Zmodeler 2/3
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A traktor külseje elég érdekes fel van mnden alkatrész texturázva?
World of Trucks | My page https://www.worldoftrucks.com/en/online_profile.php?id=402173
Esetleg ha törölnéd az egyik réteget?
Az igazat megvallva még mindig nem egészen tiszta.
Miért van két lámpabura egymás alatt?
Nagy baj lesz ha a lesz-ben két "sz" lesz! Nekem ez szórakozás, nem munka! Zmodeler v2.2.5 - Küldjetek nekem két sört, nagyon fontos lenne!
A fülke és a lámpa körüli kis fehér rész ami virít az ugyan azon a DDSen van (ugyan aza matterial) és a fülke mégis ilyen elszart színû...
Mit tegyek??Mi lehet a gond???Mit rontottam el??Én tehetek rólla ?
ennyi lenne köszi 😊
Kép:
FAN \\ Scania-Daf-Volvo / FAN Good Day To Die
Mappolni tudok köszi szépen. Mást nem nagyon találtam benne amit linkeltél
A bajom az hogy duplikálva vannak az elsõ lámpák és azt nem tudom hogy melyik rétegre melyik textet tegyem. (gondolok itt arra hogy van világítás/nincs világítás) remélem érted hogy mit írok<#rolleyes>#rolleyes>
World of Trucks | My page https://www.worldoftrucks.com/en/online_profile.php?id=402173
UMF Hardy DJ 2, MAN TGX \\8/
Scania,Man,Daf,Volvo*-* Az iskola nem kocsma,hogy minden nap oda járjak:D
UMF Hardy DJ 2, MAN TGX \\8/
Azt kérdezném hogy lehet a ZModeler-be háttérszint váltosztatni?
http://maktoko.picturepush.com
Nagy baj lesz ha a lesz-ben két "sz" lesz! Nekem ez szórakozás, nem munka! Zmodeler v2.2.5 - Küldjetek nekem két sört, nagyon fontos lenne!
Hozzá rendeltem az alkatrészhez! Annyit vettem észre hogy duplikálva van az egész! Gondolom a világítás miatt de akkor hogy csináljam meg?!
Köszi a segítséget!

Az miért van hogy le mappoltam az elsõ fényszórókat/irányjelzõket és ha mindent láthatóvá teszek akkor olyan mintha defult material lenne?!
unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep
Rubio, nem vagyok én olyan kiröhögõs típus.
(a hogyant neked nem magyarázom, mert azt úgy is tudod)
1. készíts a tetõrõl egy másolatot;
2. errõl a másolatról töröld le az elöl a felület síkjától elõbbre lévõ, úgymond kiálló részeket, amire rá szeretnéd hajlítani a feliratot (tehát ezt a síkot tartsd meg, de ami elõtte van, azt törlöd le, hogy a felülnézetben már ne zavarjanak);
3. a feliratot a mûvelethez érdemes lenne darabjaira (betûkre) szedni, mert úgy könnyebb lesz dolgozni vele, de ha nincs kedved, akkor talán egyben is kezelhetõ, tehát külön minden betû és pont, s ha majd a végén kész, akkor egyesíted;
4. felülnézetben azokat a betûket, amelyek elállnak a síktól egyesével vertex módba kapcsolod, hogy a kis piros pontokat a tetõ síkjához tudd illeszteni, a mozgatást a "Z" tengely mentén végezd, figyelve arra, hogy már síkba ne mozduljon el, elõször egyben mozgatva a betût az érintkezésig, s ha a másik fele még nem érinti, akkor azt külön kell odailleszteni, megtartva a betû eredeti formáját, tehát ebben az esetben front nézetben csak azt a felét jelölöd ki, amelyiket mozgatni kell;
5. ha szépíteni akarod a dolgot, akkor a betûk felülnézeti képén a betûk elöl lévõ felületét az "X" tengely mentén is elmozdíthatod, mert bár nem vastagok a betûk, de ezek a felületek továbbra is elõre néznek, pedig most egy kicsit oldalra kellene (ez az eltérés fõleg a szélsõ betûknél lesz / lehet szembeötlõ). Ugyanakkor az elfordítás irányában elöl lévõ lévõ sarkot külön is a felület irányába kell mozdítani;
6. miután így egyesével a szükséges betûkkel végeztél, utána a tetõ másolatát törölheted;
7. ha jó munkát végeztél akkor most jön az örömködés;
A mozgatások miatt lehet hogy megkönnyítené a munkádat, ha a fenti mûveletet nem egy 3D-s felirattal végeznéd, hanem csak egy síkban lévõvel, s miután kész, akkor adnál neki kiterjesztést, de az 5. pontot ekkor is meg kell csinálni, tehát nem tudom, hogy melyik megoldás a könnyebb (tudom egyik sem)!
Én nem állítom, hogy ez a tökéletes megoldás képlete, de a szükség törvényt bont, és olyan kis "vastagságú" betûméretrõl van szó, hogy lehet, hogy az 5. pont nem is szükséges, mert nem látszik a betû oldalán az a kis csalás, viszont felfekszik. Ezt majd akkor látod, ha ott tartasz, hogy igényli-e?
Remélem érthetõen írtam!
Sajna tõlem csak ennyi tellett, de ha valakinek jobb ötlete van, akkor elõ vele, én is szívesen tanulok!
\"Amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten\"
Szóval ha érdekel a dolog, akkor legépelem, de feleslegesen nem pötyögök és azt sem itt, ne hogy LedFiddler egy ilyen tökéletes munka után "kiröhögjön" <#idiota>#idiota>...
Ez nagyon ott lesz, ha egyszer elkészül, de van egy sanda gyanúm, hogy csak és kizárólag......
Szóval én is csak gratulálni tudok eddigi munkádhoz! És ne add fel, tessék befejezni, hogy mi legalább gyönyörködhessünk benne!
3DS-ben készítettem egy 3D-s szöveget,amit rászeretnék tenni a gépre,de nem tudom,hogy hogy kell úgy meghajlítani a feliratot,hogy illeszkedjen az ívre.
Szembõl:
De felülrõl már látszik,hogy a 2 széle eláll a tetõtõl.

Opel Movano 2.8DTi
valaki tudna adni egy volvo fh12 skint? mert az eredeti csak egy festékfolt...
elõre is köszi!
Igen, minden poligon saját.
Pár lépéssel elõrébb.

Opel Movano 2.8DTi
Ugyanakkor a platót rövidítsd meg, mert ha most ránézel, akkor az látható, hogy 4 részre van tagolva, amelybõl az elsõ 3 egyforma hosszúságú, de a 4. hosszabb. Rövidítsd le, hogy ugyanakkora legyen, mint az elõtte lévõ 3 tag. Szerintem azon valaki korábban nyújtott, de Te ne hagyd így! Sõt, ha a kinézet még igényli, akkor mind a 4-et rövidíts meg, attól függõen, hogy az elsõ rövidítéssel mennyire került elõbbre a plató vége! (Remélem érthetõ, hogy mirõl beszélek!)
Opel Movano 2.8DTi
"És persze az embernek még nagyobb büszkeség ha a semmibõl létre hoz valamit és elmondhatja hogy abban minden az õ keze munkáját dicséri."
nem azt sugallta, hogy mégiscsak használsz "szekundásokat"!
Ha beteszem a mod mappába az .scs fájlt és kétszer ráklattyintok akkor nekem simán megnyitja.
( nem emlékszem, hogy mókoltam volna vele valamit )
Opel Movano 2.8DTi
Opel Movano 2.8DTi
Amúgy a megcsömörlést teljesen megértem, mert én is csak most kezdtem hozzá újból ahhoz a géphez, amit még tavaly novemberben kezdtem el, és most is tartok egy kis szünetet, bár a feliratok már készen vannak, de még magán a gépen is rengeteg munka van, s ehhez gyûjtök egy kis erõt... (Természetesen amint olyan állapotban lesz, teszek róla képeket is.)