve voltam eddig az utóbbi évek FM-jeiben, de mostanában már túl sok a rinyálás emiatt. És nem mellesleg általában a gólkirályt se én hozom.
Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2016.09.20. 10:24:27
Ferencváros 3. szezon (17/18)
A BL csoportból való továbbjutás elég rendesen megdobta az anyagi helyzetünket, konkrétan 20M euro tranfszer és 1.1M fizetési keretem lett, amit egyszerűen képtelen vagyok kihasználni, mert nem szeretek túl sok fizetést adni a játékosoknak. Túl nagy transzfereim nem is voltak, talán csak évközben a román generált Sorin, akiért 10M-t képes voltam adni, de mint tudjuk a labdaszerző középpályás nagy érték. A többi játékos akit vettem szinte kivétel nélkül ment tartalékba és kölcsönbe, úgyhogy inkább befektetés jellegű igazolásokat hajtottam végre, ezért ezt nem is másolom ide.
A BL-ben a Chelsea, Benfica, Olympiakosz hármast, kaptam és sajnos csak 9 pontot sikerült összegyűjtenünk, ami a tavalyihoz képest csalódás, főleg, hogy a csoport is könnyebb volt. Az EC-ben a Fenerrel sorsoltak össze, nyögvenyelős meccsen vertük őket, az Evertont szintén, idegenben lőtt góllal majd a negyeddöntőben a Napoli simán kiejtett minket. Nem rossz, de a teljesítménytől nem voltam elájulva
Az NB1-et simán behúztuk, illetve most a vezetőség örömére a Magyar Kupát is sikerült a döntőig menetelő BKV Előre ellen 😊
Franco Lopez gólkirály lett, bár jelentősen romlott a tavalyihoz képest, nagyon sok volt a hiszti
Mondhatnám hogy szép volt harmadik évben EL negyeddöntőt játszani, de igazából játszhattak volna jobban is a játékosok.
4 szezon 2018/19
Ismét szárnyaló pénzügyekkel, folyamatos fejlesztésekkel vágtam neki az új szezonnak, és most mindenképp szerettem volna pár sztárjátékost is hozni, akik megadják a minőség javulást. Ezért megvettem az átadólistán lévő örök fm hős Papadopoulost, illetve a korábbi karrieremben BL győztes Fede Cartabiát. A többi ismét csak ballaszt, fejlődő játékosaim vannak, így nem nagyon kellett posztra igazolnom. Érdekes módon a kölcsönben lévő játékosaim már egy egész csapatot kitennének (amivel amúgy az NB1-et behúznám).
Ehhez képest az új BL szezon még csúfosabban kezdődött. Összesorsoltak ugyan a Porto, Paris SG (friss BL győztes), Arsenal hármassal, és egyszerűen képtelen voltam velük mit kezdeni. Hál'istennek a Portot sikerült 4 pontra lerabolni, és ők is kikaptak mindenki mástól, így legalább az EL-ben alakíthattam. De még hogy!
Kezdődött azzal, hogy a Sevilla megküldtem idegenben 2-0-ra, így itthon elég volt a döntetlen is. A Galatasaray ellen csak az idegenbeli gólok döntöttek, szóval amikor megkaptam a Schalkét eléggé elkeseredtem. Ennek ellenére ismét parádésan, 0-2-re behoztuk a 'kircheni alakulatot, majd a hazai 1-1-el bebiztosítottuk az elődöntőt. Ott azonban a tavalyi BL döntős Tottenham várt minket, akik átgázoltak ratjunk, de így se rossz.
NB1 megint simázás volt... bár a játékosaim még rosszabbul játszottak mint tavaly. Franco Lopez csak 19 gólt lőtt a két évvel ezelőtti 34-hez képest, szerintem nagyon unja már. Pedig az NB1 feljött a 21. helyre, kaptunk két BL induló helyet, a mi koefficiensünk pedig a 35. helyre jó. Nem olyan rossz ez, nem tudom mit sírnak. Ami érdekes, hogy a többi magyar csapat mind a 3 körben hullott ki az EL-ből, a playoffig se jutottak. Bár még mindig jobb mint IRL
És akkor jöjjön néhány kép a jobb játékosaimról. Vannak náluk is jobbak, de az ő fejlődési potenciáljuk már kimerült.

Utoljára szerkesztette: Soulwave, 2016.09.20. 09:14:33
Bajnokság:
Ősszel eléggé jól ment a játék, a tavasszal voltak pillanatok amikor döcögtünk csak és nem hasítottunk. Igaz a veretlenségünk így is eléggé sokáig kitartott, a 26. fordulóban szenvedtük el az első vereséget a Panathinaikos otthonában, úgy hogy 3x szereztünk vezetést, de a védelem nem állt a helyzet magaslatán, így ez is kevés lett. A bajnoki címet végül 2 fordulóval a vége előtt tettük biztossá, úgy hogy akkor a PAOK-nak még 3 meccse volt. Idén az AEK Athént semmi sem menthette meg a kieséstől. Újabb BAJNOKI CÍM :-)
Görög Kupa:
Itt elég sokszor a "cseresor" játszott, ami azt jelenti igazából hogy akik kimaradtak az előtte levő hétvégi bajnoki meccsről. Csoportot gond nélkül megnyertük, igaz itt is volt 1 kisebb botlásunk. Rögtön a PAOK következett a 16 között, kiejtettük őket... 2 döntetlennel. És ez még nem az első ilyen volt. A döntőig elverekedtük magunkat, ahol 1 új taktikát próbáltam ki (4-3-3) a tavalyi döntős ellen (Tyrnavos) ráadásul az alapemberek hiányoztak is. 60 perc után átformáltam a csapatom 4-4-2-re de a maradék időben nem szereztünk gólt. Hosszabbítás után viszont elhódítottuk ezt a trófeát is. Görög Kupa Döntő (vs Tyrnavos)
Bajnokok Ligája:
Ez volt a legnehezebb sorozat a számunkra. Főleg hogy a csoportunk sem volt nevezhető könnyűnek. Juventus (őket hozták ki legesélyesebbnek a trófea elhódítására), Benfica (akik barátságos tornán már nyakon vágtak minket), illetve a Göteborg. Végül nem volt gond, mindenki ellen jól játszottunk. A Juve elleni utolsó meccsen ugyanúgy kaptunk ki, ahogy múlt héten a Real verte meg a Sportingot. 2. helyen jutottunk a 16 közé.
Megkaptuk ellenfélnek azt a Marseillet aki a 2. helyen állt a francia pontvadászatban. Hazai pályán könyörtelenek voltunk, idegenben viszont már csak 1 döntetlenre futotta. A 8 között következhetett a mumusunk, Liverpool. Éreztem hogy a csapatom erősebb mint tavaly, amikor elbuktunk ellenük. Otthon őket is leküzdöttük 2-0-ra, idegenben viszont a védelem és a kapusom sziporkázásának köszönhettük hogy nem lettünk kitömve. Félidőben 1-0-ra vezettek az angolok. Ők nyomták végig az egész meccset, simán kieshettünk volna, viszont életveszélyesen kontráztunk és az egyik ilyen végén gólt is elértünk, 1-1. Ez is maradt, így meglett a már rekordot jelentő elődöntő, ahol 1 ismerős ellen játszhattunk, a csoportban velünk továbbjutó Juventus. Torinoban kezdtünk, jól játszottunk, volt nekünk is sok helyzetünk, de kikaptunk 2-1-re. Hazai pályán viszont főleg mi irányítottuk a találkozót és a 2. félidő vége/közepe táján bevittük az első gólt, ami a vége is lett a meccsnek, idegenben lőtt góllal bejutottunk a Fináléba. Itt újra 1 angol csapat ellen játszottunk a Chelsea "személyében". Nagyon erősek, viszont tudtam hogy 1 meccsen bárkit meg tudunk verni. A 13. percben meg is szereztük a vezetést, hogy aztán a 16 és a 18. percben megfordíthassák a meccset. Ez volt a félidei eredmény (1-2). Félidőben mondtam a srácoknak hogy jó lenne ha mutatnának valamit a 2. játékrészben. Hatott a szent beszéd, a 46. percben első támadásból kiegyenlítettünk, majd 10 perccel később a vezetés is meglett!! Hihetetlen tempójú találkozó volt, igazi BL döntő feeling. Maradt a 3-2 nagyon sokáig, mígnem a hosszabbítás utolsó perceiben felvágták a támadómat a 16oson belül. 1 középpályásom állt a labda mögé és belerúgta Cortuisba a labdát, de a labda elé pattant vissza és bevarrta a végső kegyelemdöfést az angoloknak (4-2), ezek után már csak az maradt hátra hogy a bíró lefújja a meccset! Megszereztük a csapat történetének első Bajnokok Ligája győzelmét és történelmet írtunk ezzel. BL eredményekBL Döntő
Jogosan tartottam a csoportomtól egyébként, mert a Benfica megnyerte az EL-t, a döntőben a Manchester Unitedet kalapálta el 2-0-ra.
Még 1-2 szezont biztos végig fogok vinni a gárdával szerintem, aztán lehet keresek valami más kihívást 1 új mentés által, de ezt még átgondolom, jelenleg a szívem nem enged másba kezdeni 😄
Pár érdekesség a végére:
Nemzetek Ligája, bejutottunk a 4 közé, ahol az angolok várnak majd ránk
Magyarországon egyeduralom alakult ki :-) Illetve folyamatos BL résztvevők is.
Németországban a Werder az előző szezonban feljutott hogy most újra kieshessen :-) Illetve jelenleg a német klubok sehol sincsenek nemzetközi szinten. A legerősebb most a Leverkusen.
Köszi ha végigolvastátok :-) Jó játékot mindenkinek.
Elvileg nálad is kell futnia egy olyan sorozatnak hogy European Nations League. 4 divízióra vannak bontva az országok koefficiens v világranglista alapján (nem tudom melyik), és csoportokban küzdenek. Aki legfelül van azoknak a csoportgyőztesei játszhatnak az elődöntőben ( 4 csoport van minden divízióban, ez csak a legfelsőben van), a többiből csak felfelé lehet jutni, illetve az utolsók ki is esnek.
Az EB selejtezőkör a csoportok első 2 helyezettjei kijutnak az EB-re automatikusan, a maradék helyeket pedig úgy töltik fel hogy ebből a Nemzetek ligájából legjobb eredményeket elért csapatok játszhatnak a pótselejtezőben a kijutásért. Természetesen ettől a lehetőségtől elesnek a kijutottak. És mindenki csak a saját divíziójában lévővel játszhat, így eshet meg hogy ilyen Luxemburg meg Azerbajdzsán kijuthat az EB-re. Amikor a dánokat irányítottam, akkor vettem észre én is ezt a lebonyolítást.
Mondjuk én FM 2015-el nyomom, de nem hiszem hogy nagy különbség lenne a szabályokban :-)