6060
Segítség!
-
nenus #1949 azt hogy hogy kell kereket konvertálni -
#1948 Ezen kérdés alatt mit értessz? -
#1947 Helló!
Lenne egy kérdésem hogy hogyan lehet egy kereket konvertálni!?
Aki le írná annak hálás lennék(Köszi előre is!)
Jó8 mindenkinek! -
Blum #1946 A zuinertntrzől
-
5martin85 #1945 Sziasztok honnan lehet letölteni regisztrált zmodellert?? -
#1944 Pont ezért írtam, hogy ha jól csinálod - a leírást követve - az importálást, akkor a szállítások már eleve meglesznek és minden jó helyen lesz. -
koppi2 #1943 meg a defit hogy kell meg irnom ?? mert a defibe benne van a szallitas is es azokat nemtom hogy kell -
koppi2 #1942 naggyabol valahogy megprobalom
akor elvileg ugyan ugy kell mint egy kamiont ? -
#1941 Az importálás folyamatát megtalálod felül a linkek között. Amennyiben azt jól megcsinálod, akkor az exportálás nem lesz nehéz. A lényeg, hogy csak 1 materialod legyen, ez fontos. Sok sikert! -
koppi2 #1940 valaki segitene egy potkocsit akarok konvertalni nemtud valaki egy tutorialt vagy valamit ?????
pls fontos nagyon -
CseNo #1939 Kösz cimbora. Megsassolom amint lesz rá időm :) -
#1938 Nem bonyolult pedig... :)
Create/copy és egy klikk arra az alkatrészre, amit másolni szeretnél. Fontos, hogy alul a "selected mod" ne legyen bekapcsolva.
-
Ned20 #1937 Hali!Hogyan csináljak névtáblát rendszám táblából.Hiába megyek a copy-ra nem másolja.(move a beállítás).Bocsi még kezdő vagyok. -
#1936 Rápróbáltam teljesen előről, de ugyanaz a végeredmény. Elvileg minden jó, gyakorlatilag semmi változás. Meghaladja a képességeimet. -
#1935 Én is találkoztam ezzel a lihgts.night nevezetű mappával.. én azt vettem észre ezen hogy ez (ennek) is ugyanúgy kellene működnie, mint ennek a obj:{0x6C8BE8B8,0x0} nevezetű mappának. Legalább is nekem ezzel működött. A "mat"-ját átírtad? Külön "dds"-en van a textúrája annak a résznek ami azt akarod h világítson? Előrébb húztad az adott részt?...'.' -
#1934 Köszönöm - én is - a linket.
Leszedtem, megszakértettem...sajátomat a látott megoldás alapján megszerkesztettem, eredmény lehangolóan semmi...
Megnéztem egy másik gépet is, amin ilyen van...ott egy light.night nevű mappában van a cucc, de azzal sem jártam sikerrel. Helpmiplíz -
Blum #1933 LINK -
CseNo #1932 Belinkelnéd? Engem is érdekelne, annak idején a PttM-hez csináltam ilyet, de ott csak úgy lehetett megoldani hogy állandóan világít. -
Blum #1931 Igen és ez a gép tölthető is,nyitott PMG-vel. -
#1930 Tessék itt egy kép a témához (Blumtól):
Nekem úgy tűnik, hogy itt működik a dolog. -
#1929 Na, mostmár jobb, csak a mat tobj fájlját nem csináltam meg rendesen, illetve hasznos info lehet másnak is, hogy ha ABC változatos gépről van szó, akkor a mappa neve után ezt is be kell írni.
Szóval mostmár minden működik és minden jónak tűnik, de a végeredményen ez mégsem látszódik. Hm..."micsináljak"? -
#1928 Megtaláltam közben...1234-es hozzászólás volt... -
#1927 Rubio: köszönöm az infot...sajnos nem leltem rá a Blum féle leírásra, pedig lapoztam nem keveset :)
Föld hívja Blum-ot, Blum jelentkezz lécci :)
Imihaver: köszönöm! Megcsináltam a leírásod alapján - bár nem értem, hogy ez mitől fog világítani -, viszont kilép amikor elindítom a játékomat. (biztos, ami biztos...rutinosan, már eleve üres mod mappával dolgozok) :)
Ötlet valakitől?
-
#1926 Ezt én így csináltam és nekem sikerült!
Azt a cucot amit ki akarsz világítani megkell duplikálnod (create/copy),
ha ez megvan akkor a modellen belül kell egy olyan "mappát" csinálni hogy obj:{0x6C8BE8B8,0x0} ebbe bele kell rakni a másolt modelt, ha ez netán kimaradna a modell álandóan világítani fog. Texturázni ugyan úgy kell minta a másikat, majd amikor a matokat irod átt akkor kell ezt a matot alapnak venni.
ui: Nem árt ha kicsit a másolt modelt elhúzod az eredetitől hogy biztos jó legyen. -
#1925 Hát akkor egy kis támpont:
Véleményem szerint
- a kék színt a flare-pack adja (ezt neked kell megtalálnod, hogy pontosan melyik az);
- viszont a 2. képen látható hatást azzal lehet elérni, amit anno Blum tett itt közzé (talán a banner alatti utolsó link alatt megtalálhatod, ha nem, akkor lapozz vissza), ami arról szólt, hogy egy alkatrészt hogyan lehet "kivilágítani" anélkül, hogy dummykkal szórakoznál, de ott arra figyelmeztetett, hogy akkor érünk el jobb hatást, ha a copyzott alkatrészt egy kicsit a másiktól elmozdítjuk előre (ha megtalálod a leírást, akkor majd megérted, hogy most miről is beszélek). Ugyanakkor ennél nem kell mozdítani sehová, hanem eredeti pozícióban hagyni és akkor fedésben marad egymással a két alkatrész, viszont nézőponttól függően hol az egyik, hol pedig a másik alkatrész tűnik elő. Mintha ezt tükrözné a két lámpán látható eltérés is...
Hangsúlyoznám, hogy még nem csináltam ilyet, de én így tudnám az általad bemutatott dolgot elképzelni és talán ezt támasztja alá az is, hogy amikor fentről nézed a lámpát, akkor az kék, míg ha szemből meg fehér színűnek látszik.
(Blum mindent leírt arról, hogy hogyan tudod ezt megcsinálni, így én nem ismételném meg, viszont ez a zagyvaság csak akkor lesz érthető, ha előbb azt elolvasod.) -
#1924 Sziasztok!
Segítene nekem valaki, hogy a mellékelt képen szereplő világítást hogyan tudnám megszerkeszteni szakmailag? :)
Nekem úgy tűnik, hogy nem csak egy sima flare van berakva, hanem máshogy van megoldva és ettől sokkal életszerűbbnek tűnik...legalábbis nekem :)
Előre is köszönöm, ha valaki tud segíteni, vagy szolgála némi infoval!
-
#1923 nekem meg az a fura hogy zmodba jó a hűtőrács de ETS be nem GTS be is jó volt -
#1922 Neked a hütőráccsal ezt kell csinállnod>perspective nézet,jobbgomb a hütőrácsra>properties>vertices>format>diffuse color ne legen be pipállva. -
#1921 elolvastam xd -
#1920 Lehet én tévedek, de szerintem 94mike nem Neked írta...és erre utal az is, hogy a hozzászólása jobb alsó sarkában szerepel, hogy nenus 1916-os kommentjére válaszolt... -
#1919 aztán re konvert? -
#1918 surface>paint>prelit color,detect kikapcsolod,brightness-t bekapcsolod,be állítod 10 re,majd az adott dologra katt:D -
#1917 Valaki segíteni miért ilyen a hűtőrács!? Szürkének kellene lennie
-
nenus #1916 Sziasztok!
Lenne 1 kérdésem. Van 1 kamion, és a kamion feltexturázás nélkül sötét szörke. Ez nekem jó is. De én modellezek neki 1 oldatakarót, az meg ugye a fehér, és a szürke közötti színállományban van. Az hogy hogyan tudnék világosítani rajta, az megy, de nekem az kén hogy sötétíteni hogy tudnék rajta. Köszi szépen -
#1915 Sikerült!
-
Blum #1914 PMD,Matok... -
#1913 Mi lehet a hiba?
-
#1912 Nem mert a pótoknál is ezt csinálja!:S -
Blum #1911 Nemlehet,hogy a kamionnak több PMG fájlja is van? Találkoztam már ilyennel... -
#1910 Sziasztok!
Lenne egy óriási problémám!Amikor zmodiba beimportálom a kamiont akkor csak néhány alkatrész jelenik csak meg!Mi lehet a baj?A segítségeket előre is köszönöm!