6060
  • Blum
    A másikra a megoldás az az,hogy amelyik alkatrész szürke,nem pedig fehér,azon jobb klikk-->Properties...-->Veritces,Format-->Diffuse Color elől elveszed a pipát,Apply,OK és ezt megcsinálod mégegyszer csak visszateszed a pipát a Diff Color elé.
  • Gis80s
    Feldobtam neked ide: headlight
    Ezt szedd le és tedd a mod mappába.
    A Zmodiban pedig ezt a nevet add a refi lámpának: flare.vehicle.high_beam

A másik kérdésed részmről passz...
  • scania620
    hello mindenkinek?
    hogy lehetne az megcsinálni zmodban hogy a fehér textúra rendesen fehér legyen és ne szürkésfehér ?
  • scania730
    Hali mindenki!
    A menetfényt és a reflektort hogyan tudom megcsinálni ,hogy mindkettő külön-külön világítson?
  • Blum
    Nekem mindegy,van TC-m,de szerintem így egyszerűbb. Megszokás kérdése...
    Anno a TC is szokatlan volt,amikor még simán Winfos Intézőt használtam...
  • Gis80s
    Hát akinek nincsen TC, annak igen...
  • scania730
    Köszi a segítséget.
  • Blum
    Sokkal egyszerűbb:

WordPadhoz társítod.
  • Gis80s
    Pl Total Commander.
    F3-mal megtudod nyitni csak megnézésre, F4-gyel pedig szerkesztésre. (...ha még sose használtad, akkor fontos, hogy a Beállítások > ált. beállítások > Zip tömörítő > egyéb / 0 legyen)
  • scania730
    Üdv mindenki!

A .mat fájlokat milyen programmal tudom megnyitni?
  • norbee46
    Már megoldottam másképp! Köszi!
  • yokel
    Gúgl mindig segít ha baj van...

első link?
  • norbee46
    Hát ez a Zinternet ez csodálatos! Jobb mint az Internet! Ja és vissza olvastam 10 oldalt!
    Köszönöm a segítőkézséget!!!
  • tuzfal3
    És a ráadás meg az, hogy kb. 10 oldalt sem kéne vissza olvasnia, hogy találjon valami... Én vagyok maradi, vagy mostanában már tényleg luxus tájékozódni a kérdés feltevése előtt?
  • Blum
    Zinternetről

(Ebben a topikban warez letöltési linket ne várj)
  • norbee46
    Sziasztok!
    2.2.4-es Zmodelert honnan lehet tölteni? okosítottat!
  • Blum
    A probléma megoldódott. (Annyi eszem nem volt,hogy kipróbáljam egy másik Zmoddal :D)
    De hogy a másikat mi lelte,az rejtély.
  • Gis80s
    Hát ezt valóban nem láttam...de köszönöm az infot, hasznos
  • Immigrants
    Köszönöm mindenkinek megyek is és kipróbálom!
  • Rubio #2210
    Erre a mondatra:

"Utána már csak a "harmadik" irányban kell elvégezned az alalkítás, hogy teljesen tökéletes legyen." (na és persze magára a módszerre)

már semmi szükséged sem lenne, ha odafigyelnél azon hsz-ekre is, amik bár nem neked szólnak, de mégis hasznos infóval bírnak!

Nem is oly rég volt szó arról, hogy hogyan lehet a 3 irányban egyszerre kicsinyíteni, vagy nagyítani!

A "shift" billentyű mond neked valamit?

Ha nem, akkor klikk ide: [URL=http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1130100675&no=2066]#2066[/URL]
  • Blum
    Hát,most akármit csinálok,akkoris 2-szer írja meg a .mat nevét,szóval igen,állandó.
    A kérdés az az,hogy miért kezdte el ezt csinálni!? Merthogy rengeteg gépet bekonvertáltam már ezzel a Zmoddal és egyiknél sem csinálta ezt.
  • Gis80s
    Jó reggelit mindenkinek!

2. Jelöld ki az alkatrészeket a már említett módon (Select > Quadr). Fontos, amit imihaver mondott, hogy alul a Selected Mode legyen bekapcsolva. Amikor ez megvan, akkor a Modify > Scale megoldással szépen letudod kicsinyíteni őket...viszont előtte a Scale mellett található kis "option box"-ot nyisd meg és ott legyen bepipálva a Scale Normal, illetve az Affect Children. Így már, ha minden igaz, akkor szépen együtt fognak átméreteződni. Utána már csak a "harmadik" irányban kell elvégezned az alalkítás, hogy teljesen tökéletes legyen.
    Remélem sikerrel jársz

• LezFiddler
    Jogos!

Bocsánat, olvastam a hsz-od de nem tudom rá a választ!
    Mintha nekem is előfordult volna valamelyik verziónál ez az eset, de már nem emlékszem, hogy melyik volt.
    Meglesem én is a 2.1.1-es verziót!
    ( Bár valószínűnek tartom, hogy neked sem állandó ez a probléma. Vagy igen? )
  • Blum
    Utólag már írtam verziószámot,esetleg lenne valami ötleted rá? Én nem tudok rájönni már napok óta,hogy mi nyűgje lehet...
  • LezFiddler
    Jó estét kívánok!

1. Hogy oldalnézetben ráraktad, az kevés! Igazítsd rá "front" vagy "back" nézetben is!

2. Na, pontosan ezért kell megszüntetni minden alkatrészen ill. minden szerkesztési módban a kijelölést!
    Ilyenkor van szivattyú.

Minden alkatrészt külön-külön kiválasztva + mindegyik szerkesztési módot leellenőrizve meg kell nézni, hogy mi maradt a korábbi szerkesztések folyamán kijelölve!
    Ha ez megvan, akkor az összes kijelölést törölve menni fog!
    ( Ha minden igaz )
  • imihaver
    2. kérdésed: select--quadr--select mode(valószínű ezt nem kapcsoltad be)--"x" "y" tengelyen---scale
  • Immigrants
    Hy! Ma két kérdést hoztam!
    1.- Egy alkatrésznél miért van az, hogy rárakom a kamionra oldalnézetben illeszkedik is de 3D-ben meg perspectiv nézetben olyan mintha lebegne. Ez a játékban is úgy fog hatni?
    2.- Ha több alkatrészt akarok lekicsinyíteni, hogy tudom megvalósítani, hogy egybe maradjanak? Van olyan ami úgy marad, de amit én akarok abban az egyik elmegy balra a másik jobbra...
  • Gis80s
    Ami jó, az jó...és ez az
  • imihaver
    Tetszik!
  • Rubio #2200
    Magam és mások megnyugtatására:

Esetleg van még valami, ami valakinek nem tetszik? Most szóljon, ne amikor már kész van!

(Az oda nem illő alkatrészek még a régi műszerfalból maradtak ott, csak még egyben vannak másokkal és ezért látszik, de majd leveszem és akkor jó lesz. Ilyen a potméter a középső műszer felett és a ..., na ezt majd a "vájt szeműek" úgy is észreveszik, ezért azt meghagyom nekik, hogy had élvezkedjenek. )
  • Gell97 kolega
    Nekem is ugyan ez van!
    de én tudom orvosolni..

a mattnak az "egyik nevét" kitörlöm, ugyanezt a PMD-ben, és jó, igaz biztos van jobb megoldás is..
  • Blum
    2.1.1
  • CseNo
    2.2.4 Nálam hibátlanul működik.
  • LezFiddler
    Érdeklődöm a verziószám után!
  • imihaver
    Én 2.2.2-est használok és nekem még sosem csinálta ezt. Annak idjén nekem a 2.1.1-es csinálta.
  • Rubio #2194
    Én ezért utálom a 2.2.2-es zmodot! Ha Te is ezt használod, akkor nem tudsz vele mit csinálni, ezért frissíts egy újabb verzióra, vagy keress egy jobb 2.2.2-est amelyik nem csinálja ezt! [Biztos, hogy létezik, mert sokan vannak akik dicsérik (legalább ketten). Na én nem tartozom közéjük!]
  • Blum
    Hi!

Valaki tudja,hogy mi lehet annak az oka,hogy egy mat fájl nevét 2X írja meg Zmod? Ezáltal a PMD is el lesz ba**ódva...:S
    Exportálás után így néz ki egy mat fájl neve:

1automat1e61c8b5f3.1automat1e61c8b5f3
  • thomasz05
    oké a tedöntésed te mész vele én csak véleményt mondtam
  • Rubio #2191
    Időközben megnéztem az interiort és meg kell állapítsam, hogy az scs softver sem törekedett a teljességre, mivel ők is a régi belsőt tették a legújabb Vega-ba, tehát én is maradok a jelenlegi belsőnél (a kormány is marad)...
  • thomasz05
    hát ha kiveszed gts-ből akk sztem te jól megtudnád csinálni hogy szép legyen!