6060
  • tuzfal3
    Köszönöm.Az a gond hogy türelem nem ehhez kell, hanem az orrához :S
  • Ned20
    Már csináltam csak nem tom mozgatni.:(
  • Ned20
    Hali mindenkinek.Tudna nekem valaki egy névtáblát linkelni.Hiába próbálkozom nem tom megcsinálni rendszám táblából.Pls help!!!
  • nenus
    tanksapkával
  • Gis80s
    Estét mindenkinek :)

Új fejezethez ért a Scanias lámpa tervem. Megcsináltam a dolgokat, amiket Blum szaki írt a kommentjében. Elmentem, exportálom...és csodálkozok, hogy a gémben miért nem jó?! Ma egy véletlennek köszönhetően jöttem rá, hogy hol a hiba, viszont az okát nem tudom és kérném az egybegyűltek segítségét. Az exportált pmg-t, ha vissza importálom, akkor nincsen benne az az almappa, amit a "felkapcsolt" lámpáknak csináltam. Ez mitől lehet? Mi az ellenszere, hogy ne vesszen el?
    Érzem, hogy közel a cél, szóval minden megoldás érdekel...

94Mike: egyszerű, tiszta...nekem tetszik :)

tuzfal3: a türelmedet még mindig irigylem, nagyon jól alakul.
  • 94mike
    Értem,köszi szépen,az első lökös engemis nagyon zavar,de akármit csinálok vele,nem illeszkedik,gyárilag ezvolt a modellen,nemtudom mi a baja..ha vastagítom,nagyon elüt,ha bentebb rakom,akkoris látszik h eltér a géptől,de viszont nincs ott az a lyuk:S a műanyagon már dolgozom,észresem vettem,köszi! a klímán még agyalok:D
  • Blum
    Első lökhárító elég összecsapottnak tűnik. A tetőnél a műanyagot megigazítani (látszik,hogy nem illeszkedik),poroltókat áthelyezném (kicsit feljebb) és a fülke hátsó részének közepére a Lucky féle klímát berakni. Valamint én személy szerint a belsejét kicsit színesebbé és dekoratívabbá tenném,mert így nekem (ism: NEKEM) elég uncsi.
  • 94mike
    Srácok,építő jellegű kitikákat szeretnék kapni erre a gépre,hogy mivel tehetném még fel szereltebbé,élethűbbé..ötletek??

• Maktoko
    És milyen sárvédőgumit javasolsz,vagy is hogy melyikkel nézne ki szépen?
  • Maktoko
    Majd kapni fog rá azt is!
  • tuzfal3
    Szép!Építő jelleggel: szerintem egy pár sárvédőgumit igazán kaphatna;)

Más:
    Újra kezdtem a kasztnit, az én amatőr tudásomból ennyire futja:/

Teljesen előről kezdtem.A kerékjárat is külön darab volt, rá van attach-olva a kasztnira.A tolóajtó helyén lett egy árnyékolási hiba mivel egy polygon kimaradt a kijelölés során és ez a calcuate parancs végre hajtása után lett látható számomra, sajnos a calcuate után egyből mentettem ezért nem tudtam vissza csinálni.Erre valakinek lenne ötlete?Illetve az ablakok helyén lévő merevítést szolgáló mélyítések sarkait szeretném majd le kerekíteni.Vélemények jöheznek/
  • Maktoko
    Hellósztok!
    Fejlődésben van a gépem is,véleményt kérek!(Van még hibája)

Ha elkészül valaki be rakná gts-be?
    "Amúgy lenne egy kérdésem hogy,hogy a fenébe tudtok ilyen jó kamionokat csinálni?
  • imihaver
    Nekem az "L" tábla a ami nem kellene oda. Piros hűtőrács borzasztó a sok zászló felesleges de (ízlések és pofonok kérdése) és a ahogy mondta "Gis80" a szélvédőn javíts.
  • schneke
    A leírásod alapján nekem először a cb-tábla ugrott be...:/
    De ahogy megfigyeltem az L-tábla se valami jól mutat.
  • Rubio #1975
    Hogy konkrétan mi lenne azt így elsőre nem mondanám meg, mert szeretném, ha magad jönnél rá.

Viszont támpontként annyit elmondanék, hogy jobban kellene figyelned az arányokra, mert az a dolog, amiről név nélkül beszélek, az abban a formában, ahogy odatetted, nagyon nem jól mutat, sőt egyenesen csúnya, mint már írtam: "báncsa" a szemem! (Persze ez csak saját vélemény.)

Szóval, szerinted mi az, ami az általam leírtaknak megfelel?

• Maktoko
    Jó estét mindenkinek!
    Kérdeznék valamit ha egy kamiont vagy egy pótkocsit át rakok ETS-ből GTS-be akkor mit lehet csinálni azzal ha nem ismeri fel a játék?
  • schneke
    bocsi a két hsz-ért, de most jutott eszembe.
    valakinek van a kamionban látható tv-hez skinje??
  • schneke
    Melyik része lenne az?
    Csak mert kezdő vagyok, és hátha tanulok belőle :)
  • Rubio #1971
    Hát azért lenne ott mit kijavítani, de ez legyen az én problémám... (mármint az, hogy engem zavar az ott léte, ill. az, ahogy kinéz, mert ebben a formában nagyon "báncsa" a szemem)
  • Gis80s
    Nem rossz eddig...csak a szélvédőt ne felejtsd ;)
  • Maktoko
    Bocsi, ez helyett "ha bele teszem a kamionra" ezt akartam írni és akkor javítanám is *ha bele teszem a vehicle mapába
  • Rubio #1968
    - Elsősorban azt használd, ami az eredeti keréké volt, s ne azt, amit a zmod létrehozott (a tartalmukról beszélek), de természetesen lehetne rajta változtatni, de ezt még nem javasolnám.

A második kérdésed nem egészen világos:

"ha be bele teszem az egyik kamionra"

De ettől függetlenül egy-két jó tanács:

1. Ugyanazt a mappa szerkezetet és neveket használd, mint amelyek az eredeti keréké is volt! (A .mat és .dds fájlok nevei is ugyan azok legyenek!)
    2. Annyi .dds-t használj összesen, mint amennyi az eredeti kerék is használ! (Tehát ha más színt akarsz, s csak 1 áll a rendelkezésedre, akkor a változtatást azon belül kell megoldanod!)

Amennyiben ezt a két fontos szabályt szemed előtt tartod amikor plusz dolgot teszel a kerékre, akkor nem kell kínlódnod mással, mint (egy biztonsági mentést követően) kicserélni az eredeti és az általad létrehozott kerék .pmg fájlját, s működni fog!

Egyébként pedig azt a két sort kellene átírni, a kamion def fájljában, amelyik a kerékről szól, de ha nem változtattál meg semmit, akkor nem kell átírnod semmit! Ugye milyen jó dolog feleslegesen nem piszkálni őket! (Persze van amikor ez elkerülhetetlen, de minek bonyolítsa magának az ember, ha nem muszáj?)

• Maktoko
    Még lenne 2 kérdésem hogy:
    -A matt fájlt ugyan arra kell-e át írni?
    -És ha be bele teszem az egyik kamionra akkor a def-be mit kell át írnom hogy látszódjon a kerék a játékban is?

A többit már tudni fogom!
  • Rubio #1966
    Az alkatrész darabolásához leírást a banner alatti 5. linkre kattintva találsz, ahol is a 25. pontot kell keresned...

Látom Blum megelőzött, de nem baj nem törlöm ki a saját hsz-em, mert az ismétlés a tudás anyja!
  • Blum
    Banner --> A fórumban fellelhető összes tutorial (by:Tuzfal3)-->25. pont

Egyedül menni fog,vagy még videót is készítsek róla?
  • Rubio #1964
    Éreztem, hogy valami sántít!

Azt nem "ki konvertálásnak", hanem exportálásnak hívják, tehát ezt a parancsot kell használni! Akkor innen gondolom már megy a dolog...
  • schneke
    Sziasztok!
    készül a gépem:
    Kép1
    Kép2
    Aki tud alkatrészeket darabolni, és segítene nekem, pls. írjon egy pm.-et. előre is köszi !
  • Maktoko
    Oké ki fejtem bővebben:
    Ha egy kereket szerkesztek vagy is át modellezem akkor azt utána hogyan tudom ki konvertálni!
    Ez lenne csak!
  • Rubio #1961
    Ezt egy kicsit kifejthetnéd bővebben is!
  • Rubio #1960
    Na, akkor azt kell beírni a gugli keresőjébe, amit épp keresel. Igazán nem bonyolult dolog!

Tessék!
  • Maktoko
    Akkor valaki le írná hogy hogyan kell konvertálni kereket?
  • Gis80s
    Blum szaki...a p.ü-re majd kaphatnék egy választ? :)
  • 5martin85
    Én csak egy sima regisztrált zmodellert keresek amivel tudok szerkesztei kamiont??
  • Blum
  • Rubio #1955
    Ez attól függ, hogy mi az, amit keresel!
  • 5martin85
    És mit kell beirni?
  • Blum
    google-t ismered?
  • 5martin85
    Akkor hogy töltsem le vagyis honnan?
  • Blum
    Azt itt nem kapsz....
  • 5martin85
    Egy linkre gondoltam