6060
Segítség!
-
#2069 Szóval ezen dolgozol hát mit ne mondjak "nagy fába vágtad a fejszét". Igényes,ötletes, szép munka. Meglátszik már csinálod egy jó ideje. De ha az ember azt akarja, hogy szép legyen akkor ülni kell rajta egy jó darabig és biztos megfogja majd hozni a "gyümölcsét". -
#2068 Ha valakit esetleg érdekel, akkor őt megnyugtatom, hogy halad a projektem, csak néha kedvem nincs, néha meg nagyon sokat kell szöszmötölni, ami miatt megint el megy a kedvem, de azért mégis csak halad!
Íme egy részlet, hogy éppen mivel töltöm az időt, már majdnem kész, csak egy (2) csatlakozó / szelep (a fene se tudja, hogy mi az, mert a képen nem látszik jól, mindenesetre a tartályon van) hiányzik és ez a része kész (sajnos csak ez, mert még mindig van egy csomó munka):
(Hogy pontosan hol is található a gépen ez a rész, az majd ha kész lesz a gép, akkor azon majd látszani fog, de szerintem kitalálható. Aki még sem tudja, annak üzenem: türelem, már csak hetek, esetleg hónapok kérdése és kiderül! ) -
#2067 Köszi.
Nekedis Gis80S! -
CseNo #2066 Vagy kijelölés után Modify/Scale, X;Y tengely kiválaszt, és a SHIFT gombot nyomva tartva kicsinyíted.. -
#2065 Még egy apróság, hogy kijelölés után a Selection mode ne legyen bekapcsolva. -
#2064 Nem akarok hülyeséget mondani, de szerintem a legegyszerűbb, ha kijelölöd az egészet (Select/Quadr), aztán Modify/Exact Transform. Ekkor megjelenik egy felugó ablak, ahol az Apply Scale-nél be tudod állítani, hogy mekkora legyen. A kijelölt alap 1x1x1-es...viszont nem kell nagyot változtatni az értéken, mert már egy minimális átírás is elég jelentösen befolyásolja a méretet. Remélem tudtam segíteni :) -
#2063 Help: van egy tgx interior,amit egy kmionba szerettnék beprésellni,valaki nem tudja..hogyan tudom az interiort egyszerre kicsinyíteni? áll úgy 15-20 kockábol,hogyan tudnám egyszerre kicsinyíteni? -
nenus #2062 kamionr kér z3d fájlba.... -
#2061 Mibajodvan?:| -
#2060 Tanulj meg írni! -
Blum #2059 -
rolikaaa #2058 sziasztok valaki tudna adni egy linket hogy egy kamionrol a zmodelerbe? -
#2057 Köszi!
Blum:Már megtaláltam -
#2056 Érdekes nekem beadja.
Tessék -
Blum #2055 És ha te megkeresnéd? -
#2054 [b]Hali!
Valaki belinkelné LezFiddler által leírt helyes importálást?mert a bannerban található linken nem azt adja be!Előre is köszi -
#2053 Grrr :)
-
#2052 Sziasztok!
Külön reflektor is megoldva...
http://imagerz.com/QEJDC0tvAwMEUFgZEwVR -
#2051 Jó estét mindenkinek!
Fejlesztgettem a BDF-hez a pótkocsimat,már mindjárt készen van már csak pár igazítás és bent lesz a játékban!
(Véleményeket várok)
-
#2050 Ugyanúgy a "T" gombbal tudod letenni a pótot, hogy nyitva legyen hátul az ajtaja, az már más kérdés, hogy ahhoz, hogy ez tényleg így legyen, előtte a zmodban "bütykölgetni" kell a pótban egy kicsit!
(Hogy mit és hogyan kell "bütykölni", annak elmagyarázásáét nem vállalom fel, keress egy olyan pótot, ami így működik és nyitva van a .pmg fájlja!)
-
#2049 Helló!
A hozzá értőket kérdezném:
Hogy hogyan lehet meg csinálni úgy hogy ha le teszek egy pótkocsit akkor nyitva legyen hátul az ajtaja,vagy is hogy melyik gomb segítségével lehet meg csinálni? -
#2048 A lényeg, hogy működik!
Jó gurit! -
akela #2047 Hát hol is kezdjem..
Először is működik,köszönöm.Ha nem figyelmeztetsz a tömöritési arányra,elszórakoztunk volna még egy ideig.Hiába nagyon keveset tudok mostanság ezekkel a dolgokkal foglalkozni,és eszembe sem jutott,hogy új tc-nél újra be kell állitani.Nehezitésként meg egy angol-orosz vegyesnyelvű tc-m van fent,és nem tudom,hogy a régi megszokottat elfogadja,e a win7.Ezért igen sokat bosszankodtam is már.A világitási soroknál nem láttam külömbséget,hogy elérakom-e a #-et,vagy sem,viszont itt rájöttem,hogy kell a led pack is.végülis egy szűz mod mappával próbálkoztam(azt hiszem sokat felejtek,ha nem csinálom)A kereket nem irom át,mert nekem ez a két kerék bent van az scs-ben,tehát annak igy kell jónak lennie.
A lényeg,hogy most ez a modell bent van,és bizom benne,hogy a többi dolgot is csak a tömöritési aránnyal rontottam el.
Hiába ezek lényeges dolgok,remélem valaki tanul a példámból,ha már én voltam olyan lüke,hogy figyelmen kivül hagytam őket.
-
#2046 Próbáld meg az ikonját kitenni az asztalra és megcsinálni vele azt a műveletet, amit tegnap javasoltam a #2033 sz. üzenetben.
Egyébként a daf-od már nálad is működőképes? -
akela #2045
Nem az asztalról inditom,ha kihelyezek egy ikont,akkor az sem fut.Sőt,ha a tc-ből inditom akkor is lefagy.Egyedül a winraból tudom inditani -
#2044 Ez lehetetlen! Én is használtam a 2.2.2-es mellett a 2.1.1-est és nekem nem csinált ilyet, továbbra is 2.1.1-sként működött és viselkedett. Sőt, csak azzal tudtam dolgozni! Valamit elnéztél! Ellenőrizd le, hogy az asztalon lévő ikon biztosan a 2.1.1-es verziót indítja-e el!
Egyébként a duplikált név épp a 2.2.2-es verzió sajátossága! Nekem is ezt csinálta, nem is volt jó semmire!
Esetleg áthidaló megoldásként töltsd le a zmod honlapjáról a 2.24-es verziót és dolgozz azzal! (Nem kell parázni, hogy az nem jó, mert azzal mindent lehet, csak importálni nem, de ezt már neked nem kell, mert van egy .z3d fájlod!) -
#2043 Hát okoztál egy kis fejtörést, hogy mi a kínja van, de végül csak kifogtam rajta:
Azért én kíváncsi lennék, hogy ez a gép, így ahogy volt, másnak hogy a fenében működött?
(Mindegy, pm-ben küldöm a megoldást, itt csak annyit, hogy a win7-nek semmi köze nem volt ahhoz, amiért nem ment, de mindjárt meglátod Te is, hogy mi volt a kínja!)
-
akela #2042 Nos,a 2.1.1-el sem tudok érdelegeset alkotni,mert mióta haszálom az újabbat,azóta valamiért a 2.1.1 is berakja a material editorba a default materilat,amit nem tudok eltüntetni,és a dds-eket is elnevezi magától.Ha,meg átirom a neveket,akkor exportnál megdulpázza a nevet amit adok nekik.pl.: schmitz..blablabla schmitz..blablabla.
Sajna nem voltam itthon mikor felrakták a win7-et,elképzelhető,hogy magától keresgélte meg őket.De ehez már én tudatlan vagyok sajna. -
akela #2041 kaptál linket,és köszi,hogy meglesed -
#2040 És mi van akkor, ha azokat az alkatrészeket nem a 2.2.2-es verzióval szeded le, hanem a 2.1.1-essel? Ha csak leszedsz róla valami, akkor azzal sem kel többet vacakolni, mint csak kicserélni a .pmg fájlt!
A win7 alá minden szükséges driver (főleg a vga) fel van telepítve? És ha igen Te szedted össze, vagy a win7 maga kereste meg? -
#2039 "Most viszont mióta a win7 van fent a játék nem hajlandó elindulni azokkal a modellekkel amik a másik op.rendszernél futottak.Fefe,még a DAf sem megy."
Ha valamelyiket (természetesen a nem működők közül) odaadod kipróbálásra, akkor kiderül, hogy a win7-tel van-e a hiba, vagy nálad nincs jól beállítva valami. Egyébként én nem találkoztam még hasonló problémával... -
akela #2038 Szép reggelt mindenkinek!
Tegnap itt kezdtem a keregélést,mert én is úgy emlékeztem,hogy van pár darab,de sajna csak egy 2.2.2-est találtam,az meg nekem is van.
Lehetséges,hogy nem irtam le elég részletesen a problémát.(nem akartalat felesleges sorokkal untatni benneteket).
Tehát: Az xp alatt 2.2.2-vel csináltam pár módositást egy póton,amit anno 2.1.1-essel kezdtem el.És a z3 fájlnak ugye az az előnye,hogy bármikor tovább lehet alakitgatni az adott modellt,amig nem teszünk hozzá,vagy nem veszünk el tőle dds-t.
Most viszont mióta a win7 van fent a játék nem hajlandó elindulni azokkal a modellekkel amik a másik op.rendszernél futottak.Fefe,még a DAf sem megy.De ez igy sem igyaz teljesen,mert némelyik megy.Pl.a Nyitott ajtós Schmitz fut rajta.sőt alakitottam ismét rajta,és odaadtam egy barátomnak,és az ő gépén jó (xp-n),viszont az én gépemen igy már lefagy.
Aztán próbáltam pár pótot,amket nem én alakitgattam,csak kaptam őket,nos azokkal elindul a játék,de,amint leszedek valami alkatrészt róla-de semmi dds módositás,csak pl. nincs lámpa rajta,igy elindul ugyan a játék,viszont az eredeti gyári pót jelenik meg, a berakott pót skinjével-természetesen teljesen kuszán,és lámpa nélkül.Amint meg nem csak a pmg-t irom felül,hanem a többi fájlt is onnantól meg sem jelenik már még csak a skin sem.
Ezért gondoltam arra a következtetésre,hogy alapból a win7-nek nem tetszik valami.
Hirtelen ennyi jöttt ki belőlem,remélem igy érthetőbb lett,ill.ha tudok válaszolok bármire -
#2037 Szia, barátom.
Trailer esetében más az eljárás 2.2.x esetében, mint ahogyan csináltuk 2.1.1-el, szerkesztened kell a kiexportált pmd fájl sorait hexa editorral, és itt sok minden számít: más ETS 1.0, ETS 1.3 és GTS esetében, kell egy un. "company look" a fájlba, ami a cégek neveinek kódja. Majd megpróbálom bővebben leírni, sajna most idő hiányában ez nem megy :( Kérem a türelmedet, próbálok majd segíteni. -
#2036 Mivel a topic cirka 24 oldal, lapozd végig!Hidd el találni fogsz pár zmodelert. -
akela #2035 próbálok keresni 2.2.4-est(nem sok sikerrel,midegyik link ugyanarra a fizetős oldalra mutat),de ettől függetlenül azoknak a modelleknek amiket az xp alatt csináltam,és működtek menniük kellene nem gondolod? -
akela #2034 Sajna nem megy a kompaktibilitási módban sem.Már végyigpróbáltam többször is.
Ezek szerint szereznem kell egy 2.2.4-es verziót.f.sza.
köszi. -
#2033 A win7-nek van egy olyan funkciója, hogy "kompatibilitási problémák megoldása", amit úgy érhetsz el, hogy az asztalon lévő ETS-s ikonra jobb egérgombbal ráklikkelsz és a felugró ablakból kiválasztod a fenti opciót.
Ezt követően ne az ajánlott módot válaszd, hanem válaszd ki listából (bár az ajánlott módon keresztül is elérheted ezt a lehetőséget), hogy az xp sp2-es verzióját (vagy akár másik windows verziót) használja a win7, amikor futtatod az ETS-t. Mielőtt le OK-zod a beállítást elindítja a win7 a game-t, hogy tényleg fut-e azzal a beállítással, ha igen, akkor elfogadod és kész...
A 2.2.2-es verziód szerintem nem jó és az okozhatja a problémádat, cseréld le 2.2.3-as vagy 2.2.4-es verzióra és mindjárt megoldódik a másik gondod is! A 2.2.2-es verzióval én sem tudtam dolgozni, mert az általa létrehozott kamion nem működött a játékban! -
akela #2032 Először is örülök,hogy sikerült megoldanod a problémád.
Másodszor:azért,mert az Xp-nél semmi gond nem volt.Ezért gondoltam,hogy a Win7-nél kell át,vagy beállitani valamit,valahol.Nekem csak a 2.2.2-es van meg,ill. a2.1.1-es.
És a játék az ETS.
-
#2031 Én először is nem egészen értem, hogy mi a problémád, ill. azt, hogy miért a win7 számlájára írod?
Másodszor milyen játékról van szó?
Harmadszor a zmod melyik verziójáról?
Negyedszer egy kis támpont ahhoz, hogy legyen fogalmad, mit tud a zmod 2.2.4-es verziója win7 alatt, ha a GTS-be konvertált modellre (amit eredetileg 2.1.1-es verzióval xp alatt készítettem az ETS-be) utólag rátettem egy villogót úgy, hogy plusz .dds-t nem tettem be és meghagytam az eredeti .mat neveket is, ráadásul csak a .pmg fájlt cseréltem ki:
-
akela #2030 #2028-ra ment