6060
Segítség!
-
akela #2029 Hali!
végülis csak exportáltam,mint irtam próbának szántam,és csak leszedtem egy alkatrészt.Ehhez meg úgy tudom nem kell újra konvertálni,elég a pmg-t felülirni.
-
#2028 Helló!
Csak exoprtáltad a kamiont,és nem konvertáltad? -
#2027 nm.:) -
akela #2026 Szép estét!
Kis segitséget szeretnék kérni.
miért van az,hogy win7 alatt exportált modell nem jelenik meg a játékban?
ill. hogyan lehetne orvosolni?
próbából csak keveset módositottam,ezért csak a pmg-t irtam felül.Ekkor a gyári trailer jelent meg az én textúrámal,természetesen össze-vissza.Majd felülirtam a pmd-t,a matokat is,de most már egyáltalán nem jelenik meg.
Érdekes módon ami modellt még az Xp alatt csinálgattam,és most tovább szeretném alakitgatni,az lefagyasztja a játékot. -
Immigrants #2025 Oksi köszi az eddigieket is! :DD -
#2024 Nem. -
Immigrants #2023 Köszi de közbe találtam jobbat!
Esetleg hogy a ponyva ne csillogjon ahhoz tudsz matot adni? -
#2022 Lehet hogy a mat.
ezzel próbáld:
material : "eut.none_spec.add.env.tintadd.fx" {
texture[0] : "glass.tobj"
texture[1] : "/material/environment/vehicle_reflection.tobj"
ambient : { 1 , 1 , 1 }
diffuse : { 1 , 1 , 1 }
specular : { 0.75148 , 0.784407 , 0.86776 }
shininess : 30
tint : { 0.1, 0.1, 0.1 }
env_factor : { 1.6, 1.6 , 1.6}
tint_opacity : 0.3
} -
Immigrants #2021 De akkor csak zmod-ban lesz átlátszó! -
#2020 Az "ENABLE" be legyen pipálva.
-
Immigrants #2019 Halihó!
Egy kis segítségre lenne szűkségem!
Hogyan tudom az ablakot átlátszóvá tenni?
Tehát az én esetemben van egy tűzoltó készülék doboz! A plexi része sajnos nem átlátszó tehát nem látni benne a készüléket. Ezt hogy tudnám megoldani hogy ott egy átlátszó textúra legyen? Előre is köszi! -
#2018 Sziasztok!
Ha a Zmodelerben elhelyezted az alkatrészt, ( esetedben névtáblát ) akkor lehet exportálni az autót.
DE!!!
Mivel még kezdő vagy e téren, ( ne bonyolítsuk a dolgot ) azt ajánlanám, hogy keress a meglévő .dds-ek között egy olyat, amelyiken van még hely a névtábla textúrájának!
Az általad használt képszerkesztővel szerkeszd meg a .dds-t ( magyarul írd rá az üres helyre: "Ned20" ).
Ha ez meg van akkor írd felül az eredeti .dds-t, és erre a .dds-re map-old rá a névtáblát!
Ne felejtsd el a .dds-t a táblához rendelni!
Ezzel elértük azt, hogy igaz, hogy egyel több alkatrészünk van, viszont textúránk, .dds-ünk ( ergo .mat fájlunk ) ugyanannyi mint az eredeti autónak!
Most lehet exportálni, ( természetesen nem az eredeti mappába!!! ) viszont most minden pipát ki kell venni az export ablakból mert ebben az esetben semmi másra nincs szükség csak a PMG fájlra, azt pedig alapból exportálja neked a Zmodeler.
Ha ez is megvan akkor már csak annyi a teendő, hogy a friss, még meleg PMG-vel felülírod az eredetit.
Így jónak kell lennie!
-
#2017 És ezért miért kell kiabálni? -
#2016 ...ha egy másik kamionból tetted át, akkor azon mit kell még megcsinálni? Maximum textúrázni kell (aztán konvert) és hello.
textúrázás videó
textúrázás leírás (angol)
...ami még lényeges, hogy azért, mert rárakod a gépedre a táblát, attól az még pl belső nézetben nem fog látszódni. Ahhoz az interiort is módosítani kell. -
Ned20 #2015 NEKEM NEM DERÜLT KI A VIDEÓBÓL,HOGY HOGYAN KELL MEGCSINÁLNI A NÉVTÁBLÁT.:) -
Ned20 #2014 Nagyon szépen köszönöm Kis Herceg.1000 hála. -
#2013 4kattintás és 2 mondat leírásába került.
Íme a konvert videó, a BANNER-ban lévő segítségek közül.
Íme -
Ned20 #2012 Bár ahogy most kinéz nem igen lesz nekem névtábla. :( -
Ned20 #2011 Oh...Köszi nem tom hogy kell újra konvertálni :( -
#2010 Semmi gond a névtáblával..újra kell konvertállni,stb. -
Blum #2009 ......
Belerakod a névtáblát az oké,csak tudod azt még vissza is kéne konvertálni..:D -
Ned20 #2008 Hali mindenkinek.Úgy próbáltam névtáblát csinálni hogy kivettem egyik kamionból és átteni a másikba.Elmentettem meg minden de mégsem müxik.Ha tudtok akkor segítsetek légyszives.Vagy linkeljetek egy működő névtáblát.Köszi -
#2007 Sztem zárt pmg-s. -
#2006 Sziasztok!
Szeretném megkérdezni, hogy a képen látható vontatót esetleg valaki fel díszítené-e (pl.: zászlók a szélvédőre, rendszám változtatás, cb tábla, meg 1-2 apróság lenne csak)? Ha van olyan, aki tudna segíteni azt nagyon megköszönném. Természetesen ha nem választ kapok azt is megértem, hisz az eddigi szép munkákat elnézve nem lehet egyszerű.
Nos, íme a vontató:
-
Blum #2005 Épp akartam írni,hogy a pivotokat rakjad középre,de akkor ezek szerint megtörtént. Írj IDE,nekem is segítettek itt. -
#2004 Köszönöm, de nekem más problémám van. A modell durván 13k poligon, és az egyes részei megfelelő helyen jelennek meg egymáshoz képest, bár ehhez az kell, hogy 3DS Max-ban az egyes objektumok pivot-jait teljesen középre rakjam (X=0;Y=0;Z=0).
Blum: Írtam, hogy próbáltam obj formátumban is, de sajnos úgy sem jó. Neked nem csinál ilyet? Hanyas Max-ot használsz?
Teljesen tanácstalan vagyok, hogy mi lehet a baja. Mindig ugyanazok a vertexek esnek szét, pedig nem is smoothing group határon vannak, vagy ilyesmi, és 3DS Max-ban még exportálás előtt az Xformot is resetelem. De az a legérdekesebb, hogy mikor visszaimportálom Max-ba az obj-t, ott jó. Tehát szerintem csak az lesz, hogy a Zmodelernek néz be valamit az filtere. :/
Mindenesetre köszönöm a segítséget, ha valakinek van még ötlete ezzel kapcsolatban, írja le bátran! :) -
#2003 Hm, jár a két pont. Valóban azon valahogy szebb az alapkép. Túl sokat néztem és már nem láttam :) Javítok majd a mostanin. Köszönöm! -
#2002 Olvass vissza 2-3oldalt légyszíves. -
András16 #2001 Sziasztok! Tudna nekem valaki linkelni egy zmodellert mert amiket letöltöttem azoknál az egyik kamiont se akarta be importálni! Előre is köszi! -
Blum #2000 Hi!
Szerintem .obj-be exportálj,Zmod 2.2.4-ben már van .obj filter is. Jóval kiforrottabb formátum. Én is azt használom ha Max-ból rakok át cuccot Zmodba és persze fordítva is. Teljesen default beállításokat használok. -
#1999 Szerintem vess egy-két pillantást az alábbi üzenetekre:
#1379; #1391; #1393; #1407.
Ha ezek nem jelenteknek megoldást a problémádra, akkor vedd fel a kapcsolatot Danyr (esetleg: Blum) kollégával, hátha Ő mégis csak tud majd neked segíteni!
Sajnos rajtuk kívül nem igazán fogsz itt mást találni, aki e témában jártas lenne, vagy legalábbis eddig nem szólalt meg!
Remélem tudtam segíteni! (Nekem is csak ennyire futotta.) -
#1998 Sziasztok!
Van egy modellem, amit 3DS Max-ban csináltam, és át szeretném vinni Zmodelerbe. Ehhez először 3ds formátumba exportáltam (editable poly, és -mesh-ként is), de ennél bizonyos vertexeket "szétbreakel". Tehát mind 3DS Max-ban, mind pedig Zmodelerben a modellen vannak bizonyos vertexek, amik külön vannak, mintha breakeltem volna őket. Ezután obj formátummal próbálkoztam, amit visszaimportálva 3DS Max-ba helyesen jelenik meg az objektum, viszont Zmodelerben ennél is breakelve vannak azok a bizonyos vertexek. Mit csinálok rosszul? Vagy ez ilyen? Ilyen - egyszerű - a Zmodeler obj importere (ti. 3DS Max-nál obj importáláskor jóval több opció áll rendelkezésre)? -
#1997 Nekem az előző, "félkész" verzió jobban tetszik. Ami nem azt jelenti, hogy tényleg az a jobb, de azt közelebbről mutattad meg, mint ezt, így viszont szerintem az az élethűbb (legalábbis számomra)...
Talán az összehasonlítás miatt jobb lett volna, ha ezt is ugyanolyan szögből és távolságból mutatod meg, de végül is mindegy, az a lényeg, hogy neked melyik jön be, mert te fogod használni, nem más... (mi csak irigykedünk ) -
#1996 Hamarosan énis végzek,kb 85%-os,még van benne jópár hiba,de igyekszem javítani őket..még a lámpa dummyzás hátravan:D
#1995: Nagyon ottvan -
#1995 Köszi mindenkinek!
...azt hiszem itt a végleges verzió.
-
#1994 Nyámi,kurvajó lett -
#1993 Nagyon szép lett,énszerintem!
-
Blum #1992 Wow,baszki,ez jól néz ki! -
#1991 Na, bár nem úgy terveztem a megvalósítást, ahogy végülis sikerült és keletkezett kb 519 db ősz hajszálam, de a lényeg, hogy siker. Már csak finomítani kell rajta.
-
#1990 Minek azrá?