Zmodeler 2/3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

arnold0825
hogyan tudok új textúrát tenni?
akárhogy próbáltam a játékból kifagy betöltéskor, de z modelerben szépen laátszik....valaki segítsen kérem szépen.
köszönet

szabii98
😄D
Nagyon szép, jó lett(elõször nem olvastam amit írtál aztán néztem milyen szép forrócsokis bögréd van ;DDD

I met God. She's black

russh12
nekem nagyon bejön 😉
csak így tovább 😉

mondjatok egy mondatot a hajóval és a békával! Békapod a fa*** hajó-hanemjó! xD http://trucksimportal.xooit.org/index.php

arnold0825
köszönöm válaszodat.<#eljen>

bullseye9
Uppsz, most olvastam el figyelmesebben a kérdésedet, és rájöttem, hogy az elõzõ hsz-emben nem arra válaszoltam, amit kérdeztél. Sajna úgy van, ahogy papi08 mondja, nem lehet egyszerre több dolgot kijelölni a Scene Nodes Browser-ben...
Sebaj, hátha valaki hasznát veszi a leírtaknak 😊

bullseye9
Surface/Normals/Calculate elvileg helyrehozza. Próbáld a következõképpen: lemásolod a modelled, Front nézetben csak az X-et hagyod bekapcsolva az Axis mode-ok közül, majd Mirror, Flip, és végül a fent leírt Calculate (legalábbis én így csináltam, és összejött).
#1073: begree...szép lett, barátom, nekem tetszik.

#1072: bepipálod azokat az alkatrészeket, amiket le szeretnél másolni, aztán Left nézetben (igazából mindegy, melyikben, de én így szoktam) a Select/Quadr gombot bekapcsolod, és a jobb egérgombot lenyomva kijelölöd az alkatrészeket (akkor lesz jó, ha megváltozik a színe sötétebbre), bekapcsolod a Selected Mode-ot alul, majd Create/Copy, és kész, lemásolta a kijelölteket.

Életem elsõ,teljes egészében általam produkált modellje! <#idiota>

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

arnold0825
jóestét mindenkinek. ismét egy kérdés ha nembaj.
azt miért van és mi rá a megoldás, hogy kiválasztom a tárgyak textúráját exportálom, majd ha ujra importálom vagy beteszem a játékba megváltozik es nem az eredetire <#szomoru1><#nemtudom>
válaszotokat elõreis köszönöm

Maktoko
Ja... amúgy köszi szerintem is jó lett!Eddig ez a legjobb munkám!

http://maktoko.picturepush.com

Az elõzõ munkádhoz képest.

Maktoko
Hogy érted hogy "Ez már egészen tûrhetõ"??

Ez már egész tûrhetõ,csak a képminõség borzalmas. VGA-d driverében húzd fel maximumra az élsimítást.

Maktoko
Jó estét mindenkinek!
Én ma eddig jutottam el a Scaniával,de csak az elsö részével vagyok kész majd holnap lesz kész majd a hátulja is!
Szerintetek milyen lett?

MANos Viktor
Szevasztok! Az lenne a kérdésem hogy van egy fél modell és ha azt tükrözöm hogy legyen belõl egy egész össze akarom Attach-olni és az egyiket megfordítja fejjel lefele:/ Ha meg flip-re megyek akkor tök fekete lesz.:S

UMF Hardy DJ 2, MAN TGX \\8/

killer1203
Köszönöm.

Valaki leírná nekem hogy a mat fájlba melyik érték mit jelent?

papi08
Sajnos nem

13 éve itt. Szép idő.

Willl
Szerintetek?😄

Scania,Man,Daf,Volvo*-* Az iskola nem kocsma,hogy minden nap oda járjak:D

arnold0825
helló...olyat lehet-e zmodelerben hogy a "scene nodes browser" (ahol a tárgyakat tudod elrejteni megjeleníteni stb.)ablakba egyszerre több dolgot kijelõlni hogy ne kelljen egyenként másolgatnom õket, vagy esetleg valami más megoldás van-e rá?

LezFiddler
Rotate... Rotate Matrix paranccsal oda forgatod ahova akarod!

Ui.: Lásd az elsõ választ vagy Flare pack hiánya van.

Nagy baj lesz ha a lesz-ben két "sz" lesz! Nekem ez szórakozás, nem munka! Zmodeler v2.2.5 - Küldjetek nekem két sört, nagyon fontos lenne!

killer1203
Sziasztok!

Hogy tudom meg fordítani a flare-nek a világitási irányát zmodba ? Rotate parancsal nem tudom forgatni semerre.

Ui.: És az miért van hogy fel van rendesen dumyzva zmodba a lámpa, de a játékba nem látszik a fénye?

russh12
sziasztok!
az lenen a kérdésem hogy ha ki akarok konvertálni zmodbol egy gépet megcsinálom a mappákat rendesen emg minden és ha rámegyek hogy export akk lent ahol írja az infókat kiírja hogy Empty group #1 exported. A #1-nél nem csak eggyet ír hanem 1-17ig végigírja :/ és nem tudom ez miért van.
Valaki segíteni? elõre is köszi 😉

mondjatok egy mondatot a hajóval és a békával! Békapod a fa*** hajó-hanemjó! xD http://trucksimportal.xooit.org/index.php

papi08

13 éve itt. Szép idő.

papi08
Nem foglalkozom a GTS-el, de erre a kérdésre ott van a GTS topik😊

13 éve itt. Szép idő.

Maktoko
De te tudod használni az editort?

papi08
Ez tényleg nem ide tartozik...

13 éve itt. Szép idő.

Maktoko
Üdv.!
Tudom hogy ez nem ide tartozik de... valaki tudja használni gts-ben az editort?

erre nem is gondoltam 1000 thx <#worship>

SABERTOOTH Z97 MARK 2 / Intel® Core™ i7-4790K Processor / ASUS Strix GeForce GTX 970 / Kingston HyperX 16Gb 1866Mhz / KINGSTON HyperX Savage SSD 240 Gb / 34" LG 34UM65-P IPS, 2560x1080, UltraWide

Ha a moddolt interiornak van külön üveg mat-ja vagy DDS-e (ami egyébként is nagy butaság lenne),akkor azokat kéne elsõsorban jól belõni.

Valaki segítene <#help>

a belsõnél sokkal sötétebb, de miért? <#fejvakaras>

Thx

SABERTOOTH Z97 MARK 2 / Intel® Core™ i7-4790K Processor / ASUS Strix GeForce GTX 970 / Kingston HyperX 16Gb 1866Mhz / KINGSTON HyperX Savage SSD 240 Gb / 34" LG 34UM65-P IPS, 2560x1080, UltraWide

papi08
Leállt, sem interior, sem mûködõ kerék..egyszer csak kész lesz majd..

13 éve itt. Szép idő.

bela96
sziasztok.most tanulgatok konvertálni szabad idomben és az a gondom hogy meg van a gép fel van texezve és mindent úgy álitottam be mind a vidiben van és ki akarom exportálni a tobjokat a matokat a pmg-t és a tobbit és csak a pmg jelenik meg és az is 0 kb.ez mért van?válaszokat elore is kosszi.

mindig a gázpedálon legyen a lábad ne a féken I Love You Real Madrid and Scania

LezFiddler
Sziasztok!

Ha van hangulatotok, olvassátok át a Helyes importálás menete címû szösszenetet!

Ha már importáltunk egy autót majd mentjük, akkor nem kell másként menteni. Ha elmented, kapásból Z3D fájlként menti a program.

Nagy baj lesz ha a lesz-ben két "sz" lesz! Nekem ez szórakozás, nem munka! Zmodeler v2.2.5 - Küldjetek nekem két sört, nagyon fontos lenne!

killer1203
3x ra csinálom meg az interiort, de nem jelenik meg a kamionba.
Megtudnád nekem nézni ha elküldöm hogy mit rontok el? 😊

Zmodeler újabb verziói képesek erre (úgy tudom),de én ahhoz nem értek. (2.1.1-et használok.)

arnold0825
értem és köszönöm, gondolom olyat nemlehet hogy textúrázás nélkül pmg file-t megnyitni <#vigyor3>

Egyszer megnyitod a .PMG fájlt,feltextúrázod és lemented .z3d-be. (File-->Save As...). Ha legközelebb megnyitod,akkor már nem kell újratextúráznod. (Zmod megnyit,-->File-->Merge). A betallózott DDS-eket nem tanácsos az eredeti helyükrõl elhelyezni máshova,mert azt akkor Zmod nem fogja tudni és kezdheted elõlrõl. Legalábbis azt,hogy az ezáltal textúra nélkül maradt matoknak betallózni a DDS-eket.

arnold0825
Egy amatõr kérdés, mivel nagyon kezdõ vagyok <#vigyor3>
Szóval akarhányszor megnyitom zmodelerbe a kamiont mindig ujrakell texturazni vagy valamit nemjól csinálok?
válaszotokat elõreis köszönöm.

tuzfal3
Kíváncsi lennék hogy áll a verda.😛

Opel Movano 2.8DTi

Hogy oldottad meg a problémát, engem érdekelne <#vigyor>

russh12
akkor sztem valahogy a matokat cseszted el :/

killer1203
Igen bele írtam azt is, elõször pedig sikerült, csak akkor pár dolog átlátszó volt. Most meg nem akar sikerülni.

Rengeteg helyen elronthattad.
A kamionod definition fájljához hozzáadtad azt a +1 sort?

killer1203
Sikerült megoldanom, elolvastam az interior szerkesztõ leírásod de valami nem sikerül, mert hiába csinálom úgy ahogy leírtad a játékba nem jelennek meg azok a cuccok amit beleraktam, mit rontottam el ?<#fejvakaras>

papi08
köszi😊

13 éve itt. Szép idő.

Elküldtem az e-mailt. Aztán majd kiderül.

tuzfal3
Hogy áll a HG jog?

Opel Movano 2.8DTi

Kicsit nyugodtabban..

bullseye9
Egynek:

material : "eut.dif_spec.add.env_nofresnel.fx" {
texture<0> : "color.tobj"
texture<1> : "/material/environment/vehicle_reflection.tobj"
ambient : { 0.400000 , 0.400000 , 0.400000 }
diffuse : { 0.400000 , 0.400000 , 0.400000 }
specular : { 0.100000 , 0.100000 , 0.100000 }
tint : { 1.000000 , 1.000000 , 1.000000 }
env_factor : { 0.6 , 0.6 , 0.6 }
shininess : 100
}

Sok minden függ a modelltõl, a fenti egy általános érték, próbáld ki.

94mike
Offtopikba baszdmeg,el lett mondva ezerszer.....

Nokia 5800 Xpress music|Tdu:borsodileho[HUN] [...Scania R470 Topline...] [Disco\'s hit]

Maktoko
De valakinek meg van az a mapp??