6060
Segítség!
-
#2189 Köszi!
Az miattam van, de az biztos, hogy marad, ettől az enyém, ill. egyedi és emlékeztet korábbi szakmámra. Igazából ott oly mindegy, hogy milyen kép van, mert oda mindenki úgy is saját lelki világát, vagy kedvencét jeleníti meg, ezért került oda. Az én két kedvencem (ha még eddig valakinek nem esett volna le) a kamion és a repülőgép! Ennyi... -
#2188 Köszi!
Igen tudom, de ez nekem jobban tetszik, ráadásul lehet, hogy pont ez való bele és nem a műszerfal, mert ez az első kiadású vega fülkéje akar lenni, de sajnos nem tudom, hogy abban milyen kormány van, ill. hogy milyen a belsője, így marad az új vega kormánya...
Igazából gondolkodtam azon is, hogy a GTS-ből kiveszem az új Vega interiorját, mert a játékban úgy is azt látom, mikor vezetek, de abból még egy perc sem múlt el, hogy kicseréljem, majd ha kész lesz, akkor majd még eldöntöm, hogy mit tegyek... -
#2187 Jó ez, ez szép :) Nekem egyedül a vadászgépes történet fura picit... -
#2186 Hát én még sajnos nem vagyok képes ilyen ülést készíteni, csak színezgetem. Azt is csak a balt, mert az van normálisan mappolva. Igaz egyszínű ülésként a jobbot is lehet, de az rettenetes mappal rendelkezik. Egyébként nem tudom ki csinálta őket... -
thomasz05 #2185 gyönyörű lesz!csak 1 megjegyzés hogy a kormányt nemcseréled le mert ez a kormány az új magnumé a km mérű meg a többi az meg a régi magnumé:) -
nenus #2184 az ülés saját modell? ha igen akkor gratulálok hozzá (Y)
-
#2183 Nagyjából körvonalazódik a fülke belseje, az ülések környezete véglegesnek mondható, csak az ülés maga a kérdéses még:
Szerintem a mostani állapot az, ami döntő, mert igazából most kell harmonizálnia az üléseknek a környezetével.
Tehát akinek még van kedve, az segíthet a döntésben!
(Az eddigi véleményeket pedig köszönöm szépen!) -
Immigrants #2182 Sikerült megcsinálni! Már csak rá kell jönnöm hogy hogyan fogom a Scania-hoz igazítani... -
#2181 Köszönöm sz infot, bár ezzel tisztában vagyok/voltam :)
Új materialt nem adtam hozzá, mert a meglévőket használtam.
Időközben viszont újra megcsináltam előről és most minden okés lett, de ettől függetlenül érdekelne mi lehetett a gond...ha valaki tudja. -
#2180 Egy tipp: amikor új material-t adsz hozzá a Materials Editorban, az Alpha Parameter-nél az Alpha Blending autómatikusan be van pipálva, ergó átlátszó az alkatrészed. Próbáld úgy, hogy kiszeded a pipát, és újra exportász.
#2170: Rubio, szvsz. az első képen harmonikusabbnak tűnik a belső, de a döntés a tiéd. Szépen összeraktad. -
#2179 Segítsen valaki plíz
Végeztem némi átalakítást a gépemen. Feltettem pár új alkatrészt, gondosan ügyelve arra, hogy amikor betöltöttem, akkor semmilyen textúra se legyen egyiken se. Amikor minden a helyén volt, akkor az új alkatrészek megkapták a megfelelő materialt...de egyébként egyik materialhoz sem lett hozzányúlva. Az végeredménynél viszont a króm elment világot látni és a képen látható átlátszó végeredmény fogadott.
Hogyan orvosolható a probléma? Mit rontottam el?
(2.2.2-t használok)
-
Immigrants #2178 köszi majd ha sikerül írok ha nem felejtem el örömömben! xD -
#2177 Köszi az eddigi véleményeket!
Az igazság az, hogy ha valamelyest követni szeretném az eredeti desidn-t, akkor a 2. változatot kellene vállasztanom , mert az van hozzá a legközelebb (ezért - bár itt nem látszik - a fejtámlára már rátettem a renault jelet és feliratot is), ugyanakkor, amikor elkészítettem a lenti két képet, valahogy nekem az első jött be jobban (ugye, ezért nem tudok dönteni), de a fene se tudja, majd megnézem, úgy is, ha majd az ágy is kap egy hasonló külsőt, mint az ülés és akkor majd kiderül, hogy melyik a jobb változat.
Illetve még a könyöklőn gondolkodtam, hogy megkapja azt a színt, mint a 2-es változat, s mindjárt nem lenne annyira egyedül a 2 ülés...
-
#2176 Itt egy videó ezzel kapcsolatosan, remélem hasznát tudod venni.
Én nem jártam vele sikerrel, de mondjuk eléggé kezdő vagyok :)
jútúb vidi -
#2175 2. változat -
Immigrants #2174 Helló! Olyan kérdésem lenne hogy egy szabálytalan csövet hogy a legegyszerűbb elkészíteni zmodiban? A Waeco 800-asnak akarok egy klímavíz tartót a doboz már megvan (vagyis hasonló) viszont a cső nem nagyon jön össze hogy illeszkedjen a Scania tetőhöz!
Előre is köszi a segítséget! -
#2173 Nagyon szépen alakul
...és +1 a feketére. -
#2172 Fekete -
#2171 Ha bőr hatást szeretnél kelteni akkor a feketét favorizálom,de ha szövet belsőt akkor viszont a kéket. -
#2170 Alakulgat a gépezet.
Most "pihenésképpen" a fülke design-t alakítom, de az ülésnél elakadtam, mert nem igazán akaródzik dönteni, hogy melyik a jobb (azért kell döntenem, mert ez a fülke nem az a fülke, mint ami az eredeti kamionban van, tehát majdnem "mindegy", hogy mi és mennyi az eltérés):
1. változat:
2. változat:
Ha esetleg valakit érdekel, akkor Őt tájékoztatom, hogy ennek már semmi köze ahhoz a fülkéhez, amit anno bemutattam, hogy hol tartok vele, elég jelentős átalakításon esett át, aki nem hiszi, járjon utána! (Csak vissza kell lapozni.) -
CseNo #2169 Igen. -
#2168 Köszönöm az infokat. Akkor elképzelhető, hogy nálam azért nem jelentkezett eddig ez a probléma, mert amiket használok dds, az mind 5-ös? -
CseNo #2167 Vagy pedig alpha channel a dds-ben aztán DDS5-ben elmenteni. -
#2166 RS: ez kihagytad Modify--Flip és ezután jöhet a Surface-Normals-Calculate :)
Ha valamit tükrözöl "Modify--Mirror (akármilyen tengelyen), akkor az alkatrészed fekete lesz, és ha a "Surface-Normals-Calculate" parancsot használod akkor viszont normális színe lesz (annak semmi köze nincs hozzá, hogy melyik dds-re mappoltad..! -
#2165 Csak, hogy én is tanuljak....ez mire jó pontosan? (azontúl, hogy megoldja Sipi gondját):) -
#2164 Surface-Normals-Calculate -
#2163 Hm, jól nyomod :) Akkor viszont annak a matján kell állítanod, vagy másik matot kell az alkatrészhez rendelned. -
#2162 Köszi a választ,de nem értem,hogy miért kell a króm mattot átírni mikor a bodypaintra mappoltam! -
#2161 Nem lehet, hogy csak a króm mat értékei erősek? Szerintem azon kéne picit állítani és jobb lesz. -
#2160 Szép jó estét mindenkinek!
Az miért van,hogy ilyen lett a kompresszor?A segítségeket köszönöm mindenkinek!
-
#2159 Fenntartva, hogy jó lenne megismerni a teljes kamion export-importjának folyamatát, véleményem szerint, ha csak átalakítgatsz, felesleges átvinni az egész kamiont, elég csak azt az alkatrészt, amelyiket átalakítod, s miután kész, onnan vissza, ill. az új alkatrészeket eleve ott lehet legyártani (bár ez utóbbit eddig is lehetett (volna)). Persze kinek-kinek ízlése szerint...
Eddig nekem azzal volt gondom, hogy ha legyártok (na ez még odébb van, mert előbb meg kell majd ismerkednem a mikéntjével) egy több darabból álló alkatrészt, akkor azt miként látom viszont a zmodban (természetesen ugyanabban az állapotban, mint ahogy elkészült), de ez most már megoldódott. (Na és persze egy komplett kamion legyártása most még rettentő messzinek tűnik (arra lehet, hogy nem is vállalkozom, de majd kiderül, ha megismerkedtem a korábban emlegetett mikéntjével)... -
#2158 Nm szívesen, örülök, h segített az infó amit beírtam, érdemes volt keresgélni utána...
Most jön akkor az, h a zmodos kamiont ami kis millió részre van bontva átvinni max-ba, ott alakítgatni (mert jobb/egyszerűbb/gyorsabb) és azt vissza zmodba, majd exportálni pmg-be. Annyit tudok, h az összes mesh-nek nevet kell adni, mert a név nélkülieket a 3dsmax nem fogja látni, ill. nem lehetnek "csoportokba/alkockákba" (nem tudom jobban ezt most kifejezni, h mire gondolok itt) és úgy kell menteni belőle *.3ds file-t és úgy beimportálni max-ba.
A visszafelé dolog akkor elvileg már megy azok alapján amit leírtam...
Bár itt már többen tudják ennek a pontos módját mert láttunk itt már korábban is pl. scaniákról 3dsmax render képeket amit átettek max-ba zmodból.
Pl. Blum is renderelt már jó párszor scaniát, jó lenne ha leírná az importnak a folyamatát, h tette át max-ba a scaniáját. -
#2157 kérdezzetek nyugodtan itt is, de a max fórumba is remek szakemberek járnak, oda is írhattok. -
#2156 Kösz az infót. -
#2155 Főleg a 2.2.2-t -
#2154 Azért kösz.
És a Zmodeler melyik verzióját használod? -
#2153 Akkor részemről passz...nálam működik rendesen és betölt mindent... -
#2152 Igen. De a kamionoknál meg betölti. -
#2151 Alul beállítottad a base.scs-nél a helyet, ahonnan be kéne töltenie? -
#2150 Úgy csináltam és mégse tölti be a dds-eket.