Zmodeler 2/3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

tuzfal3
Jé ott az msnem a tálcán <#hehe>

Opel Movano 2.8DTi

norbee46
Szerintem ugyanaz a text kell a lámpa köré, de ez csak az én véleményem.
A traktor külseje elég érdekes fel van mnden alkatrész texturázva?

World of Trucks | My page https://www.worldoftrucks.com/en/online_profile.php?id=402173

LezFiddler
Akkor bocsánat, félreértettem a dolgot!
Esetleg ha törölnéd az egyik réteget?
Az igazat megvallva még mindig nem egészen tiszta.
Miért van két lámpabura egymás alatt?

Nagy baj lesz ha a lesz-ben két "sz" lesz! Nekem ez szórakozás, nem munka! Zmodeler v2.2.5 - Küldjetek nekem két sört, nagyon fontos lenne!

attila49
Csáó!!Énis a segítségeteket kérném...
A fülke és a lámpa körüli kis fehér rész ami virít az ugyan azon a DDSen van (ugyan aza matterial) és a fülke mégis ilyen elszart színû...
Mit tegyek??Mi lehet a gond???Mit rontottam el??Én tehetek rólla ?
ennyi lenne köszi 😊
Kép:

FAN \\ Scania-Daf-Volvo / FAN Good Day To Die

norbee46
Szia Lezfiddler!
Mappolni tudok köszi szépen. Mást nem nagyon találtam benne amit linkeltél
A bajom az hogy duplikálva vannak az elsõ lámpák és azt nem tudom hogy melyik rétegre melyik textet tegyem. (gondolok itt arra hogy van világítás/nincs világítás) remélem érted hogy mit írok<#rolleyes>

World of Trucks | My page https://www.worldoftrucks.com/en/online_profile.php?id=402173

MANos Viktor
Jólvan és szerinted tudtam hogy van ilyen, meg amúgy itt is van 1-2ember aki 3dsmax-ozik is.

UMF Hardy DJ 2, MAN TGX \\8/

Willl
Tudok konvertálni csak múltkor úgy csináltam mintha kamiont konvertálnék de nem adott semmit és azt hittem nem úgy kell de akk megpróbálom mégegyszer.

Scania,Man,Daf,Volvo*-* Az iskola nem kocsma,hogy minden nap oda járjak:D

tuzfal3
Convert videóban van egy rész ami megmutatja hogy mit is és hogyan.

Opel Movano 2.8DTi

Rubio
Nem, nem az, ha itt kérsz segítséget! Na, de itt? Hát ez valóban gáz!

Willl
Nem és ott mit csináljak pmd-vel kezdjek valamit vagy a pmg-vel ?

tuzfal3
HEX Editor volt?

Opel Movano 2.8DTi

Willl
Sziasztok olyan kérdésem lenne hogy van 1 pót amit vissza szeretnék tenni a gameba de kifagy és szerintetek mit rontok el leírom a menetét ahogy csináltam: kapott a pót 1 ddst 18 karakterbõl áll kiexportáltam beraktam 1 texet defet írtam összecsomagoltam (zip raktározás .scs) és beraktam a mod mappába.

MANos Viktor
Valaki tudna segíteni 3dsmax-ba? Tudom elég gáz de nemtudom telepíteni :L :S

UMF Hardy DJ 2, MAN TGX \\8/

Maktoko
Üdv.
Azt kérdezném hogy lehet a ZModeler-be háttérszint váltosztatni?

http://maktoko.picturepush.com

LezFiddler
Szia!

EZT tanulmányozd!

Nagy baj lesz ha a lesz-ben két "sz" lesz! Nekem ez szórakozás, nem munka! Zmodeler v2.2.5 - Küldjetek nekem két sört, nagyon fontos lenne!

norbee46
Szia!
Hozzá rendeltem az alkatrészhez! Annyit vettem észre hogy duplikálva van az egész! Gondolom a világítás miatt de akkor hogy csináljam meg?!
Köszi a segítséget!

LezFiddler
Lehetséges oka a dolognak, hogy elfelejtetted hozzárendelni a textúrát az alkatrészhez. ( fényszóróhoz, irányjelzõhöz )

Rubio
Szívesen, fõleg ha használni is tudod!

norbee46
Sziasztok!
Az miért van hogy le mappoltam az elsõ fényszórókat/irányjelzõket és ha mindent láthatóvá teszek akkor olyan mintha defult material lenne?!

Köszönöm szépen,kicsit késõbb megpróbálkozom vele!

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

Rubio
Én sem szó szerint értettem, azért van ott a szmájli.

LezFiddler
Köszönöm szépen mindenkinek, igyekszem!

Rubio, nem vagyok én olyan kiröhögõs típus.

Rubio
Hát akkor itt (kitéve magam közröhejnek):
(a hogyant neked nem magyarázom, mert azt úgy is tudod)

1. készíts a tetõrõl egy másolatot;
2. errõl a másolatról töröld le az elöl a felület síkjától elõbbre lévõ, úgymond kiálló részeket, amire rá szeretnéd hajlítani a feliratot (tehát ezt a síkot tartsd meg, de ami elõtte van, azt törlöd le, hogy a felülnézetben már ne zavarjanak);
3. a feliratot a mûvelethez érdemes lenne darabjaira (betûkre) szedni, mert úgy könnyebb lesz dolgozni vele, de ha nincs kedved, akkor talán egyben is kezelhetõ, tehát külön minden betû és pont, s ha majd a végén kész, akkor egyesíted;
4. felülnézetben azokat a betûket, amelyek elállnak a síktól egyesével vertex módba kapcsolod, hogy a kis piros pontokat a tetõ síkjához tudd illeszteni, a mozgatást a "Z" tengely mentén végezd, figyelve arra, hogy már síkba ne mozduljon el, elõször egyben mozgatva a betût az érintkezésig, s ha a másik fele még nem érinti, akkor azt külön kell odailleszteni, megtartva a betû eredeti formáját, tehát ebben az esetben front nézetben csak azt a felét jelölöd ki, amelyiket mozgatni kell;
5. ha szépíteni akarod a dolgot, akkor a betûk felülnézeti képén a betûk elöl lévõ felületét az "X" tengely mentén is elmozdíthatod, mert bár nem vastagok a betûk, de ezek a felületek továbbra is elõre néznek, pedig most egy kicsit oldalra kellene (ez az eltérés fõleg a szélsõ betûknél lesz / lehet szembeötlõ). Ugyanakkor az elfordítás irányában elöl lévõ lévõ sarkot külön is a felület irányába kell mozdítani;
6. miután így egyesével a szükséges betûkkel végeztél, utána a tetõ másolatát törölheted;
7. ha jó munkát végeztél akkor most jön az örömködés;

A mozgatások miatt lehet hogy megkönnyítené a munkádat, ha a fenti mûveletet nem egy 3D-s felirattal végeznéd, hanem csak egy síkban lévõvel, s miután kész, akkor adnál neki kiterjesztést, de az 5. pontot ekkor is meg kell csinálni, tehát nem tudom, hogy melyik megoldás a könnyebb (tudom egyik sem)!

Én nem állítom, hogy ez a tökéletes megoldás képlete, de a szükség törvényt bont, és olyan kis "vastagságú" betûméretrõl van szó, hogy lehet, hogy az 5. pont nem is szükséges, mert nem látszik a betû oldalán az a kis csalás, viszont felfekszik. Ezt majd akkor látod, ha ott tartasz, hogy igényli-e?

Remélem érthetõen írtam!

Sajna tõlem csak ennyi tellett, de ha valakinek jobb ötlete van, akkor elõ vele, én is szívesen tanulok!

imihaver
Gratulálok barátom ez naon ott van.<#eljen><#levele><#wow1>

\"Amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten\"

Lepötyögheted,hátha sikerül. De szerintem nyugodtan jöhet ide is.

Rubio
Hát éppenséggel nekem van egy ötletem, de a tuti megfoldást én sem tudom, ezért egy kicsit csalni kellene, mert alapból nem tudom hogy hogyan tudnád meghajlítani, viszont "szerencséd" van, hogy ezt a hajlítást csak egy tengely mentés kell megcsinálni (nekem nem volt ilyen szerencsém, mert nekem a felületet minden irányban meg kellett volna hajtanom, mondanom sem kell, hogy nem lesz belõle semmi, síkban marad, ott egye meg a ...)

Szóval ha érdekel a dolog, akkor legépelem, de feleslegesen nem pötyögök és azt sem itt, ne hogy LedFiddler egy ilyen tökéletes munka után "kiröhögjön" <#idiota>...

Rubio
Nagyon pöpec! Jó lenne ezt a szintet elérni, de egyenlõre annak is örülök, hogy a saját gépemhez sikerült megoldani a problémám egy részét, így én is tudok / tudnék (csak most erõt gyûjtök) haladni vele...

Ez nagyon ott lesz, ha egyszer elkészül, de van egy sanda gyanúm, hogy csak és kizárólag......

Szóval én is csak gratulálni tudok eddigi munkádhoz! És ne add fel, tessék befejezni, hogy mi legalább gyönyörködhessünk benne!

Kicsit elakadtam...
3DS-ben készítettem egy 3D-s szöveget,amit rászeretnék tenni a gépre,de nem tudom,hogy hogy kell úgy meghajlítani a feliratot,hogy illeszkedjen az ívre.

Szembõl:

De felülrõl már látszik,hogy a 2 széle eláll a tetõtõl.

Gis80s
Ez nem semmi, gratula! <#wow1><#taps>

...::: http://www.g10design.hu/ :::...

Maktoko
Üdv. azt szeretném kédezni hogy be lehet-e állítani a zmod-ban a hátteret hogy a fehér is látszodjon??

tuzfal3
Hacsak egy "festékfolt" akkor le kell mappolnod újra az egész kamion,ha egyedi festést akarsz.

Opel Movano 2.8DTi

schneke
sziasztok.
valaki tudna adni egy volvo fh12 skint? mert az eredeti csak egy festékfolt...
elõre is köszi!

LezFiddler
Köszi-köszi!
Igen, minden poligon saját.

Ez igen! <#eljen>

tuzfal3
Ez aztán szép munka!<#eljen>

Te is úgy építed ezt,mint én a Ducato-t?

Opel Movano 2.8DTi

LezFiddler
Sziasztok!
Pár lépéssel elõrébb.

tuzfal3
Vertex nézet,Select MODE,Auto bekapcs,kijelölöd a mozgatni kivánt részt.Left nézetben úgy mozgatod a MOVE paranccsal hogy csak az X tengely van bekapcsolva.

Opel Movano 2.8DTi

Maktoko
Köszi le rövöditem,csak azt nem tudom hogyan kell?<#fejvakaras><#fejvakaras>

Rubio
A kereket hagyd így ahogy van!

Ugyanakkor a platót rövidítsd meg, mert ha most ránézel, akkor az látható, hogy 4 részre van tagolva, amelybõl az elsõ 3 egyforma hosszúságú, de a 4. hosszabb. Rövidítsd le, hogy ugyanakkora legyen, mint az elõtte lévõ 3 tag. Szerintem azon valaki korábban nyújtott, de Te ne hagyd így! Sõt, ha a kinézet még igényli, akkor mind a 4-et rövidíts meg, attól függõen, hogy az elsõ rövidítéssel mennyire került elõbbre a plató vége! (Remélem érthetõ, hogy mirõl beszélek!)

Nem kell erre már több kerék sehova.

Maktoko
hátra vagy még elöre egy fordulos kereket?

tuzfal3
minek még egy?😄 max olyat ami fordul

Opel Movano 2.8DTi

Maktoko
Rubio így jó lesz a kerék hátul vagy még egy kereket tegyek alá?

tuzfal3
A ducato a tanuló modell.Szeretnék majd készíteni egy másikat is,persze ha megnem elõznek benne.

Opel Movano 2.8DTi

Rubio
Akkor jó, de számomra ez:

"És persze az embernek még nagyobb büszkeség ha a semmibõl létre hoz valamit és elmondhatja hogy abban minden az õ keze munkáját dicséri."

nem azt sugallta, hogy mégiscsak használsz "szekundásokat"!

LezFiddler
No, látom sikerült megoldani a problémát, azért leírnám, hogy én elõszeretettel használom a Total Commander-t.
Ha beteszem a mod mappába az .scs fájlt és kétszer ráklattyintok akkor nekem simán megnyitja.
( nem emlékszem, hogy mókoltam volna vele valamit )

tuzfal3
Mivel amatör szinten ismerem még a zmodelert, ezért lesznek/vannak segítõim akik elmagyrázzák hogy mit és hogyan.

Opel Movano 2.8DTi

Rubio
Csak egyet tudok érteni, de azért ha elakad az ember, akkor nem szégyen segítséget kérni, ami a saját munkája értékébõl egy fikarcnyit sem von le, de Te tudod, hogy inkább a rögös utat járod, vagy a már kitaposottat!

tuzfal3
Az a MAN modell a vihar okozta károk miatt eltünt...most a Ducato-ra koncentrálok igazából.Majd még a texturázás fortéjait is kikell még tanulnom.Nem szeretek más nyakán lógni ilyenek miatt.És persze az embernek még nagyobb büszkeség ha a semmibõl létre hoz valamit és elmondhatja hogy abban minden az õ keze munkáját dicséri.

Opel Movano 2.8DTi

Rubio
Az elérési utat megadtad? (Ha jól emlékszem, akkor valahol itt hagytuk abba.)(De lehet, hogy márt nem jól emlékszem.)

Amúgy a megcsömörlést teljesen megértem, mert én is csak most kezdtem hozzá újból ahhoz a géphez, amit még tavaly novemberben kezdtem el, és most is tartok egy kis szünetet, bár a feliratok már készen vannak, de még magán a gépen is rengeteg munka van, s ehhez gyûjtök egy kis erõt... (Természetesen amint olyan állapotban lesz, teszek róla képeket is.)