Zmodeler 2/3
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
az lenne a kérdésem hogy be akarom tenni a játékba a magnumomat be is megy szépen meg minden csak rózsaszín lesz az egész :S és egyszerüen nem tudom hogy miért átírtam már vagy 10000x a pmd-t a matokat is a DDS-textúrák is a helyén vannak és egyszerüen nem akar jó lenni... Mindig rózsaszín marad :/
valaki valami tipp?
mondjatok egy mondatot a hajóval és a békával! Békapod a fa*** hajó-hanemjó! xD http://trucksimportal.xooit.org/index.php
De én még ilyet:
"Majd alpházod egy szintén tetszõleges méretû világosszürke színnel."
nem csináltam és ezt hogy kell? Biztos egyszerû, csak a mikéntje nekem hibádzik.
Ugyanakkor hogyan tudom megcsinálni azt a fajta napellenzõt, ami a #1163-as üzenetben látható?
Matnak én ezt használom:
material : "eut.none_spec.add.env.tintadd.fx" {
texture<0>0> : "glassvisor.tobj"
texture<1>1> : "/material/environment/vehicle_reflection.tobj"
ambient : { 1 , 1 , 1 }
diffuse : { 1 , 1 , 1 }
specular : { 0.28 , 0.33 , 0.50 }
shininess : 30
tint : { 0 , 0 , 0 }
tint_opacity : 0.57
env_factor : { 0.95 , 0.95 , 0.95 }
}
Ha világosabbra szeretnéd a napellenzõt,akkor az alphán sötétítesz,ha sötétebbre szeretnéd,akkor pedig világosítasz.
unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep
Az üveg sötétítéssel kapcsolatban még EZ is hasznos lehet.
Különbözõ színû árnyalatot pedig a kívánt színre megfestett glass textúra
használatával és a.mat fájl szerkesztésével lehet elérni.
Errõl, azt hiszem inkább Blum tudna érdemben nyilatkozni mert én ezen a téren elég igénytelen vagyok! ( Nekem elég ha átlátszó és csillog az üveg )
Nagy baj lesz ha a lesz-ben két "sz" lesz! Nekem ez szórakozás, nem munka! Zmodeler v2.2.5 - Küldjetek nekem két sört, nagyon fontos lenne!
Ezt a mûveletet a már említett 2.2.4-es verzióval létrehozott .pmg fájllal már nem tudom megcsinálni, mert a keresett számsort abban már nem találja a hexeditor.
És igen a napellenzõ árnyalatára gondoltam, hogy az általam leírt módszer végrehajtása után nem jöttem rá, hogy mivel lehetne sötétíteni, de erre megadtad a választ, csak most már ezt az árnyalatot mivel tudom elõállítani? Ezek szerint van egy másik módszer is? Mi lenne az?
Opel Movano 2.8DTi
Nekem tetszik!
Nagy baj lesz ha a lesz-ben két "sz" lesz! Nekem ez szórakozás, nem munka! Zmodeler v2.2.5 - Küldjetek nekem két sört, nagyon fontos lenne!
Rubio, itt álljunk meg egy pillanatra!
A kérdés ugyanaz, milyen kódot és mire szeretnél átírni? ( mi célból? )
V2.2.2 Zmodeler-tõl nem kell használni hexaeditort.
Ha a napellenzõ árnyalatra gondolsz, elég ha Zmodelerben copy-zod, azaz megduplázod a modellt.
( Ha nem errõl van szó, bocsi! )
Tárgytalan megoldódott egy ujjra kiexportálással.
Már csak egy kérdés van akkor mit rontok el ha mindig rózsaszín lesz a gép? A pmd átírását igaz?
mondjatok egy mondatot a hajóval és a békával! Békapod a fa*** hajó-hanemjó! xD http://trucksimportal.xooit.org/index.php
És ha már ez felvetõdött, akkor esetleg egy hozzáértõ nem tudna nekem segíteni, hogy a zmod 2.2.4-es verziójával létrehozott .pmg fáljban milyen kódot kellene átírni, s mire? Csak azért kérdezem, mert amit én ismerek paramétereket, azokat a 2.1.1-esnél lehet használni, de a 2.2.4-es verzióval készített .pmg fájlban a hexeditor nem találja, így nincs mit cserélnem és ezek után a mire is kérdéses.
11:10:41 : c:\distro\eurotrucks_1.00\prism\src\p3core\collections/arrays/arrays_base_impl.h(446): ??A?$array_t@V?$owner_ptr_t@Vbase_vehicle_data_u@prism@@@prism@@@prism@@QAEAAV?$owner_ptr_t@Vbase_vehicle_data_u@prism@@@1@I@Z: Index outside array boundaries.
ha ezt írja log akkor mi a baj ? :o
Kamionod skinjét oda tudnád adni? Úgyse az lesz rajta,nekem csak a template miatt kéne...
Nagyon szépen köszönöm a gépet LezFiddlernek, Blumnak és Bullseys-nek pedig a leírást!
Mercedes-Benz: The best or nothing! :) W124 (L) No turbo, no nitro, only BMW POWER! :)
Köszönetemet ismét kinyilvánítanám a segítõknek...Rubio, Vmora, Lezfiddler <#worship>#worship><#pias>#pias>
...::: http://www.g10design.hu/ :::...
Köszönöm, tényleg ott rontottam el.
egyik lehetséges magyarázata az, hogy más .dds-t használsz a zmodban, mint amit valójába betettél az .scs fájlba, kvázi az egyik .dds-n ott a rendszám, a másikon meg nincs...
Amiben szeretnék segítséget kérni, az a mattok milyensége. Az alapkamionom értékeit használtam, de az eredmény köszönõ viszonyba sincsen vele. Hol rontottam el szerintetek és mi lehet a megoldás?
(a kiegészítõk kaptak egy új dds-t is és ahogy a képen is látszódik pl. a rendszám nem látszódik, pedig Zmodiban tökéletesnek tûnt.)
Gyengébbek kedvéért a jobb felsõ amilyenre szeretném és a fõkép a "mûvem" 😊))
Elõre is köszönöm, ha valaki tud segíteni...nagyon hálás tudnék lenni 😊
Nekem nem akarja az igazságot, szerintem nem jó a zmodim vagy nem tudom.
Mercedes-Benz: The best or nothing! :) W124 (L) No turbo, no nitro, only BMW POWER! :)

Én kérek elnézést, azt hittem ezen már túl vagyunk!
Ajánlom figyelmedbe EZT!
Ezt a gépet én is 2 óráig csináltam, erre nem mûködik.... 😞
Nekiálltam egy új gépnek. Adott egy 2048*2048-as DDS,amibe rengeteg cuccot belemappoltam,több órás melóm van benne. Lementettem a gépet,kiléptem Zmodból,megnéztem egy filmet. Akartam tovább dolgozni a masinán erre ez a DDS meg van zakkanva és az összes alkatrész,ami bele van mappolva el van keveredve a DDS-en és össze vissza vannak rajta a textúrák. A DDS-t közben nem változtattam,nem mozgattam,semmihez sem nyúltam hozzá. Rohadtul nincs kedvem újramappolni az egészet,szóval örülnék,ha születne rá valami megoldás....

17:22:07 : .\vehicle\physics_vehicle.cpp(1027): ?load_visual_model@physics_vehicle_u@prism@@IAEXXZ: Wrong vehicle model!
A keletkezett PMG-vel felülíratod a régit.
Így néz ki:

#1142 akkor ilyen nevekkel is menni fog?
Lebuktam <#idiota>#idiota>
LezFiddler: Ez nem megy. Force Material után nem igazán értem.
gyorskérdés: Az nagy baj ha a dummy nevek v@TnÆ¿°>k§AÀNnÆ?¦¬@=å7@~ ilyenné változtak? xDDD
Még jó, hogy ilyen, ugyanaz.
A feladat egyszerû:
Surface.. Mapping... Edit UV parancssorral külön-külön újra mapolni a kívánt alkatrészt!
- Generate New kijelölni
- Force Material pipát be és kikeresni a Bodypaint01 ( dif_spec. stb.) textúrát.
- UV Mapper nézet bekapcsolva és szépen beméretezve, igazítva elhelyezed az alkatrészt a fekete részen.
Ezt hogy tudom vagy elvinni, vagy csak azokat befesteni?
Az elsõ azt mutatja, hol van a fülke jobb- bal oldala, teteje, stb.
Második, hova tettem anno a sárvédõt, tanktakarót, stb.
A tanktakaró a képen neked bal kéz felõl ( világoskék ), a többi jobbra!

Köszi.
Mûködik. Végre látom azokat. Már csak azt kéne, hogy azokat a részeket amit kijelölt, hogy tudom átfesteni?
Ott van Zmod jobb alsó sarkában nagy benga betûkkel,hogy SELECTED MOD,mellette,hogy Auto.
SELECTED MOD alapból szürke hátteren van.
Szóval kijelölöd az egészet,Selected Mod-ot bekapcsolod (katt rá..ekkor pirosan fog világítani),Autot kikapcsolod és úgy katt az alkatrészekre a Surface-->Mapping-->Edit UV funkcióval.