6060
Segítség!
-
#2309 Hali mi lehet a hiba?
-
#2308 Ha új autót raknék össze, én is hasonló képen csinálnám, mivel ott még nincsenek kész .mat fájlok.
De minek vesződjek vele ha a program helyes importálás esetén megteszi helyettem!
Értem én csak nem értem, érted?
Természetesen úgy ténykedsz a programmal ahogy szeretnél, ahogy megszoktad.
Mivel alapjába véve én egy elég lusta gyerek vagyok, azt mondom, hogy dolgozzon helyettem a progi ha már meg tudja tenni!
-
#2307 Sziasztok! ( Hogy ne legyen keveredés: a v2.2.4-ről beszélünk )
Én úgy figyeltem meg a dolgot, hogy nem sok köze van az üveg .mat helyének ehhez, teljesen mindegy, hogy hol van.
( Most a Material Editor-ról beszélek, természetesen a PMG gyökerében más a helyzet! )
Érdekes a dolog!
Importálom az autót, a Material Editor-ban rendesen megjelenik ez:
black (dif_spec.add.env_nofresnel)
Exportálás után viszont már ez: black.dif_spec
Minden autóval ezt csinálja, nem válogat. -
#2306 Azok finomságok, amik majd később jönnek, de azért köszönöm, hogy szóltál -
#2305 Bocsi a képet elfelejtettem.
-
Immigrants #2304 Lámpa helyzetét majd javítsd! -
#2303 Sziasztok!
Elkészült az új gépem,de van egy kis gond:
- A hátsó kerék miért nem ér le a földre? (zmodeler-ben egysíkban van mind a kettő)
- Az üveg miért nem átlátszó? (zmodeler-ben kiválasztom,hogy átlátszó legyen és jó is,de a játékban nem)
Lécci segítsetek. -
danyr #2302 Én úgy konvertálok 2.2.4-el, hogy pont a Default Material helyére is írok értéket. A mattok neveinél: XXXX (dif_spec) - minden matt dolognál, XXXX (none_spec.add.env.tintadd) - minden üvegszerűnél (ablak, visor stb.), XXXX (dif_lum) - a világító dolgoknál. Ezek után kiexportálom és átírom a .mat értékeket tetszőlegesre. .PMG és .PMD-hez semmilyen esetben sem kell hozzányúlni, valamint fontos a .mat neveknél a név(XXXX) és az érték(dif_spec) között egy szóköz ütése. :) -
Blum #2301 -
#2300 Nagyon szuper, köszönöm szépen a megoldást. Bármely magyarországi vendéglátóipariegységben a vendégem vagy egy sörre -
Blum #2299 A lökhárítóval csinálsz egy ilyent,hogy:
Lökhárítón jobb klikk-->Properties-->Vertices-->Format-->Diffuse Color elől elveszed a pipát,alul Apply,majd ok.
Aztán ugyanez,csak visszateszed a pipát. Ha így sem jó,akkor a kasztni többi részén csinálod meg ugyanezt. -
#2298 Jó reggelit mindenkinek!
Szeretnék kérni némi segítséget. Feltettem egy új lökhárítót egy gépre, viszont hiába adtam ugyanazt a text-et neki, mint a karosszéria többi részének, a végeredmény mégis más lett. Mi ilyenkor a megoldás??
Bocsánat a ronda szín miatt...igazából csak a könnyebb láthatóság miatt állítottam erre :) Előre is köszi bárkinek!
-
#2297 Szerintem egy fontos dolog kimaradt:
még pedig az, hogy a material editorban az utolsó .mat fájlnak egy "üvegnek", azaz "galss"-nak kell lenni, tehát, ha több mat-tot tesz be, akkor erre is figyelni kell!
Az nem lehet esetleg, hogy azért nem működik a "nofresnel" címzés, mert az áll az utolsó helyen és nem a glass .mat?
-
mophisto #2296 Irtam egy Pm et kérlek szépen olvasd el .Köszi -
#2295 Szia!
Nézem-nézem de semmi ötletem nincs!
Ha le lenne zárva az általad megnyitni kívánt PMG, akkor azt írná a program.
Másik autó importálásával próbálkoztál már?
Próbáld meg légyszíves hozzárendelni a PMG fájlt a Zmodeler-hez, kíváncsi vagyok, hogy mit csinál!
Ha nem jutsz semmire akkor szerintem lépj át másik verzióra! ( bár nekem működött a v2.2.3-s is ) -
#2294 Egészségedre!
Jól látod a dolgot, úgy van ahogy gondolod!
Krómra (chromic)
Általános felületre (generic)
Üvegre (tintadd), de meg fogod látni ahogy importálsz egy autót, hogy melyikre -melyiket!
Itt sokat segítene neked a v2.2.2-es múlt. ( tudom, nincs a dupla .mat nevek miatt )
Egyedüli szívfájdalmam a csillogó felület-, illetve a nofresnel címzés hiánya, bármit is teszek!
-
mophisto #2293 Szia bocsi hogy kicsit késve irok.Nah szóval kérted a mappát íme ezek a fájlok találhatóak benne.egprobálok még pár darab pmg-t importálni ha mással se csinál semmit akkor az azt jelenti hogy semmi ötletem nincs :D
-
Blum #2292 Szuper,köszönöm!
Még annyi kérdeznék,hogy ezek a tintadd,chromic,nofresnel stb megnvezések mitől függnek,mi alapján döntöm el,hogy egy mat nevének a végére mely kifejezés kerül?
A chromic az gondolom arra,amelyik króm lesz,generic az a sima egyszerűre,tintadd az üvegre (vagy itt minden esetben dif.spec_add.env.tintadd??)..stb. -
#2291 Szia!
A v2.2.4-el való importálás során a Material Editors-ban megtalálod a .mat fájlok elérési útját. ( természetesen akkor ha már egy meglévő autót importálsz )
Ezen nem kell változtatni semmit sem.
Nagyon fontos, hogy a lista elején lévő Default Material minden esetben maradjon meg!!!
Megvan pl.: fülke alapszín: vehicle/truck/scania/bodybasic(generic)
üvegnél: vehicle/truck/scania/glass_ex(dif.spec_add.env.tintadd)
stb.
Lényegében semmi különösebb dolgod nincs, hacsak nem ,( és itt jön a Te eseted ) kevésnek találod a textúrákat és többet szeretnél hozzáadni!
Ez sem probléma, mert új material-t készítesz, kimásolod az elérési utat és hozzáadod a használni kívánt textúranevet.
Pl.: vehicle/truck/scania/hasznalni_kivant_texturanev(generic, chromic, tintadd, nofresnel,stb) attól függően, hogy milyen textúra tulajdonságot szeretnél.
Ami lényeges, hogy ne legyenek hosszú ékezetes és NAGYBETŰS textúranevek! ( magyarul a .dds fájlokat ne így nevezd el )
Itt megjegyezném az én privát véleményemet a v2.2.4-el kapcsolatban:
előfordulhat, hogy az én bénaságom miatt de nálam nem igazán lehet előcsalogatni a "nofresnel" címzést a progival!
Nincs kellő csillogás!
Ha valakinek ez működik, kérném tegye közzé a megoldást!
No, remélem érthető voltam!
2286 tuzfal3: nincs mit! -
#2290 Left nézet.Create-> copy (az eredeti alkatrészt hide-olod). Utána modyfi...-> mirror, flip(bár ez nem minden esetben kell). Ha meg van akkor Surface-> Normals-> Calcuate.
Mire bepötyögtem,addigra Blum meg is előzött :D -
#2289 Köszi a gyors választ :) -
Blum #2288 Modify-->Mirror -
#2287 Valaki elmondja nekem hogykell tükrözni?:) -
#2286 Értem ,köszönöm.Így már sokkal világosabb minden. :) -
#2285 Sziasztok! ( ez az imént elmaradt, bocsi! )
A Zmodeler v2.2.2 használata során, ha importálsz egy autót akkor a beimportált pmg ( pl.:truck ) alatt a következő "kocka" base néven is szerepelhet. ( Lehet még: ai, valamilyen .obj;00..., akármi )
Ezen név után szoktuk elhelyezni az (ABC)jelölést!
( Bár szerintem ide sem szükséges, csak a collision után! )
Mivel Te a v2.1.1-et használod, a lényeg a dologban, hogy azt a bizonyos részt amit "megvilágítasz", neked a "truck" kocka alatti legelső kockába kell elhelyezned! ( Vagyis a többi mezei alkatrész és dummy kockájában )
Szerintem Danyr is erre gondolt. Ha nem akkor bocsánat, nem szóltam! -
Blum #2284 Szia Lez!
Röviden,tömören le tudnád nekem írni,hogy hogy kell Zmodeler 2.2.4-el exportálni?
Összeraktam egy új szekeret,de annyi matja van,hogy azt összemappolni 15matra szinte lehetetlen. Annyit tudok,hogy az a lényege,hogy a matokat máshogy kell átnevezgetni,meg nem kell pöcsölni a PMD-vel azaz lehet jó sok mat
Valahogy összefoglalnád,hogy a matokat minek nevezzem el,mit állítsak be,hogyan. (kamion mappáinak neve,stb..szóval mindent,amiben más mint a 2.1.1)
Előre is köszönöm! -
#2283 Helló.Én csak a 2.1.1.-es verziót használom a kezdetek óta.Te érted amit Danyr leírt? mert nekem nem nagyon érthető :S -
#2282 Na, ez az!
Villantani kéne mindenkinek, hogy ki-melyik verzióval szorgoskodik! -
#2281 Oké.Most már csak azt kéne megmondanod hol találok base(ABC) mappát:$ -
danyr #2280 Aha, csak egy erősebb .mat-al. -
#2279 Mint a fényszórónál? -
danyr #2278 + dummyval nem lehet, csak alkatrész megvilágítással. -
#2277 Milyen dummy-t kell hozzá használni? -
danyr #2276 Úgy lehetne, hogy a helyzetjelző mindig világítson - dif_lum megoldással a lámpatestben. Azt a részt amit "megvilágítasz" azt nem a night.light-hoz kell tenni hanem a base(ABC) mappába. -
#2275 Ebben tudnál nekem írni egy kis helpet hogy hogyan kell meg valósítani?Mert én azt szeretném hogy a lámpákon kívül a helyzet jelző is világítson(mármint a lámpáktól függetlenül). -
danyr #2274 Az ajtónyitogatós módszer nem hátramenetben van. Azt lehetetlen úgy megoldani. :/ -.-' -
#2273 Na az király:D
Aki tudja ennek a menetét az leírná nekem? Lehet akár pü vagy hsz is,más nem megy a bannerba:D -
Immigrants #2272 Valószínű. Ha elhúzható függöny megoldható ?lehet ez is? -
#2271 Ezzel a módszerrel meglehetne oldani pl azt is hogy előre menetben világítson pl a helyzetjelző(lekapcsolt lámpákkal) hátra fele pedig nem? -
#2270 Igazad van csak elfelejtettem leírni, ott a pont:D